KERESÉS search-close

szabályok

84 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szabályok"

Akár az állását is veszélyezteti az a kalauz, aki elnéző egy-egy utassal

Akár az állását is veszélyezteti az a kalauz, aki elnéző egy-egy utassal a szakszervezet szerint. Két hete történt, hogy egy jegyvizsgáló leszállított egy idős asszonyt a vonatról, mert nem volt nála érvényes igazolvány. A VDSZSZ szerint a kalauzoknak a szabályzat alapján nincs lehetőségük a mérlegelésre. Az előírások betartását pedig ellenőrökkel vizsgálja a MÁV. A szakszervezet ezért kezdeményezte a szabályzat módosítását.

Meghan Markle mellett mindenki felmond?

Testőre szerint Meghan imád elvegyülni a tömegben és egyáltalán nem érdeklik a szabályok, amivel többször megakadályozta az alkalmazott munkáját. Meghan még csak 8 hónapja a királyi család tagja, de a pletykák szerint már öten mondtak fel miatta.

Kisbabával a pocakjában vezeti az X-Faktor élő show-t Kiss Ramóna

Kiss Ramóna izgatottan várja a szombati élő show-t. Mint mondja, várandósan még magabiztosabban áll színpadra. Kulisszatitkokról és az új szabályokról is mesélt nekünk.

Miért gondolják azt sokan, hogy láncon kell tartani a kutyát?

Három év börtönt is kaphat állatkínzásért az, aki Magyarországon tartósan láncon tartja a kutyáját. Annak jártunk utána, hogy ismerik-e ezt a jogszabályt az emberek, és hogy mit jelent egyáltalán ez a rendelkezés.

Cafetéria: tüntetésre készülnek

Véglegesnek tekinti a múlt héten elfogadott cafeteria-szabályokat a kormány. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. Ez azt jelenti, hogy jövő januártól csak a bölcsődei és óvodai szolgáltatásra igénybe vett cafeteria marad adómentes, a SZÉP-kártya kedvezményesen, a többi juttatás pedig munkabérként adózik. A szakszervezetek országos tüntetésre készülnek.

Ilyen a gyereknevelés a királyi családban

A következetes gyereknevelést nem lehet elég korán elkezdeni, és a jó útra való terelgetés az idő előrehaladtával sem ér véget. Ez alól még a brit királyi család sem kivétel, elég csak visszaemlékeznünk a királynő 90. születésnapi ünnepségére, amikor is II. Erzsébet még Vilmost is rendre intette.

Komoly bírságra számíthatnak a petárdázók

Csomagtartóba rejtett petárdákkal sefteltek illegális árusok az egyik budapesti áruház parkolójában – ezt az RTL Híradó stábja vette észre egy forgatáson. Petárdázni pedig tilos, akár 150 ezer forintos bírság is kapható érte. A tűzijátékokat viszont bármelyik felnőtt megveheti, de felhasználásukra szigorú szabályok vonatkoznak. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy a zaj miatt sok kutya elszökhet szilveszterkor, ezért érdemes stresszoldót adni nekik vagy bezárni a kedvenceket.

Együtt: Alig lesz lehetőségük a hirdetésre

Nem hagynak lehetőséget az ellenzéki pártoknak köztéri politikai hirdetések közzétételére az önkormányzatok - ettől tart az Együtt. A párt szerint így a kampányban ők mindössze óriásplakátokon tudnak majd reklámozni, drágán. Az önkormányzatoknak októberig kellett módosítaniuk a helyi reklámokra vonatkozó szabályokat, és az Együtt tapasztalatai szerint sokszor születnek tiltó szabályok. A kormány azt mondja, a szabályok betartásával óriásplakáton mindenki hirdethet majd.

„Szigorítani kell a lombikbébi program szabályozását”

Szigorítani kell a szabályozást a lombikbébi programban, hogy sokkal jobban figyeljenek a be nem ültetett embriók sorsára - ezt mondta Balog Zoltán Híradónk kérdésére, hozzátéve, a programban gyerekhez jutni örömteli dolog. A miniszter a győri megyéspüspök kijelentésére reagált, aki szerint viszont a lombikprogramban részt venni bűn.

