KERESÉS search-close

tanár

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tanár"

Új autó, nagyobb lakás és egy rossz munkahely – hogy boldogulnak Szalaiék?

Szalaiék tavaly augusztusban készítették elő angliai költözésüket - Anci már munkát is szerzett, amikor pár héttel később csatlakozott hozzá párja, Péter és a fiuk, Bendegúz. Tatabányát és lakásukat nem anyagi okokból hagyták el, hanem mert a magyartanár Péternek elege lett a tanításból.

A család életének korábbi epizódjait megnézhetik ITT és ITT.

OSZTÁLYFŐNÖK: Ledobtam róla a betonelemet és láttam, hogy nagyon nagy baj van

Életveszélyesen megsérült az a 12 éves fiú, akire betontömb zuhant hétfőn, Pusztaszabolcson. A gyerek egy romos épületnél játszott barátaival, amikor a fal ráomlott. A fiún osztályfőnöke segített, aki épp arra sétáltatta kutyáját, ő emelte le a csaknem egy mázsás betonelemet a gyerekről, aki életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az Animal Cannibals egykori tanárai dallal lepték meg a srácokat

Maca és Eszter több ajándékkal is készültek a srácoknak, azonban a legnagyobb attrakció mégis csak a rap számuk volt. Kíváncsi vagy, miről sztoriztak még egykori tanítványaikkal? A teljes adásból kiderül!

Játékpisztollyal támadt tanárára egy 14 éves fiú

Játékpisztollyal követelt pénzt volt magántanárától egy 14 éves fiú, most emeltek vádat ellene. Még tavaly ősszel támadt a 76 éves asszonyra, amikor az kijött a csengetésre. Azt mondta neki, vagy ad pénzt vagy lelövi. Az idős nő most azt mesélte, nem volt biztos benne, hogy játék- vagy valódi fegyvert lát. A tinédzser végül pénz nélkül elszaladt.

Szegényekre költi nyereményét a világ legjobb pedagógusának választott kenyai tanár

Egy kenyai falusi tanár lett a világ legjobb pedagógusa. A ferences rendi szerzetes természet-tudományokat tanít egy elmaradott vidéken fekvő iskolában, ahova nagyon szegény gyerekek járnak. Sokan közülük árvák vagy félárvák. Peter Tabichi atya a díjjal járó 1 millió dollárt, az iskola felszerelésére és szegények megsegítésére fordítja.

KARALYOS GÁBOR:

A Barátok közt nézőinek biztosan feltűnt, hogy Balogh Nóra lányának, Timinek mostanában többször meggyűlt a baja Somogyi Levente tanár úrral. A szigorú karaktert Karalyos Gábor alakítja, aki izgalmas játékáról mesélt a Fókusz stábjának, azt azonban még csak az alkotók tudják, hogy Levente és Nóra kapcsolata hogyan alakul majd a jövőben!

Tényleg vonzóbb az angliai dobozolás, mint a hazai magyartanítás?

Szalai Péter 18 év magyartanítás után nemcsak az iskolát, hanem Tatabányát is elhagyta. Fiával együtt indultak útnak az angliai Readingbe, ahová már pár héttel korábban kiköltözött a felesége. Angliában Péter nyelvtudás híján fizikai munkára jelentkezett. De mennyire lesz ez kielégítő a férfi számára, és hogyan veszi a család az első akadályokat?

PAMKUTYA: „Arra próbáltunk figyelni, hogy mindkét oldal problémáit bemutassuk!

Az egyik pedagógusszakszervezet is elismerően nyilatkozott arról a paródiáról, amit Pamkutyáék a tanár-diák kapcsolatról készítettek. Az interjúból az is kiderül, hogy milyen diákok voltak a fiúk, illetve arról is beszél a testvérpár, hogy hogyan látják a tanárok helyzetét!

Ütötte diákját: felmentették a nyíregyházi tanárt

Felmentették a pedagógust, aki ütötte a diákjait az egyik nyíregyházi szakgimnáziumban. Az esetről elsőként az RTL Híradó számolt be még 2017-ben. A tanárt most jogerősen is felmentette a bíróság, mert a diákok és szüleik nem kérték a tanár megbüntetését. Így bár súlyosan megsértette a gyerekek méltóságát, emiatt nem vonhatták felelősségre.

11 éves kisfiúval erőszakoskodhatott a békési tanár

Egy másik ügyben is elítélték azt a békési tanárt, aki Londonba akart szökni 11 éves tanítványával tavaly. A Blikk számolt be róla, hogy 9 év fegyházbüntetést kapott szexuális erőszakért és gyermekpornográfiáért első fokon. A bíróság részleteket nem árult el, de úgy tudjuk, hogy most is egy kisfiú az érintett. Bár korábban a gyermekszöktetés kísérlete miatt is bűnösnek találta a bíróság, büntetését akkor felfüggesztették.

Reninek sikerült kiborítania az illemtan tanárt?

A lány az első öt percben feltett egy olyan kérdés, ami mindenkinél kiverte a biztosítékot.

