KERESÉS search-close

sajtó

67 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sajtó"

Koreában is kiemelt helyen foglalkozik a sajtó a budapesti hajószerencsétlenséggel

Az RTL Híradónak forgató riportert az egyik legnézettebb kereskedelmi tévé látta vendégül Szöulban. Ők két stábbal forgatnak Budapesten, hogy minden fejleményről be tudjanak számolni. Stábunknak nyilatkozott egy koreai fiatalember, aki tavalyelőtt részt vett egy budapesti városnézésen, és zavarta, hogy nem kaptak mentőmellényt.

Újságírók – politikai ellenfelek

Az újságírók a Fidesz politikai ellenfelei, nem az ellenzéki politikusok - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy lakossági fórumon az Index tudósítása szerint. A médiaszociológus szerint aki ezt így gondolja, annak igazából a sajtószabadság az ellensége. Kocsis Máté írásban annyit közölt Híradónkkal: a bevándorláspárti sajtóval állnak szemben. Épp pénteken jelent meg az Európa Tanács jelentése a sajtószabadság helyzetéről. Ebben túlzott kormányzati befolyásról írnak, amely fenyegeti a magyar média sokszínűségét.

37. Magyar Sajtófotó Fesztivál: meghökkentő és izgalmas!

Pandának öltözött és fél éven át így követte a pandák életét és készítette el egyik leghíresebb fotósorozatát. Az amerikai Amy Vitale volt az egyik zsűrije a 37. Magyar Sajtofotó Pályázatnak.

Valódi híreket visznek vidékre

Újjáépítené a vidéki nyilvánosságot a Nyomtass Te is! Mozgalom. Mint mondják, azt szeretnék, ha a kormánypropaganda mellett valódi hírek is eljutnának az emberekhez. Szombati konferenciájukon az derült ki, hogy a vidéki független sajtóban hirdetések is alig vannak, mert a cégek nem mernek náluk reklámozni, ezért inkább titokban támogatják őket. A híreik viszont érdeklik az embereket.

A sajtó jól megizzasztotta az Éjjel-Nappal Budapest sztárjait és a villalakókat

Igen izgalmas kérdéseket kaptak a bokszolók...

A sajtó nem kímélte a ValóVilág9 bokszolóit!

Igen kemény kérdéseket kaptak az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai és a villalakók is.

94 sajtómunkást öltek meg idén


szerző:
2018.12.31. 17:09
94 sajtómunkást öltek meg idén

2018-ban ismét nőtt a megölt újságírók száma, pedig az ezt megelőző hat évben, évről-évre csökkent számuk.

 

Évről-évre gyengül a sajtószabadság Magyarországon

Évről-évre romlik Magyarországon a sajtószabadság érvényesülése két állami intézmény, a Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös jelentése szerint - erről először az mfor.hu gazdasági portál számolt be. A kormánynak készült jelentésben azt írták, hogy a visegrádi országok között már Magyarországon a legrosszabb a sajtó helyzete. A kormány adásunkig nem reagált kérdéseinkre.

Mi lesz Orbán Viktor ígéretével?

Nem árulja el a kormány, megtartja-e Orbán Viktor azt a nagyszabású sajtótájékoztatót decemberben, amit korábban ő maga ígért meg az újságíróknak. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: decemberben minden kérdésre válaszolni fog. Egyelőre azonban nem tudni, hogy Orbán Viktor betartja-e az ígéretét. A miniszterelnök az utóbbi években csak kormányközeli médiumnak ad interjút, kérdezni pedig szinte csak külföldön lehet tőle.

Hiánycikk lett a hiteles média

A Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián Közvélemény-és Piackutató Intézet egy olyan kutatást készített, amiből az derül ki, hogy az új média hitelességi válságban van, illetve a közélet iránti érdeklődés általánosan csökkent Magyarországon.

A többség a tévéből tájékozódik

A Fidesznek van a legnagyobb befolyása a magyar médiára - ezt gondolja a magyarok csaknem háromnegyede, de még a Fidesz-szavazók kétharmada is egy friss kutatás szerint. Az utóbbi években tévécsatornák, napi- és hetilapok, rádiók és hírportálok kerültek kormánypárti üzletemberek kezébe, ám a felmérés szerint az emberek körében legtöbben a közpénzből fenntartott állami televíziót tekintik elfogultnak a kormánypártok irányába.

