KERESÉS search-close

tél

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tél"

TAVASZ vagy TÉL - egy nap alatt


szerző:
2019.03.22. 17:39
TAVASZ vagy TÉL - egy nap alatt

Egy napon belül akkorát változott a hőmérséklet, mintha egy évszakot ugrottunk volna.

(tavaszi kép: Ritter Judit nézőnktől)

Útlezárás hóakadály miatt

A munkagépeknek országszerte volt dolguk a havazás miatt, és több baleset is történt. A meteorológusok szerint péntek éjszaka további hófúvás nehezítheti majd a közlekedést.

A következő napokban akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Vége a januári tavasznak. Ismét várható havazás és a következő napokban akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet éjszakánként. A hirtelen jött hidegfront sokaknál fejfájást okozhat, de akár veszélyesebb is lehet. Fontos, hogy a füleket és a végtagokat védjük a hidegtől valamint inni is többet kell a hidegben. De semmiképpen sem alkoholt.
Leadkép: Thom Holmes, Unsplash

Megnéztük, hogyan vészelik át a telet azok, akik az utcán élnek

Fagypont alatti hőmérséklet és csontig hatoló hideg éjszakánként. 59 ember fagyott halálra szeptember és január között a Magyar Szociális Fórum adatai szerint. Útra keltünk a fővárosban és megnéztük, hogyan vészelik át a telet azok az emberek, akiknek az utcán kell élniük. 

Sok baleset volt a havazás miatt

Több baleset is történt a havazás miatt. Szombathelyen patakmederbe sodródott egy autó, amit a sofőr már nem tudott irányítani a csúszós úton. Az M85-ös autóúton szalagkorlátnak ütközött egy kocsi, ketten sérültek meg. Salgótarjánnál több autó is elakadt, mert nem tudtak kimenni egy meredek dombon. Budapesten volt, olyan sofőr, aki nem törődött a havazással: túl gyorsan ment egy havas mellékutcában, ezért nem tudott megállni a piros lámpánál és a főútra csúszott. A hó a Ferihegyi repülőtér forgalmát is lassította. Hogy hogyan lehet felkészülni a téli vezetésre, nézz meg: ITT.

Bekeményített a tél Európában

Bajorországban két ember halt meg, egy nőt lavina sodort el. A közlekedés megbénult, sok légijáratot töröltek. Szlovákiában annyi a hó, hogy mesterségesen kellett lavinát előidézni a veszély miatt. Görögország kifehéredett.

Új lakó költözött a Villába!

Habár Krisztián számára tegnap véget ért a játék, a villalakók száma mégsem csökkent. Ismerd meg az új "beköltözőt"!

Csoki és Lacika a két Grincs a Villában?

Voltak, akik mit sem törődve a mínuszokkal, a Villa füvére feküdtek, hogy élvezzék az arcukba hulló hópelyhek érintését. És persze olyanok is akadtak, akik csak morogotak a szállingózó pelyhek láttán...

Elindult a Villa Olimpia!

Miután leesett az első hó, a villalakók belelendültek a versenybe, Reni és Csoki pedig kommentátorként sziporkáztak a mérkőzéseken. Vajon kik lettek az aranyérmesek?

Itt a tél: 20 centi hó is eshet

Havazás és mínuszok jönnek országszerte hétvégétől. Délen akár 20 centi hó is eshet, a tartós hideg miatt pedig több helyen meg is maradhat. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindenkit arra figyelmeztet, készítse fel autóját, és vigyen magával meleg holmit, ha hosszabb útra indul.

Hogyan óvjuk a kutyánkat télen?


szerző:
2018.12.05. 08:42
Hogyan óvjuk a kutyánkat télen?

A sózott utak felmarhatják a kedvenceink lábát, erre fokozottan figyeljünk! Ahogy arra is, hogy ne hízlaljuk fel az ünnepi édességekkel.

Így nyaralnak télen az Éjjel-Nappal Budapest szereplői!

Novemberben is fejest ugrottak a nyárba az Éjjel-Nappal Budapest szereplői. Két évvel ezelőtt Montenegró tengerpartjáig kísértük őket, ahol a hangulatos óváros és a pálmafás strandok mindenkit lenyűgöztek...

