KERESÉS search-close

speciális mentők

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "speciális mentők"

Hajóbaleset: életveszélyben dolgoznak a mentőbúvárok

72 kiló ólmot kellett magára vennie a búvároknak, akik megpróbálták megközelíteni az elsüllyedt Hableány roncsát. Csak így nem sodorta el őket a Duna. Mesélt nekünk az egyik búvár arról, mit látott merüléskor. Ma egy dél-koreai és egy osztrák különlegesen képzett búvárcsoport is csatlakozott a magyarokhoz. Közösen döntik el, hogy miként és mikor lehet kiemelni a roncsot.

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát egy speciális berendezés segítségével a tűzoltók a Somogy megyei Kürtöspusztán. Az állat éjszaka feltehetően nem vette észre a méteres száraz gazban a fedetlen nyílást, így eshetett bele. Az utcán járók figyeltek fel reggel a nyöszörgésére, majd riasztották a tűzoltókat.

Jég alól mentettek…

Minél több ruha van rajta, annál jobban lehúzza a víz, ha valaki alatt beszakad a jég. Ezt hangsúlyozták a szakemberek azon a mentési gyakorlaton, amit a tűzoltók és speciális mentők tartottak a befagyott egerszalóki víztározónál. Létrával, csónakkal, felfújt tűzoltótömlővel hozták ki a mentésre szorulót - ami ezúttal egy élethű bábu volt.

MENTÉS: Így kell kihúzni a jég alá esett embert!

A speciális mentők és tűzoltók többféle mentési technikát is elsajátítottak Egerszalókon egy gyakorlaton, hogy azonnal tudjanak cselekedni, ha valaki bajba kerül. A mentés vezetői azt is elmondják, mire kell odafigyelni, ha valaki szabad víz jegére merészkedik.

A kocsiból lopták el a mentőfelszerelést

Mentőfelszerelést loptak el Debrecenben. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület egyik önkéntesének felszerelését vitték el a kocsijából szombat este. A tolvaj két, eszközökkel teli hátizsákot lopott el, aminek értéke körülbelül 200 ezer forint.

Új autó kellene a mentőknek

Segítségre szorulnak a miskolci speciális mentők: betegszállításra alkalmas új autóra van szükségük, mert a régi már csaknem harminc éves, és nagyon rossz állapotban van. A közösségi oldalon tettek közzé felhívást, amelyben azt kérik, támogassák őket. A speciális mentők nem csak bajba került embereken segítenek, hanem speciális, egyéni betegszállítással is foglalkoznak. Ha az autójuk végleg tönkremegy, veszélybe kerül a munkájuk.

Kutyával keresték az eltűnteket a vízben

Két nap alatt két folyóban is kutattak eltűntek után a speciális mentők Borsodban. Egy középkorú nőnek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből, egy 55 éves férfit pedig egyelőre hiába keresnek. A férfi biciklijét a Sajó partján megtalálták, valószínűleg horgászni indult. Speciális műszerekkel vizsgálták át a folyót, de egyelőre eredménytelenül.

Mocsárból mentették a kutyát


szerző:
2015.10.25. 18:10
Mocsárból mentették a kutyát

Speciális mentők szabadítottak ki egy kutyát a borsod megyei Olaszliszka melletti nádasból. Napok óta lehetett a mocsárban étlen-szomjan, mire megtalálták. A kutyában volt azonosító chip, a gazdáját is megtalálták – de a férfi azt mondta, egyelőre nem tud érte menni.

Fa tetejéről mentették a szökött papagájt

Speciális mentők mentettek meg egy szökött papagájt Egerben. A méteres madár egy közeli étteremből lógott meg, amikor gazdái kiengedték a kalitkából kicsit levegőzni.

Előzetes: Speciális mentők mentettek meg egy szökött papagájt

A Lilu névre hallgató méteres madár egy közeli étteremből lógott meg, amikor gazdái kiengedték a ketrecből kicsit levegőzni. Azt, hogy hogyan hozták le Lilut a fáról, mutatjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

Két autót is kihúztak a bányatóból

Egymás után két autót emeltek ki egy bányatóból a miskolci speciális mentők vasárnap este. Egy szemtanú szólt a rendőröknek, hogy egy autó gurult a vízbe. A speciális mentők meg is találták az elmerült kocsit. A sofőrje nem élte túl a balesetet. A mentéskor a búvár a víz alatt egy másik autóra is bukkant.

25 méteres kútból mentették ki a kutyát

Óriási szerencséje volt annak a kutyának, ami egy 25 méter mély kútba esett a hétvégén, Miskolcon. Az állatot a speciális mentők segítségével tudták a felszínre hozni. Kiderült: karcolások nélkül megúszta a kalandot.

A karambol mentette meg a zuhanástól

Életet mentettek a speciális mentők. Valószínűleg egy mély szakadékba zuhant volna az az autós, aki lesodródott az útról egy kanyarban, és a másik sávban kötött ki Miskolcon. A zuhanást megúszta, helyette viszont a miskolci speciális mentők betegszállító autójával ütközött. Mindkét autó összetört, a balesetet okozó sofőrt kórházba kellett szállítani.

Rejtélyes halál a Hernádon


szerző:
2014.09.22. 17:30
Rejtélyes halál a Hernádon

Egy középkorú asszony fulladt a folyóba a Gesztelynél. Hogy miért fulladt az asszony a folyóba, egyelőre nem tudni.

Fókusz Plusz 10-09-25


szerző:
2010.09.25. 19:30
Fókusz Plusz 10-09-25

Fókusz Plusz: Életüket is kockára teszik, hogy másokat megmentsenek. Magyar speciális mentők legrázósabb bevetései. Megtaláltuk a legendás magyar ifjúsági filmek legnépszerűbb gyerekszereplőit. Legtöbbjükre rá sem lehet már ismerni!

Ellopták a speciális mentők felszerelését

Senkin nem tud a továbbiakban segíteni a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport, mert kirabolták a kiképzőközpontjukat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való