KERESÉS search-close

törvény

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "törvény"

Késik a rokkantnyugdíjasok állapotának felülvizsgálatáról szóló törvény módosítása

Továbbra sincs az Országgyűlés előtt a rokkantnyugdíjasok állapotának felülvizsgálatáról szóló törvény módosítása. Az Alkotmánybíróság március végéig adott haladékot erre, mert megítélésük szerint a 2012-ben elfogadott új rendszer emberi jogokat sért. A kormány szerint szakértők jelenleg is dolgoznak a minden fél számára elfogadható megoldáson. Az MSZP-nél azt mondják, a kormány több százezer ember megélhetését tette lehetetlenné.

 

Súlyos bűncselekményt követtek el a Drága örökösök szereplői!

A törvény keze ismét lecsapott! Hogy ezúttal kire (kikre) és miért, az kiderül a videóból!

Sértheti a médiatörvényt a holding létrehozása!

Nem vizsgálhatja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Médiatanács - ezt válaszolta a hatóság az RTL Híradónak. A csaknem félezer újság, rádió és tévé összefonódásával kapcsolatban szerintük csak akkor járhatnának el, ha erre a Versenyhivatal felkéri őket. Ott azonban nem volt eljárás, miután a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet. A Híradónak nyilatkozó médiajogász szerint a holding létrehozása a médiatörvényt is megsértheti, mert egy tulajdonosnak nem lehet egyszerre országos és regionális rádiófrekvenciája.

Magyarországon bármely kormánytag egyszerűen kibújhat az ajándékok bevallása alól - mondta Híradónknak egy korrupcióellenes szervezet vezetője. A vonatkozó szabályok szerint ugyanis egyetlen kormányzati alkalmazott sem fogadhat el ajándékot, de az államtitkárokra és miniszterekre ez nem vonatkozik. Az Országgyűlési képviselőknek pedig ugyan kötelező bevallaniuk a nagy összegű ajándékaikat, de itt is van egy kiskapu.

A sofőrt is börtönnel büntetnék

Akár két év börtön járhat ezentúl, ha egy buszsofőr tuningolt, azaz jogellenesen átalakított járművet vezet, a legszigorúbban az iskolabuszt vezetőket büntetnék. A törvényjavaslatot Czunyiné Bertalan Judit nyújtotta be, indoklása szerint 17 halálos áldozatot követelő veronai tragédia miatt. Az ellenzék szerint igazságtalan, hogy a törvény szigorúbban büntetné a sofőröket, mint azt, aki szabálytalanul átalakított egy buszt.

 

Nem fogadják el az otthonápolást munkaviszonynak

A Munka Törvénykönyvének módosítását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció, hogy meglegyen minden feltétel ahhoz, hogy az otthonápolást munkaviszonynak fogadhassák el - ezt a párt alelnöke mondta. A Parlament Költségvetési Bizottságának fideszes többsége leszavazta az ellenzéki képviselők arról szóló előterjesztését, hogy az otthonápolást munkaviszonynak ismerjék el, és minimálbért fizessenek utána.

Bírálják az Orbán-interjúkat

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint törvényt sért az állami média az Orbán Viktorral készülő rádióinterjúkkal. Úgy látják, vagy az ellenzéki pártoknak is biztosítani kellene megszólalási lehetőséget hasonló terjedelemben, vagy meg kellene szűntetni a kormányfővel készült rendszeres beszélgetéseket.

Törvénymódosításnak köszönhető a kétharmad

Nem lett volna kétharmada a Fidesz-KDNP-nek, ha nem módosítják a választási törvényt - ezt állapította meg a választás végeredményének elemzésekor a Political Capital. A kormánypártok összesen öt mandátumot szereztek az új parlamentben azzal, hogy korábban megváltoztatták a töredékszavazatok elszámolási módját. A levélben szavazó határon túli magyaroknak a 96 százaléka voksolt a Fideszre, a magas részvétel miatt ez azonban nem befolyásolta a mandátumok elosztását.

Gépfegyveres nász


szerző:
2018.03.01. 18:58
Gépfegyveres nász

Gépfegyverrel a kezükben eskette össze két követőjét egy szekta vezetője az Egyesült Államokban. A ceremónia miatt egy közeli iskolát biztonsági okokból bezártak, a gyerekeket távolabb vitték tanulni. Közben az amerikai elnök a Fehér házból élőben közvetített beszélgetésben azzal vádolta a kongresszusi képviselőket, hogy rettegnek a fegyverlobbitól.

