KERESÉS search-close

tűz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűz"

Szívszorító interjúban mesélt gyermekeiről a hétfői tűzben meghalt kislány édesanyja

Megrázó: csak a Fókusznak adott interjút annak a kislánynak az édesanyja, aki odaveszett hétfő este a MOM Sportközpont tetején kialakult tűzben. Az anyuka nehéz körülmények között egyedül neveli gyermekeit, ráadásul most költözniük kell és nincs hova menniük. Ha segíteni szeretne a családnak, akkor ezen a bankszámlaszámon teheti meg: CIB Bank 10701180-68891785-51100005,  Név: Domonics Anita. Az interjút hosszabban ITT nézheti meg!

Nem először érte tragédia a tűzben meghalt kislány családját

A tűzben meghalt kislány családja 3 éve hasonló tragédiát élt át, 2016 őszén leégett a házuk Budakeszin. A 4 gyerek közül két fiú volt otthon, és 3 kutya. A kisebbik fiú, Dominik, aki most kishúgával a bódéba mászott, még visszament az égő házba az állatokért. A gyerekeket azóta az édesanyjuk egyedül neveli. Most Pilisen laknak, de augusztusban onnan is menniük kell. Ha segítene a családnak itt megteheti:
CIB Bank 10701180-68891785-51100005

Gyerekek okoztak tüzet a MOM sportközpont tetején, egy 8 éves kislány életét vesztette

Egy 8 éves kislány halt meg hétfő este, mikor kigyulladt a MOM sportközpont tetején egy fabódé. A lány a testvéreivel a játszótéren játszott, mikor 11 éves bátyjával felszöktek a lezárt tárolóba. A rendőrség szerint az ablakon másztak be és maguk okozták a tüzet. Édesanyjuk a közelben dolgozott, és kis időre engedte le gyerekeit a játszótérre. Azt mondta, akkor ért oda, mikor épp újraéleszteni próbálták a lányát.

Levegőbe repült az olajfinomító

Hatalmas tűz ütött ki egy philadelphiai olajfinomítóban, miután több pusztító erejű robbanás rázta meg a komplexumot. A detonáció-sorozat percekre nappali fénybe borította a várost, a házakat pedig törmelékkel terítette be. A lángokat még azóta sem sikerült eloltani. Sérültekről egyelőre nem tudni, mint ahogy arról sem, mi okozhatta a robbanásokat.

 

Tűz ütött ki egy ózdi idősotthonban, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, tizenketten megsérültek, miután tűz ütött ki egy ózdi idősotthonban kora reggel. A lángok az első emelet egyik szobájában csaptak fel, az ott lakón már nem tudtak segíteni. Körülbelül 130 embert kellett kimenekíteni az épületből. Eközben többen is megsérültek. Az is nehezítette a kiürítést, hogy a tűz abban a szárnyban volt, ahol a fekvőbetegek laknak. Egy tűzoltó is kórházba került.

Fáklyaként lángolt a toronyház

Hatalmas tűz volt Varsó legmagasabb, még épülő felhőkarcolójában. A lángok a félkész toronyház felső részén, a 30. emelet magasságában csaptak fel, a lezuhanó, égő épületdarabok pedig az egész környéket beterítették. Akkora volt a tűz, hogy majdnem fél napig tartott amíg eloltották a lángokat.

Villám csapott egy pécsi házba, kigyulladt a tető

Villám csapott egy pécsi házba miközben a lakók bent aludtak. Az egyik külvárosi utca háromszintes épületébe vágott bele a villám, amitől kigyulladt a tetőszerkezet. A ház két lakója bent aludt, ők nem ébredtek fel a hatalmas robajra. A szomszédok szóltak nekik, hogy meneküljenek ki.

Teljesen leégett egy gumi- és műanyaggyártó üzem Jászladányban

Teljesen leégett egy gumi- és műanyaggyártó üzem Jászladányban. A lángok szombaton délután csapta fel, majd percek alatt elborították az 1800 négyzetméteres épületet. A tüzet csak vasárnap reggelre sikerült teljesen eloltani. A kár több tízmillió forint.

A párkányon várta a tűzoltókat

Fél órán keresztül hasalt 3. emeleti, égő lakása előtt a párkányon egy olasz fiatalember. A tűzoltók ugyan pár perc alatt megérkeztek, de a daruskocsira többet kellett várni, így az oltás végét is az életveszélyes magasságban kellett megvárnia.

Óriási lángokkal égett a békéscsabai malom

Szörnyű tragédia - így fogalmaztak azok a helyiek, akik kedden a közelből nézték végig, ahogy porig ég a csaknem száz éves malom Békéscsabán. A város egyik jelképének számító épület délután gyulladt ki és hatalmas lángokkal égett. Néhány órával később leszakadt a tető és a hat emeletes épület szintjei egymás után omlottak össze.

