KERESÉS search-close

tűzoltó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűzoltó"

Tűzoltók versenyeztek Szegeden

Akadálypályán és futóversenyen is összemérhették tudásukat a lánglovagok ma Szegeden. Idén először erőnléti pálya is volt: a tűzoltóknak olyan akadályokon kellett átküzdeniük magukat, amelyek a legjobban hasonlítanak a mindennapi feladataikhoz. A nevezési díjakat a Szegedi Gyereksebészetnek ajánlották fel.

TŰZOLTÓ VERSENY: Akadálypályán és futásban is összemérték tudásukat

A Csongrád megyei katasztrófavédők már 15 éve szerveznek futóversenyt a tűzoltóknak, de idén volt először, hogy erőnléti pályán is összemérhették tudásukat. A 7 akadályból álló pályán olyan feladatokat állítottak össze, amelyekkel a mindennapokban is bármikor találkozhatnak.

30 tűzoltó veszett oda hegyekben tomboló erdőtűzben

Folyamatosan érkeznek az ajándékok a kínai tűzoltóknak. Az emberek így akarják meghálálni önfeláldozásukat, amiért életük kockáztatásával oltották el a szecsuáni hegyekben tomboló erdőtüzet. Az ár súlyos volt: 30 tűzoltó vesztette életét a küzdelemben.

Tűzoltók mentettek meg egy macskát Budapesten

Az állat egy több mint 10 méter mély gödörbe esett. Alpinista technikával sikerült felhozni a felszínre, ahol már állatvédők várták a szerencsétlenül macskát. Az állatnak az ijedtségen kívül nem lett baja. A mentésről készült teljes felvételt megnézhetik ITT.

CICAMENTÉS: Árokba zuhant macskát mentettek a tűzoltók

Több, mint tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap Budapesten. A tűzoltók alpinista technikával mentették ki a szerencsétlenül járt állatot. A cicának az ijedtségen kívül nem esett baja, a felszínen már állatvédők várták.

Ötvenen keresték a Budai-hegységben eltűnt fiút

Órákig bolyongott az erdőben egy 12 éves fiú, mire az önkéntes tűzoltók rátaláltak. A gyerek szombat délután 4 óra körül veszett el egy kilátónál, a Budai-hegység legmagasabb pontján, több mint ötvenen siettek a segítségére. Kiderült, a fiú rossz irányba indult el, letért a turistaútvonalról.

Már 400 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat idén

Még csak két hét telt el az évből, de már több mint 400 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat országszerte. Ezekben 12 ember halt meg, 26-an pedig megsérültek. Az áldozatok többsége egyedül élő idős ember.

Akik karácsonykor is dolgoznak: rendőrök, mentők, tűzoltók

Eddig kevés dolguk volt a mentőknek és a tűzoltóknak. Karácsonykor ezekben a percekben is több ezren dolgoznak, hogy mindenki biztonságban legyen. A rendőrök legtöbbször közlekedési baleseteknél intézkednek. A börtönökben pedig az őröknek is ugyanúgy kell dolgozniuk az ünnepek idején is, mint bármikor máskor.
A rendőrség karácsonyi videóját ide kattintva nézheti meg.

 

Dráma: hollywoodi sztárok, akiknek porig égett az otthonuk

A napok óta tartó kaliforniai tűzvész már Malibut és környékét is elérte. A sztárok házait sem kíméli a katasztrófa, akik a porig égett házukról a közösségi oldalaikon osztják meg a szomorúbbnál szomorúbb képeket.

Lánykérés 40 méteres magasságban

Majdnem 40 méter magasan, a létrás tűzoltókocsi tetején, kollegáit is bevonva kérte meg szerelme kezét az egyik tűzoltó Kaposváron. A rendhagyó lánykérésről videót is készítettek. A menyasszony semmit sem sejtett, és nagyon meglepődött, de igent mondott, így a jegyes pár már az esküvőt tervezgeti.

MEGHATÓ: 40 méter magasan kérte meg szerelme kezét

Így néz ki Kaposvár 40 méter magasból. A különleges látvány ígéretével csalta az egyik tűzoltó a laktanyába a barátnőjét. Amíg ketten a létrás kocsi tetején gyönyörködtek a naplementében, addig Jonatán kollégái kijöttek az épületből, és egy-egy papírt tartva ifjú társuk nevében egy kérdést szegeztek a darun lévő hölgynek.

Ezért mondott fel a parancsnok

Van, hogy a fék nem működik a tűzoltókocsin, máskor a gázpedál, de előfordult, hogy el sem indult az autó. Erről mesélt Híradónknak egy volt soproni tűzoltó, aki úgy döntött, inkább otthagyja az állását és külföldre költözött. Az egykori szolgálatparancsnok szerint naponta fordultak elő hasonló problémák. A katasztrófavédelem szerint megfelelő számú és műszaki állapotú technikai eszközük van.

ÁLLATI SEGÍTSÉG: Kutyával kutatták át a ház romjait

Egy budapesti családiház nagy része összedőlt, amikor egy betonkeverő teherautó csapódott bele kedden. Nem lehetett tudni, hogy volt-e valaki a házban a baleset idején, ezért a tűzoltók egy kutya, Zoé segítségével kutatták át a romokat. Kiderült, hogy a ház már egy ideje lakatlan volt, így senkinek nem esett baja.

