KERESÉS search-close

szülészet

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szülészet"

Elromlott a mosógép, otthon mosták a nővérek az újszülöttek ruháit

A nővérek hordták haza az újszülöttek ruháit mosni, mert elromlott a mosógép a Semmelweis Egyetem Szülészetén - ezért indított felhívást egy édesanya. Pár nap alatt többszázezer forint gyűlt össze, alapítványok is besegítettek. Az egyetem úgy reagált, nem tudtak a gyűjtésről, és időközben már megrendelték az új mosógépet.

Klórmérgezés a szülészeten?

Klórgáz mérgezés történt a kettes számú szülészeti klinika egyik intenzív osztályán szombatról vasárnapra virradó hajnalban. Erről elsőként a Magyar Hang nevű portál írt. A híroldal úgy tudja, koraszülöttek is közvetlen veszélyben voltak. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt eljárást indított.

Rendőri kísérettel mentek a szülészetre

Készenléti rendőrök vittek kórházba egy asszonyt kedden Budapesten, aki férjével elakadt a fővárosi dugóban. A férfi az utcán kért segítséget járőröktől. A rendőri felvezetéssel még időben kórházba ért az asszony, ahol egészséges kislánynak adott életet.

Hétvégére bezár a szülészet a celldömölki kórházban

Ha egy kismamánál péntek délután és hétfő reggel között indul be a szülés, akkor az 50 kilométerre lévő Szombathelyre kell mennie. Nincs elég orvos – ezzel indokolja a lépést a kórház vezetése. A helyiek viszont amiatt aggódnak, hogy ez egy leépülés kezdete, ami miatt végleg bezárhat a szülészet.

Tragédia a szülészeten


szerző:
2017.12.17. 17:15
Tragédia a szülészeten

Meghalt az anyuka nem sokkal azután, hogy hármas ikreknek adott életet a Debreceni Klinikán. A kórház közleménye szerint az édesanyánál súlyos véralvadási zavar lépett fel, ami egy betegséggel függött össze. Már hat hete kórházban volt, mert folyamatosan figyelték a veszélyeztetett terhes anyukát. Az RTL Híradónak nyilatkozott a 29 éves édesapa, akinek most egyedül kell felnevelnie az ikreket. Azt mondta: jogi lépéseket tesz, hogy kiderüljön, miért történt a tragédia.

„Novemberig biztosan működik”

Novemberig biztosan működik az esztergomi kórház szülészete - ezt mondta az RTL Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Arra a kérdésre azonban nem akart válaszolni, hogy mi lesz november elseje után. Az RTL Híradó csütörtökön számolt be arról, hogy bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészetét, mert az egyébként is orvoshiánnyal küzdő részlegen felmondott az osztályvezető és egy másik orvos is.

Bezárás fenyegeti a szülészetet

Az RTL Híradó úgy tudja, bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészeti osztályát, ha sürgősen nem találnak orvost. Információink szerint az amúgy is létszámhiánnyal küzdő osztályon egy másik orvos mellett a vezető főorvos is felmondott, és ha nem találnak helyette valakit, bezárhatják az osztályt. Az Egészségügyi Ellátó Központtól kapott adatok szerint a kórház szülészeti osztályán csak két szakorvos dolgozik teljes állásban. A kórház főigazgatója és az Egészségügyi Ellátó Központnál is azt írták, hogy az ellátás zavartalan.

Orvoshiányról panaszkodnak

Nincsen elég orvos a tatabányai kórház szülészeti osztályán – ezt a kórház főigazgatója is megerősítette. A kismamáknak sokszor napok helyett hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra. A főigazgató azt mondta, folyamatosan hirdetik az állásokat, de senki nem jelentkezik. Az egészségügyi államtitkárság azt írta, idén jelentős béremelést kaptak az orvosok, és 4,4 milliárdot adnak arra is, hogy népszerűsítsék a szakmát.

Besétált egy gyorsétterembe szülni, majd magára hagyta gyermekét

Egy gyorsétterem melléhelyiségében hagyta magára újszülött gyermekét egy kaliforniai nő. Letartóztatták.

Tesztelték a kórházakat


szerző:
2015.06.04. 18:30
Tesztelték a kórházakat

A szülészettel vagy gyerekosztállyal rendelkező kórházak közül mindössze tizenháromban lehet korlátlanul gyermeke mellett az édesanyja, vagy édesapja, úgy, hogy bent is alhat vele. Egyebek mellett ez derült ki a Társaság a Szabadságjogokért idei nagy kórháztesztjéből.

A pszichiátrián kellett megszülnie a gyermekét

A Szent Imre Kórház pszichiátriáján szülte meg gyermekét az ott kezelt nő. A gyermek az orvosi jelentés szerint végül halva született. A kiszivárgott információk szerint csupán egy függönnyel választották el a nőt a többi betegtől, ahelyett, hogy átvitték volna a mindössze pár méterre lévő szülészeti osztályra.

Miskolci kórházban a legjobb szülni

A Miskolci Semmelweis Kórházat választották a szavazók az év szülészetének az egyik internetes portál felhívására.

Ismét önálló lehet a Szent Margit Kórház

Szerdán dönt a fővárosi közgyűlés arról, hogy újból önálló legyen-e az intézmény.

Meghozta a januári meleg a babákat

8 helyett 13 szülés volt áltagosan a napokban a Pécsi Szülészeti Klinikán.

H1N1: szülészeten bukkant fel ismét a kór

A vírus miatt látogatási tilalom lépett életbe szerdától a fővárosi I. Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikán.

Leváltják a főorvost a lúgitatás miatt

Leváltják az osztályvezetőt az Állami Egészségügyi Központ szülészetének éléről, miután tévedésből lúgot itattak egy kismamával még februárban.

Névnapozott a nővér, míg égett a szülészet

Három újszülütt azonnal meghalt, nyolcan súlyosan megégtek. Közülük ketten másnap belehaltak sérüléseikbe.

Robbanás a szülészeten


szerző:
2010.08.17. 15:51
Robbanás a szülészeten

Négy újszülött meghalt és kilencen súlyos égési sérüléseket szenvedtek a román főváros egyik kórházában.

Mikola rendet tenne a szülészeteken

A politikus szerint véget kell vetni annak a jogsértő gyakorlatnak, hogy vannak orvosok, akik tízezreket kérnek a szülés előtt álló nőktől.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való