KERESÉS search-close

túlélők

56 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "túlélők"

Megérkeztek a koreai hozzátartozók

Öt embert vett észre a vízben, de három már csak élettelenül lebegett - ezt mondta Híradónknak az a hajós, aki élve mentett ki két dél-koreai nőt a tragédia estéjén. Közben túlélők is megszólaltak az egyik dél-koreai lapnak. Azt mondták, sírva figyelték, ahogy elmerülnek az utastársaik. Délutánra megérkezett Budapestre az áldozatok családtagjainak első csoportja.

Huszonegy embert még mindig keresnek a tragédia után

Dél-koreai turisták szenvedtek tragikus hajóbalesetet a Dunán szerda este. A Fővárosi Vízművekkel együtt összesen három hajóval indultak segíteni. Szakadó esőben, óriási sodrás mellett, elképesztő nehéz körülmények között kutattak túlélők után. Később szonár segítségével kutattak a víz alatt. Búvárok viszont egyelőre nem merülnek le a roncsba. A szakemberek szerint ekkora sodrás és ilyen látásviszonyok mellett félő, hogy még több ember veszne oda.

„Miért mi? – a deutschlandsbergi buszbaleset túlélői

Túlélők, akiket Deutschlandsberg óta senki sem kérdezett. A tizennyolc halálos áldozatot követelő buszbaleset már húsz éve történt, az először nálunk emlékező túlélők máig keresik a válaszokat, hogy miért ők maradtak itt.

Magyar túlélők emlékeznek az auschwitzi borzalmakra

Magyarországról 440.000 embert szállítottak az auschwitzi haláltáborba. Az Auschwitzban meggyilkolt több, mint egymillió áldozat harmada magyar volt. Megmutatjuk mi van ma ott, ahol a koncentrációs tábor működött és magyar túlélők is megszólalnak. A tábort 1945. január 27-én a Vörös Hadsereg I. Ukrán Frontjának katonái szabadították fel. Ezt a napot az ENSZ Közgyűlése 2005-ben a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította.
A Fókusz stábja meglátogatta a mára emlékhelyül szolgáló tábort. Ide kattintva megnézheti.
A túlélők beszámolját részletesebben megnézheti ha ide, vagy ide kattint.

Survivor: Robi feladta a küzdelmet

A Survivor játék ma fordulópontjához ér, a két törzs szigetet cserél. Így a szegények megtapasztalhatják a gazdag sziget előnyeit, a Gagambások pedig kipróbálhatják, milyen viszontagságos körülmények közt éltek eddig az Agilások.

Ő a Survivor első kiesője

Miután két fiatal, csupa izom anyuka küzdelme eldöntötte, hogy melyik csapatnak kell majd hazaküldeni egy játékosát, a gazdagok szigetén hihetetlen cselszövés, taktikázás indult. A meglepő manipuláció áldozata, Sanyi nem is tért egykönnyen magához. 

Survivor: a visszaszámlálás elkezdődött!

A Survivor legújabb évada hétfőn indul az RTL képernyőjén. A versenyzők még keményebb és még embert próbálóbb feladatokkal és körülményekkel néznek szembe idén. Megmutatjuk a legérdekesebb szigetlakókat, és azt, hogy mi lett a tavalyi széria játékosaival.

SURVIVOR: Feri készíti fel Sanyit

Feri most is jószívvel emlékszik vissza a Survivor előző szériájára, aminek részese volt. Még Sanyit, a barátját is rábeszélte, hogy idén elinduljon. Tényleg mindketten igazi túlélő típusok.

Ők is a túlélő címért fognak küzdeni

Sportmodell, testnevelő tanár, lábteniszező, terepfutó és ultrafutó is harcba száll idén a túlélő címért. A Survivor nem csak lelki, de kőkemény fizikai megterhelés is. Túl kell élni az éhezést, és közben teljesíteni is kell a játékokon, ha valaki egészen a végéig el szeretne jutni. Most nézzük azokat a versenyzőket, akik biztos nem a sor végén kullognak majd, ha sportfeladatról van szó.

Másodperceken múlt az élete

Csak másodperceken múlt azoknak az autósoknak az élete, akik a leomlott genovai híd alatt hajtottak át múlt hét kedden. Ez derül ki azokból az ipari kamerás felvételekből, amiket hétfőn hozott nyilvánosságra az olasz rendőrség. Szakértők szerint a viadukt látszólag épen maradt részei közül több most is omlásveszélyes. Van olyan szakasz, amit szinte azonnal el kéne bontani.