Alacsonyabb lehet a MOL-székház?

Nem épülhetnek 65 méternél magasabb házak az országban jövő év őszétől - az erről szóló törvénytervezetről csütörtökön beszélt Lázár János. Ez a MOL szerint nem érinti a Kopaszi gátra tervezett MOL székházat, mert a 120 méter magas toronyház építési engedélyét még az új jogszabály hatályba lépése előtt beszerzik.

„Az adat és az információ a modern kor aranya…”

Jövő évben szigorodnak a törvények az adatkezelésről, ezért utánajártunk, mit is jelent ez a vállalatok és az átlagemberek számára.

Fókusz 2017-07-05


szerző:
2017.07.05. 18:55
CEU: Botka László törölné a törvényt

Visszavonná a Közép-európai Egyetemet is érintő törvényt, ha kormányt alakítana. Ezt mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kétnapos brüsszeli útja után. A miniszterelnök erre reagálva az állami rádióban Soros György emberének nevezte a szocialisták kormányfő-jelöltjét. Orbán Viktor Soros Györgyről is beszélt, aki csütörtökön - szintén Brüsszelben - azt mondta, Orbán maffiaállamot csinált Magyarországból. A miniszterelnök szerint ez hadüzenet. 

Egyeztet a kormány a CEU-ról?

Már egyeztet kormányon belül Orbán Viktor miniszterelnök a felsőoktatási- és a civileket érintő törvényekről. Legalábbis ezt mondta a kormányfő az atv.hu-nak. Szijjártó Péter pedig úgy fogalmazott: csak jóindulat és jó szándék kérdése és biztosan sikerül mindenben megegyezni a CEU ügyében. A oktatási államtitkár egy külföldi újságban viszont élesen támadta a CEU rektorát. Az LMP szerint ez a kettős beszéd elfogadhatatlan.

EP-vita a magyar jogállamiságról

A képviselők talán harmadának folyamatosan csökkenő jelenlétében jó 100 perces vita volt szerdán délután az Európai Parlamentben a magyar jogállamiságról, az „Állítsuk meg Brüsszelt” nemzeti konzultációról és a CEU- illetve a külföldről is támogatott civil szervezetek elleni törvényről. A vitában részt vett és kétszer is szót kapott Orbán Viktor miniszterelnök. Megmutatjuk a vita legfontosabb részleteit.

Attól tartanak, megbélyegzi őket a civil törvény

Állami feladatot látnak el az állam helyett, mégis megbélyegzi őket a civil törvény - ettől tart a ritka betegségben szenvedők országos szövetsége. A szervezet a Norvég Civil Alap támogatásával hozott létre a betegek számára egy weboldalt, ezért vonatkozna rájuk a törvény, és regisztrálni kellene magukat. A törvényjavaslat szerdán kezdődött parlamenti vitájában a fideszes Gulyás Gergely azt mondta: szó sincs megbélyegzésről. Széll Bernadett az LMP frakcióvezetője szerint nem a civileket, hanem a külföldről irányított kormánypárti politikusokat kellene megbélyegezni.

Hatósági vizsgálat indult

Már az adatvédelmi biztos is vizsgálja a nemzeti konzultációs honlap adatkezelését. A 444.hu írta meg a hétvégén, hogy a kitöltők személyes adatait egy elemző program egy orosz szerverre továbbította. A témát az LMP a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is fel akarta vetni, de a kormánypárti képviselők kivonultak a teremből, így nem lehetett folytatni a tanácskozást. A kormány a kérdésünkre azt írta, azért használták az orosz programot is, hogy a honlap minél jobban működjön, a törvényeket pedig betartották.

RTL II: Áder aláírta a CEU-törvényt

A nap legfontosabb híre, hogy Áder János aláírta a felsőoktatási törvény módosítását. Az egy hete néhány órás vita után elfogadott szabályozás ellen az elmúlt napokban folyamatosak voltak a tiltakozások, mert a tüntetők szerint ez tönkreteszi a CEU-t. Az elnöki hivatal közleménye szerint a módosítások nem sértik a törvényeket. Az államfő úgy ítélte meg, hogy a szabályozás nem korlátozza a tanszabadságot és a felsőoktatási intézmények önállóságát. A törvény leggyorsabban most úgy kerülhet az Alkotmánybíróság elé, ha 50 parlamenti képviselő kezdeményezi, vagy ha az alapvető jogok biztosa a testülethez fordul.

