KERESÉS search-close

stadion

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "stadion"

Bezárt a 15 milliárdos stadion

Átmenetileg nem lehet mérkőzést rendezni a néhány hónapja átadott székesfehérvári stadionban, mert az aréna vízhálózatában egy baktérium jelenlétét mutatták ki. A csaknem 15 milliárd forintért felépült arénán így most pótlólagos munkákat kell elvégezni és a csapatnak átmenetileg újra Felcsúton kell játszania.

Stadionépítési stopot vezetne be a Momentum

Stadionépítési stopot vezetne be a Momentum. A párt kedden négy népszavazási kérdést nyújtott be, ezek egyike szól a 3 ezer főnél nagyobb, közpénzből megvalósuló stadionépítések megtiltásáról, de megkérdeznék az embereket a kormánypropaganda korlátozásáról, a legfőbb ügyész mandátumáról és az ügynökaktákról is. Kerestük a kormányt, de kérdésünkre nem reagált a Momentum akciójára.

Az állam ad pénzt a szombathelyi stadion üzemeltetésére

Nincs pénze a városnak a szombathelyi stadion üzemeltetésére, ezért a kormány 300 millió forint közpénzt ad a Haladás arénájának fenntartására – vette észre a 444.hu. A határozat indoklásában az áll, a stadion hosszú távon szolgálja a sportolók igényeit, ezért jövőre is százmilliókat biztosítanak a fenntartására. A helyi ellenzék szerint jobb lett volna, ha egészségügyre vagy utakra kap pénzt a város.

Szaunás, medencés luxuspáholyok az eszéki stadionban

Luxusstadion épül Mészáros Lőrinc csapatánál, a horvátországi Eszéken. A látványtervek szerint szaunás és medencés, üvegfallal elválasztott páholyokból nézhetik a mérkőzéseket a fontos vendégek. Az eszéki fociklub csődközelben volt, amikor két éve Mészáros Lőrinc megvásárolta. Azóta viszont a magyar kormány is támogatja az ottani Labdarúgó Akadémiát.

„Túl sok stadion épült az elmúlt években”

Túl sok stadion épült az elmúlt években, ezért szinte lehetetlen nyereségesen üzemeltetni azokat – mondta a Híradónknak nyilatkozó sportközgazdász. Dénes Ferenc szerint az is mutatja, hogy rendszerszintű problémáról van szó, hogy a kormány jövőre lehetővé tette, hogy már stadionüzemeltetésre is lehessen költeni közpénzt, vagyis a cégek társasági adófelajánlását. Az MSZP szerint a kormány lassan semmi mással nem foglalkozik, csak a stadionokkal.

14 milliárdba került az adófizetőknek az új székesfehérvári stadion

Újabb állami pénzből épült focistadion készült el. A 14 ezer fős székesfehérvári aréna 14 milliárd forintba került az adófizetőknek. Az elmúlt négy évben átadott stadionokra 90 milliárd forintot költött az Orbán-kormány.

Orbán: ”Ez még csak a kezdet!”

Ez még csak a kezdet, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Topolyán, a 3 milliárd forint magyar közpénzből épült TSC Labdarúgó Akadémia átadóján. A magyar állam 2 év alatt majdnem 20 milliárd forintot költött a határon túli foci támogatására. 

Nézőket csábítanának a meccsekre

Azt szeretnék, hogy több néző járjon focimeccsekre. 22 stadionban rendezték meg tegnap a Futball éjszakája nevű rendezvényt. A magyar klubfocira egyre kevesebben kíváncsiak. Sokszor csak a férőhelyek negyedét tudják megtölteni a többmilliárd forint közpénzből épült új stadionokban.

Újabb 100 milliárd stadionokra

Újabb 100 milliárd forintot költ stadionokra a kormány a jövő évi költségvetés szerint - állítja a DK. A párt szerint a VB-döntőt játszó horvátok példája azt mutatja, drága stadionok nélkül is lehet sikeres a labdarúgás, ha piaci alapon működik.

A többség inkább másra költene

Harmadosztályú focicsapat kap az államtól 750 millió forintot a stadionja felújítására - erről először a Hír tv számolt be. A dunaújvárosi klub a pénzből például VIP boxokat építtethet a 10 ezer fős stadionba. Pedig egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 80 százaléka nem ért egyet azzal, hogy adóforintokból stadionok épülnek.