 

Felvette, ahogy lezuhannak


szerző:
2018.07.19. 18:20
Felvette, ahogy lezuhannak

Videón a tragédia. Egy utas felvette, ahogy lezuhan a repülőjük. Múlt héten számoltunk be róla, hogy egy kisgép lezuhant Dél-Afrikában. Ketten meghaltak, húszan súlyosan megsebesültek. A minap napvilágra került videón az látszik, hogy a bal oldali hajtómű kigyullad, majd a repülő egy gyár épületére zuhan.

A teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

 

Először hősök voltak, aztán áldozatok

Máig sok a kérdés. És máig sokaknak fáj az, hogy nem kaptak választ, mi történt a II. magyar hadsereg eltűntjeivel.

Tízre nőtt a tajvani földrengés áldozatainak száma

Tíz embert még mindig keresnek az összedőlt épületek romjai között. Egyre kevesebb a remény, hogy élve találják meg őket, de a kutatóalakulatok nem adják fel. Az első földrengést azóta több mint 100 kisebb-nagyobb utórezgés követte.

 

5 hónapig sodródtak az óceánon

Nem hitték el, hogy még egy napot túlélnek a Csendes-óceánon - ezt mondta a megmenekülés utáni első interjúban az a két nő, akik csaknem öt hónapon át sodródtak kutyáikkal egy kis vitorláson. A héten találtak rájuk tajvani halászok. Végül amerikai haditengerészek mentették meg őket. Sokan azonban kételkednek, mert szerintük túl jól néznek ki egy ilyen megrázkódtatás után.

Klaudia a Holtak szigetén párbajozik a döntőbe jutásért

Klaudia ma este már a Holtak szigetén párbajozik a döntőbe jutásért. Hogy ki nyeri a párbajt, és a Mandirigma törzs 3 tagja hogyan fogadja majd a visszatérő játékost, az kiderül ma este a Survivorben!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Mexikó: még találnak túlélőket

Még mindig találnak túlélőket a keddi, 7.1-es erősségű földrengés után Mexikóban. Egy összedőlt iskolánál befejezték a mentést: összesen 36 ember, köztük 19 gyerek halt meg. A hivatalos adatok szerint a földmozgás halálos áldozatainak száma 273-ra nőtt, több mint kétezer sérültet kezelnek még kórházban.

Szeptember 11 gyerekei mesélnek

Szeptember 11 gyerekei. Így hívják azt a több mint 3 ezer, többségében fiatalt, akik szüleiket vesztették el az Egyesült Államok elleni, 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban. 16 évvel a történtek után dokumentumfilm készül róluk, amelyben arról mesélnek, hogyan élték meg a tragédiát.

Istenes Bence:

A világ legsikeresebb reality-je, a Survivor augusztus 28-án 19 órakor kezdődik az RTL Klubon, Istenes Bence pedig újabb infókkal jelentkezett be a műsor sajtótájékoztatójáról. Ha még több érdekességre vagy kíváncsi, nézd meg a Fókusz riportját ide kattintva!

Több merényletet is túléltek

Ott volt a 22 halottat követelő manchesteri terrortámadásnál és most a Ramblán is egy brit férfi. Egy ausztrál lány pedig néhány hónapon belül három európai merénylet helyszínén is ott volt, Barcelona előtt Londonban és Párizsban is. Most azt mondta az egyik rádiónak, hogy az életéért futott.

MAGYAR SZEMTANÚ: Az iroda ablakából látta a menekülő tömeget

A Híradónak nyilatkozó Bozsó Beáta a Placa de Catalunya környékén dolgozik, egy irodaházban. Azt mondja, kollégáival az iroda ablakából figyelték, ahogy rohanni kezd az utcán a tömeg, mindenki fejvesztve menekült, hogy biztonságos helyre jusson.

Egyre dühösebbek a londoni toronyháztűz túlélői

Négy nappal a londoni toronyháztűz után feldúlt tüntetők jelentek meg a helyi városházán. Ők a katasztrófa túlélői, azért dühösek, mert nem mondják meg nekik, hogy ezek után hol lakhatnak. A legutóbbi adat szerint eddig csaknem hetven halottat találtak, az eltűntek száma ötvennyolc, és feltehetően többségük ugyancsak meghalt.