Saját munkaügyi szabályait sem tartja be az állam a közszférában

Saját munkaügyi szabályait sem tartja be az állam a közszférában dolgozók foglalkoztatásánál. Sok helyen kettős jelenléti ívet vezetnek, hogy így leplezzék a túlmunkát és a ki nem adott szabadságokat – ezt állítja a szakszervezetük. Éppen ezért azt kérik a dolgozóktól, hogy mától csak nyolc órát dolgozzanak, és jelentsék, ha visszaélést tapasztalnak. Erre egy telefonvonalat is létrehoztak.

Hogyan lehet megelőzni az erdőtüzeket?

Hiába esett eső az elmúlt napokban, még mindig nagyon szárazak az erdők, ezek az átmeneti csapadékok nem áztatták át eléggé az erdőket, még mindig magas a tűzkockázat. Ha továbbra is odafigyelünk, talán sikerül komolyabb erdőtűz nélkül eltölteni a nyarat.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról pedig az erdotuz.hu oldalon lehet tájékozódni.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Furcsa törvények külföldön, amelyek miatt börtönbe is kerülhetünk

Mire vigyázzunk külföldön? Egy jó poénnak szánt vicc egy szigorú ország vezetőjéről, és máris börtönben találhatjuk magunkat. Hasznos és akár életmentő útravalók.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Megszűntetik az összes bicskeihez hasonló gyerekotthont

Balog Zoltán miniszter bejelentette, hogy 2020-ig megszűntetik az összes bicskeihez hasonló, 200-300 férőhelyes gyerekotthont. Azt mondta, a gyerekek nevelőszülőket kapnak, vagy legfeljebb 12 személyes lakásotthonba költöztetik majd őket, ahol Balog Zoltán szerint családias környezetet vár majd rájuk. A kormány csaknem 6 milliárd forintot különített el a fejlesztésre - európai uniós forrásból.

Készítsék fel a gyerekeket a táborozásra!

Itt a vakáció, a táborhelyek pedig egyre fogynak. A szakemberek arra figyelmeztetik a szülőket, a táborok ideje alatt sok új szabállyal találkozhatnak a gyerekek, például nem nyomkodhatják kedvükre a telefonjukat…

Következő rész (2017. június 14.)

Bandi kezdi bizalmába fogadni Emíliát. Képes-e Piros tartani magát László új szabályaihoz? Hogy sül el Natasa és Péter Krav-Maga edzése? Zsófi kecsegtető ajánlatot kap.

„Fagyi-szabályt” szeretnének

Mindenki tudja mi a fagylalt, a cukrászok ipartestülete szerint mégsem írja elő semmi, hogy pontosan mit kell tartalmaznia és milyen szabályok szerint kell elkészíteni. Ezen akarnak változtatni, az utóbbi években ugyanis egyre több silány terméket áruló fagyizó nyílt, tudta meg a 24.hu. A Nébih szerint sok fagyizóban nem tűntetik fel az alapanyagokat, pedig egy-egy allergén veszélyes is lehet.

 

PÁSZTOR ANNA: A szoptatással az anya és a baba egy életen át társ lesz

A vagány édesanyát, Pásztor Annát a gyerekneveléstől sem kell félteni. Nem voltak félelmei, azt mondja, talán épp ezért is ment rendben minden. A nyilvános szoptatás volt az egyetlen, amit tudatosan szeretett volna kerülni, de meg kellett szegnie ezt a szabályt.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Facebook: a szabadság határai

A digitális robbanás számtalan jogi, etikai és számtalan féle házi feladatot és kérdést prezentál a világnak. Adott a Facebook, amelyen számítások szerint percenként 1,3 millió új bejegyzés jelenik meg. Minden adat és szám azért inkább becslés, mert szinte követhetetlen sebességgel terjedő médiumról van szó. Jelenlegi tudomásunk szerint már több mint 2 milliárdan használják, Magyarországon decemberben majdnem 6 millióan. Kell-e, és egyáltalán lehet-e valahogyan szabályozni a Facebook szövegeit, képeit és videóit?

