KERESÉS search-close

repülőgép

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "repülőgép"

Top 10 - A chemtrail-hívők nem tágítanak elméletüktől

Különös kondenzcsíkok tűntek fel az égen az utóbbi években. A repülőgépekből származó nyomoktól egyesek annyira megijedtek, hogy rögtön világméretű levegőmérgezést kiáltottak. Az úgynevezett chemtrail elmélet szerint veszélyes vegyi anyagokkal permeteznek minket. A kondenzcsíkok a repülőgépekből származó kicsapott és megfagyott vízpárával keletkeznek és csupán a légköri viszonyok miatt maradhatnak fenn sokáig. A chemtrail hívők azonban továbbra sem fogadják el ezt a magyarázatot.

PÁNIK:

Pánikhangulat volt a gépen. Ezt mondta az a magyar utas, aki korábban már utazott azzal orosz légitársasággal amelyiknek egyik gépe kigyulladt hétfőn Moszkvában. A Híradónak nyilatkozó utas párjával még decemberben utazott Moszkvából Bécsbe. Azt mondta, a repülőjük egyik hajtóműve nem működött. A férfi panaszlevelet írt a történtek után, de válaszra sem méltatták.

Roma származásuk miatt nem engedhették fel őket a repülőre

Nem engedték felszállni a repülőre azt a miskolci roma házaspárt, akik Kanadában élő rokonukat akarták meglátogatni április elején. Bár a papírjaik rendben voltak, kiemelték őket a sorból, mert azt gyanították, nem nyaralni, hanem letelepedni utaznának. Szerintük származásuk miatt nem szállhattak repülőre. Pár éve tucatnyi hasonló eset történt, a nemzetiségi jogokért felelős ombudsman-helyettes szerint az eljárás diszkriminatív.

Az etiópiai légikatasztrófa előtt jelezték a pilóták a hibát!

Amerikai sajtóforrások szerint a vasárnapi etiópiai légikatasztrófa előtt már hónapok óta panaszkodtak pilóták a Boeing 737 Max robotpilótájára. Mivel a gyanú szerint az októberi malajziai gép lezuhanását is ennek a rendszerhibája okozhatta, a világ több légitársasága nem engedi felszállni ezt a típust.

Leállítják a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének gyártását

Leállítják a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének gyártását, mert a 800 utas szállítására alkalmas, kétemeletes, négyhajtóműves Airbus 380-as már nem kell a légitársaságoknak. A legnagyobb megrendelő Emirates - versenytársaihoz hasonlóan  - úgy döntött, inkább a kisebb, gazdaságosabban működtethető gépeket választja. Bár az európai repülőgyártó cég nagy reményeket fűzött hozzá 12 évvel ezelőtti bemutatásakor és az utasok is szerették, az A380-as gyártása mindig veszteséges volt. 

Túl korán tehette le a gépet

Elnézte a leszállópályát, ezért orral a földbe csapódott egy kisrepülő tegnap este Békéscsabán. A balesetet a pilóta hibája okozhatta, aki még a leszállópálya előtt letette a gépet. Nem sérült meg, más nem utazott a fedélzeten.

Repülőgépen kérte meg barátnője kezét

Az egész gépet lefoglalta az eljegyzéshez, meghívta a rokonokat, és az egész utasteret feldíszítette. Légiutaskísérő barátnője az első osztályon dolgozott, amikor áthívták a másodosztályra, ekkor vette elő a vőlegény a gyűrűt. A várva várt igen után pedig hatalmas bulit csaptak a sok lufi, szivecskék és vörös rózsák között.

Újabb repülőgépeket vásárol a honvédség

Újabb repülőket vesz a honvédség, a meglévő kettő mellé tervben van még egy Airbus és még három másik, teherszállító repülőgép beszerzése. Erről a honvédelmi miniszter beszélt a Híradónknak adott exkluzív interjújában. Benkő Tibor azt is elismerte, hogy a honvédség legutóbb vásárolt, Falcon 7X típusú repülőgépe polgári lajstromjelet kapott, de a miniszter szerint csak átmenetileg. A Demokratikus Koalíció továbbra is magyarázatot követel, mert szerintük nem katonai gépeket vásároltak, hanem kormánytagok kényelmét szolgáló luxusrepülőket.

MiG-21-es repülőgépet állítottak egy pápai körforgalomba

Egy repülőgépet állítottak az egyik pápai körforgalomba. A MiG-21-es több mint 3 tonnás, több óráig tartott, mire a helyére emelték két daruval. A gépet 9 méter magasan rögzítették a talapzatra. A folyamatról készült további drónfelvételeket megnézhetik ITT.

 

LÁTVÁNYOS: Daruval emelték helyére a MiG-21-es repülőgépet

MiG-21-es repülőgépet állítottak az egyik pápai körforgalom közepére. A több mint 3 tonnás repülőt több óra emelték a helyére két daruval. A gépet 9 méter magasan rögzítették a talapzatra. Forrás: Pápa Városi Televízió

Újabb kormányzati luxusgép?

Újabb luxusrepülőt vásárolt a kormányzat. A Zoom.hu írta meg először, hogy a honvédelmi tárca egyik cége vásárolt egy repülőt, ami november elején nem a katonai, hanem a polgári nyilvántartásban kapott engedélyt. A kormány a cikk megjelenése után egy nappal közleményben erősítette meg, hogy valóban övék a repülő. Kérdéseinkre azonban nem adtak választ. A DK a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi.