Nyugtaügy a stadionban


szerző:
2018.04.02. 18:40
Nyugtaügy a stadionban

Nem adtak nyugtát a mezőkövesdi stadion büféiben - ezt állítják a 24.hu újságírói. Szombaton jártak a Tállai András NAV elnök által vezetett klub meccsén, több próbavásárlást is végeztek, de ahogy mondják, blokkot egyszer sem kaptak.

 

Hiába a csúszás, újabb pénz jön a stadionra

Hiába a több hónapos csúszás, a kormány ellenőrzése mindent rendben talált a szigetszentmiklósi stadion építkezésén. Erről az Mfor.hu írt. Az elmúlt években háromszor állt meg az építkezés elszámolási viták miatt.

Ceausescu nyomában: egy diktátor stadionja

A Kárpátok Géniusza, mert így neveztette magát Ceausescu, idén januárban lenne 100 éves. A jövő stadionjának biztosan nem ilyen jövőt képzeltek el a megépítésekor. Ma már leginkább egy rossz, B kategóriás sci-fi díszlete lehetne. Pedig ez valóság, 2018-ban.

Fókusz 2018-01-15


szerző:
2018.01.15. 18:55
Újabb stadion 2,4 milliárdért

Negyedosztályú focicsapat stadionjára költ a kormány 2,4 milliárd forintot, jelentette be a térség fideszes képviselője. A döntés értelmében a megyei elsőosztályban szereplő Eger stadionját bővítik 3500 fősre. Hogy miért, azt hiába kérdeztük a kormánytól, nem árulták el.

 

Fókusz 2017-11-24


szerző:
2017.11.24. 17:20

Meghalt Stadler József


szerző:
2017.11.21. 18:10
Meghalt Stadler József

A juhászból lett akasztói vállalkozó akkor vált ismertté, amikor felhúzott egy stadiont a szülőfalujában. Ahogy ő fogalmazott: megelőzte a korát, ezért bántották sokan. Később többször is börtönbüntetésre ítélték többmilliárdos adócsalás miatt.

 

Továbbra sem használhatják a sportolók a stadiont

Alig két hete, hogy átadták Szombathelyen a Haladás 15,2 milliárd forintból épült új stadionját, már az avatás után pár nappal levelet küldött a szakosztályoknak a klub arról, hogy az üzemeltető ismét munkaterületté nyilvánítja a csarnokot.

Fókusz 2017-11-20


szerző:
2017.11.20. 17:25
Átadták, de még nincs kész

Nem tudnak beköltözni a szerdán átadott szombathelyi Haladás Sportkomplexumba a sportolók. A stadion több mint 15 milliárd forintból épült. A klub azonban levelet küldött a szakosztályoknak, hogy folytatódik az építkezés, pontosabban november 20-ig garanciális javításokat végeznek.

Jutalmaznak a stadionokkal?


szerző:
2017.11.09. 18:45
Jutalmaznak a stadionokkal?

Nem jutalmazásra használja a stadionépítési programot a kormány, hanem a fiatalok egészségnevelésébe fektet be – mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz frakciószóvivője. Legutóbb tegnap, Szombathelyen avattak stadiont, a város polgármestere pedig azt mondta, ajándékot kaptak, mert jól viselkedtek.

Hiába nem lesz olimpia, mégis lesz olimpiai stadion Budapesten?

A kormány tervei szerint tovább halad az atlétikai stadion beruházása. Most zárult le a tervpályázat: ugyanaz a cég nyert, amelyik a Duna Úszóarénát is tervezte. Azt viszont nem árulta el a kormány, hogy mennyiből épülhet az új stadion.

Fókusz Plusz 2017-09-30


szerző:
2017.09.30. 18:50
Zavarta a mikrofon a politikust

Bosszantották a kérdések, ezért megpróbálta kicsavarni a mikrofont kollégánk kezéből a szombathelyi alpolgármester. A városban néhány héten belül ugyan átadják az új stadiont, de még nem tudni, ki fogja üzemeltetni. Az MSZP szerint az építkezést irányító önkormányzati cég lesz az üzemeltető, de úgy vélik, ez sokba kerül majd a városnak. A cég ügyvezetőjét és az illetékes alpolgármestert is hiába kérdeztük.

