KERESÉS search-close

tüntetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tüntetés"

Újabb tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.11.16. 19:30
Újabb tüntetés a CEU mellett

A Momentum ismét utcára hívta az embereket, ezzel próbál meg nyomást gyakorolni a kormányra, hogy Orbán Viktor megállapodásra jusson a Közép-Európai Egyetem ügyében.

 

Gulyás Gergely pontosítana Semjén javaslatán

Pontosítani kell Gulyás Gergely miniszter szerint azt a javaslatot, amely az állami ünnepségek helyszínén megtiltaná a tüntetéseket. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be a múlt héten. A Miniszterelnökség vezetője most azt mondta: az Országgyűlés még megvitatja, hogy túlzottan korlátozza-e a gyülekezési jogot.

Semjén Zsolt: Állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetni

Ne versengjenek a pártok a közterületekért - egyebek mellett ezzel indokolja saját tövényjavaslatát Semjén Zsolt. A KDNP-s miniszterelnök-helyettes azt javasolja, hogy állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetést szervezni számos közterületre, egyebek mellett olyan helyszínekre, amelyeken az ellenzéki pártok is ünnepelni szoktak. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet szerint a javaslat az Alaptörvényben foglalt jogokat csorbítja.

A cafetériáért tüntettek a szakszervezetek

Együtt tüntettek a legnagyobb hazai szakszervezetek a cafetéria-juttatások adókedvezményeinek megszüntetése ellen. Az érdekképviseletek szerint egy átlagos dolgozó akár havi 30-40 ezer forinttal is kevesebbet vihet haza, ha a béren kívüli juttatások után jövőre a teljes adót meg kell fizetni.

A béren kívüli juttatások megadóztatása ellen tüntetnek majd

Tüntetnek kedden a legnagyobb magyar szakszervezetek a béren kívüli juttatások, így a cafetéria megadóztatása ellen. Az érdekképviseletek és a munkáltatók azt kérik, maradjon meg az utazási, lakhatási, és az iskolakezdési támogatások adókedvezménye.  A kormány úgy reagált: azt szeretnék, hogy a dolgozók ne utalványban, hanem magasabb bér formájában kapják meg a fizetésüket.

 

 Elege lett a szexuális visszaélésekből a Google dolgozóinak

Kivonultak irodáikból a Google alkalmazottai világszerte, hogy jobb bánásmódot követeljenek a cégnél dolgozó nőknek. Ilyen még nem volt az internetóriás történetében. A tiltakozók számos javaslatot tettek közzé, többek között a szexuális zaklatások felszámolására.

Jogtalanul tiltott be egy üllői tüntetést a rendőrség

Helytelenül alkalmazta az új gyülekezési jogról szóló törvényt a rendőrség, és indokolatlanul tiltott be egy tüntetést Üllőn, állapította meg a bíróság. A Pest megyei városban helyiek tiltakoztak volna a kamionforgalom és a zaj miatt, de a rendőrség megtiltotta nekik a demonstrációt. Bírósághoz fordultak, és nyertek.

A Momentumosok nem buszozhattak

Hiába szerette volna a Momentum helyi szervezete is elkérni, nekik nem adta oda a Békés megyei Almáskamarás polgármestere a település uniós pénzből vásárolt kisbuszát. Kedden az ottani alpolgármester és társai azzal utaztak a fővárosba, hogy meghallgassák Orbán Viktor beszédét.

Tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.10.26. 20:00
Tüntetés a CEU mellett

Sokan tüntettek a Momentum felhívására kora este a CEU mellett. A tüntetést azután hirdették meg, hogy csütörtökön kiderült, a kormány nem írja alá az egyetem Budapesten maradását biztosító megállapodást New York állammal. Fekete-Győr András november 16-ra újabb tüntetést hirdetett a Szabadság térre.

A tüntetők nem akarnak tandíjat

Az LMP becsapja a diákokat, ezután is lesz ingyenes felsőoktatás, így reagált az Innovációs és Technológiai minisztérium a tegnapi tandíjellenes demonstrációra. A tüntetést az LMP ifjúsági szervezete hirdette meg, miután Palkovics László miniszter néhány hete a teljes felsőoktatás átalakításáról beszélt. A demonstrálók szerint emiatt a fiataloknak nincs már jövőképük Magyarországon.

