KERESÉS search-close

robbantás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "robbantás"

Felrobbantották a szomorú emlékű hidat

Felrobbantották a Morandi-híd maradványát az olaszországi Genovában. Ez volt az az autópálya, amelynek egy szakasza leszakadt tavaly augusztusban. Emiatt 43-an haltak meg. A robbantást élőben közvetítette több olasz tévé. És már indul is az új híd építése.

300-hoz közelít a halottak száma Srí Lankán

Újabb bomba robbant Srí Lankán. Tűzszerészek hatástalanítani akartak egy furgonban lévő szerkezetet, amikor az felrobbant, de állítólag senki nem sérült meg. A szállodák és keresztény templomok elleni vasárnapi 8 merénylet halálos áldozatainak száma közben 290-re emelkedett. 35 külföldi is meghalt, köztük Dánia leggazdagabb emberének három gyereke. Egy kevéssé ismert, helyi iszlamista szervezetet gyanúsítanak a terrortámadással.

 

Elítélte a vérontást a pápa


szerző:
2019.04.22. 14:54
Elítélte a vérontást a pápa

Ferenc pápa is elítélte a Srí Lanka-i mészárlást hagyományos húsvétvasárnapi ünnepi miséjén.

Nem mehetnek ki a szállodából Srí Lankán

Attól tart, hogy teljesen megszakadhat a kapcsolata a külvilággal – ezt mondta Híradónknak egy Srí Lankán tartózkodó magyar nő, aki egyelőre nem tudja, hogy a kijárási tilalom miatt meddig lesz bezárva a szállodájába. Az internet után már a kimenő hívásokat is blokkolták, őt még ma délután fel lehetett hívni. Magyar áldozatról mindeddig nem tudni.

Pusztító merényletsorozat volt Srí Lankán

A támadók templomokban és luxusszállodákban robbantottak fel pokolgépeket. Legalább 207-en meghaltak, köztük 27 külföldi, 450-en pedig megsebesültek. Magyar nincs köztük. Eddig hét embert vettek őrizetbe. Még egyetlen szervezet sem vállalta magára a merényletet.

SRÍ LANKA: Robbantássorozatot hajtottak végre Srí Lankán

A robbanások az ország fővárosában, Colombóban, Negombóban, Kochchikadéban, és a sziget keleti részén fekvő Batticaloában történtek. Ez volt az elmúlt húsz év legsúlyosabb merényletsorozata Srí Lankán.

RENDKÍVÜLI: Több mint kétszáz áldozat a Srí Lanka-i robbantásokban

FRISSÍTVE: 17:00-kor
Robbantássorozatot hajtottak végre Srí Lankán, húsvét vasárnap. Három templomnál és három szállodánál követték el a merényleteket. A robbanások az ország fővárosában, Colombóban, Negombóban, Kochchikadéban, és a sziget keleti részén fekvő Batticaloában történtek. Ez volt az elmúlt húsz év legsúlyosabb merényletsorozata Srí Lankán.

Váratlan áldozata lett a Nóra elleni támadásnak

Nóra megpróbálta kicselezni Liptákot, de a terve végül halálos áldozattal járt...

Top 8 - Az épület, ami fél órával hamarabb robbant fel

Minden szerkesztőségben van egy különleges történet, mely annyira hihetetlen, vagy épp abszurd, hogy évekkel később sem merül feledésbe. Ilyen Ződi Péter híradós kollégánké is, méghozzá egy robbantásról 2004-ben, ahol az RTL kamerája előtt omlott össze egy több emeletes épület. A gond csak az volt, hogy fél órával a tervezett detonáció előtt.

Felvétel készült egy német erőmű felrobbantásáról

Lélegzetelállító felvételek készültek arról, ahogy felrobbantottak egy szénerőművet Németországban. A létesítményt 5 éve zárták be, az üzemeltető cég most úgy döntött, többet nem is nyitják meg. Közben nemrég a német kormány egy olyan jelentést fogadott el, ami arról szól, hogy 2038-ig az összes szénerőművet bezárják az országban. 

Turistabusz mellett robbantottak Egyiptomban

Négyen meghaltak, amikor terroristák felrobbantottak egy buszt Egyiptomban. A merénylet a turisták egyik kedvenc helye, a Gízai-piramisok közelében történt. A buszon vietnámi turisták voltak. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, az egyiptomi rendőrség azonban egy rajtaütésen 40 embert megölt.

Súlyosan megégett a robbanásban

Súlyos égési sérülésekkel került kórházba egy férfi Vácról. Egy panellakásban volt, amikor az felrobbant. Az első vizsgálat azt már kiderítette, hogy nem gázrobbanás történt.

Így forgatták a Barátok közt robbantásos jelenetét!

Pontosan két évvel ezelőtt hatalmas robbanás rázta meg a jól ismert Mátyás király téri házat a Barátok köztben, utána sokáig mentették a sebesülteket. A stáb másfél napig forgatta azokat a képsorokat. A Fókusz stábja különleges engedéllyel betekinthetett a látványos forgatás előkészületeibe, a fóti filmgyár pirotechnikai műhelyébe, ahol Pintér László és Orosz Norbert részletesen elmagyarázta stábunknak a látványos jelenet kulisszatitkait.

