KERESÉS search-close

szabálysértés

51 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szabálysértés"

 Két autós is átment a piroson, miközben még egy babakocsi is a zebrán volt!

Újabb durva közlekedési szabálysértésről készült videó: Még egy babakocsi is a zebrán volt, amikor két autós is áthajtott a piros lámpán a gyalogosok között Székesfehérváron. Egy nézőnk küldte el az általa készített felvételt. Ezen látszik: a szemből szabályosan kanyarodó autósok is veszélyben voltak.

Hová tűntek az aluljárókból a hajléktalanok?

Először az aluljárókból tűntek el illetve tüntették el a hajléktalanokat, mivel október 15-e óta bűncselekménynek illetve szabálysértésnek minősül, ha valaki a közterületeken és az utcán él. Kíváncsiak voltunk, hogy hova tűntek most az aluljárókból a hajléktalanok és hogy ők mennyire félnek az új rendelkezéstől.

 

Sok hajléktalanról nincs hírük

Aggasztó, hogy a forgalmas helyekről eltűntek a hajléktalanok Budapesten, de a szállók kihasználtsága alig emelkedett. Ezt mondták Híradónknak az egyik karitatív szervezetnél, ahol a szociális munkások már napok óta nem tudnak semmit több olyan utcán élő emberről, akiknek segítségre lenne szükségük.

Bírók is aláírták a petíciót

Több bíró is aláírta azt a petíciót, amit a hajléktalanságot büntető új jogszabály miatt indítottak - ezt mondta híradónknak az akciót kezdeményező ügyvéd. A tiltakozáshoz eddig 1600-an, többségükben jogászok csatlakoztak. Az ügyvéd szerint a bíróknak az Alkotmánybírósághoz kellene fordulniuk, amely már 2012-ben kimondta a hajléktalanságról, hogy az nem büntetőjogi kérdés.

Szabadon engedték a hajléktalant

Egyelőre szabadon engedte a bíróság azt a hajléktalan férfit, akit pénteken állítottak elő a rendőrök a fővárosban. Ellene is azért indult eljárás, mert az utcán él. A bíró úgy döntött, bár megtehetné, nem gyorsított eljárásban tárgyalja az ügyet. Így két nap fogvatartás után kiengedték. Azt mondta: először takarót próbál szerezni, mert az övét valaki kidobta.

Rendőrségen a buszmegálló-építők

Behívták a rendőrségre a Kétfarkú Kutya Párt tagjait, akik buszmegállót építettek a felcsútiaknak még augusztusban. A rendőrségtől szabálysértési ügyben kaptak idézést, ha nem jelennek meg, elővezetik őket. A párt elnöke szerint teljesen érthetetlen az idézés, mert semmilyen szabálysértést nem követtek el.

Büntetést kaptak a rendőrök


szerző:
2018.07.13. 18:08
Büntetést kaptak a rendőrök

A balesetet túlélőket megbüntette a rendőrség. Nem volt bekapcsolva a biztonsági övük, ezért 20 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a rendőrség azokra a készenléti rendőrökre, akik tavaly októberben túlélői voltak az M5-ös autópályán történt tragikus, buszos balesetnek. A rendőrség szerint két évük van arra, hogy a szabálysértések elkövetése után kiszabják a bírságot.

UNDORÍTÓ: Ennyire gusztustalan dolgot ritkán látni

Egy Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és a hozzá tartozó előállító helyen tartottak ellenőrzést a múlt héten a Nemzet Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. Az egységben számos szabálytalanságot, köztük súlyos higiéniai problémákat találtak az ellenőrök. Az akció során több mint 9,5 tonna élelmiszer megsemmisítését rendelték el a NÉBIH munkatársai.

Végleges! Döntöttek a nézők Tivy sorsáról

A nézők kezébe került Tivy sorsa, akik az adás alatt eldöntötték, mi legyen a következménye a srác szabályszegésének. Íme!

Tivy szabálysértést követett el a Villában!