Tojással dobálták meg a Fidesz székházát

Az állami média és a Fidesz székházát is tojással dobálták meg tüntetők kedd este. A fővárosban hatalmas volt a rendőri készültség. Az MTVA épülete elé először a Jobbik, aztán a közös baloldali tüntetés résztvevői hirdettek tiltakozást. Szerintük a közpénzből fenntartott média a kormány szócsöve. A tiltakozás késő estig tartott, a rendőrök több tucat résztvevőt igazoltattak.

Tüntetés az MTVA székházánál


szerző:
2018.10.23. 22:00
Tüntetés az MTVA székházánál

Az állami tévé székházánál elsőként a Jobbik tüntetett. Többször is azt kiabálták a jelenlévők, hogy hírhamisítók, hazudtok. Voltak, akik tojással dobálták meg az épületet. Több tiltakozót igazoltattak a rendőrök. Később az MTVA székházához a baloldali pártok délutáni tüntetésének résztvevői is megérkeztek. Hadházy Ákos parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a köztévé is a propagandista elnyomás eszköze lett. Azt mondta, visszatérnek, amíg nem változik meg az állami tévé.

Százezrek a Brexit ellen


szerző:
2018.10.21. 18:52
Százezrek a Brexit ellen

Több mint félmillióan vonultak utcára szombaton Londonban a Brexit ellen, hogy új népszavazást követeljenek a brit uniós tagságról. A szervezők szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a kilépéspárti politikusok ígéretei betarthatatlanok.

Mellette lehetett, ellene nem


szerző:
2018.10.09. 18:25
Mellette lehetett, ellene nem

Szimpátiatüntetés lehetett, a politikáját bírálók még csak egy táblát sem emelhettek fel azon a környéken, amerre a török államfő járt magyarországi látogatása során. Recep Tayyip Erdogan két napot töltött Magyarországon. Találkozott Áder Jánossal és Orbán Viktorral, üzleti fórumon vett részt, kedden délután pedig felavatta Gül Baba türbéjét.

Nem tüntethetnek Erdogan ellen

Másfél napra lezárják a Lánchidat, és összesen 10 budapesti kerületet érintenek majd az útlezárások a török elnök hétfőn kezdődő kétnapos magyarországi látogatása alatt.

Több világsztárt is letartóztattak egy amerikai tüntetésen

A washingtoni megmozduláson több száz ember vett részt, köztük több világhírű színésznő is.

Nehezebb tüntetést szervezni

Ezentúl tilos tüntetni a politikusok háza előtt, már a két fős tüntetéskehez is engedély kell. Két nappal azelőtt értesíteni kell a rendőrséget, hogy egyáltalán közzé tesz valaki például egy tüntetésre felhívást a Facebookon. Tegnap lépett életbe az új gyülekezési törvény.

Otthonápolás: újra tüntettek


szerző:
2018.09.28. 16:39
Otthonápolás: újra tüntettek

Ismét tüntettek az otthonápolási díj emeléséért a Kossuth téren.

Chemnitzben továbbra sincs béke

Bizonyíték hiányában szabadlábra helyezték a tömeges zavargásokat kiváltó chemnitzi késelés egyik iraki gyanúsítottját. A gyilkosság miatt utcára vonuló karlendítő neonácik közül viszont kettőt gyorsított eljárásban már el is ítéltek, egyikőjüket letöltendő börtönbüntetésre. A városban továbbra is puskaporos a hangulat.

 

Ellenzéki tüntetés Budapesten

Az európai Magyarországért tüntetett három ellenzéki párt: az MSZP, a DK és a Párbeszéd Budapesten a Külügyminisztérium előtt. Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az európai értékek fontosabbak a kormány önös érdekeinél.

Közös ellenzéki tüntetés lesz

A jogállamért és az európai értékekért közös tüntetésre hív a hétvégén három ellenzéki párt is. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK vasárnap a Bem téren tartja a demonstrációt. A Fidesz frakcióvezetője szerint tüntetni mindenkinek lehet, ez is bizonyítéka annak, hogy nem igazak a Sargentini-jelentés állításai.

Az MVM pénzén utaztak tüntetni

A közpénzből működő Magyar Villamos Művektől kapott támogatásból tüntetett a Civil Összefogás Fórum tavaly tavasszal Brüsszelben. Ezt az Átlátszó.hu írta meg. A kormányközeli civil szervezet összesen 66 embert utaztatott el a belga fővárosba a Soros György elleni tüntetésre, az aktivistákat busszal, a vezetőket repülővel. Mindez hét millió forintba került. Az állami céget hiába kerestük. A CÖF szerint az MVM-el olyan megállapodást kötöttek, ami alapján a hasonló akcióikra is elkölthették a pénzt.

