KERESÉS search-close

túlélő

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "túlélő"

Megrázó videóval kampányol a Magyar Közút

Megrázó videóval kampányol munkatársai biztonsága érdekében a Magyar Közút. Túlélők és halálos áldozatok hozzátartozói szólalnak meg azokban a kisfilmekben, amellyel a sofőrök figyelmét akarják felhívni, hogy vigyázzanak az úton dolgozókra. A statisztikák szerint a gyorsforgalmi utakon minden héten van olyan baleset, amely munkaterületen történik és dolgozóikat érinti.

AUSCHWITZI TÚLÉLŐ: „Előttünk állt doktor Mengele”

Forgács János megjárta Birkenaut, Auschwitzot, 360 nap után pedig, éppen a pesti gettó felszabadításának napján szabadult egy másik lágerből, Dachauból.

AUSCHWITZI TÚLÉLŐ: 12 napig vonatoztattak bennünket Kassa és Pozsony között

Lebovits Imre 15 éves kamasz volt, amikor munkaszolgálatosként megjárta Mauthausent. Hosszú hónapokig utakat épített, majd a kiütéses tífusz döntötte le a lábáról. Akkor is a szerencsén múlt az élete, és akkor is, amikor a koncentrációs tábor felszabadult. Lebovits Imre és felesége mesélik el az átélt borzalmakat.

 

Megrázó látvány fogadta Hejcén az első odaérkezőt

13 éve a zempléni erdőbe csapódott egy gép és csupán egyetlen egy ember élte túl a katasztrófát. Hátborzongató, amiket utána mesélt a Fókusznak, hogy miket élt át közben. Most visszamentünk a tragédia helyszínére az a vadásszal, aki először ért oda a szerencsétlenséghez és valószínűleg sosem fogja elfelejteni a látványt.

Dombóvári tragédia: újabb fejlemény az ügyben

A nyáron történt dombóvári tragédiát csak egyetlen utas élte túl, a többi utas belehalt, amikor egy fa rádőlt az autójukra. Most újabb fejlemény van az ügyben. Az egyetlen túlélő az RTL Híradónak nyilatkozott, amit ITT lehet visszanézni!
Aki szerete segíteni, erre a számlaszámra utalva megteheti: 11773315-01252066, OTP, Orsós Éva.

Ezt gondolja az egykori játékosokból álló zsűri a finalistákról!

Mit gondolnak a már kiesett játékosok a túlélő fogalmáról? És vajon milyen véleménnyel vannak a két finalistáról? A videóból minden kiderül!

Ismét azért akarták megölni, mert zsidó

Már másodjára akarták megölni, csak azért, mert zsidó - nyilatkozta egy amerikai lapnak az a magyar származású holokauszt-túlélő, aki egy pár perces késésnek köszönheti, hogy megúszta a szombati mészárlást a pittsburghi zsinagógában. A 80 éves, debreceni születésű férfi 1944-ben hagyta el Magyarországot, amikor családjával együtt koncentrációs táborba hurcolták.

Ilyen egy igazi Survivor!


szerző:
2018.10.16. 06:00
Ilyen egy igazi Survivor!

A 2017-es Survivor győztesénél mindig van otthon rizs és bab, többek között ez is kiderült a fiúról, amikor a Fókusz stábja meglátogatta otthonában. Iliászt a játék egyoldalú táplálkozása nagyon megviselte, nagyjából tíz kilót fogyott, majd miután hazaért a dupláját hízta vissza. Hogy, hol képzeli el a jövőjét húszmillió forinttal a nagy túlélő? – ez is kiderül a tavalyi riportból!

ALEXANDRA: az okos és szép túlélő

Alexandra szerveskémiát tanít egyetemistáknak, szeret bogarakat enni és totálisan maximalista. Azt mondja, azért jelentkezett a Survivor-be, mert nem akart magányos, munkamániás lányként a cicáival megöregedni.

30 méter zuhant, mégis túlélte az olasz viadukt összeomlását

Az egyik olasz focicsapat korábbi kapusa, Davide Capello épp az olasz viadukt összeomlásosának pillanatában ment át a hídon. 30 métert zuhant, de szinte sértetlenül szállt ki az autóból. A Fókusz riportere a helyszínről jelentkezett be!

 

Hány kvízkérdésre tudod a választ a Survivor 2. évadáról?

Ha nyomon követted a Survivor - A sziget második évadát, tedd magad próbára!

„Csak a gyógyszerek segítenek”

Gyógyszerekkel éli túl a napokat, és azt mondja, nem tud semmit csinálni, se tévét nézni, se beszélgetni. Az asszony egyedül élte túl a balesetet, mikor 3 hete a kórházból hazafelé menet kocsijukra rádőlt egy hatalmas fa. Meghalt a férje, lánya, menye és az unokája. Fiával ketten maradtak. Most először nyilatkozott a Fókusznak.

 

Újra képernyőn az első magyar Survivor!

Tizenhatan úgy gondolták, hogy mindent maguk mögött hagynak, és kipróbálják magukat egy lakatlan szigeten. Bátorság vagy félelem? Harc vagy barátság? Bukás vagy győzelem? A Survivor első évada május 30-tól minden hétköznap 22:05-kor az RTL+ műsorán!