 

Testkamerával a repülőtéri lopások ellen

Testkamera viselésére kötelezhetik a repülőtéri rakodómunkások egy részét! Emellett a bőröndöket pakoló munkások szigorúbb ellenőrzését javasolták a rendőrök. A budapesti reptéren azután kezdődött fokozott ellenőrzés, hogy év elején egymás után több utas csomagját is kifosztották. A Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője szerint őszre már csökkent a lopások száma.

57 emberrel a fedélzetén az óceánban landolt egy repülőgép

57 emberrel a fedélzetén túlfutott a kifutópályán és az óceánban landolt egy repülőgép a csendes-óceáni Mikronéziában. A Boeing 737-es süllyedni kezdett, egyre több víz ömlött az utastérbe. A baleset helyszínétől nem messze van a helyi piac, ahol a halászok adják el a napi fogást, így azonnal egy egész halászflotta sietett a bajbajutottak segítségére. Végül mindenki megmenekült.

Gulyás Gergely: “Belefér a polgári jó ízlésbe!”

Nem jogszerűtlen és belefér a polgári jó ízlésbe, hogy a miniszterelnök milliárdos nagyvállalkozó pénzén repült a MOL Vidi meccsére Bulgáriába a nyáron - erről beszélt híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: semmilyen szabálytalanságot nem követett el Orbán Viktor, amikor elfogadta a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István meghívását. 

Kínaiak és mongolok együtt gyakorlatoztak az oroszokkal

300.000 katona mellett több mint ezer repülőgép és helikoptert, 36 ezer harckocsi és harci jármű valamint 80 hajó vett részt a hadgyakorlaton. Ez a hadgyakorlat nagyobb, mint amekkorát a NATO valaha is végrehajtott. Oroszország hosszú időn keresztül éppen Kínát tekintette az egyik lehetséges fenyegetésnek, most velük együttműködve, szövetségesként gyakorlatoznak. A háborús játék horribilis költségeiről egyelőre nem ismertek.

Repülőről szórták a halakat


szerző:
2018.09.02. 17:16
Repülőről szórták a halakat

Látványos videót hoztak nyilvánosságra az amerikai Utah államban végzett különleges haltelepítésről.

Pánik a repülőgépen egy kigyulladt a mobiltöltő miatt

A barcelonai reptéren, az egyik indulásra kész gépen kigyulladt egy mobil-akkumulátor. A kisebb tüzet, és a füstöt érzékelve kitört a pánik. Erre a személyzet leeresztette a vészcsúszdákat, amelyeken sértetlenül, mindenki elhagyta a repülőt. Az eseményekről több videó is készült.

Tíz másodperc múlva zuhant le a gép

Tíz másodperccel a felszállás után zuhant le egy repülő Mexikóban. A gép ezután kigyulladt, de a csodával határos módon mindenki túlélte a balesetet. Sőt a legtöbben karcolás nélkül úszták meg a zuhanást.

Nem ült le a repülőn - megakadályozta a kitoloncolást

Nem ült le a repülőn, így akadályozta meg egy svéd egyetemista diáklány, hogy visszatoloncoljanak egy férfit Afganisztánba. A gép emiatt nem tudott felszállni a göteborgi reptérről. Az esetről videofelvétel is készült. Az akció végül elérte a célját, mert a hatóságok mindkettőjüket leszállították a gépről.

Orbán a honvédség gépével

Egy tavaly vásárolt honvédségi utasszállítóval utazott Izraelbe Orbán Viktor, bár korábban a honvédelmi miniszter tagadta, hogy kormánygépnek használják majd a repülőket. A 8-9 éves utasszállítókat az akkori indoklás szerint katonai célokra tervezték bevetni. A miniszterelnök sajtófőnöke kérdésünkre most azt írta, mivel a honvédségnek van repülőgépe, inkább nekik fizetnek, mint másnak, de hogy mennyiért bérelték az utasszállítót nem árulta el. Az LMP szerint a kormány becsapta az embereket.

 

Felvette, ahogy lezuhannak


szerző:
2018.07.19. 18:20
Felvette, ahogy lezuhannak

Videón a tragédia. Egy utas felvette, ahogy lezuhan a repülőjük. Múlt héten számoltunk be róla, hogy egy kisgép lezuhant Dél-Afrikában. Ketten meghaltak, húszan súlyosan megsebesültek. A minap napvilágra került videón az látszik, hogy a bal oldali hajtómű kigyullad, majd a repülő egy gyár épületére zuhan.

A teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

 

Megőrülnek a reptér mellett lakók a leszálló gépektől

Rákoshegyen egy perc nyugta sincs az embereknek.Budapest 17. kerületében kevesebb, mint 300 méter alatt repülnek a gépek, ami az ott lakókat nagyon zavarja. A Liszt Ferenc Repülőtér 1-es futópályájának felújítása miatt a 2-es szolgálja ki a teljes légi forgalmat, így március közepe óta a rákoshegyiek feje felett összegyűltek az utasszállítók. Náluk pedig betelt a pohár.

Újabb kutyahalál a repülőgépen

Újabb kutyahalál egy repülőgépen, az Egyesült Államokban. Egy 8 éves törpe-spicc pusztult el utazás közben. Még nem tudni, mi történt a Delta légitársaság gépének rakterében.