LÉGIFELVÉTEL: Lángokban az egykori békéscsabai malom

Leégett az egykori István-malom Békéscsabán. A több mint százéves ipari műemléknek először a tetőszerkezete, majd mind a hat szint födémszerkezete is beszakadt. Több mint hatvanan dolgoztak a lángok megfékezésén, de a Békéscsaba belvárosában lévő épület gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

Hősként viselkedett a fiatal darus

Hősként ünnepelnek egy tinédzsert Kínában. A 19 éves fiú 14 embert mentett meg a biztos haláltól. Egy építkezésen dolgozik darukezelőként, és tűz ütött ki a közelben lévő társasházban. Ekkor  egyszemélyes mentőakcióba kezdett. A megmentett emberek később azt mondták: már azon voltak, hogy kiugranak az ablakon.

Kismamát mentett ki az égő lakásból a hős szomszéd!

Berohant szomszédja égő lakásába egy férfi Pécs külvárosában, és kimentette az ott lakó várandós kismamát. Ezután visszament és kihozott két gázpalackot is, hogy fel ne robbanjanak a tűzben. A lakásban reggel csaptak fel a lángok, a szomszédok szerint a tévé gyulladhatott ki. A bátor szomszéd az RTL Híradónak azt mondta: akkora volt a füst, hogy csak négykézlábra ereszkedve tudott visszamenni a palackokért.

Egy negyven év körüli férfi halt meg a novaji tűzben

Egy negyven év körüli férfi meghalt, amikor hajnalban tűz ütött ki egy családi házban a Heves megyei Novajon. Az épületben ketten voltak, amikor a lángok felcsaptak. Egy negyven év körüli nőnek sikerült kijutnia, de menekülés közben súlyosan megsérült. A tűz egy melléképületre és a két ház előtt parkoló autóra is átterjedt.

HALÁLOS: Kigyulladt egy családi ház Novajon

Kigyulladt egy családi ház alsó szintje csütörtök hajnalban a Heves megyei Novajon. A tűzoltók egy 40 év körüli férfit hoztak ki az épületből, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni. A ház másik lakója menekülés közben súlyosan megsérült. A lángok egy melléképületre, és az épület előtt álló két autóra is átterjedtek.

Az utolsó pillanatban tudta kimenteni gyerekeit az udvarról

Az utolsó pillanatban tudta kimenteni gyerekeit az udvarról, a házuk nem sokkal később teljesen kiégett, mindenük odalett - ezt mondta Híradónknak az a négygyermekes anyuka, akinek háza vasárnap délután gyulladt ki Soroksáron. Úgy tudjuk, valaki avart égetett a környéken és a nagy szél miatt szétterjedtek a lángok. Összesen két ház, több melléképület és egy autó égett ki.

Megmenekült a párizsi Notre-Dame


szerző:
2019.04.20. 17:15
Megmenekült a párizsi Notre-Dame

Most már biztos: megmenekült a párizsi Notre-Dame. A tűzoltók az elmúlt éjszakára stabilizálták a székesegyház szerkezetét, és sikerült lehűteniük a tűzvészben felforrósodott falakat valamint a tetőről lehullott törmeléket. 

Notre-Dame-i tűzvész: mi okozhatta a tragédiát?

A Budapesti Műszaki Egyetem docense szerint szinte biztos, hogy emberi mulasztás okozta a Notre-Dame-i tragédiát. A majdnem ezeréves eredeti faelemek extra szárazok voltak, ezért a felújítás alatt a legkisebb szikra is elég lehetett a tűzhöz.

Szemtanúk mesélik el milyen volt a notre-dame-i tűz

A katasztrófaturisták sem mehetnek a Notre-Dame közelébe. A tűzoltók vizsgálják a leégett épületet, miközben a környéken egyre több a virág. Szemtanúk és párizsi kiránduláson lévő magyar diákok is megszólalnak a Fókuszban.

 Kimenekítették a lakókat az égő panelből

Tűz pusztított egy nyíregyházi panelban kedd délután. Egy 58 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, miután kigyulladt a hatodik emeleti lakása. Őt a tűzoltók mentették ki a lángoló épületből. A ház lakói közül 90 embert kellett még kimenekíteni. A tűz több lakást is megrongált, az oltás közben pedig több emelet elázott.

PUSZTÍTÁS: 90 embert menekítettek ki a lángoló panelből

Tűz pusztított egy nyíregyházi panelban kedd délután. Egy 58 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, miután kigyulladt a hatodik emeleti lakása. Őt a tűzoltók mentették ki a lángoló épületből. A ház lakói közül 90 embert kellett még kimenekíteni. Közülük 11-et füstmérgezés gyanújával vittek kórházba, de úgy tudjuk, már mindenki jobban van.

Felvétel forrása: levadaszva.hu

Az egész világ összefogott a párizsi Notre-Dame katedrálisért!

A legfrissebb hírek szerint még legalább két napig tart, ameddig statikusok átvizsgálják Párizs leghíresebb templomát, a Notre Dame-ot, hogy kiderüljön mennyire sérült. A franciák mindig is tartottak attól, hogy mi történne, ha a nemzeti kincsük kigyulladna. Megdöbbentő például az a nyolcvan éve készült film, ami egy tűzoltó gyakorlatot mutat be. Egy esetleges tűzvészt a Notre Dame-ban. Hétfő este négyszáz tűzoltó dolgozott órákon át, miközben a járókelők, sírtak, énekeltek, térdre borulva imádkoztak.