Londoni terrortámadás: Hősiesen küzdöttek a támadókkal

A vőlegényéhez költözött Londonba a szombat esti terrortámadás első azonosított áldozata. A fiatal kanadai nő szerelme karjaiban halt meg. A terrortámadásnak 7 halálos áldozata van, köztük francia állampolgárok is, de őket még nem nevezték meg, sok sérültnek válságos az állapota. A merénylet közben többen életük kockáztatásával mentettek másokat. Egy román pék ládákat vágott a támadókhoz, egy spanyol bankár a gördeszkájával támadta terroristákra.

 

Életét végérvényesen megváltoztatta egy szörnyű tragédia

Riportunk főszereplőjének életét végérvényesen megváltoztatta egy szörnyű tragédia. 1994. december 2-a volt. Egy vonaton ült, amely Nyíregyházáról tartott Budapestre. Szajolnál, délután háromnegyed ötkor, kisiklott a második kocsi. A szerelvények egymásnak majd az állomás épületének csapódtak 110 kilométer/órás sebességgel. 27-en szörnyethaltak, négyen a kórházban vesztették életüket. Faragó Ágnes, másodéves egyetemista volt akkor, ő túlélte.

„Valahogy el kell fogadni”

Együtt sírtak ma a többiekkel az iskolában, ezt mondta az RTL Híradónak Benedek, egy 15 éves fiú, aki túlélte a veronai tragédiát. Azt mondta, beszorult az ülésbe, de végül kijutott az égő buszból. Sokan viszont már az ütközés pillanatában meghaltak. Beszélt a híradónak egy édesanya is, akinek mindkét gyermeke túlélte a tragédiát, de kisebbik lánya osztályából a hat táborozóból csak ketten jutottak haza.

BUSZTRAGÉDIA: Isteni csoda, hogy hazajöttek a gyerekei

Pataki Ágnes korábban már nyilatkozott az RTL Híradónak, akkor telefonon. Ő az az édesanya, akinek 15 és 17 éves lánya is a buszon volt, mindketten túlélték a szerencsétlenséget. A tragédiáról beszélt a Híradónak.

Újabb túlélőket találtak

Újabb négy túlélőt sikerült kihúzniuk a mentőalakulatoknak a romok alól abból a szállodából, amit még szerdán temetett be egy lavina. Több mint két napot töltöttek a mélyben étlen-szomjan. Velük együtt eddig kilenc túlélőt találtak, de még több mint 20 embert keresnek. A katasztrófának eddig öt halottja van.

Megkerült a terrortámadáskor eltűnt baba

Nyolchónapos gyerek került elő egészségesen Nizzában, még csütörtök este vesztette el a családja a gázolásos terrortámadás utáni káoszban. Utcai felhívásokkal és a közösségi oldalakon is keresték a kicsit. Végül kiderült, hogy egy francia nő talált rá a gyerekre, hazavitte, és vigyázott rá, amíg a család előkerül. 10 gyerekre azonban hiába várnak már szülei. Ők is az áldozatok között vannak. A csütörtöki terrortámadásban összesen 84-en haltak meg, de csaknem 20-an még mindig életveszélyes állapotban vannak. Megrázó tudósítás!

Rengeteg sérült élet-halál között

"Mint a tekebábuk, úgy dőltek az emberek a robogó kamion előtt" - ezt mondták azok a túlélők, akik közel kerültek a tömegben száguldó teherautóhoz. Több ezer ember menekült pánikban, egymást taposva a teherautó elől. A több mint száz sebesült közül legalább ötvenen vannak élet-halál között, sokan kerültek sokkos állapotba. A Külügyminisztérium szerint az áldozatok és a sérültek között nincs magyar.

Túlélő fiókák a városligeti kivágott fák között

Még találtak az életükért küzdő seregély fiókákat a Városligetben kivágott, megcsonkított fák között. A madarakra épp akkor találtak rá az állatvédők, amikor stábunk a helyszínen forgatott. A Ligetvédők egyik tagja tegnap vette észre, hogy a leendő Pajtaszínház helyén kivágtak három fát. Ezzel több madár fészkelő helye is megsemmisült, a még repülésképtelen fiókák többsége pedig elpusztult. Arról, hogy ki vághatta ki a fákat és pontosan miért, kiderült 18 órakor az RTL Híradóból.

Letarolta a tűz a százezres várost

Elképesztő pusztítást végzett az erdőtűz a kanadai McMurray városában. A százezres lakosú település házainak legalább ötöde megsemmisült. A helyieket sikerült kimenteni, de évekbe telhet, amíg a várost teljesen újjá tudják építeni. A tüzet továbbra sem tudták megfékezni, de lassabban terjed, mint azt korábban gondolták.