ÁDER JÁNOS DÖNTÖTT: Aláírta a CEU-ellenes törvényt

Áder János döntött, és aláírta a CEU-ellenes törvényt. Bár a javaslatot rendkívül gyorsan, egy nap alatt fogadták el, a köztársasági elnök nem siette el az aláírását: kihasználta a rendelkezésére álló öt napot.

CEU professzor: „Sokként ért, ez egy rémálom”

Szembeköpték és durván széttörték az álmát, ezt írta nyílt levelében Ürge-Vorsatz Diána, nemzetközileg elismert klímakutató, a CEU professzora a felsőoktatási törvény módosítása után. Az ENSZ-ben is dolgozó magyar tudós azt mondja, világ életében Fidesz szavazó volt, de fontosnak tartja, hogy megértsék az emberek: a CEU nem külföldi ideológiák bérence. Tiltakozik az ELTE Bibó Szakkollégiuma is, itt tanult a miniszterelnök és a Fidesz legtöbb alapítója. Arra kérik a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a szerintük alkotmánysértő törvényt.

Fókusz 2017-04-05


szerző:
2017.04.05. 17:25
Áder Jánost kérik, ne írja alá!

Kedden a köztársasági elnökhöz fordul a CEU vezetősége, hogy Áder János ne írja alá a törvényt, és forduljon az Alkotmánybírósághoz. Erről beszélt a szavazás utáni sajtótájékoztatóján az egyetem vezetése. Reagáltak arra is, hogy a kormány szerint külön lehet választani a Közép-Európai Egyetemet és a CEU-t, és az előbbit nem fenyegeti semmi veszély. Az egyetem szerint azonban a diákok legtöbbje éppen azért jelentkezik ide, hogy amerikai diplomát is kapjon.

 

Házon kívül 2017-03-01


szerző:
2017.03.01. 22:40
Perelhetnek az eltartási díjért

Az idősotthonok akár perelhetik is a náluk élők gyermekeit, hogy hozzájussanak az idősek eltartásához szükséges pénzhez, ha azt nem fedezi a nyugdíjuk. Így módosítaná a kormány a törvényt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint, ha valaki bár képes rá, de nem gondoskodik a szüleiről, az valójában a többi adófizetőt terheli. Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy a kormány lassan kivonul az idősellátásból.

Műteni kellett az egyik ligetvédő kezét

Műteni kellett az egyik ligetvédő kezét, akkorát csapott rá szerdán a sisakjával az egyik biztonsági őr. De a biztonságiak azt mondják, közülük is megsérült két ember. A Ligetben csütörtökön nyugalom volt, de a helyzet továbbra is feszült. A PM közben bejelentette, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek, hogy helyezzék hatályon kívül a Liget átépítését megengedő törvényt.

Az állam hogyan befolyásolhatja a reklámpiacot?

A reklám nemzetgazdasági szinten továbbra is a legjobb befektetések egyike, mégis kevesebb az egy főre jutó reklámköltés. Pedig egy reklámforint hat forintot tesz hozzá a gazdasághoz. Viszont az állam megjelenése a piacon már most is komoly változásokat hozott.

Deadpool a mozik őrangyala!


szerző:
2016.04.26. 11:42
Deadpool a mozik őrangyala!

Ryan Reynolds kifizette egy mozi bírságát, hogy filmje alatt a nézők nyugodtan fogyaszthassanak alkoholt!

500 éves a német sörtörvény

Árpa, komló és víz: a sörkészítés szentháromsága. Idén 500 éve, hogy Bajorországban kiadták a híres tisztasági törvényt, amelynek értelmében évszázadokig csak ebből a három alapanyagból lehetett sört főzni. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen Angela Merkel kancellár is megemlékezett az időtálló rendeletről.

Mégis betilthatják a titkosító appokat

Hiába az ellenzéki kifogások, mégis betilthatják a mobilkommunikációt titkosító alkalmazásokat. Köztük azt a magyar applikációt is, amelynek készítőit két hete még kitüntették a Parlamentben. A cég vezetője megerősítette: ha megszavazzák a törvényt, kivonulnak az országból. A kormány szerint minden eszközre szükség van a terrorellenes harcban. A Jobbik és az LMP szerint alkalmazhatatlan a kormány terve, de nem zárkóztak el a támogatásától, mert több más ellenzéki aggályt elfogadott a kormány. Az MSZP viszont elutasítja a tervezetet.