Összeköltözés: Kinga szabályokkal bombázta Robit

Hazatértek nászútjukról, Barcelonából a friss házasok. Úgy döntöttek, hogy összeköltöznek, hiszen ez egy újabb lehetőség arra, hogy megadják az esélyt kapcsolatuknak. Ám valószínűleg Robi nem erre számított, amikor kimondta a boldogító igent az anyakönyvvezető előtt...

Kósa: Be kell tartani a szabályt


szerző:
2017.03.28. 18:37
Kósa: Be kell tartani a szabályt

Az RTL Klub szerkesztőségében se süt senki szalonnát, mert be kell tartani a szabályokat. Így reagált Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője arra, hogy Híradónk egyik riportere még mindig ki van tiltva a parlamentből, mert nem a kijelölt helyen kérdezett egy fideszes országgyűlési képviselőt és ezzel a házelnök szerint megsértette a parlament rendjét. Kósa egy másik hasonlattal is élt arra, hogy be kell tartani a rendet.

A többség szigorítana a szabályokon

Éjjel ne közlekedjenek az iskolás csoportokat szállító buszok! Erre szavazott a többség a kormány internetes társadalmi konzultációján. Az iskolai kirándulások szigorítása a veronai busztragédia után merült fel. Az oktatási államtitkár szerint pár hét múlva kiderül, pontosan hogyan változik a szabályozás. Az egyik közlekedési érdekképviselet szerint inkább a munkakörülményeken kellene javítani.

Azonos minőség lehet mindenhol

Szigorított az élelmiszer ellenőrzési szabályokon az Európai Parlament. A döntést az élelmiszerhamisítás megfékezésére hozták, de segíthet abban is, hogy a tagállamokba azonos minőségű termékek kerüljenek. A Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal 100 keleti és nyugati piacra szánt élelmiszert hasonlít össze, március végére ígérnek eredményt. Eközben Bulgária is panaszt tett az Uniónál a szerintük silányabb minőségű termékek miatt, amit a nagy áruházláncok árulnak.

Tartsd be ezeket a szabályokat, ha a szoláriumot választod!

Rendszeresség fokozatosság és mértéktartás – ezek a legfontosabb íratlan szabályok, ha a szoláriumról van szó. De mi van még?

Szigorítanának a szabályokon

Internetes konzultációt indít a kormány a diákok utaztatásáról. A veronai busztragédia kapcsán többször is felmerült, hogy szigorítanának a buszos utazásokon. Az iskolák nemrég levelet is kaptak a fenntartótól a tervezetről, például hogy éjjel 11 és hajnali 4 között ne közlekedjen a busz, ha diákokat szállít. Az általunk megkérdezett iskolaigazgató szerint erről nem lehet központilag dönteni. Az egyik buszos szakszervezetnél is értetlenül állnak a tervezet előtt.

Drónok: pontosabb szabályok

Pontosítaná a drónokra vonatkozó szabályokat egy most megjelent rendelettervezet. Január elsejétől szigorú szabályok vonatkoznak a pilóta nélküli repülő eszközökre, függetlenül attól, hogy profi, vagy játék célra készült. A rendelet viszont több kategóriát alakítana ki, és számos enyhítést tartalmaz, viszont ezek csak nyártól léphetnek életbe.

Sorok lehetnek a feltöltésnél

Hosszú sorban állás lehet a jövőben minden SIM-kártya feltöltésekor. Egy most elfogadott törvénymódosítás szerint ugyanis minden feltöltés előtt a szolgáltatóknak ellenőrizniük kell a vevő személyazonosságát. Az új szabályok kizárhatják a külföldieket a feltöltős telefonkártya vásárlásból. A kormány eredetileg a párizsi és a brüsszeli merénylőkhöz került magyar sim-kártyák miatt kezdeményezte a szigorítást. Az MSZP szerint viszont a kormány elképzelései teljesen kidolgozatlanok. A mobilszolgáltatók nem nyilatkoztak és a kormányt is hiába kérdeztük a részletekről.

Miden, amit a vasárnapi hármas Párbajról tudni kell!