900 millió forinttal drágulhat a székesfehérvári futballstadion

900 millió forinttal drágulhat az eddig 16 milliárdosra tervezett székesfehérvári futballstadion, az átadása pedig fél évet csúszik. Az önkormányzat ugyanis pénteken úgy döntött, elbontják a régi, amúgy alig több mint 10 éves főépületet, amit eredetileg beépítettek volna az új arénába. A város vezetői előre nem látott statikai problémára hivatkoznak. A baloldali pártok helyi képviselői viszont nem értik, hogy ez miért csak most, 8 hónappal az építkezés kezdete után derült ki.

Vakító a stadion ponyvája

Elvakítja a szombathelyi Haladás Stadion hatalmas, világító fehér ponyvája a környéken lakókat. Arra panaszkodnak, hogy napközben csak lehúzott redőnyök és elsötétített ablakok mellett tudnak megmaradni lakásukban. A sportkomplexum ugyanis egy olyan speciális szövetborítást kapott, ami az UV fény hatására kifehéredett.

Fókusz 2017-06-12


szerző:
2017.06.12. 18:55
Miért van annyi üres stadion?

Sokszor köszönőviszonyban sincsenek a hivatalos focistadion nézőszámok a valósággal. Papíron negyven-ötvenezer emberről beszélnek olyan meccsen, ahol párszázan lézengenek. Hét éve épülnek a stadionok sokmilliárdért, és még a nagy csaptoknál is alig van negyedig a stadion.

Stadler József újra ereje teljében: esküvőn gondolkodik és stadiont vásárol

Csont és bőr volt, amikor tavaly végre elhagyhatta a börtönt. Stadler József különös visszaesőként most újabb öt évet kapott, elsőfokon. A juhászból lett multimilliomos vállalkozó azt mondja, a stadionja hozta rá a bajt, mert megelőzve korát túl korán építtette. A 66 éves Stadler József abban bízik, hogy világraszóló lakodalmat csaphat, ha ezúttal sikerül elkerülnie a börtönt.

Fókusz 2017-04-20


szerző:
2017.04.20. 17:25
Nincs, aki a gyepet gondozza

Hiába a sok új stadion, ha nincs, aki gondozza a pályákat. Pályafenntartó képzést indított a Labdarúgó Szövetség. A jelentkezők megtanulhatják például az öntözés és a fűnyírás fortélyait. A következő szezontól már minden első és másodosztályú csapatnál végzett pályafenntartónak kell dolgozni. Előfordult már, hogy új stadionban meccs maradt el a pálya állapota miatt. Az MLSZ azt reméli, ilyen többbször nem történhet.

Hiába fűthető, lefagyott a pálya

Hiába lehet fűteni a pályát, jégpáncél borítja a gyepet a balmazújvárosi stadionban. El is marad a holnapi meccs. A 444.hu írta meg, hogy az önkormányzatnak nincs pénze, ezért nem tudják használni a pályafűtést, pedig 160 millió forintból kiépítették. A klubot vezető fideszes politikus szerint a stadion üzemeltetéshez is állami segítségre lenne szükség. A sportért felelős államtitkárság szerint később a létesítmények fenntartást is támogatják majd.

Mészáros Eszéken is építkezik

A magyar határ közelében építené meg a horvátok nemzeti stadionját Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester tavaly vette meg az eszéki focicsapat többségi tulajdonrészét. A klub elnöke szerint idén két stadion és egy legalább hét pályás edzőközpont építését megkezdik. Ha sikerül megegyezni a horvát kormánnyal, a nagyobb stadionban akár 30 ezren is elférhetnek majd. A magyar kormány egymilliárd forinttal támogatja az eszéki fociakadémiát. A DK szerint ebben a hidegben inkább a magyar rászorulóknak járna a pénz.

Plusz 600 millió stadionra

Még az atomerőműre szánt pénzből is elvesz a kormány, hogy azt inkább a paksi stadionépítésre fordítsák. 600 millió forint átcsoportosításáról döntöttek, így a város 4500 fős új arénája összesen 2 milliárdos állami és önkormányzati támogatásból épülhet meg. Pakson az utóbbi időben átlagosan kilencszázan járnak meccsekre. A kormány nem indokolta a pénz átcsoportosítást. A DK szerint felelőtlenség ennyi pénzt költeni stadionokra.

Kevés a néző, sok az ingyenjegy


szerző:
2016.10.21. 18:45
Kevés a néző, sok az ingyenjegy

Ingyen adják LOKI meccsre a jegyeket a debreceni futballklubnál. Ezúttal a Debreceni Egyetemmel kötöttek megállapodást. Eszerint a szombati, Vasas elleni meccsre egy regisztráció után minden egyetemi hallgató és dolgozó ingyen bemehet. A 40 ezerből, eddig körülbelül 400-an jelentkeztek. A LOKI így próbálja visszacsalogatni szurkolóit a lelátókra. Az utóbbi években ugyanis, hiába épülnek új stadionok, a lelátók többnyire üresek maradnak az NB1-ben.