22 EMELET: 25 kg-os menetfelszerelésben futottak fel

19. alkalommal rendezték meg a tűzoltók lépcsőfutó versenyét Budapesten. 160-an vágtak neki a magasnak teljes felszerelésben, volt köztük egy vak versenyző is. A leggyorsabb egy tiszaújvárosi tűzoltó lett, ő 2 perc 33 másodperc alatt futott fel a 22. emeletre.

Papp Gergő pár percre tűzoltó lehetett

Hogyan néz ki egy tűzoltó autó belülről? Hogyan működik a víztömlő? Mindezt a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Hajdú Márton mutatta meg a műsorvezetőknek és a gyerekeknek.

Szabadnapos tűzoltó segített

Berúgta az ajtót, majd a szomszédok segítségével oltotta el a tüzet egy szabadnapos tűzoltó Salgótarjánban. A lángok egy villanyóra-szekrényben csaptak fel, már az ajtó is égett, amikor a házban vendégségben lévő tűzoltó észrevette, nagy a baj. A füst gyorsan szétterjedt a lépcsőházban, ezért az egész épületet ki kellett üríteni. Sokan megijedtek, de senki sem sérült meg.

Döbbenten nézték a lángokat

Mint egy katasztrófafilm - ezt mondta egy szemtanú csütörtökön este, miután hatalmas lángokkal, több órán át égett a régi mosonmagyaróvári laktanya teteje. Több mint 40 tűzoltó egészen hajnalig próbálta megfékezni a lángokat. A szemközti játszótéren tömegével gyűltek össze az emberek, mindenkit megdöbbentett az égő tető. Az épületet egy ideje már nem használják, így senki nem sérült meg a tűzben.

Nem lesz elég tűzoltó sem?

Nem lesz elég tűzoltó és rendőr, hogyha nem változtat a kormány az elfogadott szabályokon – mondja több tűzoltó szakszervezet is. Januártól ugyanis törvényben tiltotta meg a kormány, hogy túlórapénzt fizessenek, helyette szabadnapot kell adni a rendészeti dolgozóknak.

 

3500 szalmabála lángolt


szerző:
2018.08.05. 18:15
3500 szalmabála lángolt

Több emelet magas lángokkal égett két bálatároló a Zala megyei Reszneken. Olyan nagy volt a tűz, hogy öt városból érkeztek tűzoltók, akik fél napig dolgoztak a lángok megfékezésén.

A fél várost elmosta az eső

Egész városrészek úsztak el Győrben. Házakba és intézményekbe tört be a víz tegnap este. Alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső zúdult a városra.

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehet

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Nyitott Szertárkapuk elnevezésű programot. Ilyenkor egy napra országszerte megnyílnak a tűzoltó laktanyák a gyerekek előtt, ahol mindent kipróbálhatnak és a tűzoltók bemutatókkal is készülnek.

Tűzoltók mentették ki a kutyát

A tűzoltóknak kellett kimenteni egy kutyát a fővárosban, mert becsípte a metróban a mozgólépcső az állat lábát. A kutya tappancsát össze kellett varrni.

Tűzoltók vágták ki az utasokat

A tűzoltók vágták ki az utasait annak az autónak, amely összeütközött egy másik kocsival szerdán este Budapesten, a X. kerületben. Úgy tudjuk, hogy a sofőr jóval gyorsabban ment a megengedettnél.

Lehullt a lepel: Szabó Simon elárulta, hogy ki lesz új filmjének főszereplője!

A 38 esztendős magyar színművész és rendező jelenleg egy gyemekvállalásról szóló rövidfilmen dolgozik. Simon elárulta, hogy az utóbbi időben sok barátja és közeli ismerőse próbálkozott a családalapítással, sikertelenül, és ez adta az ihletet a kisfilmhez. Íme minden részlet az Ember a tűzből című alkotásról!

Kipróbálhatják az álommunkát

Tűzoltó lehetett egy napra Hegedűs Zoltán. A 23 éves enyhén értelmi fogyatékos férfi kipróbálhatta az álommunkáját a Neked munka, nekem álom programban. Kaposváron töltött el fél napot a tűzoltókkal. Ezen a héten országszerte kétszázan kapnak lehetőséget, hogy olyan dolgokat tegyenek, amire egyébként nem lenne alkalmuk.

SIKERES LANDOLÁS: tíz méteres magasságból mentették meg

Tűzoltók mentettek meg egy kutyát Budapest belvárosában. Hógolyónak lentről alig látszott a feje, már hosszú ideje a párkányon üldögélhetett, amikor a járókelők hívtak hozzá segítséget. Végül az egyik tűzoltó mentette meg a kutyus életét, aki létrás kocsi segítségével emelte le a kutyát a második emeletről. Nemrég pedig a búvárok mentettek meg egy ebet a jég fogságából, azt a felvételt ITT nézheti meg!

Fa állta el a mentők útját?

