KERESÉS search-close

riasztás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "riasztás"

A nyár eddigi legmelegebb napjai következnek

Vasárnap a mainál is nagyobb lesz a hőség, hétfőn pedig még annál is nagyobb lesz a kánikula. Sőt a legtöbb helyen éjszaka sem lesz 20 foknál hővösebb. Éppen ezért hőségriasztás van érvényben, ezért azt kérik: senki se menjen a napra délelőtt 11 és délután 15 óra között. Kedden jöhet a felfrissülés.

 

SZÍVCITY: Az alkalmazás riasztott, ők a helyszínre siettek újraéleszteni

Forrás Alex barátját várta a Nyugati pályaudvarnál, amikor a SzívCity nevű ingyenes mobilalkalmazáson keresztül érkezett a riasztás, hogy a közelben újraélesztés zajlik és szükség van a segítségére. Azonnal indult és a helyszínen beszállt a 17 éves fiatalember újraélesztésébe. Barátjával mesélték el, mi történt.

Több, mint százszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt

Templomot rongált, fákat döntött a hatalmas szél. Egy nap alatt több mint 100-szor riasztották a viharos erejű szél miatt a tűzoltókat országszerte, csak a fővárosban mintegy kilencvenszer. Budapesten a több mint 50 éves, napi szélrekord is megdőlt.

Sokat kellett várni a tűzoltókra?!

Kétségbeesésükben már a helyszínen lévő rendőrnek is szóltak, hogy sürgesse meg a tűzoltókat, mert leég az egész épület – ezt állítják a múlt kedden, Kunfehértón kigyulladt lakóépület szomszédjában élők. A tűzoltók szerint az első riasztás után 17 perc alatt megérkeztek.

Tombol a kánikula


szerző:
2018.07.29. 17:48
Tombol a kánikula

Izzasztó kánikula volt, sőt így lesz ez végig a következő héten. Emiatt életbe lépett a hőségriadó, vagyis a vörös kód. Ma a legmelegebb helyen több mint 36 fokot mértek árnyékban. A következő napokban pedig ennél melegebb is lehet.

Országszerte pusztított a hatalmas vihar!

Hatalmas pusztítás Szegeden! Tövestől csavart ki fákat a szél, egy idős férfit pedig úgy mentettek ki a kocsijából, amire egy nagyobb faág zuhant. Úgynevezett légzuhatag alakult ki. Az ország nyugati részén pedig özönvízszerű eső esett. Volt, ahol a víz az autók tengelyéig ért.

Gripeneket riasztottak Pakshoz

Vadászgépeket riasztottak a paksi atomerőműhöz, mert a radarok azt jelezték, hogy kisrepülőgépek szálltak be az erőmű tiltott légterébe. Később kiderült, hogy a szúnyog-gyérítést végző kisrepülőgépeket érzékelte a radar.

 

A fél várost elmosta az eső

Egész városrészek úsztak el Győrben. Házakba és intézményekbe tört be a víz tegnap este. Alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső zúdult a városra.

Riasztották a Gripeneket

Pénzbüntetés a szabálysértő pilótáknak. 27 francia ellen indult eljárás, miután kedden engedély nélkül léptek be a magyar légtérbe. Miattuk a honvédség Gripenjeit is riasztani kellett.

Mi a teendő vörös kód riasztás esetén?

Az extrém hideg miatt Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől. Ilyenkor fontos, hogy fokozottan figyeljünk az otthonukban egyedül élő idősekre, valamint a hajléktalanokra. Nagy Gáborral, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Egy fiatal rendőr halt meg a balesetben

Egy fiatal rendőr meghalt, három társa súlyosan megsérült, amikor összeütközött két rendőrautó éjjel Budapesten. Úgy tudjuk, ugyanahhoz az esethez riasztották őket. A balesetben egy 22 éves őrmester vesztette életét. Kollégái délelőtt a helyszínen gyertyagyújtással emlékeztek rá.