Bezárta osztálytársait és megverte tanárát egy pécsi diák

Bezárta osztálytársait a tornaterembe, és megverte tanárát egy 15 éves diák egy pécsi alapítványi iskolában tavaly novemberben. Az ügyben a rendőrség most zárta le a nyomozást. Szakértők szerint az iskolákban egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló, erőszakos esetek.

A csepeli magániskola sötét titkai, avagy miért hurcolták meg a tanárnőt?

Egy tanár rendszeresen zaklatta tanítványait Csepelen. Két éve már láthattak riportot nálunk erről a történetről. Azóta sok minden történt. Aki szólni mert, mint a bátor tanárnő és néhány diák, azokat meghurcolták az iskolában, több gyereket ki is rúgtak, ahogy a tanárnőt is…

Elítélték a zaklató tanárt

Két év három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy középiskolai tanárt Budapesten. A vád szerint a földrajz szakos oktató megalázó módon beszélt diákjaival és többször szexuális tartalmú utalásokat tett. Az egyik diák édesanyja szerint győzött az igazság. A tanár végig tagadta bűnösségét és felmentésért fellebbezett.
Korábban a Házon kívül is foglalkozott ezzel a témával, ide kattintva megnézheti a riportot.

Pofonvágta tanárát: nem kell bíróság elé állnia

Nem kell bíróság elé állnia a 14 éves fiúnak, aki februárban pofonvágta a tanárát. Az ügyészség úgy döntött, kap még egy esélyt és egyelőre nem emeltek vádat ellene, az eljárást másfél évre felfüggesztették. 

Felmentették a diákjait ütlegelő nyíregyházi matektanárt!

Az RTL Híradóban januárban mutattunk be egy videót, melyen az látszik, hogy másfél perc alatt 20-szor üti meg diákját a pedagógus, szerinte csak haverkodásból. A tanár ellen eljárás indult, munkaviszonyát is felfüggesztették. A szerdai ítélet szerint azonban nem élt vissza hatalmával és a gyerekeket sem veszélyeztette. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Szexuális tartalmú üzeneteket írt két diákjának

Többször is elsírta magát tárgyalásán az a 48 éves tanár, aki egy éven keresztül szexuális és félreérthető tartalmú üzeneteket írt két diákjának. A 14-15 éves lányokkal több, mint száz üzenetet váltott. Végül az egyik tanuló szólt az iskola igazgatójának. Mivel a tanár elismerte bűnösségét, az első tárgyaláson el is ítélték. Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügyész súlyosbítást kért, így a büntetés mértéke még változhat.

Dani Tamásnak: „Összeomlott az életem…”

Miután Dani sikertelenül megpróbálta rávenni Xéniát, hogy vonja vissza a feljelentést, még diákjai is belékötöttek…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Nem kerülhet szabadlábra az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja

Kifogástalan viselkedése ellenére sem szabadulhat feltételesen az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja, így döntött a bíróság. 2006-ban ő is tagja volt annak a csoportnak, amely gyerekei előtt vert agyon egy tanárt a Borsod megyei faluban. Azt hitték, hogy a tanár elütött egy kislányt, aki átszaladt az úton. A lány elesett, de nem sérült meg. A rokonok viszont rátámadtak a sofőrre.

Üldözési mániája miatt kapott felmentést

Felmentették és kényszer gyógykezelik azt a volt tanárt, aki megvert egy vele egy házban lakó 83 éves nőt, kivonszolta a háza előtti négysávos útra, majd sorsára hagyta Miskolcon. A bíróság délelőtt hozott jogerős ítéletet a két évvel ezelőtti ügyben. A férfit felmentették, mert a bíróság szerint beteg: üldözési mániája van, így nem büntethető.

Ököllel ütötte négy diákját egy részeg tanár

Egy balatonszárszói üdülőben voltak osztálykiránduláson, amikor állítólag a nyugalmazott rendőr, a diákok hangoskodása miatt kezdett dühöngeni. Már nyomoznak az ügyben.

Súlyosabb ítélet a molesztálónak

Súlyosabb büntetést kapott az a volt tanár, akit 36 gyerek szexuális bántalmazásával vádolt az ügyészség. Másodfokon 18 évre ítélték jogerősen, 4 évvel többre, mint első fokon. Az indoklás szerint azért szigorítottak a büntetésen, mert a férfi nagyon sok gyereket molesztált.

Milyen a jó tanár-diák kapcsolat?

Megkérdeztük, hogy mit gondolnak A Tanár szereplői arról, hogy mi a jó tanár-diák kapcsolat titka?

Elképzelni sem tudod, Dani hogyan bizonyította tanári képességeit!

Daninak hirtelen lehetősége támadt bizonyítania tanárként. Este színt vallott Lilinek, és bevallotta, hogy mennyire fél az apaként rá váró felelősségtől. Végül, újdonsült családja iránti felelősségből felbátorodott, és úgy döntött, igenis tanár lesz.

Joe: „Ez a döntés egy korszak végét jelenti…”

Lali megpróbálta lebeszélni Joe-t al albérlet eladásáról. Márknak állást ajánlottak a fodrászatban. Dani bizonyíthatott tanárként.

Dani Lilinek: „Milyen jogon szólsz bele az életembe?”