850 év alatt minden válságot túlélt a Notre-Dame

Több mint 850 év. Ennyi idős a Notre-Dame, a gótikus művészet csodája, világ egyik leglátogatottabb keresztény temploma. Az évszázadok folyamán sokszor volt nehéz helyzetben, nem egyszer csaknem el is pusztult a rombolások, fosztogatások miatt. De túlélte a válságokat. Most is ez történik majd, ahogy a Notre-Dame szerelmesei magabiztosan állítják.

SÚLYOS KÁROK: a Notre-Dame belsejében

A tetőszerkezet kétharmada megsemmisült, és az épület belsejében is súlyos károk keletkeztek. A felbecsülhetetlen értékű műkincsek nagy részét viszont még időben sikerült kimenekíteni.

Kigyulladt a párizsi Notre-Dame katedrális

Az épület éjjel hatalmas lángokkal éget hétfőn este, a tetején lévő úgynevezett huszártorony pillanatok alatt leomlott. Sokáig az is kérdéses volt, hogy meg lehet-e menteni az épületet. A tűz terjedését végül éjfélre sikerült megállítani.

Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban

Hatalmas károkat okozott a hétfőn este keletkezett tűz a párizsi Notre-Dame épületében. A székesegyház órákon át égett, a tüzet kedd hajnalra sikerült megfékezni.

LÁNGOKBAN: így ég a párizsi Notre-Dame!

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame katedrálisban, ahol épp renoválási munkálatok folytak. Az épület teteje hatalmas lángokkal ég. A Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma. Az alapkövét 1163-ban tették le. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 után az eredeti tervek alapján újjáépítették. Tavaly a francia katolikus egyház sürgős segítséget kért a székesegyház megmentésére, mert az állapota romlásnak indult.

Kiugrottak az ablakon a tűz elől

Két ember meghalt, amikor kigyulladt Bangkok egyik legnagyobb épülete szerdán. Az épületben szálloda, irodák és bevásárlóközpont is van. A két áldozat a lángok elől kivetette magát az ablakon, többen füstmérgezést kaptak.

A pucér Kabát Petit csak egy masni takarja…

Az olasz párok tagjai nem is tagadják, hogy mennyire vehemensen élnek, és bizony az is előfordul, hogy naponta többször összevesznek. Na de mivel lehet megőrizni a hosszú párkapcsolat titkát? A focistának pajzán ötlet jutott az eszébe…

Ismerd meg Megyeri Csilláék gyermekét!

A fiatalok az olaszos párok versenyében mérkőznek meg Balázs nappalijában, most pedig elárulták a boldog párkapcsolat titkát. Sőt, a szemük fényét is megmutatták kameránknak.

Hatalmas lángokkal égett az asztalosműhely

Porig égett az önkormányzati asztalosműhely Beregdarócon szombaton. A polgármester szerint a kár több millió forint. A műhelyben közmunkások dolgoztak, ők készítették a településre a kerítéseket, virágos ládákat, kukákat, de a helyieknek is segítettek. Ha kellett ablak vagy ajtókeretet, gyártottak. A gépek nagy része és az alapanyagok is elégtek.

Elpusztult az élővilág a fonyódi nádastűzben - felbecsülhetetlen a kár

Több, mint száz hektáron – kétszáz futballpályányi területen – pusztult el a növény- és állatvilág, miután leégett egy Fonyód melletti nádas. A tüzet tegnap délutántól csak ma délre tudták mindenütt eloltani. A település nem volt veszélyben. A szakemberek szerint a kár felbecsülhetetlen, legalább négy-öt év kell, amire helyreáll a természet. A helyszínen készült drónos felvételt és galériát megnézheti, ha a linkre kattint.

Összeveszett a barátnőjével, ezért égethetett fel 15 hektárnyi földet

Összeveszett a barátnőjével, információink szerint ezért égetett fel 15 hektárnyi földet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék közelében egy férfi a gyanú szerint. A tűz annyira elterjedt, hogy kis híján elérte a faluszéli házakat is. Egy tanya, és egy lakókocsi porig égett, szerencsére nem élt ott senki. A gyanúsítottat a közelben elfogták a rendőrök - kiderült, nem először gyújtogatott. Rongálás miatt indult ellene nyomozás.

 

Tűzvész egy bangladesi toronyházban

Tűz ütött ki egy toronyházban a bangladesi főváros központjában. A tragédiának legalább hét halálos áldozata van. Sokan az épületben rekedtek, néhányan az ablakon kiugorva menekültek a lángok elől.

Nem tudott kimenekülni égő házából egy idős férfi

Megpróbált kimenekülni a tűzből, de nem tudott. Egy idős férfi halt meg a Pest megyei Törtelen, miután kigyulladt a melléképület, amelyben lakott. A tűzben egy gázpalack is felrobbant. Testvére azt mondta: próbálta megmenteni bátyját, de akkorra már hatalmas lángok csaptak ki az ajtón.