 

FÉLELMETES: Ilyen egy lavina testközelből

Svájcban, Valais kantonban vette fel ez a kamera, ahogy a semmiből elindul, majd egyre jobban közelít felé a hógörgeteg. A végén teljesen elsötétül a kép. A Svájcban működő lavina- és hó kutató intézet 19 év alatt most először adta ki az ötös, azaz a legmagasabb szintű riasztást lavina veszélyre.

Pánik a téves riasztás miatt

Pánik tört ki az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii szigetén, amikor vasárnap reggel általános riadót rendeltek el arra hivatkozva, hogy egy ballisztikus rakéta közeledik a főváros, Honolulu felé. Rengetegen menekültek óvóhelyekre, volt, aki a kisgyerekét a csatornában próbálta elrejteni. Később kiderült, vaklárma volt az egész, valaki rossz gombot nyomott meg.

Egy hétvégén két szülés: már javában zajlik a ˝Jön a baba Hadas Krisztával˝ forgatása!

A műsor készítői nem sokat aludtak az elmúlt két napban, ám ezt egyáltalán nem bánják...

Egyre többen lesznek rosszul a hőségben

A napok óta tartó hőség már a fiatal, egészséges szervezetre is veszélyes. Egyre többen lesznek rosszul az utcákon, és kerülnek kórházba, főleg kiszáradás miatt. 37 fok felett már 30 százalékkal több a közlekedési baleset is. Pénteken volt a héten a legmelegebb, az egész országban harmadfokú riasztás volt érvényben. Budapesten csaknem 100 éves rekord dőlt meg, méghozzá 3 fokkal. De sok helyen 40 foknál is melegebb volt. Szombattól viszont, még ha csak kicsit is, de már enyhül a forróság.

FELHÍVÁS: várjuk a nézői felvételeket a reggeli viharról

Ma az ország több pontján leszakadt az ég. Ezt a fotót Scheibli Zsófia, nézőnk készítette a vihar előtti csendről, Tiborszállásról! Ha Ön is szeretné megosztani az RTL Híradó szerkesztőségével felvételeit, akkor küldje el nekünk az rtlhirek@rtl.hu e-mail címre vagy töltse fel a Híradó weboldalára: rtl.hu/rtlklub/hirek Köszönjük!

Egész nyáron maradhat a hőség

Kánikula, tikkasztó meleg - elrendelte a tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást. Ez egészen hétfő éjfélig lesz érvényben, mert addig várhatóan a napi középhőmérséklet nem csökken 25 fok alá. A legmelegebb órákban 36 fok is lehet. Véber István meteorológus szerint az átlagosnál melegebb időjárás kisebb megszakításokkal akár egész nyáron át tarthat.

 

Öt halottja van a tornádónak

Hatalmas vihar söpör végig az Egyesült Államok déli részén. Texason több tornádó vonult át óriási anyagi károkat okozva. A vihar eddig öt halálos áldozatot követelt. Az ítéletidő jelenleg kelet felé tart, ezért a hatóságok több államban is a legmagasabb riasztást adták ki.

Szmogriadó Magyarországon: Mire kell figyelnünk?

Kínában, elsősorban a sokmilliós nagyvárosokban vannak olyan napok, sőt hetek, hogy az ott élők egyáltalán nem látják a napot. Pekingben például digitális kivetítőn követhetik az emberek, hogy éppen hol jár nap, merthogy ők a szmogtól azt nem láthatják. Szerencsére nem ennyire súlyos mértékben, de az utóbbi napokban itthon is többfelé adtak ki riasztást.

 

Földrengés, szökőár Új-Zélandon

Földrengés és szökőár pusztított Új-Zélandon. Az eddigi hírek szerint a 7 egész 8 tizedes erősségű földmozgás emberéletet nem követelt. A rengés után nem sokkal több mint két méteres hullámok érték a partot. Még órákig fenntartják a riasztást. Sokan most is az utcákon vannak, mert az utórengések miatt nem mernek hazamenni.

