KERESÉS search-close

szabadság

96 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szabadság"

Woodstock: A zene, a szabadság és a szerelem forradalma

50 éve forradalom zajlott Amerikában, a zene, a szabadság és a szerelem forradalma. A Woodstocki Fesztivál 1969-ben egy kisebb szabadtéri bulinak indult, de a zenetörténet egyik legfontosabb eseménye lett, ami egy egész generáció gondolkodására hatással volt. Ma már Budapesten él az a két férfi, aki ott volt ötven éve augusztus tizenötödikén ahol a szabadság és a szerelem forradalma született.   

Nem árulják el a miniszterek, hogy hol nyaralnak

Titkolják a miniszterek, hogy hol és mikor töltik nyári szabadságukat. A kormánytagok közül egyedül Gulyás Gergely árulta el, hogy Franciaországba utazik, a többi minisztériumot azonban hiába kérdeztük, mindenhonnan egységes szövegű elutasítást kaptunk a szabadságokra vonatkozó kérdésre, eszerint magánügy, hol és mikor pihennek a kormánytagok.

Ezért fontos a nyaralás az ember életében!

Biztosan mindenkinek ismerős a helyzet, amikor kiveszünk egy hét szabadságot, de pihenés helyett arra használjuk az időt, hogy utolérjük magunknak, és mindent elintézzünk. Milyan hatással van a lelkünkre a nyaralás, és miért érdemes időt szakítani a feltöltődésre? Kiss Henriett élet-mentor elárulja!

Nyáron is nagy szükség van véradókra

Neked egy óra, három embernek az élet - ezzel a szlogennel indított kampányt az Országos Vérellátó Szolgálat. A nyári hónapokban sok önkéntes véradó szabadságra megy, így nehezebb a készletek szinten tartása. Naponta 1600-1800 önkéntes vérére van szükség ahhoz, hogy biztonságosan el tudják látni a betegeket és a sérülteket.  

MTA: sérülhet a kutatás szabadsága

Sérül a tudományos kutatás szabadsága, ha elfogadják a kormány javaslatát a Magyar Tudományos Akadémia átalakításáról - ez az akadémia véleménye a kedden benyújtott tervezetről. Legfőbb kifogásuk az, hogy a kutatóhálózat irányítását egy olyan új testületnek adnák át, amelyben döntő szava lehet a kormány képviselőinek. Palkovics László miniszter az RTL híradónak azt mondta, olyan döntést hoztak, amelyben az akadémikusok igényei is megjelentek.

Többezren tüntettek Budapesten a tudomány szabadságáért

Többezren tüntettek Budapesten a tudomány szabadságáért. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány elvenné a kutatóhálózatot. Az erről szóló döntést az Index szerint a következő hetekben hozhatja meg az Országgyűlés. Az Innovációs- és Technológiai Minisztérium szerint az átalakítás erősítené a kutatás szabadságát.

50 órás munkahét, kevesebb szabadság

Több munka, kevesebb szabadság, és nem biztos, hogy több bér! Rabszolgatörvénynek nevezi az ellenzék és több szakszervezet azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet két fideszes képviselő nyújtott be. Van, aki örül annak, hogy többet dolgoztathatja az alkalmazottakat: például azok német multicégek, akikkel Szíjjártó Péter tárgyalt nemrég... 

Így nyaralnak télen az Éjjel-Nappal Budapest szereplői!

Novemberben is fejest ugrottak a nyárba az Éjjel-Nappal Budapest szereplői. Két évvel ezelőtt Montenegró tengerpartjáig kísértük őket, ahol a hangulatos óváros és a pálmafás strandok mindenkit lenyűgöztek...

Újabb tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.11.16. 19:30
Újabb tüntetés a CEU mellett

A Momentum ismét utcára hívta az embereket, ezzel próbál meg nyomást gyakorolni a kormányra, hogy Orbán Viktor megállapodásra jusson a Közép-Európai Egyetem ügyében.

 

MTA: a tét a tudomány szabadsága

Magyarország ijesztően keveset költ kutatásra és fejlesztésre, de a magyar tudomány ennek ellenére a térségben kiemelkedően eredményes. Pontosan nem tudható, hogy a nyári adok-kapok után most hol tart az akadémia és a minisztérium közötti huzavona. Az akadémia rendkívüli közgyűlés összehívásában gondolkodik, de, ki tudja, talán kompromisszumkészségét bizonygatandó, főtitkárhelyettese most – úgymond politikai okokból - két előadást is eltanácsolt a magyar tudomány ünnepének központi színpadáról.