Less be velünk a Survivor castingra!

Idén Iliász és Klaudia is erősíti a Survivor casting csapatát, akik jelenleg is teljes erőbedobással keresik a 2018-as túlélőshow játékosait. Megmutatjuk, hogyan zajlik a casting!

Anita és Klaudia jó tanácsokkal látták el a Survivor jelentkezőit!

A 2017-es Survivor két versenyzője tippeket adott mindazoknak, akik jelentkezni szeretnének a túlélő show-ba. Lemaradtál? Most rajtad a sor! Jelentkezz ide kattintva!

Benedek újra belevágna a Survivorbe!

Benedek a Reggeliben mesélt Survivorös élményeiről, valamint azt is elmesélte, hogyan jelentkezett, és mi volt számára a legizgalmasabb a castingban.

Maga a csoda: felépült a fejlövésből

Maga a csoda. Ezt mondják amerikai orvosok annak a nőnek a felépüléséről, akit októberben fejbe lőtt a Las Vegas-i tömeggyilkos. Az orvosok akkor lemondtak róla, de férje nem engedte, hogy lekapcsolják a nőt életben tartó gépeket. Az elmúlt hónapokban a két gyerekes anya állapota olyan gyorsan javult, hogy hazaengedik a kórházból.

Adri jó tanácsai a Survivor jelentkezőinek!

Könnyebb nőként érvényesülni a Survivorben? Mire érdemes odafigyelni a játék során? Miért kihagyhatatlan lehetőség ez a műsor? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad Adri, aki a saját élményein keresztül mutatja be a túlélőshow lényegét! Kattints ide, és jelentkezz!

Gergely:

Bár Gergely volt a második kiesője a Survivor 2017-es szériájának, mégis rengeteg élménnyel gazdagodott a játék során. Ha kíváncsi vagy, hogy mi volt a legkatartikusabb pillanat számára, és meghallgatnád egy szigetlakó véleményét arról, hogy miért érdemes jelentkezni a Survivorbe, nézd meg a sráccal készült interjúnkat! Ha pedig jelentkeznél a műsorba, kattints ide!

SURVIVOR: Iliász és Feri tanácsai a jövő túlélőinek!

A 2017-es Survivor győztese és második helyezettje azt tanácsolja azoknak, akik jelentkezni akarnak a következő szériába, hogy alaposan készüljenek fel a megmérettetésre fizikailag és mentálisan is. Fontos az is, hogy ne a pénz legyen a fő motiváció. Tapasztalatuk szerint ugyanis az, aki csak a nyereményre hajt, nagyon hamar elbukik.

A Survivor kulisszatitkairól Biankával és Krisztiánnal

Hogyan szőrtelenítettek a lányok a lakatlan szigeten? Mivel fésülködtek? Kivel tartják a kapcsolatot a műsor óta a játékosok? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha megnézed a Reggeli riportot Biankával és Krisztiánnal!

Magyarok, akik testközelből élték át a hurrikán pusztítását

Karibi álomból rémálom – Szent Márton szigetén. Egyik fele holland, másik fele francia külterület, leginkább arról híres, hogy itt készülnek a legkülönlegesebb repülő landolásos videók. Az elmúlt napokban azonban sokkal lehangolóbb képek érkeztek ebből a földi paradicsomból. Az Irma hurrikán gyakorlatilag eltörölte a Föld színéről.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Gergely:

Az Ibon csapattól ismét búcsúzott valaki, mégpedig Gergely. A Survivor rajongó srác szomorúan mesélt kiesésének okairól, sőt egy kimaradt jelenetet is láthatnak a Reggeli nézői!

Nagy túlélő a Survivorben


szerző:
2017.08.30. 18:00
Nagy túlélő a Survivorben

Élete legnagyobb harcát már 11 évesen megvívta a Survivor egyik játékosa. Bundy Gergő leukémiás volt, de sikerült legyőznie. A lelki sebek viszont máig nem gyógyultak be. Most, a világ másik felén kicsit ezért is küzd. Olajos Lilla pedig azért, hogy túlélje a nomád körülményeket.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Survivor Extra: Ki segít Istenes Bencének a túlélőshow-ban?

Elutazása előtt Istenes Bence úgy döntött, hogy szüksége lenne egy segítő társra a Fülöp-szigeteken. Olyan embert keresett, aki a túlélőshow forgatásain kitart mellette és vigyáz rá, akire bármikor tud támaszkodni, és akiben 100%-osan megbízhat. Nagy szerencséjére végül castingolnia sem kellett, mert betoppant az életébe ez a személy. Kövessétek majd Bence és Berci kalandjait az rtl.hu/survivor oldalon!

Gyász a városban és a focipályán

Gyászszünettel indult az Európa Liga döntője szerda este Stockholmban a manchesteri merénylet miatt. A fekete karszalaggal pályára lépő United végül 2:0-ra legyőzte az Ajaxot, a csapat győzelmét az áldozatoknak ajánlotta. Csütörtökön Manchesterben is megemlékezést tartottak, a királynő is a városba látogatott. A helyszínen lévő tudósítónknak a merénylet egy túlélője mondta el, mit élt át hétfőn este.

