KERESÉS search-close

sziréna

34 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sziréna"

Bankokat fenyegetett, elítélték

Börtönbe kell mennie annak az asszonynak, aki másfél év alatt nyolc pénzintézetet fenyegetett bombával. Több mint négyezer embert kellett miatta kikísérni az épületekből.

„Szirénáznak, mint az állat”

Hangos szirénázásra panaszkodott egy budapesti férfi az Országos Mentőszolgálatnál. A levélíró neveletlen barbár állatoknak nevezi a mentőszolgálat dolgozóit, mert mint írja: „szirénáznak, mint az állat”. További részletek itt!

Felháborító: „Túl hangos a mentők szirénája”

Levelet kapott az Országos Mentőszolgálat, melyben valaki a túl hangos szirénázást kritizálja. Az OMSZ-nél megdöbbentek a minősíthetetlen hangnemű, fenyegetőző levélen.

A sofőrnek köszönheti az életét

Mentősofőrnek köszönheti az életét egy férfi Budapesten. Megdöbbentő felvételt tett közzé az Országos Mentőszolgálat. A videón az látszik, ahogy a szirénázó mentőautó egy forgalmas úton robog, amikor egy zebránál elé lép egy gyalogos. Csak a sofőr gyors reakciójának köszönheti, hogy nem ütötték el.

Rendőri felvezetés a vajúdó nőnek

Rendőri felvezetéssel jutott kórházba egy vajúdó kismama vasárnap. Férjével az M7-es autópályán tartottak Budapest felé, amikor beindult a szülés. A férj kétségbeesetten telefonált a segélyhívónak, ahol egy járőröző rendőrpárost riasztottak. Időben megérkeztek a kórházba, ahol az anya egészséges kisfiúnak adott életet.

Mentő és betegszállító ütközött

Szirénázó mentőautóba hajtott egy betegszállító hétfőn délelőtt Győrben. A sérült mentőápoló kezdte meg a betegszállítóban utazó két idős ember ellátását.

Elütött biciklis: azt mondja, nem látta a szirénát

Megkülönböztető jelzést használó autó ütött el vasárnap este egy kerékpárost Budapesten. Egy fővárosi kórház sürgősségi vérszállító autója balra akart kanyarodni a József körúton, amikor elgázolta a 20 éves férfit, aki súlyosan megsérült. Az RTL Híradó úgy tudja, a kerékpáros azt mondta a rendőröknek, azért tekert tovább, mert szerinte nem használt kék lámpát és szirénát az autó. Ezt még vizsgálják. Pénteken a BKV egyik forgalomelhárító autója gázolt halálra egy férfit Budapesten.

A megállónál gázolták halálra

Halálra gázolt egy férfit a BKK egyik megkülönböztető jelzést használó forgalomirányító kocsija egy Róbert Károly körúti villamosmegállónál péntek délután. A balesetben két nő is megsérült, őket az elütött áldozat sodorta el. Az RTL Híradó információi szerint a férfi át akart menni a síneken, amikor elütötték. Jobbra nézett, de a BKK-s kocsi a másik irányból, a forgalommal szemben jött.

Szirénázó mentőautóba rohant

Két kisgyerek és egy 29 hetes, várandós anyuka is ült abban a kocsiban, amelyik vasárnap délután mentőautóval ütközött Miskolcon. A mentőket balesethez riasztották, villogót és szirénát is használva hajtottak be a kereszteződésbe, ahol a másik jármű nekik csapódott. A sofőr későn vette észre a szirénázó mentőt, hiába fékezett, már nem tudott megállni. Szerencséjük volt, mert mindannyian megúszták karcolásokkal a balesetet, és a babának sem lett baja. Az egyik mentős viszont könnyebben megsérült.

VIDEÓ: Centiken múlott a baleset


szerző:
2017.06.18. 17:12
VIDEÓ: Centiken múlott a baleset

Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, amint egy kereszteződésben egy autó áthajtott egy szirénázó mentő és az őt követő kísérőautó között. Centiken múlott a baleset. A kereszteződésben már hallható a sziréna. Egy gyalogos még átfut, aztán a mentőautó áthajt a piroson. Ekkor megy át mögötte keresztben egy fekete autó, csakhogy a mentőt egy másik szirénázó autó is követi. A fekete autónak épp zöld van, így érkezik meg a keresztutcából a mentő mögé - és a mentőt kísérő autó elé. A kisérőautó sofőrje hatalmasat fékezett, csak így kerülhette el a balesetet.

