KERESÉS search-close

tanévkezdés

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tanévkezdés"

Tanévkezdés hiányzó tanárokkal

Volt, ahol az utolsó pillanatban sikerült tanárt találni az üres állásra - a legtöbb helyen így zökkenőmentesen indult a tanév. Az első napon sok helyen még nem volt tanítás, de már nagy volt a nyüzsgés.

Hitellel készülnek a tanévre

Több mint kétszer annyi fogyasztási hitelt vettek fel idén nyáron a magyarok, mint két éve - a jegybank adatai alapján. Olcsóbbá válták a szabad felhasználású kölcsönök, az áruhiteleket pedig a tanévkezdés miatt keresik többen. A Nemzeti Bank minden szülőt alapos mérlegelésre bíztat. Az ingyenes áruhitel azonnal 20%-kal kamatozhat, ha késedelembe esnek a törlesztéssel.

 

Terhet jelent a tanévkezdés

A magyar családok felének komoly anyagi gondot jelent, öt százalékának pedig vállalhatatlan teher a tanévkezdés. Ez derül ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legfrissebb adataiból.

Becsöngettek: irány az iskolapad!

Szeptember elsejével 751 ezer általános iskolás diáknak szólt az első csengőszó. Marót Viki és Rubint Réka gyermekei is a hátukra vették az iskolatáskát!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Sebestyén Balázs kézen fogva kísérte kisfiát az iskolába

Sebestyén Balázs nagyobbik fia, Benett több tízezer társával együtt szeptember 1-jén kezdte meg tanulmányait. A Nyerő Páros műsorvezetője kézen fogva vezette a suliba kisfiát, amiről fotót is posztolt Instagramjára: szülőként az egyik legjobb dolog, amikor fogod a kezét és részt veszel vele élete egyik legjobb kalandjában! – írta érzéseiről.

Erős Antónia és Sebestyén Balázs gyerekei is most kezdik az iskolát

Balázs fia lazán veszi, csak az izgatja, kell-e ott is aludni, és kimehet-e játszani, ha unja az órákat. Erős Antónia szerint a beilleszkedéssel nem lesznek gondjai a kicsiknek, de azt még nem tudja, hogy megy majd a korán kelés. Ismert szülőknél jártunk, hogy megnézzük, ők hogy készülnek az iskolakezdésre.

Tanszercsomaggal segítik a rászorulókat

Útjukra indultak az első adománycsomagok. 700 rászoruló családhoz már a héten megérkezhet az a tanszercsomag, amit az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtött. A szervezet minden évben, legalább ezer diáknak próbálja megkönnyíteni a tanévkezdést. Olyan családoknak segítenek, amelyeknek nehéz anyagi helyzetük miatt nem lenne pénzük megvenni a tanszereket.

Csak akkor szabad befizetni a csekket, ha megjött a tankönyv!

Résen kell lenniük idén ősszel a szülőknek: sok iskolában jogtalanul követelik, hogy azelőtt fizessék ki a tankönyveket, mielőtt megkapná azokat a gyerek. Hivatalosan csak akkor kell a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-nek (Kello) fizetni a könyvekért, ha hiánytalanul megkapta azokat a diák. Ezzel kapcsolatban rengeteg panasz érkezett a Magyarországi Szülők Országos Egyesületéhez (MSZOE) a napokban. Számos iskolában a terjesztésért felelős technikai személyzet nem adja oda a gyerekeknek a tankönyveket addig, amíg a szülők ki nem fizetik azokat. Éppen ezért, most a MSZOE elnökét, Dr. Keszei Sándort hívtuk meg, hogy tisztázzuk a félreértéseket.

Iskolakezdés: sokak számára kihívás, másoknak megoldhatatlan probléma

A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. A legtöbb multi A Campona Bevásárló- és Élményközpont jótékonysági tanszergyűjtési akciót hirdet a XXII. kerületi rászoruló családok számára. Vendégünk volt Dr. Daróczi Csilla a XXII. kerületi Önkormányzat Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat intézményvezetője és Bernád Judit Campona Bevásárló- és Élményközpont igazgatója.

Kedden mindenhol becsöngetnek


szerző:
2015.08.27. 18:30
Kedden mindenhol becsöngetnek

Nehéz lehet az átállás a gyerekeknek, az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus ezért azt tanácsolja, hogy a szülők már most kezdjék el szoktatni a kicsiket a rendszerre. A tanévkezdés miatt a szülőknek is türelemre lesz szükségük.

Diákhitel kisokos


szerző:
2015.08.26. 08:10
Diákhitel kisokos

Kevesebb, mint egy hónapjuk van hátra a Diákhitel igénylőknek arra, hogy a leghamarabbi időpontban megkapják a kölcsönüket. Hogyan és hol igénylehető a Diákhitel? Erről Imre Zitát, a Diákhitel Központ Zrt marketing és kommunikációs igazgatóját kérdeztük.

Fókusz 14-09-01


szerző:
2014.09.01. 17:55
Fókusz 14-09-01

Fókusz: Heves a jeges - David Hasselhoff megmutatta a magyar közönségnek, milyen bulit tud csinálni Samantha Fox-szal és Sabrinával. Elkapták a tettest - Megerőszakoltak egy diáklányt az egyik balatoni gólyatáborban. Hogyan történhetett ez? Vége a nyárnak - Senki sem várta, mégis bekövetkezett. Hogyan viselik a diákok a tanévkezdést, akad-e, aki örült az iskolának?

Dugókat okozhat a tanévkezdés Budapesten

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szerint minden munka időben indult, de sok helyen képtelenség tanévkezdésre befejezni.

Tanévkezdés: tanterem helyett konténerben

Az ellenzék szerint a helyzetért Dunakeszi fideszes városvezetése felelős, mert az általános iskola bővítése helyett inkább díszteret építettek.

Hétfőtől kezdődik az új tanév

A kormány szerint minden rendben zajlik a tankönyvek kiszállításával, de több iskola jelezte, hogy nem kapta meg mindet.

Fókusz Plusz 14-08-30


szerző:
2014.08.30. 19:30
Fókusz Plusz 14-08-30

Fókusz Plusz: Fejedelmi lakoma - Új főzőshow, sztárdömping, Dr Tóth és megannyi tehetség. Megmutatjuk mit főzött ki őszre az RTL Klub. Becsengettek! - Van ahol havi 400 ezer a tandíj, máshol csak hatan járnak suliba. Az ország legkülönlegesebb iskoláiban jártunk.

Józanítólag hat az iskola tinikre

Az elmúlt három hónapban egy olyan nyugodt péntek este sem volt a toxikológiai osztályon, mint a múlt heti iskolakezdést követő pénteken.

Drága megtölteni az iskolatáskát

20-25 ezer forintba is belekerülhetnek a tanévkezdéshez szükséges tanszerek és eszközök. Az árak nagyon különbözőek.

Kidőlnek a padból az éhes diákok

Idén már a hetedikesek is igényelhetnek ingyen ebédet az iskolában - tudta meg az RTL Híradó.

„Új, értékelvű oktatás kezdődött”

Hoffmann Rózsa szerint új alapokra kell helyezni az oktatást, és vissza kell állítani a pedagógus szakma presztízsét

Idén kevesebben indulnak iskolába

Szeptember elsején körülbelül 1 millió 348 ezer gyerek számára kezdődik el az iskola.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való