Vasárnap még nem lesznek nyitva a boltok

Most vasárnap még szinte biztos nem nyitnak ki az üzletek, a jogszabályok ugyanis előírják, hogy a dolgozókat hét nappal előre értesítsék, ha változik a beosztásuk. Ezzel pedig azt is meg kell várni, hogy a törvény megjelenjen a Magyar Közlönyben. Az üzletek egy része még értelmezi a törvényt, de többen is jelezték, amint lehet, újra nyitva tartanának a hét minden napján. A Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete szerint ugyanakkor elsietik a törvény visszaállítását, és tiltakozásra készülnek.

Kameránk előtt bukott le az állatkínzó

Nemrég állatvédők érkeztek egy elég elhanyagolt házhoz Budapest környékén, hogy négy igencsak elhanyagolt kutyát elhozzanak a gazdájuktól. Nehezen, rendőrök segítségével, de sikerrel jártak. A rettenetes állapotban lévő vizslák megmentésénél ott volt a stábunk, de számtalan hasonló vagy még sokkal durvább esetet senki sem dokumentál. Állatkínzás miatt 200-250 ember kerül bíróság elé évente Magyarországon: az állatvédők azt mondják, ez kevés, és szerintük a törvény sem elég szigorú. De ha szigorúbb lenne, akkor vajon kevesebb lenne-e a kegyetlenkedés? Szabados Ágnes riportja.

„Kívánjuk a sajtó szabadságát!”

Március 15-én nem csupán az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezünk, hanem a szabad magyar sajtó megszületésére is.

Obama rendelettel szigorít


szerző:
2016.01.05. 18:49
Obama rendelettel szigorít

Saját hatáskörében, rendelettel szigorítja a fegyverszerzést az Egyesült Államokban az amerikai elnök. Barack Obama kedden jelentette be Washingtonban a tervezett intézkedés csomagot, amelynek jelentős része már korábban kiszivárgott.
A fegyverkereskedők, és az elnök politikai ellenfelei a fegyvertartáshoz való alkotmányos alapjog megsértéséről, és elnöki túlkapásról beszélnek.

Január elseje óta nem lehet kutyát láncon tartani

Péntek óta tilos megkötve tartani a kutyákat. Aki megszegi a tiltást, komoly bírságra is számíthat. A törvény szigorítása nem csak a kutyatartókat, hanem az állatvédőket is megosztotta.

Milliókat kap a magyar nyugdíjas


szerző:
2015.12.17. 18:41
Milliókat kap a magyar nyugdíjas

Pert nyert az állam ellen Strasbourgban, és több milliós kártérítést kap egy magyar nyugdíjas. Azért indított pert, mert egy 2013-as törvénymódosítás miatt nem kaphatott egyszerre fizetést és nyugdíjat. Az Emberi Jogi Bíróság szerint viszont diszkriminatív a törvény, például azért is, mert az országgyűlési képviselők, és a polgármesterek mindkét juttatást megkaphatják. A Párbeszéd Magyarországért szerint módosítani kell a törvényt, mert különben sokmilliárdos perek elé nézhet az állam. A kormány egyelőre tanulmányozza az ítéletet.

NAV: Törvény rohamtempóban

A magyar Országgyűlés minden bizonnyal a világelsők között van a törvényalkotás sebességét illetően. A gyakorlat évek óta működik. A legújabb: az illetékes bizottság november utolsó napján tárgyal egy frissiben megkapott törvényjavaslatot, amely másnap az Országgyűlés elé kerül és még aznap elfogadják. Tartalma: az állam bevételeinek több mint 90 százalékát produkáló NAV, azaz, a Nemzeti Adó és Vámhivatal közvetlen kormányirányítás alá helyezése és erőteljes átszervezése. Mi ez? A politika közelebb rántja magához a NAV-ot? Hatékonyságjavítás?

Kevesebb vagyonosodási vizsgálat indulhat

Ne zaklassa az adóhatóság feleslegesen az embereket. Ezzel indokolta az igazságügyi tárca államtitkára, hogy a jövőben feljelentésre nem indít vagyonosodási vizsgálatot senki ellen az adóhatóság. Csak akkor, ha valaki ezt saját maga kéri, vagy ha a rendőrség már bűncselekmény miatt nyomoz. Az ellenzéki pártok korábban több kormányzati politikus ellen is kezdeményeztek eljárást, igaz eredménytelenül. Az LMP szerint azért módosították a törvényt, hogy a kormány eltitkolhassa, miből gazdagodnak a politikusok.

