KERESÉS search-close

szűrés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szűrés"

A pöttyöket a sztárok sem kerülhetik el

Szexi pötty vagy bőrhiba? Nézőpont kérdése, de egyre több van belőlük a bőrünkön. Az erős napsugárzás miatt előjönnek a szeplők, és nyáron az anyajegyek is fokozott veszélynek vannak kitéve. A pöttyöket pedig a sztárok sem kerülhetik el. Többen gondolják, hogy különleges bájt kölcsönöz viselőjének. Kerekes Vicát egyenesen szexszimbólummá tette ez a különlegesség.

 

Naponta 10 ember lábát kell amputálni cukorbetegség miatt

Naponta 10 ember lábát kell amputálni Magyarországon cukorbetegség miatt. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezvényén hangzottak el a legfrissebb, sokkoló adatok. A Magyar Diabetes Társaság elnöke arról beszélt Híradónknak, hogy egy cukorbetegnek minden este meg kellene vizsgálnia lábát, nincs-e rajta sérülés. A szövődmények nagy része ugyanis megelőzhető.

Vastagbélrák: kevesen mennek el szűrésre

A vártnál jóval kevesebb ember, mindössze a behívottak ötöde vett részt eddig az országos vastagbélrák szűrőprogramon. A kétlépcsős szűrésre az 50 év felettieknek mehetnek. Több éves csúszás után végül ősszel indult el a program, akkor azt mondták, az a cél, hogy a behívottak 70 százaléka vegyen részt a vizsgálaton. Szerettük volna megtudni, mit szól az alacsony részvételhez Kásler Miklós, de ő a kérdést sem várta meg, otthagyta stábunkat.

HIV: se kampány, se szűrés

Több ingyenes HIV szűrési lehetőség kellene az országban a szakértők szerint, és állami szűrőprogramra is szükség kellene. Erről beszéltek ma orvosok, a holnapi AIDS világnapja kapcsán, egy konferencián. Nagyjából 2500 ismert HIV fertőzött van Magyarországon, de csaknem négyezren lehetnek azok, akik bár elkapták vírust, nem tudnak róla, mert nem mennek el szűrésre.

MOVEMBER: bajszot növesztenek, így hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Ha november, akkor indul a Movember - immár 10 éve Magyarországon is. Ismert és civil férfiak csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy egy hónapig bajszot növesztenek, hogy így hívják fel férfitársaik figyelmét a prosztatarák fontosságára. A betegségben évente 1500-an halnak meg itthon, 80 százalékuk csak akkor kerül orvoshoz, ha már áttéte van. Éppen ezért fontos, hogy 40 éves kor felett menjen el minden férfi évente szűrésre.

Fontos a prosztatarák-szűrés!

95 ország 650 városában motoroztak ma azért férfiak, hogy felhívják a figyelmet prosztatarák-szűrés fontosságára. Csak Magyarországon évente 4000 esetet fedeznek fel, és 1500 férfi belehal a betegségbe, amit ha időben észrevesznek, gyógyítható. Éppen ezért fontos, hogy 40 éves kor felett menjen el minden férfi évente szűrésre.

Sokszor ígérték, idén elindulhat

Több éves késés után, ősszel végre elindulhat az országos vastagbélszűrő program. Ezt Kásler Miklós miniszter jelentette be. A kétlépcsős szűréssel a következő két évben többszázezer plusz végbéltükrözést kellene elvégezni. A Gasztroenterológiai Társaság jövőbeni elnöke szerint ehhez hosszú távon kevés lehet a szakember is és az eszköz is.

Hepatitis C – csendes gyilkos lehet!

Menjen el Hepatitis C szűrésre, aki 1992 előtt vérátömlesztésen esett át - erre figyelmeztetnek egy hírességekkel készült kampányfilmmel. Magyarországon mintegy 70 ezer érintett lehet, de sokan nem is tudnak róla. A betegség 20-30 évig lappanghat, éppen ezért csendes gyilkosnak is nevezik.

HIV szűrés: életet menthet!


szerző:
2018.06.06. 07:44
HIV szűrés: életet menthet!