Meg akarják védeni az adományozókat

Az adományozókat akarják megvédeni a politikai támadásoktól – egyebek mellett ezzel indokolja a stadionépítésre költött pénzek titkosítását a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az erről szóló törvénymódosítást kedden szavazta meg az Országgyűlés. Az LMP szerint egy korábbi jogerős ítélet szerint az adókedvezmény is közpénz – vagyis a TAO támogatások részleteit nem lehetne eltitkolni. A legtöbb ilyen támogatást eddig a felcsúti akadémia kapta.

Pornófilmmel tesztelték a stadion kijelzőjét

Pornófilmmel próbálták ki az MTK új stadionjának kivetítőit, miközben a munkások a pályán dolgoztak, erről a Trollfoci közölt egy fél perces videót. A klub nem nyilatkozott a szokatlan tesztüzemről, a kijelzőt szállító cég közleményében azt írta, kellő körültekintés nélkül jártak el, és elnézést kértek mindenkitől.

MEGHATÓ: Ez történt a 4-0-ás eredmény után a stadionban

A szurkolók így köszöntötték a magyar válogatottat a vereség után. Kilyén Tamás felvétele.

RIA-RIA-HUNGÁRIA: Közelről a marseille-i stadion

A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Izlanddal a franciaországi Európa-bajnokság F-csoportjának második fordulójában. A helyszínen szurkolt a Fókusz munkatársa Jász Zoltán is, aki megmutatja milyen hangulatban telt a találkozó.

Az Európa-liga-döntő leendő helyszíne az Európa-bajnokságon is megállná a helyét

Az 50 653 néző befogadására alkalmas stockholmi Friends Arena lesz az Európa-liga-döntő helyszíne a 2016/17-es szezonban. A svéd főváros stadionja az Európa-bajnoki mezőnyben sem vallana szégyent, hiszen méretét tekintve előkelő helyre kerülne a képzeletbeli rangsorban.

Stadler és a gólkirály


szerző:
2016.06.06. 19:15
Stadler és a gólkirály

Huszonkétezres stadionjával jóval megelőzte korát, az egykor milliárdos Stadler József konzervekért és élelmiszerért vásárolt játékosokat és sikercsapatot épített a kilencvenes években. A Fókusz végigkövette a vállalkozó börtönéveit, és most is ott voltunk, amikor egy súlyos betegség után előttünk találkozott egykori sztár játékosával.

Mészáros Lőrinc cége szereli a klímát az MTK-nál

Mészáros Lőrinc klímaszerelő cége is dolgozik az MTK új stadionján, erről az Átlátszó írt először. A sportlétesítményt 6,3 milliárd forint közpénzből építik. Deutsch Tamás, a klub elnöke azt mondta, az alvállalkozók kiválasztásához az MTK-nak nincs köze. Az építő konzorcium pedig nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért pont azt a céget választották, amelyben a felcsúti polgármester résztulajdonos. Az MSZP szerint nem meglepő, hogy ahol verseny nélküli pénzosztás van, ott feltűnik Mészáros Lőrinc is.

Még újabb 32 stadion épül

Most az érdi focisták örülhetnek. A harmadosztályú csapat 3,3 milliárdért kap új stadiont. A beruházások pedig folytatódnak, a tervek szerint a következő években 32 stadiont építtet a kormány országszerte. Az MSZP úgy számol, a már elkészült stadionokra annyit költöttek, amennyiből ki lehetne fizetni a kórházak adósságát. A kormány szerint a létesítményekre az emberek egészségének megőrzése miatt van szükség.

Puskás stadion: csak a bontás 4 milliárd forint

Látványos szakaszához ért a Puskás stadion bontása. A zsiráfnak becézett lámpatartó oszlopok mellett megkezdték a vasbeton szerkezet és a felső karéj szétszedését. A bontásért 4 milliárd forintot fizet az állam. A kivitelező szerint ennyibe kerül, hogy több mint fél évig 30 gép dolgozik a helyszínen.
 