FOTÓK: Brutálisan verték szét a tüntetéseket Oroszországban

Az orosz rendőrség brutálisan szétverte a nyugdíjkorhatár felemelése ellen szervezett tüntetéseket. Több ezer ember vonult utcára Oroszország nagyvárosaiban, közülük több százat letartóztattak, a legtöbbet Moszkvában és Szentpéterváron. A hatóságok arra hivatkoztak, hogy ezek nem engedélyezett demonstrációk voltak.

Szétverték a tüntetőket Oroszországban

Az orosz rendőrség brutálisan szétverte a nyugdíjkorhatár felemelése ellen szervezett tüntetéseket. Több ezer ember vonult utcára Oroszország nagyvárosaiban, közülük több százat letartóztattak, a legtöbbet Moszkvában és Szentpéterváron. Még több FOTÓ a tüntetésekről: ITT.

Népharag a leégett múzeum miatt

Könnygázzal és gumibotokkal kellett a riói rohamrendőröknek feloszlatni a tüntető tömeget, amely meg akarta ostromolni a vasárnap este leégett Brazil Nemzeti Múzeumot. A tüntetők a korrupt politikusokat hibáztatják az épület és a pótolhatatlan gyűjtemény pusztulásáért.

Rendőrök oszlattak a tüntetőket Chemnitzben

11 sérült, több száz letartóztatott - ez volt számokban a szombati tüntetések mérlege Chemnitzben. A nagy erőkkel felvonuló rendőrségnek sikerült megakadályoznia, hogy a összecsapjon a szélsőjobboldali és az antifasiszta tábor. A német városba viszont továbbra sem tért vissza a béke – vasárnapra és hétfőre is újabb demonstrációkat jelentettek be.

 

Tüntetések 68 évfordulóján

A kommunista segítséggel kormányzó miniszterelnököt kifütyülték, az oroszbarát államfő pedig inkább meg sem szólalt Csehországban a Prágai Tavasz leverésének 50-dik évfordulóján. Az 1968-as szovjet agresszióról tartott megemlékezések a tüntetők szerint jelenleg is egyre növekvő orosz befolyás miatt kaptak aktuálpolitikai színezetet.

 

450 sérült a bukaresti tüntetés után

Súlyos összecsapások voltak Bukarestben a korrupcióellenes tüntetők és a rendőrök. Két rendőrt kis híján meglincseltek, több százan megsérültek. Becslések szerint mintegy 100 ezren vonultak utcára, köztük azok, akik külföldön dolgoznak.

Korrupció elleni tüntetésre készülnek

Óriási tüntetésre készülnek a külföldön dolgozó román állampolgárok Bukarestben. A hónapok óta szerveződő megmozduláson a korrupt kormányzat ellen vonulnak fel, akiknek szerintük vastagon köze van ahhoz, hogy nekik külföldön kell boldogulniuk. A hatóságok szintén nagy erőkkel készülnek, még vidékről is hoztak csendőröket.

Cafetéria: tüntetésre készülnek

Véglegesnek tekinti a múlt héten elfogadott cafeteria-szabályokat a kormány. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. Ez azt jelenti, hogy jövő januártól csak a bölcsődei és óvodai szolgáltatásra igénybe vett cafeteria marad adómentes, a SZÉP-kártya kedvezményesen, a többi juttatás pedig munkabérként adózik. A szakszervezetek országos tüntetésre készülnek.

Vádemelés rendőr szidalmazásért

Beszólt a rendőröknek – becsületsértés miatt vádat emeltek ellene. Pénzbüntetést javasol az ügyészség egy 20 éves fiatal ellen, amiért sértő és megalázó megjegyzéseket tett a Parlamentet védő rendőrökre - köztük egy nőre - egy áprilisi, kormányellenes tüntetésen.

Nem lehet a politikusok háza előtt tüntetni

Nem lehet politikusok magánemberként viselt dolgairól beszámolni, ha elfogadja a parlament a kormány új törvényjavaslatát. A kabinet mindezt a magánélet védelmére hivatkozva nyújtotta be. Az átláthatóságért küzdő civil szervezet szerint a szólásszabadságot korlátozza ezzel a kormány.

Tüntetések: szigorúbb szabályok

Szinte bármilyen tüntetést önkényesen betilthatna a jövőben a rendőrség – véli a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet. A kormány szerdán váratlanul benyújtotta a gyülekezési törvény teljesen új tervezetét.