Út közepén álló fa miatt nem tudott felmenni hozzájuk a mentőkocsi, férje halálához ez a késlekedés is hozzájárult- állítja egy leányfalui asszony. Az esetről a Bors számolt be először. Az újságnak a nő azt mondta, hogy az önkormányzat feladata megoldani, hogy a mentő, vagy tűzoltókocsi is fel tudjon menni hozzájuk. Mivel ezt nem tette meg, beperelte a hivatalt.

LÁNGOK: Kívülről is látszott, ahogy belül izzik az épület

Egy raktárépület gyulladt ki és égett órákon át Makó egyik ipartelepén. A lángok pillanatok alatt szétterjedtek az ablakok nélküli helyiségekben. A tűzoltók a tetőn keresztül próbáltak meg lyukat vágni az épületre, hogy tájékozódni tudjanak.

„Egyre több tűzoltó szerel le”

Egyre több tűzoltó hagyja el a pályát a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerint. A szervezet alelnöke azt mondta az RTL Híradónak, hogy főleg a tapasztaltabb dolgozók mennek el, főleg azért, mert nagyon keveset keresnek.

HÁTBORZONGATÓ: Így mentették ki a gyereket az égő házból

Bravúros mentést vittek véghez amerikai tűzoltók Nyugat-Vriginiában. Hatalmas lángokkal égő lakóházhoz riasztották őket, ahol egy tucat bentrekedt lakót kellett kimenteniük. Az egyik gyermek úgy menekült meg, hogy egyik tűzoltó ledobta a harmadik emeleti erkélyről, egyenesen társa kezébe. Az elképesztő felvételt a tűzoltó sisakjára szerelt akciókamera rögzítette. A Híradó kapcsolódó anyagát ide kattintva nézhetik meg.

Ötven papagáj pusztult el a tűzben

Elpusztult 50 papagáj, amikor kigyulladt egy fészer Jászberényben, délelőtt. A madárháznak használt épületben csaknem 150 papagáj volt, nagy részüket kimentették a tűzoltók.

Két tüzet oltottak egyszerre

Hatalmas lángok csaptak fel egy nyolcadik kerületi raktárépületben Budapesten. Az ott tárolt ruhák, papírok, műanyagok pillantok alatt szénné égtek és füst borította be az épületet. 67 tűzoltó, 17 kocsival vonult a helyszínre.

Új szuperhős születik?


szerző:
2017.12.06. 18:00
Új szuperhős születik?

A 4 éves Kristóf nemcsak rendőr, hanem másodállásban tűzoltó is szeretne lenni, hiszen minden vágya, hogy megmentse az embereket, akárcsak egy igazi szuperhős!

Saját lányát mentette a tűzoltó

Saját lányát kellett mentenie egy tűzoltónak szombat este Budapesten. Egy balesethez riasztották a kollégáival. A XVIII. kerületben frontálisan ütközött két autó. Hatan utaztak bennük, mindannyian megsérültek. A tűzoltó a helyszínen tudta meg, hogy a lánya is köztük van.

 

A lángok közül mentette ki a nőt

Az utolsó pillanatban sikerült kimenteni égő házából egy tolószékhez kötött asszonyt Kaliforniában. A túlélőket kereső tűzoltó élete kockáztatásával hozta ki a nőt a lángok közül, miután meghallotta a segélykiáltásokat.

 

1 perc és nyersz!: hétköznapi hősök, egy nem hétköznapi célért

Tegnap este két  tűzoltó küzdött az 1 perc és nyersz arénájában. A két jó barát mesélt a játékról és arról miért is jelentkeztek a játékra!

Tűzoltók nyugtatták a gyerekeket

Három gyereket mentettek ki egy égő autóból a siófoki tűzoltók a hétvégén. Az M7-es autópályán történt egy baleset, éppen ott dolgoztak, amikor a másik oldalon is egymásba rohant három autó. Az egyik motorteréből kétméteres lángok csaptak fel. A kocsiban három gyerek utazott. Kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet, az út szélén a tűzoltók próbálták nyugtatni őket.

Berángatták a részeget

Az ablakban kapott el egy részeg férfit egy tűzoltó Kínában. Az elképesztő jelenetet többen is felvették - mindjárt mutatjuk. A fiatalember kiugrani készült, de nem hagyták. A tűzoltó az utolsó erejét is összeszedve tartotta, míg végül egy társával behúzták az ablakból.

Elektromos zárlat okozta a tüzet

Valószínűleg elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy lakás éjjel a VIII. kerületben. Az ott lakó nyugdíjas házaspár már aludt, amikor felcsaptak a lángok, a tűzoltókat a szomszédok riasztották. A férj ki tudott menekülni, de feleségét a tűzoltók hozták ki a lángoló szobából. Mindketten füstmérgezést és súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az egyik szoba teljesen kiégett, a kár több millió forint.

Miki vajon kiállta a tűzoltóruha-tesztet?

Május 4-én nemcsak a Star Warst ünneplik, hanem a Tűzoltók napját is! Ez a nap Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. Ennek kapcsán Annáék Kisdi Mátéval, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivőjével beszélgettek, sőt Miki kipróbálta magát egy tűzoltó felszerelésben is!

