KERESÉS search-close

70 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: ""

BALATON: Gyönyörű de életveszélyes a befagyott tó

Befagyott már a Balaton vize, de még nagyon vékony a jég, ezért életveszélyes rámenni. A partról egybefüggőnek látszó jégréteg csak 1-2 centiméter vastag, ami bármikor beszakadhat. A települési önkormányzatok jelölhetnek ki téli sportra alkalmas szabad vízfelületeket, akkor, ha legalább 10 centis lesz a jég.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Rengeteg követője volt közösségi oldalán a jég alá szorult férfinak

Az egészséges, természetközeli életmódot hirdette az a férfi, aki tegnap belefulladt saját tavába. Léket vágott az egyhektáros tóba, úszás közben azonban a jég alá szorult, speciális búvárok már csak a holttestét találták meg. Az 53 éves áldozat korábban üzletember volt, majd 20 éve úgy határozott, hogy a családjával természetközeli, önellátó életre rendezkedik be.

Ti hallottatok már a

A villalakók rendesen kivesézték a szintfelmérő részleteit, és bizony ismét megcsillogtatták műveltségüket.

 

Repülőről szórták a halakat


szerző:
2018.09.02. 17:16
Repülőről szórták a halakat

Látványos videót hoztak nyilvánosságra az amerikai Utah államban végzett különleges haltelepítésről.

Folyékony víz a Marson


szerző:
2018.07.26. 18:41
Folyékony víz a Marson

Az olasz űrügynökség kutatói szerint a vörös bolygó déli sarkának közelében, mintegy másfél kilométer mélyen, vastag jégréteg alatt folyékony vízű tó található. Mindezt radarral végzett mérésekkel támasztják alá: elektromágneses hullámok adatait elemezték. Ahol víz van, ott teljesen más hullámok rajzolódnak ki a műszereken. A feltételezések szerint a víz sós, hiszen mínusz 68 fokon másként nem tudna folyékony maradni. A kutatók már tervezik, hogy olyan Mars-missziót indítsanak, hogy lefúrhassanak a tóig.

Tóba fulladt egy nyolc éves kisfiú

Testvérével békákat akartak fogni a Mikes-tónál, eközben csúszott meg a fiú. Miután vízbe esett, azonnal elmerült. 20 perccel később találták meg, de akkor már nem lehetett segíteni rajta. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást.

Hiába szóltak, nem jött vissza a tóból

Az Őrségi Nemzeti Park dolgozói bográcsoztak a tó partján, amikor kollégájuk úszni indult. Már a tó közepénél tartott, amikor társai kiabálni kezdtek, hogy forduljon vissza. A férfi alábukott, ekkor látták utoljára.

Patakból nem lehet tó Diósjenőn

Nem lehet felduzzasztani az Oszter Sándor háza mellett folyó patakot Diósjenőn. A Blikk tudta meg, hogy a katasztrófavédelem úgy döntött biztosítani kell a víz szabad átfolyását. A színész háza mellé épült mesterségesen létrehozott tavak miatt hónapok óta vita van a helyiek és a művész között.

Áradás fenyegette a diósjenői telkeket

Speciális búvárokat kellett hívni Oszter Sándor diósjenői mesterséges tavához, mert a színész eltorlaszolta a tó zsilipjét. A gát megrepedt, és félő volt, hogy a szomszédos telkeket elönti a víz. A búvárok egy órát dolgoztak a víz alatt, mire elhárították a veszélyt.

Túl sok az iszap a Balatonnál

Sok az iszap a Balaton nyugati medencéjében, ki kellene termelni, hogy lassítsák a tó öregedését. Balatonmáriafürdő polgármestere szerint az iszap lerakódása természetes folyamat. Annak ellenére, hogy sok van belőle, a nagyobb strandok mindegyike jól használható, de a kisebb öblökben akár fél méternél is mélyebb iszap foglalhatja el a víz helyét.

 

Amikor már csak a pálinka segíthet meggyőzni az ellenőrt...

Elérkezett az igazság pillanata, ami eldönti a pajkaszegi strand sorsát. Vajon megvalósul a polgármester álma? Az ellenőrön múlik minden!

Laci nem tud titkot tartani...

Teca megkérte Lacit, hogy titokban győzze meg a Polgármestert, hogy válassza őt a strandbüfé üzemeltetőjének, azonban Laci nem tudott lakatot tenni a szájára...

Így bukott le Gyuri!


szerző:
2017.02.16. 22:35
Így bukott le Gyuri!

Laci és Stoki végre elkapták a tettest! Ha kíváncsi vagy, hogyan bukott le Gyuri, nézd meg a videót!

Stoki biciklije ellenáll!


szerző:
2017.02.16. 22:35
Stoki biciklije ellenáll!

Stoki biciklije egyszerűen nem akarta a halastóban végezni... Ki érti ezt?