Életfogytiglan a gyújtogatásért

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki rágyújtotta a házát a sógorára és annak három gyermekére Mezőcsáton 2017 nyarán. A tűzben az apa és másfél éves kislánya meghalt. A két nagyobb gyerek még ki tudott menekülni a lángoló épületből.

Az ablakon át menekült gyermekével a tűz elől!

Az ablakon át tudott csak kimenekülni gyermekével az égő épületből egy újhartyáni asszony. A tűz miatt a nő füstmérgezést szenvedett, a család többi tagja nem sérült meg. Van biztosításuk, de minden segítséget elfogadnak, mert attól tartanak, hogy nem kapnak elég pénzt az újjáépítéshez.

Tettrorizmussal vádolhatják az olasz iskolabusz sofőrt

Amatőr videók kerültek nyilvánosságra a szerdai, olasz iskolabusz-drámáról. Kevésen múlott, hogy időben ki tudtak menekülni a gyerekek a járműből, mielőtt a késsel fenyegetőző sofőr felgyújtotta azt Milánó közelében. A diákok beszámolói szerint a szenegáli számrazású, 47 éves olasz férfi a római kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Százmillió közeli kár tűz miatt

Három traktor és több szerszámgép is megsemmisült a Baranya megyei Szederkényben, ahol egy mezőgazdasági telephely egyik épülete gyulladt ki még kedden. A háromszáz négyzetméteres pajtában ipari gázpalackokat is tároltak, ezeket mesterlövész ártalmatlanította. A tűzben nem sérült meg senki.

Sokan összefogtak, azért a háromgyerekes családért, akiknek mindenük megsemmisült a tűzben

Szerte az országból érkezett segítség annak a háromgyermekes családnak, amelyiknek február elején semmisült meg mindene egy tűzben a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A tűz után a helyi boltban például nem kellett fizetniük, adományokból rendezték be az ideiglenes lakásukat, kaptak ruhákat, háztartási eszközöket, bútorokat. És az adományokból már építik új otthonukat. Aki szeretne segíteni a családon ezen a számlaszámon teheti meg: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006

Házaspár halt meg a tűzben

Saját házában égett bent egy házaspár a Baranya megyei Alsószentmártonban hétfőn este. A sportpálya melletti konténerekben kialakított lakásuk gyulladt ki. Fiuk csak azért nem égett bent, mert éppen a kocsmában volt, amikor az épület lángba borult. Híradónknak azt mondta, szerinte egy cigarettacsikk eshetett az ágyba, az okozhatta a tüzet.  

Úgy halt meg, ahogy 6 éve élettársával végzett

Úgy halt meg, ahogy 6 éve élettársával végzett. Szerda este háztűzben vesztette életét egy felgyői asszony, aki nem sokkal korábban szabadult a börtönből. Azért ült, mert rágyújtotta a tanyájukat élettársára, aki bennégett a házban. A nő többször is volt börtönben párja bántalmazása miatt. Volt, hogy késsel szurkálta össze.

Az egyik testvér bennégett a tűzben

Felrobbant egy lakóház a Pest megyei Maglódon. Az épületben élő idős férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A teste több, mint fele súlyosan megégett. Halálos tűz volt a Csongrád megyei Felgyőn. Egy testvérpár otthona gyulladt ki. Egyikük nem tudott kimenekülni az épületből.

Tűz volt az idősotthonban, 65 lakót kellett kimenekíteni

Hatvanöt lakót kellett kimenekíteni egy noszvaji idősotthonból, miután hajnalban kigyulladt az épület tetőszerkezete. Több mint húsz tűzoltó fojtotta el a lángokat két óra alatt. Öt lakót az egri kórházba vittek megfigyelésre, mindannyian könnyen sérültek meg. A tűz okát egyelőre vizsgálják.

 

Faág esett a felsővezetékre, több százezer forint a kár

Méteres lángokkal és dermesztő hanggal járt, amikor a faág a vasúti felsővezetékre esett ma hajnalban Kaposváron. A tüzet többen is videóra vették, mielőtt a tűzoltók eloltották volna. A szélvihar miatt keletkezett tűz több százezer forintos kárt okozott és öt vonat késett miatta.

Véletlenül felgyújtotta saját házát

A 77 éves ember a melléképületben akart tüzet rakni, de a gyújtós nem kapott lángra, ezért kitette az udvarra. Ott végül kigyulladt, és lángra kapott tőle az avar, a tűz átterjedt a házra és a szomszéd telkére is. A férfi lányával lakott az épületben, ami most lakhatatlan. Azt mondta, sajnálja a szerencsétlen balesetet. 

Lángolt a nádas Szegeden

Több hektáron égett a nádas Szeged egyik kertvárosában. Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy a rendőrök többeket felszólítottak, hogy hagyják el otthonukat. Végül senki nem sérült meg. A tűzoltók szerint gondatlanság okozta a tüzet.

