KERESÉS search-close

szarvas

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szarvas"

Nylonzacskóktól hullanak a szarvasok a Nara parkban

Már 9 szarvas pusztult el a műanyagok miatt Japánban.

Szarvast néztek betörőnek az Egyesült Államokban

Egy texasi nő a házában csörömpölést hallott, ezért bezárkózott a wc-be, és onnan hívta a segélyhívó vonalat. A rendőrök óvatosak voltak, mert a házban fegyver is volt, amit megkaparinthatott volna egy betörő, persze nem egy szarvas.

Autók között ugrált a szarvas

Megtermett szarvas ugrott át az úton, az arra közlekedők megúszták - nem mindennapi felvételt juttatott el egy sofőr a vezess.hu-nak. Fedélzeti kamera rögzítette, hogy a 3-as úton keresztül ugrat egy szarvas. A forgalom nagy volt, de nem történt baleset. Az állat is épségben átjutott a túloldalra. Az autós oktató szerint a megoldás az lehet, ha mindig tudatosan vezetünk.

NEM MINDENNAPI: Hatalmas szarvas ugrott át az autó előtt

Elképesztő felvételt vett videóra egy autós még márciusban, a 3-as úton. A kocsi fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy jól megtermett szarvas átugrott az autó előtt. Az egész 2 másodperc alatt zajlott le, az állat szerencsésen átért a túloldalra. Kész csoda, hogy nem történt baleset. Videó forrása: vezess.hu

VADBALESET:  Vaddisznókat és szarvast ütöttek el a 6-os úton

Vadak okoztak több balesetet a 6-os úton, Pécs közelében tegnap este. Először egy vaddisznókonda szaladt át az úton, az egyiket telibe kapta egy kocsi. Az ütközéstől az autó az egyik árokba, a vaddisznó pedig a másik sávba repült, ahol a szembejövő kocsi is nekiment, és végül az is az árokban kötött ki. Egy sérültet vittek el a mentők. Még tartott a helyszínelés, amikor pár száz méterrel odébb egy másik kocsi egy szarvast ütött el.

SZERENCSÉJE VOLT: Megmenekült a szarvas

Tűzoltók mentettek ki a jeges vízből egy szerencsétlenül járt szarvast az Egyesült Államokban. Az állat rámerészkedett a befagyott tóra, a jég azonban nem volt elég vastag ahhoz, hogy megtartsa a súlyát, így az beszakadt alatta. A tűzoltók köteleket erősítettek rá, majd partra húzták a megrémült patást. Az állatnak az ijedtségen kívül más baja nem esett, pár percig a földön fekve pihente ki a mentőakció megpróbáltatásait, majd elfutott.

Közlekedésbiztonság: a medve, a puma és aligátor is jó útat választottak

Kamerák rögzítették, ahogy medvék, szarvasok, egy aligátor és egy puma is az útkereszteződés alatti területet választja a biztonságos átkeléshez, délnyugat Floridában.

Elvették Bandit, a szarvasborjút

Szarvasborjút nevelt másfél éven át a saját kertjében egy fiatalember a Somogy megyei Ötvöskónyiban. Most azonban elvették tőle, és lopás miatt kell felelnie. Azt mondja: az erdőben magára hagyva találta a legyengült állatot, megsajnálta, ezért hazavitte és a pónik között tartotta. A szarvasborjú most egy vadasparkba került.

Brutális: kétfejű szarvasra talált egy amerikai vadász

Egy kétfejű szarvast lőtt le egy vadász Amerikában. Az állat valójában nem egy torzszülemény volt, hanem egy furcsa balesetnek volt köszönhető a nem mindennapi látvány.

Halálos baleset szarvas miatt

Szarvas okozott halálos balesetet reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Araknál. Az állat valószínűleg kiugrott az útra, éppen neki egy autónak. A sofőr félreránthatta a kormányt és emiatt frontálisan ütközött a szembejövő kocsival. Mindkét autóban csak a sofőrök ültek, egyikük azonban nem élte túl az ütközést.