"Tal a hóban!"


szerző:
2017.02.16. 22:35

Csuja Imre csupán az első betűket cserélte fel, így lett a tóban lévő halból hóban lévő tal!

Mindenhol küzdenek a jéggel

Kevésen múlt a tragédia - felvették, ahogy beszakad a Velencei tó jege egy apa és a gyereke alatt. Nem esett bajuk, és az a hattyú is megúszta, amelyiket a befagyott Tiszából kellett kimenteni. De nehezen bírják a vízórák, és a jegykiadó automaták is. Csak a fővárosban 440 helyen kellett vízórát cserélni az elmúlt 3 napban az extrém időjárás miatt. A BKK-nál pedig több jegykiadó automata is meghibásodott a hidegben.

BRUTÁLIS FELVÉTEL: Szökőár Balatonkenesén

Pont egy évvel ezelőtt az egyik kedves nézőnk beküldött egy saját készítésű videót a híradó stábjának. A felvétel, mely mindenkit sokkolt, Balatonkenesén készült egy motoros találkozón. A képekből jól látszik, hogy a felbőszült víz betört a sátrak közé és mindent elmosott, amit csak lehetett. Döbbenetes felvételek következnek!

A Balaton legnaposabb pontja

Balatonvilágos több szempontból is tökéletes üdülőhely. A kerékpártúrák mellett vitorlázni is lehet, ráadásul itt található az egyik legcsodálatosabb kilátó is, melyről az egész tavat belátni!

A tiszafüredi tó az egészségturizmus gyöngyszeme

Az ország második legnagyobb tava számos lehetőséget nyújt az egészséges életmód szerelmeseinek. De mi a Tisza-tó igazi varázsa?

Egyedülálló vízivilág: Egy tó, ami nem tó

Az ausztriai Zöld tó egyszerre a túrázni vágyók és búvárok paradicsoma. Télen egy sekély tavacska, hegyek közti tisztás, tavasztól, ahogy olvadásnak indul a hó, hihetetlen, vízalatti oázissá válik.

Iszapba ragadt a részeg férfi


szerző:
2015.11.09. 18:20
Iszapba ragadt a részeg férfi

Az iszapba ragadt egy részeg férfi a tatai tó közepén, miután bement, hogy kihozzon a vízből egy elhagyatott biciklit. A férfi húzta-vonta a kerékpárt, de nem tudott vele a partra jutni. Végül maga is süllyedni kezdett.

Teltház a Balatonon: mindenki a tóban hűsöl

Megteltek a strandok, és kiadták az utolsó szabad szobákat is. Aki csak tehette, a vízbe menekült a hőség elől. A foglalási adatok szerint a Balaton jóval népszerűbb, mint tavaly.

Vízbe borultak a fiúk, egyikük megfulladt

Tragédiák az első kánikulai hétvégén. Megfulladt egy 17 éves fiú a délegyházi tóban, miután két barátjával gumimatracukkal a vízbe borult. A két fiú ki tudott úszni, ő azonban elmerült. Végül búvárok keresték meg és emelték ki a szerencsétlenül járt fiatal holttestét. Rajta kívül még hárman haltak meg a szabad vizekben az első kánikulai hétvégén. Csesztregen egy 22 éves fiatalember fulladt meg.

Megkezdődött a szezon a 15 fokos Balatonnál

Megkoszorúzták a Balatont Keszthelyen, ezzel megnyitották a szezont a tónál. A hivatalos kezdésre azonban az időjárás egyelőre nincs tekintettel: a víz alig 15 fokos, a strandokon pedig legfeljebb csak sétálnak az emberek. Nem úgy, mint Budapesten, ahol május elsejével kinyitottak a fürdők, és sokan már meg is mártóztak a medencékben. Hévíz is megtelt a hosszú hétvégére: a legtöbb szálloda teljes kihasználtsággal működik, és a szokásosnál jóval több a magyar vendég.

Már drónnal is keresik az eltűnt horgászt

Már repülő, azaz drónra szerelt kamerával is keresik azt a férfit, aki valószínűleg vízbe fulladt egy Baranya megyei tóban. A horgászt egy hete nem találják. Speciális mentőket, búvárokat is bevetettek már, eddig sikertelenül. A drónnal most mocsaras, megközelíthetetlen helyek fölé repülnek, hátha így megtalálják az áldozatot. A férfi egy társával együtt pecázott a Piskó melletti tónál, amikor a tragédia történt. A horgászok csónakja a vízbe borult, azonban csak egyiküknek sikerült a partra úsznia.

