KERESÉS search-close

robot

59 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "robot"

„Puli”, a magyar felderítő robot

Három év múlva elindulhat a Holdra Puli, a magyar fejlesztésű felderítő robot - ezt mondják a fejlesztők. Ez több milliárd forintba kerül. A fényképek és mérések készítésére is alkalmas holdjárót az elmúlt 8 évben világszerte több olyan helyen tesztelték, amelyek felszíne nagyon hasonlít a Holdhoz és a Marshoz is, eddig mindenhol sikerrel vette az akadályokat.

Na, így rázza egy vérbeli robot

Ismét egy fantasztikus videóval rukkolt elő a világhírű robotikai fejlesztő, a Boston Dynamics. Négylábú szerkezetük ezúttal a tánctudását mutatta be, meglehetősen összetett és bonyolult koreográfiát adott elő az Uptown Funk című slágerre.

Pepper, a robot a Reggeliben


szerző:
2018.09.20. 08:51
Pepper, a robot a Reggeliben

A szeptember 23-án kezdődő a Tudományok Fővárosa című rendezvényen a beszélni tudó robot, Pepper is ott lesz. Tudását a Reggeliben is megmutatta.

Bréking: Több mint szexrobot!


szerző:
2018.03.13. 09:12
Bréking: Több mint szexrobot!

Idén egy szexbabákat és robotokat gyártó cég piacra dobja Henryt, aki ígéretük szerint nem csak a fáradhatatlan erekciójával fog örömöt okozni a tulajdonosának. A brit Metro értesülései szerint ugyanis a műférfi képes lesz szívdöglesztő akcentussal verseket szavalni használat előtt, után, vagy éppen helyett. A gyártók ugyanis egyetértenek abban, hogy vásárlói oldalról nagy az igény a beszélni képes szexbabák iránt. Ennek hátterében pedig az áll, hogy a szingli férfiak és nők a szexuális kielégülés mellet leginkább partnerre vágynak. A nagyjából 3 millió forintnak megfelelő baba így nemcsak egy dizájnos rúd lesz, hanem - ahogy fogalmaznak - egy társ is. 

Azta! RobOttó az újrahasznosítás művésze!

Szabó Ottó évek óta készít hatalmas fémszörnyeket, amik még mozognak is. A képzőművész, RobOttó néven alkot, robotjaihoz pedig többek között a szeméttelepekről újrahasznosítva szerzi be az alapanyagait!

Robotházasság: gyengéd érzelmek emberek és tárgyak között

Az internet népe felháborodott azon a híren, amikor egy francia nő eljegyezte magát a robotjával, sőt amint a francia törvények lehetővé teszik, az esküvőt is megejtik. Vajon tényleg kialakulhat ember és gép között valós kapcsolat? Dr. Korondi Péter volt Peller Anna és Lukács Miki vendége a témában.

Ipar 4.0: új világ születik

Az iskolában azt tanuljuk, hogy volt három ipari forradalom – először a gőzgép, majd az elektromosság, végül a számítástechnika és a robotok megjelenése az iparban. Ma már világszerte a negyedik ipari forradalomról beszélnek, amit az jellemez, hogy számtalan terméket és szolgáltatást emberek helyett szoftwerek és robotok fognak előállítani. Gyorsan változik a világ. Számtalan munkahely megszűnik, de újak is létesülnek – főleg olyanoknak, akik nem csak diplomát szereznek, hanem utána életük végéig újra és újra tanulnak, akár egy teljesen új szakmát.

Transformers Prime 2017-03-13


szerző:
2017.03.13. 07:05
Okos gépek: szép és ijesztő jövő

A mesterséges intelligencia ellentmondásos diadalútja hogyan fog alakulni a következő években? Azért ellentmondásos mindez, mert egyszerre meghökkentő, lenyűgöző és egyben megalapozott félelmeket is kelt: ha mondjuk Ázsiában úgy kétszáz millióan elveszítik munkájukat a textiliparban – miből fognak élni? Vagy, egy gorombább kérdés, mit tesz az ember, ha egy gépnek annyi esze lesz, hogy – akár ellene is fordulhat? Ez persze a jövő. De nem olyan távoli. Mire készüljünk?

HÍRCSÁRDA: Frissült a Kósa-1

Frissítették a központi szoftvert a magyar robotikai program zászlóshajójának számító KÓSA-1-ben a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem mérnökei. A másfél hónapos munkával járó javításra azért volt szükség, mert a készítői által csak „Lajos”-nak becézett Kósával az elmúlt hónapokban több probléma is volt.

