KERESÉS search-close

saul fia

98 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "saul fia"

BAFTA: A legrangosabb brit filmes díj

A filmes eseményen, melyen a királyi család is részt vett, világsztárok léptek az „itteni” vörös szőnyegre. A legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést az Oscar siker után ezúttal is Nemes Jeles László zsebelte be.

Londonban is győzött a Saul fia

A Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztóján. A többi kategóriában a Kaliforniai álom (La La Land) vitte el a fődíjak zömét.

A magyar celebek megmondták a tutit 2016-ról!

Mozgalmas esztendő volt 2016: hatalmas sikerek és hangos botrányok tarkították. A tizenkét hónap legizgalmasabb híreit ezúttal is nagydumás csapat kommentálja: a táncos lábú Pumped Gabo és a hozzá hasonlóan szobortestű párja Sebestyén Ági, az Éjjel-Nappal Budapest két dalos pacsirtája, Lali és Alexa, illetve a Showder Klub sztárja, Dombóvári István.

Story Extra 2016-12-23


szerző:
2016.12.23. 17:25
Miben rejlik a Saul fia sikere?

A holokauszt kényes témáját számos művész, író és film megpróbálta már feldolgozni. A kérdés az volt, hogy lehet-e újat mutatni a témában? A Saul fia az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar sikerével bizonyította, hogy lehet.

Modellnek állt a Saul fia sztárja!

Röhrig Géza új oldaláról mutatta meg magát a kamerának. Egy new york-i áruház magazinjában adott hosszabb interjút életéről, családjáról és karrierjéről, ehhez pedig egy fotósorozatot is mellékeltek.

Saul fia tévépremier az RTL Klubon!

Oscar-díjat ért és minden más jelentős filmfesztiválon díjat nyert, a Saul fiához hasonló sikert nem élt még meg magyar film. A harminckilenc éves rendező, Nemes Jeles László a cannesi győzelem után fogalmazott úgy, hogy a semmiből a filmes világ közepébe kerülni megrázó. Szombat este az X-Faktor után, 21:50-kor láthatják az RTL Klub-on a filmtörténelmet írt Saul fiát.

Szeptember 24-én mutatja be az RTL Klub elsőként televízióban a Saul fiát

Az idei Oscar-díj legjobb külföldi filmje, Nemes Jeles László Arany Glóbusz díjas alkotása, a Saul fia szeptember 24-én, szombat este kerül elsőként televíziós képernyőre, köszönhetően az RTL Klubnak.

A Saul fia főszereplője is osztott ételt

500 adag ételt osztott ki rászorulóknak az Egységes Magyar Izraelita Hitközség Szeretetszolgálata Budapesten. Az önkéntesek között ott volt Röhrig Géza, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője is, aki azt mondta, tudja, hogy milyen sokat jelenthet egy tál meleg étel, hiszen ő is állt már sorban a másik oldalon.

Egy alkotó, akinek mondandója van a világ számára

A Portré vasárnapi kiadása egy különleges helyszínről jelentkezik, egy különleges vendéggel. Röhrig Gézával, D. Tóth András beszélgetett.

A magyarok és az Oscar: sikerek, melyekről még soha nem hallhattál!

A legrangosabb díjátadó 88 éve alatt, a magyarok állandó szereplők voltak a vörös szőnyegen. Összegyűjtöttük nektek a legnagyobb magyar Oscar-gálás sikereket, melyekről minden valamirevaló filmrajongónak tudni kell.

Már Cannes-ban zsűrizik Nemes Jeles László

Megérkezett Cannes-ba Nemes Jeles László. Az Oscar-díjas Saul fia rendezője 30 év óta az első magyar filmes, akit meghívtak a filmfesztivál zsűrijébe. Mostantól napi 4-5 órát tölt filmnézéssel egészen jövő vasárnapig, amikor kihirdetik a díjazottakat. A fesztivál Woody Allen új filmjének premierjével kezdődött.

Nemes Jeles László hollywoodi nagyágyúkkal bulizott

Az Oscar-díjas Saul Fia rendezője, Nemes Jeles László megérkezett Cannes-be. A rendező az idei filmfesztivál zsűritagja lesz, de előtte még a legnagyobb hollywoodi sztárokkal bulizott.