Női focisták súlyos balesete

A mezőberényi női focicsapat négy játékosa sérült meg egy balesetben Békés megyében. Autójuk árokba csapódott és több fát is letaroltak. Az elmúlt két napban a mentőket az átlagosnál többször hívták balesetekhez. Martfűn egy anya életveszélyesen két gyereke pedig súlyosan megsérült, amikor kocsijukba frontálisan belehajtottak.

Még nem allergiás a parlagfűre? Hát, most lehet, hogy az lesz

A Tisztiorvosi Szolgálat honlapjának térképe szerint ezekben a napokban Magyarországon mindenhol nagyon magas a pollenkoncentráció. Nyíregyháza és Pécs környékén már „fekete riasztás” van. Ez azt jelenti, hogy egy köbméter levegőben 500-999 darab parlagfű pollen van.

 

ÖMLIK: Nem unatkoztak a katasztrófavédők

Budapesten tíz helyen kérték a katasztrófavédők segítségét a víz miatt. A hirtelen jött nagy mennyiségű eső miatt több úton nem lehetett közlekedni, és több villamos nem közlekedett, mert a sínek víz alatt vannak.

Köztéri kamerák képét is láthatják a mentők

A mentőközpontból is látják mostantól a köztéri forgalomfigyelő kamerák képeit Budapesten. Így még pontosabban tudhatják, hogy hova kell menniük, ha riasztják őket. A fővárosban évente nagyjából 70 ezer esetben kell az utcán, parkokban segíteniük bajbajutott embereken. 

Ági és Rudi bajba került

Hiába tudta Rudi a pontos kódot a riasztóhoz, mikor Ágival újra betörnek Félixhez, óriási baj történik. 

Utasszállító miatt riasztották a Gripeneket

A vadászrepülők bevetés közben átlépték a hangsebességet, amivel riadalmat okoztak Szeged környékén. Az ugyanis robbanásszerű hanggal jár. Sokan azt hitték, a közeli gáztározó robbant fel. Az utasszállító nem azonosította magát, ezért riasztották a Gripeneket, amelyek végül kikísérték a repülőt a magyar légtérből.

Ez történik, ha zárt térben elindul a tűz

A tűzoltók még tavaly karácsonykor, egy szobának berendezett konténer felgyújtásával mutatták meg, hogy mi történik a berendezéssel és a lakókkal. Ha egy zárt térben elindul a tűz, akkor 10 percen belül minden lángra lobban.

Utat kellett lezárni a nagy szél miatt

Az elmúlt órákban is rengeteg munkájuk volt a tűzoltóknak a viharos szél miatt. Az Andrássy utat egy időre lezárták, mert félő volt, hogy az utcára dől az állványzata egy félig felújított épületnek. Még az autókat is elszállították a tűzoltók. A következő napokban már enyhül a szél, viszont hidegfront érkezik, ezért hűvösebb lesz.

Rengeteg baleset a csúszós utak miatt

Csúszósak az utak, veszélyes a közlekedés: rengeteg baleset történt az elmúlt 24 órában. Országszerte riasztották a mentőket és a tűzoltókat, jellemzően árokba csapódott személyautókhoz. A Pest megyei Pécelen reggel annyira jeges volt az út, hogy a tűzoltók külön kérték a közútkezelőket: szórják fel, mert életveszélyes.

Még mindig sok a baleset az ónos eső miatt

Korcsolyapályává vált az ország egy része a péntek éjjel érkezett ónos eső miatt. A lefagyott csapadék főleg az észak-keleti részen okozott gondokat. Csak Budapesten és környékén 500-szor riasztották a mentőket kora délutánig. A sürgősségi osztályok tömve voltak. A baleseti intézetben külön orvosi csapatot kellett felállítani, hogy elláthassák a betegeket. A meteorológusok szerint még várható ónos eső.

Az egész országban lehet ónos eső

Jön az ónos eső! 10 megyére adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat, ebből 5 megyére másodfokút. Az ónos eső valószínűleg szerdára is marad, szinte az egész országban elsőfokú riasztás lesz. Tavaly télen többször is esett ónos eső, borzasztó pusztítást végzett az erdőkben, és rengeteg balesetet okozott.