Május végén világszerte megemlékeztek az AIDS betegségben elhunytakról. Minden 5. kiszűrt HIV-pozitív már későn, a betegség AIDS-stádiumában kerül az ellátórendszerbe, pedig a fertőzés egy 20 perces INGYENES gyorsteszttel könnyedén kimutatható lenne.

Egyre több fiatal nő cukorbeteg

A Magyar Diabétesz Társaság elnöke szerint minden hetedik állapotos nőnél alakul ki úgynevezett terhességi diabétesz, ami még ha a szülés után helyre is áll, évekkel később minden második érintettnél átvált 2-es típusú cukorbetegségre.

 

Egyre több a bőrrák


szerző:
2017.10.16. 18:45
Egyre több a bőrrák

Egyre több a bőrrák, és nem csak a festékes daganatok száma nő. A Semmelweis Egyetem orvosa szerint a színtelen apró elváltozásokból is sokszor lesz rák, ezt sokan nem tudják, így meg sem mutatják az orvosnak.

Vírus miatt szűrik a véradókat

A vírusfertőzés veszélye miatt átmenetileg nem adhat vért, aki akár csak egy napot is eltöltött Ausztria bizonyos területein, Románia néhány városában illetve a franciaországi Toulonban. Ott ugyanis olyan szúnyogok bukkantak fel, amelyek a nyugat-nílusi lázat okozó vírust hordozzák, a megbetegedés szövődményeket is okozhat. A vírus nemcsak szúnyogcsípéssel, hanem vér útján is terjedhet.

Százak élete múlhat a szűrésen

Évente ötszáz ember életét mentheti meg a vastagbélrák szűrési program, amit még ebben az évben elindít a kormány európai uniós forrásból. A tüdőrák után Magyarországon ebben a daganatfajtában halnak meg a legtöbben. Az orvosok szerint sokan azért nem mennek el a szűrésre, mert félnek a tükrözéses vizsgálattól, holott a szűrést nem is ezzel végzik, hanem egy egyszerű székletvizsgálattal. A programban még ebben az évben majd kétmillió ember kap majd meghívót a szűrésre.

Tegyünk egészségünkért mielőtt túl késő lenne!

Az idei Rákellenes Bilágnapon a társadalmi- és az egyéni felelősség került fókuszba. Az egészségünk érdekében fontos az életmód és a rendszeres szűrővizsgálatok. Sajnos gyakran későn, az áttétek fázisában diagznosztizálják a daganatot a magyar orvosok. 

Figyelj a talpadra, mert az egész szervezetedre hatással van!

Sokaknak talp deformitásaik vannak, amikről nem is tudnak, pedig ma már jól szűrhetők, sőt korrigálhatóak is ezek a hibák.

Figyelem! – Kampány a prosztatarák ellen!

A Magyar Rákellenes Liga hetedik éve csatlakozott ehhez a kampányhoz. Nagyon fontosnak tartják a megelőzést, mert évente 1000 beteget veszítenek el az orvosok, azért mert a páciens nem vette komolyan szűrővizsgálatok fontosságát. Ha időben megyünk orvoshoz, megelőzhetjük a nagyobb bajt. Járjunk szűrésekre!

Ne féljünk a fogorvostól – Járjunk rendszeres szűrésre!

Való igaz, ha betartjuk az előírásokat, azaz este és reggel becsületesen megmossuk a fogunkat, és rendszeresen használjuk a fogselymet, nagy baj nem lehet. Ha így teszünk, bőven elég félévente szűrésre járnunk, és akár életünk végéig megtarthatjuk az egyik legnagyobb kincsünket, a fogainkat. 

Bajuszkirályt választottak

Bajuszkirályt választottak a Movember kampány végén. A kezdeményezés még Ausztráliából indult, a lényege pedig, hogy egy hónapig növesztik bajszukat a férfiak, amivel a prosztataszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet. A magyar férfiaknál a prosztatarák a szívinfarktus után a második leggyakoribb halálok.

Ujlaki Dénes: „Fiúk, vigyázzunk! Oda kell figyelni!”