Életfogytiglanra ítélték a Teréz körúti robbantót

A tárgyalóterembe pont az nem érkezett meg, akit a legjobban vártak. A Teréz körúti robbantó nem ment el a saját ítélethirdetésére. A bíróság a 23 éves férfit így a távollétében ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre. A bíróság szerint minden bizonyíték a férfi ellen szólt. P. László édesapja és húga viszont ezt másképp látják.

Robbantás a nagygyűlésen

Robbanás volt az etióp kormányfő nagygyűlésének helyszínén Addisz-Abebában. 1 ember meghalt, több mint 150-en megsebesültek, tízen életveszélyesen. Hogy ki hajtotta végre a merényletet, még nem tudni. Az afrikai ország új kormányának reformintézkedéseit sokan ellenzik.

Észak-Korea a nyilvánosság előtt robbantotta fel egyik nukleáris üzemét

A látványos eseményre nemzetközi szakértőket nem, de a külföldi sajtó képviselőit meghívták. Egyúttal pedig azt üzenték a Kim Dzsong Unnal való találkozóját az utolsó pillanatban lemondó Donald Trumpnak, hogy ők továbbra is készek a párbeszédre.

Felrobbantották a magyar kozmetikust

Meghalt egy magyar nő Kaliforniában, miután robbanás történt a szépségszalonban, ahol dolgozott. Nem baleset volt, hanem merénylet - az amerikai média szerint a csaknem 30 éve az Egyesült Államokban dolgozó kozmetikus volt a célpont. Az FBI vette át a nyomozást. A magyar külügyminisztérium közölte: minden segítséget megadnak a rokonoknak, akik napokon belül az Egyesült Államokba utazhatnak.

LÁTVÁNYOS: Így zúdult le a torony

Senkinek nem esett baja, mikor a jekatyerinburgi tv-tornyot irányított robbantással semmisítették meg. A 220 méteres építmény a város legmagasabbja volt, és a 90-es évekig a világ legmagasabb elhagyott épületének számított. Pénzhiány miatt ugyanis sosem fejezték be. A helyén most jégkorcsolyapálya lesz. 

10 másodperc alatt összedőlt

Alig 10 másodperc alatt semmisült meg az egykori győri olajgyár utolsó, még álló kéménye. A 107 éves építményt ma felrobbantották. A 65 méter magas torony ledöntéséhez több mint 24 kilogramm robbanóanyagot használtak fel. Több százan nézték végig, ahogy pillanatok alatt darabjaira hullott a kémény.

Elfogás közben robbantotta fel magát

Elfogás közben robbantotta fel magát a merénylő, aki rettegésben tartotta a texasi Austin lakóit. Az elmúlt majd három hétben ötször robbantott az amerikai városban, két ember meghalt és négyen megsebesültek a merényletekben. Volt, hogy családi házak ajtaja elé tette a robbanó csomagot.

 

A hetedik érzéke mentette meg a pokolgéptől

A hetedik érzéke azt súgta, hogy ne nyúljon a hátitáskához, amelyben a pokolgép volt. Ezt mondta az egyik tanú szerdán a Teréz körúti robbantó tárgyalásán. A hajléktalan férfi pár perccel a detonáció előtt látta a gazdátlan táskát.

Teréz körúti robbantás: szemtanúkat is meghallgattak

Az egyik tanú azonosította a körúti robbantót. Vagyis felismerte P. Lászlót a bíróságon. Több fontos részletről is beszélt az ügy harmadik tárgyalási napján, ahová ezúttal is arcukat eltakaró rendőrök vezették be a feltétezett merénylőt.

Így még nem sült el híradós forgatás!

Minden szerkesztőségben van egy különleges történet, mely annyira hihetetlen, vagy épp abszurd, hogy évekkel később sem merül feledésbe. Ilyen Ződi Péter híradós kollégánké is, méghozzá egy robbantásról...

Merénylet New York belvárosában

Öngyilkos robbantást akart végrehajtani egy merénylő New York egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában. A testére erősített házi készítésű pokolgép nem robbant fel tökéletesen, a támadásban csak ő sérült meg, hárman pedig menekülés közben.

Észak-Korea most rakétatesztre készül

Dél-Koreai források szerint szomszédjuk várhatóan egy újabb, nagy hatótávolságú rakétát próbál majd ki, talán már a hét végén. Phenjan a hétvégén hajtott végre földalatti nukleáris robbantást - állítása szerint - egy hidrogénbombával, amely már elég kicsi ahhoz, hogy felszerelhető legyen egy hordozóra. Közben az Egyesült Államok elnöke megfenyegette Kínát Észak-Korea miatt.

Hidrogénbombát robbantott Észak-Korea!

Szakértők szerint a detonáció ereje tízszer nagyobb volt minden korábbinál, amit a rezsim valaha előidézett. A lökéshullámokat még a magyarországi műszerek is észlelték. A phenjani lépés világszerte tiltakozást váltott ki. Több ország sokkal keményebb szankciókat akar Észak-Korea ellen, bár az eddigi büntetőintézkedéseknek sem volt hatásuk.