Kevesebb dolga volt a tűzoltóknak

Gyomorpanaszok, allergiás tünetek és fulladás. Főleg ezekkel a panaszokkal mentek a sürgősségire az emberek az elmúlt két napban. A Honvédkórház főorvosa szerint sokan még mindig mohóak és nem tartják be az alapszabályokat. A tűzoltókat is sok helyre riasztották: öt ház vált lakhatatlanná a tűz miatt az elmúlt két napban.

45 másodperc elég a tragédiához

45 másodperc – ennyi idő alatt ég le az egész nappali, ha valami lángra kap, legyen az egy adventi koszorú, vagy egy hibás fényfüzér a karácsonyfán. A tűzoltókat már ebben a szezonban legalább 15 ilyen esethez riasztották, most adnak néhány jó tanácsot, hogy az ünnep ne váljon rémálommá.

Cáfolják a mentők, hogy késve érkeztek

Kedden egy kisfiút temetett maga alá a kukorica Sombereken. A fiú édesanyja azt mondta a Blikknek, két órát kellett a mentőkre várniuk, de a mentőszolgálat szerint a riasztás után 25-27 perccel már a helyszínen voltak. A kisfiú életét azonban már nem tudták megmenteni. Az ügyben nyomoz a rendőrség, és munkavédelmi vizsgálat is indult.

Ellenőrizni kell, jó-e a szénmonoxid-mérő

Egyre többen riasztják a katasztrófavédőket szénmonoxid-szivárgás miatt, elindult a fűtési szezon. Idén már hárman meghaltak a mérgező gáztól. A szakemberek szerint bár egyre több háztartásban van szénmonoxid-mérő, az nem mindig jelzi a mérgező gázt.

Szén-monoxid, a néma gyilkos

Beindult a fűtés szezon, ami egyet jelent a szén-monoxid mérgezés veszélyének megnövekedésével. Már idén is több esethez riasztották a katasztrófavédelmet, ezért vendégünk Hajdu Márton szóvivő, aki elmondta, hogyan kerülhető el a baj és mit tegyünk, ha már megtörtént.

Két nap alatt egy havi eső zúdult ránk

Egy havinál is több eső esett le az ország nagy részén pénteken és szombaton. A szeptemberi átlagos 50 mm helyett, volt, ahol 70 mm is lehullott. A meteorológiai szolgálat szombat éjfélig első fokú riasztást adott ki az eső miatt az ország nagy részére. A következő napokban is eshet még, de valószínűleg egyszerre ennyi nem.

Két ház is lakhatatlanná vált a viharban

Van olyan Szabolcs-Szatmár Bereg megyei falu, ahol 17 ház tetejét bontotta meg az óriási szél, Szeged külterületén pedig teljesen kiégett egy negyven négyzetméteres ház, amikor belecsapott a villám. Több mint 90 helyre riasztották a tűzoltókat az éjjel, akkora vihar söpört át az országon.

Előzetes: Mentősöket loptak meg Budapesten

Egy idős férfihoz riasztották őket, akinek leállt a szíve. Háromnegyed órán át próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét. Amikor visszamentek a kocsihoz, vették észre, hogy az autót feltörték, és ellopták belőle a GPS-t. Egy közelben lakó látta a tolvajt, rá is kiáltott, de nem tudta megállítani. Végül a rendőrök fogták el ma reggel. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Előzetes: Hőség és felhőszakadás egyidőben

Mindkettőre riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat és az ÁNTSZ. Az ország nagy részén rövid idő alatt sok, akár 30 milliméternél is több eső eshet. Hogy hol, milyen időre lehet számítani, elmondjuk 18-00-kor az RTL Híradóban.

Kettős riasztás az időjárás miatt

Véber István elmondta, hogy mi áll a szélsőséges időjárás hátterében és milyen embert próbáló fordulatokra számíthatunk még idén nyáron.

Hogyan lehet túlélni az embertelen hőséget?