A színművész most töltötte be 73. életévét, aktívan játszik és imádja a munkáját. Sajnos ez nem volt mindig így. Nem olyan rég átesett egy szörnyű betegségen, mely a férfiak nagy százalékát érinti. Prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Szerencsére a művész úr időben vizsgáltatta ki magát, így nem történt tragédia a dologból. Fontos, hogy figyeljünk oda magunkra, ezt üzenni Ujlaki Dénes.

K2-vitaminnal a csontritkulás ellen!

Hét évente cserélődik az egész csontrendszerünk, ilyenkor, hogy rendben újraépülhessenek az ásványianyagok, elengedhetetlen forrás a kalcium és a D-vitamin. Ha mégis problémánk adódna, jó, ha tudjuk, a csontsűrűség vizsgálaton mindent kideríthetünk, és a K2-vitaminnal pedig sok mindent orvosolhatunk.

Rosszul látó ovisokat szűrtek

Az óvodások mintegy 15 százalékának van valamilyen szemproblémája Győrben. Ez derült ki az intézményekben elvégzett szűréseken. A Lurkó Alapítvány egy országosan is egyedülálló kezdeményezést indított. A szervezet önkéntesei egy speciális műszer segítségével az összes óvodást szűrik és ha szükséges szakorvoshoz irányítják a szülőket. A több mint 5 ezer megvizsgált óvodás közül mintegy 800-nál derült ki, hogy látásával problémák vannak, számolt be róla Kisalföld című napilap.

Megkapták a szükséges gépeket

Eddig kölcsönkérték a gépeket, mostantól saját eszközzel is elvégezhetik az újszülöttek hallásvizsgálatát. Bár ez január óta kötelező, 16 budapesti és Pest megyei kórház csak most kapott a vizsgálathoz szükséges készüléket. Az emberi erőforrások minisztere szerint, már minden intézményben el tudják végezni a szűrést, mert a többi kórház már korábban, uniós támogatásból megkapta a berendezést.

Indul a „Movember” kampány

Több ezer férfi növeszt november elsejétől bajuszt országszerte, hogy így hívja fel a figyelmet a prosztatarák szűrés fontosságára. Magyarország nyolc éve csatlakozott a Movember mozgalomhoz, azóta ugyan egyre többen, de még mindig csak néhány ezren mennek el szűrésre évente. Pedig a prosztatarák, ha időben felismerik, gyógyítható. A szervezők azt mondják, azt szeretnék elérni a kampánnyal, hogy ciki legyen, ha valaki nem foglalkozik az egészségével.

Movember: Bajusszal a prosztatarák ellen

Movember: A kampány neve az angol bajusz és a november szó összevonásából ered. Ausztráliából indult a kezdeményezés, Magyarország nyolc éve csatlakozott. Minden évben több ezer férfi növeszti a bajuszát egész novemberben, hogy így üzenje a világnak, el kell járni prosztata-rákszűrésre. Magyarországon évente csaknem 1600 férfi hal meg ebben a betegségben, többségüket meg lehetne gyógyítani, ha időben kiderülne a betegségük. A kampánynak köszönhetően évről évre egyre többen mennek el szűrésre, de még így is nagyon kevesen, tavaly is csak néhány ezren voltak.

Kedvezményekkel a rák ellen

Fizetett szabadnapot, adókedvezményt vagy utazási támogatást is kaphatnak a jövőben azok, akik elmennek a kötelező szűrővizsgálatokra. Ezt az országos tisztiorvos mondta az RTL-Híradónak. Szentes Tamás szerint a támogatás a méhnyak, emlő és a hamarosan bevezetendő vastagbélrák szűrésre ellátogató betegeknek járna. A Magyar Rákligánál azt mondták, annyira kevesen járnak Magyarországon szűrésre, hogy 10-ből hét daganatot már áttétes állapotban vesznek észre.

Miért vonakodnak a nők az emlőszűréstől?

A rák diagnosztizálástól való félelem természetes, de a struccpolitika nagyon veszélyes, hiszen a korai felismerés lehetőséget ad a gyógyulásra is.