Olvasók támogatását kéri a Szabad Pécs

Közösségi finanszírozással szeretné biztosítani jövőjét a Szabad Pécs hírportál.

Ne beszéljenek a jó dolgokról Hódmezővásárhelyen

Kommunikációs iránymutatást kaptak Lázár János sajtósától a hódmezővásárhelyi fideszes képviselők. Azt kérték tőlük: ne nyilatkozzanak a sajtónak pozitív témákban sem, mert az emberek még azt hinnék, hogy Hódmezővásárhely működik, ezt pedig nem szeretnék.

Sok szereplő, kis piac

Viszonylag új fejlemény, hogy az ember nézegeti magyar vagy külföldi újságok weblapjait vagy a csak a neten létező lapokat és egyre gyakrabban fut bele abba, hogy egy-egy cikket csak pénzért olvashat el, vagy: önkéntes anyagi támogatást kérnek tőle. vége az ingyenes tartalmaknak?

„Eltűnt a kritika a jobboldalon”

A Hír TV átalakításával egyetlen olyan sajtótermék sem maradt a jobboldalon, amely kritikus lenne a kormánnyal - ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó médiakutató. A csatornától egyelőre 11-en távoztak, úgy tudjuk, a helyüket a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Echo tévé munkatársaival tölthetik fel. A Momentumosok szerdán este a Szabadság téren tiltakoztak a Hír TV átalakítása ellen.

 

Internetes közéleti portált vásárolt Ungár Péter

Az LMP országgyűlési képviselője az azonnali.hu-ban szerzett többségitulajdont. Nem zárta ki, hogy a jövőben további médiumokat vásárol, mert szerinte nem aggályos hogy politikusként médiatulajdonos lett. Az LMP társelnöke szerint csak úgy lesz fair a politikai verseny, ha a kormánypropagandát hirdető médiumok mellett maradnak a tényeket közlő sajtótermékek.

Sorra gratulálnak Orbánnak

Angela Merkel írásban gratulált Orbán Viktornak választási győzelméhez, és ezt szóvivője szerint még ma megteszi az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker is.

Ha Japánban lehet szörny, Pajkaszegen miért nem?

Pajkaszeg polgárainak egy része mindent megtett azért, hogy eltántorítsa a fejlesztési minisztert az autópálya építésétől. Így történhetett meg az is, hogy egy tavi szörny bújt elő a nádasból!

Az iskolák mostantól nem nyilatkozhatnak maguktól

Körlevélben utasítja a szakképző iskolákat, a Nemzeti Szakképzési Hivatal, hogy mit kell tenniük, ha a sajtótól megkeresést kapnak. Az RTL Híradó birtokába jutott levél szerint az iskolák mostantól nem nyilatkozhatnak maguktól, mindent a hivatallal kell egyeztetniük.

 

DUDÁS GERGELY:

Dudás Gergely néhány hónapja mondott fel az Indexnél, most biztosított függetlenségű online újságot szeretne létrehozni. Hogy pontosan, mik a tervei? Kiderül az interjúból!

„Még rosszabb a sajtó helyzete”

Már Romániában és Bulgáriában is jobb a sajtó helyzete, mint Magyarországon - ezt állapította meg friss jelentésében a Freedom House. A sajtószabadsággal foglalkozó szervezet szerint hozzájárult a helyzet romlásához, hogy bezárták a Népszabadságot és az is, hogy kormányközeli tulajdonoshoz kerültek a megyei lapok. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a jelentés azt bizonyítja, új médiatörvényre van szükség. A kormányszóvivő viszont hiteltelennek tartja a kritikát, amit azzal magyaráz, hogy a Freedom House-t Soros György alapítványa is támogatta.

Magyarország a világsajtóban

A külföldi sajtó nagy része is címlapon foglalkozik a CEU-melletti tüntetéssel. A BBC arról ír, hogy a magyar kormány Soros Györgyöt és a liberalizmust tette meg fő ellenségképnek - pedig pályája kezdetén Orbán is Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban. A német Spiegel az egyetem nemzetközi támogatottságát emeli ki, megemlítve azt a több száz tudóst és 16 Nobel-díjast, akik kiálltak a CEU mellett. A spanyol El País pedig Orbán antiliberális ellenforradalmáról ír, amely a lap szerint fokozatosan lebontja a demokráciát.

