KERESÉS search-close

robotok

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "robotok"

Yuval Noah Harari adott interjút arról, hogy mi lesz az emberiséggel

Hogyan manipulálnak a weboldalak? Tényleg felismerheti a gyengeségeinket és a félelmeinket egy algoritmus? Hogyan képzeljük el, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk a saját túlélésünk érdekében, és miért nézzünk tudományos fantasztikus filmeket? A híres történész-filozófus, Yuval Noah Harari három könyvet is írt az emberiséget fenyegető víziókról, és a mai fiatalok jövőjének kérdéseiről.

Robotok fognak dolgozni helyettünk?

Munkanélküli jövőt jósolnak, ahol az emberek helyett gépek és robotok dolgoznak. Szakmák is megszűnhetnek a technika fejlődése miatt. Már most is vannak kihalt mesterségek, amelyeket gépek vagy robotok végeznek és úgy tűnik, hogy egyre több ilyen lesz, de akkor mihez kezdenek majd az emberek?

 

Robotok szolgálnak ki a kávézóban

Egy japán kávézó tulajdonosa a megüresedett felszolgáló pozícióra nem embereket, hanem robotokat alkalmaz, akik láthatóan profi módon teljesítik az elvárásokat.

Robot nyitotta meg a rendezvényt

Beszélő, guruló, táncoló robotokkal is találkozhattak az érdeklődők a Tudomány Fővárosa nevű rendezvényen. A második alkalommal megrendezett program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok, a kutatói és a mérnöki pálya iránt.

Robotemberek: lecserélnek minket?

Meghökkentő, hogy egy Sophia nevű hölgyrobot állampolgárságot kapott éppen Szaud-Arábiában, ahol nagyon sok hátrányos megkülönböztetés éri a nőket. Egy Ursula nevű, ugyancsak női robot zenél, énekel, táncol egy hollywoodi stúdióban. Nem elég, hogy egyre többen vagyunk a földön, jön a robotvilág?

Robotok síruhában?


szerző:
2018.02.13. 17:55
Robotok síruhában?

Nem csak nekünk, embereknek van téli olimpiánk, hanem már a síruhába öltöztetett robotoknak is. Egy órányi útra az igazi olimpiától a technika vívmányai is versenyeznek a legjobb helyezésért egy 80 méter hosszú sípályán, és fejlesztőiket, vállalkozókat, egyetemeket képviselnek.

Robot viszi házhoz a csomagot

Robotok segítik a jövőben a postások munkáját Németországban. A Német Posta egy önműködő elektromos járművel mentesítené kézbesítőit a cipekedés terhe alól. A csomagokkal megpakolt robot automatikusan követi a postást, akinek ezentúl csak a leveleket kellene magával vinnie.

 

Robotokat építenek diákok

Építőkockákból készült robotok versenyeztek Miskolcon. Mindegyiket 9 és 16 év közötti fiatalok tervezték és programozták be, hogy végig tudjanak menni egy akadálypályán. A miskolci futam egy világverseny egyik állomása volt, a legjobbak innen akár a nemzetközi döntőig is eljuthatnak.

Milyen lesz a közelgő robotok kora?

Nyilvánvalóan 20-30 év múlva teljesen másként festenek majd a mindennapjaink. Okos házakban fogunk lakni, ahol háztartási robotok végzik a ház körüli teendőket, kutyát sétáltatnak, segítenek házi feladatot írni, megkeresik az elveszett játékokat, rendet raknak, pakolnak, vagy épp a gyereknek mesét olvasnak...

Porszívózó robot a sulipadból

A kis robotok, amiket egy VI. kerületi iskola diákjai készítettek, porszívóznak. A rendhagyó technikaórán újrahasznosítottak műanyag dobozokat és egyéb anyagokat, az így született robotokat pedig tablettel irányították.

A teljes adást ITT nézheti meg!