Sokakat fenyeget a bőrrák

Tízévente megduplázódik a melanómás betegek száma Magyarországon. Ezt mondta Híradónknak a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A szervezet szerdán ingyenes szűrőnapot tartott a Margitszigeten, a strandkézilabda világbajnokságon, amit holnap is folytatnak.  A szakértő szerint a legnagyobb gond az, hogy egyre inkább divat a barna bőr, a férfiaknál pedig a tarkopasz fej, ezek pedig különösen nagy rizikófaktorok. A bőrrák kialakulásának oka ugyanis a túl sok napozás, és az erős UV fény.

Ezzel a teszttel kimutatható a daganat esélye!

Az emlő- és a petefészekrák az egyik legelterjedtebb daganattípus Európában, ráadásul örökletes. Szerencsére ma már van olyan eljárás, melynek segítségével kimutatható, hogy hajlamosak vagyunk-e rá.

Peller Mariann a HPV veszélyeire hívta fel a figyelmet!

A méhnyakrák a második legelterjedtebb betegség a nőknél, és sajnos ha későn kezdik el a kezelését, nagy százalékban halálos kimenetelű. Ezért is fontos a védőoltás!

Mobil applikációval a demencia ellen

Az orvosok máig nem tudják, mi okozza a demenciát vagy ahogyan egymás között mondani szoktuk az elbutulást. A betegség egyik első jele a tájékozódási képesség gyengülése, majd végleges elvesztése. Az Alzheimer-kór például csak az egyik típusa a demenciának. átéktervezők és agykutatók együtt fejlesztettek ki egy okostelefonra letölthető tájékozódással kapcsolatos játékot, ami a demenciakutatást szolgálja.

Pszichológusok: kamara-kételyek

Pszichológus kamarát tervez a kormány. Ez a második nekifutás, az első ilyen törvénytervezet társadalmi vitáját 2013 szeptemberében zárták le, utána eltűnt. A mostani tervezet vitája nagyjából másfél hónapig tartott és lezárult. Arról van szó, hogy a kamaráért sok éve érvelő pszichológusok többsége szerint kártékonyak és veszélyesek az önmagukat pszichológusnak nevező dilettánsok, akiket csak egy kamarával lehet kiszűrni. Egy szakmai kisebbség szerint viszont a törvénytervezet erre alkalmatlan, amúgy pontatlan és alapfogalmakat kever.

Hogyan lehet felkészülni egy beteg gyerek érkezésére?

Amikor szülőként ott áll az ember a várandósság 12. hetében a nagy vizsgálatnál, biztos, hogy mindenkinek kicsit összeszorul a gyomra. Aztán jön az eredmény. Ez az a vizsgálat, amikor kiderül, hogy a babának van-e bármilyen súlyos betegsége, például Down-szindrómája. Ha nincs, nagy a megkönnyebbülés, ha viszont van, akkor az egyik legnehezebb döntés következik.
 

A férfiakra is veszélyes a HPV

Túlnyomórészt a nők a HPV elsőszámú áldozatai, de sajnos a férfiak is fertőzöttek lehetnek, így könnyen terjeszthetik partnereik körében. Ezért fontos a megelőzés és a védekezés mindkét nem képviselőinek esetében!

Az ÉNB sztárjai a mellrákszűrésre hívják fel a figyelmet

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet felkérésére az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat sztárjai egy kampányfilmben szerepeltek, melyben a mellrákszűrés fontosságára hívják fel a fiatalok figyelmét.

Méhnyakrák: van, aki 15 évig nem volt szűrésen

Volt olyan nő, aki 15 éve nem volt méhnyakrákszűrésen, a védőnőnek viszont sikerült meggyőznie. Ezt mondta Híradónknak az ANTSZ szakértője. 2009 óta a védőnők is végezhetnek méhnyakrák szűrést, így olyan településeken is elérhetővé vált az életmentő vizsgálat, ahol nincsen nőgyógyász. Ez azért lényeges, mert a tapasztalatok szerint a kistelepüléseken élők körében gyakoribb a méhnyakrák. Idén feburárban ismét 10 ezer nő kap majd meghívót méhnyakszűrésre.