53 ezer forintból kell megélniük

A Parlament előtt tüntettek reggel otthoni ápolást végző családtagok. A minimálbér összegével megegyező fizetést és munkájuk elismerését szeretnék azért a 24 órás szolgálatért, amit tartósan beteg rokonaikért végeznek. És ami miatt nincs lehetőségük más munkát vállalni.

Múzeumi dolgozók tüntettek

Múzeumi dolgozók tüntettek, a szerintük megalázóan alacsony fizetések miatt tegnap Pécsen a Múzeumok Éjszakáján. Tárgyalni akarnak a kormánnyal, hiszen lassan 10 éve nem kaptak béremelést.

Újra módosult az Alaptörvény

Létrejöhetnek a közigazgatási bíróságok, korlátozhatják a gyülekezési jogot, és a hajléktalanoknak menniük kell a közterületekről - ez is szerepel az Alkotmány hetedik módosításában. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Kossuth térre szervezett tiltakozó tüntetést. A kormánypártok szerint ezekre felhatalmazást kaptak a legutóbbi választáson.

Zavarták a politikusokat a tüntetők

Ismer olyan politikust, akinek a családját tüntetők zaklatták, ezzel indokolta a KDNP vezérszónoka, hogy miért kell az alaptörvényben védeni a politikusok magán- és családi életét. Már tárgyalja az Országgyűlés a hetedik alaptörvénymódosítást, amely kimondaná, hogy a gyülekezési jog és a szólásszabadság korlátozható, ha ez mások otthonának sérelmével jár.

 

RTL II: Megtartották a harmadik nagyobb kormányellenes tüntetést

Este megtartották a harmadik nagyobb kormányellenes tüntetést a választás óta. A Kossuth téren a felszólalók egyebek mellett újra megegyezést sürgettek az ellenzéki pártok között és azt követelték, hogy az ország csatlakozzon az Európai Unió Ügyészségéhez. A tüntetésnek végül egy hatalmas fehőszakadás vetett véget. Egy csoport azonban utána is a Parlamentnél maradt.

Dulakodtak a rendőrökkel

Többszáz tüntető nézett farkasszemet a rendőrsorfallal, miután váratlanul beengedték őket az addig lezárt Kossuth térre délelőtt. A demonstrálók kormányellenes rigmusokat skandáltak és kifütyültek mindenkit, aki kijött az épületből. A tervezett kordonbontás viszont - kordon híján - elmaradt.

ÉLŐLÁNC: A Parlament körül


szerző:
2018.05.08. 16:27
„Nem tájékoztatnak, reklámoznak”

Festékkel fújták le, és a városháza kapujába borították Pécsen az önkormányzati újság összegyűjtött példányait a vasárnap esti tüntetés résztvevői. A demonstráció szónokai szerint ezek az újságok nem médiatermékek, mert nem tájékoztatnak, hanem a városvezetést reklámozzák.

Alakuló ülés lezárásokkal és tüntetésekkel

Az Országgyűlési Őrség, a rendőrség és a TEK együtt készül a parlament holnapi alakuló ülésére. Már ma este lezárták a parlament környékét, éjféltől pedig még nagyobb területen lesz lezárás, de a tüntetések nem maradnak el.

Megint elvitték Navalnijt

Brutálisan szétverte a rendőrség a Putyin újbóli elnöksége ellen tiltakozó demonstrációkat Oroszország nagyvárosaiban. A hatóságok által nem engedélyezett tüntetéseket Alekszej Navalnij szervezte, aki Putyin egyetlen valódi kihívójaként nem indulhatott a választáson.

Megállapodás a keddi tüntetésről

A rendőrségnél is nagyobb területet zár le a Terrorelhárítási Központ a parlament alakuló ülésének idejére. Ez meghiúsíthatta volna a kedden délelőttre, a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkára tervezett civil tüntetést. Végül ma délelőtt megállapodás született.

Mégis lehet élőlánc a Parlament körül

Mégis lehet élőlánc a Parlament körül az alakulóülés előestéjén, a bíróság ugyanis hatályon kívül helyezte a rendőrség tiltó határozatát. Az indoklás szerint ugyanis nem vették figyelembe, hogy az alakulóülés napján, vagyis kedden, már reggel hatkor befejezik a demonstrációt.