A nézők kezébe került Tivy, pontosabban a következő Párbaj sorsa, ugyanis a villalakók nagyon komoly szabályt sértett meg, ami nem maradhat következmények nélkül.

Valami leszakította a vezetéket

Letépett villanyvezeték, beszakadt tető, szanaszét heverő kábelek, és áramszünet. Ezzel szembesült több család is péntek este Demecserben. Habár az ott élők semmit és senkit nem láttak az utcában, szerintük egy figyelmetlen sofőr okozhatta a károkat. Azt mondják, egy nagyobb járműt vezethetett, amely leszakította a magasfeszültségű vezetékeket. Tizennégy házban azóta sincs áram. A rendőrség szabálysértés miatt keresi a sofőrt.

Mennyire előítéletesek a rend őrei?

Végeztek egy tesztet Mezőszemerén. Egy fiatal nő egy bicajjal másfél órán át tekert a településen, többször elhajtott a rendőrök előtt. Aztán átadta ezt a kerékpárt egy helyi roma férfinek, akit az első adódó pillanatban leintettek a rendőrök és megbüntették tízezer forintra. Megkerestük a rendőrséget is, hogy szerintük előítéletesen viselkednek-e a rend őrei a cigányokkal, hajléktalanokkal, vagy a szexmunkásokkal.

 

Mit jelent az, hogy

A Kresz alapismereteinek elsajátításakor valószínűleg nincs olyan ember, akinek ne okozna fejtörést a táblafelismerések témaköre. Például: behajtani tilos – kivéve célfogalom kiegészítő táblával… Lássuk, hogyan kerülhetjük el a 30.000 forintos közigazgatási bírságot!

Kampány a túl magas bírságok ellen

Akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki az utcán szemetel, nem a zebrán megy át, vagy nincs például a kerékpárján prizma. Jogvédők most kampányt indítottak, hogy felhívják a figyelmet, a szerintük aránytalan és abszurd büntetési tételekre. Magyarországon évente csaknem 6700-an azért kerülnek börtönbe, mert valamiért nem fizetik be a szabálysértési bírságot.

Mindent látó traffipax

Ha, valaki közlekedési szabálysértésért csekket kap, annak fizetnie kell. Nincs kibúvó. Az új traffipax rendszer nagy felbontású videofelvételeken minden látszik. Az is, ha valaki rosszul lesz, és azért szabálytalankodik. Átmegy a záróvonalon, hogy minél hamarabb leállhasson. Hiába van erről videofelvétel, egyelőre ez sem mentheti fel a fizetés alól.

Szabálysértést követtek el a farmerek!

Habár tudták, hogy a tilosban járnak, mégsem tudtak ellenállni a kísértésnek. Gábor és Attila karöltve vetették bele magukat a bünös élvezetekbe.

4000 bírságot postázhatnak óránként

4000 bírságot is képesek borítékolni óránként Vásárosnaményban. A rendőrség  megmutatta, hova érkeznek a szupertraffipaxok által küldött adatok, és hogyan lesz a szabálytalanságból bírság és megmutatták az első szabálytalanságokról készült képeket is.

Száz szabálysértés két óra alatt

Reggeltől élesben mérnek az új, fixen telepített traffipaxok, 134 helyen az országban. Az első két órában 100 szabálysértést láttak az új kamerák, amelyek a sebességen kívül figyelik, hogy a sofőr bekötötte-e a biztonsági övet, átlépte esetleg a záróvonalat, vagy a buszsávot használta. Minden áthaladó autóról és vezetőjéről készülnek képek, ezeket először számítógép elemzi, a gyanús eseteket pedig ember is ellenőrzi, mielőtt kiküldenék a csekket.

Használható fedélzeti kamera Magyarországon?

Rengeteg szélvédőre és bukósisakra szerelt fedélzeti kamera felvétele terjed a világhálón. Ezekkel általában baleseteket és szabálytalanságokat dokumentáltak, amelyeken gyakran szörnyülködik az internet népe. De mi a helyzet a jogi hátterével? Magyarországon szabad, vagy sem ilyen videókat készíteni és közzétenni?