Színdarabbal tanítanak


szerző:
2016.12.11. 18:40
Színdarabbal tanítanak

Színdarab és kártyajáték segítségével mutatják be, milyen jogaik vannak a fogyatékos gyerekeknek. Tapasztalatok szerint ők azok, akik a legkevésbé tudnak kiállni magukért. A darab egy meghibásodott robot életéről szól, mindössze annyi a baja, hogy a beszédchipje nem működik, de emiatt nehezen fogadják be.

Az Alien: Covenant új szereplőjétől leesik az állad!

Ugyanis egy régi ismerőst köszönthetünk majd új szerepben a vásznon! Ki a rejtélyes színész és kit fog alakítani? Eláruljuk!

Krisztiánnak meggyűlt a baja az angollal

Krisztiánról eddig is tudni lehetett, hogy nem sokat konyít angolul, de ezt még fokozni is tudta!

Döntsd el te, melyik öko-robot sikerült a legjobban!

A Villában javában zajlik az öko-hét. A villalakók egy nagyon izgalmas, de szürreális feladatot kaptak, ugyanis be kellett mutatniuk, hogyan képzelik el a jövő környezettudatos robotjait. Döntsd el te, kinek sikerült legjobban a robottá alakulás!

Robottá változtak a Villa lakói

Tivy robot például gyermekek könnycseppéből csinál mosolyt, Vivien robot pedig pink külsejével, és napelemes hátuljával teszi jobbá a Földet. Nézd meg, milyen robotot alkottak a villalakók!

Zsoltit vérig sértette Soma gyerekes viselkedése

Zsolti robotjával a HIV fertőzés veszélyeire és megelőzésére igyekezett felhívni a figyelmet, azonban Soma elpoénkodta a dolgot...

Hoppá! Tivy teljesen átváltozott

Tivy a buliban robottá változott, és tökéletesen hozta a gépemberek jellegzetes mozdulatait.

Vita a gyilkos robotról


szerző:
2016.07.10. 18:17
Vita a gyilkos robotról

Petárdákkal dobálták a rendőröket az amerikai Minneapolisban, és az Egyesült Államok más városaiban is folytatódtak a tüntetések a rendőri túlkapások ellen, miután a héten két fegyvertelen feketét lőttek le fehér rendőrök. Közben Dallasban, ahol csütörtökön egy tiltakozó felvonuláson öt rendőrt ölt meg egy fekete fegyveres, újabb gyilkossággal fenyegették meg a rendőrfőkapitányságot. És élesedik a vita a gyilkos robotokról is: egy ilyen távirányítású szerkezet végzett a dallasi lövöldözővel.

Házimunka: évi 130 nap ingyen robot

A Központi Statisztikai Hivatal, a KSH keddi konferenciájáról két meghökkentő szám: 2009 és 2010 között, egy év alatt, a 15 és 84 év közötti magyar lakosság minden egyes tagja naponta átlagosan 164 percet töltött olyan munkával, amiért fizettek és ennél jóval többet, napi 214 percet, azaz több mint három és fél órát olyan munkával, amiért senki nem fizetett. Erről, a láthatatlan munkáról beszélgetünk.

Sörösdobozból is építettek robotot

Holdjáróhoz hasonló, vagy éppen sörösdobozból épített – fiatal mérnökök robotjai versenyeztek Miskolcon. A Magyarok a Marson – elnevezésű versenyen most 16 csapat indult, a távirányítású gépeknek egy akadálypályán kellett végigmenniük. Ez egy kivétellel mindegyik robotnak sikerült is.
 

A sci-fik valósággá válnak: mikroszkopikus robotokkal gyógyítanák a rákot!

Svájci kutatók kikísérleteztek egy miniatűr robotot, amely képes a daganatra hatást gyakorló gyógyszerek hatásfokát mérni, így sokkal célzotabbá válhatnak a kezelések.

Retteg a terminátorok korától? Nézegessen buta robotokat!

Ha ön is aggódik a robotok irányította háborútól, mint a Tesla igazgatója Elon Musk vagy Stephen Hawking, nézzen meg pár rosszul funkcionáló gépet. Az ügyetlen sörtöltő robot és a kétballábas focirobot bizonyítják, hogy még van  mit fejlődnie a robotikának.

Eljő a terminátorok kora!


szerző:
2016.02.01. 11:51
Eljő a terminátorok kora!