A késes támadást követően Dani rájött, hogy nem ez az ideális állás a számára, ráadásul a fizetés sem elég ahhoz, hogy eltartsa Lilit és a születendő gyereket. Megkereste a haverját, Dénest, hátha tudna nála dolgozni másodállásban, de az állást már betöltötték az extrémsport boltban. Viszont Dénes emlékeztette rá, milyen végzettsége van, és felvetette, hogy Dani dolgozhatna a végzettsége szerint tanárként. Lilinek nagyon megtetszett ez az ötlet, és addig nyaggatta Danit, amíg Ő teljesen kifakadt a lányra.

Dani tanári pályára léphet?

Roland újra találkozott az apjával. Joe megtudta, hogy Tamara és Teó összejöttek. Dani új munkát keresett.

A hosszú hétvégén a nézők az RTL Klubot választották!

Húsvétkor sem akadt kihívója az RTL Klubnak: a piacvezető csatorna csütörtöktől hétfőig mindegyik nap nyerte a nézettségi versenyt a kereskedelmileg fontos 18-49-es célcsoportban.

Kimoshatta a hétéves diák száját

Hajánál fogva rángatta be az osztályterembe, majd szappannal mosta ki egy hétéves kislány száját a tanítónője. A történteket a kislány nagymamája hozta nyilvánosságra az egyik közösségi oldalon. Az asszony azt állítja, unokája annyira megijedt a tanár büntetésétől, hogy összepisilte magát és otthon sírva mesélte el, hogy mit tett vele a tanítónő.

Diákok osztályozták a tanárt

Félévi bizonyítványt kapott diákjaitól egy Vas megyei irodalomtanár. Babai-Mező Borbála maga kérte meg a gyerekeket, hogy értékeljék a munkáját. A diákok örültek a lehetőségnek, a tanár szerint komolyan vették a feladatot. Azt mondja, azért találta ki az osztályzást, hogy saját magát fejleszthesse, másrészt szeretné, ha diákjai éreznék, hogy partnernek tekinti őket.

Nincs pénz érdekes kísérletekre

Üzemanyagcellás autó, lézer és robotok a fizika napján – így próbálják megszerettetni a fizikát a diákokkal Szegeden. Egyre kevesebben jelentkeznek fizikusnak, illetve tanárnak ezen akarnak változtatni.

Bilincsbe verték a tanárt

Őrizetbe vettek egy tanárnőt az Egyesült Államokban, miután felszólalt az iskolai vezetők fizetésemelése ellen. Miután kiparancsolták a teremből, egy rendőr a földre gyűrte, majd megbilincselte. A szakszervezetek vizsgálják a történteket.

 

Számonkérték a tanárt, miért nyilatkozott Híradónknak

Szerdán számoltunk be arról, hogy az egyik komáromi szakgimnáziumban kifüggesztették azoknak a diákoknak a nevét és osztályát, akik igazgatóit kaptak. Ezzel kapcsolatban az iskola egyik tanára nyilatkozott Híradónknak, de ezután az igazgató jegyzőkönyvet íratott alá vele, ami szerint az ő engedélye nélkül tette ezt.

Házon kívül 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 22:15
14 év a molesztáló tanárnak

Megrázó történet. 14 évre ítélte a bíróság azt a volt nevelőtanárt, aki az ügyészség szerint 36 gyereket molesztált az elmúlt években. Egy XI. kerületi gyermekotthonban, valamint a csepeli Burattino iskolában molesztálta áldozatait, akik közül többen még 12 évesek sem voltak.

 

Hajdú Balázs, mint tanár? Ez bizony megtörtént!

Részlet a 20. évad 6. részéből:

Ki gondolta volna, hogy Hajdú Balázsból valaha tanár lehet? Még a humorista se nagyon, pedig megtörtént. Ráadásul a gyerekek még lehetetlen programokat is ajánlgatnak neki... Tippeljetek, miket?

Nézd meg itt a teljes adást!

Anger Zsolt olvasni tanítja a celebeket?

A színésznél elszakadt a cérna, mikor a focistának egyszerűen nem sikerült "jól" felolvasnia a tábor számára érkezett levelet. Kiderült, az olvasással nem csak Petinek vannak problémái.

11 éves diákjával akart élni

11 éves tanítványával akart Londonba szökni egy békési tanár. Közösen akartak új életet kezdeni Angliában, de utazás előtt a repülőtéren lebuktak. A férfi bőröndjében szexuális segédeszközöket találtak. Az esetről elsőkén a Kékfény számolt be. A tanár jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

Ütötte-verte a diákját a tanár – „csak haverkodott”

Bordán ütötte, lábon rúgta és többször fejbevágta diákjait a vád szerint egy nyíregyházi tanár. Az RTL Híradó hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amin látszódik, hogy másfél perc alatt 20-szor üti meg diákját matematikaórán a pedagógus. Miután kiderült az eset, eljárás indult ellene. Most kezdődött a bírósági tárgyalása. Azt mondta, ő csak haverkodott a gyerekekkel.

12 éves lányokat is megkörnyékezett?

