KERESÉS search-close

találmány

55 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "találmány"

Fehér Gyula: „18 évesen valószínűleg megszólalni nem tudtam volna egy ilyen szituációban!”

Fehér Gyula és Balogh Péter kiértékelték Tóth Bence pitchét és találmányát.

A diák, aki sérült embereknek szeretne segíteni találmányával

Tóth Bence egészen elképesztő találmányt mutatott be a cápáknak. Ha még többet szeretnél megtudni a siketek kommunikációját segítő kesztyűről, kapcsolj hétfőn 21:35-kor az RTL Klubra a Cápák között legújabb részéért!

Festék, ami fűt


szerző:
2018.10.02. 15:19
Festék, ami fűt

Speciális, energiatakarékos felmelegítésre alkalmas festék fejlesztésébe kezdett egy festékgyártó cég és a műszaki egyetem csapata.

A víz, amit nem csak inni lehet...


szerző:
2018.01.24. 08:31
A víz, amit nem csak inni lehet...

15 éven keresztül fejlesztették a magyar találmányt, aminek használata hosszútávon javítja az életminőséget. Dr. Robert Lyons, a KAQUN Europe vezérigazgatója mesélt a vadonatúj gyógymódról.

Te is „felforgató" vagy?


szerző:
2017.09.18. 08:41
Te is „felforgató

Csermely Ákos, rendezvényszervező azokról a találmányokról mesélt, amiket elsőként ódzkodva fogadott a nagyérdemű, de ma már a mindennapjaink részévé váltak. Gondoltad volna, hogy annak idején például senki sem hitt az MP3 formátumban?

Magyar találmány segíthet a vakoknak

Látássérültek teszteltek egy olyan olvasó eszközt, amellyel a vakok hagyományos könyvet vagy hivatalos iratot is el tudnak olvasni. A program a nyomtatott betűket Braille írássá alakítja, így a szöveg azonnal olvashatóvá válik. Az alkalmazást magyar egyetemisták fejlesztették.

Magyar mérnökök önjáró kamionja

Önjáró kamiont fejlesztettek ki magyar mérnökök. Az RTL volt az egyetlen a tévék közül, amely részt vett a különleges bemutatón, sőt kollégáink be is ülhettek a kamionba, ami akkor épp saját magát irányította.

Magyar világsiker: Hagyományos lánc nélküli kerékpár!

Ma van a szellemi tulajdon világnapja, amikor az emberi kreativitást, a művészetet, és azokat az embereket ünnepeljük, akik ötleteikkel és találmányaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a világ egy jobb, és élhetőbb hely legyen. A magyarok is rengeteg hasznos találmánnyal vonultak be a történelembe. Ezúttal Herczeg Zoltán, divattervező és Podonyi János, a Stringbike üzletfejlesztője volt Anna és Miki vendége.

Következő rész (2017. április 06.)

Lali és Ede maguk ellen fordítják a lakókat. Alexa és Kristóf újra egymás társaságában tölti az estét. Karesz és Milán megismerik Mesit.

Feltalált egy cipőt, majd 14 évig pereskedett érte

Oroszi László a világ egyik legnagyobb sportszergyártója ellen nyert pert. A mostani döntés szerint az történt ugyanis, hogy a cég történetének egyik legsikeresebb focicipőjéhez engedély nélkül használta fel Oroszi úr korábban bejegyzett szabadalmát. Bár jogerős ítélet van, lehet, hogy még nincs vége az ügynek.

Találmánya is van Rogán Antalnak

Rogán Antal titokban feltaláló. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter két társával közösen évekkel ezelőtt jegyzett be egy elektronikus aláírási szabadalmat - írta meg a Népszabadság. A közgazdász végzettségű Rogán Antal úgy reagált: büszke arra, hogy részt vett a találmányt kifejlesztésében. A miniszter feltaláló-társai egy olyan cégben is közös tulajdonosok, amely az elmúlt években megsokszorozta a bevételét, részben egy kormány által létrehozott lehetőségnek köszönhetően. Az Együtt korrupciót sejt a szabadalom hátterében.

A legújabb találmány fogyni vágyóknak

Az aktív testmozgás fontos része az egészséges életmódnak. Íme egy új találmány, mely nemcsak a fogyásban, de az állóképesség javításában is segít!

Egy újabb zseniális magyar találmány!