Kalandor 2015. április 4.


szerző:
2015.04.04. 11:20
A tóban akarták elrejteni a lopott kocsit

Elfogták azt a három sályi fiatalt, akik egy udvarról loptak el egy Ladát, majd 50 kilométert autóztak vele részegen, úgy, hogy egyiküknek sem volt jogosítványa. Mikor a kocsiból már majdnem kifogyott a benzin, egy követ tettek a gázra és autót a közeli tó felé irányították. Azt hitték, ha elsüllyed, nem buknak le.

Előzetes: Tóban rejtették el a lopott autót

Elfogták azt a három sályi fiatalt, akik egy udvarról loptak el egy Ladát, majd 50 kilométert autóztak vele részegen, úgy, hogy egyiküknek sem volt jogosítványa. Mikor a kocsiból már majdnem kifogyott a benzin, egy követ tettek a gázra és autót a közeli tó felé irányították. Azt hitték, ha elsüllyed, nem buknak le. Hogy miképp kerültek mégis rendőrkézre, az kiderül este hat órakor az RTL Híradóból.

Vett egy tavat a felcsúti polgármester

Tavat vett Mészáros Lőrinc. Pontosabban a cége vásárolta meg a Bicske határában fekvő kisvárosnyi területet. Az előző tulajdonos golfpályát álmodott a tó köré, de a vállalkozás tönkrement, és a felszámoló csaknem 3 milliárd forintért hirdette meg a birtokot. Az Együtt felszólítja a felcsúti polgármestert, hogy tételesen számoljon el, miből vette a birtokot, mert szerintük csak annyit tudni, hogy az adófizetők pénzén gazdagodott meg.

Az Orbán bánya miatt öntött ki a tó?

Kiöntöttek a Pölöske környéki horgásztavak Zala megyében. A halak kiszöktek a tóból, most a réteken úszhatnak – mondják a helyi horgászok. Egyesületüknek óriási a kára, idén valószínűleg már senki sem pecázhat a tónál. Gyanújuk szerint a rengeteg víz a szomszédos tőzegbányából származhat.
 

Tragédia a tóparton


szerző:
2014.09.08. 14:39
Tragédia a tóparton

Egy tizennyolc éves fiú fulladt bele hétvégén egy tóba Tiszaszederkénynél. Társát, aki eszméletlenül, fejjel félig a vízben feküdt a part mellett, egy tizennégy éves fiú mentette meg.

 

Strandlesen a VV tüzes lányaival


szerző:
2012.06.22. 19:30
Strandlesen a VV tüzes lányaival

Kenegetés és hűsölés – talán a két legfontosabb teendő a kánikulában. Persze az sem mindegy, mindezt hol tesszük és mennyiért. 2 szőke bombázó útnak indult, hogy felderítsék a terepet!

Az ablakkeret árából is lakást vehetne

Minden idők második legnagyobb ötöslottó főnyereményéből talán futja egy kacsalábon forgó palotára. Jobb esetben, elég a 3 milliárd, de van olyan budapesti kastély, amelyre már a lottó ötös sem elég.

Fókusz 11-11-09


szerző:
2011.11.09. 20:10
Fókusz 11-11-09

Fókusz: A Fókuszban megszólal az az apuka, aki a hatalmas ütéstől szinte semmire sem emlékszik az egyiptomi buszbalesetből. Csütörtökre minden sérült megérkezik Budapestre, és az áldozatokért is elindult egy katonai repülő. Slágerek, amelyek feldolgozásuk után váltak híressé, és előadók, akikről megfeledkezett a világ! Vajon kitől lett híres Alexa Mizuja, hányan írták át a Quimby slágerét? Megtaláltuk az eredeti szerzeményeket!

A kiszámíthatatlan természet titkai a Fókuszban

Augusztusban hetekig tartó esőtől, most pedig szárazságtól szenved az ország. Bár nincs ellenünkre a jó idő, azért mégiscsak furcsa, hogy valósággal tavasz van. A természet furcsa játékot űz. Globális változás, vagy véletlen okozza ezt? A Fókusz utánajárt.

Színház a tavon


szerző:
2011.08.03. 19:47
Színház a tavon

Csehov két egyfelvonásosát mutatják be csütörtök este a Városligeti-tavon.

D. Tóth András remekül szórakozott

Megmutatjuk, milyen volt a Hegyalja Fesztivál, a műsorvezető szemével, aki még a Scooterre is lecsapott.

Esélye sem volt az ikreknek a túlélésre

Kiabálni sem volt idejük - pillanatok alatt merült el a vízben egy 7 éves ikerpár egy horgásztóban.

Három tragikus fulladás, egy napon

Megkezdődött a fürdőszezon, csak csütörtökön hárman fulladtak vízbe az országban.

Az orfűi tóba veszett egy 21 éves fiatal

Belefulladt a Pécsi-tóba egy 21 éves komlói fiatalember. A holttestét búvárok találták meg kedd éjjel.

Tóba fulladt egy férfi Budapesten

Vélhetően horgászás közben halt meg egy ember a Tóváros lakópark közelében.