Óriási robbantást terveztek

A belga hatóságok már tavaly felhívták a spanyol rendőrség figyelmét a barcelonai terroristák vezetőjére, ott azonban nem ítélték veszélyesnek a büntetett előéletű férfit. Egyre több dologra derül fény a terrorszervezetről, köszönhetően elsősorban a négy élve elfogott gyanúsított vallomásainak.

Robbantani is akartak a gázolók

A barcelonai áldozatot között találták meg az eltűnt 7 éves kisfiút. Holttestét apja azonosította. Az áldozatokért a Sagrada Familia Bazilikában tartottak gyászmisét. A helyi lapok úgy tudják, a világhírű épületet is fel akarták robbantani a terroristák. A rendőrök közben 120 gázpalackot találtak abban a házban, ahol a merénylők előkészíthették a támadásokat.

Katonák lőtték le a támadót


szerző:
2017.06.21. 10:51
Katonák lőtték le a támadót

Este 9 óra körül  kisebb robbanás történt a belga főváros legnagyobb pályaudvarán. A vasútállomást azonnal kiürítették, és a helyszínre vezértelt katonák lelőtték a támadót. A robbantásban senki sem sérült meg.

Óriási robbantás Kabulban

Írtózatos erejű robbanás történt az afgán főváros diplomáciai negyedében. A terrorakciónak legkevesebb nyolcvan halálos áldozata van, háromszázötvenen megsebesültek. Több külképviselet, például a német nagykövetség épülete megrongálódott. Hírek szerint másfél tonna robbanóanyag repült a levegőbe, amit teheratóval vittek Kabul központjába. Egyelőre senki sem tudja, hogy tudtak becsempészni egy ekkora pokolgépet az elvileg szigorúan ellenőrzött zónába.

Jogerős: Rohac és Portik bűnös

Ítélet csaknem húsz év után: jogerősen is életfogytig tartó büntetést kapott az aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt Jozef Rohac. A bíróság szerint a szlovák férfi ölte meg 1998-ban Fenyő János médiavállalkozót és ő robbantott az Aranykéz utcában is. Négyen haltak meg a merényletben köztük az akkori éjszakai életben ismert Boros Tamás. A vállalkozó megölésére a bíróság szerint Portik Tamás adott megbízást, ő tizenhárom évet kapott – szintén jogerősen.

 

Fókusz Plusz 2017-05-13


szerző:
2017.05.13. 18:50
Életveszélyes állapotban van, még nem sikerült kihallgatni

Életveszélyes állapotban van, még nem sikerült kihallgatni, ezért továbbra is csak gyanítani lehet, hogy magára robbantotta saját lakását egy 60 éves kecskeméti férfi még hétfőn délelőtt. Az ötemeletes társasház egyelőre lakhatatlan, 28 embert kellett kiköltöztetni. A vizet, a gázt és a villanyt kikötötték, mert megsérültek a csövek és a vezetékek. Még a statikus sem végzett az épület szerkezeti vizsgálatával. A rendőrség az épület közvetlen környékét is lezárta a balesetveszély miatt.

Iszlamisták robbanthattak

Robbantásos merényletet hajtottak végre tegnap este a Borussia Dortmund futballcsapat ellen. Közvetlenül a Monaco elleni BL-meccs előtt robbant három pokolgép a játékosok busza mellett. A jármű ablakai betörtek, egy focista megsérült, meg is kellett műteni. A hatóságok a támadás helyszínén több levelet is találtak, amelyek az Iszlám Állam terrorszervezetre hivatkoznak - ezek hitelességét vizsgálják.

Dortmund: merénylet focimeccs előtt

Nem sokkal kedd este fél kilenc előtt a dortmundi futballcsapat stadionjában döbbenten és értetlenül állt több tízezer drukker, mert közölték a csapat nem lép pályára. Akkor még nem tudta mindenki, hogy a pálya felé tartva robbanások érték el a csapat buszát.

Fókusz 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 17:25
RTL II: Újabb robbantás Törökországban

Nagyerejű robbanás volt egy főleg kurdok lakta török városban. A detonációt felvette egy térfigyelő kamera. A robbanás egy sűrűn lakott városrészben történt, ezért kész csoda, hogy nincsenek halottak. Négyen megsebesültek, egyikük súlyos állapotban került kórházba. Egyes források szerint egy rendőrségi kocsit javítottak, és abban robbanhatott fel egy elrejtett bomba.
 

Terror virágvasárnap - rendkívüli állapot Egyiptomban

Legalább 43 ember meghalt és több mint százan megsebesültek Egyiptomban vasárnap, mikor két kopt keresztény templomnál robbantottak. A kereszténység ünnepére, a nagyhét kezdetére időzített támadásokat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. Abdel-Fatah esz-Szíszi, egyiptomi elnök három hónapra szóló rendkívüli állapotot hirdetett.

Inkább felrobbantotta házát

Egy férfi inkább felrobbantotta saját házát , csak azért, hogy válásuk után ne legyen az élettársáé. Az ügyészség a napokban emelt vádat ellene. A vádirat szerint a férfi nem tudott belenyugodni abba, hogy a bíróság élettársának ítélte a házat, ezért gázpalackokat hordott az épületbe, benzint locsolt szét a szobákban és lőszereket vitt a pincébe.