A szomszédok próbálták kimenteni az idős nőt

Átmásztak a kerítésen, majd betörték az ajtót – így próbálták szomszédjukat kimenteni az égő házból Szegeden. Még szombat este gyulladt egy családi ház szobája Szegeden, a lángokat a szomszédok vették észre. A bent lakó 74 éves nőnek hiába kiabáltak, nem válaszolt. Egy létrával másztak be az udvarra, majd poroltóval jutottak el a szobáig. De akkor volt a tűz, hogy nem tudtak bemenni. Az időközben kiérkező tűzoltók hozták ki az asszonyt, aki füstmérgezést kapott.

Lánya még kimenekült, de a nyugdíjas nő már nem tudott

Tragikus tűz Gyürén – lánya még kimenekült égő otthonukból, a nyugdíjas nő azonban az épületben rekedt. A szomszédok próbálták kiszabadítani, de a hatalmas lángoktól nem tudtak bemenni érte. Végül a tűzoltók hozták ki, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A család háza hajnalban gyulladt ki. Híradónk információi szerint a kályhából pattanhatott ki egy szikra.

Kigyulladt a háza, füstmérgezésben vesztette életét

Halálos lakástűz a Somogy megyei Nagyszakácsiban. Egy 45 éves férfi háza égett, egy gázpalack is felrobbant. A tulajdonosra oltás közben, a füsttel teli konyhában találtak rá, akkor még élt, nem sokkal később viszont leállt a légzése, és már nem lehetett megmenteni az életét.

Tűz ütött ki a szegedi vakok intézetében

120 embert menekítettek ki szombat este a lángoló épületből. Hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen. Az otthonban vakok, és más fogyatékossággal élők is laknak, őket az elsőként odaérő mentők hozták ki. Úgy tudjuk, hogy gyertya okozta a tüzet az egyik szobában.

Kutyájuk mentette meg a családot a tűztől

Kutyájuk nyüszítése mentette meg egy kisgyerekes család életét a Komárom-Esztergom megyei Ácson. Az állat azért volt nyugtalan, mert kigyulladt a padlás. A lakók ezután jöttek ki a házból – a tető ekkor már lángokban állt. Az anyuka papucsban és köntösben menekült a két kisgyerekkel. Mindez néhány hete történt, a ház lakhatatlanná vált. A környékbeliek most adományokkal segítik a családot.

Volt, aki az ötödikről ugrott ki a lángok elől

Tragédia a lakodalomban, Indiában. Volt, aki kiugrott az ötödikről a lángok elől Delhiben, ahol tűz ütött ki egy hotel legfelső emeletén. A szállodában éppen lakodalmat tartottak. 17 ember halt meg, sokan a mindent beborító füst miatt.

Lakástüzek országszerte, három ember életét vesztette

Hárman is meghaltak lakástüzekben az országban. A Fejér megyei Sárosdon egy asszonyt a szomszédai még a tűzoltók érkezése előtt kihoztak az épületből. De hiába vitték orvoshoz és érkezett mentőhelikopter, már nem lehetett megmenteni az életét. A Pest megyei Gyömrőn is egy családi ház lángolt. Az ott élő asszonyt a tűzoltók hozták ki, de ő sem élte túl. 

Gyerekkel menekült az égő házból, mindene odalett a családnak

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk pénteken a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. Az épület teljesen lakhatatlanná vált, most egy ideig a falu üres orvosi szolgálati lakásában rendezkedhet be a család. A tüzet feltehetően elektromos hiba okozta. A házon nem volt biztosítás. Aki segíteni szeretne a családon, erre a számlaszámra utalhat: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

Bosszúból gyújthatta fel a párizsi lakóházat

Tízen haltak meg, köztük egy kisbaba Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Az oltásról készült felvételeket megnézhetik ITT

PÁRIZSI TŰZ: Kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház

Tízen, köztük egy kisbaba halt meg Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Sajtóértesülések szerint a nő összeveszett egyik szomszédjával, és annak autóját akarta felgyújtani bosszúból.

Ha kell, Nagy Ervin félmeztelenül oltja el a tüzet

Amikor Szilárd (Nagy Ervin) észreveszi, hogy kigyulladt egy szeméttároló az iskola udvarán, azonnal akcióba lendül, oldalán egyik diákjával.

Azt vallotta: az albérleti díj miatt gyilkolt

Nem tudta kifizetni a bérleti díjat, ezért gyilkolt. Információink szerint ezt vallotta az a férfi, aki a gyanú szerint leszúrta főbérlőjét, majd felgyújtotta annak lakását Budapesten. A bíróság letartóztatta. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van. Még vizsgálják, hogy a három társának van-e köze a gyilkossághoz.

Elképesztő tüzes videó az esküvőről

Igazán emlékezetessé tett egy esküvőt egy amatőr tűznyelő Indiában. Bebizonyította, hogy a kerozin és az öngyújtó nem jó kombináció megfelelő gyakorlat nélkül. Minderről persze elképesztő mobiltelefonos videó is készült. A téma egyeseket érzékenyen érinthet!