Rajonganak a téli sportokért az Éjjel-Nappal Budapest szereplői

Azt eddig is tudtuk, hogy az Éjjel-Nappal Budapest szereplői odavannak a téli sportokért. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy egy profi sportolóval szemben is helytállnak. De mit keresett Karola, Karesz, Bori, és Milán Szuper Leventével egy jégkorong pályán, és hogy érezték magukat a jégen?

Megérkezett az első hó!

Nemcsak az ország legmagasabb pontján, a Kékesen, hanem a Dunántúlon is havazott. Volt, aki csak azért utazott a Kékeshez, hogy a havas kilátásban gyönyörködjön, de csalódnia kellett: a köd mindent eltakart. Szombathelyen és Sopron környékén is megmaradt a hó, az Alföldön viszont csak eső esett.

TÉLI VEZETÉS: „Az átmeneti mindig a legveszélyesebb időszak”

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint ez az átmeneti időszak a legveszélyesebb az utakon, tegnap még száraz utakon vezettünk, ma viszont már minden csúszott a csapadék miatt. Nagyobb követési távolság, tolerancia és fokozott odafigyelés szükséges a biztonságos téli közlekedéshez.

Szűcs Gabi már augusztusban elkezdett készülni a karácsonyra

Szűcs Gabi karácsonyi koncertjére már hónapokkal a fellépés előtt elkezd készülni, így az énekesnő szinte egész évben karácsonyi hangulatban van.

Nyilvános: 180-an fagytak meg

Az év legmelegebb napjaiban a rendőrség elárulta, hogy 2016 telén összesen 180-an fagytak meg az utcán, vagy otthonukban. Az adatot a Város Mindenkié nevű civil szervezet perelte ki. Szerintük az állam nem akarja, hogy az emberek megtudják, hányan halnak meg a hidegben.

Egy éve hó volt, most szinte nyár

Tavaly ezen a napon országszerte havazott, ma pedig kora nyár volt mindenhol. Volt, ahol 27 fokban indultak kirándulni. Áprilisban ilyenkor 18 fok az átlaghőmérséklet, de volt már, hogy ezen a napon 31 fokot mértek.

Olvadnak a hűtők, még nincs áram

Katasztrofális állapotok, kettétört betonoszlopok, leszakadt vezetékek a szombati ónos eső és hóvihar után. Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében ma délelőtt még több ezer családnál nem volt áram.

NÉZŐI VIDEÓK: A hó fogságába került autósok

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

Visszatár a tél, hó is eshet

A rövid tavasz után megint jön a tél. Kedden még országszerte sütött a nap és igazi tavaszi idő volt, a hétvégére azonban akár 15-20 fokot is hűlhet a levegő, és a meteorológusok szerint valószínűleg havazni is fog. 

35 fokot melegszik a hőmérséklet néhány nap alatt

A hét közepén még sapkában, nagykabátban járt mindenki az országban, most hétvégén akár pólóban is lehet. Nemrég egyes helyeken -15 fokot mutattak a hőmérők, vasárnap mégis kora nyári idő lesz. A mostani hirtelen felmelegedés megviselheti a mentális állapotunkat is: fáradtság, figyelmetlenség, ingerlékenység, türelmetlenség a kellemetlen tünetek.

Egyre több a kátyú az utakon

A fagy és a hó miatt országszerte rengeteg az úthiba. A közútkezelőnél folyamatosan dolgoznak a kátyúk eltűntetésén, de a szóvivő azt mondja: a hidegben csak ideiglenesen tudják javítani a hibákat.

Összefogott az ország Natasáért

Több százan ajánlottak fel ruhát, élelmiszert, és tüzelőt annak az érdi családnak, akiket pénteken mutattunk be az RTL Híradóban és a Fókuszban. A tüdőbeteg Natasa és nagymamája azért fagyoskodott, mert nincs pénzük tüzelőre. A riport óta azonban megállás nélkül érkeznek a felajánlások.

FAGYOS SZÉPSÉG: Lillafüreden


szerző:
2018.03.04. 17:09
FAGYOS SZÉPSÉG: Lillafüreden

Méteres jégcsapok a lillafüredi vízesésnél. Ritka az ilyen márciusban. A vízesés még nem fagyott be teljesen, de így is páratlan látványt nyújt. Szinte mindenki le akartja fényképezni.