Fókusz 2017-05-25


szerző:
2017.05.25. 17:25
Siker a tragédia után 5 hónappal

Öt hónappal azután, hogy szinte minden játékosuk odaveszett egy repülőgép-szerencsétlenségben, a brazil Chapecoense futballcsapata most visszatért a tragédia helyszínére. A kolumbiai Medellínben ugyanis ugyanazzal a csapattal mérkőznek meg a dél-amerikai Szuperkupáért, amellyel a katasztrófa miatt novemberben elmaradt a meccsük. A csapattal visszatért a baleset négy túlélője is.

Erős egyéniségeket keresnek a Survivorbe!

Elképesztően sok a jelentkező a Survivorre, közülük mutatunk most néhány karaktert, akik akár egy cápával is harcba szállnának! A műsor kreatív producere pedig elárul néhány érdekességet a Survivor kapcsán!

Feleségét és fiát is el kellett temetnie

Egyelőre büntetésnek érzi, hogy életben maradt, hogy feleségét és fiát is el kellett temetnie. Az olaszországi buszbaleset egyik túlélője hosszas vívódás után döntött úgy, hogy először és utoljára elmondja mindenkinek mi történt velük azon a borzasztó tragikus éjszakán Veronánál. András felesége ezzel a síúttal kezdett volna új életet. Fiát három éve pszichológushoz kellett vinni, mert attól rettegett, hogy egyszer egy autóban el fognak aludni és tragikus balesetük lesz.

Fókusz 2017-02-13


szerző:
2017.02.13. 19:00
VERONAI BUSZBALESET TÚLÉLŐJE: Úgy érzi meggyalázták felesége emlékét

Most először és utoljára szólalt meg a január 20-ai 16 halálos áldozatot követelő Veronai buszbaleset egyik túlélője. Papp András feleségét Enikőt és nevelt fiát Balázst vesztette el azon az estén. Ő csodával határos módon élte túl a tragédiát. A tragédia óta rengetegen keresték meg, hogy kifejezzék együttérzésüket és felajánlják segítségüket. Jött egy levél felesége munkahelyéről is, akik saját halottjukként kezelték volna Enikőt, de ehhez férje nem járul hozzá, mert szerinte méltatlanul bántak ott a feleségével, aki nem sokkal a tragédia előtt fel is mondott. András sokat vívódott, hogy nyilatkozzon-e érzéseiről, és csakis emiatt a szerinte lekezelő, és méltatlan levél miatt döntött úgy, hogy kameránk elé áll.

 

Fókusz Plusz 2017-02-11


szerző:
2017.02.11. 18:50
Most kiderül, hogy mire vagy képes! Jelentkezz a Survivorbe!

Te tudod, hogy ki vagy? Tudod igazán, mire vagy képes? Ha igen, utazz el velünk egy trópusi tengerpartra, és légy túlélő! Ne tévesszen meg a gyönyörű környezet, ez egy igazi küzdelem! Le kell győznöd magad, mindenkit és mindent ahhoz, hogy tiéd legyen a 20 millió forintos fődíj. A túlélők köztünk élnek!

Itt az idő! Most megtudhatod, milyen túlélő lennél!

Ha kíváncsi vagy, hogy mennyire lennél jó túlélő, töltsd ki kvízünket! Mindössze 11 kérdésre kell válaszolnod ahhoz, hogy megtudd, mekkora esélyed lenne a Survivorben!

Szemtanúk a vérengzésről

Eközben eltemették a terrortámadás több török áldozatát. Az eddigi adatok szerint a halottak között 27 külföldi van. Sok bulizó a tengerbe ugrott a golyózápor elől, egy amerikai férfi halottnak tettette magát, így menekült meg. Voltak, akik a klub pincéjébe menekültek abban reménykedve, hogy ott nem bukkan rájuk a fegyveres.

Eltűnt az egyetlen túlélő

Még a kezelés előtt eltűnt a kórházból az a férfi, aki egyedüliként élte túl a december huszonnegyedikei háztüzet Pécsen. Ketten bent égtek az épületben, amikor az kigyulladt a külvárosban. Az egyetlen túlélőt könnyű füstmérgezéssel vitték a pécsi kórházba. Azonban a tűzvizsgálók már hiába keresték, nyoma veszett.

Helycsere mentette meg az életét

Helycserének köszönheti életét a kolumbiai repülőgépszerencsétlenség egyik túlélője. A brazil focista a november végén lezuhant gépen eredetileg hátul ült és közvetlenül a szerencsétlenség előtt cserélt helyet egy másik utassal. A sportoló többször is elsírta magát a sajtótájékoztatón, amelyen a katasztrófáról beszélt.

Megszólaltak a túlélők

Magzati pózt vett fel, ahogyan azt tanácsolják, ezért maradhatott életben - ezt nyilatkozta  egy argentin sportlapnak a kolumbiai repülő-szerencsétlenség egyik túlélője. Az utasok nagy része viszont felugrott a helyéről a zuhanás utolsó perceiben. A katasztrófát hatan élték túl csodával határos módon, egy légiutaskísérő csak arra emlékszik, hogy kialudtak a fények, majd a gép sebesen süllyedni kezdett. A balesetet minden valószínűség szerint elektromos meghibásodás okozta, de biztosat majd csak a repülő fekete dobozainak vizsgálata után lehet majd tudni.