Mire várnak a végtörlesztő devizahitelesek?

A kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitelnél – ha a fogyasztó kérte – a pénzügyi intézmények november végéig küldik meg az elszámolási értesítőket. A törvény szerint ugyanakkor a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés. Hogy is van ez? Erről kérdeztük Dr. Fülöp Zsuzsannát, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivő-helyettesét.

Termékbemutatók: szigorúbb szabályok

Törvénnyel védenék a csaló termékbemutatóktól az idős embereket. Rétvári Bence államtitkár elmondta, hogy egy új javaslat szerint az értékesítők nem adhatnának a bemutatók után hitelszerződést, és ügyfélszolgálatot is kötelező lenne üzemeltetniük arra az esetre, ha valaki nem elégedett a termékeikkel.

Még nem kapták meg a pénzüket a Quaestorosok

A legtöbben továbbra is csak töredékét kapják a remélt összegnek, ezért az ország több pontján egyszerre ismét az utcára vonultak a Quaestor károsultjai. Van, aki még egy forintot sem látott viszont befektetett pénzéből, és olyan is, aki csak az egyharmadát kapta vissza. A törvény szerint a kifizetések határideje augusztus 6-án lejárt.

Találtam valamit az utcán, megtarthatom?

Valóságos eufóriával tölti el az embert, ha talál valamit, ami ráadásul még hasznos vagy éppen értékes is és ilyenkor alakul ki a helyzet, hogy az ember egyik vállán ott a kisördög, aki azt mondja, tartsa meg, míg a másikon az angyalka, miszerint ez bizony biztos hiányzik valakinek, de mit mond a törvény? Rajkai Balázs ügyvéd volt a vendégünk, aki megválaszolta ezt a kérdést.

Újra kinyithat a Flippermúzeum


szerző:
2015.07.03. 18:39
Újra kinyithat a Flippermúzeum

A bíróság szerint ugyanis a flipperek nem minden esetben minősülnek játékautomatának, vagyis nem feltétlenül vonatkozik rájuk az a törvény, amely szerint játékgépek már csak kaszinókban működhetnek. A múzeum azért zárt be, mert az adóhatóság félmillió forintra büntette és arra kötelezte őket, hogy a gépekre 10 milliós engedélyt váltsanak ki. Az alapító bíróságra ment. A NAV-nak most egyesével kell megvizsgálnia a gépeket, hogy melyikre vonatkozik a törvény és melyikre nem.

Elfogadták a családi csődvédelemről szóló törvényt

Törvényt hozott a parlament a családi csődvédelemről, amely első lépcsőben szeptemberben lép hatályba. A tervek szerint több tízezer bajba került családon segíthet a magáncsőd. Hogy pontosan ki és milyen esetben folyamodhat ehhez, arról Barabás Gyulát, a Széchenyi Hitelszövetség elnökét kérdeztük.

S.Nagy István dalait a mai fiatalok is dúdolják

Dolgozna a gyerek nyáron, hagyjuk vagy tiltsuk, és hogyan rendelkezik erről a törvény? S. Nagy István dalait még a mai fiatalok is dúdolják.  Vajon miért? Csongrádi Katával és Varga Viktorral próbáljuk megfejteni, és azt is megtudhatjuk, hogy mit kezdhetünk megunt ruhadarabjainkkal.

Tiltakoznak a pécsiek az atomtemető ellen

Egy nukleáris telephely építésekor elég 100 méteres távolságig vizsgálódni. A messzebb élőknek így nincs beleszólásuk a létesítmény építésébe. Erről szól egy múlt hónapban módosított törvény. Emiatt is tiltakoznak ellenzéki pártok a Mecsekbe tervezett atomhulladék-lerakó ellen. Jelenleg ugyanis a Pécsen élő 150 ezer ember egyikének sincs beleszólása abba, hogy legyen-e lerakó a Mecsekben, vagy sem.

Fidesz: Az ügynökaktákkal óvatosan kell bánni

Tárgysorozatba sem vette a Parlament az LMP törvényjavaslatát, amely az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szól. Csak a kormánypárti képviselők szavaztak nemmel. A Fidesz frakciószóvivője szerint azért, mert az ügynökaktákkal óvatosan kell bánni. Schiffer András szerint viszont a Fidesz bebizonyította, hogy fél az iratok nyilvánosságra hozatalától.

