KERESÉS search-close

szövegértés

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szövegértés"

Javult a diákok szövegértése

Javult a diákok szövegértése egy friss nemzetközi felmérés eredmény szerint. A PÖRLSZ nevű felmérésen 50 ország diákjait vizsgálták, a magyar negyedikesek a 13. helyen szerepelnek.

 

Leszerepeltek a magyar diákok

Soha nem sikerült még ennyire rosszul a magyar diákok Pisa-tesztje. Még az eddigi leggyengébb, három évvel ezelőtti adatokat is alulmúlták szövegértésből és természettudományból is. Az oktatási államtitkár úgy látja: még elemezni kell az eredményt. A tanárok egyik érdekképviselete szerint az adatok azt mutatják, hogy önmagában a lexikális tudás nem elég. Az MSZP tragikusnak tartja a felmérés eredményét.

Változtatnak a magyar érettségin

Átalakul a magyar nyelv és irodalom érettségi 2017-től. A középszintű tesztben lesz olyan érvelési feladat, amely eddig csak emelt szinten volt. Az emelt szinten érettségizőknek pedig majd szövegértési és műveltségi feladatsorral kell kezdeniük. Változik a pontszámítás is.

Olvass és gazdagodj!


szerző:
2010.09.28. 15:42
Olvass és gazdagodj!

A magyar lakosság több mint negyede nem érti, amit olvas. Egy tanulmány szerint a GDP sokszorosára emelkedne, ha javulna a szövegértésünk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való