KERESÉS search-close

színdarab

76 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "színdarab"

 Több évtized után újra Budapesten a Carousel című musical

A Budapesti Operettszínházban múlt hétvégén mutatták be, Molnár Ferenc egyik legismertebb művének, a Liliomnak a zenés színházi változatát. A prózai műből 1945-ben készült musical a Broadway-n, Carousel címen, amit Amerikában a múlt században beválogattak a legjobb húsz musical közé. A látványos előadásban mások mellett Dolhai Attilát, Bálint Ádámot, Polyák Lillat, Nagy-Kálózy Esztert és Jordán Tamást is láthatják. Peller Anna Carie Piperics szerepében csillogtathatja meg ismét a humorát.

HÚSVÉT: A Passió című film alapján rendezett színdarabbal készülnek az ünnepekre Máriapócson

Az alig több, mint 2000 lelket számláló Szabolcs megyei Máriapócson nagy lelkesedéssel készülnek a húsvéti ünnepekre. A kisváros és a környék lakói látványos passiójátékkal kedveskednek, amiből a nézőket sem zárják majd ki.  

Az anyaságról őszintén


szerző:
2018.11.23. 09:22
Az anyaságról őszintén

Az Anyád kínja egy szórakoztató színdarab nőkről, akik kellő humorral és öniróniával mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről. Haumann Petra és Kisfalvi Krisztina beavatták a nézőket az előadás kulisszatitkaiba is. 

 

A Barátok közt egykori színészének szembe kellett néznie a legdurvább fóbiájával!

Hajnal János a napokban tért vissza Ausztráliából és Új-Zélandról, ahol rengeteg bizarr és izgalmas élményben volt része.

VISSZATÉRÉS: ennek a darabnak a kedvéért fog újra a színpadon állni Kulka János

Kulka János két és fél éve agyvérzésen esett át, azóta nem is szerepelt színpadon. A színész januárban tér vissza a Dollárpapa Gyermekei című darabban. Hogy, milyen szerepben? Ördög Tamás, rendező –többek között- erről is mesélt a Híradó stábjának!

Visszatért Billy Elliot!


szerző:
2018.08.21. 06:00
Visszatért Billy Elliot!

A Billy Elliot színpadi változatát, Elton John zenéjével 2005-ben mutatták be először Londonban. A gyerekszereplőknek ez ott is nagy kiugrási lehetőség volt, a közelmúltban bemutatott Pókember című film főszereplőjére is például először ebben a darabban figyeltek fel.  A Billy Elliot megható és látványos történetét tavaly augusztusban volt látható az Erkel Színházban.

Szulák Andrea először nekünk mesélt élete legnehezebb időszakáról

Gyermekvállalás betegen? Nem egyszerű kérdés, hiszen sokszor egészséges nők is nehezen esnek teherbe. De mi van akkor, hogyha az orvos kifejezetten azt tanácsolja valakinek, mondjon le születendő gyermekéről!?  Erről is szól az a darab, melynek egyik színésznője is átélte a főszereplő döntésének nehézségeit.

Pokorny Lia előadása közben elfolyt egy kismama magzatvize

A Centrál Színházban újra színpadon a Dolgok, amikért érdemes élni. A legútóbbi előadáson egy kismamának elfolyt a magzatvize, de nem ez volt az egyetlen meglepő pillanat az interaktív előadás története során. Bereczki Zoltán például állandóan elérzékenyül a darab közben.

DIGGERDRÁJVER: „Nem pénzt gyűjteni jöttem, hanem jól élni”

Horváth János 47 évesen, 30 év munkatapasztalattal a háta mögött, angol nyelvtudás nélkül döntött úgy, hogy családostul kiköltözik Londonba. Azt vette észre, hogy egyre rosszabbul él, és nem akarta megvárni, míg annyira lecsúszik, hogy már menekülni se tud. János írni kezdett külföldi életéről, az olvasóknak pedig annyira megtetszett, hogy rávették, írjon blogot, azóta ebből már nagysikerű színdarab is lett.