Elfárasztotta a migrációs nyomás

Muszáj felöltenie az akkumulátorait, ezért egy hónap szabadságra megy Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő az állami rádióban beszélt arról, hogy elfárasztotta a folyamatos migrációs nyomás, a választási kampány és a sok utazás. A Jobbik közben vizsgálatot követel, hogy kiderüljön, miből fizette útját Orbán Viktor az oroszországi foci vébére. Ők ugyanis nem hiszik el azt, amit a kormány közölt. Eszerint a miniszterelnök saját zsebből fizetett.

 

Pénz helyett szabadságot kapnak a rendőrök

Rendőrhiányt okozhat, hogy január elsejétől már nem fizethetik ki a túlórát a rendőröknek. Ezt állítja a rendvédelmi dolgozók szakszervezete. Úgy számolnak, évente több százezres, de akár milliós összeget bukhat egy rendőr. A 2015-ben elfogadott, és januárban hatályba lépő szabály szerint a túlórát ugyanis pénzzel nem, csak szabadsággal lehet megváltani. A Miniszterelnökség a Belügyminisztériumtól várja a probléma megoldására a javaslatot.

Vetítéseket zavartak szét szélsőjobbosok

Egy hónapon belül a második mozielőadást zavarták szét magukat ortodox kereszténynek nevező szélsőjobbosok Bukarestben. Mindkétszer arra hivatkoztak, hogy a vetített filmek szerintük a homoszexualitást propagálják. A Cannes-nagydíjas román filmrendező, Cristian Mungiu felszólította a kulturális minisztert és Bukarest polgármesterét, hogy védjék meg a művészi szabadságot, de egyelőre mindketten hallgatnak.

A világ egyik legelzártabb országában járt Karafiáth Orsi

Három évvel ezelőtt meséltünk arról, hogy a világ legelzártabb országa, a hely, ahová évente csak néhány kivételezett ember kaphat belépést. Karafiáth Orsolya költő-énekesnő egyike azoknak, aki nem csak beutazhatott, de körül is nézhetett a 21. századi szemmel teljesen érthetetlen sztálini díszletek között.

Átvállalnák a börtönt Geréb Ágnes támogatói

Már több százan csatlakoztak a Geréb Ágnes börtönbüntetését átvállalni szándékozók közé. Van, aki azért, mert minden gyerekét otthon hozta világra a szülésznő segítségével. Van, aki azért, mert mindhárom gyereke császármetszéssel jött világra. A büntetést átvállalók nem pusztán Geréb Ágnessel éreznek szolidaritást, hanem azt mondják ez számukra demonstráció is a női test szabadsága mellett.

Így töltik a karácsonyt a Barátok közt sztárjai!

Három évvel ezelőtt, a híres sorozat szereplőit megleste a Fókusz, miközben játszottak, etettek, ittak. Mivel akkor már egy hét sem volt karácsonyig, arról is meséltek nekünk, hogy töltik majd ünnepeket!

Tenya távozása felszabadította Andit

Tóth Andi beismerte, hogy örül Pintér Tibor távozásának. Ha kíváncsi vagy, hogy miért érzi magát felszabadultnak a lány, nézd meg a videót!

Bence és Berci romantikus kabóca röptetésétől garantáltan elolvadsz!

Miután Berci hatására Istenes Bence legyőzte a kabócától való félelmét, a két srác egymást kézenfogva engedte szabadon az állatot. Létezhet ennél romantikusabb pillanat?

Joe Barbi helyett Zoéval tölti a napot

Bár Joe a srácokkal akart motorozni menni, Barbi megkérte, hogy inkább kísérje el a védőnőhöz, és a férfi rögtön igent mondott...

Sebestyén Balázsnak elege lett!


szerző:
2017.06.27. 11:30
Sebestyén Balázsnak elege lett!

Az RTL Klub műsorvezetője épp jól megérdemelt szabadságát tölti, azonban közösségi oldalát a nyaralás alatt sem hanyagolja el...

Augusztusban szabadulhat a gyilkosságért elítélt Bene László

Tabuk nélküli interjú a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Bene Lászlóval. A férfi nyár végén szabadulhat, azt mondja, várja a családja és már munkája is van.