Ezért már bevonhatják a jogosítványokat!

Kevés olyan rutinos vezető van, aki élete során ne követne el kisebb-nagyobb szabálysértéseket. De azzal vajon mindenki tisztában van, hogy az érvényben lévő pontrendszer alapján mennyi büntetőpontot írtak már a „számlájára”? Könnyen a jogosítványunkba is kerülhet…

Több büntetést is megúszott Deutsch Tamás

Három közlekedési szabálysértést úszott meg Deutsch Tamás még 2004-ben, amikor az Országgyűlés alelnöke volt, tudta meg az Origo rendőrségi papírokból. A hatóság részben Deutsch Tamás személye miatt döntött úgy, hogy nem indít eljárást. A fideszes politikus azt mondta, nem tudott az ügyről. Az akkori, szocialista belügyminiszter nem emlékszik az esetre, de azt mondta, a rendőrség nem politikai utasításra döntött így.

Kilakoltatás ellen küzdöttek, bírságot kaptak

Szabálysértést követtek el a Város Mindenkié aktivistái, amiért nem engedelmeskedtek a rendőröknek, így döntött a bíróság. Ketten pénzbírságot, ketten pedig figyelmeztetést kaptak. Még novemberben próbáltak megakadályozni egy család kilakoltatását, de végül a rendőrök egyesével vitték el őket.

Feladták magukat a plakátrongálók

A kormány bevándorlási plakátját tépték le, majd elmentek a rendőrségre. A Parlamentben a miniszterelnököt és a belügyminisztert akarta kérdezni egy ellenzéki képviselő arról, hogy miért őrzik rendőrök civilben a plakátokat, de az emberi erőforrások miniszterétől kapott választ, aki szerint nem operatív megfigyelés, ha a rendőrök civilben, technikai eszközeiket elrejtve teszik a dolgukat. A rendőrség szerint az sem mindegy, hogy valaki letépi, vagy lefesti a plakátokat - az egyik szabálysértés, a másik bűncselekmény.

Szabályszegés vagy szabálysértés?

A DAS jogi percek rovatunkban a szabálysértések és szabályszegések közti különbségekről diskuráltunk.

A bevásárlókocsik réme


szerző:
2015.03.01. 11:40
A bevásárlókocsik réme

Ma egy francia kaktusszal kezdünk, ami nagyon trendi és nagyon bevásárlókocsi-ütésálló is. Ezután az autófóliázásról kérdezzük szakértőnket, majd a C szegmens japán újoncával, a Nissan Pulsar-ral sederintünk a hóban. Végül a DAS jogi percek rovatunkban a szabálysértések és szabályszegések közti különbségekről diskurálunk.

Nem érdekelték a közlekedési szabályok

30 ezer forint és 5 büntetőpont - legalább ennyi büntetés járna azokért a szabálytalanságokért, amiket Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az RTL Híradó kamerája előtt követett el autóját vezetve.
 

Forró nyomon - Best of 13-07-07

Forró nyomon - Best of: A Forró nyomon stábja közvélemény-kutatónak adta ki magát, és néhány perc alatt már bent is volt a lakásokban. Igazi kárvallottak és a legelképesztőbb trükkös ötletek. Aztán megmutatjuk, hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók vagy tilosban parkolók, akik nem fizetik ki a bírságot, hanem inkább közmunkát vállalnak.

Forró nyomon 13-04-03


szerző:
2013.04.03. 21:30
Forró nyomon 13-04-03

Forró nyomon: Megmutatjuk, hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók vagy tilosban parkolók, akik nem fizetnek, hanem inkább a közmunkát választják. Kiderül az is, miért vannak több hónapos várólisták. Aztán utánajárunk, miért kérnek még a harangozásért is pénzt egy temetőben.

Szerelem a népszámlálás idején

A románcot a népszámlálásnak köszönheti egy budapesti pár: szerelmes lett a kérdezőbiztos és a válaszadó.