Már 350 halott Ecuadorban

Puszta kézzel kutatnak a túlélők után sokfelé Ecuadorban, ahol óriási földrengés pusztított szombat este. A hivatalos adatok szerint 272-re emelkedett a halottak száma, több mint kétezren pedig megsérültek. Vannak olyan térségek, ahol egyetlen ház sem maradt épen. Több ország is elindította segélyszállítmányait.

Magyarok, akik túlélték a merényleteket

Hunyják le a szemüket, és egy pillanatra képzeljék el, hogy üvöltés, robbanások, és káosz van önök körül. A fájdalomtól szinte nem látnak és nem hallanak. Meg vannak rémülve. Nagyjából ezt érezte az a magyar nő, aki átélte a brüsszeli reptéren történt robbantást. Életre szóló rémálmot is jelenthet, ha valaki egy terrortámadás túlélője. 

Brüsszel: Túlélők és áldozatok

Eltűnt családtagjaikat kereső kétségbeesett emberekkel van tele az internet a brüsszeli kettős merénylet után. A robbantások utáni káoszban sok sebesültről azt sem lehet tudni, hogy melyik kórházba vitték, vagy hogy él-e egyáltalán. Eközben a hatóságok elkezdték azonosítani a halálos áldozatokat. Például egy perui édesanyát, aki iker kislányaival és férjével akart New Yorkba repülni.

Fókusz 2016-03-23


szerző:
2016.03.23. 17:25
Karrierre és családra vágyott – ezt mondta az egyik áldozat édesanyja

Lánya 23 éves volt és cserediákként érkezett Párizsba. Egy kávézó előtt lőtte le az egyik terrorista. Egy másik áldozat pólókat árult a koncerten, őt is lelőtték, a barátnője az interneten azt írta, hogy ő volt a mindene, a szerelme, a legjobb barátja, a lelki társa. Az áldozatok között biztosan van spanyol, chilei, és mexikói is, magyar áldozatról egyelőre nem tudnak a hatóságok. Rengetegen még mindig keresik a családtagjaikat és barátaikat.

Sztárok, akik súlyos balesetük ellenére felálltak és újrakezdték

Ha már megtörtént a baj, – legyen az közúti vagy sportbaleset – elengedhetetlen nemcsak a fizikai, hanem a lelki gyógyulás is. De kérdés, hogy mit tegyünk, miután véget ér az orvosi kezelés? Másszunk vissza a nyeregbe, kezdjük újra vagy felejtsük el azt, ami történt? Sokak szerint a válasz egyértelmű, de nem mindenki gondolja így.

Egy hotelt is letarolt a gép


szerző:
2015.06.30. 18:45
Egy hotelt is letarolt a gép

Több mint 100 halott eddig, és a szám rohamosan nő. Lakóházakra, köztük egy szállodára zuhant egy katonai szállító gép Indonézia harmadik legnagyobb városában. Még nem tudni, hányan voltak a gépen, de az biztosnak tűnik, hogy nincs túlélő. Azt sem tudni egyelőre, hogy a földön mennyien haltak meg.

GRÚZIA: Légkondi tetején ragadt medve, utcán sétáló viziló, romokon lépkedő strucc

Bár a tbiliszi állatkertből elszabadult vadak akár veszélyesek is lehetnek, egyelőre senkit sem bántottak. Az árvízben 12-en fulladtak meg. Húsz embert még keresnek. Félő, hogy ők sem élték túl a természeti katasztrófát.
 

Fókusz 15-04-21


szerző:
2015.04.21. 18:00
Fókusz 15-04-21

Fókusz: Hét éve nincs köztünk - Még őrzik a számláit kedvenc éttermében, barátai pedig mindig rá emlékeznek. Mit hagyott ránk Antal Imre? Biztonságos? - Túlélők mesélnek a tunéziai terrortámadásról. A Fókusz a helyszínen járt, mi változott a turistaparadicsomban? Veszélyes úton - Aleska Diamond nem rejti véka alá az érzéseit, amikor a múltról mesél. Vajon megbánta?

Túlélők mesélnek a tunéziai terrortámadásról

Egy hónappal a huszonkét halálos áldozatot követelő terrortámadás után túlélők és szemtanúk idézik fel a borzalmakat. A Fókusz Tunéziában, a magyarok által is kedvelt turistaparadicsomban forgatott. Kíváncsiak voltunk, hogy a nyaralásukat tervezők biztonsággal indulhatnak-e a népszerű üdülőhelyre.