Kitálal az a nő, akit még 14 évesen csábított el földrajz tanára, majd négy év múlva feleségül vette. Misi bácsi több tucat 12-14 körüli lányt zaklathatott és ronthatott meg az általános iskolában, ahol az elmúlt évtizedekben dolgozott.

Fókusz 2017-11-03


szerző:
2017.11.03. 17:20
Molesztálhatta tanítványait egy médiaiskola egykori vezetője

A Hír Tv riasztás című műsorában megszólalt egyik diákja – aki egy időben a felesége is volt. Neki tizennégy évesen vette el a szüzességét. A lány abba az általános iskolába járt, ahol a férfi korábban földrajztanárként dolgozott. A tanárt első fokon három év börtönre ítélték kiskorú veszélyeztetése miatt és öt évig nem taníthat, de fellebbezett.

 

Vizsgálják a kegyeletsértést

Vizsgálat a Borsodnádasdon meggyilkolt 17 éves lány magyartanárának ügyében. A pedagógus a tanítványai szerint többször is gúnyos megjegyzéseket tett a lányra halála után, és olyan házi feladatot adott az osztálynak, amelyben a gyilkossághoz kacsolható szavakat kellett értelmezniük. Emiatt a felháborodott szülők tiltakozó levelet írtak az iskola igazgatójának és a tankerületnek.

Tanára gúnyolódik a halálán

Eltemették azt a 17 éves borsodnádasdi lányt, akinek a holttestét egy vízelvezető aknában találták meg múlt vasárnap. Egy 20 éves fiú ölhette meg, ő azóta előzetesben van. A lány egyik osztálytársa azt mondta a híradónak, hogy magyartanáruk a gyilkosság után többször is nevetve gúnyolódott a halott lányon. Ugyanez a tanár adott a gyilkosság után olyan házi feladatot, ami miatt aláírásgyűjtésbe kezdtek szülők. A gimnázium vezetését hiába kerestük, nem nyilatkoztak.

 Tagadja a szexuális zaklatást a tanár

Mindent tagad a szexuális zaklatással vádolt földrajztanár. A soroksári Qualitas gimnázium tanára ellen tavaly tett feljelentést két szülő, mert szerintük a férfi obszcén megjegyzéseket tett a lányok előtt, és jobb jegyet ígért szexért cserébe. A bíróság két napon át hallgatta meg a tanúkat, köztük a gimnázium volt és jelenlegi diákjait. Az alapítványi iskola, melynek igazgatója a perbe fogott tanár édesapja, közleményben azt írta, alaptalanok a tanár ellen felhozott vádak. 

Nem akarnak tanúvallomást a tanár jelenlétében

Nem akarnak a diákok az őket zaklató tanár jelenlétében tanúvallomást tenni a bíróságon. A soroksári Qualitas Középiskola tanárát huszonkét kiskorú veszélyeztetése és zaklatása miatt hetekkel ezelőtt állították bíróság elé. Az üggyel először az RTL foglalkozott miután tavaly több szülő is feljelentette a földrajztanárt, aki szerintük szexuális ajánlatokat tett a diákjainak a jobb jegyért.

 

Hajdú Balázs tanárként is önazonos

Részlet a 19. évad 5. részéből:

Balázs raktározást tanít, habár azt, hogy az otthonában ezt tudást miért nem gyakorolja... számára is rejtély. Kíváncsi vagy a tanár sztorikra? Akkor kattints!

Molesztálta 13 éves tanítványát?

Letartóztattak egy isaszegi történelemtanárt, mert a gyanú szerint molesztálta egy tizenhárom éves tanítványát. A 44 éves férfi a Velvet információi szerint januárban kezdett közeledni a lányhoz. A Blikk úgy tudja, a gyerek anyja tett feljelentést, mert a lány mobiltelefonján kompromittáló üzeneteket és fényképeket talált. A férfit azonnal felmentették a munkavégzés alól és az ügyben a tankerület is vizsgálatot indított.

13. rész - A tanár állítólag megverte tanítványát!

A család hétköznapjai átlagosan telnek, ám egy nap Rózsa észreveszi, hogy lánya egész felsőteste tele van véraláfutással. A 43 éves nőt sokkolja a felfedezés. Ki verte meg a lányát?

Hetek óta téma volt a viszony

Hetek óta beszédtéma volt az alpolgármester és a diáklány kapcsolata Körmenden - írja az Index. Az információt a képviselőtestület jobbikos tagja az RTL Híradónak is megerősítette, de azt mondta, szóbeszédre alapozva ezt nem tehették szóvá a közgyűlésen. A nyugat.hu írt először arról, hogy a civilben tanárként dolgozó körmendi KDNP-s politikus ellen valaki feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az 56 éves Szabó Ferencnek évek óta viszonya van egykori általános iskolai tanítványával.

Sztár lett a tanár úr

Amerika legújabb sztárja egy általános iskolai tanár. Barry White igencsak laza pedagógiai módszeréről videó készült, ami meghódította az internetet. A tanár már sorra adja az interjúkat a nagy amerikai tévéknek, újságoknak, és már a brit médiának is.

A tanár ütötte meg a gyereket?