Mintha 50 fokban futottak volna

Izzasztó kihívás Szegeden: 50 fokos hőséggel küzdöttek azok a tűzoltók, akik nekivágtak a 3 és fél kilométeres lépcsőfutásnak. És ez még nem elég, teljes menetfelszereléssel futottak, azaz 30 kilós palackkal, sisakban és védőruhában.

IZZASZTÓ: Lépcsőfutás teljes menetfelszerelésben

Hátára adja a légzőkészüléket a társának, fejre kerül a sisak, így teljes az öltözet. Ebben vágnak neki a tűzoltók a második szegedi tűzoltó futóversenynek. Több mint 100-an álltak rajthoz, a hivatásosok mellett önkéntesek is kipróbálták magukat. Idén már nemzetközivé nőtt ez az embert próbáló verseny.

Kigyulladt egy gyógyszerraktár Budaörsön

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. Úgy tudjuk: az épületben kilencen voltak, amikor az egyik hűtő lángra kapott. A munkások kimenekültek, de a tűz hamar átterjedt az egész épületre. A füst az egész környéket ellepte. A tűzoltók arra kérték a közelben lakókat, hogy ne szellőztessenek, mert sokáig nem lehetett tudni, hogy az égő gyógyszerkészlet mennyire mérgező. Egy bevásárlóközpontot ki is kellett üríteni.

LÁNGOK: Ilyen volt a budaörsi raktártűz a tűzoltók szemével

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. A tűzoltók daruról kezdték oltani az égő raktárat, de a füsttől szinte alig láttak. Társaik közben az épület oldalát hűtötték, majd megpróbáltak bemenni. Először úgy tűnt, hogy a tűz csillapodik, de a bejárathoz érve azt látták, hogy a raktár belsejét mindenhol ellepik a lángok. A tűz egyre nagyobb lett.

Több ezer köbméter szemét égett

Több ezer köbméter szemét gyulladt meg tegnap este egy telepen a Csongrád megyei Tömörkény közelében. A környék összes tűzoltója az oltáson dolgozott, de még reggelre sem végeztek. A hat méter magas szeméthalmokat kora délután is hűtötték. Azt, hogy mitől csaptak fel a lángok, még vizsgálják.

Az utcáról vették észre a füstöt

Szabadnapos börtönőrök és egy szintén szabadnapos tűzoltó fékezett meg egy garázstüzet szerdán Győrszemerén. Arra autóztak, amikor meglátták, hogy ömlik a füst a ház mögül. Kiszálltak a kocsiból és azonnal beszaladtak az udvarba, egy 10 éves kislányt találtak otthon egyedül. A garázs addigra már lángokban állt. A kislányt kivitték az udvarra és a kerti csapból engedtek vizet az oltáshoz. Később a tűzoltók is megjöttek és megfékezték a tüzet.

Bennégett a házában az idős férfi

Halálos tűz Gyulán. Kora reggel egy családi ház egyik szobája gyulladt ki, eddig nem tudni miért. A házban egy idős férfi volt, aki nem tudott kimenekülni a lángok elől. A tűzoltók amint lehetett, kiszabadították az égő épületből, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét. 

Országos tűzgyújtási tilalom


szerző:
2017.03.04. 18:25
Országos tűzgyújtási tilalom

Egy telepen összehordott szemét kapott lángra Nyíregyháza közelében, amikor stábunk arra járt. Ők is tettek róla bejelentést, mert senki más nem volt a környéken. Ez csak az egyik olyan eset volt az 1500-ból, amikor a tűzoltóknak kellett helyszínre vonulniuk és eloltaniuk a lángokat. Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az országban.

3-as metró: 7 év, 71 beavatkozás

Hat év alatt 71 alkalommal volt szükség a tűzoltókra a hármas metrón, ebből 10-szer tűz, a legtöbbször füstölés miatt. A Demokratikus Koalíció hozta nyilvánosságra, hogy az utóbbi években hányszor kellett leállítani a 3-as metrót. Az ellenzéki párt szerint orosz rulettet játszanak az utasokkal, a BKV ezt visszautasítja. Szerintük az utóbbi években több intézkedést is hoztak azért, hogy a metró biztonságos legyen.

Tűzoltó mentette meg a rendőrt

Munkába igyekvő tűzoltó húzott ki egy sebesült rendőrt a füstölő kocsijából szerda reggel Várpalotánál. A rendőr Székesfehérvárra tartott, amikor egy busz nem tudott bevenni egy kanyart, áttért a szemközti sávba, és az autójának csapódott. A buszon 25-en utaztak, senki sem sérült meg. Az autót vezető rendőrt viszont mentővel vitték a veszprémi kórházba.

CICAMENTÉS: Tűzoltók szedték le a kislány macskáját

Vasárnap délután a XIII. kerületben egy fán rekedt macskát hoztak le a tűzoltók.  A cicát egy kislány sétáltatta, mert póráz is volt a nyakában. A jószág úgy tűnik túlságosan magasra mászott, utána pedig nem tudott lejönni, ezért értesítették a tűzoltókat, akik egy létra segítségével szedték le a megrémült állatot. A sikeres mentőakcióért a tűzoltók még tapsot is kaptak.