Orosz terror: Hős lett a metróvezető

Hősként emlegetik a metróvezetőt, aki a szentpétervári robbantáskor nem állt meg, hanem továbbvitte a szerelvényt a következő állomásig. Sok ember életét menthette meg ezzel. Öngyilkos merénylő házilag gyártott szöges bombával robbanthatott hétfőn kora délután, tizennégyen meghaltak és 45-en megsérültek.

Fókusz 2017-04-03


szerző:
2017.04.03. 17:25
TERRORTÁMADÁS SZENTPÉTERVÁROTT: Kilencen meghaltak

Kilencen meghaltak és 50-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimír Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Ezt később az orosz legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. A magyar külügyminisztérium nem tud arról, hogy a metrótámadás közelében magyarok lettek volna.

Fókusz 2017-01-16


szerző:
2017.01.16. 19:00
FELROBBANTOTTA MAGUKAT: Életfogytiglan börtönre ítélték

Zokogva hallgatta a bírót - életfogytiglan börtönre ítélték azt a szolnoki nőt, aki két éve felrobbantotta lakását. Nemcsak ő, hanem élettársa és kétéves fia is életveszélyesen megsérült. A vád szerint megrongálta a gázcsövet, hogy a szivárgó gáz berobbanjon. Hangosan sírt, lába pedig remegett, miközben az ítéletet hallgatta. A bíró szerint készült a robbantásra.

Nincs priusza a gyanúsítottnak

Nincs priusza, nem Budapesten él és magyar állampolgár. Hivatalosan ennyit lehet tudni a Teréz körúti merénylet gyanúsítottjáról. A főügyészség, a rendőrség és a terrorelhárítók közös tájékoztatóján azt mondták, a férfi nem megbízásból robbantott szeptember 24-én, és társai sem voltak. A faluban, ahol családja lakik, megdöbbentek az emberek.

Robbantás: megvan a gyanúsított

Most már biztos: a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját fogták el szerdán. Páncélozott kocsikkal mentek érte a kommandósok, Keszthelyen egy parkolóban ütöttek rajta délután. Leteperték, megbilincselték, majd Budapestre szállították.

TEK-es elfogás a robbantás miatt

Úgy tudjuk, elfogtak valakit a Teréz körúti robbantással összefüggésben! A merénylőt egy hónapja keresik, miután szeptember végén, egy szombat este házi készítésű bombát robbantott Budapesten. Két rendőr sérült meg a merényletben, egyikük, egy járőrnő életveszélyesen. A rendőrség azt közölte, két kollégájukat már kiengedték a kórházból, de még rehabilitációra kell járniuk. A robbantót ezer nyomozó és kommandós keresi hetek óta, 10 milliós nyomravezetői díjat is felajánlottak. Az ügyészség az elfogásról szóló értesülésünkre csak annyit közölt, egyelőre nem adnak tájékoztatást a nyomozásról.

Ez történt a robbantás óta


szerző:
2016.10.19. 14:54
Ez történt a robbantás óta

Kevesebb, mint egy hónapja, szeptember 24-én robbant bomba egy Teréz körúti, üresen álló üzlet előtt. Két rendőr megsérült. A tettest több felvétel is megörökítette, azóta is keresik! A rendőröket most kiengedték a kórházból, mindketten rehabilitációs kezelést kapnak.

Volt rendőrök között is keresik a robbantót

Volt rendőrök között is keresik a Teréz körúti robbantót. A Lokál információi szerint azokat hallgatják meg, akik valamilyen konfliktus miatt távoztak és bosszút tervezhettek. A férfi már több mint két hete nincs meg. A Híradónknak nyilatkozó rendőrségi szakértő szerint nehezíti a rendőrök munkáját, hogy a robbantó tucatruhában volt. Közben új koronatanút is keresnek: egy férfit, aki a robbantás előtt egy Dob utcai hotelben szobafoglalásról érdeklődött.

Végh: Iskolázott és alapos lehet a robbantó

A korábban francia idegenlégióban szolgáló vagy külföldön zsoldosként harcoló magyarokat kiemelten ellenőrzik a Teréz körúti robbantás ügyében nyomozó rendőrök. A Blikk információját Híradónknak is megerősítették. Végh József kriminálpszichológus szerint a robbantó gyáva, de ügyes. Az eddig kiadott felvételek alapján alapos és iskolázott lehet.

 

Robbantás: kihallgatták a sérült rendőrnőt

Mindenre emlékszik és már meg is hallgatták a fővárosi robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt. Járőrtársát súlyos állapotban vitték kórházba, amikor másfél hete házi készítésű szerkezetet robbantott fel mellettük a támadó. A világos kalapos férfit azóta sem találják, de a rendőrségnél folyamatosan gyűlnek a fotók és videók, amelyek a nyomára vezethetnek. Úgy tudjuk, a rendőrnő vallomása alapján az ügyészség kizárja, hogy magánéleti szál, például féltékenység lenne a háttérben.

