KERESÉS search-close

rendszer

44 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rendszer"

Tarlós és Orbán az egységes fővárosi parkolásról egyeztetett

Veszekedéssel, vitával és tárnyércsörgéssel érte el Orbán Viktornál, hogy mégis lehet egyeztetés az egységes fővárosi parkolásról. Ezt mondta Tarlós István. A főpolgármester korábban arról beszélt, ez volt az egyetlen kérése, amit nem támogatott a kormányfő. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint, ahol nem Fideszhez közeli cég üzemelteti a parkolást, ott nincsenek problémák.

A hálapénz tartja életben az egészségügyet?

Tíz évvel ezelőtt még összeomlott volna az egészségügy a hálapénz megszüntetése miatt, ma már azonban Gulyás Gergely miniszter szerint más a helyzet. Ezzel magyarázta, hogy már a paraszolvencia megtiltásán dolgozik a kormány. A Miniszterelnökség vezetője szerint ennek első lépcsője a bérek felzárkóztatása. A DK-nál azonban úgy látják: ma is a hálapénz tartja életben az egészségügyet, de szerintük, ha versenyképes bért kapnának az egészségügyi dolgozók, 2-3 éven belül felszámolható lenne a jelenlegi rendszer.

 

21 milliárdot akar behajtani az állami kukaholding

Csaknem 21 milliárd forintról küld ki fizetési felszólítást az állami kukaholding március végéig. Ennyi csekket nem tudtak kiküldeni a számítógépes rendszerük hibája miatt az elmúlt években. Az LMP szerint hiba volt a díjbeszedés államosítása.

Elbukott a teszten a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere

Két egymás utáni teszten sem működött megfelelően a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere. A Híradó kérdésére a választási iroda elismerte a hibát, de azt írták: ez csak a belső kommunikációs rendszerben okozott fennakadásokat.

Minden diktátor ugyanazt a receptet használja?

Miért ölhették meg Putyin legnagyobb bírálóját és hogyan építi ki az önkényuralmi rendszerét? Diktátori és - valaki szerint - alvilági módszerekkel próbál irányítani. Milyen hatással van ez a világra?

Van rendszer az életedben?


szerző:
2018.08.03. 16:50
Van rendszer az életedben?

Van, aki még azt is megtervezi, hogy 5 nap múlva mit fog ebédelni, más képtelen 1-2 óránál előrébb gondolkodni. A túlzott szabályok gúzsba köthetnek, viszont megkímélnek a meglepetésektől. Vajon sztárjaink életében mennyire van rendszer?

Kamaszként rácsok között élnek

A bűn alól nem mentség, ha valaki gyerek. Más kérdés, hogy más a felelőssége, de vannak olyan kiskorúak, akik a leg nagyobb hibát követik el már egészen fiatalon. Sokáig szervezte a Fókusz stábja, hogy két olyan fiú is megszólaljon, akik súlyosat vétettek, és emiatt javítóintézetbe kerültek. Az ő történetükön keresztül mutatjuk meg, hogyan próbálja a rendszer kijavítani a hibákat.

Kritizálták a rendszert, aztán hirtelen rájuk szállt a hatalom

Egy tanár, egy mentős, egy képviselőjelölt és egy parlamenti képviselő történetét mutatjuk majd be. A közös az bennük, hogy nyilvánosan kritizálni merték a – nevezzük így – fennálló rendet, majd furcsa dolgok törtétek velük. Volt, akit pellengérre állítottak, mást megpróbáltak lejáratni, és van, aki váratlanul elvesztette az állását.

„Nincs gyerekkorom, robot vagyok”

Nincs gyerekkorom, robot vagyok - így fakadt ki közösségi oldalán egy középiskolás lány, aki az Oktatási hivatalnak címzett levelében a diákok túlterheltségére panaszkodott. Most Híradónknak is elmondta, miért elviselhetetlenek a nyolcórás napok. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint van lehetőség arra, hogy az iskolák csökkentsék a terheket - az általunk megkérdezett oktatáskutató szerint viszont az egész rendszeren kellene változtatni.

