KERESÉS search-close

törvényjavaslat

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "törvényjavaslat"

Német kutatóintézmények vezetői tiltakoznak az MTA átalakítása ellen

Német kutatóintézmények vezetői tiltakoznak közös levélben a Magyar Tudományos Akadémia átalakítása ellen. Orbán Viktornak írtak, még a törvényjavaslat keddi szavazása előtt. Egyebek mellett attól tartanak, hogy a kutatóintézetek teljesen a kormány befolyása alá kerülnek. A levelet aláírta annak a két intézetnek a vezetője is, amelyekkel Palkovics László miniszter korábban példálózott az átalakítás mellett. Szerintük ez hamis példa.

Törvénymódosítással küzdene az éheztetés ellen Szél Bernadett

Törvénymódosítással küzdene az éheztetés és a kiskorúak fogvatartása ellen Szél Bernadett. A független képviselő a tranzitzónában lévők körülményein szeretne javítani. A tervezetet a Helsinki Bizottság dolgozta ki, miután szeptember óta 23 menedékkérőt éheztettek a magyar hatóságok. Előfordult az is, hogy kísérő nélküli kiskorúakat pedig a felnőttekkel zártak össze a tranzitzónákban. A kormány szerint minden a magyar jogszabályoknak megfelelően történik.

Mégsem csökken a tranzakciós illeték?

Egy fideszes módosító kivenné az erre vonatkozó részt a pénzügyminiszter törvényjavaslatából. Az indoklás alapján a kieső pénz hiányozna a kormány családvédelmi intézkedéseihez. A Jobbik szerint a családok rosszul járnak, hogy nem csökken a bankolás költsége.

Még februárban benyújtják a családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat

Még februárban benyújtják az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat a kormánypártok - ezt válaszolta az RTL Híradó kérdésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban, ahol a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülést tart. Azt is bejelentette, négy törvényt érintenek a családpolitikai döntések. A májusi Európai Parlamenti választásról a frakcióvezető azt mondta: annak tétje, hogy olyan pártok kerüljenek többségbe, amelyek nem akarnak bevándorlást.

A kormány nem mond le arról, hogy korlátozza a tüntetéseket

Nem mond le a kormány arról, hogy korlátozza a tüntetéseket a nemzeti ünnepek idején, bizonyos közterületeken. Az erről szóló javaslatot néhány napja ugyan visszavonták, de új átdolgozott változatot nyújtanak majd be. Azt azonban nem árulja el a kormány, hogy miért vonták vissza az elképzelést, amit az ellenzék alkotmányellenesnek tartott.

Visszavonta a kormány a demonstrációk korlátozásáról szóló törvényjavaslatot

Eredetileg bizonyos ünnepnapokon tiltották volna be a tüntetéseket például Budapest belvárosának nagy részén.

2019-től nem vesz át több bedőlt devizahiteles lakást a Nemzeti Eszközkezelő

Jövőre már nem vesz át több bedőlt devizahiteles lakást a Nemzeti Eszközkezelő - ezt is tartalmazza az a törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a volt tulajdonosok kedvezményes feltételekkel megvásárolhassák korábbi lakásukat. A kormány ezt azzal indokolja, hogy a devizahiteleseken akartak segíteni, ám hosszú távon nem cél, hogy az állam legyen a lakóingatlanok tulajdonosa.

Nem lehet a politikusok háza előtt tüntetni

Nem lehet politikusok magánemberként viselt dolgairól beszámolni, ha elfogadja a parlament a kormány új törvényjavaslatát. A kabinet mindezt a magánélet védelmére hivatkozva nyújtotta be. Az átláthatóságért küzdő civil szervezet szerint a szólásszabadságot korlátozza ezzel a kormány.

