KERESÉS search-close

rejtély

49 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rejtély"

Rejtélyes eltűnések: 2700 embert keresnek Magyarországon a hatóságok

Egyelőre semmi nyoma annak a két autókkal foglalkozó vállalkozónak, akik május elején egymás után tűntek el. Egyikük maglódi otthona elől tűnt el kutyájával együtt. Luxusterepjáróját később valaki visszavitte a házához. A kutyát pedig épségben megtalálták. A rendőrök szerint elrabolhatták. A másik vállalkozónak Újpesten, egy erdő mellett veszett nyoma: az ő ügyében gyilkosság miatt nyomoznak.

Hol és hogyan halt meg Petőfi? - a legnagyobb magyar történelmi rejtély nyomában

Még a rokonok között sincs egyetértés a magyar irodalom egyik legrejtélyesebb eltűnésével kapcsolatban. Petőfi Sándornak ma körülbelül 200 leszármazottja él világszerte, mégis mindenki tudni szeretné az igazságot: mi történt a költővel 1849-ben, a segesvári csata után? A leszármazottak ezért közösen petíciót írtak , hogy végre megoldódjon a legnagyobb magyar történelmi rejtély.

Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta Heyman Éva naplóját?

Hogyan kerül egy Auschwitzban megölt tizenhárom éves magyar lány története az internetre? Az Instagramon másfél millióan úgy követik a második világháború szörnyű eseményeit, mintha ma tenné fel Heyman Éva a szelfiket, bejegyzéseket. Sokan felháborodva kérdezik, hogyan kerülhet a holokauszt így az Instagramra. Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta a naplót? Mi köze van egy budapesti ház padlásán talált filmes naplónak ehhez?
A Heyman Éva rejtélyről, Deák Krisztina filmrendező ide kattintva még több részletet árul el.

Titokzatos szállítmány érkezett Ökörapátiba!

Nocsak! Vajon kitől érkezett ez a rengeteg cucc Tibiékhez? Csak nem...?!

Rejtély a Star Wars rajongóknak

Rejtély foglalkoztatja a Csillagok háborúja rajongóit világszerte, miután megjelent a legutóbbi trilógia zárórészének előzetese.  A film címe ugyanis Skywalker felemelkedése. Ám Luke Skywalker meghalt az előző részben, és a rajongók nem értik a dolgot. Azt gondolják, hogy egy különleges meglepetés vár rájuk a december 20-i világpremieren.

Dia nem érti, ki ez a titokzatos nő Szláven életében

Előkerült egy régi fotó, amin egy nő látható: vajon ki lehet az, és mi köze van Szlávenhez...?

A maláj gép rejtélye


szerző:
2019.03.08. 19:55
A maláj gép rejtélye

Éppen 5 éve, hogy az Indiai-óceán felett eltűnt egy maláj gép. A kapitány szándékosan vitte halálba utasait? Vagy valaki eltérítette a gépet? A repülés történetének még mindig ez az egyik legnagyobb rejtélye.

Vajon kinek a rokonai a titokzatos vendégek?

A panzió idősebb vendégei nem véletlenül érkeztek Ökörapátiba: unokájukat akarják megismerni! Vajon ki lehet az?

Eltűnt a Drága örökösök Valija!

Kata és Tibi Vali utáni nyomozásuk közben egészen pesti lakásukig jutnak, ahol azonban olyasmit találnak, amire nem számítottak volna... vajon hová tűnt Vali?!

Megoldódott a rejtély: ezért kocka alakú a wombatok ürüléke

Egy amerikai kutatónak sikerült tudományos választ adnia egy mindeddig megmagyarázhatatlannak tűnő kérdésre - egészen konkrétan arra, hogy mitől kocka alakú a wombatok ürüléke. A cuki plüssfigurára emlékeztető ausztrál erszényes ugyanis az egyetlen ismert élőlény, amely természetesen képes produkálni a szögletes mértani idomot. A tudományos áttörés akár az építészetben is kamatoztatható lehet.

Megoldódott a VV9 egyik legnagyobb rejtélye!

Csoki kezdte, de már a játék eleje óta mindenki használja. Vivien még csak hallott róla, de sosem mert rákérdezni. Mi az?

Menyország, pokol, szellemek: mi lesz velünk a halál után?

Létezik mennyország? Ha van, hogy néz ki a pokol? Szellemek is járnak közöttünk és egyáltalán feltámadunk valamikor? A világ egyik legnagyobb rejtélye, hogy mi lesz velünk az élet után. Kultúrák, vallások, tudósok mind máshogy gondolják, amit igazából valószínűleg soha senki nem tud majd megmondani.