Nem volt hideg az idei tél


szerző:
2018.03.03. 18:10
Nem volt hideg az idei tél

Rekordot döntött az ország áramfogyasztása tegnap. De nemcsak az áram, hanem a tüzelő is jobban fogy a hideg miatt. A Meteorológiai Szolgálat szerint annak ellenére, hogy az elmúlt napokban mínuszok voltak, az idei tél melegebb volt az átlagosnál:

Hatalmas káoszt okoz a rendkívül kemény tél Nagy-Britanniában

A hadsereget kellett bevetni, hogy kimentsenek több száz autóst az utakról, akik a hó fogságában rekedtek. Sok helyen az orvosokat és a nővéreket is katonák szállítják a kórházakba, a közlekedés ugyanis az országszerte sok helyen teljesen megbénult.

Hókáosz Európában


szerző:
2018.02.28. 18:56
Hókáosz Európában

Már legalább 24-en fagytak meg Európában a szibériai hideg miatt, és Spanyolországtól Oroszországig hó borítja a kontinens nagy részét. A káosz miatt sokfelé megbénult a közlekedés, Skóciában több száz iskolát zártak be, és Franciaország általában meleg, déli tengerpartján még a pálmafák is hó alá kerültek.

Jön a leghidegebb éjszaka

A tél leghidegebb éjszakájával érkezik a meteorológiai tavasz, mínusz 22 fok is lehet. Szombat óta él az úgynevezett vörös kód, a hajléktalanokat a bentlakásos szociális intézmények is fogadják. Szegeden 400 fedél nélküliről tud az önkormányzat, telt házzal működnek a hajléktalanszállók. Mórahalmon pedig olyanoknak is segít a tanyagondnoki szolgálat, akiknek van hol lakniuk, de mindentől messze élnek.

 

HÓÁTFÚVÁS: Nem volt ma egyszerű a közlekedés

Hófúvás bénította meg a közlekedést Nyugat-Magyarországon. Sok helyen 20 méterre sem lehetett látni, volt, aki mégis elindult. A rendőrök már több mint 20 utat lezártak.

A következő napokban sem jön az enyhülés

Volt, ahol még a lakásukból sem szívesen léptek ki az emberek. A Nógrád megyei Zabar településen például mínusz 18 fokot mértek.

FAGYOS: Télen is szép a jeges Balaton

Jégcsapok, befagyott stég: ilyen lett a Balaton part a dermesztő hidegben.

Egymást érték a balesetek

Országszerte sok baleset történt a sűrű hóesésben. A Zala-megyei Baknál egy mobildarut szállító teherautó csúszott meg egy kanyarban és borult árokba, kidöntött több villanyoszlopot. Emiatt sokáig nem volt áram a település egy részén.

Buszon rekedtek a hófúvás miatt

Hófúvás miatt majd háromnegyed órára az árokba csúszott buszon rekedtek az utasok egy baleset után Vas megyében. A sofőr nem tudta kinyitni az ajtót, a tűzoltóknak kellett kiszabadítani az embereket.

Hidegben is divatosan

A havas lejtőkön is elvárható a trendi külső, sztárjaink megmutatják, ők hogyan csinálják!

Vannak, akik élvezik a telet

Fürdőzéssel töltik idejüket a Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéi. A pingvinek is kaptak az alkalmon és kihasználva a telet, csobbantak egyet a jeges vízben.

Életet menthet a jégkaparás

Súlyos baleset lehet a vége, ha valaki csak egy tenyérnyi részen kaparja le a jeget a kocsija szélvédőjén. Néhány napja egy edelényi sofőr, egy kerékpárost gázolt el, mert alig látott ki a kocsija ablakán. A rendőrök arra figyelmeztetnek, hogy aki így vezet és balesetet okoz, az ellen eljárást indítanak.

Nézd meg a fagyos divatbemutatót Balogh Edinával!

Hat évvel ezelőtt túl azon, hogy mindenkit arra kértünk, vigyázzon magára, figyeljen jobban a kicsikre, az idősekre és a házi kedvencekre, beszéltünk egy kicsit arról is, mit tegyen az, aki a farkasordító hidegben is divatos akar maradni.

Nem bújtak vissza a barlangba

Eszük ágában sem volt visszabújni a barlangjukba – a miskolci és a veszprémi állatkertben is kényelmesen sétálgattak a kifutójukban a medvék. Ma mindenki azt figyelte, hogyan viselkednek, a néphagyomány szerint ugyanis ebből meg lehet jósolni, meddig tart még a tél.

