KERESÉS search-close

szentendre

45 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szentendre"

Barátok emlékeztek meg a balesetben elhunyt szentendrei állatmenhely vezetőjéről

Egy emberként gyászol Szentendre, amiért elveszítették Andrást, akit igazából mindenki ismert és szeretett a kis városban. Az egész életét az állatok megmentésének szentelte. Rengetegen emlékeztek meg róla szerda este az állatmenhely előtt.

Újraélesztették a karambol után

Először halottnak hitték az autóbaleset sérültjét, de a mentőhelikopter személyzetének sikerült újraélesztenie. Szentendrén ütközött két autó frontálisan, ekkor sérült meg a férfi. Rajta kívül hárman sérültek meg súlyosan. Budapesten pedig villamossínekre hajtott, majd fának csapódott egy autó kora reggel a Hungária körúton. A karosszéria szó szerint rácsavarodott a fa törzsére, a roncsot csak úgy tudták elvinni, hogy a tűzoltók kivágták a fát.

Strandpapucsban tiltakoztak


szerző:
2018.09.16. 18:20
Strandpapucsban tiltakoztak

Strandpapucsban és szalmakalapban tüntetett több helybéli a szentendrei önkormányzat épülete előtt. Azért tiltakoztak, mert egy magánbefektető irodaházakat építene a környéken lévő Postás szabadstrand partjára.

Rejtély: két holttest a Dunánál

Rejtélyes halál Szentendrén. Két holttestet találtak a város iparterülete mellett csütörtök délután nem messze a kerékpárúttól és a Dunától. Információink szerint egy biciklis találta meg a holttesteket, ő értesítette a rendőröket.

 

VIDEÓN: Leütötte a Kétfarkú Kutya Párt plakátragasztó aktivistáját egy taxis Szentendrén

A férfi az októberi népszavazás ellen buzdító plakátokat tépkedte, amikor a plakátot ragasztó 16 éves fiú kérdőre vonta, a taxis pedig gondolkodás nélkül ütött. Az esetet mobiltelefonnal rögzítette a középiskolás fiú. Hogy mit mesélt a történtekről, azt megnézhetik este 18:00-kor a Híradóban. 

A hajózás ihlette a modern ékszereket

Hullámok, hajók és világítótornyok nyakláncokon és gyűrűkön! Kortárs ékszertervezők alkotásaiból nyílik kiállítás az Erdész Galériában Szentendrén. A designerek hajózással kapcsolatos ékszereket készítettek 21. századi stílusban.

Évtizedek után legálisan fürödhetnek a Dunában

Törvényes szabadstranddá nyilvánítottak egy szentendrei Duna-szakaszt, ahol évtizedek óta tilosban fürödtek az emberek. Ez csupán a negyedik ingyenes fürdőhely a főváros környékén a folyón, és többet egyelőre nem is terveznek. Pedig megkeresésünkre a Kormányhivatal azt közölte, nehéz, de nem elképzelhetetlen akár Budapesten is szabadstrandot létesíteni. 

Vízben úszó biliárdgolyók a Dunán

Hatalmas, vízen úszó biliárdgolyók tűntek fel néhány napja a Dunában Szentendrénél. A különleges látvány egy térinstalláció, amelyet már évek óta szeretne megvalósítani Vincze Ottó képzőművész. Ez is része annak a kortárs képzőművészeti fesztiválnak, amelyet először rendeznek meg a városban.

Civilek tiltakoznak a Turul-szobor ellen

Engedély nélkül kezdték el egy Turul-szobor építését Szentendrén. Erről a 444.hu írt először. Az emlékmű felállításáról még 2013-ban döntött a képviselőtestület - de több engedély azóta sincs meg. Civilek tiltakoznak az építés ellen, mert szerintük a turul vitatott szimbólum. A város jegyzője annyit közölt, az építőket figyelmeztették, hogy ne dolgozzanak engedély nélkül, ők viszont jövő szombaton már fel is avatnák a szobrot.

Lovasbemutató és bajuszpödrő verseny

Huszár-napokat tartanak a szentendrei skanzenben. Március 15-ig fegyver- és lovasbemutatók, huszár kiképzés, fakardozás, illetve bajuszpödrő verseny és hagyományos borbély borotválás várja a látogatókat. A programokon az is kiderül, hogy mit kerestek Rózsa Sándor és betyárjai az 1848/49-es harcokban.