Tikkasztó kánikula, harmadfokú, vörös riasztás az ország egész területén. A mai nap folyamán a mentőket csak délig háromszázan riasztották rosszullét miatt. Az elképesztő hőséget nem csak mi, emberek viseljük nehezen. Polyák Alexandra riportja.

Tikkasztó kánikula: nem csak az embereket viseli meg

Tikkasztó kánikula, harmadfokú, vörös riasztás az ország egész területén. A mai nap folyamán a mentőket csak délig háromszázan riasztották rosszullét miatt. Az elképesztő hőséget nem csak mi, emberek viseljük nehezen. Polyák Alexandra riportja.

Így mentenének gázrobbanás után

Gázrobbanás történt, négyen meghaltak, húszan pedig megsérültek- ezzel indult egy mentési gyakorlat Székesfehérvárott. A mentők, rendőrök és tűzoltók úgy indultak a börgöndi reptérre, mintha valóban tragédia történt volna. Mivel a szombati gyakorlat szakmai továbbképzés volt, a kórházak is éles riasztást kaptak.

Riasztás: újabb viharok jöhetnek!

A Magyarországon nagy zajjal és néhol a 90 km/órát is meghaladó széllel átvonuló vihar több településen kárt okozott. Hajdu Mártont, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét arról kérdeztük, hogyan előzhetjük meg, hogy nagyobb baj történjen a szélsőséges időjárásnak köszönhetően.

Riasztanak, ha túl erős az UV-sugárzás

Elindult az UV riasztási szezon. A fővárosban csütörtökön már erős, 5 és feles UV-B szintet mértek. Ez azt jelenti, hogy hiába felhős az idő - délelőtt 11 és délután 3 óra között akár 20-30 perc alatt is le lehet égni. A kisgyerekeknek pedig még ennél kevesebb idő is elegendő. A szakemberek idén is arra figyelmeztetnek: minél gyakrabban ég le valaki, annál nagyobb a bőrrák kialakulásának kockázata.

Itt a tél: ha lehet, senki ne induljon útnak!

A Dél-Alföldön és Dunántúlon éjszaka óta szinte folyamatosan esik. Vannak területek, ahol már 20 centiméteres a hó. Ráadásul a szél több helyen viharos erejű, így a már megtisztított útszakaszok is percek alatt újra havasak lesznek.

Több megyében másodfokú riasztás a hófúvás miatt

Ezeken a területeken a következő órákban magas hótorlaszokat emelhet a viharos szél.

Két helyen csaptak fel lángok


szerző:
2011.10.09. 09:49
Motorkerékpáron is érkezhet a segítség

A robogós mentősök immár negyedik éve száguldanak az utcán nap mint nap, tavasztól őszig, hogy időben odaérjenek, ahova hívták őket - ha kell, villamossíneken vagy autók között szlalomozva. Hatalmas a felelősségük, és ők ezt érzik is.

Lestrapált esetkocsikkal mentenek az OMSZ-nél

3 éve nem kaptak új mentőautót sehol, Borsod megyében naponta 8-10 autó hibásodik meg.

Parlagfű-riadó Magyarországon


szerző:
2011.08.29. 17:00
Parlagfű-riadó Magyarországon

Hiába a parlagfű-irtások, egyre több a pollen a levegőben. Tavaly érte el a legmagasabb szintet, idén újabb rekordot dönthet.

Közeledik a hűsítő záporok ideje

Az ötödik napja tartó kánikulát egyre nehezebben viseli mindenki. A forróság várhatóan szombat éjjel megszűnik: jön egy hidegfront.

Riasztóan nő a pollenkoncentráció

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó riasztás van érvényben.

Vörösen izzik az ország


szerző:
2011.08.24. 08:28
Vörösen izzik az ország

A tartós hőség miatt az egész országban piros szintű figyelmeztetés van érvényben szerdán.

Rekordmeleggel búcsúzhat a nyár


szerző:
2011.08.22. 18:14
Rekordmeleggel búcsúzhat a nyár

A meteorológusok szerint nem szokatlan jelenség az augusztus végi forróság.

