KERESÉS search-close

rockopera

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rockopera"

Újra színpadon az István, a király

Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját, 35 évvel ezelőtt mutatták be, azóta számtalan feldolgozásban láthatta a közönség. Most a Budapesti Operettszínház állította színpadta, egy egészen újszerű, modern változatban.

Ez volt az év durranása: István, a király

Három évvel ezelőtt számolt be arról a Fókusz, hogy Az István, a király című rockopera csupa titkot rejt, ám a stáb mégis beleshetett a kulisszák mögé!

Az év legnagyobb durranása


szerző:
2016.08.06. 17:00
Az év legnagyobb durranása

Három évvel ezelőtt akkora meglepetés érte a Fókuszt, mint még soha, ugyanis az István a király című nagysikerű rockopera kulisszatitkaiba nyert betekintést a stáb összes tagja. 

 

Különleges István, a király feldolgozás

Rengeteg feldolgozásban láthattuk már az István, a király című rockopera dalait, de így talán még sosem. Budafok-tétényi diákok zenetanáraikkal közösen mindössze két hónap alatt állították színpadra ezt a zenés-táncos műsort, ami a Klauzál Gitár Band nebulóinak kezdeményezésére indult.

 

VIP sor politikusoknak


szerző:
2015.11.09. 18:35
VIP sor politikusoknak

Egy nézőnk kereste meg az RTL Híradót azzal, hogy az István a király című rockopera szombati pécsi előadásán hiába szólt az első sorba a jegyük, csak a másodikból nézhették az előadást. A tényleges első sorban ugyanis pécsi önkormányzati képviselők, hivatalvezetők foglaltak helyet.

Nagy Feró és Kocsis Tibor együtt, egy színpadon

Eredeti helyszínen, három eredeti szereplővel mutatják be hamarosan az István a király rockoperát. 30 év után hogyan készül Feró ismét Laborc szerepére, és Kocsis Tibor miben kéri ki a nagy öregek véleményét, elmesélték.

Ismét a Királydombon lesz az István, a király

A Városliget átrendezése miatt ez lesz az utolsó lehetőség, hogy itt játsszák a rockoperát, ugyanis valószínűleg ledozerolják a dombot. Az 1983-as bemutató után ez lesz a nyolcadik változat, most Novák Péter rendezi majd. Nagy Feró, Varga Miklós, és Deák Bill Gyula elvállalta régi szerepét, de most ők állnak majd a réten, és a nézők ülnek a Királydombon.

Vissza a gyökerekhez: István a király a Városligetben

Ötven év nagy idő, nemcsak egy ember életében, vagy egy házaspáréban, hanem egy rockzenekar életében is. A legenda már megszületett már csak rajtunk múlik, hogyan tartjuk életben az Illés slágereit és kicsit fiatalabb István a király rockoperáét.   

 

Fókusz 13-08-21


szerző:
2013.08.21. 19:50
Fókusz 13-08-21

Fókusz: Időutazás - egy színpadon a ’90-es évek összes haknikirálya. A legtöbben magyarázkodni kényszerültek! A király újratöltve - az egész ország a rockoperáról beszél. Együtt néztük a show-t Szörényiékkel. Hogyan tovább? - Folytatódik a Barátok közt!

István, a király sikere a kulisszák mögül

A grandiózus darabot kétszer is játszották Szegeden az elmúlt napokban. Kameráink ott voltak a kezdetektől, és természetesen a nagy premieren is a színfalak mögött. Lássuk, hogy látták István és Vajk harcát belülről az alkotók.

Így készült: István, a király


szerző:
2013.08.19. 23:50
Így készült: István, a király

Így készült: István, a király - Az alkotók a 30 éves jubileumra kortárs változattal készülnek. A köztünk élő István és Koppány látható majd a produkcióban Alföldi Róbert sajátos művészi víziójában.

Feke Pál a gyakorlatban szerezte diplomáját

A rockopera legújabb feldolgozását nyáron mutatják be. Többek között erről is beszélgettünk Feke Pál musical színésszel. S, bár gyermekkorában buszvezető szeretett volna lenni, később megfertőzte a musicalek világa, s inkább színházat játszott otthon.