Pánik a megrepedt ablak miatt

Megrepedt egy ablak az amerikai Southwest légitársaság egyik járatán. A repülő eredetileg New Jersey-be tartott, de a pilóta biztonsági okokból megváltoztatta az úticélt és Clevelandben tette le a gépet. Két héttel ezelőtt ugyanennél a légitársaságnál történt halálos baleset, akkor az egyik utas majdnem kirepült a betört ablakon.

Tízezrek várakoztak a reptereken

Összeomlott Európa légiközlekedése, több mint 129 ezer járatot érintett a kedd esti üzemzavar. A kontinens légiforgalmát összehangoló Eurocontrol rendszere állt le. Emiatt járatokat töröltek, több órás késések voltak.

Bemutatták a világ eddigi legnagyobb repülőjét

A Stratolaunch nevű gép guruló próbáját a kaliforniai Mojave-ban tartották meg. Ekkor vált láthatóvá a repülő elképesztő kinézete és mérete. Az építő cég egyik tulajdonosa sem akárki. Ő Paul Allen, aki Bill Gates-szel alapította 43 évvel ezelőtt a Microsoftot, majd más kihívások után nézett.

Idegsokk a levegőben


2018.02.14. 18:17
Idegsokk a levegőben

Megint kényszerleszállást kellett végrehajtania egy utasszállítónak motorhiba miatt. Ezúttal egy Boeing-777-es hajtóműve adta meg magát. A repülő Honoluluban sikeres kényszerleszállást hajtott végre 373 emberrel a fedélzetén.

Villám csapott a repülőgépükbe

Villám csapott a Wizzair barcelonai járatába nem sokkal azután, hogy felszállt a spanyol nagyváros repteréről. A repülő egyik utasa azt mondta Híradónknak: egy hatalmas robbanást hallottak, azt hitték, a hajtómű ment tönkre. Pánik nem volt a gépen.

A férfival készült beszélgetést ide kattintva nézheti meg hosszabban.

 

Reptéren ütközött két gép

Összeütközött két utasszállító gép a kanadai Torontó repülőterén. Az egyik repülőt éppen vontatták, amikor nekikoccant a másiknak. Mindkét Boeing kigyulladt. Az egyik gépről vészcsúszdán menekítettek ki mindenkit a mínusz 21 fokban. Senki nem sérült meg.

 

Két repülőt vesz a honvédség

Hivatalosan is megerősítette a kormány, hogy vásárolnak két használt utasszállító repülőgépet. A honvédelmi miniszter közlése szerint ezeket katonai, polgári és egészségügyi célokra használják majd és nem a kormány, hanem a honvédség vásárolja őket.

Először mesél a nyilvánosság előtt az 1982-es túszdrámáról

A géppisztolyt az arccsontjának szegezte és azt kiabálta, hogy meghúzza a ravaszt, ha egy percen belül nem szállnak fel. Először mesél a nyilvánosság előtt a túszdrámáról Horváth Árpád, aki fedélzeti mérnök volt a magyar gépen, amikor a lengyel kiskatona Budapest helyett Berlint tűzte ki úti célul 1982-ben.

Fókusz Plusz 2017-12-16


szerző:
2017.12.16. 18:50
Hogyan történt a magyar gép ellen elkövetett eltérítési kísérlet?

A Fókusz tíz éve követi annak az apának a kálváriáját, aki három gyerekéért küzd. Hiába ítélte a bíróság neki a gyerekeket mongol felesége elvitte őket Ulánbátorba. A férfival újra Mongóliába utaztunk, ahol a volt feleség, először állt kameránk elé és a gyerekek is elmondták, hogyan élnek tíz éve apa nélkül. És fegyvert szorítottak a halántékához, - hogyan történt az utolsó, magyar gép ellen elkövetett eltérítési kísérlet? Először mesél a nyilvánosság előtt a magyar férfi, aki túlélte a túszdrámát.

 Életet mentett egy magyar orvos egy repülőgép fedélzetén

A gép Frankfurtból ment Sanghaj felé, amikor egy kínai férfi valószínűleg stroke-ot kapott, leállt a keringése. A doktornő ápoló férjével és egy szintén utas német sebésszel újraélesztette.

 

Utasok százezreinek tett keresztbe a Ryanair

Becslések szerint ennyi embert érint hátrányosan, hogy a fapados légitársaság a tervezetthez képest huszonöttel kevesebb gépet indít a november és a jövő március közötti téli menetrendi időszakban. Ráadásul a nyári időszakban is csökkentett gépparkot használnak majd. Indoklásuk szerint csak így biztosítható a következő hónapokban, hogy dolgozóik kivehessék a nekik járó szabadságot, mert így jövőre nem lesznek bent ragadt szabadnapok. A Ryanair közölte: minden utast e-mailben értesítenek, átfoglalási lehetőséget, jegyár-visszatérítést, valamint egy negyveneurós kupont is felajánlanak. Szakértők szerint valójában kemény költségcsökkentés hajt végre a cég.

Új felvétel került elő a gép zuhanásáról

Egy eddig nyilvánosan nem ismert videó került fel az internetre egy 2013-as repülő balesetről. A San Franciscó-i reptér egyik biztonsági kamerája által rögzített felvételen az látszik, hogy az Asiana Airlines 214-es járata lezuhan, ellentétben azzal, amit a négy évvel ezelőtt megjelent videók igazolni látszottak. A vakszerencsén múlott, hogy nem történt tömegkatasztrófa, és csupán hárman haltak meg, 49-en pedig súlyosan megsérültek.