Újabb milliárdok stadionokra

Újabb milliárdokat költ a kormány stadionokra és arra, hogy a kormányzat egy része a Várba költözzön. Egyetlen nap alatt több mint 16 milliárd forintot osztottak szét ilyen célokra. Csak a stadionépítésre szánt pénzt 13,6 milliárd forinttal növelték. Több mint 1 milliárd forintot pedig műtárgyakra költhetnek, hogy azokkal dekorálják a Várban azt az épületet, ahová a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda költözik.

1,5 milliárdért épül a stadion Kisvárdán

Másfél milliárd forintból épül új stadion Seszták Miklós fejlesztési miniszter szülővárosában, Kisvárdán. A másodosztályban játszó klub mérkőzéseire eddig átlagosan 800-an voltak kíváncsiak, a stadionban ehhez képest 2500 férőhely lesz, ami 5500-ra is bővíthető.

A bevehetetlen erőd


2016.02.17. 15:12
A bevehetetlen erőd

Kis túlzással órákon át lehetne sorolni azokat a közhelyeket, amelyeket labdarúgóktól szoktunk hallani. Ezek közül az egyik legelterjedtebb, a „bízunk saját szurkolóinkban, és szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét”. Ez ugyan jól hangzik, ám a gyakorlatban sokszor nem valósul meg, hiszen nem mindenhol rendeznek telt ház előtt mérkőzéseket.

Adóforintok stadionfenntartásra


szerző:
2016.02.12. 18:40
Adóforintok stadionfenntartásra

Már készíti a kormány a TAO 2-t, amit majd stadionfenntartásra is fordíthatnak a futballklubok. Szükség van erre a sportközgazdász szerint, mert a stadionok nem vonzanak elég nézőt így többségük veszteséges.

Milliárdokkal drágább lehet a stadion

Újabb pénzek stadionépítésre. A szombathelyi több mint 4 milliárddal lesz drágább a tervezett 9 milliárd forintnál, mert csak ennyiért vállalta a pályázaton nyertes cég. A diósgyőri stadiont pedig az eredeti 8 milliárd forint helyett csaknem 11 milliárdért újítanák fel.

Hova tűntek a szurkolók a lelátókról?

Ma már nem kötelező a szurkolói kártya használata, folyamatosan épülnek az új stadionok és a magyar válogatott is kijutott a jövő évi Európa Bajnokságra. De vajon ezzel együtt felszökött Magyarországon a futball- láz?

60 százalék kevesebbet költene stadionra

Az emberek többségének nem tetszik az, hogy a kormány ennyit költ stadionokra, és inkább az egészségügybe forgatnák be az erre fordított adóforintokat - ez derül ki a Publicus Intézet friss felméréséből, amit a Vasárnapi Hírek megrendelésére készítettek. A szocialisták szerint Orbán Viktor szimbolikus csatában szenvedett vereséget. A kormány azt mondja, a sport támogatása egészségesebbé teszi az országot.

Püspöki kérésre épül stadion Szegeden

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök alapította ugyanis 2008-ban a Grosics Gyula nevét viselő Katolikus Futball Akadémiát, a jelenleg másodosztályban szereplő csapat játszhat majd a vadonatúj stadionban. Mindez körülbelül 3 milliárd forintba kerül.

LÁTVÁNYTERV: Így néz majd ki az új Puskás Ferenc Stadion

A 68 ezer néző befogadására tervezett új Puskás Stadion látványterve - ez is olimpiai csarnok lenne. Júniusban egyhangúlag szavazta meg a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy Budapest pályázzon a 2024-es játékokra. Úgy számolnak, 774 milliárd forint közpénzbe kerül majd a rendezés.

Milliárdokkal kerülnek többe a stadionok

Drágább lehet a tervezettnél a szombathelyi és a diósgyőri stadion is - értesült a rangado.hu. Az internetes portál úgy tudja, a szombathelyi stadion építését 14 milliárdért vállalnák a jelentkezők, miközben az eredeti tervek szerint nem egész 10 milliárdot szánna rá az állam. A diósgyőri stadion majdnem 3 milliárddal kerülne többe a tervezettnél.

Milliárdos támogatás a miniszter városának

Új edzőcsarnok és új sportszálloda is épülhet Kisvárdán az új, majdnem 1 milliárdba kerülő stadion mellé. A 16 ezres Szabolcs megyei városban született Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Az mfor.hu írta meg, hogy a helyi sportegyesületnek 1,2 milliárd forint juthat a fejlesztésre társasági adókedvezményből. Az Együtt szerint Kisvárda a második Felcsút, és a város Seszták Miklós miatt kap ennyi támogatást. A miniszter sajtóosztálya szerint ez nem igaz, és a sport nem lehet csak a nagyvárosokban élők kiváltsága.