Szigetváron várják Alföldiéket

Mégis fellépnek Alföldiék Baranya megyében! - Csak épp nem Pécsen, hanem Szigetváron láthatja a közönség az Igenis, miniszterelnök úr című darabot. A hét elején mondta le a szervező Kodály Központ a szatirikus előadást, holott a jegyek 70%-a már elkelt.

Sztárszerző sztárdarabja Budapesten!

A bécsi és a müncheni bemutatók után Magyarországon látható elsőként a német sztárszerző Daniel Kehlmann: Szenteste című darabja. A darab egyik főszereplője egy óra.

Aranylemezt kapott a Vígszínhában bemutatott Pál utcai fiúk előadás

2017-ben a világhírű regényből készült zenés játékot három hónap alatt ötvenötezren látták. A grund hőseit alakító színészek mellett aranylemezt kapott Marton László rendező és a Dés László, Grecsó Krisztián, Geszti Péter alkotói trió is.

Őrületbe kerget a Macskadémon

Belvárosi albérletből színdarab. Karafiáth Orsolya saját furcsa élményeit írta meg, amikor Bella Mátéval megalkotta a Macskadémont egy musicalpályázatra. A darab nem is musical, nem is vígjáték – inkább egy albérleti revü, amiben a titokzatos macskadémon tényleg mindenkit az őrületbe kerget.

Story Extra 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 16:15
Köllő Babett, ahogy még sosem láthattuk!

 Köllő Babett nevét néhány hónap alatt a fél ország megtanulta. A szexi színésznő luxusfeleségként indult a dzsungelbe, és a Celeb vagyok alatt egyszerűen nem ismert lehetetlent. Most gyerekkori énjét mutatjuk meg, 26 éve készült, archív felvételek segítségével.

Magyar írók szerelmi történeteiből készült színdarab

Ady Endre, József Attila, Szabó Lőrinc múzsái, szeretői mindennapjait mutatja be Nyári Krisztián irodalmi szerelmes könyvéből készült darab. A rövid írásokat először a Facebookon publikálta barátainak, de óriási siker lett, több ezren olvasták.

Gubík Ági színházi premierre készül

Hamarosan színpadra kerül egy sziporkázóan szellemes vígjáték, a Nagyon Nagy Ő! A színdarab főszereplője, Gubík Ági mesélt egy kicsit a próbafolyamatokról, a premier előtti izgalmakról és persze a darab sztorijáról is.

Színház egy volt pártétkezdében

A volt MSZMP ebédlőjében rendezi élete első színházi darabját Pálfi György, a Taxidermia, és a Szabadesés című filmek alkotója. A darab nem színpadon játszódik, hanem a felújításra váró épület falai között, betonkeverővel a háttérben.

Fókusz 2017-09-11


szerző:
2017.09.11. 17:20

Story Extra 2017-08-25


szerző:
2017.08.25. 17:25
Ez volt az év durranása: István, a király

Három évvel ezelőtt számolt be arról a Fókusz, hogy Az István, a király című rockopera csupa titkot rejt, ám a stáb mégis beleshetett a kulisszák mögé!

Story Extra 2017-08-03


szerző:
2017.08.03. 17:25
Egy hely, ahol mindenki az lehet, aki lenni akar

Szexi tűsarkak, estélyi, csillámpor, férfi színészek, nyár, szabadtéri színpad... Az Őrült nők ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki lenni akar. A főszereplő Stohl András, aki egy igazi dívát játszik a darabban. A szobalányt pedig Józan Laci, a Barátok közt színésze alakítja. A Story Extra kamerájával a helyszínen jártunk, betekintettünk a kulisszák mögé és a színészeket arról kérdeztük, milyen érzés nőnek lenni a színpadon.

Barabás Évi profi színészekkel a színpadon

Barabás Évi ismét profi színészekkel lép színpadra és Kikapós Margitként kuszálja majd a szálakat a hétvégén. A Story Extra stábja belesett a kulisszák mögé, ahol - bár rendkívül feszes tempóban, de igazán jó hangulatban - zajlanak az előkészületek.