Hallhatta-e a lány a szirénát?

Mennyire hallható egy szirénázó mentőautó, ha valaki fülhallgatóval hallgat zenét biciklizés közben. Ezt vizsgálta az ügyészség Békéscsabán abban a kereszteződésben, ahol tavaly novemberben egy mentőautó halálra gázolt egy tizenhat éves lányt. A fiatal a zebrán ment át a kerékpárjával, miközben zenét hallgatott. Az ügyészség szerint a mentőautó sofőrje hibázhatott, ő a gyanúsított.

 

Csalás: Rézből voltak az aranyrudak

Rézből voltak az aranyrudak, huszonöt milliárd forintos csalással gyanúsítanak egy zálogház tulajdonost Budapesten! A most elkészült vádemelési javaslat szerint 2010 és 15 között a Lombard Kézizálog tulajdonosa banki kölcsönöket kért. Fedezetül zálogjegyeket és aranyrudakat ajánlott. Ezek azonban értéktelenek voltak, az állítólagos aranyrudak rézből készültek. Ha elítélik, akár 15 évre börtönbe kerülhet.

A rendőrségi szirénák vezették haza az eltévedt férfit

A járőrautók szirénáival vezettek biztonságos helyre egy eltévedt vak férfit a rendőrök szombat hajnalban a Borsod megyei Szirmabesenyőn. A férfi sétálni indult a kutyájával, de rosszul lett és elájult. Mikor magához tért, nem tudta, hol van. Felhívta a rendőröket, akik a járőrautó szirénáját ki-be kapcsolva, hangjelzéssel irányították maguk felé. A vak férfinak az ijedségen kívül nem lett baja.

ELTÉVEDT: Szirénákkal irányították a vak férfit

A járőrautók szirénáival vezettek biztonságos helyre egy eltévedt vak férfit a rendőrök szombat hajnalban a Borsod megyei Szirmabesenyőn. A férfi sétálni indult a kutyájával, de rosszul lett és elájult. Mikor magához tért, nem tudta, hol van. Telefonon hívta a rendőröket, akik a járőrautó szirénáját ki-be kapcsolva, a hangjelzéssel irányították maguk felé. Szerencséje volt, az ijedségen kívül más baja nem lett.

Bonyolult vizsgálat kezdődik

Elsőbbség csak akkor van, ha azt meg is adják. Az ismert állítás igaz a megkülönböztető jelzést használó járművekre is, melynek vezetője nem veszélyeztethet másokat – mondta az RTL Híradónak nyilatkozó közlekedésbiztonsági szakértő. Kedden gázolt halálra egy szirénázó mentőautó egy kerékpárost Békéscsabán. Szemtanúk szerint a lány akkor akart a zebrán átkelni, amikor zöldre váltott a lámpa. A mentő ekkor ütötte el.

ELSŐBBSÉG: Mire figyeljünk, ha halljuk a szirénát?

Kedden gázolt halálra egy szirénázó mentőautó egy kerékpárost Békéscsabán. Szemtanúk szerint az áldozat akkor akart a zebrán akart átkelni, amikor zöldre váltott a lámpa. A mentő ekkor ütötte el. Pausz Ferenc közlekedés biztonsági szakértő azt mondta, hogy a szirénázó autó vezetője a közlekedési szabályokat csak úgy szegheti meg, ha azzal semmit és senkit nem veszélyeztet.

MENTŐ GÁZOLT: Zenét hallgatott, nem hallotta a szirénát

Szívbeteghez száguldó, szirénázó mentőautó gázolt el kedden késő délután egy zebrán bicikliző kamaszt Békéscsabán. A 16 éves lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de nem tudták megmenteni, este meghalt. Egy szemtanú szerint az áldozat zenét hallgatott, ezért nem hallhatta a szirénát. Amint a lámpája zöldre váltott, elindult és behajtott a kereszteződésbe, ahol érkezett a mentő, aminek sofőrje már nem tudott megállni.

Vészjelző szirénákat teszteltek

Megszólaltak a veszélyjelző szirénák az országban. Budapesten és kilenc megyében lehetett hallani a hangjukat. 576 sziréna szólt néhány percig. Nagyobb ipari üzemekhez telepítették a hangszórókat, hogy ha baj történik, ezekkel tájékoztassák a közelben élőket. A délelőtti csak próba volt, a katasztrófavédelem minden évben többször teszteli a szirénákat.