Fókusz 2017-04-05


szerző:
2017.04.05. 17:25
Kristen Stewart megbékélt a bulvársajtóval

Kristen Stewart életét éveken át megkeserítette a tudat, hogy minden lépését követi a sajtó  - mára viszont sokkal kevésbé zavarja a dolog. Kedden egy interjúban mesélt arról az időszakról, amikor egy párt alkottak az Alkonyat másik sztárjával, Robert Pattinsonnal.

Figyelem! - Csalók próbálnak visszaélni az RTL Klub nevével

Az RTL Klub nézői hívták fel a figyelmet arra, hogy a Pest megyei Érden csalók próbálnak visszaélni a csatorna nevével. A csalók a tudomásunk szerint lakásokba csengettek be, majd arra hivatkozva, hogy a lakókat az RTL Klub egy nyereményjáték során győztesként sorsolta ki, a megnyert játékokat átvehetik, melynek névleges ára van, amit a helyszínen kell kifizetni.

A megszűnt Népszabadság újságíróival beszélgettünk

Ha úgy vesszük, egy intézmény szűnt meg nemrég: a Népszabadság 60 év után tűnt el az újságárusoktól. A lap sok korszakot megélt, és többféle ideológiát is képviselt az elmúlt több mint fél évszázadban. A bezárása azonban egészen váratlan és egészen megalázó volt a közönség és az újságírók számára. A lap működése és vége jól mutatja, hogy viszonyul ma az állam a sajtóhoz: ha akar, eltart neki kedves, de alig olvasott lapokat és hírportálokat, de ha akar, megnehezíti a többiek helyzetét. Erről is beszélgettünk a megszűnt lap újságíróival.

Terrortámadás Münchenben: videó a rémületről

Egyes hírek már 15 halottat említenek rendőrségi forrásokra hivatkozva, de a német média 6 halottról ír. Szemtanúk három fegyveresről beszéltek, akiket három különböző helyen láttak.

„Kívánjuk a sajtó szabadságát!”

Március 15-én nem csupán az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezünk, hanem a szabad magyar sajtó megszületésére is.

Magyar sajtó: a tét a túlélés

Hogyan akarja megtartani a nyomtatott betűt az internet segítségével a magyar sajtó. Vendégeink: Kovács Tibor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke, Dunai András, a magyarországi tartalomszolgáltatók egyesületének elnöke, amúgy a Central médiacsoport digitális üzletágának igazgatója, Lengyel András, a Ringier-Axel Springer kiadó marketing igazgatója.

Átalakulás és kihívások a médiapiacon

Konokul csökkenő példányszámok a nyomtatott  médiában, rohamosan növekvő érdeklődés az online kiadványok iránt. A média egészének átalakulása kihívás a piacot eddig uraló cégeknek, de esély az online piacra lépő versenytársaiknak. Hogyan készül a hagyományos média az új korra? Hogyan lehet sikeres egy új online médium? Mennyit és hogyan olvasunk a neten?

Továbbra is címlapokon a válság

Továbbra is címoldalon szerepel hírekben a menekültválság benne Magyarországgal. A legfontosabb hír most az, hogy Magyarország kiengedte a menekülteket a határon. Kiemelik azt is, hogy az emberáradatnak továbbra sincs vége, és továbbra is özönlenek a menekültek Európa felé.

Terhes vagy nem terhes Zimány Linda?

Amióta hazaérkezet Zimány Linda a bulvársajtó nem kímélte és több fals hír is napvilágot látott vele kapcsolatban, többek között megjelent egy kép, melyen állítólag úgy látszik, hogy terhes. Ezekre a hírekre ragált.