Kossuth-díjasok a tüntetők között

Nem sokkal azután, hogy átvették Kossuth-díjukat, a demonstrálok között fotózták le kedd délután a Saul fia című Oscar-díjas film rendezőjét és főszereplőjét.  A Nemes Jeles Lászlóról és Röhgrig Gézáról készült fényképeket sokan megosztották a közösségi oldalakon. A rendező még a frissen megkapott Kossuth-díjat is magával vitte.

Március 15: 18-an kaptak Kossuth-díjat

Lukács Sándor, Benedek Miklós színművész és Balázs Fecó zenész. Hárman az idei Kossuth díjasok közül. A szokásoknak megfelelően idén is március 15-én, a Parlament kupolatermében adták át az elismeréseket. A díjazottak között van az Oscar-díjas Saul fia című film rendezője, operatőre és főszereplője is.

A Liza, a rókatündér kapta a legtöbb filmdíjat

A Liza, a rókatündér kapta a legtöbb díjat vasárnap este a Magyar Filmakadémiától. A filmhét zárásaként adták át az elismeréseket. 270 alkotás közül választották ki a nyerteseket, 18 kategóriában osztottak szobrokat. Az Oscar-díjas Saul fia különdíjat kapott.

Portré 2016-03-06


szerző:
2016.03.07. 01:25
Kiosztották a díjakat, a Liza, a rókatündér a legjobb film

A Liza, a rókatündér című alkotás nyerte el a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat a 2. Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti gáláján először adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 18 kategóriában. Különdíjat kapott az Oscar-díjas Saul fia.

„ Áldás volt a Saul fián”

Áldás volt a Saul fián - ezt nyilatkozta a friss Oscar-díjas film forgatásáról a főszereplő, Röhrig Géza a Magyar Filmhét egyik pódiumbeszélgetésén. A színész most irodalommal és zenével szeretne foglalkozni. Los Angelesben találkozott a Sonderkommando egyetlen élő tagjával, akivel barátok lettek.

Nem múlik az Oscar-láz!


szerző:
2016.03.04. 15:20
Nem múlik az Oscar-láz!

Jakab Julit láttuk vendégül a Portré stúdiójában. A Saul fia című film női főszerepére nagyon büszke, a film alkotóira is nagyon büszke, de nem érzi úgy, hogy ebben a sikerben neki kellene fürdőznie.

Tom Hanks nem tud meglenni Budapest nélkül

A kétszeres Oscar-díjas színész ismét Magyarországon forgat. A harmadik Dan Brown adaptáció, az Inferno Budapesten felvett jeleneteivel ugyanis a rendező Ron Howard nem volt teljesen megelégedve.

Sztárként fogadták itthon a Saul fia alkotóit

Most már két Oscar-díj is Magyarország területén van, Rófusz Ferencét múlt szombaton Barabás Évi is a kezében tarthatta. Nemes Jeles Lászlóé a második, amit egy olyan gálán vett át, amit a főszereplő simán az idiotizmus orvosi esetének nevezett.

Fókusz 2016-03-02


szerző:
2016.03.02. 18:55
Új filmükre készülnek a Saul fia alkotói

Hazatért a Saul fia stábja! Tapsvihar fogadta az Oscar-díjas alkotógárdát a Toldi moziban tartott sajtótájékoztatón. Nemes Jeles László azt mondta: nem költözik külföldre, Budapesten készül új, az első világháború előtt játszódó filmjére, amelynek címe Sunset, magyarul Naplemente lesz. Az Oscar- díjas rendező Híradónk kérdésére azt is elárulta: egy ismeretlen színésznőt keres a film főszerepére, akiből világsztárt akar csinálni.

SAUL FIA: Itthon van az Oscar-díj


szerző:
2016.03.02. 16:59
SAUL FIA: Itthon van az Oscar-díj

Szűnni nem akaró vastapssal köszöntötték a Los Angelesből Oscar- díjjal hazatért stábot. Nemes Jeles László egy hátizsákkal érkezett a budapesti sajtótájékoztatóra, abból került elő a szobrocska. Arra az újságírói kérdésre, hogy mi lesz az Oscar-díj után, azt felelte, hogy minden film egy kihívás, nem akar elkényelmesedni, de minden bölcsesség és szerencse kérdése.