Ingyenes szűrővizsgálatért küzd az anya

Legyen ingyenes és kötelező szűrővizsgálat a Down és Edward szindrómára - ezt szeretné elérni egy budapesti asszony. Edward szindrómás volt a magzata, és csak azért derült ki időben a baj, mert ki tudta fizetni a több tízezer forintos vizsgálatot. A híradónknak nyilatkozó genetikus szerint az a probléma, hogy eltöröltek egy korábban kötelező vizsgálatot, mert nem volt megbízható, de nem tettek a helyébe másikat. Így aki nem tud fizetni, annak csak az ultrahang marad, ami 10-ből 3 Down szindrómát nem mutat ki.

December első napján elindult a HIV a busz kampány

Az AIDS elleni küzdelem világnapján, tegnap este indult el a HIV a BUSZ kampány, és még a fellépőket is meglepte, hogy nyitásként egy igazi szupersztár, Sharon Stone üzent az adománygyűjtő gála résztvevőinek egy videóban.

Januártól géppel mérik a csecsemők hallását

Januártól már csak géppel lehetne vizsgálni az újszülöttek hallását, a kórházak többségében azonban nincs erre alkalmas készülék. A legtöbb helyen még tapsolnak az újszülött mellett, hogy kiderüljön, hall-e. Így viszont sok hallásprobléma rejtve marad. A gépi vizsgálat eredetileg idén szeptembertől lett volna kötelező, de jövő januárra módosították a határidőt. A közbeszerzési eljárás még tart, de az Egészségügyi Ellátó Központ szerint a gépek januárra a kórházakban lesznek.

Bajuszkirály választottak egy fővárosi szórakozóhelyen!

Ezzel zárult az idei Movember-kampány. Ennek lényege, hogy világszerte novemberben egy hónapig növesztik a bajszukat a férfiak, hogy így hívják fel a figyelmet a prosztatarák-szűrés fontosságára. A friss adatok azt mutatják, hogy Magyarországon a Movember hatására évről-évre egyre több férfi megy el szűrővizsgálatokra.

Novemberben az arcszőrzet minden formája vagány

Magnum bajusz, vendégbajusz, huszárbajusz, novemberben az arcszőrzet minden formája jöhet! A kezdeményezés több évtizede indult Ausztráliából, és évről-évre számos híresség csatlakozik hozzá. Többek között George Clooney, Tom Hanks és Jared Leto is növesztett már bajuszt, de Ganxsta Zolee, Heilig Gábor, Sipos F. Tamás vagy a Belmondo zenekar is vállalta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a prosztatarák veszélyére.

Üdülhettek egy napot a váci hajléktalanszálló lakói, igaz csak helyben. Civilek szerveztek nekik, ahogy ők nevezik - fapados wellnesst. Volt szépségszalon, ebéd, orvosi szűrések, a rászorulók ruhákat is kaptak. A gyerekeknek ügyességi játékokat szerveztek. A szervezők szerint egy ilyen nap igazi felüdülést nyújt a nehéz sorsú embereknek.

Jutalmat kap, aki rendszeresen eljár szűrővizsgálatokra

Mészáros János helyettes államtitkár azt mondta, aki bizonyítani tudja, hogy eljárt rákszűrésre és találnak nála valamit, nem kell kivárnia majd a várólistát a többi vizsgálatra. Így is akarja ösztönözni a kormány, hogy minél többen menjenek el szűrővizsgálatokra.

Éjszaka is kénytelenek dolgozni


szerző:
2015.06.25. 18:20
Éjszaka is kénytelenek dolgozni

Éjszaka és hétvégén is dolgozni kénytelenek a radiológusok több kórházban is, hogy meg tudják csinálni a daganatgyanús betegek mostantól kötelező CT és MR vizsgálatait. Ezt a Magyar Kórházszövetség elnöke mondta az RTL Híradónak. Velkey György szerint kevés a szakember és a készülék is.

Rákgyógyítás: lehet gyorsabb?