44 év után Magyarország ott lesz az Európa Bajnokságon

Igen, most már kimondhatjuk: vasárnap este generációk álma vált valóra Magyarországon. Labdarúgó válogatottunk hatalmasat küzdött, és Norvégiát legyőzve kijutott a 2016-os Európa Bajnokságra.

Fókusz 15-07-21


szerző:
2015.07.21. 19:25
Fókusz 15-07-21

Fókusz: Hősnek tartják - Az asszonyt, aki a hét éves kisfiúval kiugrott a lángoló lakás ablakán. De a tragédia óta a baleset okairól is pletykálnak Nyíregyházán. Temetik a focit! - Dárdai Pál távozása után ismét fellázadtak a futballrajongók. A magyarok kommentjei a német oldalakat is elárasztották! Mitől ilyen vékonyak? - Hogyan tartják meg alakjukat a világhírű magyar szupermodellek, miközben közösségi oldalaikon csak úgy habzsolják a zsíros ételeket?

Tízezren búcsúztatták a Puskás Ferenc Stadiont

A Queen legendás frontembere harminc éve egyszer elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar dal pár sorát. Ez 1986-ban, a Népstadionban szinte felért egy forradalommal. Ma pedig már, hogy a stadiont lebontják, újabb szempontból történelem.

100 milliárd stadionokra és focira

Volt olyan első osztályú focimeccs, amire mindössze 298-an váltottak jegyet. Egy év alatt 16 százalékkal csökkent a nézőszám. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint ennek az az oka, hogy szurkolóellenesek a szabályok. Az Magyar Labdarúgó Szövetségnél azt mondják, erről szó sincs. A csökkenő nézőszám ellenére tavaly és idén összesen 105 milliárd forintot költ az állam stadionépítésekre. Az Együtt azt követeli, azonnal állítsák le a stadionépítési programot.

Botrányokkal zárult a szezon


szerző:
2015.06.01. 19:05
Botrányokkal zárult a szezon

Eltemetett futballklubok, letartóztatott tulajdonosok, bajnokságból kizárt csapatok, és üresen kongó stadionok. Ilyen botrányokkal ért véget a hétvégén az idei NB1-es szezon. Mi is ott voltunk a lelátókon.

Lesújtó állapotban a magyar foci

Eltemetett futballklubok, letartóztatott tulajdonosok, bajnokságból kizárt csapatok, és üresen kongó stadionok. Ilyen botrányokkal ért véget a hétvégén az idei NB1-es szezon. Mi is ott voltunk a lelátókon.

Rábeszélték Tarsolyt a stadionépítésre?

Sosem akart stadiont építeni, csak rábeszélték még az első Orbán-kormány idején – ezt mondta Tarsoly Csaba a rendőrségen az Index értesülése szerint. Az ETO új stadionja lett volna az első Magyarországon, ahol akár foci EB-t is lehetett volna rendezni. Az Együtt szerint Tarsoly vallomásából látszik, hogy itthon politikai nyomásra vesznek részt vállalkozók a focifejlesztésekben.

400 milliós stadion épül Mezőkövesden

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül a kisvárosi csapatnak. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be.

400 milliós stadion épül a kisvárosi csapatnak

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül Mezőkövesden. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be. Tállai András államtitkár, aki korábban a település polgármestere volt, most pedig a helyi focicsapat elnöke, Facebook oldalán büszkélkedett az építkezéssel. Igaz, posztja mára eltűnt az oldaláról. A helyiek közül van, aki örül a beruházásnak, mások azt mondják, a stadionépítésre fordított pénzt másra kellett volna költeni.

Ahol a siker születik


szerző:
2015.04.18. 19:10
Ahol a siker születik

Alig vannak a focimeccseken, mégis épülnek a stadionok. Megmutatjuk, hol tombolnak a sportrajongók.

Miért épülnek a stadionok, ha konganak a lelátók?

D. Tóth András riporterünk nemrég körbejárta a magyar focistadionokat egy bajnoki meccsekkel zsúfolt hétvégén. Nem kellett órákig sorbanállnia, vagy bárkit túlkiabálnia. Ezek után szerettük volna látni, mi történik ugyanakkor az ország kézi-, kosár-, vagy hokiarénáiban. A hangulatra még mondhatjuk azt, hogy épp mindenhol mázlink volt, de az éves statisztikák már nem hazudnak.