Rosszul hivatkozik a kormány a CEU-ra

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

Nem automatikusan kap mindenki két diplomát

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

Nem volt feltétel a külföldi campus

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

Fókusz 2017-04-05


szerző:
2017.04.05. 17:25

Fókusz 2017-03-31


szerző:
2017.03.31. 17:25
Megható! – Stohl Andrást ritkán látjuk így!

A színészt, de főleg a családját ritkán láttuk olyan meghitt pillanatban, mint egy évvel ezelőtt, mikor a teljes família végre együtt lehetett. Három napra ki tudtak szakadni a hétköznapok pörgéséből és akkor meg sem álltak Felsőtárkányig.

Így még biztos nem láttad a Barátok közt színészeit – Mutatjuk!

Némi pihenés után a sorozat stúdiójában ismét felkapcsolódtak a lámpák, a kamerák és a színészek is készen állnak, hogy folytatódjon a Mátyás király tér életének szövevényes története.

Bódi Sylvi felejthetetlen névnapi ajándékban részesült! - FOTÓK!

Az egykori szépségkirálynő manapság kedvenc hobbijának él, az óceánnak és a hullámoknak. Úgy tűnik, ennyire még sosem volt boldog, és ennek az egyik posztjában hangot is adott. Lélegzetelállító képek jönnek! 

Előző rész (2016. október 17.)

Vajon mit kell tennie Miklósnak a szabadságáért? Hogyan próbálja oldani a feszültséget Margó? Vajon mit tud meg Emília Félixről? László úgy dönt, mégis csak költözni szeretne.

Kiss Ádám puszta kézzel legyűr mindenkit

A humorista éppen jól megérdemelt vakációját tölti, és ilyenkor mindig akadnak érdekes kalandok a szabadnapok sokaságában. Így volt ezzel Ádám is, akiről kiderült, hogy egy igazi kalandor lakozik a lelkében.

VV KINGA:

Négy éve már, hogy a ValóVilág 5 szériájának szexi játékosa arról mesélt a Fókusz kameráinak, hogy merre és hol nyaralt abban az évben. Kiderült, Kinga Törökországban pihente ki fáradalmait. Hogy kivel utazott? Kiderül a videóból!

Félelmetes! Lakatlan szigeten találta magát a Barátok közt színésznője

Nagy Alexandra büszkén szokott mesélni a kalandosabbnál kalandosabb útjairól. A bátor lány most is örömmel avatott be minket a legutóbbi malajziai nyaralásába.

Így telt a nyári szünet Barátok közt!

Újra forognak a kamerák a Mátyás király téren. De mielőtt tovább futnának a szálak, biztosan mindenki kíváncsi, hogy mivel töltötték szabadidejüket kedvenc sztárjaink. Íme!

Lesérült a Barátok közt sztárja

A sorozat stábja visszatért a nyári szünetről, hogy a 8000. epizódot méltó ünnepléssel köszönthessék. Nyári Dia, Kiss Ramóna, Nagy Alexa, Csórics Balázs és Kiss Péter Balázs is elmesélte, hogy mi történt velük az elmúlt pár hétben.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55
Hihetetlen! Ezek a kártevők teszik tönkre Szabó Zsófi életét!

Szabó Zsófi éppen jól megérdemelt szabadságát tölti. Bár a Story Extra forgatásai nem álltak le, Zsófi műsorvezetés helyett pihenéssel tölti az idejét. A szőke szépség majd kicsattan a boldogságtól, azonban van valami, ami képes kissé borússá tenni ezeket a csodálatos heteket ...

Nyári Dia szexi képekkel lepte meg rajongóit

A színésznő fantasztikus formában van és ezt nem is fél megmutatni! Végre számára is eljött a pihenés ideje. De lássuk, hogyan telnek a szabadsággal töltött napok!

Ilyen a Story Extra Gál Petrával!

Szabó Zsófi átadta a stafétát a Story Extra új műsorvezetőjének, ugyanis a következő hónapokban Gál Petrát láthatjuk majd a műsor háziasszonyaként. Íme a nagy pillanat...

Szabó Zsófi átadta a stafétát a Fókusz riporterének

Új szerepben ismerhetik meg a nézők a Fókusz riporterét, Gál Petrát, aki a nyári időszakban helyettesíti majd Szabó Zsófit, a Story Extra műsorvezetőjét.

Váltótársat kap a Story Extra műsorvezetője a nyárra

Szabó Zsófit a nyári szabadsága alatt a Fókusz riportere, Gál Petra helyettesíti majd.