 

Nem vitték, magától ment a hajléktalanszállóra

Nem elvitték a Teréz körútról, hanem maga ment szállóra - ezt állítja az a hajléktalan, aki hónapok óta a budapesti robbantás helyszínén él. A férfi a 24.hu-nak beszélt. Azt mondja, semmit nem tudott arról, hogy mi készül. A robbantással kapcsolatos nyomozásba a Terrorelhárítási Központ is bekapcsolódott. Eddig több mint 320 bejelentés érkezett, de egyelőre nem találják a támadót.

Magyarul kért elnézést a robbantó?

A Teréz körúti robbantással kapcsolatos videófelvételeket most elemzik a nyomozók. A Bors úgy tudja, hogy a robbantás legsúlyosabb sérültje a 23 éves rendőrnő állapota jelentősen javult. Már a családját is felismeri, kommunikál velük. Az ügyészséget - sajtóhírek kapcsán - a felderítés állásáról ma az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága is meghallgatta, de a nyomozás érdekére hivatkozva a beszámolóból semmit sem hoztak nyilvánosságra.

Kiengedték az intenzívről a rendőrnőt

Kiengedték az intenzív osztályról a szombati budapesti robbantásban megsérült rendőrnőt is. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy ennek ellenére továbbra sincs kihallgatható állapotban, így egyelőre nem tudják kikérdezni a merényletről. Az ügyészség és a rendőrség közben arra kér minden szemtanút, hogy jelentkezzen. Egy internetes oldalt is létrehoztak, ahová feltölthetők a helyszínen készült mobiltelefonos felvételek. Úgy tudjuk, a rendőrségen jelentkezett az a nő, aki közvetlenül a rendőrök előtt sétált a körúton a robbanás előtt.

Továbbra is keresik a robbantót

A szombati robbantással kapcsolatos legfontosabb hír, hogy Szabina, a fiatal rendőrnő, aki életveszélyesen megsérült a támadásban, már jobban van és felébresztették az altatásból. Eközben továbbra is keresik a robbantót, akit már többször is látni véltek a fővárosban.

Fókusz 2016-09-28


szerző:
2016.09.28. 17:25
Jobban vannak a Teréz körúti robbantás sérült rendőrei

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a járőrpárosnak már nemcsak a férfi, de a súlyosabban sérült nő tagja is elhagyhatta az intenzív osztályt, mindkettőjük állapota folyamatosan javul.

Tucatnyi sérült is lehetett volna

Elhagyhatta az intenzív osztályt az egyik rendőr, aki a budapesti robbantásban sérült meg. Társát, a rendőrnőt azonban továbbra is intenzíven ápolják - közölte az Országos Rendőrfőkapitányság. A Híradónak nyilatkozó bombaszakértő szerint sokkal több sérültje is lehetett volna a budapesti robbantásnak, mert csak a szerencsének köszönhető, hogy a házilag készített szerkezet nem idő előtt robbant fel.

Merénylők nyomában: Mi lehetett az indíték és kiket csíptek el az eddigi robbantók közül?

A szombati robbantással kapcsolatban ezer kérdés van még mindig. Az egyik, hogy miért éppen 10 millió forint a nyomravezetői díj. Nos, az egyik legismertebb biztonságpolitikai szakértő szerint az alvilág miatt. Ez az összeg ugyanis már nekik is jelentős, így olyan információk is előkerülhetnek, amelyeket a rendőrök máshogy nem tudnának megszerezni.

Fókusz 2016-09-27


szerző:
2016.09.27. 17:25
Pánik és menekülés – szemtanúk a robbantásról

Füst, por és pánik - ezt tapasztalták a szombat éjszakai robbantás szemtanúi. Egy fotóművész volt az első, aki a segélyvonalat hívta. Híradónknak azt mondta, hogy a detonáció előtti pillanatban alig harminc méterre sétált tőle a robbantás két áldozata.

Felvétel a budapesti robbantásról

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a szombat éjszakai, budapesti robbantásról készült biztonsági kamerás felvételt. Ezen többször is feltűnik a robbantó. A fehér kalapos férfi először odasétált a Teréz körút és Király utca kereszteződésénél lévő üzlethez. Kicsit várt, majd elment, de nem sokkal később visszatért, és addig várt ott, amíg a két rendőr megérkezett. Ekkor belenyúlt a táskájába, néhány másodperccel később pedig a bomba felrobbant.

Ki és miért robbantott szombat este?

A rendőrség szerint már biztos, hogy robbantás történt szombat éjjel Budapesten. Majdnem egy napot kellett várni, hogy ez kiderüljön. Azt pedig még most se tudni, ki lehetett a tettes, egyelőre nincs fantomkép se róla, igaz a robbanás előtti utolsó felvétel már nyilvános. Nagyon sok a furcsaság az ügyben, főleg a szemtanúk elmondásai alapján. Ami nem vonható kétségbe, hogy két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Fókusz 2016-09-26


szerző:
2016.09.26. 17:20
VIDEÓN: A Teréz körúti robbantás

Térfigyelő kamerás felvételen a Teréz körúti robbantás – a videót a rendőrség tette közzé. Látszik rajta, ahogy a robbantó elhelyezi a bombát a kapualjban. Több mint negyed órán át várakozott a beugró mellett a falnál, ivott is közben. A felvételen az is látható, hogy a rendőrök komótosan sétáltak az utcán, a férfi csak akkor robbantotta fel a bombát, amikor odaértek, de előtte a szomszédos kapualjba húzódott.  