A legszebb lányok a sípályákon is hódítanak!

Dobó Ágiról már tudtuk, hogy nagy kalandor, pláne ha a téli nyaralásokról van szó, de most kiderült, hogy Kovács Dórit sem kell félteni. Jöjjön mai celeb-mustránk: lessük meg, hol siklottak a sztárok!

Jeges járdákon csúszkál a fél ország!

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon beszámolt a Fókusz arról, hogy 10 napja nem esett szinte sehol semmilyen csapadék az országban, a járdák az ország több részén viszont még mindig olyanok voltak, mintha jégpályák lennének. De vajon ki volt a felelős azért, hogy nem voltak letakarítva az utak?

Mínusz 67 fok Szibériában

Extrém hideget mértek Szibéria keleti részén. Jakutföldon mínusz 67 fok van, többen halálra is fagytak a hétvégén. A Bajkál tó befagyott, sokan korcsolyáztak rajta.

Bob, szánkó, popsitepsi

Amatőr és profi szánkósokkal teltek meg a dombok országszerte. Mindenen száguldottak, ami csúszik. Kicsik és nagyok, sőt a négylábúak is élvezték, hogy végre leesett a hó.

NÉPI BÖLCSESSÉG: Piroska néni a télről

Piroska nénivel Hollókőn találkoztunk, ahol szorgosan söprögette portáját. Itt is sok hó esett, de – mint mondja - ez természetes, hiszen "nem ette meg még soha a kutya a telet".

HAVAZÁS: Itt a tél?


szerző:
2018.01.13. 16:49
HAVAZÁS: Itt a tél?

Kisebb-nagyobb mennyiségben, de esett a hó többfelé az országban. A Kékestetőn és a Normafánál már szánkózni is lehetett. Szombat éjszaka további havazás várható. Ön is feltöltheti saját havas felvételeit itt!

Így élnek az ország leghidegebb településein!

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon számoltunk be arról a Fókuszban, hogy a Börzsöny lábánál fekvő Tésán akkor az Országos Meteorológiai Szolgálat -23,2 Celsius-fokot mért, ezzel pedig megdőlt az akkori hidegrekord.

Spanyolország hó alatt


szerző:
2018.01.08. 18:35
Spanyolország hó alatt

Több ezer autós rekedt a hó fogságában a spanyol utakon. A hirtelen lezúduló hatalmas hótömeg készületlenül érte a hatóságokat, rengeteg embert vasárnap óta nem sikerült kiszabadítani járművéből, pedig már a hadsereget is kivezényelték.

MEGFAGYOTT: A kiömlő víznek leérni sem volt ideje

Óriási jégcsapok lógnak le ennek a chicagói háznak az oldalán. Olyan hideg van, hogy a csőtörés miatt kiömlő víznek leérni sem volt ideje az utcára, megfagyott a tűzlépcsőn. Az utcának ezt a részét lezárták, a karnyi vastag jégcsapok életveszélyesek lehetnek az alattuk járókra.

AMERIKAI TÉL: Ilyen a fagyott Niagara-vízesés

A 100 km/óra feletti széllökések és a helyenként fél méteres hó megbénította a közlekedést az Egyesült Államok keleti partvidékén. Még a  Niagara-vízesés is sok helyen befagyott.

A kínai üveghíd télen még félelmetesebb

Káprázatos felvételeket kaptunk kínai partnerünktől a világ leghosszabb üveghídjáról, amely hóval borítva félelmetesebbnek néz ki, mint világos, tiszta időben. Az üvegpadlójú gyalogos függőhíd két meredek szikla között feszül egy szakadék fölött.

LÁTVÁNYOS: Niagara vízesés a jég fogságában

Sarkvidéki hideg tombol Észak-Amerikában. A Niagara vízesés egy része is befagyott, és óriási jégcsapok lógnak a mélybe az oldalán. New Yorkban karácsony óta nem emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet, és egy darabig még nem is fog.

Téli mesevilág a Niagaránál


szerző:
2018.01.05. 14:51
Téli mesevilág a Niagaránál

Elképesztően látványos a befagyott Niagara vízesés. A Narniát idéző látvány az Észak-Amerikát sújtó extrém hideg következménye.