A villalakók már nagyon izgatottak a rendhagyó összecsapás miatt, ami a hétvégén vár rájuk. Ilyen még soha nem történt a Villában, így nem is csoda, hogy folyamatosan azt találgatják, hogy vajon miként zajlanak majd az események a Párbajon. Számukra ez egyelőre maradjon meglepetés, viszont Neked eláruljuk, hogy hogyan támogathatod kedvencedet!

Népszavazás: új szabályok?

Átírná a népszavazásokra vonatkozó szabályokat a Nemzeti Választási Iroda. Pálffy Ilona elnök az RTL Híradónak azt mondta: az országgyűlési választásokhoz hasonlóan, a népszavazásoknál is szabályozni kellene a kampánypénzek elköltését. A kormány szerint mindjárt itt a következő választás, de megfontolják a javaslatot. Az MSZP inkább új törvényt szeretne, mert a mostanival szerintük a magas érvényességi küszöb miatt szinte lehetetlen érvényes népszavazást tartani. 

Ellenőrizték a menzákat


szerző:
2016.11.01. 18:18
Ellenőrizték a menzákat

Van olyan óvoda, ahol disznózsírral főztek, pedig tilos, máshol pedig szakképzetlen élelmezésvezető állította össze a menüt. Egy éves a menzareform, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal folyamatosan ellenőrzi a konyhákat, hogy betartják-e az új rendeletet. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a közkonyhák többsége jól működik. A lap kikérte az adatokat, és kiderült, hogy alig bírságoltak az ellenőrök az elmúlt egy évben.

Teljesült Zseraldin álma!

A nézők Zserit választották villamesternek. A lány nem is lehetett volna boldogabb, és azonnal hozzálátott a szabályok lefektetéséhez, ami Micinek nem nyerte el a tetszését.

Nem Mariannal, hanem Mariann-nal

Lejárt a türelmi időszak, mostantól az új helyesírási szabályok érvényesek. Bár a Magyar Tudományos Akadémia új helyesírási szabályzata már egy éve a könyvespolcokon van, eddig még nem vontak le pontot az érettségin sem, ha valaki a régi módon írt. Megkérdeztünk az utcán néhány embert, akik meglepődtek az új szabályzaton, a Magyartanárok Egyesületénél viszont azt mondják, egyszerűsítőbb, rugalmasabb az új szabályrendszer.

Igazoltatták a járdafestő aktivistákat

Kiszínezték a járdahibákat, rajtuk ütöttek a rendőrök. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái még péntek délután egy tucat helyen festették színesre a töredezett aszfaltot a fővárosban. Azt mondták, akciójukat eddig mindenki örömmel fogadta. Pénteken azonban egy bejelentés után, rendőrök jelentek meg és igazoltatták őket. Azt még senki nem tudta megmondani, megsértettek-e valamilyen szabályt.

Mit szabad és mit nem szabad a strandon?

A strandot élvezni csak úgy lehet, ha a többiek nem mennek az ember agyára. Márpedig sajnos nem mindenki veszi figyelembe, hogy nem az övé az egész Balaton. Rád csöpögés? Labdázás? Beárnyékolás? Sztárjaink illemtanácsokat adtak.

Az utolsó héten megváltoznak a játékszabályok!

A Hagyjál főzni! utolsó hete nagyon különleges lesz, ugyanis visszatérnek a konyhába Pierre kedvenc családjai. Ételkritikusunk visszanézett néhány adást, és kiválasztotta azokat a gyerekeket, akiknek bőven van még mit tanulniuk a főzésről. Bár a tét továbbra is 200 000 Forint, ezen a héten az a család nyeri a pénzt, aki a finomabbat főzte, de az jut tovább, aki rosszabb ételt készített, hogy tovább tanulhassa a gasztronómia csínját-bínját.

Mennyire tartják be a sztárok az etikettet?

Mindenekelőtt jobb tisztázni, hogy egyáltalán milyen szabályoknak kell megfelelnünk manapság? Lássuk, sztárjaink mit gondolnak erről, merthogy ez a nap kérdése.

Íme az 5. Párbaj feladata!


szerző:
2016.04.23. 21:35
Íme az 5. Párbaj feladata!

Több állomása is volt az e heti megmérettetésnek. A párbajozóknak 4 kg kolbászt kellett gyártaniuk - a darálástól a töltésig, amiben a segítők is nagy szerepet kaptak.