Hiába a tiltakozás, megszavazták a Stop Soros-t

Hiába tiltakoztak ellenzéki pártok, civil szervezetek, az ENSZ, az Európai Unió és a Velencei Bizottság is: elfogadta a Parlament a Stop Sorosnak nevezett törvényjavaslatot, és az Alaptörvényt is módosította. Mostantól akár börtönnel bünteti azt, aki segíti a bevándorlást. A kormány itt nem állt meg: 25 százalékos különadót is kivetnének az ilyen szervezetekre. Az LMP szerint méltatlan, ahogy a kormány a menekültkérdést kezeli. A Helsinki Bizottság szerint azt bünteti a kormány, ha valaki segít a rászorulóknak.

Orbán: „Soros György körei bukóban vannak”

Elköltözhet Budapestről a Nyílt Társadalomért Alapítványok regionális központja, ha elfogadják a Stop Sorosnak nevezett törvényjavaslatot. Német sajtóhírek szerint a Soros György alapította szervezet Berlinbe teszi át a székhelyét. Az alapítvány azt közölte: hivatalos döntés még nincs, de a törvényjavaslat elfogadása lehetetlenné tenné a működésüket. Orbán Viktor azt mondta: nem szép dolog a káröröm, de „Soros György körei bukóban vannak”. Az LMP szerint a miniszterelnök cinikus és képmutató, a kormány pedig ellehetetleníti a civil szervezeteket.

Törvény is lesz Soros nevével

Stop Soros néven törvénycsomagot alkot a kormány arra hivatkozva, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlás segítését. A bejelentéskor ugyanakkor Pintér Sándor belügyminiszter egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem hiszi, hogy Soros György bárkinek mondta volna, hogy ilyen szervezésében részt vesz.

8 párt írta alá a megállapodást

8 párt írta alá a választási rendszer változtatásáról szóló megállapodást. Szerintük így igazságosabb és arányosabb lenne a választási rendszer. Az ellenzéki pártok most közös törvénymódosító javaslatot nyújtanak be az országgyűlésnek. Gulyás Márton politikai aktivista szerint csak így lehet legitim a hatalom. Hollik István KDNP-s politikus szerint viszont normális európai demokráciákban nem szokás választási törvényt módosítani fél évvel a választások előtt, így biztos nem támogatják a javaslatot.

Eltiltanák a molesztálókat

Örökre eltiltanák a foglalkozásuktól azokat a tanárokat, orvosokat, akik gyerekeket molesztálnak. Erről szól az a törvényjavaslat, amit fideszes politikusok nyújtottak be pénteken a parlamentnek. Úgy tudjuk, hogy a javaslatot ebben a formában az Országgyűlés nem fogja tárgyalni, mert kormánypárti politikusok még változtatnának rajta.

CEU: Maradnak? Maradhatnak?

Történt, hogy az Oktatási Hivatal – egyelőre nem tudható, milyen okból – megvizsgálta a Magyarországon működő külföldi egyetemeket. Kiderült, hogy – szerintük – nem mindegyik felel meg minden előírásnak. Hipp-hopp, villámgyorsan elkészült egy törvényjavaslat, amiből kiderül, hogy néhány külföldi egyetem további működéséhez sokféle új feltételnek kell teljesülnie. Az elsődleges érintett a budapesti CEU, a Közép-Európai Egyetem, amelyet Soros György alapított 26 éve, és a nemzetközi egyetemi ranglisták szerint egyértelműen az ország legjobb felsőoktatási intézménye.

Tiltakozik a CEU


szerző:
2017.03.29. 18:59
Tiltakozik a CEU

A Közép-európai Egyetem ellen irányul a kormány legújabb terve - így értékeli az intézmény rektora azt a törvényjavaslatot, amely szigorúbb szabályokat vezetne be a Magyarországon működő külföldi egyetemekkel kapcsolatban. Az oktatási államtitkár egy szabálytalanságokat feltáró vizsgálatra hivatkozik. A kormány terve nemzetközi botrányt váltott ki, neves tudósok is tiltakoznak.