Megégett holttestet találtak


szerző:
2017.02.26. 18:05
Megégett holttestet találtak

Megégett férfi holttestére bukkantak a tűzoltók Fülöpszállás határában, miközben tarlótüzet oltottak. A száraz idő miatt egyre több helyen gyullad meg az avar. Csak szombaton 150 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. Az erdészeti hatóság mindenkinek azt tanácsolja, hogy pár hetet még várjon a tarlóégetéssel.

Ölben hozta ki az égő palackot

Hősként ünnepelnek egy tűzoltót Kínában, miután megakadályozta, hogy felrobbanjon egy társasház. Ölben vitt ki az épületből egy lángoló gázpalackot. A tűzoltó később azt mondta, bár megégette őt a palack, mindenképpen biztonságosabb helyre akarta vinni.

Bennégett a házában


szerző:
2017.01.08. 18:25
Bennégett a házában

Bennégett saját házában egy nő a Zala megyei Pusztamagyaródon. valószínűleg a kályha okozta a tüzet. A Baranya megyei Orfűn pedig egy használaton kívüli panzió égett le. Százmilliós lehet a kár. A nagy hideg a tűzoltók munkáját is nehezíti, mert gyorsan megfagy az oltáshoz használt víz a csövekben.

Jég alatt 10 perc van a mentésre

Évente átlagosan 4-5 alkalommal riasztják a tűzoltókat Budapesten, mert valaki alatt beszakad a jég. Ilyenkor 10 perc van a mentésre, mert a jeges vízben a sérültek ennyi idő után elvesztik az eszméletüket és utána már nem tudnak kapaszkodni.

Mindenük odaveszett a tűzben

Összeégett holttestet találtak a tűzoltók egy XVIII. kerületi lakásban. Délután gyulladt ki a társasházi lakás, a tűzoltóknak 30 embert kellett kimenekíteniük az épületből. Délelőtt, szintén a XVIII. kerületben egy ikerház lángolt. A tűz az udvaron álló melléképületről terjedt át a lakóházra. A tárolóban hegesztéshez használt gázpalackok is voltak. Mesterlövészt hívtak a helyszínre, ő lőtte ki a felmelegedett, robbanásveszélyes palackokat

Sok dolguk volt a tűzoltóknak

Lakástüzek Budapesten! Egy rosszul bekötött kályha miatt éghetett le egy családi ház vasárnap este a XVIII. kerületben. A háromszintes családi ház tetőterében este nyolc óra után csaptak fel a lángok, majd percek alatt elborították a tetőt. A tulajdonos időben kimenekült, de a kár több millió forint. Kora hajnalban pedig egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki a Karolina úton. Az ott lakó 28 éves nőt a tűzoltók mentették ki és súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba.

BÁL: Teljes védőöltözetben táncoltak a nyíregyházi tűzoltók

Báloztak a nyíregyházi tűzoltók a hétvégén, és alaposan felforrósították a hangulatot. Az est fénypontjaként bemutattak egy táncot a közönségnek. Hetekig készültek a produkcióra, még tánctanár segítségét is kérték.

Kristóf legyőzte önmagát! – Újabb hőstettet hajtott végre!

A tűzoltó élete talán egyik legnehezebb időszakát éli át. Nem elég, hogy az egyik mentése során nem sikerült azonnal kimentenie egy kislányt a tűzből, emellett annyira gyötri a lelkiismeret-furdalás, hogy szorongások és pánikrohamok gyötrik a fiút.

Tűzoltók hozták le a pávát

Majdnem két napig a tetőn a rostokolt egy páva a Heves megyei Füzesabonyban. Gazdája szerint nem szokott csak úgy, ilyen messzire elrepülni. A család megijedt, mert hiába próbálkoztak bármivel, a madár nem volt hajlandó lejönni. Valószínűleg a kertjükben mászkáló idegenektől riadt meg, végül a Füzesabonyi Önkéntes Tűzoltók hozták le a tetőről.

LÁTVÁNYOS: Csillagos ötös az M1 autósainak!

Látványos felvételt készítettek Zsámbék önkéntes tűzoltói, miközben egy balesethez vonultak az M1-es autópályán. Autóbusz és személyautó karamboljához riasztották őket, és a sztrádán indultak el segíteni. Megkülönböztető jelzést használtak, és az autósok példás módon nyitottak nekik utat. Ahogy azt a KRESZ előírja, a kocsik jobbra, illetve balra húzódtak, így a tűzoltóautó szabadon roboghatott az út közepén. A félrehúzódó, „harmadik sávot” nyitó sofőröknek köszönhetően a zsámbéki önkéntesek gyorsan a helyszínre értek.

LÁNGOLT: Lakatlan épület gyulladt ki Rákospalotán

Kigyulladt egy lakatlan épület hajnalban Rákospalotán. A tűzoltók felülről, darus létráról is oltottak, az épületből hat gázpalackot hoztak ki. A tűz a szomszéd házra is átterjedt, ahol kilenc ember volt, őket még időben kimenekítették a tűzoltók, de a ház lakhatatlanná vált.