Kordonbontásra készülnek


szerző:
2018.05.03. 18:28
Kordonbontásra készülnek

Már a parlament alakuló ülése előtti napon lezárják a Parlament környékét, delegációk közlekedésére hivatkozva. A Jobbik bejelentette: lebontanák a kordont, hogy szabadon lehessen tüntetni a Kossuth téren május 8-án. A térre tüntetést szervező „Mi vagyunk a többség mozgalom” közös kordonbontásra kéri az ellenzéki pártokat. A Fidesz felszólította az ellenzéket a törvények betartására, szerintük ők 2007-ben egészen más körülmények között bontották le a Parlament körüli kerítést.

Momentum: egyesítsük az országot!

Mozgalmi politizálásra, és új válaszokra van szükség a kormány leváltásához, amelyre a jelenlegi parlamenti ellenzéki pártok alkalmatlanok, erről beszélt Fekete-Győr András pártelnök a Momentum tegnapi tüntetésén.

RTL II: Tüntetett a Momentum Budapesten

Azokat várták a megmozdulásra, akik úgy gondolják, hogy a parlamenti pártok válságban vannak és a civileken a sor, hogy küzdjenek az elnyomás ellen. A gyülekező a fővárosi Szabadság téren volt és onnan vonultak a Kodály köröndre. Fekete-Győr András a Momentum elnöke azt mondta: a jövő évi két voksoláson - vagyis az európai uniós, és az önkormányzati választáson - azon kell dolgozni, hogy felszabadítsák a falvakat, és a városokat - mint fogalmazott - a kormányzati elnyomás alól.

Ellenállnak, változtatnának

Utcára hívta a Momentum mozgalom azokat, akik úgy gondolják, hogy a parlamenti pártok válságban vannak és a civileken a sor, hogy célt és eszközt adjanak az embereknek az elnyomás ellen.

Márki-Zay: az ellenzék reménysége?

Adott egy többdiplomás menedzser, aki családjával együtt éveket tölt Kanadában és az Egyesült Államokban, majd a hétgyerekes család a magyar gyökerek megőrzéséért visszatér Magyarországra. Márki-Zay Pétert 2017 végén megtalálja a politika és függetlenként jelölik a Fidesz-fellegvárnak számító Hódmezővásárhely polgármesterének. Mögé áll a teljes ellenzék – és nyer. Egy óriási Fidesz-többségű önkormányzati testületet vezet. Győzelme után arra is talál időt, hogy az összes ellenzéki pártot kikerülve, néhányad magával meghatározza, hogy az összes egyéni választókerületben ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. De a kormánypártok kétharmados többséget szereznek. Azóta Márki-Zay Péter afféle politikai jolly-joker, akiből bárki és bármi lehet.

FÉNYEK: Tüntetés a magasból


szerző:
2018.04.22. 18:38
FÉNYEK: Tüntetés a magasból

Madártávlatból mutatjuk a szombat esti kormányellenes tüntetést. A drónfelvételeken az is jól látszik, hogyan világítottak az emberek a telefonjaikkal. (a dronmedia.hu felvételei)

Ismét hatalmas tömeg tüntetett

Sem a kormányt, sem az állami médiát, sem a parlamenti ellenzéket nem kímélték. Ismét hatalmas tömeg tüntetett Budapesten szombat este. A kormány írásban reagált a kritikákra.

Híradó különkiadás! Kormányellenes demonstráció

Újra hatalmas tömeg tüntetett Budapesten, ezúttal a demokráciáért és a sajtószabadságért. A hódmezővásárhelyi polgármester kérésére a tüntetők megfogták egymás kezét, majd a magasba emelték, jelezve, hogy összefognak a hatalom ellen.

Újabb kormány ellenes tüntetés Budapesten

A résztvevők a Parlament előtt gyülekeztek 6 órakor, majd a Szabad sajtó útjára vonultak. A békés menetben ott volt több ellenzéki politikus is, voltak, akik lufikat, mások árpádsávos zászlót lobogtattak. Vonulás közben kormányellenes jelszavakat skandáltak, többször is felhangzott, hogy: „Orbán takarodj”!

A sajtószabadságról beszéltek


szerző:
2018.04.21. 21:02
A sajtószabadságról beszéltek

A kormányellenes demonstráción felszólalók között volt Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Gulyás Balázs, a netadós demonstrációk szervezője, Gyetvai Viktor, aki a diáktüntetések szervezésében vett részt és Márki-Zay Péter is, Hódmezővásárhely polgármestere. A Március 15-e térről jelentkezett tudósítónk.