Elesett, másnap meghalt a fiú

Meghalt egy 11 éves kisfiú Nyírmadán. Az iskolába készült reggel, amikor hirtelen otthonában összeesett. Előző nap az iskolában leesett a lépcsőn, ezután a nevelő anyja kórházba is vitte, de onnan hazaengedték őket.  Szerdán azonnal mentőt hívtak a gyermekhez, amikor rosszul lett. Mentőhelikopter is érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség nyomoz a fiú halálával kapcsolatban.

Feldarabolták az újságírót?

A török média szerint megölték és feldarabolták azt az ellenzéki szaúdi újságírót, aki nyomtalanul eltűnt, miután bement az ország isztambuli főkonzulátusára. Ezt a térfigyelő kamerák felvételeire alapozzák, amelyeken nem látszik, hogy a férfi kijönne onnan. A szaúdi vezetés tagadja a vádat, azt viszont nem tudják megmagyarázni, mi történt a férfival.

Bámulatos: a bombázást is túlélte a krónika

Bombázás, tűzvihar, rejtegetés - filmbe illő viszontagságok után kerülhetett vissza Székelyföldre az egyik első magyar nyelven kiadott krónikánk. A háború végén nyugatra menekítették volna a sepsiszentgyörgyi múzeum páratlan kincseit, ám egy bombatámadáskor kigyulladt az egész szerelvény. Egy vasutasnak köszönhető, hogy a Székely-krónika megmenekült.

Exkluzív: megszólalt a gyanúsított, B. László nagybátyja

Az elmúlt év legrejtélyesebb ügye, ami a Való Világból megismert Fannival történt. Tavalyi eltűnése óta semmi nyoma nincs a lánynak, csupán találgatások vannak. Miközben egymásra mutogatnak az ügyvédek a rendőrség egy fontos bejelentésre készül. Először a Fókuszban szólal meg a gyanúsított, B. László nagybátyja.

64 éve tűnt el, a Facebook oldotta meg a rejtélyt

Megoldódott egy 13 éves rejtély Olaszországban. 2005-ben találták meg egy ismeretlen maradványait, sífelszerelésével, személyes tárgyaival az olasz Alpokban.

 

Ha nincs holttest, lehet-e gyilkosságról beszélni?

Eltűnt személyek, rejtélyes gyilkosságok, megoldott vagy épp megoldatlan ügyek. Az elkövetés módszere és a helyszín minden esetben más, de egy valami közös a történetekben. A holttestek soha nem kerültek elő. A Farkas Helga ügy mára elévült, Novozánszki Fannit november vége óta nem találják. De, ha holttest nincs, akkor gyilkos sincs?

Rejtélyes üzeneteket küldött a gyönyörű hollywoodi színésznő

Minden egy gyerekjátékkal kezdődött. Különös posztját közösségi oldalán osztotta meg, ami egy ártatlan akasztófának tűnt. Ám akik jól figyeltek, észre vehették, hogy ez bizony egy komoly üzenet. Az események pedig azóta csak tovább gyűrűztek…

Megbukott a hazugságvizsgálaton VV Fanni feltehető gyilkosa

Megbukott a poligráfos, azaz a hazugságvizsgálaton B. László, akit Novozánszky Fanni megölésével gyanúsítanak. A Blikk információja szerint azokra a kérdésekre kellet válaszolnia a decemberben letartóztatott férfinak, hogy mi történt Fanni eltűnésének pillanatában, hol járt a következő napokban, illetve, hogy megölte-e a lányt.

 

A barátnőm még mindig a volt férjét szereti?

Józsi egyre inkább arra gyanakodik, hogy a barátnőjenek még mindig tart a viszonya az ex férjével. Vajon a nő miért beszélget naponta többször a volt párjával? Vajon miért nem hangosítja ki ilyenkor a telefont? Pláne, ha Józsi még meg is kéri rá…

Elképzelhető, hogy VV Fanni testét találták meg?

Már az osztrák lapok sem zárják ki, hogy talán a novemberben eltűnt Novozánszki Fanni holtteste került elő a Fertő tóból, de ezt egyelőre nem tudták megerősíteni. A Fanni megölésével gyanúsított B. László sajtóhírek szerint Bécsben is megfordult az őrizetbe vétele előtt.

 

Tíz nap múlva itt van a világvége?

