KERESÉS search-close

szakember hiány

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szakember hiány"

Még csak érdeklődő sincs az állásra

Fél éve hiába keresnek óvodapedagógusokat az egyik Győr-Moson-Sopron megyei óvodába. Három helyet hirdettek meg Győrzámolyon, de eddig csak egyet tudtak betölteni. Azt mondják, senki sem érdeklődik. A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem egyedi a probléma. Számításaik szerint több száz szakképzett óvónő hiányozhat országszerte.

Mást állít a tanárhiányról a szakszervezet és a kormány

A Pedagógusok Szakszervezete úgy számol; négyezer pedagógus hagyta ott a pályát ebben a tanévben. Szerintük nincsenek meg a kellő feltételek ahhoz, hogy vonzó legyen a pedagógus pálya, emiatt is kezdeményezik, hogy összeüljön a sztrájkbizottság. Az Oktatási Államtitkárság szerint nincs baj, mert legalább annyian álltak pedagógusnak, mint amennyien szakmát váltottak.

Kevés a logopédus


szerző:
2017.03.26. 18:27
Kevés a logopédus

Kevés a logopédus, a gyógytornász és az iskolapszichológus, pedig egyre több gyerek szorul rá a segítségre. A Magyar Nemzet információi szerinte vidéken az ilyen állások harmadát nem tudják betölteni. Békés megyében egy logopédusra 80-90 gyerek jut. A Pedagógusok Szakszervezete szerint az a probléma, hogy a szakszolgálatosok keveset keresnek. Az oktatási államtitkárság szerint nem a fizetés, hanem a képzőhely kevés, de ősztől ez is változik.

Egyre kevesebben mennek óvónőnek

Elöregszik az óvónői pálya, kevés fiatal választja ezt a hivatást a Pedagógusok Szakszervezete szerint. Bár az egyik legnépszerűbb szak az óvodapedagógia volt, a diplomát sokan arra használják, hogy külföldre menjenek gyerekekre vigyázni- legalábbis ezt mondják az általunk megkérdezett óvodavezetők. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint csak bizonyos területeken van hiány.

Orvosok és ápolók: távozásra kényszerítve

Noha hosszabb ideje nyilvánvaló, hogy az egészségügy roskadozik, nehéz ezt szó nélkül hagyni. Sorolhatnánk a számokat. De ma nem a számokra, hanem emberekre vagyunk kíváncsiak, a szakma képviselőinek segítségével igyekszünk többet megtudni a helyzetről.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való