Fesztiválok, sztártitkok, premierek – Így zajlik az idei nyár

Lassan félidőnél járunk, ha a meleg hónapok számára gondolunk, de panaszkodni nincs okunk, hiszen hátra van még a java. Heti összefoglalónkból kiderül, eddig hogy ütötték el az időt celebjeink.

Végtelen szabadság: ilyen az élet a siklóernyőn

Szabadság, izgatottság, eufória. Ezek az érzések járhatják át a pilótákat abban a pillanatban, amikor elemelkednek a földtől és madártávlatból kémlelhetik a világot. A siklóernyőzés a legszabadabb módja a repülésnek, ahogy ember elérheti a repülést a mai világban egyelőre. Juhász Katalin és Falucskai Lóránt a siklóernyőzés bajnokai és a levegő urai. A repülés rabjaivá váltak, ami már örökre az életük része marad.

 

Kulisszafotók – Így búcsúztak a Barátok közt sztárjai!

Csak semmi pánik, mindenki nyugodjon meg! Valóban elköszöntek egymástól a sorozat sztárjai, de csak egy hónapos különlétről van szó. Az elválást megelőző partiról pedig rendkívül izgalmas képeink vannak. A nézők viszont egész nyáron láthatják kedvenceiket a sorozatban.

Nem mindenkit engednek hosszabb szabadságra?

Kevés a szakember, ezért nem mehetnek hosszabb szabadságra egyes boltok dolgozói, erre kényszerítik az alkalmazottakat a szakszervezet szerint. Az RTL-Híradónak az egyik munkaerő közvetítő cégnél azt mondták, nem csak a kereskedelemben, hanem más területeken is óriási a hiány a szakképzetlen és szakképzett munkavállalókból. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem azért van munkaerőhiány, mert külföldre mentek a szakemberek, hanem azért, mert több lett a munkahely.

Nem engedik el hosszabb szabadságra a kereskedelemben dolgozókat

Több kereskedelmi dolgozó is arról panaszkodik, hogy a nyáron nem engedik el hosszabb szabadságra. Hogy ennek mi az oka, és még milyen területeken burjánzik a szakemberhiány, 18:00-kor megnézhetik az RTL Híradóban!

Szabadságot is kaphatnak a diákok

Válogathatnak a nyári munkák között a diákok, egyelőre túlkínálat van az állásokból az iskola-szövetkezeteknél. Akár 1500 forintot is kaphatnak óránként a dolgozó egyetemisták és középiskolások, de a minimálbérnél sehol sem fizethetnek nekik kevesebbet. Januártól még fizetett szabadság is jár a diák munkavállalóknak egy törvényi változás miatt.

Juli búcsúzik a börtönléttől

Attila családja szétesett, mióta Juli börtönben van. Szerencsére csodás dolog történt velük, meglett Robi gyilkosa, így a megtört anya végre szabadulhat a hónap óta tartó fogságból.

Juli csodálatos pillanata – Nemsokára szabadulhat

A rács mögött egy dolgot biztosan megtanult Júlia, nincs olyan helyzet, amit ne tudna megoldani, avagy túlélni. A borzasztó hónapok nem gyengítették őt, sőt, most erősebb, mint valaha.

Túlterhelt dolgozók a kórházban

Túlterhelt nővérek és orvosok, hosszú várakozás, szakadt matracok és furcsa kinézetű instant tea. Egy édesanya a közösségi oldalon osztotta meg tapasztalatait a budapesti Szent László Kórház gyermekosztályáról, miután kislánya négy napot töltött ott. Ő és a szobában lévő másik gyermek édesanyja részletesen beszélt tapasztalatukról az RTL Híradónak.

Egy világjáró család elképesztő története

Egy különleges család története, akik egyszer csak úgy döntöttek egyfolytában utazni fognak szerte a Földön. Sok száz kalandjukon túl, négy gyerekkel is bővült a család élete az elmúlt 16 évben.

Fizetett betegszabadság a nehéz napok idején?

Alhasi görcsök, fejfájás, mellfeszülés, hányinger. A legtöbben ezeket a tüneteket tapasztalják menstruáció idején. Vannak, akik ilyenkor ki sem tudnak kelni az ágyból, éppen ezért több országban már fizetett betegszabadságot biztosítanak a nőknek a nehéz napok alatt.