A hívők szerint április 23-án éjszaka megjelenik az égbolton a Niburu nevű halálbolygó, ami elpusztítja a Földet. Az elmélet egy keresztény számmisztikustól, David Meade-től származik, aki meggyőződéssel állítja, hogy ez a kisbolygó ütközni fog a Földdel, és kitör a harmadik világháború.

 

Így érez Fanni édesanyja a váratlan levél után

Megtörte a csendet közel 3 hónap után VV Fanni anyukája. Katalin telefonon adott interjút a Fókusznak. Mesélt érzéseiről, gondolatairól, a felröppent álhírekről, a gyanúsítottról, a csütörtökön a szerkesztőségbe eljuttatott levélről és vallomásról.

 

REJTÉLY: Kósa Lajos sofőrje miatt rúghatták ki?

Molnár József biztonsági őrt azután küldték el állásából, miután Kósa Lajos sofőrje megkarcolta a hivatali autót.

Ki lesz a negyedik mentor az X-Faktorban?

Hetek óta találgatják a sajtóban, hogy ki lesz az X-Faktor három férfi mentora mellett a negyedik ítész. Az X-Faktor válogatói már javában tartanak, a szerkesztők járják az országot és határon túl is keresik a tehetségeket. A negyedik mentor kilétére pedig nemsokára fény derül.

 

Emlékeztek még erre a Deák téri rejtélyre?

Pontosan két évvel ezelőtt, ezen a napon egy hatalmas sporttáskát kerített körbe a rendőrség Budapest egyik legforgalmasabb pontján. A titokzatos táska tartalmára minden járókelő kíváncsi volt, még az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői is döbbenten találgatták, vajon mi lehet benne.

Megoldódhat a 80 éves rejtély

80 év után megoldódni látszik a 20. század egyik legnagyobb rejtélye, a világhírű pilótanő, Amelia Earhart eltűnése. Mióta 1937-ben földkörüli útján nyoma veszett, több elmélet is született arról, mi történhetett vele

Fókusz 2017-11-28


szerző:
2017.11.28. 17:20
Kornél a rejtélyes hívás miatt hagyja cserben Pirost?

A fiú már épp leszervezte a randi részleteit, amikor váratlan hívást kap. De vajon kitől? És mit tesz most, hogy választás elé kényszerült?

A teljes adásért kattints IDE!

Szabadulás előtt halt meg a rab

Három nappal szabadulása előtt, furcsa körülmények között halt meg egy elítélt az állampusztai börtönben - ezt állítja a családja.

Tom Cruise élete „fenekestül” felfordult

A népszerű színész tomporán elmélkedik az internet, és mindenki választ szeretne kapni a kérdésre: vajon mi történt Tom valagával?

ValóVilág: a rejtélyes tetoválások nyomában

Öt évvel ezelőtt a Refletor stábját hajtotta a kíváncsiság, és kinyomozta, miért olyan furcsa a valóságshow ötödik szériájának nyertesének tetoválása. Kiderült, hogy VV Attila egy átmúlatott éjszakának köszönhetően egy olyan felírat került a karjára, amit 15 évig takargatott.

Barátok közt: Ez történt a 34. héten

Hanna döntést hoz Ágnes kérésével kapcsolatban, és talán egy másik rejtélyre is fény derülhet. Judit és Miklós mégiscsak találkoznak, és nagyon jól érzik magukat egészen addig, amíg sokkoló dolog nem történik Judittal. Rudi randira hívja Natasát, de a randi helyszínén Péternek köszönhetően kellemetlen meglepetés éri. Bözsi elhatározza, hogy megtanul vezetni, a gyakorlás során több oktatót is „elfogyaszt”. Tóbiás jó hírt kap Kristóftól, de ezt a jó hír nem biztos, hogy mindenki számára jót jelent. Nóra új stratégiát dolgoz ki Bandi perével kapcsolatban.

Megoldódott a 80 éves rejtély?

Azt állítja egy amerikai kutató, hogy megoldotta a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélyét. 80 évvel ezelőtt tűnt el az amerikai Amelia Mary Earhart, a repülés női úttörője a Csendes-óceán térségében. Máig nem találták meg a holttestét, a gépét. A kutató szerint bizonyítéka van arra, hogy a 40 éves nő japán katonák fogságába került, és egy táborban halt meg.