Az amerikai titkosszolgálat szerint Oroszország és Kína egyre előbbre tart a robotika és a fegyvergyártás összekapcsolásában, és ezzel nyomást gyakorolnak a Pentagonra, hogy lépést tartson a futurisztikus géphadtestek fejlesztésében.

Ilyen gyorsan ember még nem rakta ki a Rubik-kockát!

És most sem, ugyanis egy gépnek sikerült kevesebb, mint 2 másodperc alatt megoldani a híres magyar találmányt, melyet Ifj. Rubik Ernőnek köszönhet a világ. A robotot kifejezetten rekorddöntési céllal építették, de kérdés, hogy vajon rekordot dönthet-e egy gép egyáltalán!

Robotok a háztartásban


szerző:
2016.01.10. 20:41
Robotok a háztartásban

Megmutatjuk, mert nem hinné, milyen közel van, amikor az ön háztartásának gépei egymással és az ön autójával, telefonjával is kommunikálnak. Robotok segíthetnek az időseknek, önvezető autók járnak az utakon. Az informatika forradalma életünk minden részét megváltoztatja – beleértve az oktatást is. Szakértőkkel egy világkiállításról.
 

Robotizálódás a Brandmániában!

A robotika elképesztő tempóban forradalmasítja a világunkat. 2017-ben több mint kétmillió robot vesz majd körbe bennünket. Mi lesz velünk emberekkel?

A gépek most a szobanövényeken keresztül igazzák le az emberiséget

Rossz hírünk van: most az élet egy újabb területén vált teljesen feleslegessé az ember. Mostantól akár egy robot is képes a növények gondozására. Nézzék csak!

Embert ölt egy robot egy német autógyárban

A gépet épp telepíteni akarták, amikor váratlanul megmozdult a karja, és az egyik munkást egy fémlemezhez préselte. Magyar szakemberek szerint egyelőre még csak szerszámként terjedtek el a robotok, de nagy változás előtt állunk, amikor is a robotokból eszközök helyett társak válhatnak. Amerikában már közutakon is megjelentek a robot vezette autók. Ezzel viszont új jogi, és morális problémák jelenhetnek meg. Ki a felelős például akkor, ha a robot autó balesetet okoz?

Robotok helyettesítik a diákokat


szerző:
2015.04.18. 18:45
Robotok helyettesítik a diákokat

Robotok helyettesítik a betegség, vagy egyéb okok miatt otthonukhoz kötött gyerekeket egy amerikai iskolában. A kamerás, hangszórós és monitoros szerkezet segítségével a gyerekek aktívan részt tudnak venni az iskolai munkában.

Siker a magyar oktatórobot


szerző:
2015.04.16. 18:45
Siker a magyar oktatórobot

Oktatórobotot fejlesztett ki egy fiatal magyar feltaláló csapat. A szerkezetet okostelefonnal kell irányítani, működés közben a gyerekek játékos módon tanulhatják meg a számítógépes programozás alapjait.  A fejlesztők az interneten gyűjtenek pénzt a robot sorozatgyártásához, a netezők néhány nap alatt csaknem 15 millió forintot adtak össze az ötletre.

Chappie: Trailer #2


szerző:
2015.02.20. 16:48
Chappie: Trailer #2

Chappyt a születésekor elrabolják. Idegen emberek közé kerül, és egy különleges, össze-vissza, teljesen működésképtelen családban nevelkedik. Lassacskán kiderül róla, hogy különleges tehetség, természetfeletti érzékek birtokosa. Egyedi és megismételhetetlen, ám egyben megnevelhetetlen is. És nem mellesleg, ő egy robot…
 

Robotot küldtek a jégpáncél alá

Különleges kutatás az Antarktisznál: a déli tengereket borító jég vastagsága és a klímaváltozás kapcsolatát vizsgálta egy brit kutatócsoport.

Főszerepet kapott egy robot a Trafóban

Ez egy új fejlesztésű, valódi android, van mimikája és beszél is. A japán rendező robotszínházi előadásában szerepel majd. A darab a tokiói bemutató után először Budapesten látható.

Különleges robotokat mutattak be


szerző:
2014.11.02. 18:35
Különleges robotokat mutattak be

Számítógép által vezérelt ecset, robothalak és harcoló robotok - csak néhány érdekesség az első Nemzetközi Robot Játék találkozóról, amelyet Kínában rendeztek. A nem mindennapi bemutatón 60 egyetem diákjainak találmányait lehetett megnézni.
 