 

EU-pénzből cserélik le a tűzoltóautókat

Lecserélik a tűzoltóautók majdnem felét a következő három évben. 15 milliárd forint uniós támogatást szánnak erre. Országszerte összesen 108 új, magyar gyártmányú autót kapnak a hivatásos tűzoltóságok. Ezek vezetését gyakorolták a Hungaroring melletti vezetéstechnikai pályán.

Hősi halott társaikra emlékeztek

Mintha másik bolygóra lépett volna – így emlékszik Dan Daly amerikai tűzoltó ezredes arra a pillanatra, amikor először meglátta a törmelékhegyet az ikertornyok helyén 2001. szeptember 11-én. Ő is részt vett a terrortámadás utáni mentésben. 343 tűzoltó halt meg akkor, rájuk emlékeztek ma. A terrortámadás 15. évfordulójára egy fotókiállítást is nyitottak a Katasztrófavédelem múzeumában, ezt november 1-jéig ingyen lehet megnézni.

9/11: Így látta az amerikai tűzoltó ezredes

Dan Daly tűzoltó ezredes három magyar tűzoltóval koszorúzta meg bajtársai emléktábláját, ő is ott volt 2001. szeptember 11-én a Világkereskedelmi Központnál. A terrortámadásban 3000-en haltak meg, minden 10. áldozat tűzoltó volt.

LÁTVÁNYOS: Győr-Moson-Sopron megyeiek a legjobb tűzoltók

Legalábbis ők nyerték az idei tűzoltó versenyt. Futottak, szereltek, tömlőt cipeltek, létrára másztak, majd még emeletre is felküzdötték magukat – a látványos verseny részletei mellett a ma esti híradóból az is kiderül, hogy mit lehet megtenni 18 másodperc alatt.

 

Elsodorta az ár a segítő tűzoltót

Drámai mentőakció Guatemalában! Megáradt folyóban rekedt férfiakat próbált kimenteni egy tűzoltó, miközben ő is bajba került. A víz őt is magával ragadta, és eltűnt a folyóban. Órákig nem jött róla hír, kollégái is azt hitték, hogy megfulladt. Kiderült: két kilométerrel lejjebb tudott kikászálódni a folyóból. A mentőakcióról amatőr felvétel készült.

Jöhet egy egészséges hamburger recept?

Mielőtt megmutatta volna egy rakás tűzoltónak, hogy mégis hogyan tudnak gyorsan, egészségeset készíteni, ő is beállt egy picit a lánglovagok közé.

Különleges mentőcsónak a tűzoltóknak

Vízről és jégről is biztonságosabban lehet menteni a tűzoltók új mentőcsónakjával. A lengyel fejlesztésű speciális csónakot adományként kapta a katasztrófavédelem egy lengyel cégtől. Egyelőre egy van belőle, amely Budapestre kerül, ott használják majd.

Ez történik, ha zárt térben elindul a tűz

A tűzoltók még tavaly karácsonykor, egy szobának berendezett konténer felgyújtásával mutatták meg, hogy mi történik a berendezéssel és a lakókkal. Ha egy zárt térben elindul a tűz, akkor 10 percen belül minden lángra lobban.

Háztűz Gyálon: rosszul lett az egyik tűzoltó

Kigyulladt és kiégett egy családi ház csütörtök reggel a Pest megyei Gyálon. A házban élő asszony és a lánya még időben ki tudott menekülni. Két gázpalackot hoztak ki az égő épületből az tűzoltók, egyikük rosszul lett közben, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A tetőn át menekültek a panelházból

A tetőn át menekültek az emberek egy tízemeletes panelházból Budapesten. A lángok egy ötödik emeleti lakásban csaptak fel csütörtökön. A tűzoltóságot egy éppen arra járó tűzoltó értesítette. Az egyik szemtanú szerint sokan pánikba estek, mert a lakásból óriási lángok csaptak ki. A mentők két embert láttak el a helyszínen. A lakásban senki sem volt.

Randira hívták Tóbiást?

Tóbiás retteg az első randi gondolatától, még úgyis, hogy ez minden álma. Az a szerencse, hogy Ádám kézbe vette az eseményeket, és talán ezzel meg is oldotta a helyzetet.

Tengelyig elsüllyedt a tűzoltóautó

Tengelyig elsüllyedt egy tűzoltóautó első két kereke Egerben a Dobó téren, amikor ráhajtott a nemrég átadott szökőkút díszburkolatára. A belvárosba riasztották, de rossz címet adtak meg, ezért óvatosan meg akart fordulni. Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a tíztonnás jármű pórul járt. A milliárdokért felújított dísztérben nagy lett a kár. A polgármester a városháza ablakából fotózta a történéseket.

Kigyulladt gázpalack miatt menekültek

Kigyulladt gázpalack miatt volt tűz, ezért 45 embernek kellett elhagynia a lakását kedd délután Kiskunfélegyházán. Munkások dolgoztak az épületben: ablakot cseréltek, ők használták a gázpalackot, ami meggyulladt. Egyelőre nem tudni, miért. Az egész házat elborította a füst. A lángoló palackot tűzoltók vitték ki, később mesterlövész lőtte ki a veszélyes tartályt.