Agyrázkódással került kórházba, úgy megütötte a testnevelőtanár. Ezt állítják egy bátonyterenyei diák szülei, akik feljelentést is tettek. A pedagógust hiába kerestük. A polgármester Facebook posztjában, nyíltan kiállt a tanár mellett, szerinte szerény és tisztelettudó, aki sokat tett a hátrányos helyzetű gyerekekért.

22 diákját zaklathatta

Vádat emeltek a diákokat zaklató földrajztanár ellen. Több mint húsz kiskorú veszélyeztetésével vádolja az ügyészség a soroksári Qualitas Középiskola tanárát, aki amúgy az igazgató fia. Még tavaly jelentették fel szülők, mert a diákok állítása szerint szexuális ajánlatokat tett, cserébe jobb jegyet ígért. Az általunk megkérdezett diákok szerint a pedagógus egy ideje nem jár be az iskolába.

Nem először üthetett a tanár

Rendszeresen kezet emelhetett a diákokra az a tanár, akiről videófelvétel készült miközben hosszasan üti egy tanítványa fejét. Ez a pszichológus véleménye. A felvételt, amit az egyik tanuló készített elsőként a Híradó mutatta be. Az egyik tanári érdekképviselet elnöke szerint ez elfogadhatatlan és egy tanár soha nem emelhet kezet egy tanulóra. Az érintett pedagógus ellen belső vizsgálat indult, de addig is taníthat.

Ököllel verte a diák fejét

Videóra vették, ahogy egy tanár ütlegeli az egyik diákja fejét. Azért bánthatta a fiút, mert az nem lett kész időben a dolgozattal és nem adta be a papírt. Információink szerint a videót látta az iskola igazgatója is. Úgy tudjuk, a pedagógus ellen belső vizsgálatot indítottak, de a férfi bejár dolgozni és tanít. Az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt a rendőrség is nyomoz.

BRUTÁLIS: Ököllel üti a tanár a diákot

Videóra vették, ahogy ökölbe szorított kézzel üti-veri tanára az egyik gimnazista fejét. Azért bánthatta a fiút, mert az nem lett kész időben a dolgozattal és nem adta be a papírt. Úgy tudjuk, a Híradó birtokába jutott felvételt a fiatal egyik osztálytársa készítette még a tanév elején az egyik nyíregyházi szakgimnáziumban.

Pilz Olivér lett az év embere

Az Önök szavazatai alapján Pilz Olivér tanár lett az RTL Híradó Év embere. A tíz jelöltre december közepétől lehetett szavazni, ez alapján a miskolci Herman Ottó Gimnázium matek-fizika-biológia szakos tanára, a Tanítanék Mozgalom egyik képviselője lett az Év embere. Azt mondta, a díj nem csak az övé, és megerősítette abban, hogy a munkát folytatni kell.

Egy tanár, aki megváltoztatná az oktatási rendszert

Ki legyen az év embere? Évtizedek óta tanít, tavaly októberben azonban úgy érezte, nem bírja tovább, ezért felemelte a hangját, hogy csökkenjen a pedagógusok és a diákok terhe. Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium matek-fizika-biológia szakos tanára élére állt annak a mozgalomnak, amely egy nyílt levéllel indult. Ezután egymást követték a tüntetések, majd a kormány kénytelen volt foglalkozni az oktatás fontos kérdéseivel. Pilz Olivér is a jelöltek között van. Ha szavazni szeretne, itt megteheti.

Szexi diáklányok próbálták elcsábítani Krisztiánt

A villa izmos lakója vette át a tanári szerepet, amit a lányok gyorsan ki is használtak. Mici és Gina megmutatta, miket tennének meg Krisztiánnak a jobb jegy érdekében. Ezt már Vivien se nézhette tétlenül...

Mici túl sokat mutatott magából a tanár úrnak...

A szőke bombázó diáklánynak öltözött a tanórára, méghozzá nem is akármilyennek. A tanár úr nem tudta nem észrevenni és szó nélkül hagyni a látottakat...

Ennyire vannak képben a villalakók az általános iskolás tananyaggal...

Indulhat az iskolahét! Ehhez azonban természetesen szükség van egy szintfelmérőre is. Lássuk, hogyan teljesítettek a villalakók!

Lara & Kamilka: Hello (Katona Klári)

A Fenegyerekek énekese a tanárával, Kiss Kamilkával lépett a színpadra. A produkció megosztotta a zsűrit, hiszen volt, aki 10 pontot adott, másnak azonban picit hiányzott a varázslat a duettjükből.

Petra & Tomi: Mennyország (Anti Fitness Club)

Petra az énektanárával, Molnár Tomival duettezett a színpadon. A Lázadók énekese a dal után elmondta, hogy Tomi volt a támasza, ezzel pedig a zsűri is egyetértett, hiszen most volt a legfelszabadultabb a műsor során.

Szabó Tomi: „Ha gyerek volnék, én biztosan jelentkeznék”

A gyerekeket a csapatkapitányaikon túl megannyi tánc- és énektanár segíti a felkészülésben. Tomi művészeti vezetőként, koreográfusként dolgozik a Kicsi Óriásokban. Hogy mivel foglalkozott eddig? Elmesélte nekünk!