TÜNTETÉS: Így vonult a tömeg

A Sajtószabadságért tüntetnek ma Budapesten, a tömeg a Kossuth-térről vonult a Szabadsajtó útjára, és az Erzsébet híd pesti hídfőjénél felállított színpadnál gyülekeznek, ahol most beszédek zajlanak.

Újra a kormány ellen tüntetnek Budapesten

A tiltakozók a parlamenttől a Szabad Sajtó útjára vonulnak, pont az egy héttel ezelőtti tömegdemonstráció után.

Több tízezer tüntetőt várnak szombaton

Eddig 70 ezren jelezték, hogy részt vesznek az újabb, kormányellenes tüntetésen. A szervezők arra számítanak, hogy legalább ennyien valóban ott lesznek a Kossuth téren, ahonnan a tömeg a Szabad Sajtó útjára vonul. A felszólalók független médiát és ellenzéki összefogást követelnek. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet.

VIDÉKI TÜNTETÉS: „Itt vagyunk a Fidesz fellegvárában!”

A szombati budapesti tüntetést vasárnap újabb kormányellenes demonstrációk követték több vidéki nagyvárosban. Debrecenben a budapesti tüntetés szervezőihez hasonlóan bejelentették: nem hagyják abba és most vasárnap tovább folytatják a tüntetést az új választásért, a szabad sajtóért és a valódi rendszerváltásért.

KÉPEKBEN: ilyen volt a szombati tüntetés

A tüntetők az Operánál gyülekeztek. A demonstrációhoz szinte mindegyik ellenzéki párt csatlakozott. Juhász Péter, az Együtt elnöke például pénzt gyűjtött, mert pártjának vissza kell fizetnie a kampánytámogatást.

 

„Meg kell hallani a nép szavát!”

A szombat esti tüntetésen a legtöbben ellenzéki összefogást követeltek. De új választást és az erre vonatkozó törvény megváltoztatását is többen követelték. 

Késő estig tüntetett a tömeg

A tüntetők új választást és független médiát követeltek. Az ellenzéki pártokat pedig arra szólították fel, hogy fogjanak össze Orbán Viktor leváltásáért.

LÁTVÁNYOS: a tüntetés madártávlatból

Teljesen megtöltötték a Kossuth teret és környékét szombat este a kormány ellen tüntetők. A demonstrálók új választás kiírását, a választási szabályok igazságosabbá tételét és független médiát követeltek.

Farkasszemet néznek a rendőrökkel

A kormányellenes tüntetés már órákkal ezelőtt véget ért, de egy nagyobb csoport a Parlament előtt maradt, beküzdötték magukat a kordon elé, a Parlament lépcsőjén álló rendőrökkel farkasszemet néznek. Korábban egy ittas autós a vonulók közé hajtott a Nagykörúton, de senki sem sérült meg.

Hatalmas tömeg tüntetett


szerző:
2018.04.14. 20:57
Hatalmas tömeg tüntetett

Véget ért a kormányellenes tiltakozás a budapesti Kossuth téren. A hatalmas tömeg egyebek mellett új választást követelt. A Parlamentnél van tudósítónk Rédli Balázs.

 

A kormány ellen tüntetnek

Már tart a kormányellenes tüntetés Budapesten az Operánál. A tiltakozók most a Parlament elé vonulnak. A szervezők szándéka szerint azt akarják megmutatni, hogy bár kétharmada lett az országgyűlésben a Fidesz-KDNP-nek, a múlt heti választáson többen voltak azok, akik a kormányváltás mellett voksoltak.

Tüntetés: 80 ezer érdeklődő

Ennyien érdeklődnek és 33 ezren jelezték, hogy elmennek a szombat délutánra tervezett "Mi vagyunk a többség" elnevezésű rendezvényre az Operához, ahonnan együtt vonulnak át a Kossuth térre. A szervezők a szavazatok újraszámlálását, szabad sajtót és új választási törvényt követelnek.

Tüntetést szerveznek szombatra

Megnőtt az érdeklődés a kivándorlás iránt a választás óta. Híradónknak egy európai országokba állásokat közvetítő irodánál azt mondták, vasárnap óta hirtelen megugrott a forgalmuk.