Házon kívül 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 23:50
Leváltanák a BKK vezetőjét

A BKK vezérigazgatójának leváltását követelik ellenzéki pártok, amiért meghurcolták az informatikust és mert továbbra sem hibátlan a havi 25 millió forintba kerülő rendszer. Az online jegyrendszer ma is órákon át nem működött, és a támadások miatt a honlap is elérhetetlen volt napközben. A buszvezetőkkel napközben azt közölték, hogy aki online bérlettel utazik, annak azt nem kell bemutatnia. Azóta ezt az utasítást visszavonták.

32 ezren még élhetnének, ha jobb az egészségügyi rendszerünk

32 ezer ember élete lett volna megmenthető 2014-ben, ha jobb az egészségügyi rendszer. Ez a kórházfenntartó és a kormány által készített jelentésből derül ki. A Napi.hu hozta nyilvánosságra az értékelést. Az egészségügyért felelős államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, korábban egyik kormány sem mert ilyen értékelést csinálni, a problémákért pedig nem a jelenlegi vezetés felelős. Az MSZP szerint az egészségügyért is felelős miniszternek le kellene mondania.

Trump: Botrányok árnyékában

Amerika új elnökének orosz kapcsolatait vizsgálják, miközben az elnök szokatlan stílusban, amolyan üzletként vezeti országát, a média egy részével lényegében háborúzik, twitter üzenetekben tájékoztat, választási ígéretei közül eddig egyetlen egy sem valósult meg, egy részüket elfelejtette, a többi akadozik, mint például a mexikói határon építendő fal vagy Obama előző elnök egészsgbiztosítási rendszerének eltörlése...

Bréking: Japán találmánnyal a támadások és az eltűnések ellen!

Fokozottan készülnek a igenciával összeköt rendszert fejlesztenek, melynek segítségével könnyen kiválaszthatóak lesznek azok az emberek, akik gyanúsan viselkednek, vagy akár az eltűnt kisgyerekeket is képesek lesznek megtalálni vele.

Kapcsolat a szociális helyzet és a tanulási eredmények között

A magyar iskolarendszer nem volt és ma sem képes kiegyenlíteni az otthonról hozott hátrányokat. Tehát el kell fogadni, hogy az iskola nem tud mit kezdeni a gyengébben teljesítő szegény gyerekkel? Változzon a gyerek és a szülő, mert az iskola nem tud? Hogyan csinál a szociális hátrányból tanulmányi hátrányt a közoktatás, avagy a szegénység írja a bizonyítványt?

Menekültügy: lehet rendszerváltás?

Az elmúlt két évben százezrek érkeztek Magyarországra, akik háborús övezetekből menekültek. A déli határokon időközben kerítés épült. Az érkezők nagy része továbbment Nyugat-Európa felé, a többiek vagy maradtak vagy kiutasították őket – jellemzően Szerbiába. A kormány úgy látja, hogy politikája sikeres és hatékony, hiszen megvédi Magyarországot, meglehet Európát is a szerintük nem kívánatos idegenektől. Mások viszont úgy látják, hogy a magyar menekültügyi rendszer jogsértő, igazságtalan, embertelen és egyáltalán nem hatékony. És főleg, hogy nem fogad be olyan embereket, akiket nemzetközi egyezmények alapján be kellene fogadnia.

Civilek bírálják a gyermekvédelmi rendszert

Szülők és civil szervezetek demonstráltak az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A gyermekvédelmi rendszer hibái ellen tiltakoztak és petíciót adtak át a minisztérium képviselőjének. Szerintük Magyarországon a legtöbb gyerek azért kerül állami gondozásba, mert a szülei szegények. Pedig törvény is tiltja, hogy kizárólag anyagi okok miatt gyerekeket szakítsanak el a családjuktól. A minisztériumot hiába kerestük.

Káosz a szakoktatásban - mi a kiút?

Rossz vagy jó – nem lehet tudni, mert egyelőre minden a kapkodás és az előkészítés hiányosságairól szól a hirtelen bevezetett új szakoktatási rendszerben. A lényeg: aki nem gimnáziumban tanul tovább, az a továbbtanulás mellett és közben szerezzen magának szakmát, hogy valamikor enyhüljön a fokozódó magyar munkaerőhiány. Ki mondaná, hogy ez nem jó cél? Na de a részletek!