Story Extra 2017-07-28


szerző:
2017.07.28. 17:25

Story Extra 2017-06-14


szerző:
2017.06.14. 17:25
London után Budapesten is színpadon a Szerelmes Shakespeare

A film után színpadon, London után Budapesten. A Madách Színházban hamarosan bemutatják a Szerelmes Shakespeare című darabot. A készítők azt ígérik, hogy mindenben különbözik majd a filmtől és londoni előadástól is. Szirtes Tamás, rendező ugyanis szabad kezet kapott a jogtulajdonosoktól.

Sikerdarab: Paprikáscsirke avagy stex és New York

A Gergely Róbert által rendezett darab az 50. előadáshoz érkezett! Csomor Csilla színésznő és Szabó Máté színész mesél a siker titkáról és a közös munkáról!

Újra együtt játszanak A mi kis falunk szereplői

Kapitány Iván a színházban is összehozta A mi kis falunk színészeit. A Kellemes Húsvéti Ünnepeket című darabról és a közös munka örömeiről Bata Évával és Szabó Győzővel beszélgettünk.

Bata Éva egy dologban biztosan eltér Teca karakterétől!

A mi kis falunk című sorozatban Tecát alakító színésznő már gyermekként tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni, ha felnő. A Story Extra stábja utánajárt, milyen volt a falusi kocsmáros bőrébe bújnia Bata Évának!

Öt napig élt hajléktalanként

Öt napig élt hajléktalanként Szalay Kriszta színésznő, hogy megtudja, min mennek keresztül az utcán élő emberek. A kirekesztettség és a megalázás volt a legelszomorítóbb, amivel találkozott. Szalay Kriszta arról írt darabot, hogyan jutott el egy asszony a hajléktalanságig, és hogyan tudja megélni a mindennapokat egy városszéli kunyhóban.

Színdarabbal tanítanak


szerző:
2016.12.11. 18:40
Színdarabbal tanítanak

Színdarab és kártyajáték segítségével mutatják be, milyen jogaik vannak a fogyatékos gyerekeknek. Tapasztalatok szerint ők azok, akik a legkevésbé tudnak kiállni magukért. A darab egy meghibásodott robot életéről szól, mindössze annyi a baja, hogy a beszédchipje nem működik, de emiatt nehezen fogadják be.

Tölts egy napot Józan Lászlóval! – VIDEÓ!

Józan László, ha épp nem az RTL Klub stúdiójában forgat, akkor a Vígszínház színpadán játszik, és ha épp nem játszik, akkor fotózáson van, és persze Süti, a kutyája végig vele van. De mi a titka, hogyan tudja mindezt összeegyeztetni, hiszen 24 óra erre nem lehet elég?! Mutatjuk!

Alföldi Róbert: „Különösen nehéz szerep”

Különösen nehéz szerep - ezt mondta Alföldi Róbert, aki Molnár Ferenc „Egy Kettő Három” című művében alakítja a gazdag bankárt. A színész azt mondja, az a legnehezebb, hogy szinte folyamatosan beszélnie kell, ráadásul nehéz szövege van, amit nagyon gyorsan kell mondania. A rendező, Znamenák István szerint a több mint 80 éves mű most is aktuális, hiszen manapság is előfordulhat, hogy valaki a semmiből lesz hirtelen milliárdos.

Nagymamát játszik Kern András

Kern András nagymamává vált, csak ősz haj, bot, és kistáska kellett hozzá. Egy regény olvasása közben tetszett meg neki a nagymama figurája. Annyira, hogy színpadra is állították. A Belvárosi Színházban pénteken lesz a bemutató, a darabban sok olyan apró részlet van, amiből mindenki ráismerhet a saját nagymamájára.

Királynői audiencia a Pesti Színházban

Színdarab II. Erzsébetről. Jövő héttől a Pesti Színházban látható a Broadway egyik legsikeresebb darabja, amely arról a 60 évről és 12 miniszterelnökről szól, akik végigkísérték II. Erzsébet uralkodását. A színházi estéken még a királynő kedvenc kutyái is feltűnnek majd.

