KERESÉS search-close

szerzői jog

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szerzői jog"

Új szerzői jog, új internet?

Ha valaki előad egy dalt vagy ír egy cikket, s ezek ingyenesen elérhetőek az internetes keresőprogramokon, kapjon-e pénzt érte – mert eddig nem kapott. Az Európai Unió először 2001-ben igyekezett szabályozni az internettel kapcsolatos szerzői jogokat. 2013-ban újra nekiálltak és 5 év után az Európai Parlament most szeptemberben elfogadott egy szabályozási javaslatot, ami nem holnaptól lesz kötelező, de a folyamat elindult. Egyelőre az alkotóknak áll a zászló.

Ellopták az Omega dalát?

Kóbor János szerint nem lopták el az Omega dalát, csak elfelejtettek intézkedni. Reméli, peren kívül megállapodnak.

Lopás miatt áll bíróság elé Justin Timberlake?

A duó, vagyis will.i. am, és a már mozivásznon is feltűnt énekes a Damn Girl című számuk miatt kénytelenek pereskedni. Justin Timberlake dala nagyon hasonlít az 1969-es A New Day is Here At Last című Perry Kibble alkotásra, ezért a kiadó jogi útra terelte az ügyet.

Jolly mégsem akkora király?


szerző:
2015.11.30. 19:10
Jolly mégsem akkora király?

Tarcsi Zoltánt alias Jollyt, a mulatós műfaj koronázatlan királyát citálta bíróságra kevésbé ismert kolléganője, Dirnberger Tímea. A vita Jolly egyik legnépszerűbb slágere, a no roxa áj szerzői jogai körül folyik.  

BOTRÁNY: Schobert Norbi 500 millióra perel hitelronásért

Nem kértek engedélyt a szerzőktől a DVD-iken hallható zenék szerzőitől, kiadóitól. Ezt állítja, és ezért perelte be Schobert Norbiékat több lemezlovas. Norbi váratlanul betoppant a sajtótájékoztatóra, majd bejelentette, hogy egy 500 milliós kártérítési pert indít az őt perlők ellen, hitelrontás miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való