 

Jared Letonak izgalmas repülőútja volt

Jared Leto izgalmas repülőúton esett át a napokban. Éppen az Egyesült Államok felé utazott, mikor furcsa hangokat hallott a gépen. A Twitterre posztolta ki reakcióját.

Terroristának hitték a repülőn dühöngőt

Nyilvánosságra kerültek amatőr videók a malajziai légitársaság repülőjén két napja történt drámai eseményről. Az ausztrál hatóságok szerint a hősiesen viselkedő utasoknak köszönhetően nem történt tragédia. Egy férfi próbált betörni a pilótafülkébe, miközben azt kiabálta, hogy felrobbantja a gépet. Az utasok teperték le.

 

Nem vesz repülőgépet a kormány

Nem lenne ördögtől való, mégsem vesz repülőgépet a kormány - közölte Lázár János. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a kabinet az OTP érdekeltségében lévő 14 személyes gépet vásárolná meg, amelyet a fideszes, de a korábbi szocialista kormányzat is többször bérelt. Az LMP-nél úgy látják, olcsóbb továbbra is bérelni, csak akkor van értelme magángépnek, ha a kormány titkolózni akar. Lázár János szerint azonban magángép helyett honvédségi szállítógépeket vesznek, amelyeket a kormánytagok is használhatnak.

Szigor a csúcstalálkozó miatt

Hiába foglalta le helyét, lemaradhat a repülőgépéről, ha nem figyelmes - meg kell ismételni ugyanis az utasfelvételt azoknak, akik május 10 és 30 között Olaszországba utaznak. Ott ugyanis erre az időre visszaállítják a határellenőrzést, nemcsak a légi, hanem a tengeri közlekedésben is. A magasabb fokú biztonsági ellenőrzésekre egy csúcstalálkozó miatt lesz szükség. 

Leszállítottak egy családot a repülőgépről

Börtönnel fenyegetett, és leszállásra kényszerített egy kaliforniai családot az amerikai Delta légitársaság, miután nem adtak át egy helyet az egyik Hawaiiból Los Angelesbe induló járaton. Pedig ők lefoglalták és kifizették az ülést 18 éves fiuknak, aki azonban egy korábbi géppel hazament. Az üres helyre egyik kisgyereküket akarták ültetni. A család percekig tartó vita után leszállt a gépről, a Deltától kártérítést kapnak.

Házra zuhant a repülő

Lakóházra zuhant egy kisrepülő az amerikai Georgia államban. A kétmotoros Cessna egy közeli repülőtérre tartott, amikor becsapódott az épületbe. A pilóta életét vesztette, a házban élők közül senki nem sérült meg. Már megtalálták a gép fekete dobozát. A légügyi hatóság egyelőre csak annyit közölt, hogy a gépet vezető férfi jelezte az irányítótoronynak, hogy gond van a robotpilótával. Ezután nem sokkal lezuhant.

Közel volt a Boeinghez Ford

Majdnem összeütközött egy utasszállítóval Harrison Ford, miközben kisgépével szállt le egy kaliforniai reptéren. A színész a leszállópálya helyett az azzal párhuzamos gurulópályán landolt, eközben került nagyon közel egy éppen felszálláshoz készülődő Boeinghez. A Csillagok Háborúja-filmek sztárjának már többször volt balesete, legutóbb két éve sérült meg súlyosan, amikor egy golfpályára zuhant kisrepülőjével.

Fókusz 2017-02-03


szerző:
2017.02.03. 19:00
Lakóházakra zuhant a repülő

Lakóházakra zuhant egy teherszállító repülőgép a kirgiz főváros repterének közelében. A tragédiának 37 halálos áldozata van, bár ez a szám még emelkedhet, mert többeket életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. Az első vizsgálatok szerint a pilóta hibázott, amikor a ködös időben elvétette a leszállópályát.

Részegen repült volna a pilóta

Nem engedtek felszállni egy repülőt az utasok Indonéziában, miután kiderült, hogy a pilóta részegen szállt fel a gépre. Ez akkor derült ki, amikor a hangosbemondóban összefüggéstelenül, akadozó nyelvvel kezdett el beszélni. Később kiderült, hogy már a biztonsági ellenőrzésen is alig tudott áttántorogni, mégis hagyták volna repülni.

Összecsuklott az első futómű

Leszállás után, a pályán gurulva összecsuklott egy utasszállító gép első futóműve az amerikai San Antonióban. A balesetről amatőr videók készültek. A repülő az orrán csúszott, míg végül sikerült a pilótáknak leállítania. Az 51 utas és a személyzet 4 tagja csúszdákon hagyta el a gépet, senki sem sérült meg.

Két gép gyulladt ki egymás után

Tele tankkal gyulladt ki egy repülőgép Chicagóban. Ha csak egy perccel később, a levegőben veszik észre a bajt a repülésirányítók, a katasztrófa elkerülhetetlen. Így azonban alig néhányan sérültek meg menekülés közben. Nem sokkal később Floridában egy csomagszállító gép robbant fel, valószínűleg landolásnál sérült meg.