Egy új fejlesztésnek köszönhetően a lézernek olyan képességeit is ki tudjuk használni, melyek segítségére lehetnek az orvostudománynak. Ráadásul annak is utánajártunk, vajon mit csinál egy lézerfejlesztő!

Virtuális lakatot készítenek a szerelmesek

A szerelemlakat-falak ideje lejárt! Egy magyar találmány segítségével már telefonunkkal is készíthetünk lakatot, ami nem csak örökre szól, hanem még környezetkímélő is. A világon már 200 országban készíthetnek virtuális lakatot a szerelmesek. A kezdeményezés nemzetközi nagykövete Paris Hilton, míg Magyarországon az RTL Klub sztárja, Kiss Ádám.

13 éves barátjának köszönheti, hogy újra tud kommunikálni

Egy 13 éves amerikai fiú találmánya tette lehetővé egy beszédképtelen társának, hogy újra kommunikálni tudjon. A fiatal feltaláló barátja két éve bénult le, amikor egy nyári táborban villám csapott belé. Olyan súlyos agyi sérülést szenvedett, hogy azóta sem tud megszólalni. Iskolatársa most egy olyan elektronikus eszközt kísérletezett ki neki, aminek segítségével egyszerű kérdéseket már meg tud válaszolni.

Itt egy zokni, ami megállítja a filmet, ha elalszunk

Okostelefon? Mindenkinek van! Okosóra? Ugyan már! Az igazi menőség az okoszokni!

Forradalmasíthatná a matektanulást

Létezik egy találmány, amely fejlesztői szerint forradalmasíthatná a matematikaoktatást. A gyerekek is szeretik, ennek ellenére csak néhány iskolába sikerült eljuttatni eddig a pécsi játékot. 3 éve a Magyar Tankönyvkiadó látta meg a fantáziát benne, ezer darabot készítettek belőle.

Itt egy ébresztőóra, ami fepofoz, ha nem kelsz fel!

Egy svéd feltalálónő megépítette a tökéletes ébresztőórát: ha ezt használja, egész biztosan felkel majd, a szerkezet ugyanis nemes egyszerűséggel kipofozza az ágyból a használóját!

Kütyük, amiket a fantasztikus filmek hívtak életre

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban arról álmodoztak a filmesek, hogy milyen is lehet majd a modern technológia. Nemrég pedig a mi Naprendszerünkben meg is valósult a legtöbbjük. Most elutazunk az időben, hogy megnézzük kik, hogyan és mit találtak ki, majd alkottak meg a Föld nevű bolygón.

A jövő technológiája karnyújtásnyi távolságra

Magyar fejlesztők, akiknek munkája évtizedekkel is megelőzte a korát, ez a PersonalVideo, amiért már a világ több pontján is kapkodnak. Hogy miről is van szó pontosan és mit rejt a mágikus elnevezés, ami már egy Tom Cruise filmben is megelevenedett arról most a csapat egyik tagja mesélt, hogy mitől is olyan egyedi a találmányuk és milyen nemzetközi sikereket értek már el.

Magyar találmány: a kutyaparkoló

Kutyaparkolót fejlesztett ki egy magyar cég azért, hogy ne kelljen a négylábúakat az autóban hagyni, amíg a gazdája vásárol. Nyáron több olyan esetről is beszámoltunk, amikor kutyák hőgutát kaptak és majdnem elpusztultak a felforrósodott autóban.

Valósággá vált a fikció: biciklivel a levegőbe!

Repülő biciklit eddig csak az E.T.-ben láttunk, de a gödöllői reptéren a fikció válósággá vált. Tardy Tamás, aki a levegő megszállottja, valami teljesen újat hozott létre, ez ugyanis az első légibicikli az egész világon. Czakó József riportja.

Egyedülálló találmány: biciklivel levegőbe

Repülő biciklit eddig csak az E.T.-ben láttunk, de a gödöllői reptéren a fikció válósággá vált. Tardy Tamás, aki a levegő megszállottja, valami teljesen újat hozott létre, ez ugyanis az első légibicikli az egész világon. Czakó József riportja.

Előző rész (2015. május 18.)

Zsolt aggasztó dolgot tud meg a nőről, akivel randizott. László és Zsolt újra harcba száll. Sikerül-e a Kft-nek megszereznie a találmányt? Kiderül-e, hol van a Miklóstól ellopott pénz?