Ilyen az, amikor az Oscar-díj is utazik

A Bálint Ház posztolta ezt a vicces képet, amin a Saul fia Oscar-díja látható egy műanyag tálcában a repülőtéri ellenőrzés során. Valószínűleg tényleg ez a kép a nap "legkúlabb fotója"

Megkezdődött a filmhét

A Saul fiával indult hétfőn este a Filmhét - bár úgy tervezték, az Uránia Filmszínházban megnyitott programsorozat a nemrég elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emléke előtt tiszteleg majd, mégis minden az új Oscar-díjasokról szólt. A Filmhéten több, mint 200 filmet nézhetnek meg a vendégek és ezúttal - az elmúlt évektől eltérően - díjakat is osztanak majd.

Fókusz 2016-02-29


szerző:
2016.02.29. 18:55
„Szörnyű három másodperc volt”

Az RTL tudósítója kint várta a Saul fia készítőit, a díjátadó után készítette velük az interjút. Azt mondták, szörnyű volt az a három másodperc, amíg kihúzták a borítékból a papírt, amelyen a nyertes film címe volt. Úgy érzik, hogy a film innentől megy a maga útján, ők pedig nem állnak meg, együtt dolgoznak a következő filmjükön, amely Budapesten játszódik majd az I. világháború kitörésekor. Egyelőre nem akarnak nagyot vállalni, mert nem szeretnének elbukni.

Ezt jósolták korábban sztárjaink a Saul fiának…

Nézd meg, mit mondott Détár Enikő, Dér Heni, Dombóvári István, a Nyári lányok, Alföldi Róbert, Sáfrány Emese Aleska, Antal Timi, Szilágyi Áron, Csonka András, Geszti Péter, Győrfi Pál, Fodor Zsóka, Kulka János és Koós János.

MEGVAN AZ OSCAR:

Nemes Jeles Lászlót és a Saul fia alkotóit a Fókusz tudósítója röviddel az aranyszobrocska megnyerése után kérdezte arról, hogy hogy érezték magukat, amikor Sofia Vergara felolvasta a győztes film címét, hogyan élik meg az Oscar díjátadóval járó felhajtást és min dolgoznak most. A rendező ismét kiemelte a stáb munkáját, és elmondta, hogy örül, hogy a barátaival dolgzohat együtt.

Stallonéval szelfizett Röhrig Géza az Oscar-bulin

A Saul fia főszereplője és a legendás Sly az Oscar-bulin haverkodtak, amit egy szelfivel koronáztak meg.

A Saul fia győzelme képekben


szerző:
2016.02.29. 10:54
A Saul fia győzelme képekben

Megnyerte az Oscart a Saul fia. Nemes Jeles László első filmjét a cannes-i filmfesztiválon mutatták be, ott rögtön négy díjat nyert. A rendező aranyszoborral kezében azt mondta: "Az emberiség legsötétebb óráiban is van egy belső hang, amely segít embernek maradni".

A nagy Oscar-pillanatok estéje: a Saul fia és DiCaprio is győzni tudott!

Nem is indulhatott volna szebben ez a nap: Nemes Jeles Lászlóék nyerték a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, és itt még nem ért véget a könnyfakasztó, és ovációtól kísért momentumok sora. Lessünk bele a 88. Oscar-gálába!

Portré 2016-02-28


szerző:
2016.02.28. 23:35
Túl az egymillió dolláron a Saul fia

A Saul fia amerikai bevétele átlépte az egymillió dollárt, így minden idők legsikeresebb magyar filmje lett a tengerentúlon. Jelenleg is több mint 50 moziban játsszák az országban, ha megnyeri az Oscart, akkor még több helyen mutatják majd be. Az egyik Los Angeles-i moziban mindenkinek tetszett a Saul fia, és a mozinézők szerint esélyes az Oscarra.

Éjszaka kiderül, hogy Oscart kap-e a Saul fia

Alig pár óra és eldől, hogy végleg révbe ér-e a Saul fia, azzal, hogy elhozza az Oscar-díjat. A független Oscarnak is nevezett Independent Spirit Awards díját szombaton már meg nyerte Nemes Jeles László alkotása a legjobb külföldi film kategóriájában. Ebben jelölték Oscarra is. Ráadásul a film hangmérnöke is elismerést kapott az amerikai hangmérnökök szövetségétől.

RÖHRIG GÉZA: Az Oscar lenne a 40. díj

Eddig 39 elismerést kapott a Saul fia című film. A főszereplő szerint nagyon szerencsés csillagzat alatt készült az alkotás. Egyelőre nem izgul, ha nyernek, szerinte egész Magyarország az ő bőrében érezheti majd magát.

