KERESÉS search-close

szociális otthon

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szociális otthon"

Brutális történet: építőkockák voltak a gyomrában

Fa építőkockákat találtak a boncoláskor egy 27 évesen meghalt, értelmi fogyatékos férfi testében, Szekszárdon. Az egyik helyi szociális otthonban élt, innen vitték kórházba, ahol meghalt. A nyelőcsövében és a gyomrában is találtak fajátékokat. Az eset még januárban történt, a rendőrség most közölte, hogy gondatlanság miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Rendszeresen kínozták a gondozók a betegeket a mozsgói szociális otthonban

A következő felvételek a Baranya megyei Mozsgó nevű település fogyatékos-otthonában készültek, és azt bizonyítják, hogy a gondozók többször is brutálisan bántalmazzák az otthon lakóit. Aki a felvételeket készítette, azt mesélte Moskovics Juditnak, hogy a bántalmazások rendszeresek voltak, és szerinte az otthon dolgozói közül sokan tudtak róla, mégsem tettek semmit. Ő viszont képtelen volt tétlenül nézni, mi történik, ezért rögzítette a megdöbbentő jeleneteket.

Videó a brutális kínzásról

Brutálisan kínoztak és megaláztak ápolók betegeket a mozsgói fogyatékos otthonban - erről mutat be exkluzív felvételeket ma este a Házon kívül. A rövid videókat az otthon egy korábbi dolgozója készítette. Felháborította az, ahogy bánnak a betegekkel, és az is, hogy szerinte az intézetben sokan tudtak a bántalmazásokról, mégsem tettek semmit. Az ügyben rendőrségi nyomozás folyik.

Bántalmazták a beteg embereket

Megvertek és megaláztak beteg embereket ápolóik egy állami fenntartású szociális otthonban. A Baranya megyei Mozsgó községben még tavaly történtek a bántalmazások. Szerdán az otthon két munkatársát elbocsátották, ők soha többé nem dolgozhatnak hasonló munkakörben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig feljelentést tett az ügyben. Az is kiderült, hogy nemrég az alapvető jogok biztosa azt állapította meg: a bántalmazás rendszerszintű problémákra vezethető vissza.

Zaklatás és verés a gödi otthonban?

Szexuálisan zaklathattak egy kamaszlányt, egy kiskorú fiút pedig megverhettek a gödi szociális otthonban, ahol fogyatékkal élő gyerekeket és felnőtteket gondoznak. Az intézményt egy korábbi botrány óta a Máltai Szeretetszolgálat üzemelteti. Ők azt mondták: mihelyt tudomást szereztek az ügyről, feljelentést tettek, az érintett dolgozókat pedig elbocsátották.

Egy ember meghalt, 72 kimenekült

Egy ember meghalt, 72 beteget viszont ki tudtak menekíteni miután tűz ütött ki egy szociális otthonban a Győr-Moson-Sopron megyei Táplánypusztán. A füst hamar belepte a kórtermeket, ahol fekvőbetegek és mozgáskorlátozottak voltak, így nehéz volt a mentés. Sokan füstmérgezést kaptak. Végül 12 embert vittek kórházba, a többségüket már kiengedték, egy nő van intenzív osztályon. Hogy mi okozta a tüzet még vizsgálják.

Az otthon is perelhetné az idősek gyerekeit

Akár a szociális otthon is beperelheti az idős emberek gyermekeit, hogy fizessék az eltartásukhoz szükséges összeget, ha arra nem elég a nyugdíjuk. Így változtatna a Polgári Törvénykönyvön a kormány. Az Alaptörvényben eddig is benne volt a szülőtartás kötelezettsége, de eddig csak a szülő perelhette be ezért a saját gyerekét.

Anyagi gondokkal küzd a szociális otthon

Csődközeli helyzetbe került a súlyosan fogyatékos embereket foglalkoztató Csömöri Rehabilitációs Központ. A szociális otthon több száz fogyatékosról gondoskodik. Munkát is adnak nekik. Kérdés, hogy meddig. Az alapítványi fenntartású intézmény vezetője a híradónak azt mondta: amióta az állam kevesebb pénzt ad, súlyos anyagi gondokkal küzdenek. Szerinte félő, hogy a jövőben nem tudnak tovább gondoskodni a fogyatékos emberekről.

A pszichiátriáról vitték a tárgyalásra

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a pszichiátriai beteget is, aki megölte lakótársát egy Győr melletti szociális otthonban. A 66 éves férfi a gyanú szerint késsel szurkálta halálra társát, miután állítólag pár száz forinton összevesztek.

Gálvölgyi-show 11-05-11


szerző:
2011.05.12. 22:10
Gálvölgyi-show 11-05-11

Gálvölgyi-show: A májusi Gálvölgyi-show gerincét egy „mini vígjáték” adja. Ez a közel negyedórás film egy szociális otthon mindennapjait mutatja be, Gálvölgyi kissé torz tükrén keresztül. A filmet - mint a kereskedelmi televíziókban általában - reklámok, illetve reklámparódiák szakítják meg. Ezen a „nagyobb lélegzetű” jeleneten kívül még több rövid, Gálvölgyitől megszokott poénos „filmszilánkot” kínál a műsor.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való