Szörényi Leventének a régészet a hobbija

Több száz szereplő, hatalmas díszlet, és egy több évtizedes rockopera, amely még ma is nagyon népszerű. Az István, a királyt Alföldi Róbert rendezésében láthatjuk újra, de egy kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk. De vajon mit csinál ma a mű zeneszerzője?

Feke Pál nem tartja magát partyarcnak

Miközben ezekben a napokban Alföldi Róbert és kitűnő színészei az István, a király jubileumi előadására készülnek, két neves magyar dj a rockopera egyik dalából alkotott remixet, amelyet Feke Pál előadásában hallhatunk majd.

Reflektor 13-08-08


szerző:
2013.08.09. 01:10
Reflektor 13-08-08

Reflektor: Sztárokkal buliztunk a Sziget első napján. A színpadok és a sátrak között a több tízezres tömegben olyan hírességekkel is összefutottunk, mint például Osvárt Andrea vagy Kristóf az Éjjel-Nappal Budapestből. Monumentális produkcióra készülnek Alföldi Róberték. Az István, a király jubileumi előadásán újra életre kelnek a rockopera hősei.

Párharc a hullámok hátán


szerző:
2013.07.26. 19:00
Párharc a hullámok hátán

Stohl András és Feke Pál nem csak a próbákon, de szabadidejükben is örömmel rivalizálnak egymással. Ezúttal jetskire pattantak, és egymást heccelve szánkáztak a habokon.

I.K. 3.0


szerző:
2013.04.05. 00:35
I.K. 3.0

Ezzel a címmel készülnek már jó ideje az István, a király 30 éves jubileumi bemutatójára, amely minden bizonnyal az év legjelentősebb zenei és színházi eseménye lesz. A nagy bejelentésen természetesen a Reflektor kamerája is jelen volt.

Fókusz 13-04-03


szerző:
2013.04.03. 20:00
Fókusz 13-04-03

Fókusz: A csend hangjai - Oláh Gergő dalával egy autista kisfiú is kitört a csendből. Ott voltunk a megható találkozásnál. Nyers változat - Megmutatjuk, hogyan készülhet zöldségből bolognai spagetti, pizza és palacsinta, és kik azok, akik csak ezt eszik. Átverés - Ki élt vissza Kocsis Tibor nevével? Valaki egy videoklip-forgatást szervezett, és komoly gázsit ígért.

Kiszínezett történelem


szerző:
2012.11.24. 19:30
Kiszínezett történelem

Korábban már kísérletet tettünk arra, hogy ledöntsük a tabukat, és szembenézzünk azzal, hogy a tankönyveink bizonyos nagy jelentőségű eseményekkel, vagy alakokkal kapcsolatban a tények helyett kedves meséket tárnak elénk...

Fókusz Plusz 12-11-24


szerző:
2012.11.24. 19:30
Fókusz Plusz 12-11-24

Fókusz Plusz: A magyar történelem mítoszainak eredünk a nyomába. Kiderül, hogy nem is a nándorfehérvári győzelem miatt harangozunk, hogy Petőfi sosem szavalt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hogy Koppány keresztény, Mátyás pedig igazságtalan volt. De szó lesz Attila temetéséről, a lánchídi oroszlán nyelvéről és arról is, hogy tényleg a hunok leszármazottjai vagyunk-e.

XXI. század 10-11-09


szerző:
2010.11.09. 23:55
XXI. század 10-11-09

XXI. század: 54 évvel ezelőtt pár bátor - amatőr filmes - egyetemista kamerát fogott, hogy megörökítse a forradalom napjait. Néhányan még most is élnek, ők mesélték el személyes emlékeiket és mutatták meg képeiket lelkes forradalmárokról, halottakról, szétlőtt házakról. Hogyan jöhetett létre a legendás rockopera, az István, a király 1983-as királydombi bemutatója és a film? A párt és a KISZ támogatta? Az előadások playbackről mentek, a főszerepeket fekete bárány rockerek játszották.

István, a rockoperák királya

Az István, a király bemutatása óta 27 év telt el. Számos legenda és megválaszolatlan kérdés övezi a darabot. Például, hogy miért csak a hangját adta István királynak Varga Miklós?

Így készült: Jézus Krisztus Szupersztár

Egy színházi előadás születésének kulisszatitkai.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való