ROBBANTÁS: „Ki akarták végezni a rendőreimet”

Házi készítésű bomba robbant szombat éjszaka Budapest belvárosában, két rendőr sérült meg. Egy 23 éves törzsőrmesternő életveszélyes, társa, egy 26 éves törzsőrmester súlyos sérüléseket szenvedett, megműtötték őket, állapotuk stabil. Az eddigi adatok szerint ők voltak a robbantás célpontjai, a támadó ki akarta végezni őket.

Kulisszatitkok: így forgatták a robbantásos jelenetet a Barátok köztben

Hatalmas robbanás rázta meg a jól ismert Mátyás király téri házat a Barátok köztben, utána sokáig mentették a sebesülteket. A stáb másfél napig forgatta ezeket a képsorokat. A Fókusz stábja különleges engedéllyel betekinthetett a látványos forgatás előkészületeibe, a fóti filmgyár pirotechnikai műhelyébe, ahol Pintér László és Orosz Norbert részletesen elmagyarázta stábunknak a látványos jelenet kulisszatitkait.

Kulisszatitkok: így forgatták a robbantásos jelenetet a Barátok köztben

Hatalmas robbanás rázta meg a jól ismert Mátyás király téri házat a Barátok köztben, utána sokáig mentették a sebesülteket. A stáb másfél napig forgatta ezeket a képsorokat. A Fókusz stábja különleges engedéllyel betekinthetett a látványos forgatás előkészületeibe, a fóti filmgyár pirotechnikai műhelyébe, ahol Pintér László és Orosz Norbert részletesen elmagyarázta stábunknak a látványos jelenet kulisszatitkait.

Fókusz 2016-09-23


szerző:
2016.09.23. 17:25
BARÁTOK KÖZT: Ilyen volt átélni a robbanást

Hatalmas robbanás rázta meg a jól ismert Mátyás Király téri házat a Barátok köztben. A baleset egyik elszenvedője, Sztárek Andrea nagyon élvezte a forgatást. A színésznő azt is elárulta, hogy hogyan készült el az élethű sminkje.

Robbantás New Yorkban: terrortámadás volt

Terrorcselekménynek nevezte a New York-i kormányzó a tegnap esti robbanást. Egy szemeteskuka robbant fel New York belvárosában, 29-en megsebesültek, senki sincs életveszélyben. Egy magyar férfi is ott volt a helyszínen, neki üvegszilánkok repültek az arcába. A Híradónak azt mesélte, hogy hatalmas pánik tört ki a robbanás után.

BUDAHÁZY-ÜGY:

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfit a bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is kizárta. A videó még 2010-ben készült, akkor egy koronatanú mesélt arról, hogyan zajlottak a támadások.

Berényi Miki az életéért küzd?!

Öt évvel ezelőtt egy igen szörnyű eseménnyel indult a Barátok közt őszi évada. Miklós és fia egy beszakadt pincében találták magukat, ahol  az életükért küzdöttek. Ilyen akciódús jelenetet nemigen láthattunk eddig a sorozatban. A felrobbantott épületet imitáló stúdiótól még a színészek is meglepődtek.

Esküvőn robbantottak


2016.08.21. 18:50
Esküvőn robbantottak

Újabb tömeggyilkos merénylet Törökországban. Ezúttal egy lakodalomban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő a szíriai határ közelében. 51-en haltak meg, a sebesültek száma pedig eléri a 100-at. A török elnök szerint egy 12-14 éves gyerek követhette el a merényletet, akit az Iszlám Állam terrorszervezet segíthetett. 

Öngyilkos merénylet Németországban

Öngyilkos merénylő robbantott a dél-németországi Ansbach településen - 15-en megsérültek, az egyetlen halálos áldozat a merénylő volt. Egy zenei fesztivál helyszínére akart bejutni hátizsákjával, de nem engedték be, akkor hozta működésbe a robbanószerkezetet. A 27 éves szír merénylőről annyit tudni, hogy menekültként érkezett Németországba, de nem kapott menedékjogot, és Bulgáriába akarták visszatoloncolni. Telefonján a rendőrök találtak egy videót, amelyen hűséget esküdött az Iszlám Államnak, de a hatóságok még vizsgálják, hogy valóban kapcsolatban állt-e terrorszervezettel.

Friss hírek az öngyilkos robbantóról

Bulgáriába akarták kitoloncolni azt a 27 éves szíriai férfit, aki tegnap felrobbantotta magát a bajorországi Ansbachban –ezt jelentette be a német belügyminisztérium szóvivője. Az is kiderült, a férfi házilag készített bombával volt felszerelve, mely robbanáskor repeszeket, vasdarabokat szór szét, így valószínű, hogy nem csak magát akarta megölni, hanem másokat is. További részletek folyamatosan itt és az esti Híradóban!