Házon kívül 15-04-15


szerző:
2015.04.16. 00:00
Házon kívül 15-04-15

Házon kívül: Romos szálloda, üresen kongó pláza, adóssággal teli stadion. Mit ér a Quaestor-vagyon, és miből lesz a kárpótlás? Hiába a sok éhes ember, a polgármester nem akarta, hogy megetessék őket. Balhé lett a jószándékú ételosztásból.

Sínek Mészáros Lőrinc falujától Mészáros Lőrinc falujáig

Felcsúton mertek nagyot álmodni. Ha már hatalmas stadion épült a miniszterelnök falujába, és működik a futballakadémia, miért ne járjon kisvasút is? A történetben benne van a miniszterelnök jóbarátja, Mészáros Lőrinc, de a kormány is, amely 9 kisvasút-projektet futtat egyszerre, és ezt, a felcsútit kiemeltté nyilvánította. Ha összejön a terv, 600 millió forintnyi uniós pénz jut a Felcsútot és Alcsútot összekötő vonalra. De hogy milyen is lesz az? Kiderül Szondi Vanda riportjából.

Hatalmas összegek a dúsgazdag miniszter városának

Van egy kisváros, ami nemsokára gyönyörű, új stadiont kap közpénzekből, majdnem 1 milliárd forintért. Az NB3-as csapat tulajdonosa pedig rengeteg támogatásból gazdálkodik. Ez Kisvárda, egy 16 ezres város, ott lakik a kormány egyik leggazdagabb minisztere, az egykori ügyvéd, Seszták Miklós. Boros Kriszta azért ment el Kisvárdára, mert kíváncsi volt, ebből a sok pénzből mennyi köszönhető annak, hogy a miniszter a városban él. És arra is, hogy mire megy el ez a rengeteg pénz.

Házon kívül 15-03-11


szerző:
2015.03.11. 23:35
Házon kívül 15-03-11

Házon kívül: Hatalmas összegek a dúsgazdag miniszter városának. Több százmillió focira és egymilliárdos stadion az NB 3-as csapatnak. Új székház 200 millióért, autóbérlés 30 millióért. Sokan kérdezik, hogy mire megy el a romáknak szánt 5 milliárdos támogatás.

Készül a magyar-magyar szótár?

A rászoruló embert még az ág is húzza. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyelvet újít. Nem kell aggódni, nem tűnnek el szavak, csak átalakulnak.

Balog Zoltán: Komolytalan a kérdés

Komolytalannak nevezte az RTL Híradó riporterének kérdését Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere. Stábunk arról próbálta faggatni őt, hogy miért nem lehet használni a minisztériumban a szegény, az ápoló és a stadion szavakat. Ugyanis ezt kérték dolgozóiktól. Balog Zoltán nem válaszolt a kérdésekre. Az MSZP szerint itt az ideje, hogy az emberek találjanak ki új szavakat a Fideszre. Szerintük a nyelvújító Kazinczy most forog sírjában.

Kerülendő szavak: Szegénység, ápoló, stadion

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a dolgozóknak kerülniük kell ezeket a kifejezéseket. A belső levelezésben többoldalas listát küldtek szét, amiben alternatívákat is javasolnak, a stadion helyett például a fedett sportlétesítményt kell használni. A minisztérium elismerte, hogy így akarják egységesíteni a kommunikációt. Az MSZP szerint attól még léteznek a problémák, hogy máshogy nevezik őket.

Aranyosi:

Részlet a 14. évad 4. részéből

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Súlyos témák, érdekes riportok - ez történt a héten!

Volt olyan focimeccs, amire 480-an váltottak jegyet - óriási port kavart keddi riportunk, amelyben összeszámoltuk, hogy egy bajnoki fordulóra összesen hány szurkoló férne be és ehhez képest mennyien vannak a futballstadionokban. De a héten megismerhettük a bölcsődei dolgozók problémáját is, akiknek a fizetése alig több, mint 80 ezer forint.
 

Stadionok szurkolóként 1,5 millióért

Másfél millió forint állami támogatás jut egy átlagos futball szurkolóra - az mfor.hu szerint. A gazdasági portál utánanézett, hányan részesülnek az Orbán-kormány stadionépítési programjából. Van, ahol felére esett vissza a látogatottság, mióta befejezték a felújítást.
 