Képviselő maradhat a rendzavaró jobbikos

A párt elnöke elhatárolódik a Magyar Szigeten történt eseményektől, de nem zárja ki Zagyva György Gyulát.

Négy nap fogdát kaptak a kukoricalopásért

Letöltendő elzárást szabott ki a bíróság a tetten ért kukoricatolvajokra.

Ráfizetnek az ittas autósok


szerző:
2011.05.22. 17:27
Ráfizetnek az ittas autósok

Júliustól akár 200 ezer forintos büntetést is kaphat az, aki alkoholfogyasztás után ül volánhoz.

ÁNTSZ: Biztonságosak a strandok


szerző:
2011.05.20. 20:12
ÁNTSZ: Biztonságosak a strandok

Az idei strand és fürdő vizsgálatoknál eddig nem találtak súlyos szabálysértéseket

Hangszóróból „bírálnak” a rendőrök

Hangszórókat szerelnek fel a térfigyelő kamerák mellé Ózdon, hogy rá tudjanak szólni a szabálytalankodókra.

Ismert emberek szabálysértéseit tussolták el

A fővárosi közlekedésrendészet két egykori vezető munkatársa ismert vagy fontos pozícióban lévő emberek gyorshajtási feljelentéseit tette irattárba.

Leállósáv: Ahol a túlélési esély 20 perc

A leállósáv veszélyeire és azok helytelen használatára hívja fel a figyelmet kampányában az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Kevesen viszik vissza a tűzijátékokat

Akár 100 ezer forintra is megbüntethetnek minket, ha nem adjuk le a megmaradt tűzijátékokat.

Külföldiek sem léphetnek meg a bírság elől

Ezentúl a külföldön begyűjtött közlekedési bírságokat is ki kell majd fizetni az uniós tagországok autósainak.

Sokat árthat a fiatalkorúak elzárása

Alkotmányos jogokkal ellentétes a rendelkezés, amely nem tekinti gyermeknek a fiatalkorút.

Kinek jó a százezres helyszíni bírság?

Szakértők szerint csak a közterület-felügyelettel rendelkező önkormányzatok járnának jól vele.

100 ezret is elkérhetnek a helyszínen

100 ezer forintra emelkedhet a kiszabható helyszíni bírság maximális összege 2011. január 1-jétől.

Az LMP a fiatalkorúak elzárhatósága ellen

Alkotmánybírósághoz fordult az LMP a szabálysértési törvény módosítása miatt.

Ételt lopott, börtönbe kerül


szerző:
2010.09.01. 17:55
Ételt lopott, börtönbe kerül

Augusztus 19-e óta ugyanis már a húszezer forint alatti lopásokat is elzárással büntethetik.

Országszerte lesik a gyorshajtókat!

A gyorshajtókat és a gyorsforgalmi utak leálló sávjait szabálytalanul használókat ellenőrzik keddtől.

Sikeres összefogás a tolvajok ellen

Rendőrök, erdészek és mezőőrök közösen járőrözve próbálják elkapni a tolvajokat Putnok környékén.

Börtön járhat a kiflilopásért is

Mostantól elzárással is büntethetők azok, akik 20 ezer forint alatti értékben követnek el lopást, csalást, vagy rongálást.

Fellépnek a szabálysértő kéjelgők ellen

Akár garázdaságért is eljárás indulhat az örömlányok ellen, akik az 53-as főút mentén fabódékból kínálják bájaikat.

Hétfőtől lehet tűzijátékot vásárolni

December 31-én este hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni.

850 milliót bírságoltak össze a kánikulások

A tavalyi akcióhoz képest csökkent a szabálysértések száma, és enyhébbek is azok.

Egymillió forint bírság a razzia eredménye

Az ittasan és a kábítószer hatása alatt vezetőket ellenőrizték a rendőrök hétvégén.

Közmunkával váltják ki a börtönt

Szemétszedéssel válthatják ki a pénzbüntetést a szabálysértők Debrecenben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való