Egyre több állattal találkozhatunk az utakon

Kezdődik a szarvasbőgés, ezért a vadászok szerint fel kell készülni, hogy egyre több állattal találkozhatunk az utakon. A napokban Vas megyében vette fel egy autós, ahogy az úton egy szarvas vágtatott előtte. A Híradónak nyilatkozó oktató azt tanácsolja, ha vadat látunk, kapcsoljuk le a reflektort és lassítsunk.

Szarvassal ütközött egy motoros, belehalt

Szörnyethalt egy motoros, miután vasárnap este szarvassal ütközött Zalacsány közelében. Az 50 éves férfi már majdnem hazaérkezett, pár kilométerre volt csupán otthonától, amikor az állat kiugrott elé. Lerepült a motorról, és bár védőruhában volt és bukósisakot is viselt, életét nem lehetett megmenteni.

Medve kóborolt az utcán


szerző:
2018.05.29. 18:45
Medve kóborolt az utcán

Két magyar városban is medvét láttak néhány nap különbséggel. Eddig ilyenre csak külföldön volt példa. A két esetről felvétel is készült.

Leégett a tollfeldolgozó üzem

Kigyulladt és teljesen leégett egy tollfeldolgozó üzem raktára Szarvason. A lángok percek alatt elborították az épületet és a benne tárolt több száz kiló tollat.

Több száz szarvasból álló rudlit vettek videóra

Több mint két percig tartották fel a forgalmat - több száz szarvasból álló rudlit vettek videóra a napokban a Baranya megyei Bóly környékén. Az állatok elképesztő tempóval rohantak át az úton, a természetfilmbe illő jelenetet az egyik autós örökítette meg mobiltelefonjával.

 

KULISSZATITOK: így szelídítették meg az állatokat az Oscar-díjra jelölt magyar filmben

A testről és lélekről című film két főszereplője egy ideje már ugyanazt álmodja éjjelente: szarvas alakban találkoznak és így kezdődik intim, romantikus kapcsolatuk. A Fókusz stábja az állatok szelídítőjével, Horkai Zoltánnal forgatott.

Szarvas rohant az álló autóba

Szarvas rohant egy szinte álló autóba. A sofőr észrevette őket, lelassított, két állatot át is engedett, ám egy harmadik a kocsinak rohant. A szarvas feje betörte a hátsó ablakot, ahol ráadásul két gyerek ült. Nagyobb baj is lehetett volna, a gyerekeket az üvegszilánkok sebesítették meg.

Elgázolt vad miatt lett tragédia

Ketten meghaltak, egy fiatalember pedig életveszélyes állapotban került kórházba, miután kocsijuk elé repült egy szarvas teteme, amit előtte egy szembejövő kamion ütött el. Az áldozatok kocsija felborult és egy másik kamionnak is nekicsapódott. A szarvast elgázoló kamionos azt mondta az RTL Híradónak, már hiába próbált fékezni, amikor meglátta a közeledő állatot.

Vaddisznógázolás a sztrádán

Vaddisznót gázolt egy autós késő este az M3-as autópályán. A kocsi összetört, az autópályát lezárták. Évente több ezer hasonló vadbaleset történik az ország útjain. Az autósok alig 20 százalékának van ilyenre biztosítása, ugyanis a CASCO fedezhetné a károkat.

Kerényi Miklós Gábor:˝Láttam én már elég vaddisznót a színházban!

Ma Kerényi Miklós Gábor, azaz KERO a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője főzött vadhúsból, amivel ráadásul úgy levette a lábáról Rozináékat, hogy a Konyhafőnök VIP zsűrijének tagja felajánlott neki egy helyet a műsorban!

SZARVASBÉBIK: 5 kisszarvas - majdnem egyszerre

Gondozójuk mesélt a Budakeszi Vadasparkban született kisszarvasokról. Megmutatjuk a kicsiket!

Tömegével fogy majd a szarvashús áfa-csökkentés után?

Ha néhány élelmiszernek csökken az ára, annak örülni kell. Még ha ezek ritkábban vásárolt dolgok is, mint mondjuk a szarvas- vagy vaddisznóhús, vagy bármi halféleség, az olcsó pontytól a drága lazacig. Ezeknek is csökkentené az ÁFÁ-ját a kormány, hogy több fogyjon belőlük. De vajon, ha kisebb lesz rajtuk az adó, tényleg olcsóbbak lesznek? Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem biztos. De főleg: mit kezd az egyszeri háziasszony egy kis szarvashússal és lazaccal? Főleg, ha még sose csinált ezekből se ebédet, se vacsorát. Tettünk egy próbát, és nekiálltunk főzőcskézni.