Lakástűz: az idős asszony a szobában rekedt, fia túlélte

Halálos lakástűz Székesfehérváron! Egy idős asszony az égő szobában rekedt és meghalt, miután kigyulladt a családi háza. Fia, aki a szomszéd szobában aludt, súlyosan megsérült, őt a tűzoltók mentették ki a lángok közül. Még most is kritikus állapotban fekszik kórházban.

Felébredt a tűz hangjára, így tudta kimenteni a kutyákat a menhely vezetője

A budaörsi telepen hajnalban csaptak fel a lángok, valószínűleg egy már elavult elektromos vezeték miatt. A menhely vezetője azt mondta, bár úgy tűnik mindenük használhatatlanná vált, szeretnék rendbe hozni a telepet, ezért most segítséget várnak.

FELAJÁNLÁSOK: Érkeznek az adományok a diákoknak

Fél nap alatt 5 millió forintot adakoztak az emberek a leégett kollégium lakóinak.

Egy ember meghalt, két szint teljesen megsemmisült a kollégiumtűzben

Egy ember meghalt, amikor este kigyulladt a Károly Református egyetem kollégiuma a fővárosban. Az épület lakhatatlanná vált, két szint teljesen megsemmisült. Sok kollégistának minden holmija odaveszett. A diákokat más kollégiumokban helyezik el, egyéni tantrendet biztosít nekik az egyetem és minden segítséget megkapnak. Valószínűleg egy trafó gyulladhatott ki. A szemtanúk hosszabban is nyilatkoznak arról, hogy mit éltek át ITT.

 

MEGDÖBBENTŐ: Felvételek a kiégett kollégium belsejéről

Szerdán este gyulladt ki a Károli Gáspár Református Egyetem egyik kollégiuma a fővárosban. A tűzben egy középkorú férfi életét vesztette. A teljesen kiégett épületbe a videó készítői csak pár percre, kizárólag rendőri kísérettel mehettek be.

8 év börtönt is kaphat a saját lakását felgyújtó férfi

Többször is felgyújtotta a társasházi lakását egy szombathelyi férfi. Először másfél éve, novemberben, de akkor maga oltotta el a tüzet. Tavaly januárban viszont otthagyta a szobában lángoló szemétkupacot, a füst és a lángok tovább terjedtek a tizenöt lakásos társasházban. Az ügyészség most emelt vádat ellene, közveszély-okozásért akár nyolc év börtönt is kaphat.

Egy középkorú férfi vesztette életét a kollégiumi tűzvészben

Egy ember meghalt, amikor szerda este kigyulladt a Károli Gáspár Református Egyetem egyik kollégiuma a fővárosban. Több, mint 90-en menekültek a tűz és a hatalmas füst elől, sok kollégistának minden holmija odaveszett. A halálos áldozat nem diák volt, hanem az egyik vendégszoba lakója, egy középkorú férfi. A tűzvészről készült további felvételeket és a szemtanúk beszámolóit megnézhetik ITT

KOLLÉGIUMI TŰZ: „Egymást segítve  próbáltunk kimenekülni”

Tegnap este 9 körül hatalmas lángokkal égett a Károly Gáspár Református Egyetem hittudományi karának kilencedik kerületi kollégiuma. Ferenc épp a vizsgáira készült, amikor úgy döntött leugrik a kisboltba. Mikor visszaért a kollégiumba észrevette, hogy füst van. Szólt az egyik társának, de először nem is vették komolyan, néhány perc múlva azonban rájöttek, hogy baj van. A teljes riport elérhető: ITT.

KOLLÉGIUMTŰZ: „kijöttünk és semmit nem lehetett látni”

Csaknem 80 diáknak kellett elhagynia a Markusovszky téren lévő református kollégiumot, amikor szerdán este tűz ütött ki az épületben. A szemközti házban lakó Mester Márton Tamás azt mesélte, hogy hirtelen azt hitték, saját lakásukban van tűz, ezért a füst ellen vizes ronggyal takarták be kislányuk arcát.

ÉGETT A KOLLÉGIUM: videók és szemtanúk

Tűz ütött ki este Budapesten, a Markusovszky téren lévő református kollégiumban. Mintegy 80 diáknak kellett elhagyni az épületet. A lángok a második és a harmadik emeleten csaptak fel – egyelőre ismeretlen okból. 100 tűzoltó érkezett a helyszínre, az épületben egy megégett holttestet találtak a lépcsőfordulóban.

KOLLÉGIUMI TŰZ: Videók a helyszínről!

Szerda este tűz ütött ki Budapesten a Markusovszky téren lévő református kollégiumba. Mintegy 80 diáknak kellett elhagyni az épületet. A lángok a második és a 3. emeleten csaptak fel – egyelőre ismeretlen okból. 80 tűzoltó érkezett a helyszínre, az épületben egy megégett holttestet találtak a lépcsőfordulóban.

