KERESÉS search-close

szamizdat

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szamizdat"

Költői magaslatok és emberi gyarlóságok – Petri György a XXI. században!

Politikus, ellenzéki, szamizdat költő volt – mondják róla pályatársai. Petri György néha tudatosan trágár módon írta meg, mitől rossz a rendszer a XXI. században.

Szamizdattal búcsúzott a Magyar Nemzet

Szamizdattal búcsúzik az olvasóitól a Magyar Nemzet. A 16 oldalas laphoz, amelyet 40 ezer példányban nyomtattak ki, az alapítóról elnevezett Pethő Sándor utcában tartott budapesti megemlékezésen lehetett hozzájutni.

Miért volt fontos a cserépkályha és a szerelem a 80-as évek ellenállóinak?

Harminc évvel ezelőtt egy fatüzelésű kályha vagy kandalló Budapesten ritkaságszáma ment. Mindenki gázzal fűtött, ez volt a legolcsóbb. Pedig voltak néhányan, akik sokat adtak volna a nyolcvanas években azért, hogy jegyzeteiket, kézirataikat a lángok közé dobhassák. Ha esetleg rendőrök jelentek meg a ház körül, szamizdat után kutatva.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való