TÚLFUTOTT REPÜLŐ: A Boeing mindent letarolt

Túlfutott a bergamói reptéren és a közeli autópályán landolt egy magyar üzemeltetésű teherszállító repülőgép. A Boeing letarolt néhány bérautót, áttörte a reptér kerítését, végül egy töltés fogta meg. A gépen a kapitány és a másodpilóta volt, ők könnyebben megsérültek. Az eddigi vizsgálatok szerint a repülő a sűrű eső miatt csúszott túl a kifutópályán.

Rendetlen utasok a fedélzeten


szerző:
2016.08.04. 19:10
Rendetlen utasok a fedélzeten

A szerdán landolás közben kigyulladt repülőgép egyik utasa felvette mi történt a füstölgő utastérben. A videó megdöbbentette a repülésbiztonsági szakértőket. Az utasok ahelyett, hogy a vészkijárat felé igyekeztek volna és a légikísérők utasításait figyelik, egymással nem törődve a csomagjaikkal voltak elfoglalva.

Hunvaldék magánrepülő miatt perelnek

Tönkrement repülőgépe miatt félmilliárd forintra perli az államot Hunvald György volt hetedik kerületi polgármester feleségének cége - írta meg az Átlátszó.hu. A gépet a Hunvald elleni eljárás idejére lefoglalták, 5 évig állt Ferihegyen, ezalatt pedig az MSZP-s politikus szerint sokat romlott az állapota. Hunvald György korábban hivatali visszaélés miatt egy év börtönt kapott.

Nincs időd főzni? Ne hazudj!

Gordon most Skóciába utazott, hogy a világ egyik leggyorsabb repülőgépének pilótáit vegye rá, hogy főzzenek. Persze, előtte még ő is kipróbálta magát a levegőben, a Tornádóban.

Autópályán szállt le a kisrepülő

Hétfő délután egy órakor az M1-M7-es bevezető szakaszán egy kisrepülő kényszerleszállást hajtott végre. Ketten ültek benne, senki sem sérült meg. Az amerikai gyártású géppel a budaörsi reptér felett gyakoroltak, amikor meghibásodott a motor. A reptér egyik oktatója szerint kollégája tökéletesen hajtotta vége a kényszerleszállást.

Lehet, hogy újabb terrortámadás történt?

Egyelőre nem tudni miért zuhant le csütörtök hajnalban a Párizsból Kairóba tartó repülőgép a Földközi-tenger felett, hatvanhat utassal a fedélzetén. Délután fél négy körül jelentették, hogy úszó repülőgép darabokat és holtesteket talált az egyik görög kutatóhajó 80 kilométerre a gép utolsó ismert helyzetétől.

Cseregéppel repült el Áder János

Majdnem lekéste a csíksomlyói zarándoklatot a köztársasági elnök, mert nem tudott felszállni a repülőgépe. Áder Jánosnak végül gyorsított közbeszerzéssel találtak egy pótgépet, így tudott elutazni. Az állami vezetők menetrend szerinti járatokkal, vagy negyvenéves katonai szállítógépekkel szoktak utazni, ezért időről-időre felvetődik egy kormánygép beszerzése. A szocialisták szerint ez pénzkidobás volna.

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet

Eltérítették az AgyptAir légitársaság Airbus A320-as repülőgépét. A gép eredetileg Alexandriából Kairóba tartott volna, de végül Cipruson szállt le. A gépet egy robbanóövvel felfegyverkezett férfi térítette el. Az ügy hátterében valószínűleg szerelmi csalódás állhat.

Repülőgép-baleset: a pilóta és utasa is meghalt

Ketten szörnyethaltak, amikor lezuhant egy kisrepülő Gödöllő közelében. Még nem tudni, miért történt a szerencsétlenség. A pilóta mellett az egyik ismerőse volt a gépen. Péntek délután szálltak fel a gödöllői repülőtérről. Amikor a gép eltűnt a radarról, azonnal keresni kezdték. Végül csak ma reggel, egy szántóföldbe csapódva találták meg. A két férfin már nem lehetett segíteni.
 

BALESET: Nagy sebességgel, orral ütközött a földnek

Darabjaira tört repülő mellett vizsgálódnak a helyszínelők a szombat délelőtti felvételen. A gép a gödöllői repülőtérről szállt fel péntek délután. A pilóta az ismerősét vitte volna el egy körre, de egy szántóföldön lezuhantak. A két férfin már nem lehetett segíteni. Ez már a második repülőbaleset egy hónapon belül.

Kilyukadt a repülő oldala


szerző:
2016.02.03. 18:12
Kilyukadt a repülő oldala

Felszállás közben lyukadt ki az oldala egy utasszállító repülőgépnek Szomáliában. A robbanás 3000 méteres magasságban történt, és a pilótának sikerült letennie a gépet. A detonáció okát még vizsgálják: felmerült, hogy bombatámadás történt, és az is, hogy egy oxigénpalack robbant fel a fedélzeten.

Bombafenyegetés miatt szállt le egy utasszállító a Liszt Ferenc reptéren

Ferihegyen szakította meg útját tegnap délelőtt egy német légitársaság Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó járata. A repülőgép Belgrád térségében fordult vissza Budapest irányába miután a légitársaság jelezte a pilótáknak a veszélyt. A leszállást követően a készenléti rendőrök átvizsgálták a gépet, bombát nem találtak. Vendégünkkel Márványi Péterrel, szakújságíróval az ilyen esetekben érvénybe lépő protokollról beszélgettünk.