Orbán: Új jobboldali médiára van szükség

Elvesztettük a médiánkat- ezt mondta Orbán Viktor az Echo Tv-ben. A kormányfő szerint azért van zavar a Fidesz hívek fejében, mert a korábban egyértelmű tájékozódási pontként használt médiumok most elpártoltak a kormánykoalíciótól. A miniszterelnök Simicska Lajosra utalva úgy fogalmazott: a jobboldali médiatulajdonosok és a kormány között kibékíthetetlen az ellentét, ezért új médiára van szüksége a Fidesznek. Az MSZP úgy látja: Orbán Viktor most először beismerte, hogy a - többek között a Hír TV-t is - tulajdonoló Simicska Lajos a Fidesznek épített médiabirodalmat.

Orbán: elvesztettük a médiánkat

Elvesztettük a médiánkat- ezt mondta Orbán Viktor az Echo TV-ben. A kormányfő szerint azért van zavar a Fidesz hívek fejében, mert a korábban egyértelmű tájékozódási pontként használt médiumok most elpártoltak a kormánykoalíciótól. A miniszterelnök Simicska Lajosra utalva úgy fogalmazott: a jobboldali médiatulajdonosok és a kormány között kibékíthetetlen az ellentét, ezért új médiára van szüksége a Fidesznek.

Német sajtó: Merkel keményen bírált

A német közszolgálati televízió tudósítója azt mondta: jól jellemzi a magyar sajtószabadság helyzetét, hogy a sajtótájékoztatón csak egy magyar és három német újságíró kérdezhetett.

A cenzúra és öncenzúra időszaka

Népi demokrácia volt. Elvileg a nép nevében és érdekében döntöttek a politikusok, majd a sajtóban megmondták, mi miért jó az embereknek. Volt, amikor az újságírók próbáltak kérdezni, de a rendszer nem bírta az oknyomozást. Egyébként a legerősebb gát magukban az újságírókban volt. Az öncenzúra. Persze nem is csak bennük működött, hanem az újságolvasókban is.

XXI. század 14-11-18


szerző:
2014.11.18. 23:30
XXI. század 14-11-18

XXI. század: Népi demokrácia volt. Elvileg a nép nevében és érdekében döntöttek a politikusok, majd a sajtóban megmondták, mi miért jó az embereknek. Volt, amikor az újságírók próbáltak kérdezni, de a rendszer nem bírta az oknyomozást. Egyébként a legerősebb gát magukban az újságírókban volt. Az öncenzúra. Persze nemcsak bennük működött, hanem az újságolvasókban is.

A NAV már Varga előtt beszélt a nyomozásról

Két milliárdos áfacsalásról tett bejelentést a miniszter, miközben már hónapok óta írt róla a sajtó. Varga Mihály még hétfőn egy amerikai cég bejelentése nyomán indult sikeres nyomozással büszkélkedett a parlamentben, pedig az ügy több hónapos történet.
 

A Fidesz szerint a vagy.hu nem létezik

Nemlétező sajtónak nem nyilatkozik - ezzel indokolta a Fidesz debreceni kampányfőnöke, hogy nem válaszol az egyik helyi portál, a Vagy.hu kérdéseire.

Zámbó Krisztián barátnője hadjáratot indított a támadók ellen

Zámbó Krisztián barátnője eddig csak a távolból figyelte a párja elleni támadásokat, most azonban kilépett a nyilvánosság elé, hogy megvédje szerelmét. Zsuzsa a közösségi oldalakon valóságos offenzívát indított, mindenkire ráhúzza a vizes lepedőt.

Fókusz Plusz 12-10-20


szerző:
2012.10.20. 19:30
Fókusz Plusz 12-10-20

Fókusz Plusz: Hogy élték meg a sztárok gyerekfejjel a forradalmat? 1956, ahogy eddig még sosem hallottuk! Milyen titkokat rejtenek a rommá lőtt házak, és lakóik tudják-e, mi történt a falaik között? 1956 – ahogy itthon és ahogyan külföldön látták.

A fura lány visszás hétvégéje


szerző:
2011.12.05. 19:00
A fura lány visszás hétvégéje

Az utolsó Villában töltött nap után a szabadság keserű ízét érezte Annamari a szerkesztőségi folyosón. A fura lány már a párbaj alatt végig óriási stresszben volt.

Német és lengyel visszhang a magyar hitelesekről

Lengyel és német konzervatív és liberális lapok egyaránt foglalkoznak a témával.