VIDÁM AUDIENCIA: a pápa keresztjével játszott a kisfiú

Cseke Eszter és S. Takács András, a népszerű riporter páros Ferenc pápával találkozhattak. Riportalanyukat, az auschwitzi láger egyetlen zsidó újszülött túlélőjét kísérték el audienciára, és saját kisfiúkat is vitték...

Megható mentőakció!


szerző:
2016.08.25. 13:15
Megható mentőakció!

10 éves kislányt szabadítottak ki élve a romok közül 17 órával az olaszországi földrengés után. A kutatók először a kislány lábait látták meg, néhány perc múlva épségben kiszabadították a törmelékek közül.

Milliomos lett a túlélő

Az év, de lehet, hogy az évtized legszerencsésebb embere egy 62 éves indiai férfi. Egy héttel ezelőtt több száz utastársával együtt időben kimenekült egy lángolva landoló utasszállítóról, Dubai repterén. Most pedig kiderült, hogy sorsjegyével, amit régebben vásárolt ugyanezen a reptéren, 1 millió dollárt nyert.

Adományokból tudják eltemetni fiukat

Négyszázezer forint gyűlt össze annak a fiúnak a temetésére, aki a komlói garázsrobbanás utolsó túlélője volt. Apja kért segítséget, miután 19 éves fia életéért hetekig küzdöttek, végül vérmérgezés miatt meghalt. A családnak nem volt pénze a temetésre. Most, hogy sokan segítettek, hogy el tudják temetni fiukat.

Magyar áldozata is van a vérengzésnek

Egy fiatal magyar férfi is a müncheni áldozatok között van. Ő kettős állampolgár, de egyelőre csak ennyit lehet tudni róla. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal. Münchenben több mint 10 ezer magyar él, közülük többen is ott voltak a támadás helyszínén. Volt, aki egy vasajtó mögé bújt egy raktárban, más pedig arról beszélt az RTL Híradónak, hogy a férje mellett lőttek le egy férfit.

Nem találtak túlélőt


szerző:
2016.05.19. 18:35
Nem találtak túlélőt

Elkeseredett kutatás Srí Lankán. Egyelőre nem találtak újabb túlélőket a szigetország középső részén, ahol három települést pusztított el egy földcsuszamlás. A hadsereg szerint 134 embernek veszett nyoma, és nem sok esély van rá, hogy élve megtalálják őket.

KORASZÜLÖTT: Mintha Áron nem vette volna észre, hogy megszületett

A jogszabályok szerint a terhesség 24. hete már szülésnek számít, de ha a korábban érkezett magzat életjeleket mutat, akkor kötelező ellátni. És így, felülírva a nagykönyvet, a 21. hétre megérkezett Áron, 350 grammal és 25 cm-rel, 20 cm-es fejkörfogattal. A csupa mosoly Áron már 3 hónapja áll, mozgásjavító tornával segíti egy szakember, hogy korának megfelelően fejlődjön. 1-2 hónapos lemaradása van a beszédjében, de a hallása és a látása szerencsére rendesen fejlődik.

Társa meghalt, ő az életéért küzdött

Ő egy zsoldos kivégzőtiszt és egy ezüstdobozból szóló hang utasította a gyilkosságra - ezzel magyarázta tettét az a 36 éves férfi, aki tavaly februárban késelt meg két adóvégrehajtót. A pénteken kezdődött per felkavaró pillanatokat is hozott. A késes támadás túlélője a bíróságon mesélte el, hogy miközben társa meghalt, ő hogyan küzdött életéért. Megrázó tudósítás.

A holokauszt áldozataira emlékeztek

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek országszerte. Budapesten az Élet Menetén több ezren sétáltak a Dohány utcai zsinagógától a bazilikához. 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását, és a zsidók deportálását. A holokauszt túlélői egyre kevesebben vannak, egyikük a XXI. század című műsorban beszélt a haláltábor borzalmairól.

Lekéste a metrót, ez menthette meg az életét

Lekéste a metrót, ezért nem ült azon a szerelvényen, amelyik felrobbant. Ezt nyilatkozta Híradónknak egy Brüsszelben élő fiatal nő, aki azt mondta, jóideig biztosan nem ül metróra. Kollégáink több mint 24 órája forgatnak Brüsszelben. Éjszaka a belga fővárosban sokan kimentek az utcákra, hogy így demonstrálják, nem félnek a terroristáktól.

Volt, akinek 10 percen múlt az élete

Miközben egyre több részlet derül ki a terrorcselekmény körülményeiről, hazaérkeztek azok a magyarok, akik elsőként szálltak gépre a bombák robbanása után. Egy kétgyermekes család soha nem látott biztonsági intézkedésekről beszél, és azt mondja, ha 80 utastársával együtt csak 10 perccel korábban érkezett volna a reptérre, most nem állhatott volna kameránk elé.