Elírtak egy fontos nevet a törvényben

Elírtak egy nevet a takarékszövetkezetek integrációjáról szóló törvényben - ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Buda-Cash Brókerház érdekeltségébe tartozó takarékszövetkezetek a törvényt kikerülve bankká válhattak. Erről a Nemzeti Bank alelnöke, Windisch László számolt be a gazdasági bizottság ülésén. A miniszterelnökség államtitkára szerint semmi nem múlt a hibán, az Együtt viszont azt szeretné tudni: szándékosan maradt-e a törvényben a baki.

Óriási tömegek az üzletekben az ünnep előtt

Megvolt a főpróba, óriási tömegek voltak az üzleteknél szombaton, hiszen vasárnap minden zárva lesz, mivel március 15-e állami ünnep. Jövő hét vasárnap már a kötelező zárva tartás miatt nem nyitnak ki a nagyobb áruházak, élelmiszerboltok.

Előzetes: Óriási tömegek voltak bevásárlóközpontokban

Egy nappal a törvény életbe lépése előtt, mindenki megrohamozta a plázákat. A vasárnapi zárva tartásról szóló törvény szabályain az utolsó napokban is szigorítottak, a végrehajtási rendelet pedig csak a jövő héten jelenik meg. Egy friss közvélemény kutatás szerint a megkérdezettek több mint 2/3-a nem támogatja a korlátozást.

Hány ember veszíti el a munkáját a kereskedelemben?

Átfesthetik a logót, a 0-24-es nyitva tartásról 6-22-re. Van olyan üzlet, amely Március 15-től 2 alkalmazottnak lesz kénytelen felmondani a tulajdonos, mert éjszakánként zárva tartanak. És ez csak egy a sokból.

Anyagi okokból maradt a Vörös Hadsereg

Mennie kell a Vörös Hadseregnek, a jövőben nem hívhatják majd így a fő utcát egy Tolna megyei faluban. Csibrákon már évtizedek óta Vörös Hadsereg útjának hívják a településen átmenő főutat. Egy 2012-es törvény szerint azonban már nem lehetne ez a neve.

A liftek ellenőrzését is államosítanák

Glattfelder Béla erről azután beszélt, hogy a liftek ellenőrzésével foglalkozó szakmai szervezet a Népszabadságban panaszkodott a szigorodó szabályokra. Attól tartottak, hogy túl rövid határidőt szabott a kormány a liftek felülvizsgálatára, ami milliós kiadást jelentene a társasházaknak. Ezt a szabályozást egyébként visszavonják.

Több szabadnap jár a munkahelyen?

Az új évvel rengeteg új változás is jött, de talán kevesen tudják, hogy módosult a Munka Törvénykönyve és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény is. Hogy miként, erről beszélgettünk!

Törvényben védenék a vallási szimbólumokat

Terror Törvényben védené a vallási szimbólumokat a Fidesz. Ez mondta a párt frakcióvezetője a múlt heti francia terrortámadások miatt összehívott ötpárti egyeztetés után. A KDNP frakcióvezetője pedig már arról beszélt: a sajtószabadság és a szólásszabadság sem terjedhet ki a vallásgyalázásra.

Teljes visszavonulót fúj a kormány

Visszavonják az ital-nagykereskedőkre vonatkozó új szabályozást, miután kiderült, megszavazták, de mégsem úgy akarták a fideszesek. Ha a törvényen nem változtatnának, 150-170 kisebb cég mehetne tönkre, mert mindegyiktől 150 millió forintos letétet várnának el ahhoz, hogy tovább működhessenek.

Változtatna a Fidesz a gyülekezési törvényen

Már 146 napja demonstrálnak a kormány ellen a Kossuth téren az Ország Gyűlése Mozgalom aktivistái. Azt akarják, hogy Orbán Viktor és kormánya mondjon le. A Fidesz alelnöke, Gulyás Gergely szerdán azt mondta a Népszabadságnak, hogy ezzel a tüntetők visszaélnek a gyülekezési joggal. És szerinte módosítani kell a törvényen.
 

Megfontolják Áder kifogásait


szerző:
2014.12.20. 18:50
Megfontolják Áder kifogásait

Még nem döntött Áder János a vasárnapi zárvatartásról, ezt az államfői hivatal közölte az RTL Híradó kérdésére. Két másik, hipermarketeket érintő törvényt pedig visszaküldött pénteken a parlamentnek a köztársasági elnök. A Fidesz frakcióvezetője szerint módosítanak a kifogásolt jogszabályokon, de a lényegük nem fog változni.