 

50 ezer forint, mert lelépett a járdáról az úttestre

Egy gimnazistának jó sok pénz 50 ezer forint, amit azért kellene befizetnie, mert lelépett a járdáról az úttestre. Persze lehet hivatkozni arra, hogy a szabály, az szabály, amit be kell tartani. De a megbüntetett diákok nem így látják. Szerintük a rendőrség egész egyszerűen meg akarta félemlíteni őket a februári és márciusi diáktüntetések után. A rendőröket inkább maga a tüntetés, és nem a szabálysértési ügy érdekelte.

Tüntettek az egészségügyiek

Az egészségügy helyzetének és a magyarok egészségének javításáért tüntetett délután a Független Egészségügyi Szakszervezet Budapesten. A demonstráción a vártnál kevesebben vettek részt, a szakszervezet szerint azért, mert sokan félnek felvállalni, hogy elégedetlenek. Rétvári Bence államtitkár szerint kampányakció volt a tüntetés.

Néma férfit büntettek meg skandálásért

Súlyos pénzbüntetésre ítéltek egy romániai tüntetőt. A rendőrség szerint egyebek közt jelszavakat skandált egy kormányellenes megmozduláson Bukarestben. Ez még önmagában nem lenne meglepő, csakhogy a férfi néma. A bíróságtól vár jogorvoslatot.

 

Tüntetnek a diákok


szerző:
2018.03.15. 18:41
Tüntetnek a diákok

A diákok nem várnak tovább az oktatási rendszerváltásra: március 15-én, 17 órakor vette kezdetét a diáktüntetés Budapeset belvárosában. Az RTL Híradó tudósítója Kovács Kinga a helyszínről jelentkezett be.

További béremelésért tüntetnek

További béremelést, a pótlékok megemelését, munka és védőruhát követel az egészségügyi dolgozóknak a Független Egészségügyi Szakszervezet. Ezért tüntetnek majd március 24-én.

Tizezrek tüntettek Szlovákiában

Tízezrek vonultak utcára Szlovákiában, hogy tiltakozzanak a maffia és a politika összefonódása ellen. Felháborodásukat Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása váltotta ki.

Március 15-én ismét utcára vonulnak a diákok!

Hányan vettek részt a pénteki diáktüntetésen? Mi a tüntető diákok célja? Hogyan tovább? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adtak a Független Diákparlament tagjai.

Újra tüntettek a diákok!


szerző:
2018.02.26. 07:44
Újra tüntettek a diákok!

Ismét utcára vonultak a diákok. Péntek délután egy jobb oktatásért tüntettek, miután a miniszterelnök nem állt ki velük vitázni. Mozgalmat is hirdettek "Diák vagyok" címmel, a következő tüntetést március 15-re szervezik. A demonstráción a Reggeli stábja is ott volt!

Ismét tüntettek a diákok Budapesten

A tüntetést azért szervezte a Független Diákparlament, mert szerintük a kormány nem reagált érdemben a követeléseikre. Egyebek mellett azt szeretnék, ha minél kevesebb diák kényszerülne külföldre az itthoni iskolarendszer miatt.

Változtatni akarnak - újra tüntetnek a diákok

Újra demonstrálnak a diákok. Pénteken a Parlamenthez vonulnak, szerintük rendszerszintű változtatásokra van szükség az oktatásban.

Mit kíván a magyar diák?

Meglehetősen aktív mostanában a középiskolás korosztály oktatáspolitikai kérdésekben. Alig néhány hete több ezren tüntettek az oktatás modernizálásért, és nem kell sokat várni a következő demonstrációra sem, február 23-án vonulnak majd újra az utcákra. A diákok azt mondják, a jelenlegi rendszerben egész egyszerűen nincs idejük élni.

Nyilvánosságra hozza a kormány az Elios Zrt.-ről szóló OLAF-jelentést

Lázár János ugyanakkor bírálta a csalás elleni hivatalt, amiért az egy időben a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a résztulajdonában álló cég vizsgálatát három magyar állampolgárra bízta. A jelentés szerint az Elios 17 városban úgy végezte el a közvilágítás cseréjét, hogy felmerült a közbeszerzési csalás gyanúja, emiatt 13 milliárd forint visszafizetését javasolják. A miniszter az OLAF-jelentését csak egy véleménynek nevezte.

Tüntettek a Valentin-nap ellen

Kicsit valósággá vált a Valentin nap című amerikai film Japánban. Egy kisebb csoport, akik magukat a Magányos Lelkek Forradalmi Egyletének hívják, tüntetést szerveztek a szerelmesek napja ellen.

Lejárt az ultimátum! Tovább demonstrálnak a diákok?