Súlyos beteget vittek, amikor karamboloztak

Az oldalára borult és több métert csúszott egy szirénázó mentőautó péntek délelőtt Budapesten. A baleset a XIII. kerület egyik kereszteződésében történt. A mentőautó egy súlyos beteget vitt a Honvédkórházba, amikor egy sofőr behajtott a kereszteződésbe, összeütközött a mentővel.  A balesetben a mentőautó személyzete, és a személyautó sofőrje is megsérült, a betegnek nem esett baja. A helyszínt órákra lezárták, a mentőautót a tűzoltók állították kerekeire.

 

Valószínűleg nem hallotta meg a szirénát

Az oldalára borult és több métert csúszott egy szirénázó mentőautó délelőtt Budapesten. A kocsi sofőrje valószínűleg nem hallotta meg a szirénát, úgy tudjuk hangosan szólt a zene az autóban. Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy a mentőautó az oldalára borult, több métert csúszott, végül az út közepén állt meg. A kocsi eleje a szélvédőig teljesen eltűnt, a légzsákok berobbantak az ütközés pillanatában. A három fős személyzet megsérült, de a betegnek nem lett baja.

Vérző, összeégett embereket láttak

Vérző és égési sérült emberek, óvodában rekedt gyerekek, állandó szirénák. Híradónknak több Brüsszelben lévő magyar is nyilatkozott. Volt, aki azt mondta órákig nem tudott hazajutni, és attól tartott, hogy egy harmadik robbanás is lesz. A Magyar Vöröskereszt elnöke eredetileg konferenciára utazott ki, elsők között ért oda a metrórobbantás helyszínére, és segített a sérültek ellátásban.  Híradónknak nyilatkozott egy nő, aki egy szállodában rekedt a robbantások után, éppen jött volna haza, egyelőre nem tudni elindul-e a gépe.

A legjobb amatőr felvételek a csepeli robbantásról

Óriási robajjal és porfelhővel robbantották fel a csepeli papírgyár épületét szombaton. A detonációról sok amatőr felvétel is készült, a legjobbakat összeszedtük önöknek.
 

Oltáshoz vonuló tűzoltók karamboloztak

Kisteherautóval ütközött egy szirénázó tűzoltóautó egy forgalmas kereszteződésben Kiskunfélegyházán. A balesetben a teherautót vezető férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, a tűzoltók közül senki sem sérült meg.

Szirénázó mentő elé vágott


szerző:
2015.02.03. 18:07
Szirénázó mentő elé vágott

Majdnem mentőautónak ütközött egy sofőr egy budapesti kereszteződésben - hajszálon múlt a tragédia. Az általunk megkérdezett vezetéstechnikai szakértő szerint bár egyik sofőr sem volt szabálytalan, de a mentőautó közelében mindig előzékenynek kell lenni.

Rossz emlékeket idéz, pedig életet menthet

Évtizedek után hétfőn újra felbőgtek a szirénák, vegyvédelmi próbariadót rendeltek el az ország több megyéjében és Budapesten.

Mentőt borított egy autós


szerző:
2011.09.24. 18:00
Mentőt borított egy autós

Szirénázó mentőautóba rohant egy kocsi péntek este Győrben. Az ütközéstől a mentő felborult és több métert csúszott az oldalán.

Hogy ne essünk pánikba a mentőtől

Perceket veszíthetnek a mentők a figyelmetlen és rutintalan vezetők miatt.

Vízzel van tele a velencei hócipő

A víz elérte az idei év legmagasabb szintjét a heves esőzések következtében.

A mentő furcsa balesete


szerző:
2010.11.24. 08:10
A mentő furcsa balesete

Fennakadt egy beteget szállító mentőautó egy úgynevezett elektromos útakadályon Budapest belvárosában.

Szirénázó rendőrautó gázolt el egy szabálytalankodó gyalogost

A kocsi épp egy patikarabláshoz tartott, amikor a III. kerület egyik kereszteződésébe érve elütött egy férfit.

Fegyverrel akarta meglesni Obamát


szerző:
2010.04.26. 20:47
Fegyverrel akarta meglesni Obamát

Őrizetbe vettek egy férfit, aki Barack Obama érkezésekor fegyverrel és szirénázó autóval jelent meg a reptéren.

Szirénazúgás közepette emlékeztek

Hétfő délelőtt 10-kor két percre megállt az élet Izraelben. A Holokausztra, a több mint hatmillió meggyilkolt emberre emlékeztek.

Lámpával és szirénával hajthatnak át a hídon

Kék lámpa és sziréna, csak együtt használva számít megkülönböztető jelzésnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való