KERESÉS search-close

tömeggyilkos

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tömeggyilkos"

Bíróság előtt az új-zélandi mészárlás fő gyanúsítottja

Brenton Tarrant a tárgyalásig mindenképpen rács mögött marad, óvadékért sem kerülhet szabadlábra. Két másik ember is őrizetben van, de azt még vizsgálják, hogy milyen részük volt a vérfürdőben. A lövöldözésben 49-en meghaltak, 48-an pedig megsebesültek. Sokan továbbra is életveszélyes állapotban vannak.

Ámokfutó: volt kulcsa a fegyverekhez

Udvarias volt és betartotta a szabályokat - ezt mondta a floridai iskolai lövöldözőről az a házaspár, aki befogadta Nicolas Cruzt, miután a tömeggyilkos anyja tavaly novemberben meghalt. Elmondták, amikor a fiú hozzájuk költözött, fegyvereit be kellett tennie egy széfbe, amihez azt hitték, csak nekik van kulcsuk, de tévedtek.

Barátnőjének fogalma sem volt arról, hogy mire készül a lövöldöző

Marilou Danley közleményt adott ki, amelyben azt írta, kedves, figyelmes, csendes emberként ismerte meg a férfit, akivel nyugodt jövőt képzelt el. A rendőrség szerint a nyugdíjas tömeggyilkos - aki vasárnap este 58 embert ölt meg, majd saját magával is végzett - eredetileg nem akart öngyilkos lenni, menekülési terve is volt.

Fegyvertartási szigorítást hozhat a Vegas-i mészárlás

Miközben Amerika gyászban a Las Vegas-i ámokfutóról egyre több minden derül ki. A 64 éves férfi megszállott szerencsejátékos volt, 1 millió dollár értékben voltak ingatlanjai 3 államban. A mészárlást mérnöki precizitással tervezte meg. Bekamerázta a hotel folyosóját, és a szobát. 23 fegyver volt nála, amelyeket ő maga alakított át sorozatlövőre.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Dúsgazdag szerencsejátékos tette

Dúsgazdag nyugdíjas könyvelő és ingatlanbefektető, profi szerencsejátékos, aki valószínűleg bekattant. Így jellemezték a tömeggyilkos Stephen Paddockot családtagjai és szomszédai. Egyelőre sem a hozzá közelállók, sem a nyomozók nem értik, hogy a 64 éves nyugdíjas miért hajtotta végre a mészárlást.

Fókusz 2017-10-03


szerző:
2017.10.03. 17:20
Terror Londonban: hét halott

Hét halottja van az újabb londoni terrortámadásnak. Három hónap alatt ez már a harmadik tömeggyilkos merénylet Nagy-Britanniában. A három terroristát néhány perccel a támadás után lelőtték a rendőrök. A terroristák egy kisbusszal hajtottak a tömegbe a London-hídon, majd kiszálltak, és többeket megkéseltek a környéken. A merényletben csaknem 50-en megsebesültek, 21-en válságos állapotban vannak. Kiderült, hogy a három férfi ál-robbanómellényt viselt. Londonban élő magyarok arról számoltak be Híradónknak, hogy a környékbeli éttermeket lezárták, és csak azután engedtek el mindenkit, hogy kiderült, nincs több támadó.

 

Új fotót tett közzé a manchesteri rendőrség a robbantóról

Egy héttel az öngyilkos merénylet után új fotót tett közzé a manchesteri rendőrség a támadóról: a képen Salman Abedi egy kék bőröndöt húz. A rendőrség azok jelentkezését várja, akik így látták a férfit a 22 életet kioltó robbantást megelőző napokban. Azt kérték, hogy legyenek óvatosak, ha a bőröndöt látják valahol.