Oroszország nem hagyja válasz nélkül a támadást

Az egész világ most Oroszországra figyel. Úgy tűnik az oroszok nem hagyják válasz nélkül a kedden, Törökországban történt repülőgép szerencsétlenséget: jelentősen növeli a Szíriában harcoló egységek légvédelmét az orosz hadsereg az után, hogy Törökország kedden lelőtt egy Szu–24-es vadászbombázót. Egyúttal az orosz vezérkar szóvivője azt is bejelentette,hogy minden katonai kapcsolatot megszüntetnek Törökországgal. Emellett persze az ISIS sem tétlenkedik, újabb videót tettek közzé, amelyek többek között Magyarország zászlaja is feltűnik a 60 ország között, akik az Iszlám Állam elleni globális koalíciót alkotják. Aggódnunk kell? A jelenlegi helyzetről kérdeztük Feledy Botondot, külpolitikai szakértőt!

Fókusz 2015-11-19


szerző:
2015.11.19. 18:55
A Tankcsapda az FBI-tól tudta meg a fenyegetést

A Tankcsapda is azon a gépen utazott, amely terrorfenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Los Angeles-ből Párizsba tartva. A rockcsapat énekesét a Class FM érte el néhány perccel azután, hogy el kellett hagyniuk a gépet. Lukács László azt mondta: az FBI-tól tudták meg, hogy mi történt. Az utasszállítót átvizsgálták, nem találtak rajta robbanószerkezetet.

Lezuhant egy orosz utasszállító


szerző:
2015.10.31. 18:00
Lezuhant egy orosz utasszállító

Lezuhant a Sínai-félszigeten egy Egyiptomból Szentpétervárra tartó orosz utasszállító repülőgép szombaton. Az Airbus A-321-es típusú gépen 224-en utaztak. A repülő 9000 méter magasan meredek ereszkedésbe kezdett. A mentőalakulatok megtalálták a gép feketedobozát. Az orosz hírügynökség szerint mielőtt a gép eltűnt  a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért, hogy leszállhasson a legközelebbi repülőtéren. A gépen mindenki meghalt. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közben nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen azt állítják, az látszik, amint ők lövik le a gépet.

A kifutópályán gyulladt ki a repülő

Utasokkal a fedélzetén gyulladt ki egy repülőgép felszállás közben csütörtökön a floridai reptér kifutópályáján. Az utasokat menekülési csúszdákon kellett evakuálni, a balesetben többen megsérültek.

Késésben volt a repülőtérről, bombával fenyegetett

A legtöbben ha késésben vannak fognak egy taxit, aztán reménykednek, hogy még időben odaérnek, és feljutnak a gépre. Egy olasz férfi úgy döntött, inkább az indulást fogja késleltetni, méghozzá úgy, hogy bombariadót csinál a reptéren. Nem kellett volna.

A legrejtélyesebb légikatasztrófa nyomában

1975. szeptember 30. A dátum, amelyet a MALÉV történetének egyik legsötétebb napjaként emlegetnek. Pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a légitársaság 240-es járata. A katasztrófát a fedélzeten utazó 60 utas közül senki sem élte túl. A Fókusznak korábban az áldozatok hozzátartozói nyilatkoztak.

Kártérítés jár az utasoknak, ha késik a repülő

Kártérítést igényelhetnek az utasok, ha késik a repülőgép. Az első és legfontosabb természetesen az, hogy mit írnak a szerződés feltételei, de egyes esetekben még a szállás költsége is a légitársaságra hárulhat. Hogy pontosan milyen jogok illetik meg az utasokat, arról Vágány Tamás jogtanácsossal beszélgettünk. 

Felszállás előtt gyulladt ki a repülőgép

Lángba borult egy utasszállító repülőgép a Los Angeles-i kifutópályán. A Boeing épp felszálláshoz készülődött, amikor füstölni kezdett, majd lángok csaptak fel a szárnyánál.  Az utasokat vészcsúszdán mentették ki, mindenki szerencsésen kijutott. Csak néhányan sérültek meg könnyebben. A Londonba tartó repülőn 159 utas és 13 tagú személyzet volt. A tüzet hajtóműhiba okozta.

Repülés egy kisgéppel


szerző:
2015.06.13. 11:50
Repülés egy kisgéppel

A Kecskédi Repülőtéren egy Cessna 172-t próbálhattunk ki, amely még 1956-ban készült.

Az új „nagy olasz”


szerző:
2015.06.13. 11:50
Az új „nagy olasz”

Bemutatkozik az új Fiat 500X, valamint ellátogattunk a Kecskédi Repülőtérre, ahol repültünk egy 1956-os kisgéppel.
 

Melyek a nemzetközi légiforgalom legújabb trendjei?

Tudta, hogy egyre nagyobb szerepe van a 3D nyomtatóknak a légitársaságok életében? Vajon mire használják a drónokat? Melyek a legfontosabb fejlesztéseik? Most megtudhatja, hogyan alkalmazkodnak a piacvezető vállalatok az átalakuló gazdasági srtuktúrához. Repüljön velünk!

Ismét baleset ért egy magyar Gripent

Szerdán kényszerleszállást hajtott végre egy Gripen a Kecskeméti repülőtéren. A témáról két nyugalmazott pilótát, Kristóf Tamást és Szabó 'Topi' Zoltánt kérdeztük.