A Saul fia hozhat újabb Oscar-díjat Magyarországnak

Harmincnégy év után ismét magyar film kaphat Oscar díjat! A Saul fia minden komolyabb fesztiválon sorra nyerte el a díjakat. Ha sikerül a bravúr, a film magyar alkotóinak beszédét az egész világ élőben figyeli majd!

Oscar-díj: A helyszínről tudósítunk

Los Angelesben, az Oscar-gála helyszínén jelentkezett tudósítónk Jaksity Kata. Azt mondta: a legnagyobb fogadóirodákban is a Saul fia győzelmét várják. Több száz millióan követik majd élőben a díjátadót, van, akit idén tizenharmadszor jelölnek, de állítólag Leonardo Di Caprio esélyei izgatják a világot.

Fókusz Plusz 2016-02-27


szerző:
2016.02.27. 18:50
Magyarok az Oscar-díj küszöbén

Kétszáz hírességgel köztük tizenhat Ocsar-jelölttel vett részt egy jótékonysági rendezvényen Los angelesi tudósítónk. Bejelentkezünk a vasárnapi Oscar-gála helyszínéről és megmutatjuk azt is, hogy a két Oscar-díjas Tom Hanks Budapesten hol és mit csinál.

Fókusz 2016-02-26


szerző:
2016.02.26. 18:55
A magyar filmművészet ikonjai vallanak a Saul fiáról

A Story Extrában már kétszer is foglalkoztunk közvetve-követlenül az Oscar-díjjal. A Saul fia szinte minden jelentősebb fesztivált megnyert már és bekerült az Oscar-jelöltjei közé is, az idegen nyelvű filmek között. Most a magyar filmművészet ikonjai mondják el véleményüket a filmről.

Story Extra 2016-02-26


szerző:
2016.02.26. 17:25
Oscar: a helyszínről tudósítunk!

Az egész világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy kik lesznek idén azok, akik egy aranyszobrocskával lesznek gazdagabbak, és, hogy a mostanra internetes mémmé váló Leonardo DiCaprio megnyeri e végre a hőn áhított díjat?

Az RTL Klub mutathatja be elsőként a Saul fiát!

A Nemes Jeles László rendezte Saul fia eddig több mint 20 nemzetközi díjat és elismerést gyűjtött bemutatása óta, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, az Arany Glóbuszt és legutóbb az Oscar-díj jelölést. Az RTL Klub büszke arra, hogy a készítők az ország legnézettebb csatornáját választották a film első televíziós bemutatására.

Saul fia: átírták az interjút


szerző:
2016.01.29. 18:50
Saul fia: átírták az interjút

Először eltüntette, aztán átírt szöveggel közölte a Saul fia rendezőjével készített interjút egy németországi lap. Az eredeti verzióban az is szerepelt, hogy az Oscar-díjra jelölt film alkotója szerint Magyarországon sokan újranyitnák a koncentrációs táborokat. Nemes Jeles László azonban azt állítja, sosem mondott ilyet. A film készítői perre mennek, a lapnál egész nap elérhetetlenek voltak.

Oscar-díjasokkal elemeztük a díjátadó pikantériáját

Hatalmas sikerül küszöbén áll a magyar filmművészet. A Saul fia című film ugyanis bekerült az Oscar legjobb idegen nyelvű film kategóriájának ötös mezőnyébe. Ahhoz, hogy megértsük, milyen komoly jelentősége van ennek, 3 részes mini Oscar-sorozattal készültünk önöknek.

Saul fiát semmi nem állíthatja meg!

A Golden Globe után az amerikai kritikusok díját is bezsebelhette Nemes Jeles László, ráadásul a jövő hónapban jó eséllyel egy újabb aranyszobrocska birtokosa is lehet a Saul fiának alkotója.

Saul fia – Arcra fényképezett történelem

A magyar film első Arany Glóbusz díját nyerte, majd négy másik filmmel együtt a héten a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára is jelölték Nemes Jeles László rendező Saul fia című, az auschwitzi koncentrációs tábort felidéző első játékfilmjét. Vendégünk a rendező és Erdély Mátyás operatőr.

Az Oscar-díjra jelölés felér egy varázslattal

Tegnap délután kiderült, kiket tart érdemesnek az Amerikai Filmakadémia Oscar díjra. Tarolhat a Mad Max : A harag útja, és Leonardo Dicaprio új filmje, a Visszatérő is. De vajon ki, hogyan reagált a nagy bejelentésre?