Hazatértek a túlélők


szerző:
2015.03.20. 18:20
Hazatértek a túlélők

A tuniszi kormányfő az ország határainak jobb védelmét ígérte a szerdai halálos merényletek után. A politikus egyúttal arra kérte az embereket: segítsenek a terrorizmus megszüntetésében. Időközben hazaértek azok a turisták is, akik túlélték a Bardo múzeumbeli mészárlást.

Fókusz 14-07-30


szerző:
2014.07.30. 19:30
Fókusz 14-07-30

Fókusz: Becsületteszt - Keressük a gazdáját vagy zsebre tesszük? Mi történik egy gazdátlan pénztárcával vagy egy mobiltelefonnal az utcán? Minket is utolér? - Afrikában százával szedi áldozatait. Magyarok, akik az ebolajárvány közelében élnek. A család szeme fénye - Kifutók, címlapok, versenyek. Gyerekmodellek a felnőttek világában.

Fókusz 14-01-15


szerző:
2014.01.15. 19:55
Fókusz 14-01-15

Fókusz: Túlélte a tájfun pusztítását! Gábor csodával határos módon maradt életben, de ki kellett menekíteni a Fülöp-szigetekről. Tarolnak - A lányok megőrülnek értük! Beültünk a turnébuszba a ByTheWay első idei koncertkörútján. Irány a ValóVilág - Laci magánéleti válsága elől költözik a Villába. Végre egy igazi alfahím?

Bevállalós magyarok a senki földjén

Valakit egy kamion ütött el, másokat megvertek, vagy szuvenírként a férfiasságától akarták megszabadítani. Akadt, aki saját magát műtötte meg, és sajnos olyan is, akit koporsóban hoztak haza. A világ legveszélyesebb helyeire utazó magyarok mesélnek kalandjaikról.

Fókusz Plusz 12-01-28


szerző:
2012.01.28. 19:30
Fókusz Plusz 12-01-28

Fókusz Plusz: Megállt az idő - Magyarok, akik a világ legelzártabb országában éltek. Miért vágynak vissza a szökevények Észak-Koreába? Túlélték - Ott voltak a legnagyobb katasztrófák helyszínein. Hogyan lehetett túlélni az etióp túszdrámát, szeptember 11-ét vagy a cunamit?

Merényletek, terrortámadás és katasztrófák gyűrűjében

Magyar túlélők, akik a legfélelmetesebb, legfelfoghatatlanabb helyzetbe kerültek, amibe ember csak kerülhet. Magyarok, akik, túlélték az elmúlt évtized legnagyobb merényleteit és természeti katasztrófáit.

Fókusz Plusz 11-11-19


szerző:
2011.11.19. 19:30
Fókusz Plusz 11-11-19

Fókusz Plusz: Beleégett tudatukba a tragédia emléke. Nem lehet könnyek nélkül végighallgatni azokat, aki felidézik életük legfájdalmasabb napját. Valóban létezik a magyar focivirtus? A magyar futball jövőjét megalapozó akadémiák nem mindennapi életébe pillantunk bele. Mikor lesz újra olyan jó a magyar futball, mint Puskásék idején volt?

Fókusz 11-07-21


szerző:
2011.07.21. 20:20
Fókusz 11-07-21

Fókusz: Villám csapott beléjük, de ők a csodával határos módon túlélték. A legszerencsésebbek mondják el, mit éltek át! A döbbenetes kísérlet: riporterünk vállalta, hogy a mesterségesen létrehozott villám útjába áll. Benkő Dániel és Fekete Pákó kipróbálta az idei nyár legfélelmetesebb strand játékait. Zuhantak, repültek, kilőtték egymást, És előttünk találkozott először életmentőjével Terike! A lány autóbalesete után lét hónapig volt kómában.

Nem kutatnak tovább a túlélők után

A Richter-skála szerint 6,0-s földmozgás legkevesebb 57 halálos áldozatot követelt Törökországban.

A WHO szerint 40-50 ezer áldozat lehet Haitin

43 nemzetközi kutatócsoport 1700 embere keresi az előket a romok között.

Több százezer halottja lehet a földrengésnek!

Haitit a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földmozgás rázta meg, amelyet még 28 utórengés követett.

Sétahajó borult fel Oroszországban

A halottak száma egyes hírek szerint négy, mások szerint hét. Öt túlélőt kimentettek.

Elégedetlenek a mentéssel a tajvaniak

A helyiek szerint a kormány nem tesz eleget a túlélők megsegítéséért.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való