Rossz időben alig kapnak pénzt a közmunkások

Ha esik az eső, és nem tudnak dolgozni, aznapra csak félpénz jár – ezt állítják közmunkások. Több Nógrád megyei településen úgy próbálják megoldani a problémát a polgármesterek, hogy az esős napokon benti munkát keresnek az embereknek. Kerestük a kormányt, hogy megtudjuk, miért csak csökkentett pénz jár ilyenkor a közmunkásoknak, és terveznek-e változtatni a rendszeren, de adásunkig nem kaptunk választ.

Januártól átalakul a bölcsődei rendszer

Négyféle bölcsődéből választhatnak a szülők januártól: ezt a Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár jelentette be. Teljesen átalakul a rendszer; az önkormányzatoknak például már akkor is meg kell szervezni a bölcsődei ellátást, ha csak 5 gyerek szülei igénylik azt. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezeténél azt mondják, ez akkor lesz sikeres, ha minden gyerek ugyanolyan színvonalú ellátást kap.

A sztárválásokat szigorúan kell időzíteni!

A celebek a kapcsolatuk végét sem csak úgy jelentik be. Ezek mögött egy hollywoodi ügyvédnő által kidolgozott rendszer húzódik meg. Azt vallja, hogy például karácsonykor azért sem jó bejelenteni a végső szakítást, mert az a szeretetről szól, és a celebeket éltető rajongók könnyen elpártolhatnak tőlük. Tudatos módszer, amit világszerte, így Magyarországon is egyre inkább alkalmaznak a hírességek.

Az eredmény érdekében mindent szabad?

Kiss László egykori tanítványa azért vállalta az interjút, mert szerinte az erőszak és a kiszolgáltatottság ma is jelen van életünkben, gyerekeink életében, és nem csak a versenysportban. Noémi ma már kétgyerekes anyuka, írónő, aki uszodai élményeit először az interneten idézte fel. Azt mondja meglepően sok egykori fiú versenytársa is reagált az írásaira, mindannyian megerősítették abban, hogy mennyire fontos végre minderről beszélni.    

Diákok is tüntetnek a tanárokkal szerdán

Nemcsak tanárok, hanem diákok is tüntetnek jövő szerdán a közoktatás állapota miatt. A tiltakozás az interneten szerveződik. Az egyik ötletgazda, egy gimnazista szerint használhatatlan dolgokat tanítanak az iskolában, ezért állnak ki a tiltakozó pedagógusok mellett. A Tanítanék Mozgalom szerint több mint száz intézményben tartanak egyórás munkabeszüntetést. A Köznevelési Államtitkárság szerint a diákokat politikai célokra használják, az oktatási rendszer átalakításán pedig már dolgoznak.
 

Több ezren tüntettek a közoktatásért

Megtelt a Kossuth tér. A zuhogó eső ellenére több ezren tüntettek szombaton a közoktatásért. A pedagógusok mellett tanulók, szülők és több szakszervezet is szót emelt. A Pedagógus Szakszervezet 25 pontos követelésben fogalmazta meg, hogy mit várnak a jelenlegi rendszertől. A szervezet elnöke azt mondta a fél és látszatmegoldások már nem elegendőek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pedig azt mondta, ha más megoldás nincs, sztrájkra szólítanak fel mindenkit.


 

A miskolci tanárok nem elégedettek

Nem javítgatni kell az oktatás rendszerén, hanem teljesen újra van szükség - ezt mondta híradónknak az emberi erőforrások miniszterének tegnapi ígéreteiről a miskolci tiltakozó akciót indító tanárok egyike. Balog Zoltán és a köznevelési államtitkár csökkenő adminisztrációról, és az úgynevezett köznevelési kerekasztal összehívásáról beszélt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint viszont a bürokráciacsökkentés nem oldja meg a legsürgősebb gondokat.

Gabiéknak végre van egy-két óra szabadidejük

Miután Mártont sikeresen beadták a napközibe, Gabi és Ámi futni indult, majd otthon nyugodt körülmények között pihenték ki a szülőséggel járó fáradtságot. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Volt egy magyar közoktatás, az elmúlt öt évben lett egy másik

A radikális átszervezés és központosítás erősen ellentmondásos. A lényeg: létrejött egy KLIK nevű központi szuperintézmény, amely 3 ezer iskola működéséért és több mint egy millió diák oktatásáért felel, egy monstrum, amely 120 ezer pedagógus és 30 ezer iskolai alkalmazott munkáját irányítja. Vendégünk a KLIK-ért is felelős köznevelési államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit.