A scifi, és ami már megvalósult belőle

Sok dolog ma már valóság abból, ami korábban csak a filmek és a fantázia műve volt. Ma már az intelligens robot és a valósághű művégtag sem a fantázia terméke. A lézerkardra viszont még várnunk kell. Ahogy arra is, hogy eldőljön a jó és a rossz küzdelme. Már csak az a kérdés: mi, az emberiség melyik oldalon állunk?

Okostelefonok és robotok


szerző:
2017.02.27. 17:55
Okostelefonok és robotok

Sokak szerint az emberiség nincs tisztában azzal mekkora veszélyt jelent az, hogy a mesterséges intelligenciával játszadozunk. A fejlődés üteme hihetetlen. Az önjáró autókat élesben tesztelik, az űrturizmus fellendülése is a küszöbön áll, mégis, még ma sem hisszük el, milyen elképesztő tempóban válnak valóra a korábban csak sci-fikből ismert, valóságtól elrugaszkodottnak hitt technológiák.

Fókusz Plusz 2017-02-11


szerző:
2017.02.11. 18:50
ROBOTIKA: 20 évvel ezelőtti énünk nem értene minket

Wifi az agyból, szájról olvasó kompjúter, érzelmet felismerő robot vagy épp gondolatokkal mozgatható tárgyak. Mind mind olyan újítások, amelyek néhány éven belül a hétköznapi életünk részei lehetnek. A nemzetközi robotika világában Dr. Haidegger Tamás neve egyáltalán nem ismeretlen vele kutatott jövőt a Fókusz Plusz.

Digitális életünk holnapja

Valamikor a technika sztárjai a magnók és a színes televíziók voltak. Jött a számítógép, a videójáték, az okos telefon, de ma már az autók a szórakoztató elektronika sztárjai. Las Vegasban ötven éve rendezték az első szórakoztató elektronikai világshowt, ez a CES. Akkoriban a világ 5 legértékesebb cége között három autógyár is szerepelt. Ma az első öt között 3 techcég található. Az autók kapaszkodnak, hogy mozgó otthonná válhassanak. A tényleges otthont viszont lassan robotok vezénylik, persze majd akkor, amikor a legutolsó székláb is okos telefonnal távvezérelhető lesz…

Robotok emberek helyett?


szerző:
2016.11.30. 18:55
Robotok emberek helyett?

Egyre több munkahelyen robotok válthatják fel az embereket, viszont attól nem kell tartani, hogy átveszik a hatalmat felettünk - erről beszélt Híradóknak a világ egyik legismertebb robotika és mesterséges intelligencia szakértője. A most Magyarországon több előadást tartó Neil Jacobstein szerint elterjednek majd a vezető nélküli kocsik és teherautók is. Ráadásul már most az életünk része a mesterséges intelligencia, anélkül, hogy észrevennénk.

 

Fókusz Plusz 2016-10-08


szerző:
2016.10.08. 18:50
Magyarok a robot világversenyen

Először jutottak ki magyar fiatalok az amerikai robot világversenyre. A hét fős csapat több mint egy évig dolgozott azon, hogy tökéletesre fejlessze szerkezetét. Univerzális robotot alkottak, amellyel a legjobb hat közé jutottak, így munkájukat közönség előtt mutathatták be.

Van egy jó programjuk a robotok számára

Robot-programozó versennyel dobják fel az unalmas iskolai fizika órákat Debrecenben. A robotokat diákok építik. A verseny szervezője szerint a fiatalokat motiválni kell arra, hogy a műszaki pályát is válasszák, ezért is jó a verseny, amire egész közép-Európából érkeztek diákok, na meg robotok.

Chappie - Nem ez az a droid, amit keresünk

Mesterséges intelligencia, öntudatra ébredés, fejlődés, hazugságok és önfeláldozás - ezekről is szólhatna a Chappie, ami előtt nagy kérdés volt, hogy Neill Blomkamp tud-e még District 9-i magasságokba emelkedni, vagy megmarad az Elysium-szintű alkotásoknál. Hölgyeim és uraim: megvan a válasz.

Nincs többé karambol?


szerző:
2009.10.01. 17:20
Nincs többé karambol?

Az autók a halak viselkedését utánozva fogják elkerülni a karambolokat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való