Szabó Timesz: „Nagyon boldog vagyok, hogy ezt csinálhatom”

Kíváncsi vagy, kik segítik a gyerekeket a felkészülésben? Most egy picit jobban is megismerhetitek Timeszt, a tehetségek egyik tánctanárát.

Zaklathatta diákját, elítélték a volt tanárt

Két év hat hónap börtönre ítélték a szexuális visszaéléssel vádolt egykori testnevelő tanárt. A balmazújvárosi férfi a vád szerint 12 éves tanítványát molesztálta az iskolában. Az elsőfokú ítéletet a férfi elfogadta, de az ügyészség nem. Súlyosbításért fellebbezett. A jogerős döntésig a 40 éves férfit szabadon engedték – tudta meg a haon.hu.

Portré 2016-06-19


szerző:
2016.06.19. 23:50
Kirúgták a vallomástevő diákokat

Négy diákot rúgtak ki a budapesti Qualitas Középiskolából,- szüleik szerint bosszúból,- mert vallomást tettek a zaklatással gyanúsított tanáruk ügyében. Az iskola igazgatója szerint viszont azért kellett menniük, mert túl sokat hiányoztak. A tanárt, aki az igazgató fia, februárban jelentették fel szülők, mert szerintük molesztálta, zaklatta a diákokat. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

Így állt bosszút zongaratanárán Kuncze Gábor

Miután zeneiskolai tanítója félrelökte, nem is gondolkodott sokáig, hogy milyen módon adja vissza a 'kölcsönt'. A revans nem csak az ő zongorai pályafutását döntötte romokba...

Angelina Jolie tanítani fog


szerző:
2016.05.25. 17:25
Angelina Jolie tanítani fog

A színésznő egy londoni egyetem mesterképzésének vendégtanára lesz, ahol a nők jogaira hívja fel a figyelmet. Brad Pitt felesége bőven szerzett tapasztalatot az ENSZ és a kormányok melletti munkája során – hiszen ő a Menekültügyi Főbizottság különmegbízottja. De emellett nem hanyagolta el színészi, produceri, írói és modell tevékenységét sem. Hogy mindez hogyan fér bele az idejébe 3 adoptált és 4 saját gyermeke mellett, nem tudjuk, de az is meglehet, hogy a sok munka miatt fogyott ennyire vékonyra.

Portré 2016-05-08


szerző:
2016.05.08. 23:45
Szegvári Katalin nem celeb, csak híres

Katalin egy másik generáció közkedvelt televíziós személyisége volt, így tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy akasztottuk a hóhért. Barabás Évi és Szegvári Katalin nagyon jót beszélgettek televíziózásról, karrierről, családról.

Magyar György beszólt a tanároknak

Az ügyvéd úr elmesélte, milyen egy orosz-német szakos tanár gyerekének lenni. "Rossz voltam, el voltam kapatva." - kezdte a történetét. Kihasználva édesanyja jelenlétét, bátran szólalt fel önmaga védelmében a tanárával szemben.

25 ezer tanár sztrájkolt egész nap

25 ezer tanár csatlakozott az egész napos sztrájkhoz, vagyis minden ötödik pedagógus nem tanított. A Pedagógusok Szakszervezete szerint sikeres volt az akciójuk, a minisztérium viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy a tanárok nagy többsége dolgozott. A munkabeszüntetéshez csatlakoztak a szociális ágazat dolgozói, Budapesten reggel forgalomlassító tiltakozás is volt, sok helyen a diákok is támogatták a sztrájkoló tanáraikat.

A pécsi püspök fenyegeti a tanárokat

Ne sztrájkoljanak Pécsen az egyházi iskolák tanárai, különben a püspök eljárást indít ellenük. Ilyen tartalmú levelet függesztettek ki az egyik pécsi iskolában. A helyi szakszervezet szerint fenyegetik a tanárokat, ezért azt mondják, ha kell, a Vatikánig mennek, hogy visszavonják az intézkedést. Szerdán a sztrájkoló tanárok bent lesznek az iskolában, csak éppen nem tanítanak majd.

Gyerekek lettek rosszul klórgáztól

11 gyermek lett rosszul klórgáz mérgezés miatt Komlón. A diákok hétfőn kémia órán kísérleteztek  gázok előállításával. Többen beleszagoltak a klórba, emiatt rosszul lettek. A mérgezés tünetei először csak 4 diákon jelentkeztek, de később további 7 társukat vitte el a mentő. Egyik osztálytársuk szerint az volt a baj, hogy a tanár nem mutatta meg helyesen, hogy kell óvatosan megszagolni a klórgázt. A KLIK belső vizsgálatot indított.

Videó a pofonról: provokálhatták a tanárt

Provokálták a tanárt, mielőtt elcsattant a pofon. Ezt mondták többen is Híradónknak abból az iskolából, ahonnét kikerült egy mobiltelefonnal készített felvétel. A rövid képsoron az látszik, hogy a tanár határozott léptekkel odamegy egy diákhoz, és nagy erővel megüti. A rendőrségen senki sem tett feljelentést, az ügyben a videót látva kezdtek nyomozni.