Divat: ezt viseld, ha kint már fagy!

Hat évvel ezelőtt is nehéz volt télen szép holmikat venni, vagyis már akkor is sokan bajlódtak azzal, hogy megfagynak, ha divatosak akarnak maradni. A hatalmas szőrök, kapucnik és csizmák rejtekében viszont inkább elkerülik az emberek az ismerősöket, nehogy kellemetlenül legyen a találkozás.

Amerika megfagyott


szerző:
2018.01.03. 18:25
Amerika megfagyott

Már legalább 11 halálos áldozata van az extrém hidegnek Amerikában. Az USA és Kanada jó részén hidegebb van, mint Alaszkában. Ráadásul a meteorológusok szerint a következő napokban még rosszabb lehet a helyzet.

A tavakon mennyire biztonságos még a jégpáncél?

2015-ben ezen a napon befagyott a Velencei tó is, így egyre többen merészkedtek a jégre. Habár akkor sem volt tilos, a szakemberek szerint sok helyen életveszélyes volt jégre menni. Egyenletlen a tó medre, van ahol 5 centiméter, máshol 10 centiméter a jég vastagsága. A rendőrség vízügyi szakemberei folyamatosan gyakorolták a jégről mentést.

Az átlagosnál enyhébb az idei tél

Míg Amerikában helyenként másfél méteres hó hullott és rekord hideg tombol, Európában, - különösen hazánkban - az átlagosnál enyhébb a tél. Bár a két kontinens között több ezer kilométer a távolság, nálunk most épp azért enyhe az idő, mert az Egyesült Államokban nagyon hideg van. Az RTL meteorológusa azt mondja, az Amerikában tomboló tél miatt kialakuló ciklonok hoznak enyhe levegőt Európa felé.

Három kontinensen támad a tél


szerző:
2017.12.27. 18:28
Három kontinensen támad a tél

Míg idehaza igazi tavaszias idő van, a világ több országában brutális erővel tombol a tél. Nagy-Britanniától Oroszországig, Kínától az Egyesült Államokig hóviharok bénítják a közlekedést. Az egyik amerikai megyében még szükségállapotot is ki kellett hirdetni a rekordnagyságú hó miatt.

 

Hogyan légy biztonságban télen is a volán mögött?

Október végén már beszéltünk a téli gumi fontosságáról, most pedig Rusznák András, igazságügyi gépjármű szakértő segítségével azt is megtudhattuk, hogy ezen kívül hogyan készítsük fel az autónkat a zord időjárásra.
 

Sokan inkább szeméttel fűtenek

Bár megkezdődött a fűtésszezon, a Híradónk által megkérdezett tüzépes szerint nem viszik sokan fűtőanyagot. Akik nem tudják megfizetni a tüzelőt, szemetet és ruhákat égetnek az egyik legfrissebb közvélemény kutatás szerint.

Fontos a téli üzemanyag tudatos választása!

Nemcsak a ruháknak, hanem az üzemanyagoknak is vannak nyári és téli kollekciói. Érdemes odafigyelni arra, hogy a hideg hónapokban mivel töltjük meg autónkat. A témával kapcsolatban Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője volt Tibi és Gábor vendége a Reggeliben.

Ítéletidő Európában


szerző:
2017.12.11. 18:30
Ítéletidő Európában

Fákat kitépő viharos szél, hóval-jéggel borított autópályákon veszteglő kocsisorok és rengeteg baleset - Európára lecsapott a tél.

˝Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek˝

A szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület üzemeltetése és hosszú távú fenntartása mindennapos küzdelemmel jár. Az állatmenhelyek számára ez a téli időszak talán a legnehezebb, sok állat ugyanis nagyon nehezen viseli a hideget.

Jön a meleg: 18 fok is lehet kedden

Szokatlanul meleg lesz a napokban, akár 18 fok is lehet, ami decemberben ritkaság. Ezzel pedig megdőlhet a melegrekord. A hirtelen felmelegedést az arra érzékenyek már most érezhetik. Fejfájást, szédülést, fáradékonyságot, hangulatingadozást és még depressziót is okozhat.

Sebestyén Balázs és Vadon Jani Mikulásnak öltözött!