Nem is hallott róla, de aláírta

Nem hallott a Heineken és az igazi Csíki Sör gyártójának jogvitájáról Vas Imre fideszes képviselő. Ő az egyik előterjesztője annak a törvényjavaslatnak, amely kétéves börtönbüntetéssel fenyegeti a holland sör forgalmazóját, ha a megszokott vörös csillagot nyomtatják a palackok címkéjére. Hétfőn került a parlament elé a jogszabály, amely a baloldali ellenzék szerint nem más, mint a kormány kicsinyes bosszúja.

Szülőtartás: idősgondozás magánzsebből?

Persze, hogy ki-ki szeretne gondoskodni majd szüleiről, ha erre szükségük lesz. Ez a gondoskodás egy új törvénymódosítási szándék szerint akár az idén júliustól államilag érvényesíthető és behajtható kötelezettséggé válik. Ha önnek vannak, vagy lesznek idős szülei, akik szegények, bölcsen teszi, ha, akár képes erre, akár nem, elkezd félretenni, hogy ha személyesen nem is tud majd gondoskodni róluk, képes legyen ezért fizetni.

Lakáslottó: javaslat van, garancia nincs

A CSOK után újabb kormányajándék a lakásra vágyóknak, ez a NOK, a Nemzeti Otthonteremtési Közösség, ami ugyan egyelőre megakadt az államfőnél, aki visszadobta, de talán nem merészség megkockáztatni, hogy inkább előbb, mint utóbb törvény lesz belőle.

Terrorveszély: mi az új Brüsszel után?

A brüsszeli merényletek után a kormány szerint új helyzet van, és ezért új intézkedésekre van szükség. Tételesen: törvényjavaslat készül az alaptörvény és más törvények módosítására. Céldátum: április. A tartalomból: lehallgatás és eszközök hatósági dekódolása, egyes bankszámlák folyamatos figyelése, adott esetben a mobilkommunikációt SMS-ekre korlátoznák, és ha kell, itthon is bevetnék a hadsereget a rendőrség segítésére.

Fidesz: a hűség nem lehet hátrány!

Ne kerüljön többe a kötelező biztosítás a régi ügyfeleknek, mint az új kuncsaftoknak. Erről szóló javaslatot nyújtott be két fideszes képviselő az Országgyűlésnek. Szerintük évek óta tisztességtelen gyakorlatot folytatnak a biztosítók, mert kihasználják, hogy az emberek többsége nem követi a változó tarifákat. Az RTL Híradó által megkérdezett alkusz cég szerint, ha az állam beavatkozik, akkor a régi ügyfelek tarifája nem csökken, csak az újaké emelkedik.

Nem tudták megszerezni a szükséges támogatást

Elkezdődött a parlamentben annak a törvényjavaslatnak a vitája, amely lehetővé teszi, hogy a kormány válsághelyzetet rendeljen el a menekültek miatt. A tervek szerint már a határon létrehozzák a tranzitzónákat, ott regisztrálják a menekülteket, és a határ mellett lesznek a táborok is. Erről pénteken már szavaznak is. Elkezdődik annak a törvényjavaslatnak is a vitája, amely válsághelyzet esetén lehetővé teszi a honvédség bevetését is, de erről csak hetek múlva szavazhatnak.

Megszavazták, épülhet a kerítés a határon

Elfogadta az Országgyűlés a szerb-magyar határra épülő kerítésről és a menekültügyi eljárások felgyorsításáról szóló törvényjavaslatot. A kormánypártok mellett a Jobbik is támogatta a kormány javaslatait. A többi ellenzéki párt szerint a döntéssel sérülnek a menekültek emberi jogai. Az ENSZ képviselője pedig azt mondta az RTL Híradónak: Magyarország ezekkel a változásokkal veszélybe sodorja a háborúk elől menekülőket.