Érzékeny robotpénztáros állt munkába

A Willow Garage által fejlesztett PR2 robot bármit megfog, felemel, akár segíthet a háztartási munkában is.

Segítő Sárkánnyal tüntetik el a romokat

Mentőrobotot vetnek be a romok eltakarítására a természeti katasztrófában megsérült fukushimai atomerőműben.

Túléltük az Ítélet Napját?


szerző:
2011.04.21. 18:02
Túléltük az Ítélet Napját?

Csütörtökön van az Ítélet Napja - legalábbis a Terminátor sorozat szerint.

Kémkedik is a robotcimbora


szerző:
2011.04.20. 14:58
Kémkedik is a robotcimbora

Kibot, a majomarcú robot tud énekelni, olvasni, online játékokat játszani, pislogni és mozogni is.

Robotokkal harcolnak a sérült atomerőműért

A távvezérlésű eszközök mérései alapján a sugárzás szintje túl magas ahhoz, hogy emberek dolgozzanak az épületekben.

Robotolimpia Kaliforniában


szerző:
2011.04.16. 13:26
Robotolimpia Kaliforniában

A nemzetközi rendezvényen több száz robot méri össze a tudását több mint ötven különböző kategóriában.

ARTÚ még újonc az űrben


szerző:
2011.03.04. 11:06
ARTÚ még újonc az űrben

Új taggal bővült a Discovery űrsikló és a Nemzetközi Űrbázis legénysége. Az újonc egy robot, amelyet az asztronauták segítségére fejlesztették ki.

Szombat este dokkol a Discovery


szerző:
2011.02.26. 21:05
Szombat este dokkol a Discovery

Egyre közelebb ér a Discovery űrsikló a Nemzetközi Űrállomáshoz, amelyhez közép-európai idő szerint szombat este fog csatlakozni.

Gondolataival mozgatott robotkart egy majom

A majom által irányított robotkar el tudott fordítani egy kilincset és elvett egy mályvacukrot.

Robotokkal okítják a nebulókat


szerző:
2010.12.29. 02:21
Robotokkal okítják a nebulókat

Csaknem 30 robottal kezdték tanítani az angol nyelvet egy dél-koreai általános iskolában.

Fél Kettő 10-11-16


szerző:
2010.11.16. 14:20
Fél Kettő 10-11-16

Fél kettő: Leblokkolás - Miért felejtik el sokan a már megtanult szöveget, énekesek a saját dalaikat? Világsztár Budapesten - Kulisszatitkok John Cusack filmforgatásáról. Párbajgyőztes - Hogyan készül a következő adásra Takács Nikolas? Vendégünk az énekes.

Őrült gépezetek haszontalankodás közben

Plüssmacskákat nyalogató, mindent falrahányó, vagy éppen minden szavunkat minduntalan ismételgető robot - harmadjára rendezték meg a hétvégén a Hülyerobot Kupát.

Reggeli 10-09-23


szerző:
2010.09.23. 09:05
Reggeli 10-09-23

Reggeli: A Reggeliben szakértőnk segítségével adtunk tuti tippek álláskeresőknek, de megmutattunk néhány világhírű magyar találmányt is, amire joggal lehetünk büszkék.

Robotpap esket Japánban


szerző:
2010.05.16. 12:17
Robotpap esket Japánban

Ez volt az első eset a világon, hogy robot vezetett esküvői szertartást.

A jövő robotjai mérték össze tudásukat

A Dunaújvárosi Főiskolán több ország csapatai mérkőztek meg egymással a robotolimpián!

Nevet és bosszankodik a gumiarcú robot

Az emberi érzelmek számos arckifejezését produkálni tudja a Japánban bemutatott robot.

Németh Kristóf robotot kelt életre

Eszenyi Enikő kérte fel a színészt egy olyan szerepre, amit főiskolásként játszott utoljára.

Minden kérdésre válaszol az arab nyelvű robot

A berendezés hamarosan alkalmas lehet bevásárlóközpontokban vevőtájékoztatásra.

Bruce Willisből már kettő is van VIDEÓ

Willis filmjeiben már legalább tízszer mentette meg a világot, de ez most egészen más lesz.

Robottal műtöttek Telkiben


szerző:
2009.10.01. 06:31
Robottal műtöttek Telkiben

Diónyi daganatot távolítottak el egy 63 éves férfi testéből.

Bemutatták a jövő kerekesszékét

A prototípus robogóra emlékeztet, és nagyobb mozgásszabadságot ígér a használójának.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való