Nem ad jegyeket, így tiltakozik egy tanár

Nem ad jegyeket, és nem pontozza a dolgozatokat. Így sztrájkolna március 15-től a budapesti Szent István Gimnázium egyik tanára. Szalayné Tahy Zsuzsa azt mondta az RTL Híradónak, azért döntött így, mert egyre nehezebben tudják szakszerűen megtartani az órákat. A tanárnő azt követeli, hogy állítsák vissza a 2008-as Nemzeti Alaptantervet.

Tanárt gyanúsítanak az erőszakkal

Egy szakiskola tanára az a férfi, aki egy hete hajnalban lakásába csábított,  megvert, majd megerőszakolt egy 82 éves asszonyt Miskolcon. Az idős nőt hálóingben, mezítláb a ház előtti négysávos útra vitte, ahol a felezővonalon hagyta. Az eset több mint egy hete történt, a férfi azóta előzetes letartóztatásban van. Mára kiderült, a többdiplomás férfi egy szakiskolában tanít. Az iskolában nagyon elégedettek voltak a munkájával.

Diákkal szexelt a tanárnő, perelné a fiút

Lefeküdt egy tinédzserrel egy texasi tanárnő, aki bíróság elé állítaná a srácot, sőt mi több, még az anyját is.

Zaklatás: egymást figyelmeztették a diákok

Egymást figyelmeztették a diákok, hogy óvakodjanak a tanártól, de a pedagógusok is tudtak arról, hogy egyik kollégájuk szexuálisan zaklatja a lányokat – erről a Blikk írt, egy informátorukra hivatkozva. Elsőként Híradónk számolt be róla, hogy a 60 éves nevelőtanár évek óta zaklathatta a diákokat az egyik nyíregyházi kollégiumban.

Sorozatos zaklatásról mesélnek egy gimnázium diákjai

Először egy diák kereste meg az RTL-t. Aztán, ahogy fejlődött a történet, egyre többen mertek beszélni. Diákok, szülők és egy tanár is. Mind egybehangzóan állították, hogy egy soroksári gimnázium egyik oktatója jóval túlmegy azon a határon, ami egy tanár és egy diák között megengedett. És azok alapján, amit meséltek, nehéz ezzel nem egyetérteni. Az ilyen típusú ügyek jellemzője, hogy az áldozatok nehezen beszélnek, mert magukat is felelősnek érzik. Pedig nem azok. Ennek ellenére sokan úgy nyilatkoztak Moskovics Juditnak, hogy ne legyenek felismerhetőek. Mert félnek az igazgató bosszújától. A zaklató tanár ugyanis a fia.

Újabb diákok vallanak a zaklatásról

Már nem fél és a Házon kívül kamerája előtt arcát is vállalja a nyilvánosság előtt az a soroksári tanár, akit nemrég kirúgtak a Qualitas Középiskolából. Korábban csak arcát kitakarva mert beszélni arról híradónknak, hogy az iskolában a földrajztanár szexuális utalásokat és ajánlatokat tesz a diákoknak. Az ügyből feljelentés lett. Az iskola igazgatója hallgat.

Nem bánja, hogy kiállt a diákjaiért

Nem hagyja magát, és nem bánta meg, hogy kiállt a diákjaiért - ezt mondta híradónknak az a pedagógus, aki elvesztette munkáját, miután az iskolájában folyó zaklatásról beszélt nyilvánosan. Szerinte ugyanis az egyik kollegája, aki az igazgató fia szexuális utalásokat tesz a diákoknak az egyik soroksári középiskolában. Most munkajogászhoz fordult. A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, úgy tudjuk, szülőket és diákokat is kihallgattak már.

Elküldték a tanárt, aki zaklatásról beszélt

Jelentkezett Híradónknál egy diáklány, aki azt állítja, szexet kért tőle jobb jegyért cserébe egy tanár Soroksáron egy alapítványi iskolában. Vasárnap számoltunk be arról, hogy több szülő szerint ez a pedagógus zaklatja a lányokat. Például trágár vicceket mond nekik, és szexuális utalásokat tesz az órán.

A szülők szerint zaklatja a diákokat a tanár

Szexuális zaklatással vádolja több szülő egy alapítványi középiskola tanárát. Az egyik diáklány hívta fel az anyját azzal, hogy a tanár úr jobb jegyért cserébe szexet kért az egyik osztálytársától. Az iskola udvarán álló faházban kellett volna megtörténnie az együttlétnek, hogy a lány ne bukjon meg. Megbukott.

A kormány szerint pedagógusnak lenni jó

Mert: folyamatos a béremelés, van életpálya és megbecsülés. Mintha az érintettek erről nem tudnának. Most egy miskolci gimnázium tantestülete írt, persze megint válasz nélkül maradt, nyílt levelet, amely szerint bizonytalanság, elkeseredettség, apátia van a tanárikban, és mindezt éppenséggel a gyerekek szenvedik meg.

Szeptember óta nem kap fizetést a tanár

A férfi két helyen is tanít informatikát Pomázon. Nem ő az egyetlen, aki így járt. A Pedagógusok Szakszervezete szerint akár több ezer pedagógusnak is tartozhat az állam.