Kiszűrnék az átverős diákszövetkezeteket

Megtisztítaná a kormány a tisztességtelenül versenyző iskolaszövetkezetektől a piacot. Ez derül ki abból a kedden benyújtott törvénymódosító javaslatból, amiben egyebek között meghatározzák a diákmunkáért fizetendő minimum összeget. Sok diákszövetkezet ugyanis nyomott árakon dolgozott eddig.

Nemmel szavazott a saját javaslatára

Elbukott a kormány nemzeti parkokról szóló törvényjavaslata a Parlamentben, mert nem kapta meg a kétharmados többséget. Az ügy pikantériája, hogy három miniszter is nemet nyomott, köztük az előterjesztő földművelésügyi miniszter is. Fazekas Sándor így a saját javaslatát szavazta le - utólag kiderült, tévedésből. A javaslat szerint a nemzeti parkok által kezelt állami földek a földalaphoz kerültek volna. Az ellenzék a javaslat benyújtása óta tiltakozott, mert szerintük így akarták lenyúlni a nemzeti parkok földjeit.

Bámul, mint tehén a vasárnapi boltbezárásokra

A hét utolsó napján együtt lehet a család, "köszönhetően" az új törvényjavaslatnak. Bár a modern világ nem ezen az ösvényen halad, de hát ez kit érdekel, ugye? Ábel Anita a tejpótlásra megtalálta a megoldást, s már látta is a tehenet az erkélyükön, mire a többiek kíméletlenül lecsapták a magás labdát. Szem nem maradt szárazon a röhögéstől!

Többen maradhatnak devizahitelesek

Így módosították a forintosításról szóló törvényjavaslatot. Az igazságügyi miniszter elmondta, azok dönthetnek így, akiknek a kölcsönszerződése 2020 végéig jár le, a korábbi javaslat szerint ugyanis csak a 2015 végéig lejáró szerződések esetén engedélyezték, hogy ne forintosítsanak.
 

Meghatározták a kamatfelárat a bankoknak

Sok nyitott kérdés maradt a devizahitelek forintosításával kapcsolatban, pedig hétfőn benyújtották az erről szóló törvényjavaslatot a Parlamentnek. Például nem tudni, pontosan hogyan vonatkoznak majd az új szabályok azokra, akik beléptek az árfolyamgátba.
 

3 év börtön az uzsorásoknak?


szerző:
2011.09.16. 17:19
3 év börtön az uzsorásoknak?

Egyetlen alkalommal is elég lenne uzsorabűncselekményt elkövetni ahhoz, hogy az uzsorást börtönnel büntessék.

Januárig élvezhetjük az egészségtelen ételeket

Január 1-jén lépne hatályba a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslat.

120 óra őrizetben, 48 óra védő nélkül

Két napig nem beszélhet az ügyvédjével a gyanúsított, ha kiemeltnek minősítik az ügyét.

Devizahitelesek: A segítő csomag javasalata már az Országgyűlésnél

A javaslat szerint az adósok év végéig írásban kérhetik a bankuknál, hogy rögzített árfolyamon törleszthessék a hitelüket.

Az adatvagyon 2011-től a kormányé lehet

2011 év végéig van ideje a kormánynak arra, hogy állami irányítás alá vonja a nemzeti adatvagyont.

Korrekciót szeretne az MSZP


szerző:
2010.05.30. 14:58
Korrekciót szeretne az MSZP

Több, már beterjesztett törvényjavaslat korrekcióját kéri az MSZP a kormánytöbbségtől.

Iskolához kötnék a családi pótlékot

Iskolába járáshoz kötné a családi pótlék folyósítását a Fidesz. A jelenlegi tervek szerint a családi pótlék összege nem változik.

Benyújtották a

A büntető törvénykönyv (Btk) módosítását is benyújtotta hétfőn az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP.

Pénzbírsággal sújtanák a tanárverőket

MSZP-s politikusok a héten nyújtották be erről szóló törvényjavaslatukat.

A Fidesznek nem tetszik a médiatörvény

Az ellenzéki párt nem támogatja a törvényjavaslat benyújtását.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való