Barátai haltak meg a buszbalesetben

Aludt a baleset előtt, arra riadt fel, hogy a busz összevissza cikázik az úton. Ezt mondta a vasárnapi spanyol buszbaleset magyar túlélője. A 24 éves fiú a barcelonai magyar konzulnak beszélt a történtekről. Az események nagyon megrázták, a halott diákok között több barátja volt. Közben egyre több részlet derül ki a tragédiáról. Az egyik spanyol lap arról írt: a busz sofőrje a baleset után sokkos állapotban azt mondta a rendőröknek: "Sajnálom, elaludtam."

Integetett a légimentőknek a túlélő

Integetéssel jelzett a légimentőknek a vasárnapi kisrepülőgép katasztrófa túlélője. Úgy tudjuk, ő volt az oktató, tanítványával pedig úgynevezett gyakorlatba hozó repülésen voltak. Vagyis ő is megszerezte már a pilóta engedélyt és legalább 45 órát repült már.

Átment rajta a vonat, megúszta


szerző:
2016.02.05. 18:15
Átment rajta a vonat, megúszta

Karcolások nélkül megúszta az a férfi, aki fölött kedden este áthajtott egy vonat Pécsen. A szerencsés helybéli elsőként az RTL Híradónak nyilatkozott.

Hotel lesz a koncentrációs táborból

Mamula. Legendás erőd a Földközi-tengeren. Tulajdonképp az osztrák-magyar monarchia idején épült börtönsziget. Most elkelt! Több mint négy és fél milliárd forintból szállodát építenek a Kotori öböl bejáratánál a tenger közepén. És hogy ez miért ellentmondásos? Mert bár a turistákat a Kék Barlangba szállító kishajók kikötnek fél órára, hogy a bátrabb, kalandra vágyó nyaralók bepillantást nyerjenek a kínzókamrák sötétségébe, de a helyszínen a második világháborúban koncentrációs tábor működött.

Nem fogta fel, hogy meghalt a szerelme

Csak ordított az egyik férfi, halott szerelme kezét fogva, nem fogta fel, hogy a lány már nem él. Ezt mondta a Fókusz Párizsban lévő riporterének az egyik szemtanú, aki annál a kambodzsai étteremnél állt, ahol az első mészárlás történt.

Idegenek vérében feküdt, halottnak tetette magát

Így élte túl a párizsi Bataclan klubban végrehajtott támadást egy fiatal lány, aki a Facebookon számolt be a vérengzés részleteiről. A posztja mellé kitette véres pólójának a képét is. Közben a hatóságoknak már sikerült azonosítaniuk az áldozatok többségét, akik közt nem csak franciák vannak. A túlélők beszámolói és a gyász pillanatai 18:00-kor az RTL Híradóban.

Magyarok Párizsban


szerző:
2015.11.14. 20:00
Magyarok Párizsban

A legtöbb áldozatot követelő támadás helyszínén, a Bataclan színháztermében két magyar is ott volt. Kövér Zsuzsa és barátja éppen hogy megmenekült, mert a férfi dolgozott már ott, így ismerte a helyet.
 

Magyarok a túlélők és a szemtanúk között

Két magyar is volt a koncertteremben, ahol több mint 80-an haltak meg. Egyikük arról beszélt, hogy a pánikban nekik a hátsó lépcsőn, a vészkijáraton sikerült kimenekülniük.

Lezuhant egy orosz utasszállító


szerző:
2015.10.31. 18:00
Lezuhant egy orosz utasszállító

Lezuhant a Sínai-félszigeten egy Egyiptomból Szentpétervárra tartó orosz utasszállító repülőgép szombaton. Az Airbus A-321-es típusú gépen 224-en utaztak. A repülő 9000 méter magasan meredek ereszkedésbe kezdett. A mentőalakulatok megtalálták a gép feketedobozát. Az orosz hírügynökség szerint mielőtt a gép eltűnt  a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért, hogy leszállhasson a legközelebbi repülőtéren. A gépen mindenki meghalt. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közben nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen azt állítják, az látszik, amint ők lövik le a gépet.

Először HÉV ütötte el, majd kamion ment át rajta

Kétszer ütötték el, és mind a kétszer csodával határos módon maradt életben. Tamás viszonylagos derűvel éli az életét, interjút is kifejezetten vidám hangulatban adott. Persze tudja, hogy nem lesz harmadik esélye.

Csoda: kétszer is elgázolták, de túlélte

Először a HÉV sodorta el, akkor megúszta két hét kómával, és 26 csonttöréssel, ebből még teljesen felépült. Négy évvel később azonban már egy kamion ment rajta keresztül, ezt viszont már nem fogja elfelejteni: két műlába örökre emlékeztetni fogja a figyelmetlenségére. Ehhez képest Tamás viszonylagos derűvel éli az életét, interjút is kifejezetten vidám hangulatban adott. Persze tudja, hogy nem lesz harmadik esélye.

90 évet várt, hogy színpadon táncolhasson

Egy kilencvenéves Auschwitz túlélő és egy fiatal táncos duettje a Vígszínház színpadán. A történetüket mesélik, közös nyelvük a tánc. Fahidi Évát 1944-ben deportálták a haláltáborba, minden családtagja meghalt. A Tünet Együttes váltotta valóra az álmát, hogy színpadon táncolhasson. Azonnal igent mondott, méghozzá egy mozdulattal: a lábát felhúzta a füléig.