Négy évvel ezelőtt, kaptuk meg azt a videót, mely a Vundersőn és Zuperszexi kilencedik adásának kimaradt jelenete volt. A bejátszóban megtudhatjuk, honnan jön a Mikulás, hogy juthat el egyidőben a világ összes gyerekéhez, emellett milyen nehezített körülmények között kell dolgoznia. Vigyázat, ezt a videót ne mutassák meg a gyermekeiknek!

Éjjel-Nappal Mikulás!


szerző:
2017.12.05. 05:00
Éjjel-Nappal Mikulás!

A híres sorozat egyik ismert szereplője, Lali három évvel ezelőtt mesélt a Fókusznak a kiskori nem mindennapi Mikulásos élményeiről, és a történetből az is kiderült, hogy mindehhez mi köze volt a fogszabályzónak.

Kóbor macska súlyából jósolnak

Melyen hideg lesz a tél? Ilyentájt sok szakember próbálja előre megjósolni, aztán vagy sikerül, vagy nem. Egy észak-német kisváros lakói azt mondják, hogy ők biztosan tudják a választ.

30 ezren maradtak áram nélkül

Reggelre 30 ezer ember maradt áram nélkül Nógrád megyében a hó miatt. Volt olyan település, ahol még délután sem volt áram. Több helyen kiolvadt a hűtőszekrény, nem tudtak ételt melegíteni, világítani sem. Máshol a távolsági buszok sem jártak.

A Balaton télen is csodás!


szerző:
2017.11.30. 09:00
A Balaton télen is csodás!

Bármilyen hihetetlen augusztus 20. után a Balaton vizét nem engedik le, a Balaton télen is csodás! December 2-án Balatonlellén kerül megrendezésre az I. Balatoni Adventi Gasztro Piknik.

Megérkezett a hó Magyarországra!

Megérkezett a hó Magyarországra! Már szánkózni és hógolyózni lehet, annyi esett az országban több helyen. Budapesten egész délelőtt havazott. A város utcáin ugyan elolvadt, de a magasabb területeken, például a Normafánál már több centis a hótakaró.

Megmutatjuk, hogyan óvd meg a téli hidegtől a kutyusodat!

Jön még kutyára dér – hangzik a közmondás. Kell-e, és ha igen, hogyan kell gondoskodnunk arról, hogy a fagyos időjárás minél kevésbé viselje meg ebünket? A Reggeliből kiderül!

Hamarosan itt a tél


2017.11.27. 18:25
Hamarosan itt a tél

A hegyekben sokfelé már tegnap is havazott, szerdától viszont az alacsonyabban fekvő területeken is lehet majd hóesés, vagy havas eső.

MEGÉRKEZETT: A Mátrában már havazott

Folyamatosan havazott napközben a Mátrában. Több centis hóréteg maradt meg a hegyekben, például Kékestetőn. Sokan kihasználták a havat, lehetett csúszkálni, sportolni, vagy csak sétálni a hóesésben.

Színekkel a tél ellen! Kovács Dóri és Lakatos Márk stílustippjei

Már jócskán benne vagyunk az idei szezonban, de még mindig nem késő beszerezni a tél legtrendibb darabjait. Fontos, hogy bár a divatot most a kényelem és a praktikusság jellemzi, nem kell feltétlenül unalmasnak is lennie öltözékünknek.

Story Extra 2017-11-23


szerző:
2017.11.23. 15:40
Energiatakarékosság: miből?

Ha ön a szerencsésebbek közé tartozik, akkor most gázzal fűt otthon. Ha kevésbé szerencsés, akkor fával, vagy azzal, amit éppen talál. Akárhogyan is, a felhasznált energia egy részét alighanem ki-ki elpazarolja, mert valószínűleg korszerűtlen, szigetelés nélküli, energiahasználat szempontjából felújítandó házban, vagy lakásban él. Az államnak létezik stratégiája arra, hogy ezen változtasson. Igaz, a célok nem túlságosan acélosak.

 

Röpködtek a mínuszok Zabaron

Fogcsikorgató volt az éjszaka az ország leghidegebb településén. Zabaron -7,9 fokot mértek. A helyiek hozzászoktak az extra hideg időjáráshoz. A szerdai mínuszok sem viselték meg őket. Zabar az év 365 napjából 53 napon tartja az országos hidegrekordot. A helyiek már szeptemberben elkezdenek fűteni, és egészen májusig tart a fűtési szezon.