Így reagált a világ az Oscar-jelölésekre

Tegnap délután kiderült, kiket tart érdemesnek az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra. Tarolhat a Mad Max : A harag útja, és Leonardo Dicaprio új filmje, a Visszatérő is. De vajon ki, hogyan reagált a nagy bejelentésre?

Nemes Jeles László lesz Baló György vendége

Itt lesz Nemes Jeles László rendező, akinek első filmjét Oscar-díjra jelölik. A Cannes-i és Arany Glóbusz-díjas Saul fia kockáztat: egyetlen ember arcára fényképezi egy náci koncentrációs tábor mindennapjait. És – kérdezzük kritikusoktól -, mit kezd ezzel a filmmel és világsikerével egy megosztott ország, ahol divatba jött holokauszt tagadása.

Megtört a jég: Oscarra jelölték a Saul fiát

Végre megtörtént az, amire 27 éve várunk: magyar filmet jelöltek a legrangosabb filmes elismerésre, az Oscar-díjra!

Fókusz 2016-01-14


szerző:
2016.01.14. 18:55
Oscar-díjra jelölték a Saul fiát

Nemes Jeles László filmje ugyanabban a kategóriában, a legjobb idegen nyelvű filmek között versenyez, amelyben vasárnap elnyerte az Aranyglóbuszt. Eddig egyetlen magyar játékfilm nyert Oscar-díjat, Szabó István Mephistoja, 34 évvel ezelőtt.

Oscarra jelölték a Saul fiát!

Végre megtörtént az, amire 27 éve várunk: magyar filmet jelöltek a legrangosabb filmes elismerésre, az Oscar-díjra!

Tovább tarol a Saul Fia!


szerző:
2016.01.11. 17:36
Tovább tarol a Saul Fia!

Nemes Jeles László holokauszt drámáját számos nemzetközi díja után ezúttal a Golden Globe díjátadón ismerték el. Helen Mirren mosolyogva jelentette be, hogy Magyarország első Aranyglóbuszát nyerte el Los Angelesben.

Story Extra 2016-01-11


szerző:
2016.01.11. 17:25
Az Oscarért is harcba szállhat a Saul fia?

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Sylvester Stallone, Lady Gaga és Nemes Jeles László. Ízlelgessék ezt a névsort, hiszen a Saul fia rendezője nem akármilyen sztárok társaságában vehette át minden idők első Aranyglóbusz-díját, amelyet magyar film nyert el.

Golden Globe-díjat kapott a Saul fia

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését. A legjobb dráma A visszatérő, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett.

Nemes Jeles László filmtörténeti sikert ért el a Saul fiával

Filmtörténelmi sikert ért el első nagyjátékfilmjével a Cannes-i filmfesztiválon májusban Nemes Jeles László. A Saul fia a zsűri nagydíját nyerte el a világ egyik leghíresebb filmes versenyén. A holokauszt eseményeit új szemszögből feldolgozó alkotás azóta több mint tíz nemzetközi díjat kapott. A Saul fiát az Amerikai Filmakadémia beválasztotta az Oscar esélyes legjobb 9 idegen nyelvű film közé. A rendező is jelöltünk az Év embere díjra.

Ez történt májusban


szerző:
2015.12.25. 18:55
Ez történt májusban

Vita a halálbüntetés visszaállításáról, összetört a honvédség egyik Gripen vadászgépe és botrány a paralimpiai bizottságnál. Májusban történt mindez, abban a hónapban, amikor a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget korrupciós botrány rengette meg, és elnyerte a nemzetközi kritikusok díját Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia a cannes-i filmfesztiválon.

Golden Globera jelölték a Saul fiát

Reggel a Saul fia című film producereivel Rajna Gáborra és Sipos Gáborral beszélgettünk arról, hogy Arany Glóbuszra jelölték a magyar alkotást.

Aranyglóbuszra jelölték a Saul fiát

Nemes Jeles László számos fesztivált nyert alkotását a legjobb külföldi film kategóriájában választották a legjobb öt közé a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók. Ebben a kategóriában eddig kétszer került be magyar film 75 év alatt.

Golden Globe-díjra jelölték a Saul fiát

Golden Globe-díjra jelölték Nemes Jeles László, Saul fia című filmjét a legjobb idegen nyelvű alkotások kategóriájában.