Fanatikusok, akik a drónokban látják a jövőt

Bár továbbra sincs szabályozva rendesen, hogy ki, hol és mikor reptethet drónt legálisan, mégis egyre többen használják. A most következő fiatalok pedig egyenesen ezekben a szerkezetekben látják a jövőjüket. Azt mondják, olyan gép is van, amely egy embert is elbír, sőt akár 400 kilót tud szállítani.

Mi történik a súlyos sportsérülések után?

Milyen következményekkel jár, ha egy élsportoló a pályán eltöri a másik lábát, a jégen kiüti néhány fogát, vagy éppen a ringben úgy megveri, hogy belehal. Bíróság elé, netán börtönbe kerülhet emiatt? Egy sportoló jogilag is súlyos testi sértés követ el ilyenkor, vagy éppen gyilkosságot?

Változtatnak a drónok szabályozásán

Változtatni kell a drónokra vonatkozó szabályozáson - ezt L. Simon László államtitkár mondta Híradónknak. Egy drónverseny fővédnökeként nyilatkozott és arról is beszélt: fontos, hogy az újságírók is használhassanak távirányítású repülőket. Ezzel szemben éppen a napokban kobozták el a rendőrök a 444.hu munkatársaitól azt a drónt, amellyel Felcsúton készítettek volna felvételeket. Akkor az engedélyek hiányára hivatkoztak.
 

Zé: „Csak az nyerhet, akinek malaca van”

Mielőtt a két párbajozó, Laura és Sanya neki veselkedtek volna a küzdelemnek, Zé ismertette velük a Párbaj feladatot.

Párnacsata puha párnával


szerző:
2016.04.02. 18:50
Párnacsata puha párnával

Tollba borult egy időre a budapesti Hősök tere. A szétszakadt párnákból estek ki a tollak, merthogy szombat délután rendezték a nemzetközi párnacsata napot. Az országban másutt is volt hasonló párnacsata, például Szegeden is azzal ütötték egymást, sőt riporterünket sem kímélték. A résztvevők azt mondják: a program az ismerkedésre és a stressz levezetésére is jó.
 

Egy éve vezették hegynek a német utasszállítót

Már egy éve, hogy Andreas Lubitz másodpilóta hosszú tervezés után, súlyos depressziójának úgy vetett véget, hogy az Alpok hegycsúcsainak vezette az akkori Germanwings Düsszeldorfba tartó járatát. 150-en vesztek oda.
 

Szigorúbb biztonsági intézkedések jöhetnek

Soha nem tapasztalt szigorítás várható a reptereken, mert ideális célpontok a terroristák számára - az RTL Híradónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint. A kedd reggeli reptéri robbantásokat a check in pultoknál hajtották végre, vagyis még a bejárat közelében, a 2001. szeptember 11-e után sokszorosára fokozott biztonsági átvizsgálás előtt. Ezután már a kapuban hasonló ellenőrzések lehetnek, és hamarabb kell majd az utasoknak a reptérre érkezniük.

Áttörés vagy ígéretes kezdet?

Egyelőre minden, csak nem osztatlan siker az az elvi megállapodás, amire az Európai Unió és Törökország jutott a menekültek ügyében Brüsszelben. Az Unió országai egyre szigorúbb ellenőrzési és befogadási szabályokat vezetnek be. Törökország most vállalja, hogy minden visszaküldött migránst visszafogad és arab nyelvű iskolákat szervez az ott élő szír menekültek gyerekeinek.

Dávid és Milla Bécy szentélyében szexelnek

Dávid reggel megtiltja Karolának és Rolandnak, hogy belépjenek Bécy szobájába, de nem sokkal később pont ő lesz az, aki nem tartja be ezt a szabályt, és Bécy hálójában szexel Millával.

CSOK: Sok pénz, sok ház, sok gyerek?

Kialakultak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény végleges szabályai, vannak szigorítások és lazítások is. Megmutatjuk, hogy milyen támogatás kérhető használt illetve új lakás vásárlásához. Milyen hatásokkal járhat a CSOK a magyar gazdaságban és az ingatlanpiacon?

