KERESÉS search-close

rendelet

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rendelet"

 Kötelező lesz az alkoholszonda!

Kötelező lesz a tolatóradar és az indításgátló alkoholszonda is, sok más vezetést segítő berendezéssel együtt 2022-től. Az Európai Parlament elfogadta azt a rendeletet, ami szerint három év múlva már csak a most elfogadott biztonsági és vezetést támogató eszközökkel lehet új autókat gyártani. A becslések szerint ezekkel a szigorításokkal körülbelül húsz százalékkal csökkenne a halálos balesetek száma az unióban.

Megsemmisíthetik a hajléktalanok holmijait

Elvehetik, és ha nem eltárolhatóak, akár meg is semmisíthetik a hajléktalanok homijait egy nemrég megjelent rendelet szerint. A tárolás az önkormányzatok vagy rendőrség feladata lesz. Ez azokat hajléktalanokat érinti, akik október 15-e után is az utcán élnek. Ekkortól ez már tilos lesz.

Boltok: engedély kell az átépítéshez

Ezentúl a legkisebb átépítéshez, felújításhoz is hatósági engedély kell a 400 négyzetméternél nagyobb boltokban. Az újabb kormányzati szigorítással a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a vásárlók és az áruházláncok is rosszabbul járnak.

Nemzeti nevelés jön az óvodában

Szeptembertől az óvodákban is elkezdődik a nemzeti nevelés. Másfél hete módosította a kormány az óvodai nevelésről szóló rendeletét. Az óvónőknek nagyobb hangsúlyt kell majd helyezniük például a "nemzeti identitástudat", és a "keresztény értékek" megismertetésére.

Újabb milliós családtámogatás

Egymillió forintot átvállal a kormány azoknak a családoknak a jelzáloghiteléből, amelyek jövőre vállalnak harmadik gyereket - az erről szóló rendeletet szerdán fogadta el a kormány. A támogatás a háromnál több gyerekes családoknak is jár, de csak újabb gyerek születése esetén.

Kocsmaadó: kevesebb a bevétel

Több százmilliós bevételt terveztek, de ennek csak a töredéke folyt be a fővárosi bulinegyed kocsmáira kivetett adóból - írta meg a 24.hu. Tavaly például 11 milliót szedett be az önkormányzat a szórakozóhelyektől. A cél az volt, hogy ebből a pénzből fizessék a belváros takarítását. Az ott élők szerint most kiderült, nem az adó jelenti a megoldást. Az önkormányzat új rendeleten dolgozik.

Szeptembertől a 3 éves gyermekek nyelvi szűrése is kötelező lesz!

Szeptember 1-től új pedagógiai szakszolgálati rendelet lép hatályba: kötelező lesz minden harmadik évet betöltött gyerek nyelvi szűrése. De vajon mi a célja ennek a prevenciónak? Fehérné Kovács Zsuzsannával, az MLSZSZ elnökével beszélgettünk! 

A járdafestés ellen hozhatnak rendeletet

A járdafestés ellen hozhatnak rendeletet Kaposváron. A Kétfarkú Kutya Párt a somogyi megyeszékhelyen is kifestette a repedezett járdákat. A rendelet miatt a városban megbüntethetik majd azokat, akik részt vesznek az ilyen akciókban. Az önkormányzat az RTL Híradónak úgy reagált: a kaposváriak nem tűrik a rongálást, és ők folyamatosan újítják fel a járdákat.

Visszavonják az időkorlátos padhasználatról szóló rendeletet

Visszavonja a kakucsi képviselőtestület az időkorlátos padhasználatról szóló rendeletét. Erről a önkormányzat jogi bizottságának elnöke tájékoztatta adásunk előtt az RTL Híradót. Kedden számoltunk be arról, hogy egy új rendelet szerint egy nap alatt, összesen maximum egy órát lehet a falu buszmegállóinak padján tölteni. Aki ezt megszegi, akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat. Az általunk kérdezett jogász szerint a rendelet sérti az Alaptörvényt.

Donald Trump beváltja a fenyegetéseit?!

Donald Trump 45. amerikai elnök első hete nem várt mennyiségű rendeletet hozott, pedig se a kabinetje, sem pedig a minisztériumi kinevezések nincsenek még meg. Hatalmas döntések viszont már vannak.

Trump orrára koppintottak


szerző:
2017.01.29. 18:30
Trump orrára koppintottak

Egy nap után felfüggesztette a bíróság Donald Trump rendeletét, amely hét muszlim országból megtiltotta a beutazást az Egyesült Államokba. A bíróság döntése szerint azok nem utasíthatók ki, akik az elnöki döntés érvénybe lépésekor már úton voltak, de csak az amerikai repülőterekig juthattak. Trump rendelete több nemzetközi repülőtéren óriási káoszt okozott, többeket a repülőtereken tartóztattak le. A rendelet világszerte nagy felháborodást keltett.

