KERESÉS search-close

szállodahajó

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szállodahajó"

Vita a szállodahajó miatt

Hatvan fős nyomozócsoport dolgozik a dunai hajókatasztrófa kivizsgálásán. A nyomozók eddig 230 embert hallgattak ki. Ezt a rendőrök közölték, akik szerint nem volt szükség arra, hogy a Hableánnyal ütköző Viking szállodahajót Budapesten tartsák. Korábban több koreai szakértő úgy vélte, hogy ebben hibáztak a magyar nyomozók.

Már korábban is ütközhetett  a Hableányt elsüllyesztő ukrán kapitány

Két hónapja is ütközött hajójával az az ukrán kapitány, aki múlt héten a Hableányt elsüllyesztő szállodahajót is vezette a baleset időpontjában. Ezt állítja a hajozas.hu oldal egy névtelenséget kérő, másik Viking hajó kapitányára hivatkozva. A Viking utazásszervezőt hiába kerestük, a kapitány ügyvédje pedig nem kommentálta a hírt. Közben a dél-koreai kormány azt szeretné, ha lefoglalnák a balesetet okozó szállodahajót. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint erre semmi szükség.

FELVETŐDÖTT: Korlátoznák a szállodahajók sétaútjait?

Az elmúlt 10 évben egyre gyakoribb, hogy a balesetben érintett Vikinghez hasonló, nagy szállodahajók is sétahajókázást szerveznek. Az nincs megszabva, hogy egyszerre hány hajó lehet a Dunán. A Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének elnöke szerinte ésszerű lehetne, ha a nagyobb hajók sétaútjait korlátoznák.

Őrizetben a szállodahajó ukrán kapitánya

Gyanúsítottként hallgatták ki a dunai hajókatasztrófa után a szállodahajó kapitányát. A férfi tagadja, hogy szabályt szegett vagy bűncselekményt követett volna el. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő azt mondja: szerinte a kapitány figyelmetlen volt a szerencsétlenségnél.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való