Nem mindegy, kinél van a fegyver

Vajon bárkinek adhatunk a kezébe fegyvert, hogy ha kell, megvédhesse magát? A terrorcselekmények, tömeggyilkosságok hallatán sok emberben, sok országban felerősödik az egész világot megosztó kérdés.

Embertelen körülmények között dolgoztak

Az alapvető jogok biztosához fordult a Párbeszéd Magyarországért, mert embertelen körülmények között dolgoztattak nyáron a hőségben több közmunkást Várpalotán. Az ombudsman jelentéséből kiderül, hogy a nyáron tartott munkaügyi ellenőrzés valóban súlyos hiányosságokat tárt fel, amiket azután orvosoltak. A Párbeszéd Magyarországért szerint viszont a várpalotai nem egyedi eset. A kormány szerint mindenkinek be kell tartani a szabályokat és biztosítani a megfelelő munkakörülményeket.

Neten rendelt ajándék: mások a szabályok

Indoklás nélkül két hétig kötelesek visszavenni a nem megfelelő ajándékot az internetes áruházak. A Fogyasztóvédelmi Hatóság adatai szerint ezt tartják be legkevésbé a webáruházak, erre érkezik a legtöbb panasz. A karácsonyi ajándékok több mint harmadát már webáruházakból szerezték be az emberek. Az internetes vásárlásra vonatkozó szabályokkal azonban sokan nincsenek tisztában.

Változnak a bankolás szabályai

Január 1-jétől indul a globális, automatikus adóügyi információcsere második szakasza, melynek keretében a bankok elkezdik gyűjteni az ügyfeleik adatait, hogy azokat majd 2017-től továbbíthassák a nemzeti adóhivatalok felé. Mit kell tudni erről a mechanizmusról és mi lehet a teendője, ha van külföldi bankszámlája? Dr. Kalocsai Zsolt adószakértő volt a vendégünk.

Tea kisokos


szerző:
2015.12.09. 08:44
Tea kisokos

Egy hűvös téli estén, vagy reggelen, nincs is jobb annál, mint egy forró teát kortyolgatva nyitni, vagy épp zárni egy nehéz napot. Az ázsiai országokban külön szertartások léteznek a teázással kapcsolatban, ugyanis plusz élvezeti értéke lehet, ha megadjuk a módját  tea elkészítésének és nem csak egy csésze forró vízbe beletesszük a filtert, lehet ezt másképp is, sőt vannak szabályok, amiket jó, ha betartunk! Erről beszélgettünk Nagyné Szili Zsuzsanna, természetgyógyásszal.

Hogyan alakítsuk ki a gyerek pénzhez való viszonyát?

Nehéz kérdés, hogy amikor a gyerek hanyatt vágja magát a boltban és hisztizni kezd egy játékért, mi a helyes szülői döntés: megvegyük neki, a 13. babát, vagy kisautót csak azért mert így elhallgattathatjuk, vagy épp ellenkezőleg. Talán ez a pénz megismertetésének előszobája, ami minden korban előjön. Hogyan is kell ezt jól csinálni? Hogyan tanulja meg a gyerek a pénz értékét? Labancz Dániel, gyermekpszichológus volt a vendégünk.

Olcsóbbak, de ugyanolyan hatékonyak az utángyártott gyógyszerek?

Rengeteg pénzt spórolhatunk, ha után gyártott gyógyszert vásárolunk, ám ezt semmi esetre sem szabad összekeverni a hamisítványokat. Hogy pontosan milyen szabályoknak kell megfelelnie egy után gyártott tablettának illetve, hogy mitől lehet olcsóbb ez a készítmény, arról Dr. Tóth Frank, gyógyszerésszel beszélgettünk.

Megszabnák a tanároknak, hogy öltözzenek

A most készülő etikai kódex szerint egy jó pedagógus „kerüli a szenvedélybetegségek kialakulását, és külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját".

Új szabály: nem dughatják zsebre a kezüket a BKK ellenőrök

Nem rágózhatnak, nem viselhetnek melegítő nadrágot és nem dughatják zsebre a kezüket a BKK jegyellenőrei. A közterület felügyelők eljárási rendjén is szigorítottak.