Portré 2015-11-08


szerző:
2015.11.08. 01:15
Minek köszönhető a legnépszerűbb magyar filmrendezők sikere?

Eddig is sok szép magyar film született, és sok díjat is kaptak a filmek, de úgy tűnik, most a magyar nézők is felébredtek egy kicsit, és felismerték, hogy a hazai filmek is tudnak szórakoztatni, akár sírva vagy nevetve, és érdemes jegyet váltani rájuk, nem csak az amerikai kasszasikerekre.

Saul fia: Kicsoda Röhrig Géza valójában?

Nem volt kegyes hozzá fiatalon az élet. Szüleit öt évesen elvesztette, és állami gondozásba került. Talán ezért is más a családról alkotott képe. Jóleső őszinteséggel és nyugalommal mesélt az életét meghatározó hitről, egy számára különleges helyen, egy Visegrádi utcai eldugott zsinagógában.

Röhrig Géza: Úgy kell élni, hogy példát mutassunk

Akárcsak a verse, a költő Röhrig Géza maga is tétova még, legfőképp az életébe most belépett rivaldafénnyel. Pár hete az egész világ megismerte, miután Nemes László, Saul fia című filmje elnyerte egyebek mellett a Cannes-i Filmfesztivál nagydíját. D. Tóth András riportja.

Fókusz Plusz 15-07-18


szerző:
2015.07.18. 19:10
Fókusz Plusz 15-07-18

Fókusz Plusz: Ki ez a férfi? - Állami gondozásban nőtt fel, volt punk zenész. Négy gyermekes családapa, és a Saul fia főszereplője. Röhrig Géza magáról mesél. Hogyan tovább? - Amikor vége a közös életnek. Híres szülők mesélnek arról, mit éltek át, amikor csemetéjük elhagyta a családi fészket.

RÖHRIG GÉZA: „Az én utam nem az, hogy rabbi legyek”

A Saul fia című film főszereplője New York-ban él, de hazavágyik Magyarországra. Rabbinak tanult, végül, részben felesége kérésére, mégsem ez lett a hivatása. A hierarchikus rendszerektől hidegrázást kap, ezért sem lett katona. A vele készült interjúban azt is elárulta, milyen trükkel kerülte el, hogy besorozzák.

Cannes: új szemszögből láthatjuk a filmfesztivált

Hetek óta egy magyar film Cannes-i sikerétől hangos a magyar sajtó: a Saul fia még az Oscar-díjra is esélyes. Méltatlanul kevés szó esik azonban egy másik produkció sikeréről, amely szintén magyar alkotókat dícsér: Topolánszky Tamásék ugyanott, ugyanakkor ünnepeltek, mint Nemes Jeles Lászlóék, még akkor is, ha kicsit más szemüvegen keresztül figyelték a Cannes-i csillogást.

Portré 15-06-14


szerző:
2015.06.15. 00:15
Portré 15-06-14

Portré: Nemes Jeles László lehet, hogy nem éppen a szavak embere, a film azonban egészen biztosan az ő kifejezőeszköze. Barabás Évi olyan szerencsés és kivételes helyzetbe került, hogy a Saul fia című film rendezőjével beszélgethetett a Portréban.

Havas, téli estén jött a film ötlete

Erdélyből hazafelé, egy havas téli estén találta ki Nemes Jeles László, hogy elkészíti a Saul fiát. A fiatal, elsőfilmes rendező filmje hatalmas siker, több díjat nyert Cannes-ban. Nemes Jeles László interjút adott az RTL Portré című műsorának, amit vasárnap késő este láthatnak.

Ahol a túlélés a kivétel és a halál a szabály

Nemes Jeles László lehet, hogy nem éppen a szavak embere, a film azonban egészen biztosan az ő kifejezőeszköze. Barabás Évi olyan szerencsés és kivételes helyzetbe került, hogy a Saul fia című film rendezőjével beszélgethetett a Portréban.

Saul fia: arc a pokol közepéből

Csütörtökön volt a Saul fia című, Cannes-ban nagydíjat nyert film budapesti díszbemutatója. Nemes Jeles László műve, amelyről világszerte elismeréssel írnak és beszélnek, két hét múlva látható a mozikban. A főszereplő Röhrig Géza volt Baló György vendége.