Majdnem meghalt, most tanúskodik


szerző:
2015.10.12. 18:15
Majdnem meghalt, most tanúskodik

Egy kórházi műhiba túlélőjét hallgatta meg a mosonmagyaróvári bíróság. A nőnél műtét közben komplikációk léptek fel a városi Karolina kórházban, az altatóorvos vette észre, hogy felcserélték az oxigén és az altatógáz vezetékeit a műtőben. Korábban egy idős asszony meghalt emiatt. A műhiba túlélője a bíróságon elmondta, hogyan emlékszik arra a napra.

Sokkolta a bombázás a magyar túlélőt

Magyar túlélője is van a szombati afganisztáni kórházrobbantásnak. Jecs Zoltán azt mondta: „nincsenek szavak az átélt szörnyűségre". A világ egyik legnagyobb nemzetközi segélyszervezete, az Orvosok Határok Nélkül ápolójaként dolgozott a kunduzi kórházban. 19-en haltak meg a szombat éjjeli bombatámadásban, amelyet az amerikai légierő hajtott végre. Barack Obama azonnali vizsgálatot ígért, az ENSZ emberi jogi főbiztosa pedig megbocsájthatatlannak nevezte a történteket.

Előzetes: Sokkoló beszámoló a magyar túlélőtől

Jecs Zoltán ápolóként dolgozott abban az afganisztáni kórházban, amelyet szombat éjjel ért amerikai bombatalálat. 19-en meghaltak, és több mint 30-an megsérültek. Jecs Zoltán hatalmas robbanásra ébredt. Az ápoló az interneten tette közzé, mire emlékszik. Azt írja, sokkoló volt látni halott kollégáit, volt olyan beteg, aki az ágyában égett halálra. Egy orvost egy irodaasztalon próbáltak megműteni, de nem sikerült életben tartani. A megrázó történet 6-kor az RTL Híradóban.

Máig kísértik az emlékek


szerző:
2015.09.18. 18:40
Máig kísértik az emlékek

Próbál rendes életet élni, de az emlékek máig kísértik, ezt mondta az a török lány, akit a miskolci speciális mentők híres kutyája, Mancs talált meg a romok alatt tizenhat évvel ezelőtt, a törökországi földrengés után. A lány akkor három éves volt, most 19. A miskolci speciális mentők hívták meg Miskolcra, hogy együtt ünnepeljenek, mivel a mentőcsoport rangos elismerést, az Európai Parlament által adományozott Polgári Díjat kapott. Az izmiti földrengés 1999-ben több mint húszezer ember életét követelte.

Megrázó fordulat: saját anyja gyújtotta rájuk a lakást

Nincs még három hete, hogy a nyíregyházi lakástűz képeit láthatták a Fókuszban. Akkor elmondtuk, hogy egy asszony úgy mentette meg egy 7 éves kisfiú életét, hogy kiugrott vele az ablakon. A nő meghalt, és először hősként emlegették. Most megszólal a lánya, aki súlyos dolgot állít: szerinte édesanyja volt az, aki a tüzet szándékosan okozta.

Megszólalt az RTL Híradónak a gázolás egyik túlélője

Sokáig rémálmok gyötörték őket. A sofőr ellen most emeltek vádat. Ahogy arról a baleset után az RTL Híradó is beszámolt egy 5 fős rokoni társaság a szomszédos településről gyalog indult haza Nagytevelre. Mielőtt a faluba értek volna, hátulról egy autós beléjük csapódott.

Két napig gyalogolt az erdőben


szerző:
2015.07.15. 18:45
Két napig gyalogolt az erdőben

Csaknem két napig sétált a sűrű erdőben egy tinilány, miután lezuhant egy kisrepülővel Washington államban. A lány a rokonaival kirándult, rajta kívül mindenki meghalt a katasztrófában. Szerencséje volt, mert rátalált egy ösvényre, ami a főútig vezetett, ahol felvette őt egy autós.

Felkerestük a balassagyarmati dráma helyszínét

1973. január 7-e, Balassagyarmat. Fél évvel a müncheni túszdráma után a közeli laktanya parancsnokának fiai elhatározzák, hogy betörve a helyi leánykollégiumba, túszokat ejtenek, és az így kikövetelt pénzzel és helikopterrel külföldre disszidálnak. Újvári Mihály riportja.

5 nappal a zuhanás után találtak rájuk

Túlélte a repülőszerencsétlenséget, majd öt napon át kókuszdión és patakvízen élt egy anya és gyermeke a kolumbiai dzsungelben. A 18 éves nő és egy éves kisfia szinte sértetlenül élte túl a zuhanást, amelyben a kisgép pilótája életét vesztette.

Öt napig volt a romok alatt a kutya

Csodával határos módon túlélte a múlt vasárnapi tornádó pusztítását egy labrador Dél-Dakota állam egyik városában. Öt nappal azután került elő a romok alól, hogy a forgószél végigsöpört Delmonton. Azt nem tudni, hogy szervezete hogyan bírta ki az étlen-szomjan töltött napokat.

Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kiváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

Hogyan építik újjá a romba dőlt Nepált?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kíváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

FÖLDRENGÉS: Testközelből élte át a nepáli földrengést

Perényi Pálma egykori modell áprilisban érkezett Nepálba, hogy egy meditációs kurzuson vegyen részt. A szőke lány épp egy kávézóban volt, amikor megindult a föld. Nagyon rémisztő volt az élmény, sok épület összeomlott vagy egymásra dőlt. Pálma most úgy döntött, az országban marad és önkéntesekkel együtt próbál meg segíteni a helyieknek.

Csecsemő is van a túlélők között

Öt nappal a nepáli földrengés után élve találtak a romok között egy 25 éves nőt. A szívverését hallotta meg egy speciális műszer. Az a 15 éves fiú, akit szintén 5 nap után húztak ki a romok közül, azt mondta: még mindig hallja a többiek kiabálását. Most derült ki, hogy egy négy hónapos csecsemőt is kimentettek.

Túlélőt találtak


szerző:
2015.04.30. 18:25
Túlélőt találtak

Újabb videót hoztak nyilvánosságra a nepáli földrengés első perceiről. A biztonsági kamerás felvételen látszik az is, ahogy az egyik építmény emberekre dől. Közben újabb túlélőt találtak a romok alatt: ezúttal egy fiatal fiút sikerült kiemelni a törmelék alól. A katasztrófa halálos áldozatainak száma mostanra elérte az 5500-at. Megrázó történet!

Tíz magyar sosrsáról még nem tudni

Még 40 magyar állampolgár van Nepálban, közülük tízzel eddig nem tudott kapcsolatot teremteni a magyar Külügyminisztérium. A katasztrófa sújtotta országban már 4000 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma. A speciális mentőcsapatok versenyt futnak az idővel, megbecsülni sem lehet, hogy hányan lehetnek a romok alatt. Katmandu nagy részén továbbra sincs áram és ivóvíz, de legalább a repülőteret sikerült újra megnyitni, hogy fogadni tudják az országba érkező segélyszállítmányokat.

MEGRÁZÓ: Kézzel kutatnak túlélők után Nepálban

A mentésbe szinte minden mozgósítható embert bevont a nepáli kormányzat. A munkát a folyamatos utórengések is nehezítik. A földrengés után a kórházak rögtön megteltek sérültekkel. Rengetegen azonban be sem férnek. Ezrek várnak az utcákon, hogy valaki ellássa őket.

Videón a drámai mentés


szerző:
2015.03.16. 18:50
Videón a drámai mentés

Hazavihette édesapja a kórházból azt a másfél éves kislányt, aki 14 órán át lógott fejjel lefelé halott édesanyja mellett egy folyómederbe zuhant autóban az Egyesült Államokban. A rendőrség a hétvégén nyilvánosságra hozta a drámai mentés felvételeit.

Tízezrekről nem tudnak semmit


szerző:
2015.03.16. 18:10
Tízezrekről nem tudnak semmit

Földönfutóvá vált ország: a túlélők többsége így jellemzi Vanuatut. A Csendes-óceáni szigetvilágon szombatra virradóra söpört végig a Pam nevű ciklon csaknem 300 kilométer per órás sebességgel. Tízezrekről még mindig semmit sem tudni, a szigetek között csak nehezen áll helyre az összeköttetés. Hivatalosan eddig nyolc halottról beszélnek.

14 órát fejjel lefelé lógott, túlélte

Túlélte az ütközést, a zuhanást a folyómederbe, és azt is, hogy 14 órán át fejjel lefelé lógott a jégideg víz felett egy másfél éves kislány az Egyesült Államokban. A kis Lily és anyja hazafelé tartott péntek éjjel, amikor autójával áttörte egy híd korlátját és lezuhant. A nő meghalt. A gyereket csak másnap délelőtt vette észre egy arra járó horgász.

Még mindig nem kaptak kártérítést a túlélők

2011. november 6-án este az egyik egyiptomi üdülőövezetből a reptérre tartó busz felborult, a 39 magyar turistát szállító jármű balesetében 11-en haltak meg. A történtek az egész országot megrázták.

Még mindig a pénzükre várnak a tragédia túlélői

2011. november 6-án este az egyik egyiptomi üdülőövezetből a reptérre tartó busz felborult, a 39 magyar turistát szállító jármű balesetében 11-en haltak meg. A történtek az egész országot megrázták. Néhány túlélő, pár hónappal később interjút adott nekünk, már akkor abban bíztak, hogy egy esetleges nagyobb összegű kártérítés enyhíthet a problémáikon. Döbbenet, hogy az első kézzel fogható döntés csak most, majdnem három és fél évvel a tragédia után született meg. Ez is még csak reményt, és nem anyagi támogatást jelent. Polgár Géza riportja.

