KERESÉS search-close

spanyolország

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "spanyolország"

Baleset a búcsúban


2019.06.09. 18:10
Baleset a búcsúban

Kettétört egy körhinta menet közben Spanyolországban, 28-an megsérültek. A baleset miatt sokan a földre zuhantak, de a gép egy része tovább forgott, és nem is tudták leállítani. Legsúlyosabban egy 13 éves lány sérült meg.

Fókusz 2017-10-10


szerző:
2017.10.10. 17:20
Magyar világsztárunk: Nagy László

4 éve a világ legdrágább kézise volt, de nem bánta meg, hogy hazaköltözött Spanyolországból. Nagy Laci nem jár sportkocsival, mert nem férne bele, kutyából mégis a legkisebbet választotta. Testközelből a magyar sport egyik világsztárja!

Spanyol mez segített a családon

Valóra válhat az öt gyerekes Baán család álma. Határokon átívelő összefogással költözhetnek hamarosan egy több szobás, komfortos lakásba. Egy Spanyolországban élő magyar házaspár szervezett árverést a javukra, a Barcelona két világhírű focistáinak dedikált mezére lehetett licitálni. Több mint 800 ezer forint gyűlt össze, a pénzből a szerény körülmények között élő családon segítenek.

Veszélyesen közel tombol a tűz egy spanyol városhoz

Hatalmas lángok csaptak fel az Észak-Afrikában fekvő spanyol város, Melilla mellett. Csak a város számít spanyol területnek, körülötte Marokkó terül el. Éppen ezért Melilla mellett több száz menekült él, akik arra várnak, hogy bejussanak az Európai Unió területére. A tűz feltehetően akkor keletkezett, amikor a marokkói csendőrség nagyszabású akciót indított a menekülttáborban. A tűzoltók munkáját nehezíti, hogy a térségben erős szél fúj, ami megkönnyíti a lángok terjedését.

Azért ölte meg a nőt, mert az el akarta hagyni

Túl van az életveszélyen az a 13 éves Spanyolországban élő magyar fiú, akit szerdán apja sebesített meg egy késsel. A kamasz és 11 éves húga anyjukat próbálták védeni. A nőt végül halálra szurkálta élettársa. A két gyereket kórházban ápolják, már jobban vannak. A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a gyerekekre az anya két kint élő testvére vigyáz. Csak a családtagok látogathatják őket a kórházban. A Külügyminisztérium szerint valószínű, hogy a gyerekek gyámjai az apai nagyszülők lesznek majd.

Megöltek egy magyar nőt Spanyolországban

A nőre és két gyermekére konyhakéssel támadt rá élettársa az ország északi részén fekvő Benicássimban. A két gyerek - egy 11 éves lány és a 13 éves fiú – is megsérült. A fiú állapota válságos, testét több késszúrás érte, és a nyakán is megsérült. Spanyol lapértesülések szerint a fiú védeni próbálta anyját, akkor sérült meg. A rendőrség a nő 40 éves spanyol élettársát őrizetbe is vette. A támadás oka egyelőre ismeretlen.

Öröm és bánat Madridban

Öröm és bánat volt egyszerre szombat este Spanyolországban. Ezrek köszöntötték a BL-győztes Real Madrid csapatát a spanyol fővárosban. A csapat a milánói döntőn 1:1-es döntetlen után büntetőkkel nyert, és legyőzte az ősi rivális Atlético Madridot. Így tizenegyedszerre lett Európa legjobbika.

A Sárga Tengeralattjáró újra akcióban

A kedves olvasó nem tévedt el, jó helyen jár, a sárga tengeralattjáró szorosan kapcsolódik az Európa-ligához. A becenév azt a spanyol (kis)csapatot takarja, amely az elmúlt években megjárta a mennyországot és a poklot is. Ma már erős túlzás kiscsapatnak hívni őket, hiszen a három nagyágyú (FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid) orra alá is rendszeresen borsot törnek Spanyolországban, arról nem beszélve, hogy a nemzetközi porondon is letették már a névjegyüket. Ismerjék meg a Villarreal Club de Fútbol S.A.D.-t, az El Submarino Amarillot – azaz a Sárga Tengeralattjárót! 

Eltörölnék a sziesztát

Töröljék el a délutáni sziesztát - ezt javasolja a spanyol miniszterelnök. A kormányfő szerint így a mostani 8 óra helyett már este 6-kor befejezhetnék a munkát a spanyolok és sokkal több idő jutna magukra, vagy családjukra. Friss kimutatások szerint amúgy is egyre kevesebben pihennek ebédidőben 2-3 órát Spanyolországban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való