Az oroszok lőtték le a maláj gépet?

Egy ausztrál oknyomozó riporter végigkövette annak a rakétavédelmi rendszernek az útvonalát, ahonnan állítása szerint tavaly kilőtték a malajziai utasszállított. Azt mondja: Putyin és az oroszok a tettesek. Hogy mennyire hihetünk neki, valamint melyek a legújabb fejlemények, azt Georg Spöttle biztonsági szakértő elmondta.

Hackertámadás repülőgépek ellen?

Egy amerikai kiberbiztonsági tanácsadó azt állította, hogy 15-20 alkalommal sikerült behatolnia utasszállító repülőgépek számítógépes rendszerébe, s az egyik ilyen esetben átvette az ellenőrzést egy hajtómű felett. Valóban lehetséges ez? Hogyan férhetnek hozzá egy biztonsági rendszerhez? Dr. Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértővel beszélgettünk erről.

Kigyulladt hajtóművel landolt


szerző:
2015.04.25. 18:45
Kigyulladt hajtóművel landolt

Kigyulladt hajtóművel landolt egy utasszállító az isztambuli reptéren. A lángoló Airbusról többen is készítettek amatőr felvételeket. A 97 utas épségben hagyta el a gépet a vészcsúszdákon.

Fókusz 15-04-17


szerző:
2015.04.17. 18:00
Fókusz 15-04-17

Fókusz: Megelőzhették volna? - Mit tehetnek a pilóták és mit az utas, ha gond van a repülővel? Tisztázzuk a félreértéseket. A nagy átverés - A szabadság országának mondták, de valójában nem létezik. Felkerestük Liberlendet, legalábbis ahol lennie kéne. Véget ért a szerelem - Robin lebukott Anett előtt, de meddig tart a többi VV-s kapcsolat? És tényleg terhes Fannika?

TRAGÉDIA: Gyermekét és volt feleségét vesztette el egy repülőgép balesetben

A Germanwings-es tragédia után felmerül a kérdés, hogyan lehet hozzátartozóként túlélni a szerencsétlenséget. György a hat évvel ezelőtti Air France járattal történt balesetben veszítette el volt feleségét, és legféltettebb kincsét: gyermekét.

Gyógykezelés alatt állt és nem is repülhetett volna!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait. Hubai Antal és Fodor Bianka riportja.

Szándékosan zuhanhatott le a géppel

Megdöbbentő fordulat: a másodpilóta szándékosan irányította az Alpok hegyeinek a Germanwings repülőgépét kedden. Erre a megtalált feketedoboz hanganyaga alapján következtettek a francia nyomozók. Kiderült: a 28 éves Andreas Lubitz azután vette át a gép irányítását, hogy a kapitány kiment a vécére. A másodpilóta ezután nyomta meg azt a gombot, amitől a gép ereszkedni kezdett, majd kizárta a visszatérő kapitányt, aki hiába próbált meg bejutni.

Berepültünk a francia Alpok hegycsúcsai közé

Mit láthattak a repülőgép becsapódása előtt az utasok? Hubai Antal kollégánk szimulátorral berepült a francia Alpok hegycsúcsai közé, megmutatjuk, mi történhetett a Barcelonából Düsseldorfba tartó járattal az utolsó percben.

Gyászol a világ: 150 ember vesztette életét

Kezükbe temetkeznek a sírástól a rokonok a barcelonai El Prat repülőtéren. Düsseldorfban is sokkolta a családtagokat a hír. Nyugat Európában 15 éve nem volt ilyen tragikus repülőbaleset. Hubai Antal riportja.

Senki nem élte túl a katasztrófát

144 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülőgép a francia Alpokban. A Germanwings légitársaság Airbus A320-asa Barcelonából Düsseldorfba tartott, amikor délelőtt nem sokkal háromnegyed 11 után eltűnt a radarokról. A roncsokat körülbelül 2000 méteres magasságban szóródtak szét a hegyekben. Csak helikopterrel tudják megközelyteni őket. A tragédiát valószínűleg senki sem élte túl. Az áldozatok között két csecsemő és meg nem erősített hírek szerint egy német iskoláscsoport is van. A magyar külügyminsztérium nem tud magyar áldozatokról. Azt, hogy mi okozhatta a tragédiát, még vizsgálják a hatóságok.

150 ember vesztette életét a franciaországi légibalesetben

Kezükbe temetkeznek a sírástól a rokonok a barcelonai El Prat repülőtéren. Düsseldorfban is sokkolta a családtagokat a hír. Nyugat Európában 15 éve nem volt ilyen tragikus repülőbaleset. Hubai Antal riportja.

Reflektor 15-03-19


szerző:
2015.03.20. 01:35
Reflektor 15-03-19

Reflektor: Vigyázat, utasszállító repülőt vezethet Cooky. VV Robin és Anett szétköltöztek!

Repülőbalesetet szenvedett Harrison Ford

A 72 éves amerikai filmsztár egyik második világháborús gépével szállt fel, ám nem sokkal később azt jelentette, hogy a motor veszít erejéből, ezért visszafordul. De nem jutott el a reptérig: egy közeli golfpályánál a gép beleakadt egy fába, majd a földhöz csapódott. A sztárt mentővel vitték kórházba. Nincs életveszélyben, de komolyak a sérülései.