Lilu akkor is örül az első hónak, ha latyak marad utána

"Tudom, hogy dugó lesz...tudom, hogy csúszni fog es ronda, ha olvad, de az első hótól boldog vagyok mindig..." - ezt írta a műsorvezető az ablakából készült havas tájkép alá.

Politikusok verekedtek, lövés is dörrent

Riasztópisztollyal kétszer a levegőbe lőtt egy szocialista politikus az éjjel Szentendrén, miután szerinte egy fideszes önkormányzati képviselő késsel rátámadt. A konfliktus oka elsősorban egy nő lehet.

Őrjöngött két nő a HÉV-en


szerző:
2015.06.20. 18:05
Őrjöngött két nő a HÉV-en

Őrjöngő nő támadt egy férfinak a szentendrei HÉV-en. Az esetet az egyik szemtanú videóra vette. A felvételen az látható, hogy a nő és társa először ordibál az utasokkal, majd egyikük megtámad egy férfit az Aquincumi megállóban álló szerelvényen. Üti-rúgja és végül a pulóverét is elszakítja. A két nőt még a megállóban elkapták. Hogy mi volt a dulakodás oka, még vizsgálják.

Előzetes: Balhé a szentendrei HÉV-en

Két nő üvöltözött a járaton, majd több utasra is rátámadtak, egy férfi pulóverét eltépték a dulakodásban. A balhét videóra vette az egyik utas. A felvételeket mutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Volt barátja ölhette meg


szerző:
2015.03.22. 18:05
Volt barátja ölhette meg

Őrizetbe vették a szentendrei gyilkosság gyanúsítottját. A rendőrök szerint korábbi barátja végezhetett a nővel. Az asszony holttestét péntek hajnalban a fia találta meg szentendrei házában. Az épülettől néhány száz méterre bukkantak a nő barátjára, eszméletlen állapotban, vágásokkal a kezén.

Még nem tudták kihallgatni a sebesültet

Életben van és az intenzív osztályon fekszik az a sebesült férfi, aki péntek hajnalban Szentendrén, egy lakóház erkélyén kért segítséget. Fél órával korábban egy közeli házban egy nő holttestére bukkant annak családja. A környéken élők szerint a kórházba szállított véres férfi a halott nő volt barátja. A rendőrök azt mondják, hogy amíg nem hallgatták ki a sebesültet, nem nyilatkoznak a rejtélyes ügyről.

Egy nő meghalt, barátja életveszélyben

Holtan találta 42 éves édesanyját egy férfi péntek hajnalban Szentendrén. Kevéssel később a gyilkosságtól alig 500 méterre lévő háznál pedig egy erősen vérző férfi kért segítséget. Úgy tudjuk, hogy ő a meghalt asszony barátja volt. Szúrt sérülésekkel, eszméletlen állapotban vitték kórházba, a rendőrök egyelőre nem tudták kihallgatni. Most azt vizsgálják, hogy a férfi hogyan és mitől sérült meg, valamint van-e köze az asszony halálához.

Lopott autókat bontottak a régi laktanyában

Egykori laktanyában bontották a lopott autókat Szentendrén. Két embert kaptak el, több mint 100 alkatrészt foglaltak le. Úgy tudjuk, eddig legalább 10 olyan autóból találtak darabokat, melyeket a napokban, Budapestről loptak el.

Márton napi ünnep Szentendrén


szerző:
2014.11.08. 18:55
Márton napi ünnep Szentendrén

Egyesek a jövő évi időjárást szeretnék megtudni, mások a bőség reményében fogyasztanak libát. Bár csak kedden lesz Márton napja, az őszbúcsúztató ünnepet már szombaton elkezdték a Szentendrei Skanzenben.
 

Iszapos első lépések a Duna távozása után

A víz kettéosztotta a növényeket élő zöldre és szürkéskék holtra, akár egy Tim Burton film díszletén. Viszont sokkal jobbak a híreink a Szentendrei-szigetről, mint múlt hétvégén. Dunabogdány kapui megnyíltak, Kisoroszi pedig megszűnt lakatlan szigetté lenni.