Felgyújtotta nagymamája házát

Felgyújtotta a házat, mert félt, hogy nem ő örökli meg. Ezt állítja testvéréről egy felsőtárkányi férfi. A nagymamájuk két nappal korábban halt meg. A gyújtogatással gyanúsított unoka a válása óta nála lakott, és testvére szerint attól tartott, hogy a nagymama halála után kiteszik majd a házból. A rendőrség a tűz után részegen talált rá. Beismerő vallomást tett.

DRÁMAI FELVÉTELEK: Ég az egyetem teteje

Kiégett az egyik egyetemi épület teteje a franciaországi Lyonban. Jól látszik a felvételeken, hogy hatalmas a füst, és robbanások hangja is hallatszik. Az épületet éppen felújítják, de egyelőre nem közölték, hogy keletkezett a tűz. Az egyetemen azt mondták, egyelőre nem tudnak sérültekről és a tüzet ellenőrzésük alatt tartják.

Volt szépségkirálynő is segített az életmentésben

Hallássérült szépségkirálynő is részt vett az életmentésben. Szabadi Diána polgárőrként járőrözött a rendőrökkel Szegeden, amikor egy háztűzhöz riasztották őket még az év elején. Egy idős asszony háza gyulladt ki, őt kimentették, majd kihozták a gázpalackokat, és kitolták a nő autóját, hogy ezek nehogy felrobbanjanak.

Összefogás a szerencsétlenül járt családért

Volt, aki a saját ruháit ajánlotta fel, mások bútorokat, gyerekjátékokat és ételt vittek annak a családnak, amelynek háza múlt héten égett le Berhidán. Az édesanya a 7 hónapos kisfiával menekült a tűzből. A lángok mindent elpusztítottak a házban. A családnak semmije sem maradt.

Amputálni kellett a tűzből kimenekült férfi lábait

Mindkét lábát amputálni kellett annak a férfinak, akinek az ágya mellett kigyulladt a hősugárzó. Hiába kiabált segítségért, így lábbal taposta el a tüzet. Kimászott a házból, szomszédja a kerítésnél talált rá.

Öngyújtó miatt halhatott meg a gyerek

Az asztalon felejtett öngyújtó miatt halhatott meg egy 5 éves kisfiú a Pest megyei Kosdon még tavaly nyáron – édesapját most gyanúsították meg a rendőrök. A kisgyerek a testvérével játszott a fészerben, ahová magukkal vitték a lakásban talált öngyújtót. Egy szikrától azonban lángra kaptak az ott tárolt ruhák. Bátyja még ki tudott menekülni a tűzből, de a kisfiú bent rekedt és meghalt.

Utolsó erejével még tüzet oltott az idős férfi

Utolsó erejével még próbálta oltani a házukban keletkezett tüzet, nem sokkal később összeesett, és meghalt egy 77 éves férfi a Borsod megyei Mérán. A kéménybe épített gerenda kapott lángra a családi házban, a tűz átterjedt a tetőre. A házban lakó idős házaspár megpróbálta eloltani a lángokat, és menteni a bútorokat. Az asszony és velük élő 91 éves édesanyja épségben kijutottak.

Négy gyerekkel menekült a tűz elől

Plédbe burkolva mentette a tűzből három hónapos kislányát az a négygyermekes asszony, akinek csütörtökön gyulladt ki a háza a Borsod megyei Monokon. Épp fürdéshez készülődtek, amikor kigyulladt a konyha. A családnak azonnal menekülnie kellett. Ideiglenesen a nagymamánál húzzák meg magukat. A tűz előtt is nehéz körülmények között éltek. Az asszony szerint most kilátástalan a helyzetük. Ha segítene szeretne a családnak, ide utalhat: 10400322-86767549-70841000 K&H Bűdi Erika.

Karácsony előtt égett le a házuk, sokan segítenek a családnak

Összefogott a falu: adományokat gyűjtenek annak a családnak, amelynek leégett a háza karácsony előtt a Pest megyei Sülysápon. A 9 hónapos terhes anya a kislányával menekült a tűzből. Még időben kijutottak, de mindenük odaveszett, a ház lakhatatlanná vált. Rokonok fogadták be őket. Ha szeretne segíteni a családnak, kattintson IDE.

Leégett az épület, a tulajdonosnak nem volt rá biztosítása

Kigyulladt és teljesen leégett egy használaton kívüli épület a Vas megyei Rábapatyon. Korábban étteremként működött, most egy részét bútorraktárnak használták. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tulajdonos azt mondta, nem volt rá biztosítása.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában

Kilenc munkás halt meg, miután tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában. A lángok csaknem 400 méter mélyben csaptak fel. Nyolc építőmunkást még időben a felszínre hoztak, de a lent rekedtekhez csak a tűz eloltása után jutottak. Azt még vizsgálják, mi gyulladt ki a bányában.