DARÁLÓ: ezúttal a napszemcsik kerültek górcső alá!

Bár nyáron a legnépszerűbb, a napszemüvegeket sokan őszel, tavasszal, és télen is viselik! Van ovális, kerek, kockás, köves, matt, színes és fekete, de vajon milyet válasszunk, ha trendik akarunk lenni?

HÓESÉS: Denverben újra tél lett

Elképesztő állapotok vannak Denverben. Mintha az amerikai város bennragadt volna a legkeményebb januári télben. Folyamatosan zuhog a hó, ami meg is marad. Az utakat kotró- és szórógépek járják, az autók alig tudnak mozogni a csúszós, fagyos hóban, az emberek pedig téli kabátot vettek, holott lassan vége a májusnak is. Denver nem egy messzi északi város, ami elvileg indokolná a rendkívüli időjárást. Az amerikai Közép-Nyugaton fekszik. Többek szerint a májusi telet a klimaváltozás okozza.

 

PÉCS: lezárt utak


szerző:
2017.04.20. 13:30
PÉCS: lezárt utak

Tipikus téli képet mutat a pécsi hegyoldal. Stábunk a Kilátó felé, illetve az Orfű felé vezető úton forgatott, de csak egy darabig tudtak elmenni. A hó súlya alatt leszakadt ágaktól ugyanis járhatatlanok az utak.

Fókusz 2017-04-19


szerző:
2017.04.19. 17:25
Visszatér a tél, hó is eshet

A hidegfront már érezteti a hatását: a Kékesen havazott, holnap pedig az egész országban a megszokottnál 10 fokkal hidegebb lesz. Ráadásul mindenütt lehet csapadék, néhol havas esőre, hóra is kell számítani. Sokan már ma elővették a télikabátjukat, sálat és sapkát húztak. A meteorológus szerint a következő két napban muszáj lesz melegen öltözni.

HAVAZÁS: Márciusi tél a Kékesen

Egész nap havazott a Kékestetőn. Mint télen, most is hatalmas pelyhekben hullott a hó, és a hőmérséklet is fagypont körül volt egész nap. Mostanra néhol már 10 centi is lehet a hó vastagsága. Volt, aki snowboardozott a márciusi télben. A hó valószínűleg nem lesz tartós és hamar elolvad.

 

Pimaszúr a Kanári-szigetekre cuccolt!

Papp Gergő, alias Pimaszúr Judittal és Ábellel együtt egészen a Kanári-szigetekig menekült a mínuszok elől.

A kocsijával hajtott rá a Balatonra! – VIDEÓ!

Pontosan öt évvel ezelőtt egy igen letaglózó hírrel találkoztunk! Az igen hűvös tél miatt akkor is szépen befagyott a Balaton, amely csodás látványt nyújtott. Igen ám, de két ember úgy gondolta, nem elég gyalog rámenni, hanem saját Hummerjukkal próbálták ki a jeges élményt. Sajnos a téli sportolás nem tartott sokáig, ugyanis a jégpáncél nem bírta el az autó súlyát, így beszakadt.

Sok a kátyú a jegesedés miatt

Évek óta nem tett annyi kárt Budapest útjaiban a tél, mint az idén - a Fővárosi Közútkezelő szerint. Két napja olvad, és máris több száz új úthibát regisztráltak a cégnél.  Az útjavító brigádok éjszaka és hétvégén is dolgoznak, hogy eltüntessék a kátyúkat. Sőt, már az útellenőrök is tömik a gödröket. Az autósoktól fokozott figyelmet kérnek.

Mire kell figyelni egy hólánc vásárlásakor?

Amikor a havas úton elakadtunk és már nem segít a szuper téligumink és az óriási vezetési rutin, akkor jön a megoldás: a hólánc. 

Rengetegen hívták a mentőket

Rekordmennyiségű riasztás a mentőknél Budapesten a csúszós utak miatt. Sokan elestek, kezüket, vagy a lábukat törték. Reggel még egy mentőautó is elakadt a budai hegyekben. Sokan késtek a munkából és az iskolából. A következő napokban is sok csapadék lesz, de a jégpáncél szinte teljesen felolvad az utakról.