 

Illeték karácsonyra?


szerző:
2014.12.19. 08:35
Illeték karácsonyra?

Kevesen foglalkoznak azzal, hogy egy eljegyzési gyűrű vagy egy drágább plazmatévé vásárlása után van-e bármilyen illetékfizetési-, illetve bejelentési kötelezettség a NAV felé. Hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak az ajándékozásra jogi értelemben, most megtudtuk!

Bécsben visszaállítanák a vasárnapi nyitva tartást

Míg itthon a kormány megtiltaná a boltok vasárnapi nyitva tartását, addig Franciaországban és Bécsben épp az ellenkezőjére készülnek. A KDNP szerint itthon igenis többen támogatják a javaslatukat, mint ellenzik.

Szinte bármit megadóztathatnak


szerző:
2014.11.24. 18:29
Szinte bármit megadóztathatnak

Az Országgyűlés mindent adóztathatóvá tett, amire még nincs kivetve állami adó. A Települési Önkormányzatok Szövetségének vezetője még nem tudja, mit kezdjenek a lehetőséggel, mert szerintük ilyen adókat senki sem akar kivetni.

Megkerülné az EU-t a parlament Gazdasági Bizottsága

Egy a Déli Áramlat építését ösztönző törvénymódosító javaslat elfogadásáról döntöttek. Annak ellenére, hogy az Unió és Oroszország között vita van a vezeték építéséről.

Áder aláírta az elszámoltatási törvényt

Aláírta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényt a köztársasági elnök. Ádert hiába kérte a Bankszövetség, hogy a jogszabályt küldje normakontrollra az Alkotmánybírósághoz. A pénzintézeteknek 2015 első negyedévében kell tájékoztatniuk az érintett ügyfeleket, hogy az elszámolás után mennyivel csökkennek a törlesztőrészleteik és a tarozásaik.

Szerdán döntenek a banki elszámoltatásról

A devizahiteleseket segítő törvény szerint a bankoknak vissza kell fizetni az egyoldalú szerződésmódosítások és az árfolyamrés miatt szerzett nyereségüket.

Megsértették az adatvédelmi törvényt?

Valószínűleg megsértette az adatvédelmi törvényt Csepel fideszes polgármestere. Ezt az adatvédelmi hatóság elnöke mondta azután, hogy Németh Szilárd a csepeli rendelőintézet biztonsági kameráinak felvételeivel akarta igazolni, hogy szerinte a baloldal főpolgármester-jelöltje a szabályokat megsértve kampányolt az egészségügyi intézményben.
 

Házon kívül 13-05-08


szerző:
2013.05.08. 23:20
Házon kívül 13-05-08

Házon kívül: Politikusok, rokonok és ismerősök a dohánybizniszben. Álpályázókra is gyanakodnak a vesztesek. A legdurvább helyek: Tatabánya-Mésztelep. A hely, ahova hat után nem jön ki az orvos. A gettó, ahonnan nincs kiút. Toldi modell, azaz senki nem fog fázni.

A meggyilkolt fiú szülei hazánkban tartanak előadásokat

A 14 évvel ezelőtt homoszexualitásáért meggyilkolt fiatal amerikai fiú szülei arra tették fel életüket, hogy megmentsék a világot a hasonló bűncselekményektől.

A törvény megállj-t intett a delfineknek

Játékos, ügyes és kedves: az egyik legkedveltebb vízi emlős. Mégis delfinhiányban szenved az ország, ugyanis a közkedvelt állatok ki vannak tiltva Magyarországról.

Lesújt a „három csapás” szigorú törvénye

Az olaszliszkai fiatalembert, aki a nyílt utcán agyonlőtte volt barátnőjét, és a machetés gyilkost, aki volt barátnőjét és annak új szerelmét ölte meg – már életfogytiglanra ítélték. Ugyanez várhat a kulcsi családirtóra is.

Fókusz 12-02-23


szerző:
2012.02.23. 20:15
Fókusz 12-02-23

Fókusz: Tarolnak az X-Faktoros nagyágyúk! Elkészült Kocsis Tibi és Muri Enikő első dala, de Tarány Tomi is zúzza a rockot! Vajon kit választ Fecó? Felesége és édesanyja szerint egyértelmű lesz a döntés! Vajon mostantól börtönbe küldik az orvost, ha hibázott? Kepes András kiáll Geréb Ágnes mellett.

