KERESÉS search-close

sajtószabadág

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sajtószabadág"

Aggasztónak tartja az ítéletet

Aggasztónak és veszélyes példának tartja az Index újságírójának elítélését az EBESZ médiaszabadságért felelős képviselője. Szerinte a bíróság döntése után tovább szűkülhet a sajtószabadság Magyarországon. Nyilas Gergelyt azért rótta meg a bíróság, mert 3 éve kirgiziai menekültnek adta ki magát, hogy a táborok életéről tudósítson. A MUOSZ elnöke szerint az újságíróknak továbbra is mindent meg kell tenniük, hogy tájékoztathassák az állampolgárokat.

 

Miért fontos a sajtószabadság?

Nagy visszhangot váltott ki az RTL-en hetek óta látható kisfilm, amelyben egy újságírót szinte gúzsba kötnek, és amikor már nem látja a minisztert, akitől kérdezne, akkor már kérdezni sem tud, mert a száját is betömték. A Fókusz stábja arra hívja fel a figyelmet, hogy miért olyan fontos az újságírók, riporterek, szerkesztőségek szabadsága egy országban.

 

Harmadik napja tüntetnek


szerző:
2016.12.18. 18:19
Harmadik napja tüntetnek

Folytatódnak a tiltakozások Lengyelországban, amiért a kormány januártól szigorú szabályokkal korlátozná a sajtó munkáját a varsói parlamentben. Az ellenzéki pártok képviselői péntek óta ülősztrájkkal blokkolják a szejm üléstermét. Híveik pedig szinte folyamatosan tüntetnek az utcákon a tervezett változtatások ellen.

Nyílt levél: Politizálhat-e a tudomány?

Huszonnyolc akadémikus levelet írt Lovász László elnöknek, amire az elnök interjúkban válaszolt. Itt egy idézet az Indexből: az Akadémia minden tagjának jogában áll a politikai nézeteit kifejteni újságban, demonstráción, bárhol. Azonban az Akadémia mint Akadémia csak úgy fogadhat el egy véleményt, ha ezt a tagok nagy többséggel támogatják. Nyilvánvalóan politikai kérdésben ilyen egyhangúságot nem lehet föltételezni, úgyhogy ilyen kérdésekkel nem is foglalkozik az Akadémia. Ennek ismeretében is – pontosan mik a gondok és mit terveznek az aláírók?

SZÖRÉNYI LEVENTE & BRÓDY JÁNOS: „Mindig meg kell emlékezni az őseinkről!”

Az Illés együttes meghatározó alakjait kérdeztük március 15-e fontosságáról, és, hogy mit gondolnak, létezik-e napjainkban Petőfihez hasonló karakter?

Diákok tiltakoztak a médiatörvény ellen

Körülbelül ezren voltak a sajtószabadság védelmében rendezett hétfő esti tüntetésen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való