Magyarországon rákban halnak meg a második legtöbben és évente úgy minden 150. embernél daganatos betegséget találnak. Nemzetközi összehasonlításban egyáltalán nem áll rosszul a magyar ellátórendszer azt tekintve, hogy mennyi idő telik el az első gyanús jel és a terápia kezdete között. De: mivel a nagyszámú rákbetegséget jellemzően késői stádiumban fedezik fel, aránytalanul sokan halnak meg rákban – Európában nálunk a legtöbben. Pedig nem kellene.

Rákos megbetegedések: riasztó a helyzet

Háromszázezer rákbeteg, évente hatvanötezer új megbetegedés Magyarországon –  riasztó. Mégsem járunk szűrésekre, pedig a legtöbb ráktípus időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható. Egy új rendelet szerint a CT és az MRI vizsgálatokat a szakorvosi beutalót követő két héten belül el kell végezni. Miért csak ezt a kettőt? És mit várnak ettől a szakemberek és mit a betegek?

Nehéz felismerni a betegséget


szerző:
2015.03.25. 18:19
Nehéz felismerni a betegséget

A meddőségek 15-30 százalékáért egy eddig kevéssé ismert betegség a felelős, az endometriózis, ami Magyarországon mintegy 200 ezer nőt érint. Ha időben észreveszik az elváltozást, műtéttel lehet gyógyítani, felismerni viszont nehéz. Ezért azt tanácsolják, hogy aki észlel magán erre utaló tüneteket, az mielőbb menjen orvoshoz.

Negyedmillió embert vizsgáltak meg

Hiába tudják, mi az egészséges, a magyar emberek semmit nem tesznek a betegségek megelőzése érdekében. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakorvos. Az országos kamionos Szűrőprogram félidőhöz érkezett. 5 év alatt negyed millió embert vizsgáltak meg országszerte, volt akinek az életét mentették meg vele. Kiderült: a nők több mint fele, a férfiaknak pedig 48 százaléka nem vagy alig sportol valamit.

 

Újabb felszólítás a méhnyakrákszűrésre

A szűrés fontosságáról, a vizsgálatról és az érintettek számáról beszélgettünk.

Ingyenes méhnyakrák szűrések


szerző:
2015.01.24. 18:20
Ingyenes méhnyakrák szűrések

Minden 18. percben meghal egy nő méhnyakrákban Európában, pedig a betegség megelőzhető lenne védőoltással és évi egyszeri szűréssel. Szombaton indult az európai méhnyakrák elleni hét. Magyarországon 6 helyszínen várják az érdeklődőket egészen jövő szombatig.

Miről is szól a Paff, a bűvös sárkány?

Kocsis Máté drogteszt-javaslatán nemcsak a közvélemény, hanem a Heti hetes asztaltársasága is felháborodott.

Egy vérvétel és egy fél perces vizsgálat

Novemberben a beteg-szervezetek a prosztatarák-szűrésére hívják fel a figyelmet. Szacsvay László, színművész őszintén elmesélte az Egészségkalauznak tapasztalatait.

 

Százezrek lehetnek betegek és nem tudják

Kétszer annyi a cukorbeteg Magyarországon, mint ahányan tudják magukról, hogy betegek. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakorvos. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi napján bárki ingyen megmérethette vércukrát, koleszterinszintjét, de volt látás és érszűkület vizsgálat is.

 

22 évesen volt szélütése


szerző:
2014.11.09. 18:30
22 évesen volt szélütése

Laikusként is fel lehet ismerni a tüneteket a neurológus szerint, mégis 12 ezren halnak bele évente Magyarországon a szélütésbe. A magas vérnyomáson és a cukorbetegségen kívül a szívritmuszavar az egyik legnagyobb kockázati tényezője a stroke-nak.
 

Évente kellene rákszűrésre járni

Évente legalább egyszer minden nőnek el kell mennie rákszűrésre - ezt mondja az az újságírónő, aki négy éve küzd méhnyakrákkal. A daganat már negyedszerre újult ki Dóránál, ő viszont azt mondja: élni akar.

Évente hatezren veszítik el látásukat hazánkban

Rendszeres szűrővizsgálatokkal az esetek többsége megelőzhető lenne. Erre hívták fel a figyelmet a Látás Világnapján Győrben.