Vészjelzést adott le a pilóta


szerző:
2015.02.05. 19:00
Vészjelzést adott le a pilóta

11 embert még mindig keresnek a Tajvanon, a szerdán lezuhant repülő utasai közül. A hatóságok azt gyanítják, hogy a tetemeket elsodorta a víz. Mint kiderült, a pilóta hajtóműhiba miatt vészjelzést adott le. A szerencsétlenségben ő is meghalt. A gépen utazó 58 ember közül csak 15-en maradtak életben. Egy apa, aki feleségét és kisfiát is kimentette a roncsból, azt mesélte: megérzésének köszönhetik életüket.

 

70 éve szabadult fel az Auschwitz-i haláltábor

11 éves kishúga, a szülei, az unokatestvére is meghalt. Csaknem ötven rokonát, a teljes családját kiirtották Auschwitzban. Fahídi Éva néhány napja adott interjút a Fókusznak, azt mondja az elmúlt hetven évben nem telt el úgy nap, hogy ne gondolt volna arra, ő miért maradt életben. Ma már meg tud bocsájtani.

A holokauszt egy túlélő szemével

Az aktuális bűncselekményekről szóló híreink előtt mindig felhívjuk a figyelmet, hogy megrázó történet következik. Különös, hogy amikor a történelem egyik legkegyetlenebb korszakát idézzük fel, ugyanezt általában nem tesszük meg. Mintha már nem volna hozzá közünk, vagy nem akarnánk tudomást venni róla. Pedig élnek még olyanok, akik a saját szemükkel nézték végig családjuk megsemmisítését.

Holokauszt: áldozatok és bűnösök szembesítése

Auschwitzban ott állt Mengele előtt, Buchenwaldban csaknem éhen halt. Éva végül túlélte a legkegyetlenebb halál és munkatábort, de végig kellett néznie családja megsemmisítését. Azóta turistaként visszatért, Auschwitz felszabadításának hetvenedik évfordulóján pedig Angela Merkel oldalán mond majd beszédet.

A borsó-hegyi baleset 9 év távlatából

Kilenc éve történt. Január 19-ét írtunk, amikor szinte minden tévécsatorna, adását megszakítva számolt be arról, hogy egy katonai utasszállító repülőgép a Hejce közelében lévő Borsó-hegynek csapódott.

Még kutatnak túlélők után


szerző:
2014.12.14. 18:25
Még kutatnak túlélők után

Még mindig kutatnak a túlélők után Indonéziában, ahol Jáva szigetét sújtotta néhány napon belül már a második földcsuszamlás. Legalább húszan meghaltak, tizenegyen megsérültek, nyolcvannál is többen eltűntek. Több mint 100 házat söpört el a sárlavina, ami a heves esőzések miatt indult meg a hegyoldalakból.


 

Túlélni a mellrákot


szerző:
2014.12.12. 17:00
Túlélni a mellrákot

Gabriella 40 éves, könyvelő. Ma már túl van a mellrákon. Először 2012-ben érzett egy csomót a mellében, elment orvoshoz, akkor még jóindulatú daganatot diagnosztizáltak nála. A csomó azonban időközben rosszindulatúvá vált, ez 2012-ben derült ki.

Háromszor cselezte ki a halált


szerző:
2014.10.07. 18:55
Háromszor cselezte ki a halált

Csodakutya Amerikában. Régebben egy autó ütötte el, de túlélte, aztán a kutyáknál rendszerint végzetes szívféreg-fertőzésből épült fel. Végül gazdája beadta egy menhelyre, de mivel senkinek sem kellett, elaltatták, és láss csodát, felébredt abból is.
 

Fókusz 14-08-06


szerző:
2014.08.06. 19:30
Fókusz 14-08-06

Fókusz: Gyászol az ország - Megrendülve emlékeznek színésztársai Bajor Imrére. A színész ma hajnalban hunyt el a kórházban. A botrány folytatódik - Újabb károsultak jelentkeztek a maláj gép túlélőjének ügyében. A férfi megrendezte a saját halálát is? Áldatlan állapotok - Jégeső, özönvíz. Hol marad az idei nyár? Mikor ér véget a magyar monszun?

Fókusz 14-08-05


szerző:
2014.08.05. 19:30
Fókusz 14-08-05

Fókusz: Szemben a gyilkosokkal - Három és fél év után szabadlábon védekeznek Dopeman nagyszüleinek gyilkosai. Miért nem született ítélet? Mindenki megdöbbent - Kiszáll a csapatból a ByTheWay egyik tagja. Elmeséli, mi vezetett a sokkoló döntéshez. Bevettük Hollywoodot! - Magyarok nélkül nem forognak szuperprodukciók Los Angelesben? Fényűzés, luxus és szupersztárok közelsége. Hogyan élnek kint honfitársaink?

Milliós csalással vádolták a maláj gép magyar túlélőjét

Horváth Zoltánt pénteken mutattuk be a Fókuszban, mint a lezuhant maláj gép egyik túlélőjét. A riport után azonban több levél érkezett szerkesztőségünkbe, amelyben azt írták, a férfi szélhámos.

Túlélte a maláj gép tragédiáját egy magyar férfi

Horváth Zoltán majdnem az egyik áldozata lett az Ukrajna felett lezuhant maláj repülőgépnek. A 32 éves informatikai szakértő Kuala Lumpurból adott nekünk exkluzív interjút skype-on.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való