Sándor taktikája a megfélemlítés lesz

Sándor egy nyugállományba vonult tűzoltó, akinek nagyon hiányzik a munkája, mivel jelenleg túlságosan egyhangúnak és unalmasnak érzi az életét. Vannak rigolyái: a tűzoltóságnál megszokta a rendet. Azoknak szeretne bizonyítani, akik otthon tespednek.

Szabadesés cicamódra


szerző:
2016.03.05. 15:40
Szabadesés cicamódra

Hajnal óta kuporgott az ágak között a cica. Azt hitték, nem tud lemászni szegény, ezért kihívták a tűzoltókat. Ami ezután történt, azt egy nézőnk megörökítette, és nem hitt a szemének. Békei Gyula felvétele.

Nagymamájukhoz kerültek a gyerekek

A nagymamájukhoz kerültek azok a gyerekek, akiknek az édesanyját megölte korábbi barátja múlt pénteken, Budapesten - így értesült az RTL Híradó. A férfi korábban tűzoltóként dolgozott, de évekkel ezelőtt leszerelt. A nő némettanár volt.

Két holttest volt az égő autóban

Két elszenesedett holttestet találtak egy autóban Budapesten! A tűzoltókat hajnali egy órakor hívták egy autótűzhöz. Mire kiértek, a kocsi teljesen kiégett. Kiderült, hogy két ember maradványai vannak benne. Úgy tudjuk, egy volt tűzoltó végzett barátnőjével, majd magára gyújtotta az autót és így lett öngyilkos.

Kihúzták az égő roncsból, de nem élte túl

Égő autóból mentette ki egy szabadnapos rendőr és egy tűzoltó a súlyosan sérült sofőrt. A kocsi csütörtök délután csapódott egy fának Kaposvár közelében. A sofőr később belehalt sérüléseibe a kórházban.

Kevesebb dolga volt a tűzoltóknak

Gyomorpanaszok, allergiás tünetek és fulladás. Főleg ezekkel a panaszokkal mentek a sürgősségire az emberek az elmúlt két napban. A Honvédkórház főorvosa szerint sokan még mindig mohóak és nem tartják be az alapszabályokat. A tűzoltókat is sok helyre riasztották: öt ház vált lakhatatlanná a tűz miatt az elmúlt két napban.

Részeg tűzoltó balhézott a segélyvonalon

Részegen, négy percen át foglalta a 105-ös segélyhívó telefonszámot a katasztrófavédelem egyik munkatársa Pécsen. A Lánglovagok.hu szerint a férfi még júniusban telefonált ittasan egy házibuliból. Azt állította, egy égő kuka miatt telefonál, majd kiabált, káromkodott a vonalban. A katasztrófa-védelemnél közölték: volt fegyelmi eljárás, ami után lezártnak tekintik az ügyet. Úgy tudjuk, a férfi még mindig vezető beosztásban van az igazgatóságnál.

123 embert kellett kimenekíteni


szerző:
2015.12.14. 18:00
123 embert kellett kimenekíteni

123 embernek kellett elhagyni azt a budapesti hajléktalanszállót, ahol vasárnap este tűz ütött ki. 25 tűzoltót vezényeltek a helyszínre, ahogy pár órával később egy másik tűzesethez is, ott a tetőszerkezet kapott lángra. A katasztrófavédelem adatai szerint decemberben kétszer annyi lakástűz van, mint más hónapokban.

Bennégett az emeleti szobában


szerző:
2015.12.13. 18:06
Bennégett az emeleti szobában

Bennégett emeleti szobájában egy férfi Jánoshalmán, amikor az épület teteje teljesen kiégett. A 30 éves férfi holttestét a tűzoltók találták meg. Bátonyterenyén is pusztítottak a lángok. Ott szerencsére senki sem sérült meg. A házban élő 65 éves férfi viszont sokkot kapott, amikor meglátta, mi maradt otthonából a tűz után.

Világszenzáció! Új arcot kapott a tűzoltó

Orvosi bravúrt hajtottak végre egy tűzoltó arcán, akire szolgálatteljesítés közben ráomlott a tető és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a fején és a felsőtestén. Egy brooklyni kerékpárbalesetben elhunyt művész volt a donos az egész arcát és nyakát is érintő bőrátültetéshez. Egy  A műtétnek köszönhetően visszanyerte normális látását és egy interjúban nemrég elmondta, hogy legfőbb célját is elérheti: ismét vezethet majd.  Mivel szemhéját is elvesztette, szemnyílását egészen szűkre varrták össze szeme védelmében, így a műtétig alig látott valamit. Az eljárás jelentőségéről, most Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebésszel beszélgettünk.

Arcátültetésen esett át az egykori tűzoltó

​Az egykori tűzoltónak 2001-ben teljesen megégett az arca. Sokáig úgy látszott, hogy nincs számára remény, de egy orvos most segített rajta. Arcátültetésen ment keresztül, szerencsére jól van.  