Hurokkal ölik a szarvasokat

Megcsonkított szarvastetemeket találtak a tornaszentjakabi erdőben. Az agancsuk miatt ölték meg az állatokat. Négy szarvasbikát találták, de a helyiek szerint valószínű, hogy ettől sokkal több állat lehet. Már tavaly is láttak egy piros autót, ami rendszeresen behajtott az erdőbe. Akkor vált gyanússá két férfi, akiket a rendőrök a héten elfogtak.

Autó elé kergették a szarvast

Kutyák kergettek autó elé egy szarvast Rábahídvég közelében. Az állat az ütközés után elpusztult, a sofőrnek nem lett baja. A helyi vadász szerint elképzelhető, hogy orvvadászok vagy kóbor kutyák riasztották meg az állatot.

JÓTANÁCSOK: mit csináljunk, ha autónk elé ugrik egy vad?

Jótanácsok autóvezetőknek! Albert Péter, a Speedworld Driving Events vezető oktatója elmondja, mire kell odafigyelni, hogy nagyobb eséllyel kerüljük el a vadállatokkal való ütközést.

Dübörögtek a szarvaspaták

Döbbenetes felvétel Baranya megyéből, mintegy száz szarvasból álló csorda futott át az úton Nagynyárád határában. A jelenetet egy nézőnk mobiltelefonjával örökítette meg. A dübörgő paták hangját még úgy is lehetett hallani, hogy az autó ablakait nem húzták le.

 

Felvették a szarvasmentést

Túrázók mentettek meg egy bajba jutott szarvas borjút Zalában. Az állat elcsúszott egy befagyott tó jegén és képtelen volt felállni. Az erdőjárók hosszú percekig próbálták partra segíteni a megriadt állatot, az akciót videóra is vették. Ahogy egy járókelő Dunaszekcsőnél azt, amint 30 szarvas ússza át a jeges Dunát, majd futnak tovább a parton. Az általunk megkérdezett vadász szerint mindkét esetben emberek zavarhatták meg az állatokat.

 

Túlszaporodtak a vadak


szerző:
2016.12.04. 18:17
Túlszaporodtak a vadak

Tömegével lövik ki a következő hetekben a vadakat Magyarországon. Annyira elszaporodtak főként a szarvasok és a vaddisznók, hogy az már a vadászkamara szerint is nehezen kezelhető. A vadak egyre több kertben teszik tönkre a terményeket. Az éhes állatokat a kerítések sem állítják meg, sok helyen egyszerűen kidöntik.

Szarvasok randalíroznak a városban

Két, az utcákon száguldozó jávorszarvas tartotta izgalomban az amerikai Bismarck nevű kisváros lakót. Az állatok a környékbeli erdőből keveredhettek be a település központjába, a helyiek tisztes távolból figyelték és fényképezték őket. Az egyik hamar megunta a hirtelen jött népszerűséget, és visszaügetett az erdőbe, a másik azonban tovább randalírozott a belvárosban. Amikor azonban a rendőrök megpróbálták kilőni, ő is kereket oldott, azóta is keresik.

HUROKKAL VADÁSZOTT: Felvette a kamera

Egy kamera buktatta le azt a vadorzót, aki még januárban próbált szarvast elejteni hurokkal. Az ügyészég információi szerint a Miháld melletti erdőbe vitt ki egy tekercs nagyvad elejtésére alkalmas drótot.

Szarvas okozott balesetet


szerző:
2016.06.12. 18:20
Szarvas okozott balesetet

Szarvas okozott balesetet Somogyban, a Békés megyei Mezőberényben pedig villanyoszlopnak csapódott egy autó, mert a sofőrje rosszul lett vezetés közben. Rengeteg baleset történt az utakon, a hétvégén. A legtöbb súlyos sérülésekkel végződött, de volt olyan is, ahol szerencsésen megúszták az utasok: mindenki a saját lábán szállt ki a roncsokból.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való