KERESÉS search-close

túlterheltség

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "túlterheltség"

Tizenegyedik és nulladik órájuk is lehet a középiskolásoknak

A Független Diákparlamenthez országszerte több iskolából is küldtek órarendeket a diákok, szerintük ebből kiderül, hiába tüntettek a túlterheltség ellen, a probléma az idei tanévben is fennáll. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált, az iskolák maguk döntenek az órarendekről, a Független Diákparlament pedig részt vehet az új Nemzeti Alaptanterv kidolgozásában.

Fókusz 2017-12-12


szerző:
2017.12.12. 17:20

A postán halmozódnak a levelek


szerző:
2017.12.07. 18:25
A postán halmozódnak a levelek

Nem kézbesíti a posta a lakásokhoz a levélküldeményeket – erről panaszkodnak nézőink. Rejtett kamerával forgattunk az egyik postán, ahol egy dolgozó elmondta, központi utasítás, hogy a túlterheltség miatt, nem viszik ki ezeket a küldeményeket. Helyettük csak az előre megírt értesítőket dobja be a postás.

 

„Nincs gyerekkorom, robot vagyok”

Nincs gyerekkorom, robot vagyok - így fakadt ki közösségi oldalán egy középiskolás lány, aki az Oktatási hivatalnak címzett levelében a diákok túlterheltségére panaszkodott. Most Híradónknak is elmondta, miért elviselhetetlenek a nyolcórás napok. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint van lehetőség arra, hogy az iskolák csökkentsék a terheket - az általunk megkérdezett oktatáskutató szerint viszont az egész rendszeren kellene változtatni.

Tényleg fontosak a különórák? Halljuk a szakembert!

Szőnyi Anikó, iskolapszichológus adott választ arra, hogy egy gyereknek mekkora a tűrőképessége, valamint, hogy mennyi az „egészséges” különóra mennyisége egy héten.

A hangnem miatt panaszkodnak a betegek

Lekezelő hangnem, hosszú várólisták és értelmezhetetlen kórházi dokumentumok. Egyebek között ezekre panaszkodnak a betegek az Országos Betegjogi Központ adatai szerint. A szervezet jogvédelmi biztosa azt mondta az RTL Híradónak, hogy sok esetben a dolgozók túlterheltsége miatt beszélnek nem megfelelő hangnemben az orvosok a beteggel, ez viszont szerinte sem mentség.

Levetették a fekete ruhát, felmondott a nővér

Felmondott a Péterfy Sándor utcai kórházban az a nővér, aki néhány hete a Házon kívülben beszélt a ki nem fizetett túlóráikról és a túlterheltségükről. Egy figyelemfelhívó akciót indított: fekete ruhában akart szombaton tiltakozni az egészségügyben dolgozók helyzete ellen, de nem engedték neki. Ezért adta be a felmondását. Most munkát keres.

Túlterheltek a magyar diákok?

Vírusként terjedt az interneten a hír egy óbudai alsós tanító néniről, aki nem ad házi feladatot a diákoknak a hétvégére. A szülők és a pedagógusok véleménye megoszlik arról, hogy kell-e a gyereknek házi feladat a hétvégére, illetve a szünidőre és egy hazai felmérés szerint a magyar diákok bizony túlterheltek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való