Sugárhajtással repdeshetnek a tűzoltók

Jó dolguk van a tűzoltóknak Dubajban. Már ami a munkájukhoz szükséges, korszerű eszközöket illeti. Mostantól szupermodern felszerelést kap egyik különleges osztaguk. Jetpack-et, vagyis egy háton hordható, kézi vezérléssel irányítható egyszemélyes szerkezetet, ami sugárhajtással emeli magasba viselőjét.

Fuldokló férfit mentettek a füstből

Fuldokló férfit mentettek a lángok elől a tűzoltók Budapesten. Egy hatodik emeleti lakás gyulladt ki Terézvárosban. A tulajdonos a folyosóra rohant, de a füst miatt már nem látta a kijáratot. A tűzoltók hozták le. A szomszédok szerint egy konvektor robbant be. A tűzoltók még vizsgálódnak.

Kigyulladt egy harmadik emeleti lakás

Kigyulladt és teljesen kiégett egy harmadik emeleti lakás pénteken Komáromban. Egy idős nő lakott ott. Úgy tudjuk épp vacsorázott, amikor észrevette, hogy füst jön a nappaliból. Az összes bútor percek alatt a lángok martalékává vált. A tűzoltóknak végül sikerült eloltani a tüzet. Hogy mi gyulladhatott meg, egyelőre nem tudni.

RONCSOK: Óriási baleset Bugyin


szerző:
2015.08.25. 16:24
RONCSOK: Óriási baleset Bugyin

Egy munkásokat szállító kisbusz és egy kisteherautó ütközött. A fülkék teljesen összeroncsolódtak, a tűzoltók vágtak ki a roncsból mind a két vezetőt.

Megint felrobbant egy vegyi üzem


szerző:
2015.08.23. 19:05
Megint felrobbant egy vegyi üzem

Újabb vegyi üzemben volt robbanás Kínában. Egy ember meghalt, kilencen megsérültek. Több mint 150 tűzoltó oltotta a lángokat öt órán át. Állítólag egy raktár robbant fel, az üzemben a nejlon egyik alapanyagát gyártották. A tíz nappal ezelőtti tiencsini vegyi gyárban volt több robbanás. Ott 121-en haltak meg és több százan megsérültek.

Két ház is lakhatatlanná vált a viharban

Van olyan Szabolcs-Szatmár Bereg megyei falu, ahol 17 ház tetejét bontotta meg az óriási szél, Szeged külterületén pedig teljesen kiégett egy negyven négyzetméteres ház, amikor belecsapott a villám. Több mint 90 helyre riasztották a tűzoltókat az éjjel, akkora vihar söpört át az országon.

VIHAR: Felhőszakadás vetett véget a kánikulának

Vasárnap este lecsapott a vihar az országra. A legdurvább helyzet Csongrád megyében alakult ki. Deszk és Klárafalva között több fa is az úttestre dőlt, ezért azt a szakaszt le kellett zárni. A tűzoltóknak is bőven akadt dolguk.

Saját házát oltotta a volt tűzoltó

12 éves autista kisfiának szobájába csapott bele a villám szerda délután Budakalászon. A család éppen nem volt otthon, és mire az apa hazaért, már a tűzoltók próbálták oltani a lángokat.

MEGRÁZÓ: Autista kisfiú szobájába csapott a villám, édesapja megmutatta, mi maradt az otthonukból

A radiátor is megolvadt. Az egész felső emelet leégett. Anyakönyvi kivonatok, diplomák, fotók, emlékek – mindenük odaveszett. Az apa volt tűzoltó. A család éppen bevásárolni volt, amikor hívták, hogy ég a ház. Ahogy hazaért, beállt segíteni.

Előzetes: Villám csapott egy házba Budakalászon

A család éppen nem volt otthon, és mire az apa hazaért, már a tűzoltók próbálták oltani a lángokat. 18:00-kor az RTL Híradóban a volt tűzoltó megtörve mutatja, mi maradt az otthonukból.

Még nem jutottak el mindenhova a tűzoltók

Még 1600 címre kell kivonulnia a fővárosi tűzoltóknak a szerdai viharkárok miatt, pedig folyamatosan dolgoznak. Elsőként az életveszélyes esetekhez mennek. Híradónkat megkereste egy család, akiknek egy fenyőfa dőlt a házára és szerda óta áramuk sincs. A tűzoltók a lakosság türelmét kérik.

Idős asszony halt meg a tűzben


szerző:
2015.06.27. 18:10
Idős asszony halt meg a tűzben

Egy idős asszony halt meg péntek este, amikor kigyulladt egy 16. kerületi családi ház melléképülete. Habár a tűzoltóknak percek alatt sikerült megfékezniük a lángokat, az asszonyon már nem tudtak segíteni, bent égett a felső emeleten. Azt egyelőre vizsgálják, pontosan mi okozta a tüzet.

Így mentenének gázrobbanás után

Gázrobbanás történt, négyen meghaltak, húszan pedig megsérültek- ezzel indult egy mentési gyakorlat Székesfehérvárott. A mentők, rendőrök és tűzoltók úgy indultak a börgöndi reptérre, mintha valóban tragédia történt volna. Mivel a szombati gyakorlat szakmai továbbképzés volt, a kórházak is éles riasztást kaptak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való