Zsolt durván kiosztja Bözsit

Bözsi az egyedüli, aki kitörő örömmel fogadja a frissen szabadult Barthát. Gyorsan kiderül, mi is áll a háttérben, és közben azt is megtudjuk, hogy miért nem szabad előbb cselekedni, mint gondolkodni.

Kiss Ramóna megvalósította egy régi álmát

Több hónapos szabadság után, Kiss Ramóna újra hallat magáról. Nemcsak a Barátok közt Zsófija tűnt el a nézők szeme elől, de az őt alakító színésznő is. A Fókusz elkísérte a napokban, amikor visszatért a Barátok csapatához.

Kiss Ramóna meghódította Miamit

Tavaly karácsonykor jelentették be, hogy Kiss Ramóna több mint 10 év után két hónapra távozik a Barátok közt-ből.

Roland és Dávid legjobb barátok lesznek?

Dávid unatkozik, mivel Kristóf elment, Marci nem ér rá, és az utóbbi időben Millával sem könnyű a helyzet. Dávid Rolanddal tölti a napot, és úgy érzi: új barátra tett szert.

Kemény harc a medencén kívül

Mi lehet a Hosszú Katinka által kirobbantott botrány hátterében? Megszólalnak azok az edzők, akik nem teljesen értik az úszónőt és azok is, akik Katinka mellé álltak.
 

Párizs, a Szabadság, Egyenlőség, Testvériség városa

A párizsi terrortámadások után miért változtatta sok ezer magyar is a francia zászló színeire a profilképét? Miért rendíti meg Európát a Párizst ért merénylet? A Szabadság, Egyenlőség, Testvériség eszméjébe vetett hitünket érte találat? A Fókusz Pluszban ismert magyarok, művészek, történészek mondják el véleményüket, és tapasztalataikat.

Mit adott nekünk magyaroknak a francia kultúra?

A párizsi terrortámadások után miért változtatta sok ezer magyar is a francia zászló színeire a profilképét? Miért rendíti meg Európát a Párizst ért merénylet? A Szabadság, Egyenlőség, Testvériség eszméjébe vetett hitünket érte találat? A Fókusz Pluszban ismert magyarok, művészek, történészek mondják el véleményüket, és tapasztalataikat.

Gazdálkodjunk okosan a szabadságokkal!

Nem könnyű okosan gazdálkodni a szabadságunkkal, ugyanis, ha belegondolunk komoly fejtörést okoz, hogy mikor hány napot lőjünk el, mennyi marad év végére és azt, mikor érdemes kivenni, meg egyáltalán mikor lehet? Ha ügyesen sakkozunk, az év végén hosszabb szabadságra számíthatunk. Hogyan? Erzse Tibor, munkaügyi szakértő volt a vendégünk!

Ez történt a 40. héten


szerző:
2015.10.02. 22:00
Ez történt a 40. héten

Tóbiás és Ádám befejezik a fitnesz DVD-t, és Tóbiás Péterrel akarja bemutatni az edzésterv sikerességét. Liza megtudja, hogy ki az igazi apja. Mit tesz most? Zsolt hamis üzenetet kap, amely komoly veszélybe sodorhatja a szabadságát, és elhatározásra jut. Mire Krisztián és Rudi rájön, hogy mi áll a háttérben, addigra már késő. Miklós és segítője megszerzik azt, amire már rég óta vágynak, és üzleti ajánlatot tesznek Ritának. Vajon ő mit választ? Júliát feldühíti Timi, és olyat tesz, ami nem várt következményekkel jár, így Timi bosszút forral, ami nem csupán másokon csapódik le, de súlyos következményekkel jár.
 

Szül a főnökasszony: mennyi szabadság jár neki?

A törvény értelmében minden kismamát 24 hét szülési szabadság illet meg. Ennek célja a szülésre való felkészülés, illetve az újszülött csecsemő gondozása. De mi van akkor, ha éppen a főnökasszony terhes? Neki lehetnek extra jogai, kérheti az alkalmazottakat, befektetőket arra, hogy hozzá igazodjanak? Meddig mehet el és rá vonatkoznak-e egyéb jogszabályok, erre kerestük a választ Repka Ágnes, munkajogi szakokleveles tanácsadóval.