 

 

Másodpercek alatt dőlt össze a kémény

Másodpercek alatt dőlt össze a régi olajgyár egyik kéménye Győrben. Az 55 méteres építmény elbontásához 17 kiló robbanószer kellett. A városüzemeltető cég hasznosítani akarja a területet, ahol évekkel ezelőtt a gyár működött. Az épületeket már korábban lebontották, csak két kémény maradt. Az egyiket most felrobbantották, a másik lehet, hogy műemlék lesz.

LÁTVÁNYOS: Így omlik össze egy 55 méteres kémény

Óriási robajjal dőlt le a győri olajgyár utolsó kéménye, a többi épületet évekkel ezelőtt lebontották. A kémény ledöntéséhez 17 kg robbanóanyagot használtak fel, több utcát is lezártak a környéken. A terület a városüzemeltetéshez tartozik, szeretnék hasznosítani, de még nem tudni pontosan, mi lesz a gyár helyén.

Tragédia – Berényi Miklós az életét vesztette?

Nagyon felkavaró részhez ért a Barátok közt öt évvel ezelőtt. Senki se gondolta volna, hogy eljön az a pillanat, hogy apa és fia bent reked egy robbantásra váró épületben. Mikor Peti szólt Andrásnak és Mikinek, hogy Balázs valószínű a házban van, az aggódó apuka azonnal a fiú keresésére indult. Szerencsére Miklós gyorsan megtalálta a kamaszt, de már túl késő volt, az épületet felrobbantották.

Három öngyilkos merénylet egy napon

Egy nap alatt három öngyilkos merényletet követtek el Szaúd-Arábiában. Az első robbantás célpontja a dzsiddai amerikai konzulátus, a másodiké egy síita mecset volt. A harmadik támadás a muszlimok egyik legszentebb helyén, Mohamed próféta medinai síremlékénél történt. A három robbantásnak magukon a merénylőkön kívül négy ember esett áldozatul. Az akciókért eddig egy szervezet sem vállalta a felelősséget.

Kezd helyreállni a rend a Isztambulban

Kitört ablakok, golyó ütötte lyukak, leszakadt álmennyezet. Egyelőre még ez a jellemző látvány az isztambuli nemzetközi repülőtéren, a kedd esti terrortámadás után. Az élet viszont, ha lassan is, kezd visszatérni a normális mederbe. Munkások takarítják el a romokat, és az utasok egy részét is újra beengedték a merénylet után teljesen lezárt reptérre. Járattörlésekre azonban továbbra is számítani lehet. A helyszínre autóval érkezőket pedig már a reptér megközelítése előtt átvizsgálják.

ISZTAMBUL: Videón a robbanás utáni pillanatok

Egy török férfinek sikerült felvételeket készítenie az isztambuli reptéren, a támadás ideje alatt. Látható, hogy a robbanás után az emberek a földre vetették magukat. Akik állva maradtak, azoknak azt kiabálták, hogy üljenek le.

Öngyilkos merénylők robbantottak Isztambulban

Kedd éjjel három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az isztambuli nemzetközi repülőtéren. Az AP, amerikai hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy legalább 50 ember meghalt, a sérültek száma pedig meghaladja a 100-at is. Más források 36 halálos áldozatról írnak.

Biztonsági kamera rögzítette a robbanást

A merénylők először Kalasnyikovokkal nyitottak tüzet. Mikor tűzpárbajba kerültek a biztonsági őrökkel, akkor hozták működésbe a testükön viselt pokolgépet. A helyszínen működő biztonsági kamerának sikerült lefilmeznie az egyik robbanást.

A magyar-belga meccs idején robbantott volna

A Magyarország-Belgium mérkőzés alatt akart öngyilkos merényletet végrehajtani egy férfi, akit éjszaka vettek őrizetbe a belga hatóságok. Erről a Belga RTL értesült.

Hat méteres kráter maradt a robbanás után

Kameránk előtt robbantottak fel tűzszerészek egy ezer és egy 500 kilós bombát Dabason. A két amerikai bombát a második világháború idején dobták le és az utóbbi hetekben kerültek elő. Az 1 tonnás bomba helyén hat méter mély kráter maradt, repeszei több száz méterre repültek. A rendkívül veszélyes művelet idejére egy kilométeres körben kiürítették a katonai lőteret.

BRUTÁL LÁTVÁNY: Ilyen, amikor felrobbantanak egy 1 tonnás bombát

Ember István őrnagy hatástalanította a robbanószerkezetet, elmondása szerint ez volt a legnagyobb álma, hogy egy 1000 kilós bombán dolgozzon. A videóban egy 500 kilós és egy 1 tonnás bomba felrobbantását láthatják, elképesztő látvány!

Mit kell tenni terrorveszélyben?

A magyar labdarúgó válogatott kapusa, Dibusz Dénes Franciaországban meglepetten nyilatkozott arról, hogy a biztonsági intézkedések minden előzetes várakozásaikat felülmúlják. Egy lehetséges terrortámadás minden eddiginél reálisabb veszély, és nem csak ott. Mindannyiunknak fel kell készülnünk arra, hogy bárhol, bármikor mi is bajba kerülhetünk. Mit kell tenni, terrorveszélyben. Meneküljünk, támadjunk, elbújjunk?