Adával a távkapcsolatokról beszélgetünk

Változnak az üdülési jog értékesítésével kapcsolatos szabályok, egy szakértőt kérdezünk a tudnivalókról. Varnus Xavér nemcsak hajóútjáról mesél, hanem saját készítésű videóit is elhozza. Adát pedig a távkapcsolatokról kérdezzük a Szelfi kapcsán, holnap reggel.

Életmentő ötletek Klausmann Viktortól

A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről. Klausmann Viktor is rengeteg esettel találkozott már a vízpartokon, így ő mondta el, milyen szabályokat kell betartanunk a vízparton.

Skoda Fabia: Nem babra megy!


szerző:
2015.06.21. 12:10
Skoda Fabia: Nem babra megy!

Az új Fabia a szabálykövetők kocsija lesz. A fiúk kipróbálták a száz éves múltra visszatekintő autót.

Több diák vállalhat munkát idén nyártól

Idén nyártól már a passzív féléves diákok is dolgozhatnak diákmunkában, így újabb 25 ezer hallgató kap lehetőséget arra, hogy a legálisan és ellenőrizhetően vállaljon munkát. De milyen szabályok vonatkoznak rájuk? Dr. Fiák István, a Diákész elnöke mondta el nekünk.

Végre meg lehetett érteni a krikett szabályait

Krikett, rögbi, gyeplabda – első alkalommal lehetett hagyományos angol és amerikai sportokat egy helyen kipróbálni vasárnap a Margitszigeten. A bemutatókon magyar bajnokoktól és Európa-, illetve világbajnoki érmesektől lehetett megtanulni a szabályokat és a trükköket.

Dolgozna a gyerek: támogassam vagy tiltsam?

Hamarosan nyári szünet, így a legtöbben már azon gondolkodnak, vajon honnan is lehetne egy kis plusz zsebpénzük. Egy munkajogászt, Dr. Goda Márkot kérdeztük a diákmunkára vonatkozó szabályokról, lehetőségekről, a szülői beleegyezésről és arról, hogy milyen esetekben szüntethető meg egy gyerekkel a munkaviszony.

Mihez van joga az élettársnak?

Sok kérdés vetődik fel az élettársak jogaival kapcsolatban, hiszen akár öröklésről, akár vagyonmegosztásról vagy gyermekfelügyeletről van szó, teljesen más szabályok vonatkoznak rájuk, mint a házasokra.

Gyógykezelés alatt állt és nem is repülhetett volna!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait. Hubai Antal és Fodor Bianka riportja.

Változhatnak a nyitva tartás szabályai

Hiába van a boltokban víz vagy üdítő, csak tejet és kenyeret adhatnak el a pékségek alkalmazottai vasárnap. Több helyen feliratot tettek az üdítős hűtőre, hogy a vevők ne is vegyenek ki semmit onnan, mert úgysem tudják kifizetni. A nemzetgazdasági minisztérium államtitkára közben azt mondta Híradónknak: hamarosan több szabály is változhat a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban.

Változnak az érettségi szabályai

A diákoknak fél órával a vizsgák előtt már bent kell lenniük a teremben, és lesznek, akik számítógépet is használhatnak. Híradónknak azonban azt mondta az illetékes tárca helyettes-államtitkára, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik például látás- vagy hallássérültek, és már a tanuláshoz is használhatták ezeket a kisegítő eszközöket.

Szülői illemszabályok, melyekből nem engedünk

A szabályok bevezetése nem egyszerű, pláne ha gyerekekről van szó. Vida Ágnes elmondta, hogy miért fontos, ha már egészen kiskorban határokat szabunk gyermekeinknek, míg Varga Feri nevelési tanácsait osztotta meg velünk. 

Vajon mit fürkésznek a fürkészek?

Fürkésztáborrá alakul a Villa: zászlófelvonás, trombitaszó, a fürkész szabályok megfogalmazása - és ez még csak a kezdet.

Élettársaknak kevesebb szocpol jár

Különbséget tesz a házastársak és az élettársak között a kormány az új szocpol szabályoknál. Ha a házastársak bevállalnak egy újabb gyereket, jár nekik a magasabb támogatás, az élettársaknak azonban ilyen lehetőségük nem lesz.