 

Nem figyelte a terrorelhárítás

Magányos terrorista lehetett a tömeggyilkos. Eddig ez derült ki a 31 éves, Nizzában élő tunéziai származású támadóról, aki nem szerepelt a francia terror-elhárítás listáján. A férfinak korábban kisebb ügyei voltak a rendőrséggel, és nem tudták róla, hogy radikális iszlamista lenne. A francia hatóságok mindenesetre vizsgálják, hogy lehettek-e segítőtársai. A merényletet még egyik terrorszervezet sem vállalta magára.

Fókusz 2016-06-14


szerző:
2016.06.14. 18:55

Fókusz 2016-06-13


szerző:
2016.06.13. 18:55
Forrt a gyűlölet a tömeggyilkosban

Rendszeresen verte feleségét az orlandói tömeggyilkos, aki nem tudott uralkodni gyilkos indulatain, gyakran szinte beszámíthatatlan volt – állítja családja és kollegái. A szerintük mentális zavaroktól szenvedő 29 éves férfi biztonsági őrként dolgozott, és munkája része volt, hogy fegyvere legyen. Az FBI terrorgyanú miatt szemmel tartotta, de nem találtak ellene semmilyen bizonyítékot. Közvetlenül a mészárlás előtt azonban az Iszlám Államnak fogadott hűséget

Élő adásban vallott a tizennyolcszoros gyilkos

Élő rádióműsorban vallott szörnyű tetteiről egy férfi, aki brutálisan mészárolt le tizennyolc embert.

A legvéresebb magyar vasúti merénylet

Matuskát ezermesternek tartották, tiszttársai ügyetlensége miatt gúnyolták, messiásnak mondta magát, miközben tömeggyilkos volt.

XXI. század 12-05-23


szerző:
2012.05.23. 23:45
XXI. század 12-05-23

XXI. század: 1931. szeptember 12-én éjjel Matuska Szilveszter Biatorbágynál felrobbantott egy személyvonatot. A szerencsétlenségben 22 ember halt meg. A férfit egy hónappal később Bécsben fogták el és ott is ítélték életfogytiglanra. 1944-ben, amikor a szovjet csapatok elfoglalták Vácot, a börtön néhány órára őrizetlen maradt; Matuska eltűnt. Többször látták, még Koreában is felbukkant egyesek szerint. Miért robbantott Matuska? Elmebeteg volt vagy kommunista bérenc? Kiderül a XXI. században!

Ne hordja ruhájukat a norvég ámokfutó

Franciaország egyik vezető ruhagyártója nem akarja, hogy pulóverét viselje a norvég tömeggyilkos.

Elhallgat valamit a norvég tömeggyilkos?

A rendőrök szerint a 32 éves fiatalember készségesen együttműködik velük, de a jelek szerint elhallgat valamit.

Luxus után szigorított magánzárka

Áthelyezték börtönéből egy másik fegyintézetbe a norvég tömeggyilkost.

Norvégok a mészárlásról


szerző:
2011.07.26. 19:50
Norvégok a mészárlásról

Megkerestük a nálunk élő norvégokat, hogy megtudjuk, mi a vonzó bennünk, magyarokban, és hogy hogyan látják innen az egész világot felkavaró tömeggyilkosságot.

Nem tudott a mészárlásról a merénylő magyar barátja?

Anders Behring Breivik beismerte a pusztítást, de azzal nem értett egyet, hogy bűnös lenne. Hétfőtől kezdődően négy hetet tölt magánzárkában. A Fókusz riportere a dráma másnapján megérkezett a terrorcselekmények helyszínére.

A rendőrök helyett turista mentette a túlélőket

A norvég szigetről a segélyhívót tárcsázó gyerekeknek a rendőrség azt mondta, ne foglalják a vonalat az oslói robbantás miatt.

Megszólalt S. Ábel


szerző:
2010.08.23. 19:26
Megszólalt S. Ábel

Az egyetemista, aki a gyanú szerint 22 emberrel akart végezni, most először állt kamera elé a letartóztatása óta, és csak a Fókusznak adott interjút.

Önreklám volt a ámokfutásról szóló vallomás

A budapesti férfi csak regényének akart reklámot, ezért vallotta azt, hogy 22 embert akart megölni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való