Fontos dologra hívja fel a figyelmet Scherer Péter!

A Válótársak sztárja új darabot rendezett, mely a kéz tisztaságának fontosságát veszi górcső alá. A rendező azt is elmesélte, mekkora kihívást jelentett a téma feldolgozása.

Megható dologra készül Józan László

A Barátok közt sztárja mesélt nekünk legújabb jótékonysági kezdeményezéséről, ugyanis ismét csodálatos dologra készül. Nemhiába mondjuk, hogy Józan Lászlónak aranyból van a szíve.

Évente 15.000 kisgyermeket bántalmaznak Magyarországon

Az UNICEF gyermekvédelmi szervezet adatai szerint Magyarországon 15.000 kisgyermek válik évente erőszakos bűncselekmény áldozatává, miközben négyötöde mit sem sejt arról, hogy ez nem normális. Ezért a lehető legtöbb eszköz bevetésével próbál segíteni a gyermekvédelmi szervezet a bűncselekmények megelőzésére.

TÓTH ANDI:

Tóth Andi élete egyik legfontosabb eseményére készült. Az X-Faktor győztese szerepet kapott, az idei év egyik legjobban várt zenés előadásában: A nyomorultakban. A 17 éves Tóth Andit, Szirtes Tamás rendező is hosszan méltatta a bemutatót követően, azzal, hogy igazi színpadi őstehetség. Andi nagyon boldog, hogy szerepelhet a darabban, mert a színházzal, ahogy mondja egy új családja lett.

"EztRád" a színpadon


szerző:
2016.04.06. 19:00

A Mucsi - Sherer páros új darabbal a színpadon. "EztRád" című előadásuk egy zenés színházi kísérlet mindarról, ami körülveszi ma az embereket Magyarországon. Például a CSOK-ról, ufókról, menekültekről és persze reklámokról.

 

Fókusz 2016-04-04


szerző:
2016.04.04. 17:25
Rabok gyűjtöttek a kórháznak

Rabok segítenek a balassagyarmati kórházon. Orvosi műszereket vásárolnak elítéltek adományaiból. A rabok saját színdarabbal álltak a közönség elé hétvégén, amelynek bevételéből milliós eszközöket vásárolnak majd. A kórház és a helyi börtön között régi kapcsolat van. Az elítéltek korábban saját keresetükből is támogatták a kórházat.

Tényleg ilyenek a nők?


szerző:
2015.12.14. 18:45
Tényleg ilyenek a nők?

Tényleg ilyenek vagyunk mi nők? - ezt kérdezték maguktól még az Amazonok című darab szereplői is, amikor elolvasták a történetet. 3 nő bojkottot hirdet a férfiak ellen, azonban ahogy felbukkan egy sármos fiatalember, felborítja az életüket. Az Amazonokat eddig világszerte több színházban mutatták be óriási sikerrel, a hazai ősbemutatója ma este lesz a Rózsavölgyi Szalonban.

Az író titkaira kíváncsi a riporter

Egy magányosan élő zseni, aki teljesen elvonult a világtól - és egy riporter, aki a titkaira kíváncsi. A Rejtélyes viszonyok című darab alaptörténete így indul, ám a két férfi végül felforgatja egymás életét. Hirtling István és Lábodi Ádám a két főszereplő, akik évek óta jó barátok - azt mondták ez is kellett ahhoz, hogy ezt a nehéz történetet el tudják jól játszani.

Világsiker Mundruczó darabja


szerző:
2015.10.14. 18:50
Világsiker Mundruczó darabja

Német, francia, orosz, holland nagyvárosok és Szingapúr után újra látható itthon Mundruczó Kornél nagysikerű darabja, a Demencia. A darab felkavaró és szókimondó. A rendező és a színészek kutatásokat végeztek, orvosokkal konzultáltak, meglátogattak pszichés zavarokkal küzdő embereket, hogy megértsék az időskori elbutulást, és el tudják játszani a négy ember történetét.