 

Ápolt négylábúak


szerző:
2014.11.25. 09:45
Ápolt négylábúak

Kollár Dorottya kutyakozmetikussal arról beszélgettünk, hogy miért fontos a rendszeres otthoni kutyaápolás, illetve hogy ennek milyen "szabályai" vannak.
 

Mindent vagy semmit - Az első randi aranyszabályai!

A legelső randin minden eldőlhet, így fontos betartani néhány szabályt. Erdőhegyi Brigivel és Giannival beszélgettünk ezekről. Ha kiváncsi vagy rá, hogy mire kell ügyelni, nézd meg a 8:08-Minden reggel videóját!

Kicsik és kutyák: szeretet határok nélkül?

Felvételek, amelyek a kutya és gyerek őszinte barátságáról és a feltétlen szeretetről árulkodnak, és amelyeken az is látszik, hogy mennyire összhangban tud lenni egy baba és szőrmók barátja.

XXI. század 12-09-04


szerző:
2012.09.05. 00:05
XXI. század 12-09-04

XXI. század: Sokan még ahhoz a generációhoz tartoznak, akik nem átpörgették, kihagyták, hanem nézték a reklámokat. Sőt, néha várták is – mint például a hurkagyurkás, vagy épp a nyugati farmert reklámozó kisfilmet. No és akadtak olyanok is, amelyek szövegére máig emlékeznek. Ma már csak a világ egyharmadán halad baloldalt a forgalom. Angliában, Ausztráliában, és Dél-kelet Ázsiában például. A legtöbb helyen, a Föld kétharmadán az úttest menetirány szerinti jobboldalán közlekednek, ahogy Magyarországon is – a második világháború óta. Miért álltunk át?

Három mobilozás után ugrik a jogsi

Négy utas öv nélkül 80 ezer forint, áthajtás az elhagyott átjárón akár 300 ezer forint. Előbb megszavazták, aztán kiakadtak a szigoron a fideszesek.

Bővítenék a végtörlesztésre jogosultak körét

A módosító javaslat szerint az is igénybe vehetné a lehetőséget, aki devizában vette fel a hitelt, és devizában is fizeti a törlesztő részleteket.

Még az olimpikont is megbüntették

Ha a közlekedési szabályokat be is tartják, a kerékpárokról gyakran hiányoznak a KRESZ-ben előírt tartozékok.

Csak csajok 11-02-10


szerző:
2011.02.10. 09:05
Csak csajok 11-02-10

Vajon milyen napi nehézségekkel kell szembesülniük az egyedül élő nőknek, a Csak csajokban erről beszélgettünk.

Reggeli 11-02-10


szerző:
2011.02.10. 09:05
Reggeli 11-02-10

Reggeli: Vasárnap óta tilos a BKV-megállókban dohányozni, csakhogy a szabályokkal szinte senki sincs tisztában. Szakértőnkkel értelmeztük a bonyolult jogi útvesztőt.

Túrázókra leselkedő vízi veszélyek

A mosonmagyaróvári tűzoltóság 10 ezer szórólapot készíttetett, amelyen a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze.

Célegyenesben a Nemzeti Vágta


szerző:
2010.06.04. 20:58
Célegyenesben a Nemzeti Vágta

Csúcsforgalom a Hősök terén. Az őrült galoppokat, a merész előzéseket, az izgalmas jeleneteket - most is, ugyanúgy mint tavaly - 25 kamera és 4 közvetítő kocsi veszi élőben vasárnap délelőtt. A versenyző celebek között pedig már nagy az izgalom!

Olcsóbb segélyt adni, mint munkát

Keveset költünk a közösből a segélyezésre, amire minden ötvenedik magyar rászorul.

Objektív felelősség: változó szabályok

A szakemberek szerint a baleseti statisztikák 2008 januárja óta javulnak, akkor vezették be az objektív felelősséget.

Új intézkedések április 1-jétől

Szigorodnak a fegyvertartás szabályai, kivethető az egészségügyi bírság és változnak a kötelező szabályok is.

Új munkaügyi szabályok


szerző:
2009.05.19. 07:52
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való