Következő rész (2015. május 18.)

Zsolt aggasztó dolgot tud meg a nőről, akivel randizott. László és Zsolt újra harcba száll. Sikerül-e a Kft-nek megszereznie a találmányt? Kiderül-e, hol van a Miklóstól ellopott pénz?

Ez történt a héten (20. hét)

Ágnes mindent bevet, hogy az érdekeinek megfelelően tudja befolyásolni a Berényi testvéreket. Vajon sikerrel jár? Zsolt tőle szokatlan módon próbál társat találni magának. Attilát cserbenhagyásos gázolással vádolják meg, és úgy tűnik, hogy az ügy megoldása Júlia kezében van. Tud segíteni Attilának, vagy még nagyobb bajba sodorja? Krisztián még mindig könyörög Zsófinak egy második esélyért, de ismét olyat tesz, ami nagyban ront a lehetőségein. Hanna és Ádám egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Vajon meddig tart László stand-up karrierje?

Előző rész (2015. május 11.)

Sikerül Ágnesnek megszereznie a találmányt? Milyen élőben a lány, akivel Zsolt randizik? Milyen következményei lesznek Attila szarvas gázolásának?

Ez történt a héten (2015. 19. hét)

Rudi Zsoltnak kezd el dolgozni. Aliz és Luca kibékülnek, mielőtt Szabi távozik. Róbert mindent megtesz, hogy visszaszerezze a pénzét Miklóstól. Vajon sikerül neki? Zsuzsa legújabb terve úgy tűnik, hogy célt ér. Péter megkéri Hanna kézét, de azért, hogy elkerülje a felelősségre vonást. Mi lesz erre Hanna reakciója? Tóbiás levelet kap az apjától: egy találmánya után rengeteg pénz üti a markukat. Attila éjszaka elüt valamit az autójával.

Következő rész (2015. május 11.)

Sikerül Ágnesnek megszereznie a találmányt? Milyen élőben a lány, akivel Zsolt randizik? Milyen következményei lesznek Attila szarvas gázolásának?

Előző rész (2015. május 07.)

Nóra rájön, Margó miért szeretné lassítani a találmány ügyét. Péter és Hanna bejelentik, mégis összeházasodnak. Róbert eltitkolja Ágnes elől, hogy megtalálta a pénzüket.

Emberi bőrszövet 3D nyomtatóból

Egy kanadai találmány jelentősen csökkentené az égési sérültek felépülési idejét. A betegeknek hosszú hónapok helyett, három hetet kellene kórházban tölteniük. Ahhoz, hogy az ígéretes kísérletekből mindennapi gyógyító eszköz legyen, még néhány évre és sok pénzre van szükség.
 

Magyar találmányok és megálmodóik

Virághűtő, lebegőbeton és forróruci: íme, néhány nagyszerű magyar ötlet, gondolattól a kivitelezésig.

Vasmarokkal fog a gimnazista találmánya

Még csak 18 éves, de fél kézzel roppant össze fém tárgyakat. Debrecenben hamarosan csak Vasemberként fogják emlegetni a gimnazista fiút, aki az átlagos emberi erő másfélszeresét tudja kifejteni.
 

Leonardo forradalmasíthatja az oktatást

A virtuális valóság segítségével tanulhatnak ezentúl az egyik szombathelyi általános iskola diákjai. Olyan informatikai termet alakítottak ki nekik, ahol a monitorok előtt ülve bejárhatják például az ókori Rómát.

Magyar találmány segíthet a vakoknak

Magyar találmány teheti biztonságosabbá a vakok és látássérültek mindennapi közlekedését. A kézfejre csatolható eszköz nem helyettesíti a fehér botot, viszont segít olyan akadályok észlelésében is, amelyek nem a talaj közelében vannak.

Magyar fiatalok találmányáért rajong a világ

Eddig csak a tengerentúlon ismerték, de ma már itthon is egyre népszerűbb magyar fiatalok legújabb találmánya. Amellett, hogy rendkívül szórakoztató profi és amatőr labdarugók technikáját is csiszolhatja.