Tüntettek a kutyások Kőbányán

Kutyákkal tüntettek a kőbányaiak. Azért vonultak az utcára, mert nem értenek egyet az önkormányzat döntésével, ami gyakorlatilag kitiltaná a kutyákat valamennyi kerületi parkból. A résztvevők egy petíciót akartak átadni a kerület polgármesterének, ő viszont nem jelent meg a városházán.  Az RTL Híradónak telefonon azt mondta: nem volt ideje, és szerinte minden kutyás jobban jár az új rendelettel.

Megsemmisítik a mezőhegyesi árveréseket

Hiába adta el néhány hónapja az állam, mégsem lesz a vevőké a Mezőhegyesi Ménesbirtok majdnem ezer hektárnyi földterülete. A kormány ugyanis egy rendelettel felülírta az árverések eredményeit. Az LMP szerint azért, mert a kormánynak nem tetsző gazdák nyerték el a földeket. A kormánybiztos szerint erről szó nincs és nem éri kár a nyertes gazdákat.

300 ezer autót is leállíthatnak a szmog esetén

Szigorítottak a budapesti  szmog-rendeleten, márciustól több százezer autót kell leállítani, ha szennyezett levegő miatt szmogriadót rendel el a főpolgármester. Most 50-70 ezer autót érint a korlátozás, egy hónap múlva ez a szám elérheti a 300 ezret.

Korlátozások terrorveszély esetére

Korlátozhatná a kormány a külföldre utazást, az internetforgalmat, a postai levelezést, és a gyülekezési szabadságot is terrorveszély esetén. Ehhez a parlament sem kellene, rendeletben hirdethetnék ki a terrorfenyegetettséget, és ilyenkor a honvédséget is alkalmazhatnák, belföldön is. Így módosítaná a kormány az Alkotmányt - ehhez kérték kedden a parlamenti pártok támogatását. A Jobbik még megfontolja, hogy támogatja-e a javaslatot, az LMP szerint azonban az jelenlegi formájában elfogadhatatlan.

Az illegállis határátlépés mától már bűncselekmény

Kedden délben rendőri erősítés érkezett a röszkei határátkelőhöz, a menekülteket hangosbemondón tájékoztatták arab tolmácsok segítségével a helyzetről. Mától bezárultak a kapuk, ahol a szerb határszakaszon hétfőn még 8850 menekült átjutott.

Lezárták a röszkei határátkelőt, több százan rekedtek a szerb oldalon

Hatályba lépett déltől a tömeges bevándorlás miatt kialakult válsághelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet, mely Bács-Kiskun és Csongrád megyére érvényes. A rendelet március 15-ig él, de meg lehet hosszabbítani, akár többször is.

Ezentúl csak kondenzációs kazánokkal fűthetünk

Betiltja egy uniós rendelet a hagyományos kazánokat, ezért a nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt - az erről szóló rendelet várhatóan szeptember 1-jén, azaz holnap lép hatályba. Mit jelent ez a fogyasztókra nézve és hogy bírják majd a kereskedők az ezt követő rohamot, na meg hogyan hat ez az árakra, mennyire mélyen kell majd a fogyaztóknak a zsebükbe nyúlni az idei fűtési szezon előtt? Ebben volt segítségünkre Versits Tamás, épületgépész-mérnök.

Zöldjelzést kaphat a gyöngytyúk-vadászat

Szeptembertől vadászhatóak lennének az erdőkben a gyöngytyúkok egy rendeletmódosítás szerint. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vezette Vadászati Védegylet azt mondja, erre azért van szükség, mert így nem lenne baj, ha a fácánvadászat közben a vadász mellélő.

Megint tüntetnek a taxisok

Ismét demonstrációt tartanak a taxisok, az akció célja, hogy megsürgessék a rendeletet, ami szabályozza a közösség fuvarszervezőket. Hogy pontosan mit szeretnének elérni, arról Metál Zoltánt, az Országos Taxis Szövetség elnökét kérdeztük.

Nem szólalhatott fel a hajléktalan asszony

Nem adott szót a főpolgármester a Város Mindenkié aktivistájának a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén, ahol a hajléktalanok kitiltásáról szóló rendelet módosításáról szavaztak. A tiltakozók azt akarták elérni, hogy a közgyűlés ne módosítsa, hanem utasítsa el a rendeletet. A képviselőtestület végül hét kerületnél megszavazta a módosítást. Az LMP szerint inkább szociális bérlakásokra lenne szükség. Tarlós István főpolgármester azt mondta, ennyi bérlakás nincs.

Sok autós keveri az útdíj-kategóriákat

Az útdíjrendelet módosítása óta eltelt három hónapban a NÚSZ tapasztalatai szerint az autósok egyik leggyakoribb tévesztése az volt, hogy a fizetős útszakaszokon a januártól már D2-es kategóriába tartozó járművekre D1-es kategóriában váltottak e-matricát. Ez a szabályozás értelmében jogosulatlan úthasználatnak minősül, és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után. Hogy milyen más tévesztések vannak, és mik az elmúlt hetek, hónapok tapasztalatai, arról a szóvivőt kérdeztük. 