Előzetes Kitörés Röszkénél


szerző:
2015.09.04. 14:34
Előzetes Kitörés Röszkénél

Több száz menekült tört ki péntek délelőtt a röszkei hangárból, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászat indult utánuk a tanyavilágban, akik pedig nem jutottak ki a táborból folyamatosan azt skandálják a kerítésnél, hogy Freeedom, Freedom, vagyis szabadság. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Poszt-szabadság szindróma

Lassan vége a nyárnak, a legtöbben túlvannak a jól megérdemelt szabadságon, ám most itt az ideje, hogy visszarázódjunk a munkába, behozzuk az esetleges lemaradást a teendőinkben, bármennyire is nehéz, ezen túl kell esni. Ez viszont nem könnyű, de nem kell megijedni, ha valaki lehangolt a vakáció utáni napokban, teljesen normális. Szerettünk volna pár tippet adni, Udvari Judit, klinikai szakpszichológus segítségével, hogy hogyan is tehetjük meg azt átállást úgy, hogy az a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

Tetkók és történetek, melyek mögöttük bújkálnak

Jogsértő-e, ha a boltban nem fogadják el a húszezresünket, mondván, nincs váltópénz? Az MNB szakértője válaszol. Vendégeinkkel nemcsak tetkómustrát tartunk, de az ezekhez kapcsolódó történeteiket is elmesélik. Illetve, kiderítjük, miért olyan nehéz visszatérni a munkába a szabadság után! 8:08 - Minden reggel kedden is az RTL Klubon!

Hells Angels: A motoros bandák titokzatos világa

Hangos motorok, marcona külső és korlátlan szabadságérzet. A hírhedt Hells Angels egykor szelíd motorosaiból mára bőregyenruhás, félelmetesnek tűnő alakok lettek. Filmes túlzás vagy tényleg léteznek két kereken száguldozó bűnözők? Egy amerikai ügynök az egyik legveszélyesebb motoros bandába épült be. Kilyén Tamás riportja.

„Ahol tartasz az éneklésben, meg sem érdemled!”

Kata gyötrődik, mert eddig számára ismeretlen szituációba keveredett Tomival. A pasija most egyben a főnöke is, aki komoly elvárásokat támaszt vele szemben. Ideje elkezdeni próbálni, mert pár nap és felvétel! Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

FRANCI: Hatalmas csobbanással ünnepelte a szabadságot

A hód másfél hónapig volt a Fővárosi Állatkert lakója. Az első napokban szelíden tűrte az embereket, éppen ezért ügyeltek rá, hogy nehogy túlságosan az emberhez szokjon. A XVII. kerületben, egy templom mellett látták meg a Noé Állatotthon dolgozói, akik nem értették, hogy kerülhetett oda. Pénteken, kicsit meghízva került vissza egy Duna-menti természetvédelmi területre.

Fesztiváldivat: mivel hódíthatunk idén?

Itt a nyár és vele együtt a fesztiválok időszaka. Tavaly a szakadt farmer és a kalap volt a menő, idén azonban ez egy kicsit átalakult. Hogy hogyan, azt Rigó Ági, stylist segítségével Molnár Andi mutatta be.

Reflektor 15-04-30


szerző:
2015.05.01. 01:55
Reflektor 15-04-30

Reflektor: Együtt bulizott a hazai sztárvilág színe-java. Ábrahám Edit élvezi a szabadságot.

Legalább 14 egybefüggő időre kell elengednie a munkáltatónak a munkavállalót

A nyár közeledtével egyre többen törik a fejüket, hogy mikor menjenek majd szabadságra, akár a gyerekek iskolai, óvodai szünete miatt, akár mert épp szembejött valami kedvező utazási ajánlat. A munkahelyen viszont könnyen szembesülhetünk azzal, hogy a kollegánk már jó előre beírta magát arra az időszakra, vagy hogy a főnök egész egyszerűen nem enged el. A szabadságolások szabályait vettük sorra Dr. Lórodi László munkajogi szakértővel.

A nagy átverés


szerző:
2015.04.17. 17:39
A nagy átverés

A szabadság országának mondták, de valójában nem létezik. Hubai Antal kollégánk felkereste Liberlandet, legalábbis ahol lennie kéne.

A taxizás, mint életforma


szerző:
2015.04.07. 23:15
A taxizás, mint életforma

Az első budapesti taxik szürkék voltak, a dudát és irányjelzőt kézzel működtették. Még az autómosó is magyar találmány volt. A tulaj imádta a bérkocsikat. Hidvégi: a rendszámát is a családtagjairól nevezte el A második világháború után államosították a vállalatot, a rendszerváltáskor mezítlábas taxik lepték el az utakat.

