KERESÉS search-close

reklámadó

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "reklámadó"

Felfüggesztik a reklámadót – a gazdasági akcióterv részletei

Csökken a szociális hozzájárulási adó és a kisvállalkozások terhe, felfüggesztik a reklámadót - bejelentette a pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi akcióterv részleteit, amiről Orbán Viktor hétfőn beszélt a Parlamentben. Varga Mihály szerint a 13 plusz egy pontból álló csomaggal megőrizhető a magyar gazdasági növekedés lendülete. A szocialisták azt mondják, az akcióterv nem elég ahhoz, hogy a kormány elérje célját, vagyis, hogy 2 százalékponttal az uniós átlag felett bővüljön a magyar gazdaság.

A reklámpiac 2017-es alakulása Magyarországon

A hazai reklámpiac 2008-ig dinamikusan növekedett, a válság óta viszont csökkent. Három éve ismét pozitív a tendencia, tavaly ráadásul 11%-os volt az emelkedés.

Veszélybe kerülhet a médiapiac

A teljes magyar médiapiac veszélybe kerül a kormány reklámadó-emelése miatt – véli a Magyar Reklámszövetség. A kormány szerint viszont a cégek idén még jól is járnak, hiszen visszakapják az elmúlt években befizetett adó összegét. Csakhogy a szakmai szövetség szerint ezt az emeléssel alig egy éven belül újra beszedi a kormány, az új adókulcs pedig olyan magas lesz, amit nem lehet kigazdálkodni. A DK szerint a reklámadónak nincs érdemi gazdasági hatása, a sajtószabadság elleni támadásról szól.

Lázár: Még nem dőlt el


szerző:
2017.03.30. 18:41
Lázár: Még nem dőlt el

Még nem dőlt el Lázár János szerint, hogy hosszú távon is 9 százalékos lesz-e a reklámadó egységes kulcsa. A miniszter szerint annak ellenére meg kell várni az adótörvények elfogadását, hogy a kormány törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy az eddigi 5 egész 3 tized százalékról 9 százalékra emelkedjen a árbevétel alapján számított adó mértéke. 100 milliós bevétel alatt továbbra sem kellene fizetni. A Reklámszövetség attól tart, az adóemelés miatt vállalkozások mehetnek tönkre.

Jelentősen emelnék a reklámadót

Majdnem a duplájára emelné a kormány a reklámadót. A nemzetgazdasági miniszter által benyújtott javaslat szerint júniustól 5,3  százalékról 9 százalékra emelkedne a 100 millió forintos árbevétel feletti cégek reklámadója. A reklámszövetség szerint a magasabb adó miatt jövőre vállalkozások mehetnek tönkre. Az MSZP is így látja, szerintük csak azok a cégek maradnának meg, amelyek sok állami hirdetést kapnak. A kormány álláspontja szerint a cégek idén még nyernek is a módosítással.

Módosítani kell a reklámadót

Ellentétes az uniós joggal a reklámadó, ezt mondta ki az Európai Bizottság másfél évvel ezelőtt elindított, most lezárult vizsgálata. Kifogásolják, hogy a törvény különbséget tesz a médiacégek között a bevételeik alapján, és szerintük szabálytalan, hogy a veszteséges vállalkozásoknak, például a Tv2-nek kevesebbet kellett fizetniük. A kormány azt mondja: megvédik a reklámadót.

Június


szerző:
2014.12.25. 19:00
Június

Júniusban L. Simon László államtitkár javaslatára, a szakma egységes tiltakozása ellenére, bevezették a médiaadót. Bár a kormány először tagadta, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter később elismerte: a médiaadót kifejezetten az RTL csoportra szabva vezették be. A törvény elfogadása óta már fizetni is kellett az adó két részletét, és kiderült: bár az RTL Csoport a hazai reklámbevételek mindösse 13 és fél százalékát kapja, az adónak több mint 83 százalékát kell befizetnie.

„Politikai nyomás, aránytalan adók”

Túl magas büntetések, politikai nyomás és aránytalan adók veszélyeztetik a magyar média függetlenségét - egyebek között ilyen bírálatokat is tartalmaz az Európa Tanács emberi jogi biztosának Magyarországról szóló jelentése.
 

L. Simon: Az igazság odaát van


szerző:
2014.11.14. 18:35
L. Simon: Az igazság odaát van

Ezt mondta a csak az RTL Csoportot érintő médiaadó emelésről L. Simon László. A miniszterelnökség államtitkára támogatja az adóemelést, de arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért változtatott hirtelen eddigi álláspontján a kormány.
 

„Maffiamódszer és büntetés”

Az ellenzék az RTL büntetéséről és a kormány maffia-módszeréről beszél - több százmillió forintos terhet jelent az RTL Csoportnak, hogy a kabinet korábbi ígérete ellenére megemeli a reklámadó legfelső kulcsát.
 

Csak az RTL-t sújtja a médiaadó emelése

40 százalékról 50 százalékra emelik jövőre a médiaadó felső kulcsát, ami kizárólag az RTL-t érinti. A módosító javaslatot hajnali háromkor nyújtották be a parlamentnek, és már ma szavazott is róla a törvényalkotási bizottság. A szocialisták tiltakozásul kivonultak az ülésről.
 

Saját oldaláról is bírálják a Fideszt

Erősen kritizálták hétfő este Strassbourgban az Orbán kormány médiapolitikáját, valamint a reklámadót. A magyar média helyzetéről tartott nyilvános meghallgatáson egy Európai Néppárti, konzervatív politikus, Frank Engel fogalmazott a legélesebben. Azt mondta, a magyar helyzet nagyon veszélyes, és az Unió tagjainak el kellene fogadniuk az uniós játékszabályokat.
 

Lázár: A reklámadó az RTL-lel van összefüggésben

Azért vezették be a médiaadót, hogy az RTL fizessen- erről beszélt Lázár János az ATV-ben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a műsorvezető kérdésére úgy fogalmazott, a médiaadónak nincs köze az Orbán-Simicska háborúhoz csak ahhoz, hogy az RTL - szerinte - évek óta nem fizet rendesen adót.
 

Deutsch: Poltikai oka is van a reklámadónak

Deutsch Tamás szerint a kormány politikai fegyverként használta a reklámadót. Ezt a Fidesz európai parlamenti képviselője nyilatkozta a Népszabadságnak.

 

Adó terheli a reklámbevételeket a jövőben

A reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után adót kell fizetni a jövőben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való