Víziszobrok a Városligeti tavon


szerző:
2011.03.24. 13:25
Víziszobrok a Városligeti tavon

Kortárs uniós művészek szobrait állítják majd ki a tavon a Szépművészeti Múzeum által rendezett tárlaton, május végétől szeptember elejéig.

Kreativitásra csábít a Bánki Tó Fesztivál

A rendezvénysorozat olyan összművészeti kulturális-életmód program, amely bevonja a közönséget az alkotás folyamatába.

Tragédiák sokasága az orosz kánikulában

Egy nap alatt hetvenegyen fulladtak bele tavakba és folyókba Oroszországban.

Több mint félszáz vízbefulladás

Sokan fürdenek részegen vagy ugranak felhevült testtel a jéghideg vízbe.

Tóba fulladt egy fiú


szerző:
2010.07.17. 09:18
Tóba fulladt egy fiú

A nagybajomi halastóba fulladt egy fiatalember pénteken éjszaka.

Átvette az uralmat a kolokán


szerző:
2010.06.22. 13:51
Átvette az uralmat a kolokán

A vízinövény kiszorította a strandolni vágyókat a Karcsa-tó Pácin melletti részéről.

12 fokos a Balaton, de indul a szezon

Hiába készültek azonban fel az idényre, a legtöbb helyen most újrakezdhetik a munkát.

Kerti tóba esett egy 20 hónapos kislány

Mentőhelikopterrel szállították kórházba Nyáregyházáról, állapota stabil.

Befagyott tavon landolt egy lengyel gép

A Tallinn fő ivóvízforrásának számító Ülemiste-tavon hajtott végre kényszerleszállást egy teherszállító repülőgép.

Gyerekek alatt szakadt be a jég


szerző:
2010.02.21. 18:15
Gyerekek alatt szakadt be a jég

A győri tavon a kamaszok a parttól néhány méterre mentek rá a vékony jégre. Nem esett bajuk.

Életveszélyes még a Balaton jege

A kompot nem kellett leállítani, mert a 4-8 centiméter vastagságú jeget még könnyedén feltörik a hajók.

Munkásokra zuhant a föld


szerző:
2009.12.28. 18:05
Munkásokra zuhant a föld

Két munkás meghalt, amikor földmunkák közben rájuk omlott a föld Dávodpusztán.

Életveszélyes a tavak jege!


szerző:
2009.12.22. 16:36
Életveszélyes a tavak jege!

Egyre vékonyodik a jégréteg az enyhe idő miatt, és van, ahol nincs is befagyva a víz.

Életveszélyes még jégre menni


szerző:
2009.12.21. 17:01
Életveszélyes még jégre menni

Vasárnap délután egy 13 éves lány és egy 15 éves fiú alatt szakadt be a Csónakázó-tó jege.

Eltűnt egy magyar kajakos Új-Zélandon

A 41 éves férfiről péntek óta semmit sem tud a családja.

Tóban kötött ki a Bugattijával


szerző:
2009.11.14. 11:44
Tóban kötött ki a Bugattijával

Az 1 millió dollárt érő autó soförje egy pelikán miatt rántotta félre a kormányt.

Tó a polgármester háza elé


szerző:
2009.09.19. 11:27
Tó a polgármester háza elé

A vízügyi felügyelőség vizsgálja, hogy le kell-e állítani a tóépítést Esztergomban.

Tóba tolatott egy autós


szerző:
2009.09.12. 14:28

Elmerült a tóban egy kisfiú


szerző:
2009.08.19. 15:38
Óriáshal harapdálta a fürdőzőket

A fogast a rendőrség búvárai megszigonyozták, majd a turistáknak szolgálták fel.

Meghalt a tóba esett kislány


szerző:
2009.07.05. 18:37
Meghalt a tóba esett kislány

A 11 éves gyereket még kedden vitte mentőhelikopter a szombathelyi kórházba, miután baleset érte a zalalövői diáktáborban.

Krokodiloktól retteg a város


szerző:
2009.06.24. 13:05
Krokodiloktól retteg a város

Legalább két krokodil bukkant fel egy Odessza belterületén lévő tóban.

Milyen állat rejtőzik a tó mélyén?

Lecsapolnak egy francia falusi tavat, miután a vízben állítólag egy krokodilt láttak.

10 méter mélyen volt a holttest


szerző:
2009.06.20. 17:37
10 méter mélyen volt a holttest

Belefulladt a nyékládházi Gólem-tóba egy 22 éves férfi, aki ittasan indult úszni.

Eljárás a tóba esett kislány anyja ellen

A gyermek majdnem belefulladt a család kertjében lévő kis tóba. Újra kellett éleszteni.

Koszos és büdös a Városligeti-tó

Egy hónapja kezdett rendkívüli mértékben algásodni a népszerű látványosság.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való