Fókusz 15-05-29


szerző:
2015.05.29. 18:00
Fókusz 15-05-29

Fókusz: Együtt vagy külön? - Elmélyíti, vagy tönkreteszi a párkapcsolatot a közös kassza? Hírességek vallanak a kényes témáról. Különleges bemutató - Ott voltunk a Saul fia díszbemutatóján. Hogyan borította fel a világsiker a rendező és a főszereplő életét? Küzdelmes út! - Vízvezeték - szerelésből tartja fent magát a riói olimpiára készülő válogatott bokszolónk, Harcsa Norbert.

Hogyan borította fel a világsiker a rendező és a főszereplő életét?

Egy Nobel-díjas, egy Oscar-díjas és egy Cannes-i Filmfesztivál díjas. Az, hogy ez 2015-ben, Budapesten megtörténhet, hogy egy helyen láthatjuk Kertész Imrét, Szabó Istvánt és a magyar filmkultúra egén üstökösként feltűnő Nemes Jeles Lászlót, annak volt köszönhető, hogy bemutatták a Saul fiát a magyar mozikban. A díszbemutatón már nem, de néhány órával korábban az alkotók is beszéltek a díjnyertes filmről, sőt, a rendező következő munkájáról is ejtett pár szót. Süle László riportja.

Óriási siker: a Saul fia díszbemutatóján jártunk

Egy Nobel-díjas, egy Oscar-díjas és egy Cannes-i Filmfesztivál díjas. Az, hogy ez 2015-ben, Budapesten megtörténhet, hogy egy helyen láthatjuk Kertész Imrét, Szabó Istvánt és a magyar filmkultúra egén üstökösként feltűnő Nemes Jeles Lászlót, annak volt köszönhető, hogy bemutatták a Saul fiát a magyar mozikban. A díszbemutatón már nem, de néhány órával korábban az alkotók is beszéltek a díjnyertes filmről, sőt, a rendező következő munkájáról is ejtett pár szót. Süle László riportja.

Saul Baló György vendége

Hívő és zsidó a Cannes-i nagydíjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza. A haláltáborban, a pokol poklában játszódó filmben  inkább az arcával és a szemével beszél, mint a hangjával:  élt Párizsban, rockzenekart alapított Budapesten, lengyel irodalmat és filmrendezést tanult, most New Yorkban él, tanít, verseket ír, első regényén dolgozik, és 48 éves korában voltaképpen véletlenül lett ünnepelt színész. 

Már 48 ország vette meg a Saul fia című filmet

Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje Cannes-ban vasárnap a Zsűri nagydíját nyerte el. A film alkotói a siker után először jelentek meg együtt egy sajtótájékoztatón. A rendező, Nemes Jeles László azt mondta, számára tényleg az a legfontosabb, hogy beszéljenek a filmről. 

Tehenésznadrág, lovasrendőrség és az Omega

Ellátogatott hozzánk az Omega három alapítótagja: Kóbor János, Benkő László és Laux József, akiket a legendás zenekar megalakulásáról kérdeztünk. Majd vendégünk volt Szabó István filmrendező, akiről kiderült, hogy Röhrig Géza egykor a tanítványai között volt. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Szabó István tanítványa volt a Saul fia főszereplője

Szabó István filmrendező Röhrig Géza egykori tanára volt a Színház és Filmművészeti Egyetemen, és azt mondta, már akkor látta, hogy nagy ember lesz belőle.  Az Oscar-díjas rendezőt a Cannes-ban díjnyertes alkotásról is kérdeztük.

Fókusz 15-05-26


szerző:
2015.05.26. 18:00
Fókusz 15-05-26

Fókusz: Tényleg igaz? - Hajfestés, körömlakk, szőrtelenítés? Lerántjuk a leplet a terhességi tévhitekről. Diadal - Az egész világ a Saul fia győzelmétől hangos, de mik voltak eddig a legsikeresebb magyar filmek? Ámokfutó - Elkapták a négyes hatos villamos rémét. Megszólal az egyik áldozata is.

Cannes után az Oscar-díjra is jelölhetik a Saul fiát

Régen látott, de azért nem példátlan sikert értek el a magyarok a Cannes-i fesztiválon.  Az első filmes rendező, Nemes Jeles László alkotása négy elismerést zsebelt be, köztük a Grand Prix-t, azaz a Zsűri Nagydíját. Ez a második legfontosabb díj az Aranypálma után. De sokan mondják, mivel ez a zsűri nagydíja, így talán még értékesebb, mint az Aranypálma. Süle László riportja.