Portré 12-02-26


szerző:
2012.02.27. 00:35
Portré 12-02-26

Portré: Iskolát és stadiont neveztek el róla. Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes Fekete Párduc, az Aranycsapat legendája, Grosics Gyula mesél a Portréban!

Lába kelt Stadler hírhedt olajfestményének

Stadler József nincs elkeseredve: egy hónapja az új tulajdonos felkérte, hozza rendbe a stadiont.

Incidenssel és Shakirával avatták a stadiont

Ünnepélyesen átadták a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság központi létesítményét Kijevben.

Kitiltották a férfiakat a focimeccsről

Nőkkel, gyerekekkel a stadionokban elszaporodott rendbontások ellen.

Beléptető: Az állam kétszer fizet, egyet kap?

Az államnak újra meg kellene vennie azt a stadion beléptető rendszert, amelyért egyszer már több milliárd forintot fizetett.

Tatabányai stadiont „keresztelt meg” Grosics

Grosics Gyuláról, az Aranycsapat tagjáról stadiont neveztek el Tatabányán.

Csak minden ötödik stadion biztonságos?

A Magyar Labdarúgó Szövetség felmérése szerint van olyan pálya, ahol még a kerítés is hiányzik.

Tragikus baleset a stadionban


szerző:
2011.07.07. 19:09
Tragikus baleset a stadionban

Egy ember meghalt és 13-an megsérültek, amikor részben leszakadt egy labdarúgó stadion teteje.

Kormánybiztos ügyel a stadionfelújításokra

A kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért és sportberuházásokért felelős kormánybiztossá nevezték ki május elsejétől Vígh Lászlót.

Ígéret maradt a 10 milliárdos aréna?

Kevés esély van arra, hogy a DVSC-TEVA labdarúgócsapata az új stadionban ünnepelje a klub 110 éves fennállását.

Jacko „énekel” a londoni Fulham stadionnál

Michael Jackson szobrot avattak Londonban Gera Zoltán futballcsapata a Fulham stadionja előtt.

Hajszál híján tömegkatasztrófa?

Robbantásokat akart végrehajtani egy 25 éves férfi a Borussia Dortmund - Hannover bajnoki futballmérkőzésen - állítja a dortmundi rendőrség.

Halálra taposták egymást Nigériában

Több embert halálra tapostak szombaton a nigériai Port Harcourt városában egy választási gyűlésnek otthont adó stadionban.

Házon kívül 10-12-16


szerző:
2010.12.16. 23:50
Házon kívül 10-12-16

Házon kívül: Magas a gázszámla, mégsincs elég meleg – nézőink panaszai után nyomozni kezdtünk, hogy vajon tényleg egyre kisebb-e a gáz fűtőértéke. Veszélyben a fogyatékos gyerekeket gondozó iskola - 168 tanácstalan család aggódik, hogy mi lesz velük és a gyerekeikkel, ha bezár a jászberényi intézmény. Luxusstadion 10 milliárdért - Miért éppen a debreceni focit támogatja a kormány közpénzekből? Az amúgy sikeres csapat meccseire most csak néhány ezren járnak, mégis 20 ezres stadiont kap a város.

Luxusstadion 10 milliárdért

Miért éppen a debreceni focit támogatja a kormány közpénzekből?

A hó nyerte a stadion elleni „meccset”

Beszakadt a minneapolisi Metrodome stadion tetőszerkezete a nagy hó miatt.

Pánik és kődobálás a focimeccsen

Legkevesebb 250-en - köztük 30 rendőr - megsérültek pénteken Ammán egyik futballstadionjában.

Milliárdokból szépül a debreceni stadion

12 és fél milliárd forinttal járul hozzá a kormány a debreceni stadion építéséhez.

Új stadion épülhet Debrecenben


szerző:
2010.09.22. 19:30
Foci-EB 2012: Egy stadion már megvan

Sting és a brit királyi filharmonikusok koncertje, és látványos showműsor nyitotta meg a stadiont.

Hó követte a földmozgást


szerző:
2010.09.20. 09:35
Hó követte a földmozgást

Szokatlan havazás okoz gondokat Új-Zéland déli szigetén.

Mandelát golfautó vitte körbe a döntőn

Egy golfautóból integetett a szurkolóknak, akik üdvrivalgással és vuvuzela-zúgással fogadták.

Foci Eb 2012-ben Magyarországon is?

Az UEFA elnöke azt mondta: nem elképzelhetetlen, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség felkéri Németországot és Magyarországot.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való