Szűrővizsgálaton vettek részt az RTL Klub sztárjai

Az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt szereplői is odafigyelnek egészségükre, ezért rendszeresen járnak szűrővizsgálatokra, de mint bevallották, nekik is vannak rossz szokásaik.

Reggeli - Csak csajok 12-02-14

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Fresh Andi megjárta a poklok poklát

Egy téves, majd egy lesújtó diagnózis, egy műtét és végül sokkoló címlapok. Fresh Andi betegségének híre nemrég az egész sajtót bejárta, bár szerinte a lapok kicsit túllőttek a célon.

Fél kettő 11-10-18


szerző:
2011.10.18. 14:15
Fél kettő 11-10-18

Fél kettő: Az első kieső - Hogyan dolgozta fel távozását az X-Faktorból Gyurcsík Tibor? Családi történetek - hatgyermekes édesapa és sikeres író, Kepes Andrással beszélgettünk. Gólyahír barátok közt - Tihanyi Tóth Csaba felesége már a negyedik hónapban van, vendégünk a házaspár.

Sztárok legbensőbb félelmei


szerző:
2011.09.19. 19:33
Sztárok legbensőbb félelmei

A mellrákszűrés fontosságára a szépségükről is híres magyar nők együtt hívják most fel a figyelmet. Dobó Kata, Udvaros Dorottya és Pálinger Kati tapasztalatait is megosztja.

Öt nap alatt 158 forgalomból kivont járművet szűrt ki Budapesten a rendőrség a most tesztelet eszköz segítségével.

Odafigyelnek magukra a sztárok


szerző:
2011.07.15. 07:50
Odafigyelnek magukra a sztárok

Holló Mártát, Kiss Ramónát, Pataki Zitát, Gönczi Gábort és Müller Attilát egészségügyi szakemberek vették kezelésbe.

Barátok közt „ecsetel” Erős Antónia

A Barátok Közt Szabija Bács-Kiskun megyét képviseli az Egy CSEpp Teszten pénteken, Kecskeméten.

A prosztatarák végzetesebb, mint gondolták

A rákos férfiak fele ebbe a betegségbe hal bele - mutatták ki brit kutatók egy új tanulmányban.

Kikerülhetetlen a kötelező diabéteszszűrés

70 ezer emberből több tízezernél mutatott ki cukorbetegséget, vagy azt megelőző állapotot a szűrőprogram.

Egyszer élünk! - országos szűrés indul

Új, országos szűrőprogramot indít az Egy csepp figyelem Alapítvány, hogy kevesebb ember legyen cukorbeteg.

Egyévesen szűrhető az autizmus?


szerző:
2011.05.05. 13:59
Egyévesen szűrhető az autizmus?

Ha néhány egyszerű kérdést tesznek fel a szülőknek, korábban kimutatható az autizmus.

Egyre több nő kap infarktust


szerző:
2011.03.12. 15:57
Egyre több nő kap infarktust

Majdnem ugyanannyi nő kap infarktust manapság, mint férfi - ez derült ki az úgynevezett infarktus regiszter első adataiból.

Több a pocakos magyar, mint várták

Az egészségügyi kamion 144 helyszínre jutott el, és több mint 20 ezer embert vizsgáltak meg.

Egészségünkért kampányol a kormány

Hogy fog kinézni 60 évesen, aki sok sót és zsírt eszik, ezt is meg lehet majd nézni az új népegészségügyi kampányban.

A fővárosiaknak magas a vérnyomásuk

Erős Antónia családjával a Millenáris Parkban ECSET-elt a hétvégén.

A fehérvári színészek egészségesek

A Vörösmarty Színház két jeles művésze, Juhász Illés és Tűzkő Sándor is ellátogatott az Egy CSEpp Teszt Fejér megyei egészségfelmérésére.

Erős Antónia az utolsó állomásra ikreivel érkezik

Szombaton ér véget Erős Antónia Alapítványának országjáró programja, az ECSET (Egy CSEpp Teszt).

Az ECSET az RTL Klub sztárjával érkezik Békéscsabára

Az Egy CSEpp Teszt elnevezésű országos szűrőprogramjával 2010. szeptember 10-én, pénteken Békéscsabára érkezik.