Mélyvízbe dobták az új kormányszóvivőt

Giró-Szász András egy héttel kinevezése után a kormány otthonvédelmi tervét ismertette az újságíróknak.

Megette chatpartnerét az orosz kannibál

Letartóztattak az észak-oroszországi Murmanszkban egy fiatal férfit, akit kannibalizmussal gyanúsítanak.

Sztárok telefonját is lehallgatták?

Újabb brit lapcsoport, a Sunday Mirror keveredett mobiltelefon-lehallgatás gyanújába.

Borotvahabbal kenték be a brit sajtómágnást

Egy tüntető támadt Rupert Murdoch-ra a brit sajtóbotrány ügyében tartott meghallgatáson. A meghallgatást félbeszakították.

Hirdetve kér elnézést a lehallgatásokért

Fizetett hirdetésekben kért bocsánatot az országos brit lapokban a súlyos mobiltelefon-lehallgatási botrányáért Rupert Murdoch.

Lemondott a botránylap főszerkesztője

Lemondott Rebeka Brooks, a News of The Word brit lap főszerkesztője. Az FBI vizsgálódik Murdoch amerikai üzleti érdekeltségeinél.

Szeptember 11. kapcsán is lehallgattak?

Vizsgálatot kezdett az FBI az ausztrál sajtómágnás, Rupert Murdoch amerikai üzleti érdekeltségeinél.

Tilosban „fülelt” a Sunday Times is?

Duzzad az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóbotránya. Újabb lap keveredett gyanúba.

Cameron: vizsgálni kell a brit sajtószabályozást

A sajtószabályozás felülvizsgálatát tervezi a brit kormány az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóbotránya nyomán.

„A magyar politika veszélyt jelent Szlovákiára”

Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a jövőben rendszeresen figyelni fogja a magyarországi sajtót.

Végzéssel tartaná titokban szexkalandját

Egy brit labdarúgó bírósági „szupertiltó határozattal” tiltotta meg a sajtónak, hogy állítólagos házasságon kívüli kapcsolatáról írjanak.

Ezrek tüntettek a sajtószabadságért

Országszerte több városban és még külföldön, a magyar nagykövetségek előtt is szerveztek tüntetéseket a médiatörvény ellen.

Megközelíthetetlen képviselők

Új a sajtórend a Parlamentben, hogy az újságírók ne kérdezgethessék akármikor és akármiről a képviselőket.

Benyújtották a médiaszabályozás módosítását

Navracsics Tibor indítványa az Európai Bizottsággal lezajlott egyeztetés alapján, négy kérdéskörre kitérve ajánlja módosítani a szabályozást.

„Teljes gőzzel az egypártrendszer felé”

Orbán Viktor egy „light Horthy-rendszert épít” Magyarországon - írja szerdai számában az osztrák Der Standard.

Moszkva elutasítja a nyugati kritikákat

Az orosz külügy szerint tűrhetetlen, hogy a nyugati bírálatok nyomást akarnak gyakorolni a bírósági eljárásokra.

Üres címlapokkal a médiatörvény ellen

2 hetilap és 1 hírportál üres címlappal jelenik meg csütörtökön. Az új médiatörvény ellen tiltakoznak.

Veszélyben a görög újságírók (is)?

A görög média a “Forradalmi Szekta” nevű szervezetet vádolja egy görög újságíró meggyilkolásával.

Médiatanács lesz az ORTT helyett


szerző:
2010.06.11. 15:24
Médiatanács lesz az ORTT helyett

Pénteken benyújtották az új médiatörvény tervezetét, három törvénymódosítást terjesztettek be az Országgyűlésnek.

„Földcsuszamlásszerű Fidesz-győzelem”

Az európai lapok tudósításai szerint a nehéz gazdasági helyzetben lévő Magyarország választói „megbüntették” az MSZP-t.

Erdélyi és ukrán lapok a választások eredményeiről

Az ukrán sajtó a Jobbik előretörését taglalja. A kormányváltás szükségszerű, sőt kényszerű volt - írja a bukaresti Új Magyar Szó.

Kiválasztották az idei legjobb sajtófotókat

A tavalyi romagyilkosságok áldozatainak családját bemutató fotósorozatot találta legjobbnak a zsűri az idei Sajtófotó Kiállításon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való