Van, aki snowboarddal ment dolgozni

Mutatunk valakit, aki talán az egyetlen ember, aki örült a tegnapi időjárásnak. Mert míg a többségnek bosszúságot okozott az egész napos ónos eső és havazás- autók törtek össze és sokan elestek, addig volt egy fiatalember itt Budapesten, aki alig várta ezt az időt, hogy végre snowboarddal mehessen dolgozni.

Sok helyen elfogyott a tűzifa

Kemény volt a tél, elfogyott a fa, százak várnak az önkormányzati segítségre a Csongrád megyei Kübekházán. A település kétszázötvennyolc köbméter szociális tűzifára pályázott az ősszel, százötöt nyert, amit már kiosztottak és el is fogyott. Sokan viszont nem tudnak újabb adag fát venni, őket az önkormányzat próbálja kisegíteni. De már csak egy-két hétre való fát tudnak adni. A polgármester a Belügyminisztériumhoz fordult, de még nem kapott választ.

Szabó Zsófi elárulta egy titkát!

A csinos műsorvezető mindig odafigyel a külsejére, ahogyan arra is, hogy ebben a hideg időben az egészségét is megőrizze. Nem fogod elhinni, Zsófi minek a segítségével veszi fel a harcot az időjárás viszontagságaival!

A nyárba menekültek


szerző:
2017.01.26. 19:00
A nyárba menekültek

Ormányos medvékkel barátkoztak, skorpiót ettek, egzotikus tájakon türkizkék tengerekben fürödtek, miközben itthon a mínuszokkal küzdöttünk, celebjeink a nyárba menekültek. Vicces videóikkal nemcsak barátaikat szórakoztatják, hanem a Fókusz nézőit is!

Még most is jeges járdákon csúszkál a fél ország

Már több mint 10 napja nem esett szinte sehol semmilyen csapadék az országban, a járdák az ország több részén viszont még mindig olyanok, mintha jégpályák lennének. De vajon ki a felelős azért, hogy ezek nincsenek letakarítva?

Varázslatos jégkörhinta a Balatonnál

Nem mindennapi kalandban lehetett részük azoknak a korcsolyázóknak, akik a hétvégén Balatonlellén jártak. A magyar tengert a hideg időjárás miatt nagyjából harminc centiméteres jégtakaró fedi, ezt használták ki azok, akik egy hatalmas jégkörhintát gyártottak távol a parttól. Egy nagy kerek forgó tömböt vágtak ki a jégből, amelyre többen is rámerészkedtek. A jégkörhinta nem csak a földről, de felülről is csodálatos látványt nyújt.

Januárban halnak meg a legtöbben infarktusban, de vajon miért?

Hetek óta farkasordító hideg van Magyarországon. Éjszaka nem ritka a mínusz 10 vagy 20 fok. És nappal sem megy sokkal feljebb a hőmérő higanyszála. Hogy ez mennyire nem játék, azt egy friss kutatás is szemlélteti. Ilyen időben van ugyanis a legtöbb szívroham.

Lezárt utak a hófúvás miatt

Van, ahol még a hómaró sem bírt a hóval. Hat megyére adtak ki riasztást a hófúvások miatt, Borsodban négy utat le is kellett zárni, mert nem lehetett rajtuk közlekedni. Most nem a havazás, hanem az erős szél okozott gondot Észak-Magyarországon. A meteorológusok szerint a szél után jön a hideg. Emiatt négy megyére adtak ki figyelmeztetést, helyenként újra mínusz húsz fok alá csökken majd a hőmérséklet.

Hét kutya a fagyhalál szélén

A fagyhalál elől mentettek meg hét kutyát szekszárdi állatvédők a napokban Sárszentlőrincen. Gazdájuk, egy hatvankilenc éves férfi alig fél méteres láncra kötötte, és a mínusz 15 fokban magukra hagyta az állatokat az udvaron. A környéken lakók jelentették az esetet. A gazda ellen állatkínzás miatt indítottak eljárást.

Napok után is csúszkálnak

Felfagyott utak, csúszós járdák, dühös autósok és gyalogosok – négy nappal a havazás után még most is sok helyen hó és jég fedi a városok utcáit. Van, ahol csal a főutakon mentek végig a hókotrók, máshol a parkolókat sem tudják használni, mert még mindig nem takarították el a havat. Miskolcon az önkormányzat szerint 15 munkagép és 350 ember dolgozik folyamatosan, de annyi hó esett, hogy időbe telik, mire mindenhol végeznek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való