Szüleire támadt, majd robbantani akart

Halálra késelte apját, rátámadt az anyjára, majd fel akarta robbantani XVII. kerületi lakásukat az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A vádlott tavaly júniusban támadt rá apjára, valószínűleg azért, mert az nem engedte, hogy az éjszaka közepén felébressze anyját. A nőt kizárta a teraszra, majd szétszerelte a gázcsövet és azzal fenyegetőzött, hogy a levegőbe repíti a lakást. A férfit kommandósok fogták el, kiderült, hogy mentális betegsége van, azóta elmegyógyintézetben ápolják.

Bombamerénylet Lengyelországban

Házi készítésű bombával akart valaki felrobbantani egy utasokkal teli buszt a lengyelországi Wroclawban. A sofőrnek lett gyanús az ülésen hagyott táska, amelyben egy fazékba rejtett bomba volt. Még épp le tudott vele szaladni a buszról, és le tudta tenni a járdára, mielőtt felrobbant volna.

Nem szlovák ügynökök robbantottak

Nem találtak arra utaló nyomokat a szlovák titkosszolgálat átvilágításakor, hogy ügynökeik Magyarországon robbantottak volna – mondta el a parlamenti vizsgálóbizottság egykori tagja az RTL-nek. 1998-ban az országgyűlési választások kampányának idején négy alkalommal terrorcselekményeket hajtottak végre máig ismeretlenek Budapesten politikusok lakásánál, valamint a Kisgazdapárt és a Fidesz székházánál.

Robbantás a németországi szikh templomban

Pokolgép robbant Németországban egy indiai szikh templomban szombat este. A támadásban hárman  megsebesültek. A detonáció közvetlenül egy esküvő után történt, de egyelőre nem lehet tudni, ki robbantott és miért. A rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy terroristák követték volna el a merényletet.

Fókusz 2016-03-24


szerző:
2016.03.24. 17:25
TERROR:

Göndöcs Zsigmond orvos, a Magyar Vöröskereszt elnöke éppen Brüsszelben volt egy konferencián a támadások napján. Kiment telefonálni az utcára, akkor látta meg, hogy füst gomolyog a metró szellőzőrácsaiból és lőpor szagot is érzett. Azonnal odasietett segíteni. Az alagútba nem ment le, a felszínen segített a sérültek ellátásában. Azt mondja, közben megfordult a fejében, hogy vajon lesz-e még egy robbanás, de ennek ellenére tette a dolgát.

Brüsszel: Túlélők és áldozatok

Eltűnt családtagjaikat kereső kétségbeesett emberekkel van tele az internet a brüsszeli kettős merénylet után. A robbantások utáni káoszban sok sebesültről azt sem lehet tudni, hogy melyik kórházba vitték, vagy hogy él-e egyáltalán. Eközben a hatóságok elkezdték azonosítani a halálos áldozatokat. Például egy perui édesanyát, aki iker kislányaival és férjével akart New Yorkba repülni.

Volt, akinek 10 percen múlt az élete

Miközben egyre több részlet derül ki a terrorcselekmény körülményeiről, hazaérkeztek azok a magyarok, akik elsőként szálltak gépre a bombák robbanása után. Egy kétgyermekes család soha nem látott biztonsági intézkedésekről beszél, és azt mondja, ha 80 utastársával együtt csak 10 perccel korábban érkezett volna a reptérre, most nem állhatott volna kameránk elé.

Megemlékezések Brüsszelben - GALÉRIA

Több százan gyújtottak gyertyákat a belga fővárosban kedd reggel végrehajtott robbantásos merényletek áldozatainak emlékére. Litauszky Balázs és Újházi Iván kollégáink a helyszínen vannak, ők készítették a fotókat kedd este.

Terror Brüsszelben: kiszolgáltatott Európa

Reggel óta Brüsszelben áll az idő és az élet. Belgium vezetői Párizs óta számítottak arra, ami ma történt. Meg is mondták, többször is. És amikor négy napja, egyidőben azzal, hogy az unió vezetői Törökországgal alkudoztak a menekültekről, a most már hírhedt brüsszeli Molenbeek negyedben jó negyedéves keresés után őrizetbe vették a párizsi merényletek egyik gyanúsítottját, a belga belügyminiszter azt mondta, ha egy terroristát elfognak, ez cselekvésre ösztönözheti a többieket. Megtörtént. Mit kezdhetnek Európa hatóságai a terrorizmussal és mit kezdhet Európa lakossága a félelemmel?

Szigorúbb biztonsági intézkedések jöhetnek

Soha nem tapasztalt szigorítás várható a reptereken, mert ideális célpontok a terroristák számára - az RTL Híradónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint. A kedd reggeli reptéri robbantásokat a check in pultoknál hajtották végre, vagyis még a bejárat közelében, a 2001. szeptember 11-e után sokszorosára fokozott biztonsági átvizsgálás előtt. Ezután már a kapuban hasonló ellenőrzések lehetnek, és hamarabb kell majd az utasoknak a reptérre érkezniük.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való