Nyugtalanság a korábbi mészárlás helyszínén

Vaklármának bizonyult az amerikai Virginia Tech egyetem területén elrendelt riasztás.

Sokkos és gerincsérült gyerekeket mentettek

Egy 10 éves kisfiú darázscsípés miatt allergiás sokkot kapott, egy 9 éves kisfiú pedig leesett a fáról és gerincsérülést szenvedett a Balatonnál.

Minden ötödik valódi segélyhívás

Mi történt, hány éves a beteg, magánál van-e. Ezek a legfontosabb kérdések, amiket tudniuk kell a mentősöknek, hogy el tudják dönteni, milyen autót küldjenek a betegért.

Tombol a kánikula


szerző:
2011.07.08. 11:13
Tombol a kánikula

Hőségriadó van érvényben, ráadásul a legmagasabb fokú. A napi középhőmérséklet ugyanis elérheti a 27 fokot is.

Jégvihar pusztított az országban

Jégesővel, villámcsapásokkal és felhőszakadással söpört végig az országon a vihar.

Az utcán is leéghetünk


szerző:
2011.06.21. 18:24
Az utcán is leéghetünk

Extrém erős lesz a veszélyes sugárzás szerdán. A maximális, nyolcas szintet is elérheti.

Éles bevetésen a vízimentők új hajója

A katasztrófavédelem 15 millió forintos felajánlásával a szezon végéig dolgozhat a Balatonon a hajó.

Napsugár(zás), riadó!


szerző:
2011.06.15. 18:21
Napsugár(zás), riadó!

Nagyon erős, 7,5-ös erősségű UV-B sugárzás lesz csütörtökön.

Nincs vége a „narancssárga” napoknak

A várható intenzív záporok, zivatarok miatt keddre is narancssárga riasztást adtak ki.

Viharos órákra számíthatunk országszerte

A heves zivatarok miatt a Nyugat- és Dél-Dunántúli régió kivételével az egész országban veszélyes az időjárás.

Egyre rosszabb a levegő


szerző:
2011.01.31. 08:39
Egyre rosszabb a levegő

Átlépte a riasztási küszöbértéket Debrecenben a szálló por koncentrációja.

Még hetekig lehetnek utórengések

Még több tíz utórengés kíséri majd a szombat esti földrengést a Szeizmológiai Intézet szerint.

Több panelház is megrepedt


szerző:
2011.01.30. 16:52
Több panelház is megrepedt

A tűzoltókat Komárom-Esztergom megyében 16, Budapesten 14, Fejér megyében pedig 3 helyre riasztották szombaton.

10-ből 8 embert sikerült megmenteni

Több mint tízezer helyre hívtak tűzoltókat 2010-ben Budapesten.

Készenlétben a mentőszolgálat


szerző:
2010.12.31. 18:45
Készenlétben a mentőszolgálat

Éjszaka 80 kocsi áll készenlétben, mivel szilveszterkor duplájára nő a risztások száma.

Rekord-riasztások az időjárás miatt

A tűzoltók az időjárás okozta károk és balesetek miatt háromszor annyi riasztást kaptak, mint tüzek miatt.

Sok dolguk akadt a tűzoltóknak


szerző:
2010.09.11. 19:47
Sok dolguk akadt a tűzoltóknak

Főként vízátfolyásokhoz és vizet szivattyúzni hívták a tűzoltókat.

Narancssárga riasztás - tomboló vihar várható este

Narancsszínű figyelmeztetést adott ki több régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

800-nál több riasztás volt a vihar után

Az országos katasztrófavédelem összesítése szerint hétfő éjfélig összesen 830 kárbejelentés érkezett a viharok miatt.

Viharosan indult a hétvége


szerző:
2010.08.14. 17:25
Viharosan indult a hétvége

Hajnalig összesen 240 helyszínre vonultak a tűzoltók országszerte a vihar miatt.