Még mindig sok a kérdés a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban

Március 15-én életbe lépett a rendelet a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban, de még a bevásárlóközpontok vezetői sem tudják pontosan, hogy mi lesz a plázákkal és a bennük lévő üzletekkel. A kérdéseikről és a vásárlási szokások várható alakulásáról beszélgettünk Balatoni Judittal, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkárával.

Plázák a vasárnapi nyitvatartás mellett

Különleges bánásmódot kérnének a plázák, hogy üzleteik vasárnap is nyitva tarthassanak - ezt a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára mondta. Balatoni Judit szerint konkrét lépéseket csak akkor tudnak majd tenni, ha a kormány megalkotja a rendeletet, amely a vasárnapi zárvatartást szabályozza. 

Januártól új kukaszabályok léptek életbe

Kiderítettük, hogy mit tartalmaz az új rendelet, mire kötelezik a szolgáltatót és hogyan kell elhelyezni a hulladékokat a gyűjtőedényekben.

Börtön vár a sporthuligánokra?


szerző:
2011.06.22. 18:56
Börtön vár a sporthuligánokra?

Szeptembertől akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik azokat, akik megzavarnak egy sportrendezvényt.

A jogszabályok ellen riszáltak a zöldek

A zöldek ifjúsági szervezete tánccal tiltakozott egy frankfurti rendelet ellen, amely tiltja a nyilvános táncot.

Otthon születettek találkozója


szerző:
2011.04.10. 19:36
Otthon születettek találkozója

A legfiatalabb résztvevő pár hetes volt, a legidősebb pedig huszonegy éves. Vasárnap tartották az otthonszületett gyerekek találkozóját.

Csendrendelet Kazincbarcikán


szerző:
2011.01.09. 18:10
Csendrendelet Kazincbarcikán

Korlátozná a vendéglátóhelyek nyitva tartását a kazincbarcikai önkormányzat.

Otthonszülés: Csak feltételekkel

Ha szövődménymentes a terhesség, egészséges az anya, és van a közelben kórház, akkor lehet szó otthonszülésről.

Kukába nyúlni tilos a VIII. kerületben

A szeméttárolók tartalmának kiszórása köztisztasági és közegészségügyi szempontból is kifogásolható.

Módosul a szmogrendelet


szerző:
2010.08.06. 08:26
Módosul a szmogrendelet

Ezentúl a járművek környezetvédelmi besorolását fogják figyelembe venni, ha korlátozást kell bevezetni.

Szmogriadó beálltakor új szankciók várhatók

4 szín szerint osztályozzák majd a kocsikat, s eszerint korlátozzák majd közlekedésüket szmogriadó esetén.

Szikszó polgármestere is elégedetlen

Csak azok kapnak állami támogatást, akiknek összedőlt a háza az árvíz miatt.

Mindenkinek joga van a guberáláshoz

Alkotmányellenes a guberálást tiltó rendelet Kaposváron az ombudsman szerint. A polgármester nem ért egyet az állásfoglalással.

Gördeszkások demonstráltak a flaszterért

Győr belvárosában több mint száz fiatal gyűlt össze, hogy az önkormányzat rendelete ellen tüntessenek.

Egész nap figyelhetik a házi őrizeteseket

Szombattól a bíróság kérésére akár nyomkövetőt is elhelyezhetnek a gyanúsítottakon.

Kitiltják a gördeszkásokat Győrből

Az önkormányzat rendelettel tiltja meg a gördeszkázást a belvárosban, így óvja a köztereket.

A miniszterrel vitáztak az orvosjelöltek

Az álláspontokat nyilvános vitán ütköztették, de egyetértésre nem jutottak.

Tilos a gömbakvárium és a kerek kalitka is

Március egytől lép életbe az az új kormányrendelet, amely a társállatok tartását szabályozza.

Rendelettel lehetetlenítik el a hazai sípályákat

A sípályák nem tudják megfizetni a kért vasútbiztonsági tanúsítványt.

Elfogadták a szociális kártyát Monokon

Nem vásárolhatnak alkoholt és dohányt segélyükből élők a rendelet szerint.

Nem kell izzókészlet az autóba


szerző:
2009.09.27. 20:14
Nem kell izzókészlet az autóba

Az egészségügyi dobozoknál is könnyítést vezetnek be október elsejétől.

Módosítanának a parkolási rendeleten

A mozgássültek parkolóhelyeinek elfoglalásakor nincs mérlegelésre lehetőség. Ezen változtatnának.

Alkotmánysértő parkolási rendelet

Várjuk parkolással kapcsolatos történeteiket, beszámolóikat, videóikat, képeiket!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való