Fókusz 13-08-23


szerző:
2013.08.23. 19:50
Fókusz 13-08-23

Fókusz: A víz ördögei - Lélegzetelállító trükkökkel sokkolnak a lebegő szék mesterei. Teszteltük az X-Faktor műsorvezetőjét. Zseni vagy ufó? - Szenzációs találmányaival megfelezné az áramszámlánkat. De Pál idegen lényekkel is elbeszélgetne már. Átalakulás - Szinte rá sem lehet ismerni az Éjjel-Nappal Budapest szereplőire. De mitől és hogyan fogytak ekkorát?

Magyar feltalálók titokzatos élete

Golyóstoll, bakelit és floppylemez, az első fénykép, számítógép és telefonközpont - mind - mind zseniális magyar agyak szüleménye. De milyen érzés lehet Kandóként a Kandóra járni, vagy Irinyiként gyufát gyújtani?

Milyen mobillal focizni, vagy orkánnal dacolni?

Az idei Kutatók Éjszakáján minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a tudomány legújabb vívmányai iránt.

Biciklis légzsák- 100 ezer eurót ért a találmány

Százezer eurós tervezői díjat nyert egy biciklis légzsák az idei Index nevű dizájnversenyen.

A törpeautógyártás gyöngyszemeit mustráltuk

Az elmúlt száz évben bármelyikből lehetett volna sikersztori, de végül mindegyik találmány megrekedt a prototípusnál. A legújabb már igazi városi csúcsmodell, megoldhatná a dugók és telített parkolók problémáját. Vajon mi az akadálya, hogy nem indulhat belőle tömeggyártás?

Miskolci találmány paneltűz ellen

A szerkezet paneltűz keletkezésekor képes lassítani a lángok szintek közötti terjedését a házak homlokzatán.

A kocsi, ami beindította az autóipart

125 éves időutazást tartottak Budapesten pénteken. A világ első benzinhajtású autójának mását is meg lehetett csodálni.

Bepillantás egy lehetséges jövőbe

Egy webkamera alapú természet-megfigyelő rendszert választott a közönség a leginkább újító szellemiségű ötletnek.

Magyar találmánynak örülhetnek az orvosok

Soha nem látott alapossággal ismerhető meg az emberi test egy, a világon is különlegesnek számító magyar találmány, a 4 dimenziós testtérkép révén.

Fókusz 11-03-09


szerző:
2011.03.09. 20:45
Fókusz 11-03-09

Fókusz: Távol Ausztráliától - Hazatért Marsi Anikó és családja a távoli kontinensről, kiderül, érdemes volt-e olyan messzire utazniuk. Alekosz-saláta - Az Okostojás neve már most is jó üzlet, csak egyelőre ő nem részesül a haszonból. Benzin helyett víz? - A feltaláló szerint találmánya forradalmasíthatja az autóipart. Jöhet a vízautó?

Csapolt sör kilencszer gyorsabban


szerző:
2011.01.27. 18:00
Csapolt sör kilencszer gyorsabban

Egy új találmánynak köszönhetően pár másodperc alatt lesz tele a speciálisan kialakított pohár.

Szenzációs magyar 3D-s találmány

Lélegzetelállító 3 dimenziós világújdonságot készített egy magyar fiatalember, Rátai Dániel.

Reggeli 10-09-23


szerző:
2010.09.23. 09:05
Reggeli 10-09-23

Reggeli: A Reggeliben szakértőnk segítségével adtunk tuti tippek álláskeresőknek, de megmutattunk néhány világhírű magyar találmányt is, amire joggal lehetünk büszkék.

Videót a bírónak!


szerző:
2010.06.29. 20:50
Videót a bírónak!

Egy magyar találmány megnyugtatná a futballvilágot, a Fókusz bemutatja a videóbírót!

„Semmi sem tudja helyettesíteni”

Ebben a hónapban ünnepli 30. születésnapját minden idők egyik legsikeresebb irodai találmánya, a Post-it.

Világújdonság magyar terhesgondozó gép

Ultrahang és mindenféle besugárzás nélkül képes felerősíteni a baba szívverését.

Magyar találmány turbózza az immunrendszert

Olyan gépet fejlesztettek ki a kutatók, amely polarizált fénnyel gyógyítja a testet.

Fénnyel gyógyít a magyar találmány

A fényterápiás ágy szinte minden sérülésre jó, sőt hatásos az asztmára is.

Világszenzáció lehet a magyar cukorgyógyszer

A találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való