Hősiesnek lenni egyszerű? Ki kezdi?

Népszerű, mint egy rocksztár, pedig nem énekel, hanem könyveket ír, Amerika vezető egyetemein tanít, szenvedélyesen kutatja az emberi természetet. Új könyvében korunk kiégett és céltalan férfiairól ír. Baló György vendége, Philip Zimbardo szicíliai bevándorlók gyerekeként született Amerikában. Most 82 éves, ma is aktív, és ő a legismertebb szociálpszichológus a világon.

Dolák-Saly Róbert: biológia tanárból lett előadóművész

Dolák-Saly Róbert humorista, színész, énekes és tanár. Utóbbi bár kicsit meglepő és lehet sokan nem is tudják, ám ő valójában biológia tanárnak készült. Hogy miért pont ezt a szakmát választotta, honnan jött az állatok szeretete és végül miért pártolt el a tanítástól, elmesélte.  

36 gyerekkel fajtalankodhatott a tanár

36 gyerekkel fajtalankodott az ügyészség szerint az a csepeli tornatanár, aki ellen a napokban emeltek vádat. A vádirat szerint a férfi kilenc éven át fajtalankodott diákjaival egy XI. kerületi gyermekotthonban és egy csepeli iskolában. Tavaly februárban bukott le, miután két diák megmutatta egy másik tanárnak azokat az sms-eket, amiket a vádlottól kaptak. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár húsz évet is kaphat.

Több mint 30 gyerekkel fajtalankodott

Több mint 30 gyerek ellen elkövetett szexuális erőszak miatt emel vádat az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tanárként dolgozott egy csepeli iskolában. A 35 éves férfi tavaly bukott le egy sms-sel, azóta előzetes letartóztatásban van.  Ha minden vádpontot sikerült bizonyítani, akár 20 év börtönt is kaphat.

Előzetes: Több mint 30 gyereket kényszerített szexre a csepeli tanár

A 35 éves férfi tavaly bukott le, azóta előzetes letartóztatásban van. A rendőrség lezárta a nyomozást, az ügyészség most emel vádat ellene. Hogy milyen büntetésre számíthat az egykori tanár, kiderül 18:00-kor az RTL Híradóban.

KLIK – Vállalkozók réme lett az állami mamutszervezet

Több millió diák és szülő mindennapjaira van hatással. Több tízezer tanár életét határozza meg. Az ország legnagyobb munkáltatója. Elképesztő mennyiségű adófizetői pénzből működik: 524 milliárd forintból. És rengetegen fogják a fejüket miatta. A KLIK-ről már sok mindent elmondtunk a Házon kívülben, de arról, hogy a szervezet fizetni sokszor nemigen szeret, még nem beszéltünk. Mert a KLIK rossz adós: lássuk, miért nem hajlandó már sok vállalkozás szállítani az iskoláknak.

Felfüggesztették a pedagógust


szerző:
2015.08.26. 18:30
Felfüggesztették a pedagógust

A deportálással viccelődött és Hitler portréit osztotta meg közösségi oldalán egy pesterzsébeti általános iskolai tanár. A gyűlölködő tartalmakról a 444.hu írt először. A Köznevelésért Felelős Államtitkárság vizsgálatot rendelt el, a tanárt erre az időre felmentették.

Portré 15-08-02


szerző:
2015.08.03. 02:10
Portré 15-08-02

Portré: Egy jegyzetfüzetnyi Budapest, szakítással, tömegközlekedéssel, ellenőrökkel, a testnevelő tanár, vízilabdázó, filmrendező Reisz Gábor tollából.

Nem kapott fizetést a tanárnő


szerző:
2015.06.30. 18:33
Nem kapott fizetést a tanárnő

Még a májusi fizetését sem kapta meg a KLIK-től, pedig szerdától már a júniusi lenne esedékes - ezt mondta egy pedagógus Híradónknak. A nőnek határozott idejű szerződése van egy iskolában, és szerinte nem ő az egyetlen, akinek késve utalja a KLIK a fizetését. A Köznevelési Államtitkárság írásban közölte: folyamatosan rendezik a kifizetéseket.

Házon kívül 15-05-20


szerző:
2015.05.21. 00:10
Házon kívül 15-05-20

Házon kívül: Orsika - A kislány, akit két négyzetméteren tartottak bezárva a szülei. KLIK - Diákok, akik elmerik mondani, hogy rossz a rendszer. Kéményseprők - Ha államosítanák a szolgáltatást, a cégek csődbe mennének.

Felháborodást váltottak ki a kísérleti tankönyvek

Úgy érzik a tanárok, hogy nincsen választási lehetőségük tankönyvrendeléskor - a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületéhez legalábbis rengeteg panasz érkezett. Az állam 3000 forintot ad fejenként az elsős és másodikos gyerekek tankönyvrendelésére, de a pedagógusok szerint ennyi pénzért csak az úgynevezett kísérleti tankönyveket lehet megvenni. A köznevelésért felelős államtitkár szerint a kísérleti tankönyveket éppen azért fejlesztik, hogy olcsóbban lehessen hozzájutni, és választási lehetőség is van.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való