Átalakul a kórházi rendszer

Az államtitkár szerint átalakítják a kórházi rendszert, de intézményt nem zárnak be. A tartozásokat ugyan átvállalja a kormány, cserébe nem lehet újabb. Lehet a kórház több műtétre képes, de tartani kell a jelenlegi korlátokat. Igaz, a műtétekért  járó pénzt megemelnék. Mi lesz mindebből sokkal több pénz nélkül, kérdezzük Sinkó Eszter közgazdászt és Rácz Jenő kórházigazgatót.

XXI. század 13-01-15


szerző:
2013.01.16. 00:05
XXI. század 13-01-15

XXI. század: Főleg politikai foglyokat akasztottak. Úgy bántak velük, mint a sorozatgyilkosokkal. A hóhér 12 másodperc alatt végzett. Amikor korszakok és rendszerek váltották egymást, de a halálbüntetés természetes maradt. A véres XX. század mérlege a XXI. században.

XXI. század 11-12-13


szerző:
2011.12.13. 23:10
XXI. század 11-12-13

XXI. század: A Queen szárnyashajóval érkezett Budapestre. A fővárosi pártbizottság és a rendőrség balhétól tartott. A Népstadionban nem volt áram. A csernobili robbanás után három hónappal érkezett Freddie Mercury Magyarországra, a sugárzástól nem félt. - Mit keres a Kőbányai Világos a fekete urnák mögött a Munkásmozgalmi Panteonban, a kommunista rendszer egykori hőseinek kriptájában? Hogy milyen a retrofíling a sírok között a kriptában, megmutatjuk, mert bekéredzkedtünk!

Hódít a

Nincs félreértés: a mostani rendszerről szól a "Nem tetszik a rendszer" című dal. Ezt mondja a dal előadója.

Legfőbb bizalmasa faképnél hagyta Kadhafit

Elpártolt Kadhafitól a líbiai vezér egyik legfőbb bizalmasa, a rezsim eddigi külügyminisztere.

Magyar zsaruk a cyberbűnözők nyomában

A Nemzeti Nyomozó Iroda külön osztálya veszi fel a harcot a csúcstechnikával felszerelt bűnözőkkel.

Gyönyörű világ tárult fel a Pilisben

Van olyan része, ahová csak négykézláb lehet eljutni. Van ahová még úgyse.

Egyedülálló módszer a bringatolvajok ellen

Lefényképezik és regisztrálják a bringákat egy adatbázisban Győrszentivánon, így könnyebb a nyomukra bukkanni.

Több milliárdos fejlesztés a mentőknél

Három és félmilliárd forintos fejlesztés kezdődik az Országos Mentőszolgálat segélyhívó- és mentésirányítási rendszerének modernizálására.

Kőkorszaki katedrális Szemelynél

A legnagyobb körárok rendszerre bukkantak a régészek a Szemelynél.

Egyedülálló könyvtárrendszer Szegeden

Átadták az ország első önkiszolgáló könyvtárrendszerét a Szegedi Tudományegyetemen.

Kiszorítanák az autósokat Győrből

Ősztől már csak kapukon át, erre jogosító kártyával lehet autóval megközelíteni a legtöbb sétálóutcát.

A választási rendszer


szerző:
2010.03.28. 18:15
A választási rendszer

A magyar választási rendszer nem egyszerű, de szavazni nem nehéz.

A buktatási rendszeren változtatna a Fidesz

Ha buktatni akarnak alsóban, ahhoz most a szülőnek is bele kell egyeznie. Ezt szeretné megváltoztatni a a Fidesz valamikor a közeljövőben.

Elúszott a pénz a Rác fürdőből?

A beruházás 7 éve húzódik és eddig 6 milliárd forintba került. A gyanú szerint a felújítással a Fővárosi Önkormányzatot jelentős kár érte.

Meghosszabbították a jelentkezés határidejét

Sokan hagyták az utolsó órákra a felvételi jelentkezést, így hétfő este akadozott a felvi.hu.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való