Oscar-díjra is esélyes a magyar filmalkotás?

Régen látott, de azért nem példátlan sikert értek el a magyarok a Cannes-i fesztiválon.  Az első filmes rendező, Nemes Jeles László alkotása négy elismerést zsebelt be, köztük a Grand Prix-t, azaz a Zsűri Nagydíját. Ez a második legfontosabb díj az Aranypálma után. De sokan mondják, mivel ez a zsűri nagydíja, így talán még értékesebb, mint az Aranypálma. Süle László riportja.

Elsöprő sikert aratott a magyar film Cannes-ban!

Négy díjat is besöpört a Saul fiát Cannes-ban - A film sikeréről a főszereplőt, Röhrig Gézát kérdeztük. Kistermelőnél csapott le romlott húsra a NÉBIH - Az eset kapcsán érkezik a hivatal képviselője, valamint Trokán Nóra is vendégünk volt, aki a legnagyobb sztárokkal lépett a vörös szőnyegre. A fiatal színésznőt a Cannes-i Filmfesztivál kulisszatitkairól faggattuk. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Négy díjat is nyert  a Saul fia!

Vasárnap este adták át a Cannes-i Filmfesztivál díjait, ahol Nemes Jeles László is díjat kapott a fesztivál versenyprogramjában bemutatott első filmjéért, a Saul fiáért.

A Saul fia nyerte a zsűri nagydíját

Történelmi siker Cannes-ban. Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el a zsűri nagydíját, ami a második legrangosabb díj a fesztiválon. Magyar film utoljára 30 évvel ezelőtt kapott ilyen rangos elismerést. A Saul fia Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje. A rendező azt mondta a díjátadó után, hogy az ájulás szélén volt a gálán. A Saul fia több elismerést is kapott: 4 díjjal térhet haza. Az Arany Pálmát Jacques Audiard francia rendező tamil menekültekről szóló alkotása kapta.

Előzetes: Történelmi siker a Cannes-i filmfesztiválon

Nemes Jeles László: Saul fia című nyerte el a zsűri Nagydíját. Magyar film utoljára 30 évvel ezelőtt kapott ilyen rangos elismerést. A Saul fia Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje. A rendező azt mondta a díjátadó után, hogy az ájulás szélén volt a gálán. Hogy mit mondott a filmről Sophie Marceau, aki a zsűri egyik tagja volt,kiderül az esti Híradóból.

Velünk történt


szerző:
2015.05.25. 12:00
Velünk történt

Ha nem láttad volna a legérdekesebb riportokat és a legütősebb sztorikat, és az RTL Moston sem nézted volna vissza őket, akkor most mindent bepótolhatsz! Összeszedtük neked az elmúlt hét legnagyobb durranásait.

Újabb magyar siker Cannes-ban!

Tarolt a Saul fia Cannes-ban, a film főszereplőjét, Röhrig Gézát várjuk. Ha a kontaktlencsét nem hordjuk megfelelően, az a látásunkba is kerülhet. Egy szemész szakorvossal beszélgetünk majd erről. Továbbá azt is megfejtük, hogyan befolyásolhatja sorsunkat a házszámunk.

Tolonganak a Saul fia vetítésein Cannes-ban

A nézők kedvence lett a magyar film, egymásnak ajánlják. Esélyesnek tartják, hogy a rendező, Nemes Jeles László és a főszereplő is díjat nyer, sőt, akár a zsűri nagydíját vagy az Arany Pálmát is elhozhatja a film. Egy amerikai forgalmazó pedig már megvette a jogokat.

Egyöntetű tetszéssel fogadták a Saul fiát

Meglepő, sőt megdöbbentő lenne, ha a Saul fia díj nélkül távozna Cannes-ból - ezt írja egy francia lap. A holokauszt eseményeit új szemszögből feldolgozó magyar filmet péntek este mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon és óriási sikert aratott.

Magyar film is versenyez Cannes-ban

Hollywoodi szuperprodukció helyett egy francia filmdráma díszbemutatójával kezdődött szerda este a Cannes-i filmfesztivál. Világsztárokból azért volt bőven így is, hiszen már az amerikai rendező-páros Coen testvérek vezette zsűriben is több nagy név van, például Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal, vagy Sienna Miller. A 19 versenyfilm között egy magyar alkotás is indul. Nemes Jeles László Saul fia című filmjének díszbemutatóját pénteken tartják a francia riviérán.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való