Vigyázat, vihar készül!


szerző:
2010.08.13. 20:03
Vihar: Estére megugrott a riasztások száma

A délutáni adatokhoz képest ez újabb 200 riasztást jelent.

Riasztás: itt a vihar!


szerző:
2010.08.03. 19:11
Riasztás: itt a vihar!

A Dunántúlon, az Alföld déli részén és Közép-Magyarországon is narancssárga riasztás van érvényben.

Vihar közelít a Dunántúl felé


szerző:
2010.08.03. 15:46
Vihar közelít a Dunántúl felé

Narancssárga riasztást adtak ki a várható vihar miatt a Dunántúl déli részére.

Személyautóval erősítenek a balatoni mentők

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány kocsija gyorsabb, mint egy hagyományos mentő, és a felszereltsége is nagyobb.

Újra tikkad a magyar


szerző:
2010.07.21. 17:29
Újra tikkad a magyar

Szerdán életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az egész országban. A legmelegebb Baján volt, ott 34 foknál is többet mértek.

Hőség után viharriasztás


szerző:
2010.07.18. 10:17
Hőség után viharriasztás

Heves zivatar, felhőszakadás és jégeső is lehet.

Mindenkit megvisel a hőség


szerző:
2010.07.13. 18:05
Mindenkit megvisel a hőség

Másodfokú hőségriasztás van érvényben Magyarországon.

Hőségriadóval kezdődik a hét


szerző:
2010.07.12. 17:59
Hőségriadóval kezdődik a hét

Több napon keresztül 30-35 fok lehet a maximális hőmérséklet napközben.

Félezer riasztás a vihar miatt


szerző:
2010.06.19. 09:40
Félezer riasztás a vihar miatt

Péntek estig 500 riasztás érkezett a tűzoltókhoz országosan, a legtöbb eset az eső miatt Békés megyében volt.

Újra vörös riasztás van érvényben

Kedd éjfélig akár 90 milliméter csapadék is várható, de helyenként az ennél több sem kizárt. Sok helyen lehet viharos szél is.

Narancssárga riasztás nyugaton!


szerző:
2010.05.26. 15:07
Elzárt települések, kitelepített ezrek

Hétfő estére több mint 2100 embert telepítettek ki az ítéletidő miatt. Borsodban 30 út van lezárva és 8 települést zárt el a víz.

Rekordszámú riasztást kaptak a tűzoltók

Több mint ezren kértek segítséget, fakidőléshez, elöntött pincékhez, kimenekítéshez.

Sok munkát adott az vihar a tűzoltóknak

Elsősorban kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz és vízszivattyúzáshoz hívták őket a csütörtöki esőzések miatt.

Riadót fújtak a havazás miatt


szerző:
2010.02.06. 09:07
Riadót fújtak a havazás miatt

Három régióra piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Intenzív havazás van délen. Mindent a hóhelyzetről, itt!

Vörös riadó a hó miatt!


szerző:
2010.02.05. 15:39
Vörös riadó a hó miatt!

A nyugat- és dél-dunántúli régióban egy nap alatt akár 20-25 centiméteres hó is eshet.

Fél percen múlt a mentősök élete

A mentő személyzete már indult, mert riasztást kaptak, mikor a baleset történt.

Nem okozott gondot a hó a fővárosban

A mentők körülbelül 150 riasztást kaptak, a tűzoltóknak is kevesebb dolguk volt a fővárosban.

Vigyázat, ónos eső!


szerző:
2009.12.21. 16:29
Vigyázat, ónos eső!

Azt kérik a közlekedőktől, hogy csak akkor keljenek útra, ha halaszthatatlan dolguk akad.

Narancs riasztás a hó miatt


szerző:
2009.12.19. 13:43
Narancs riasztás a hó miatt

Intenzív havazásra kell számítani a Dunántúlon. Zalában járhatatlan a 86-os főút.

Kevesebb a riasztás a vihar miatt


szerző:
2009.10.14. 12:33
Kevesebb a riasztás a vihar miatt

Szerdán 11 óráig 125 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, a legtöbb kidőlt fák miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való