Boszorkányüldözés, vagy a törvény szigora?

A tragédiák kórházban is bekövetkeztek volna vagy egyértelműen a helyszín illetve a szakmai hiányosságok miatt történtek? Ezután más orvosokra is hasonlóan szigorú büntetés vár, ha a betegük meghal?

A tehetősek mentsvára az új GYED?

A szegények rosszul járhatnak, a tehetősebbek viszont nyernek: fura helyzetbe kerültek a GYED-en lévő kismamák. A nehezen élő békéscsabai kismama igazságtalannak tartja a rendszert, de a tehetősebb budapesti anyuka sem érti, miért hoztak ilyen szabályokat.

Morfiumbotrány: Vajon hol a határ?

Mikor beszélhetünk már aktív eutanáziáról, az egyébként is bekövetkező halál orvosi segítséggel történő felgyorsításáról?

Tiltakoznak a diákok a röghöz kötés ellen - tudósítónk jelenti

Diákok tüntetnek a felsőoktatási törvénytervezet ellen az oktatási államtitkárság előtt.

Otthonszülés: jogszabály van, engedély nincs

A jogszabály bár lehetővé teszi, egyelőre hivatalosan nem választható a kórházon kívüli szülés.

Kedvenceink után is adózhatunk?

A jövőben a kutyák után évente ebadót kell majd fizetni. Ez is szerepel az álllatvédelmi törvény módosításában.

Nem kérnek a felsőoktatási törvényből a pécsi diákok

Csütörtök este több mint 200 egyetemista tüntetett a készülő új felsőoktatási törvény ellen Pécsett.

Bírságot kaptak, mert elfedték arcukat

Az arc eltakarását nem írja elő az iszlám vallás, erre csak a szélsőségesek kötelezik a nőket.

Hétfőn dönthetnek a végtörlesztésről

Már hétfőn szavazhat a parlament a 180 forintos svájci frank árfolyamon történő végtörlesztésről.

Még titok a közoktatási törvény tervezete

A héten biztosan nem hozza nyilvánosságra a kormány az új közoktatási törvény koncepcióját.

Jövőre átalakul az iskolafenntartás

A pedagógus szakszervezet elbocsátáshullámtól, intézményösszevonástól tart.

Mire lesz elég egy ombudsman?


szerző:
2011.06.26. 19:01
Mire lesz elég egy ombudsman?

A kormány 4 országgyűlési biztos helyett csak egyet nevezne ki.

MSZP: Törvényt sért a kormány


szerző:
2011.06.09. 19:06
Újragondolják az eutanázia szabályait?

Megvizsgálja az egészségügyi államtitkárság, hogy érdemes-e változtatni az eutanázia szabályain. Megrázó történet!

Dübörög a fémbiznisz


szerző:
2011.05.04. 08:53
Enyhébb lesz a dohányzásellenes törvény

A munkahelyeken ugyan tilos lesz rágyújtani, de az éttermek, bárok esetében lesz kiskapu.

Kié lesz a trón, ha Kate lányt szül?

Változhat a trónöröklés rendje Nagy-Britanniában. A hagyomány szerint királyi cím öröklésében a fiúgyermek előrébb való.

Az autókból is kifüstölik a dohányosokat

Az autókban sem lehet majd rágyújtani, ha terhes nő vagy 18 éven aluli gyermek ül a kocsiban.

Kezdődik a diszkószigor


szerző:
2011.03.15. 11:45
Kezdődik a diszkószigor

Március 15-én hatályba lépett az a kormányrendelet, amelynek célja, hogy biztonságosabbá tegye a zenés-táncos szórakozóhelyek és rendezvények működését.

Vihart kavart az elfogadott semmisségi törvény

Nem megsemmisítik, csak felülvizsgálják a 2006-os zavargások utáni bírói ítéletek egy részét.

Kikerülik az adatvédelmi biztost

Nem mindig jut el az adatvédelmi biztoshoz véleményezésre minden olyan törvényjavaslat, amely érinti a szakterületét.

Viszlát, dohányfüst?


szerző:
2011.02.27. 18:05
Viszlát, dohányfüst?

Európa legszigorúbb dohányzási törvénye lesz a magyar – ezt mondta az RTL Híradónak a Füstölgők Társaságának elnöke.

Nem lehetne kizárni a cukorbeteg gyerekeket

Évente több száz gyereket utasítanak el az óvodák és bölcsődék a gyerekek cukorbetegsége miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való