Előzetes: Repülőbalesete volt Harrison Fordnak

A 72 éves amerikai filmsztár egy második világháborús gépével indult útnak, amikor a felszállás után nem sokkal arról értesítette a repteret, hogy baj van a gép motorjával, ezért visszafordul. 6-kor az RTL Híradóban megtudhatják, hogy van Harrison Ford.

Új módszer a pontosabb nyomkövetésre

Bárhol, azonnal beazonosítható lesz egy repülőgép tartózkodási helye, ezt ígéri egy ausztrál fejlesztés. Segítségével az eddigiekhez képest feleannyi időbe telik kideríteni, hol jár egy utasszállító. A módszert először Ausztrália, Indonézia és Malajzia kereskedelmi járatain használják majd.

54 év után megtalálták a repülő roncsait

Egy 54 évvel ezelőtt lezuhant repülő roncsait találták meg chilei hegymászók az Andokban. Az 1961-ben katasztrófát szenvedett gép fedélzetén 24-en utaztak, köztük nyolc futballista. A repülő pontos helyzetét a hegymászók nem árulták el. Attól tartanak, hogy fosztogatók napok alatt széthordanák a roncsokat.

Fókusz 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 19:20
Fókusz 15-02-04

Fókusz: Lezuhant - Megdöbbentő felvételek a tajvani gép katasztrófájáról. A mentés képei, és az elmúlt évek légibalesetei. Oroszlánok markában - Vannak, akik együtt is alszanak velük. Lehet-e házikedvenc az állatok királya? Ki tehet róla? - Ha egy nőt megerőszakolnak. A botrányt kavart kampány utóélete.

Folyóba zuhant az utasszállító


szerző:
2015.02.04. 18:19
Folyóba zuhant az utasszállító

Videofelvétel készült arról, ahogy egy utasszállító gép zuhanás közben éppen csak átjut egy autópályahíd fölött Tajvan fővárosában, Tajpejben. A képeken jól látszik, hogy oldalra dőlt repülő egyik szárnya és a farok része érintette is a betont, és épp csak megmenekült egy sárga kisbusz. A gép végül az út túloldalán lévő folyóba csapódott. Összesen 58-an voltak a fedélzeten.

Megdöbbentő felvételek a tajvani gép katasztrófájáról

Lezuhant egy tajvani utasszállító repülőgép magyar idő szerint szerdán hajnalban. A TransAsia légitársaság ATR-72 típusú járműve nem sokkal a felszállás után egy hidat is érintve a Keelung folyóba zuhant, a becsapódás előtti pillanatokat több, a hídon éppen átkelő jármű fedélzeti kamerája rögzítette. Süle László riportja.

Rejtélyes katasztrófák


szerző:
2014.12.29. 19:15
Rejtélyes katasztrófák

Újabb titokzatos repülőgép eltűnés borzolja a kedélyeket,  légibalesetből igencsak kijutott erre az évre...

Előzetes: Saját lábán szállt ki a kigyulladt repülőből

Súlyos égési sérülései vannak annak a pilótának, aki szerdán délután zuhant le égő repülőgépével Kiskunlacháza mellett. A kisgép 10 méterrel a föld felett gyulladt ki. A pilóta durranást hallott a motor felől, majd rögtön felcsaptak a lángok. A saját lábán hagyta el a roncsot, és elindult segítséget kérni. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Fókusz 14-11-03


szerző:
2014.11.03. 18:00
Fókusz 14-11-03

Fókusz: Drámai végjáték - Little G két mentoráltja harcolt a továbbjutásért. Végigkövettük az X-Faktor eseményeit a színfalak mögött. Pákó menni Afrika - Ott voltunk, amikor vízumát és válási papírjait intézte, Pákót mi raktuk fel a repülőgépre.Botrány a dzsungelben - Eltűnt, majd végre megérkezett Dél-Afrikába. Hogyan fogadták Pákót a többiek?

XXI. század 14-10-07


szerző:
2014.10.07. 23:45
XXI. század 14-10-07

XXI. század: Elhallgatták Kádár János elől, hogy életveszélyben volt, amikor hazarepültek Romániából. A légi út előtt viharos tárgyalásokat folytattak az erdélyi kisebbségről, úgy vált el Ceausescutól, hogy kezet sem fogtak. De miért nem próbált kiállni az erdélyi autonómiáért, az ottani magyarokért a pártfőtitkár? Volt titkos alku? Hogy látják az akkori szereplők az akkori eseményeket ma?

Videóztak a kényszerleszállás közben

Azt hitték, hogy meg fognak halni - ezt mondták annak a repülőgépnek az utasai, amely néhány perccel felszállás után kénytelen volt visszafordulni Long Beach felett, mert felrobbant az egyik hajtóműve. Az utasok közül többen videókat készítettek a pánik perceiről. Végül sikeresen landolt az utasszállító, és senki sem sérült meg.

Kényszerleszállás egy hajtóművel

Egyetlen működő hajtóművel kellett leszállnia Ferihegyen a Wizzair egyik gépének kedden délután. Az eredetileg Zaragozába tartó repülő madárrajjal ütközött, emiatt az egyik hajtóműve leállt.

A strandolók mentették meg a pilótát

A strandolók szeme láttára zuhant le egy kisrepülőgép a floridai Miami Beachen. A gépen csak a pilóta utazott, aki szerencsére túlélte a balesetet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való