10-ből 7 ember nem egészséges Salgótarjánban

Az Egy csepp figyelem Alapítvány szakemberei az érdeklődők 70%-ánál mértek magas vérnyomást, 60%-ánál pedig magas koleszterinszintet.

Az ECSET Debrecenbe érkezik


szerző:
2010.08.11. 16:39
Az ECSET Debrecenbe érkezik

Az Egy CSEpp Teszt elnevezésű országos szűrőprogramjával 2010. augusztus 13-án, pénteken Debrecenbe érkezik.

Sok a veszélyes anyajegy Szombathelyen

Minden ötödik embernél találtak gyanús anyajegyet az Egy csepp figyelem Alapítvány szűrésén.

Ingyenes szűrések Szombathelyen


szerző:
2010.08.04. 15:23
Ingyenes szűrések Szombathelyen

Az Egy CSEpp Teszt elnevezésű országos szűrőprogram 2010. augusztus 6-án, pénteken Szombathelyre a Fő térre érkezik.

A Baranya megyei sztárok egészségesek

Erős Antónia és Katus Attila pénteken együtt kampányoltak az egészséges életmódért, Pécsett.

Százak szűrettek Pécsett


szerző:
2010.07.23. 17:46
Százak szűrettek Pécsett

Több százan vettek részt pénteken az Egy Csepp Figyelem Alapítvány pécsi egészség-megőrzési napján.

Nem járnak prosztataszűrésre a férfiak

Minden második férfi, aki prosztatarákban hal meg, meggyógyulhatna az orvosok szerint. Szűrésre azonban csak kevesen járnak.

Pataki Zita küzd az egészségéért

Az időjós gyermekkora színterén, Egerben, nagyközönség előtt teszteli egészségi állapotát az ECSET-en.

A gyerekek 80 százalékának van rossz foga

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egész nyáron, összesen tíz helyszínen végez ingyenes szűréseket.

Baráti szűrések Miskolcon


szerző:
2010.06.30. 07:19
Baráti szűrések Miskolcon

Az ECSET szűrőprogram 2010. július 2-án Miskolcra érkezik. A látogatók találkozhatnak majd a Barátok közt Júliájával is.

Rengeteg a cukros Zala megyében


szerző:
2010.06.28. 19:53
Rengeteg a cukros Zala megyében

Az RTL Klub gyönyörű híradósa, Erős Antónia is Zalaegerszegre érkezett, és hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

Csapó Virágnak megérte tesztelni egészségét

A Barátok közt egykori kulcsszereplője az Egy CSEpp Teszt szűrésein tudta meg, hogy magas a koleszterinszintje.

Kaposvárra érkezik az ECSET!


szerző:
2010.06.16. 16:03
Kaposvárra érkezik az ECSET!

A Barátok közt egykori kulcsszereplője, Csapó Virág is az érdeklődőkkel együtt teszteli egészségét.

20 éves kortól ajánlják a mellrák elleni szűrést

Egyre több 45 évesnél fiatalabb nőnél diagnosztizálnak mellrákot országszerte.

Veszprémbe érkezik az ECSET!


szerző:
2010.06.09. 19:36
Veszprémbe érkezik az ECSET!

Ingyenes vércukorszint-, vérnyomásmérés, melanoma szűrés, sőt, bőrtípus tanácsadás is jár az odalátogatóknak.

Véber István egészséges életre buzdít!

Az Egy CSEpp Teszt szűrőprogramon az esős idő ellenére sokan megmérették magukat az RTL Klub időjósának köszönhetően.

Méresse meg Véber Istvánnal!


szerző:
2010.06.01. 20:22
Méresse meg Véber Istvánnal!

Az RTL Klub időjósának is fontos az egészsége, ezért ott lesz június 4-én Nyíregyházán, az ECSET nevű ingyenes szűrőprogramon.

Szűrésekkel a „Legegészségesebb város” címért

Győrben május 21-én több százan megmérették magukat az Egy CSEpp Teszt ingyenes szűrő napján.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való