Filmes klasszikus a Belvárosi Színházban. A Mindent Éváról Bette Davis főszereplésével lett siker 1950-ben. Színpadon csak ritkán láthatja a közönség ezt a darabot. Az ünnepelt színésznőt Hernádi Judit, a gátlástalan fiatal lányt, Kovács Patrícia játssza.

Reflektor 15-07-29


szerző:
2015.07.30. 00:45
Reflektor 15-07-29

Reflektor: Alföldi Róbert Dél-Koreában rendez. Horváth Gréta mellnagyobbító műtéten esett át.

Színpadon a Halálos tavasz


szerző:
2015.06.27. 18:55
Színpadon a Halálos tavasz

Szenvedélyes, szerelmes – mégis más, mint az 1939-ben készült film. A darabot Zilahy Lajos eredeti regényéből állították színpadra a Városmajorban. A fiatal alkotócsapat és a színészek arra vállalkoztak, hogy hangsúlyosan az érzelmek fontosságáról beszéljenek – szerintük ez mostanában már nem divat.

Parsons után Kunal Nayyar is színpadra lép

Jesse Eisenberg és Kunal Nayyar is a Broadway csillagokkal kikövezett ösvényére lép készülő tragikomédiájuk keretein belül, melynek címe: The Spoils.

Öt színész huszonnégy szerepben

Rejtő Jenő egyik klasszikusát, a "Szőke ciklont" állítja színpadra Szente Vajk a szerző születésének 110. évfordulójára. Nyolc szerepet játszik Józsa Imre, Őze Áronnak pedig, aki Rejtőt alakítja, életében először szakállat kell növesztenie.

Bemutatták Jim Parsons isteni darabját

Megérkezett a Mindenható a színházi világ legszentebb helyére, a Broadway-re. Az új darabban az Agymenők sztárja kelti életre Istent.

Orvostól kértek segítséget a színészek

A színészek még szakembertől is segítséget kértek, hogy minél jobban megértsék, mi történik egy Alzheimer-kórban szenvedő beteggel. A Belvárosi Színházban vitték színre az Apa című darabot, amely az alzheimeres szülő szemszögéből mutatja be, hogyan látja betegként a világot és saját lányát. A főszerepet alakító Lukáts Andor gyerekkori emlékeiből is merített, amikor megformálta az apa figuráját.

Színdarab Sipos Pál ügyéből


szerző:
2015.02.05. 19:00
Színdarab Sipos Pál ügyéből

Más nem történt – ezzel a címmel darab készült Sipos Pál tanár és tanítványainak történetéből. A darab nem rekonstruálja a történteket – de azok alapján íródott. A szerző arra kereste a választ, hogy választja ki áldozatait egy tanár – és az áldozatok hogyan dolgozzák fel, ami történt. Tavaly nyáron derült ki, hogy egy fővárosi gimnázium tanára éveken keresztül molesztálta diákjait.

Bozsik Yvette táncművész fiából merít ötleteket

Yvettnek egy 3 és egy 11 éves fia van, akik gyakran vannak édesanyjukkal a színpadon. Nagyobbik fia több színdarabban játszik, és imádja a színházat. A művésznőnek fontos fia véleménye, hiszen a gyerekek valóban arra reagálnak, amit látnak.

Grecsó regény a színpadon


szerző:
2014.09.13. 14:59
Grecsó regény a színpadon

Pogány Judit és Őze Áron, Grecsó Krisztián díjnyertes regényében. A Mellettem elférsz című regényből írt színpadi változatban mindketten három szerepet visznek. A bonyolult családfa történet szerint a génekkel együtt sorsot is kapunk őseinktől.

Tallós Rita legyőzte a rákot

Tallós Rita kezdetben úgy érezte, hogy egy rossz álomba csöppent, majd mikor felfogta a helyzet komolyságát, igyekezett hamar megoldást találni és túlélni a daganatos betegséget. A feldolgozásban segített neki a házasságkötése, illetve egy színdarab, mely úgy érzi, hogy teljes egészében róla szól.