 

Páraelszívó okozott tüzet egy budapesti család otthonában

Menekülnie kellett egy négytagú családnak a házukból, valószínűleg a páraelszívó okozott tüzet Budapesten. A konyhában csaptak fel a lángok: a két kisgyerek és szüleik még időben kijutottak, az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Utolsó pillanatban menekült ki az égő házból a mozgássérült nő

Háztűz Orgoványon! Az utolsó pillanatban menekült ki a lángoló épületből egy idős mozgássérült nő még vasárnap este a Bács-Kiskun megyei Orgoványon. A lángok a melléképületből indultak, és átterjedtek az asszony otthonára. Testvére azt mondta a Híradónak, nővére megérezte a bajt, ezért menekülhetett meg. A ház lakhatatlan, az idős nő a fiához költözött

Otthon nélkül maradt a 3 gyerekes család

Leégett a házuk, 3 gyerekes család maradt otthon nélkül a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Még ki tudtak menekülni, de a ház lakhatatlanná vált. A fiait egyedül nevelő anya egyelőre nem tudja, miből építik újjá, mert nem volt biztosításuk. A tervek szerint az önkormányzat számlát nyit nekik, hogy segíthessenek.

Két férfi égett bent saját otthonában

Szombat hajnalban a Vas megyei Oszkón egy családi ház gyulladt ki. A tűzoltók egy idős férfi holttestét találták meg. Úgy tudjuk az elhunyt egyik fia is a házban volt, füstmérgezése lett. A Bács-Kiskun megyei Dunapatajon pedig egy tető kapott lángra péntek délután - írta meg a baon.hu. A tulajdonos a hatalmas füstre ért haza. Megpróbálta eloltani a lángokat, de már nem tudott kijönni.

NÉZŐI: lángokban egy VIII. kerületi garázs

Tűz ütött ki egy garázsban Budapesten, a VIII. kerületben. Erről egyik nézőnk készített felvételt - másodpercekkel azután, hogy a kocsi lángba borult. Jól látszik, hogy sűrű füst gomolyog a melléképületből, miközben hatalmas lángokkal ég az autó. A videó készítője szerint már majdnem a második emeletig csaptak a lángok, amikor a tűzoltók megérkeztek.

Felvétel: Hochstein Norbert

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban. A lángok kora este csaptak fel a romos parasztházban, a tűzoltókat a szomszédok értesítették. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, de a ház tulajdonosa, egy 60 év körüli férfi nem tudott időben kijutni. Az eddigi feltételezések szerint a tüzet vagy dohányzás, vagy egy fatüzelésű kályha okozhatta.

 

Lángra kapott VV Reni haja!

VV Reni kémiai kísérlet útján próbálta bebizonyítani, hogy milyen a jó póthaj, végül Vivi, Era és Reni haja is meggyulladt!

Leégett az anyaotthon Nágocson

Tűz miatt részben lakhatatlanná vált egy anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. Az intézményt a református egyház működteti, a helyi esperes szerint valószínűleg újjáépítik. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Tűzhalál az idősek otthonában

Meghalt egy 96 éves asszony csütörtökön a gödöllői idősek otthonában, miután tűz ütött ki a szobában, ahol lakott. Szobatársa még ki tudott menekülni, de ő bent rekedt a helyiségben.

HŐS UTCA: 30 négyzetméteren pusztítottak a lángok

Kigyulladt egy társasházi lakás hajnalban a Hős utcában a fővárosban. Körülbelül 30 négyzetméteren pusztítottak a lángok, a tűz átterjedt az épület tetejére is. A házból 70-80 embert kellett kikísérni. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Hiába mentette ki égő házából, meghalt az idős férfi

Hiába mentette ki égő házából egy szabadnapos tűzoltó, meghalt egy 93 éves férfi a Fejér megyei Tabajdon szerda hajnalban. A tűzoltó hazafelé sétált munka után, amikor észrevette, hogy az egyik ablakból füst gomolyog. Betörte a bejárati ajtót, akkor látta meg a földön fekvő férfit, akit az udvarra húzott. A mentők már nem tudtak rajta segíteni.

GÁZTÁROZÓ-TŰZ: még tart a helyreállítás

Hetekig is eltarthat a tűzben megsérült gáztározó helyreállítása. A Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen kedden lobbant be a kiáramló gáz.

Vihar okozta az óriási raktártüzet

Elektromos zárlat miatt égett le júniusban az ország egyik legnagyobb számítástechnikai raktára. A 3000 négyzetméteres budapesti épületben körülbelül három milliárd forintnyi számítástechnikai eszköz semmisült meg. A nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, miután kiderült, hogy nem emberi mulasztás okozta a lángokat. (Látványos, drónos felvételek a tűzről!)

 

Óriási lángokkal égett egy gáztároló Hajdúszoboszló közelében

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. Információink szerint egy meghibásodott vezetékből kezdett szivárogni a gáz, ami belobbant. A robbanásveszély miatt, 11 kilométeres körzetben lezárták az üzemet. A tüzet végül délutánra sikerült eloltani.

TŰZ: óriási lángokkal égett a hajdúszoboszlói gáztároló

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. A robbanásveszély miatt 11 kilométeres körzetben lezárták a környéket. A tüzet végül 35 tűzoltó segítségével, délutánra sikerült megfékezni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való