Törzsutas: Szentendre és Cserkeszőlő

Törzsutas: Előbb a nemrég felemelkedett fürdőnagyhatalomba, Cserkeszőlőre látogatunk, majd Szentendre kulturális és sportéletével ismerkedünk.

Lángos miatt kerültek kórházba


szerző:
2011.09.15. 21:01
Lángos miatt kerültek kórházba

A négy fiatalhoz a szentendrei étterem tulajdonosa hívta ki a mentőket, ételmérgezésre gyanakszanak.

Páncélszekrényt találtak a Dunában

Ismeretlen eredetű, esetlegesen bűncselekményből származó páncélszekrényt találtak a Duna hatos folyamkilométerénél.

Nem keresik tovább az eltűnt kenust

Hiába keresték azt a férfit, aki kenuval borult fel szerdán, majd elmerült a Dunában.

Anya és fia együtt árulták a drogot

Anya és fia kerültek előzetes letartóztatásba kábítószer-kereskedelem miatt Szentendrén.

Kolbász mellett tartották a drogot

Fiataloknak árult kábítószert egy férfi és egy nő Szentendrén. A dílerek főként marihuánát és party-drogokat értékesítettek.

Félreértés miatt fogták el a rendőrök

A fiatalembert és édesanyját órákon át fogvatartották, mert a fiú a gyanú szerint kirabolt egy postát.

Koboldok és diótörők a vitrinben

Múlt és a jelen míves ünnepi kiegészítői várják a kincskeresőket Szentendrén, ahol minden nap ünnep.

Húsvétolás a Budai várban és a Skanzenban is

Húsvét alkalmából országszerte szentmiséket tartanak, illetve több városban családi programokat szerveznek.

Fánkok és disznótorok Szentendrén

Vidám disznótorok és farsangi mulatságok jegyében telnek a hétvégék februárban Szentendrén, a skanzenben.

Megszépült a Kovács Margit Múzeum

Péntektől ismét a Vastagh György utcai házban lehet megnézni a Kossuth-díjas művész kerámiáit.

meneTrend IttHon: Szentendre


szerző:
2010.12.04. 00:40
meneTrend IttHon: Szentendre

meneTrend IttHon: Ezúttal Szentendrét vettük célba: igazán szerencsések a fővárosiak, hogy egy ilyen bájos, csodaszép városka van saját lakóhelyük közelében.

Kigyulladt a szentendrei HÉV


szerző:
2010.11.20. 10:27
Kigyulladt a szentendrei HÉV

A Békásmegyer felé tartó szerelvény utolsó kocsijában, a Rómaifürdőnél csaptak fel a lángok péntek este.

A menyasszonynak megjósolták a tragédiát

A döbbenetes szentendrei esküvős baleset után hét évvel szemtanúk, az áldozatok családtagjai és az egyik túlélő idézi fel mi történt. A násznép tagjai frontálisan ütköztek egymással, az ifjú feleség meghalt, a férj életben maradt. A szemtanúk között volt Barabás Éva is.

Szentendre éjjel-nappal nyitva


szerző:
2010.08.20. 16:15
Szentendre éjjel-nappal nyitva

Kiállítások, koncertek, színházi előadások, játékos gyerekprogramok várják az érdeklődőket augusztus 27-e és 29-e között.

Végső búcsú a repülőgépbaleset áldozatától

Szerdán vesznek végső búcsút Szobi Balázs dakaros kamionversenyzőtől, aki július 5-én veszítette életét egy kisrepülőgép-balesetben.

Elöntötte a víz Szentendre belvárosát

Több utcát is le kellett zárni a szerda esti vihar után. Egy autó elakadt a fél méter mély vízben.

Autók égtek Szentendrén


szerző:
2010.04.05. 11:31
Autók égtek Szentendrén

Egy autó teljesen kiégett, a két mellette álló pedig megrongálódott hétfőn hajnalban.

ittHON: Szentendre


szerző:
2010.01.09. 00:55

Felborultak, elmentek


szerző:
2009.12.18. 07:03
Szabadtéri programok és hagyományőrzés

Tízezreket csábítottak az országban a Húsvéti rendezvények.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való