Reggeli - Csak csajok 12-06-25

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-06-04

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Portré 12-02-19


szerző:
2012.02.20. 01:20
Portré 12-02-19

Portré: Már főiskolásként filmfőszerepet kapott, és az a reklám se tudta beskatulyázni. Kováts Patrícia a róla készült színdarabról is mesél a Portréban.

Muri Enikő sikere a Madách színpadán

A 2011-es X-Faktor legjobb énekesnője a hétvégén debütált a Madách Színházban az Én, József Attila című darabban. Enikő borzasztóan izgult az előadás előtt, de utána már boldogan nyilatkozott a Reflektor riporterének.

Reflektor 12-02-13


szerző:
2012.02.13. 23:25
Reflektor 12-02-13

Reflektor: Kocsis Tibó és Gyurcsík Tibor vitába keveredett. Muri Enikő sikere a Madách színpadán.

Reflektor 12-01-30


szerző:
2012.01.30. 23:35
Reflektor 12-01-30

Reflektor: Valkó Eszter bemutatta leendő férjét! A műsorvezető rátalált arra az emberre, akivel májusban összeköti az életét. Hajdu Steve és Magyar Attila a színdarabra való felkészülés alatt, a Villalakók pedig a Párbajon izzadtak meg alaposan. Vera kiütötte Esztert.

ValóVilág 5 - Összefoglaló 12-01-25

ValóVilág 5 - Összefoglaló: Kinga robot módban szavalt, Seherezádé szónoki képességeit csiszolgatta, közben Eszter és Vera egymásnak feszült, aminek Attila örült a legjobban.

Reggeli - Csak csajok 11-11-16

Reggeli - Csak csajok: Akció! Leárazás! 20% kedvezmény! A szerda Reggeli - Csak csajokban kiderítjük, miért hatnak ránk, nőkre a különböző leárazások és kedvezmények úgy, hogy még azt is megvesszük, amit nem kellene.

Fél kettő 11-10-28


szerző:
2011.10.28. 14:15
Fél kettő 11-10-28

Fél kettő: Színésznőből édesanya - Dobó Kata fokozottan ügyel egészségére, amióta tudja, hogy babát vár. A döntő pillanat - Hogyan élik meg az X-Faktor versenyzői a párbajt? A templom egere - Egy színdarab a válságról és egy nő harcáról, vendégem volt Kovács Patrícia.

„Őrült szerelmi kergetőzés” Keszthelyen

Az összesen öt alkalommal játszott produkcióban színpadra lép Törőcsik Mari is.

Várba várják a színház szerelmeseit

Többek között zenés mesejátékokkal, komédiákkal, vetélkedőkkel várják az érdeklődőket az idei Szegedi Várjátékokon.

Színház az egész nappali!


szerző:
2011.04.04. 19:17
Színház az egész nappali!

A lakásszínház garzonban, panelben, és családi házban egyaránt vállal fellépéseket, a darab végén pedig szívesen elbeszélget a lakókkal a bemutatott darabról.

Belerendezték a darabba a jeltolmácsot

Jelnyelvi tolmács is szerepel szerdán a Pánik című darabban a fővárosi Nemzeti Színházban.

Debütál az Aranycsapat


szerző:
2010.11.20. 10:01
Debütál az Aranycsapat

Szombat este mutatják be Fenyő Miklós és Tasnádi István „Aranycsapat” című darabját.

Ganxsta a világot jelentő deszkákon

A szabadszájú rappernek nem idegen a színészkedés, de most először vállalt színházi szerepet.

Gubás Gabi vetkőzése nem öncélú

A színésznő a 11 perc című darab kedvéért válik meg ruháitól, és az ízlésesség határain belül marad.

Hernádi Judit és lánya egy színpadon!

A színésznő örül a lehetőségnek, azt mondja, a darab néhány dolgot rendezhet kettejük viszonyában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való