Kokárdát kaptak az elengedett gólyák

A Hortobágyi Madárkórházban még a gólyák is kokárdával a nyakukban repültek az ünnep tiszteletére. Most is, mint 15 éve mindig, március 15-ére időzítették a korábban betegség, vagy sérülés miatt befogott madarak elengedését. Ilyenkor érkeznek ugyanis vissza társaik Afrikából. A szabadságnak nem mindegyik gólya örült, volt, amelyik szívesebben maradt volna még a kórházban.

Egy év után hazatért Józan László, a Barátok közt Tóbiása

Bár Laci imádja az otthonát, sajnos az utóbbi időben nem volt sok ideje arra, hogy hazamenjen Kárpátaljára. Nem is olyan régen azonban fogta magát, és kivett egy kis szabadságot, hogy a pihenés mellett szeretteivel is lehessen.

Kaley Couco így piheni ki a fárasztó hétköznapokat

A nehéz hétköznapokat követően a szőke szépség szeret otthonában pihenni. Megtudtuk, hogyan tölti a nyugis napokat.

7 hosszú hétvége lesz jövőre


szerző:
2014.12.28. 18:20
7 hosszú hétvége lesz jövőre

Az első mindjárt az újév legelején, négy napig pihenhetik majd a szilveszteri buli fáradalmait. A munkaügyi tanácsadók szerint érdemes a jövő évi szabadságokat már most megtervezni, ha ugyanis időben döntenek, a főnökeikkel is könnyebb lesz megállapodni.

Mit tehetünk a megmaradt szabadságunkkal?

A szerencsések a szabadságuk nagy részét már biztosan kivették a nyár folyamán, azonban vannak nagy számban olyan munkavállalók is, akik az év vége közeledtével még nagyon sok szabadnappal rendelkeznek. Íme, a legfontosabb tudnivalók a rájuk vonatkozó szabályokról és az igénybevételről!

A házasság szabadságot öl?

Hadas Kriszta és Varga Feri is boldog házasságban él. Műsorunkban elárulták, hogy mindketten elegendő teret engednek párjuknak. De mit jelent számukra a szabadság?

A színpadról csápoltuk végig az Omega és a Scorpions koncertjét

Hihetetlen látványban volt részünk, és az is kiderül, hogy bírták a négyórás kiképzést a hetven körüli rocklegendák.

Törvényesen hiányozhatunk a munkahelyről?!

Vannak olyan esetek, amikor a munkavállaló mentesülhet a munkavégzés alól és ezért még a fizetéséből sem vonhatnak le egy forintot sem, csak sokan nincsenek tisztában ezzel. Munkajogász szakértőnk adásunkban elárulta, hogy mikor és mire van lehetőségünk.

Megnyírbálhatják a szabadságokat

Kevesebb lenne a szabadság a Munka Törvénykönyvének tervezete szerint.

Átmenetileg elköszönt a kormányszóvivő

Családi okok miatt július elsejétől fizetés nélküli szabadságra megy a kormányszóvivő.

Felelniük kell a kecskeméti gumiszoba miatt

Bezáratták a kecskeméti Juhar utcai fogyatékosok intézetében illegálisan működtetett dühöngőt.

Vége a hosszú szabadságoknak?


szerző:
2011.04.29. 14:07
Vége a hosszú szabadságoknak?

A kormány valamilyen formában hozzányúl a szabadságolás jelenlegi rendszeréhez.

Rossz arcát mutatja a Szabadság-szobor

A New York-i szobor helyett véletlenül a Las Vegas-i másolat arca került az amerikai posta bélyegére.

Felére apadna a miniszterek szabija

Húsz napra csökkentené a miniszterek éves szabadságát Navracsics Tibor. Évi negyven napot úgysem tudnak kivenni a miniszterek.

Több órás sorban állás az útlevélért

A Központi Okmányirodába küldik, akit nem tudnak fogadni, ott emiatt tumultus van.

Fókusz Plusz 10-07-03


szerző:
2010.07.03. 19:30
Fókusz Plusz 10-07-03

Fókusz Plusz: Bemutatjuk az ország legextrémebb szórakozási lehetőségeit és legexkluzívabb szállodáit, de az is kiderül, hogyan úszhatjuk meg nyaralásunkat a lehető legkevesebb pénzből!

Nagy szabadságot kap a kormány


szerző:
2010.05.19. 07:43
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való