Már a kezdetektől követjük a „Ne menj suliba” demonstrációt. A demonstrálók január 31-ig adtak határidőt az oktatási döntéshozóknak, hogy teljesítsék a 12+1 pontban megfogalmazott követeléseiket, illetve arra, hogy egyeztetést kezdeményezzenek a diákokkal.

Utcára vonultak a tanárok


szerző:
2018.01.28. 18:40
Utcára vonultak a tanárok

Szabad és békés oktatásért, valamint a szólásszabadságért tüntettek a Kossuth téren. A demonstrációt a Tanítanék Mozgalom szervezte. Egy szülő is felszólalt, aki szerint a jelenlegi iskolarendszer kizsigereli a gyermekét, és elveszi az idejét a hobbijától.

RTLII Híradó 2018-01-23


szerző:
2018.01.23. 21:30
Dulakodás az izraeli parlamentben

Tüntetés, dulakodás az izraeli parlamentben. Az amerikai alelnök beszéde közben, amikor Jeruzsálemet Izrael fővárosának nevezte, felpattantak az arab frakció tagjai, hogy tiltakozzanak. A biztonsági őrök habozás nélkül rájuk rontottak.

 

Újabb tüntetést szerveznek az oktatási rendszer miatt

A diákok után ezúttal a Tanítanék Mozgalom hívja a tiltakozókat vasárnap a Kossuth térre. Úgy fogalmaznak, szabadabb és békésebb iskolai rendszert szeretnének. Pedagógus- és szülői szervezetek is csatlakoztak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától úgy reagáltak: a Tanítanék Mozgalom demonstrációját politikai akciónak tekintik.

 

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30
Diáktüntetés: használható tananyagot, kevesebb tanórát!

Reggel óta tart a diákok demonstrációja. Sokan nem az iskolában, hanem diákok által szervezett fórumon, vagy alternatív tanítási napon kezdtek reggel. A Független Diákparlament által szervezett „ne menj suliba” napon Szegeden a Dugonics térre vonultak a tanulók, ahol felolvasták tízpontos követelésüket, ebben szerepel például az óraszámcsökkentés. A fővárosban pedig 30-40 fős csoportokban beszélték át az esti demonstráció legfontosabb pontjait. A diákok délután a Parlamenthez, az Alkotmány utcába vonultak.

"Nemenjsuliba"


szerző:
2018.01.19. 00:50

A diákok egy része folytatni akarja a tüntetéseket a közoktatás reformjáért. Péntek délutánra a parlament elé várnak minél több középiskolást, akiknek azt mondják, délelőtt ne is menjenek iskolába, inkább vegyenek részt különféle rendezvényeken és fórumokon.

Tömegverekedés a Parlament előtt

Tüntetők csaptak össze a rendőrökkel Kijevben a Parlament előtt, miközben az épületben a képviselők arról a törvényjavaslatról tárgyaltak, amely Oroszországot háborús agresszornak minősítené. A több különböző csoportból spontán összegyűlt tiltakozók utcakövekkel és gázspray-vel támadtak a rohamrendőrökre, a verekedésben többen megsérültek.

Kirúgással és intővel fenyegetik a diákokat?

A "Ne menj suliba" nevű tüntetés főszervezője azt állítja, van olyan vidéki iskola, ahol még az Educatio kiállításra sem engedték el a diákokat, nehogy délután csatlakozzanak a tüntetéshez. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese erre úgy reagált: ez egy szabad ország, senki sem gyakorolhat nyomást a diákokra, sem azért, hogy demonstráljanak, sem azért, hogy ne vegyenek részt a tüntetésen.

Sztrájkra készülnek a diákok

Sztrájkra készül a Független Diákparlament. Tagjai január 19-én nem mennek iskolába, délután pedig a parlament elé vonulnak. Egyebek mellett azt követelik, hogy korszerűbb tananyagot kevesebb óraszámban tanítsanak.

 

Ez történt áprilisban

Több tüntetés volt a CEU-t nehéz helyzetbe hozó felsőoktatási törvénymódosítás miatt, vádat emeltek a Voldemort ügyben Mengyi Roland fideszes képviselő ellen és fennakadást okozott a húsvéti hó.

Kritizált, majd elbocsájtották

Elküldtek a pécsi református gimnázium menzájáról egy szakácsot, miután részt vett egy civileket támogató tüntetésen, és beszédében kritizálta a pécsi városvezetést. Ezt elsőként az átlátszó.hu írta meg.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!