17 hónap fogság után meghalt az egyetemista

Hétfő délután meghalt az a 23 éves amerikai egyetemista, akit 17 hónap észak-koreai fogság után múlt héten engedtek haza. A csaknem egy évet kómában lévő Otto Warmbier tavaly januárban turistaként érkezett Észak-Koreába. A bűne az volt, hogy a szállodában, ahol lakott, leemelt egy propaganda plakátot a falról, hogy szuvenírként hazavigye. A biztonsági kamera ezt rögzítette és ezzel elkezdődött a közel másfél évig tartó rémálom. Egyelőre rejtély, hogy valójában mi történhetett a diákkal.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

45 milliós rejtély


szerző:
2017.06.09. 19:15
45 milliós rejtély

Újabb fordulatot vett az ország talán legfurcsább és leghosszabban tárgyalt gyilkossági büntetőpere a debreceni törvényszéken. Hatalmas médiaérdeklődés övezte Burka Ferenc és fia, immáron 18 éve húzódó büntetőperét. Először az apa érkezett a tárgyalásra, őt követte fia, aki nem kívánt nyilatkozni, sőt felvételt sem készíthettünk róla.

ByeAlex a negyedik mentorról:

Puskás Peti már nagyon várja a negyedik mentort, és kíváncsi, hogy az új zsűritag hogyan fog megbirkózni ezzel a kihívással. Gáspár Laci úgy véli, hogy az új tagnak nehéz dolga lesz mellettük, ugyanis a három srác nagyon összeszokott az előző széria alatt, mégsem félti őt ettől a feladattól. Alex egész jól ismeri az új zsűritagot, és úgy véli, hogy abban, amit csinál, nagyon profi, ezért már alig várja a közös mentorkodást!

32. rész - Segítség, a nővérem egy bűnözőt szeret!

Amikor Melinda a bűnözővel való találkozás után nem jön haza, a család azonnal értesíti a rendőrséget, de a lánynak napokig semmi nyoma. Néhány nappal később Melinda előkerül, egy hatalmas monoklival a szeme alatt, de nem hajlandó elmondani, hogy mi történt...

1. rész - Egy nő tudni szeretné, hogy miért tűnt el a legjobb barátnője?!

Nóra épp a leánybúcsújára indul, amikor váratlan dolog történik. Nóra legjobb barátnője, Melinda nem jön el, ráadásul nem is jelentkezik, olyan, mintha a föld nyelte volna el...

Hoppá! Judit csapdába akarja csalni Berényi Miklóst?

Ottó édesanyja már régóta kacérkodik egy gondolattal, közelebbről is megismerné Mikit. Mindeközben vajon miért hazudik a férfinak, mi lehet a terve ezzel?

Már nem keresik tovább a malajziai repülőgépet

Nem keresik tovább a 2014. március 8-án eltűnt malajziai repülőgépet, jelentette be közösen Malajzia, Kína és Ausztrália közlekedési minisztere. Hiába keresték éveken keresztül a gép roncsát és a 239 áldozat holttestét, csak kisebb darabokat találtak. Azt sem tudni, pontosan mi történt a repülőgéppel, és minden bizonnyal örökre rejtély marad.

Tovább boncolgatják a Titanic rejtélyt

Egy ír újságíró, Senan Molony 30 évig kutatta a Titanic elsüllyedésének körülményeit, és most előkerült fényképek alapján úgy véli, az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó szerkezete már akkor súlyosan sérült volt, mielőtt elhagyta volna a kikötőt...

Ki is valójában a körúti robbantó?

A Fókusz stábja megpróbálta kideríteni, hogy ki lehet valójában a körúti robbantó: elmentünk abba a faluba, ahol rejtélyes férfi eddig élt. A helyiek vagy összebeszéltek, vagy félnek, de egyikük se állt kameránk elé. Annyit megtudtunk, hogy korábban több nagy robbanás is volt arrafelé, és a közeli erdőben is gyújtogatott valaki.

Miért rejtély már 3 éve a soroksári gyilkos kiléte?

Továbbra sem tudják, ki a soroksári gyilkosság tettese. 2013 szeptemberében az egész országot felkavarta a hír, hogy egy fiatalasszony futás közben eltűnt. Nem sokkal később a holttestét megtalálták, gyilkosát azonban máig nem. A nyomozók most egy autót keresnek, hátha tulajdonosa segíthet a nyomozás folytatásában.

 

Nem oldódik meg a rejtély

45 év után lezárták a nyomozást az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb bűnügyi rejtélye, a DB Cooper ügyben. Az ismeretlen férfi még 1971-ben térített el egy utasszállítót. Váltságdíjat követelt, majd miután megkapta, ejtőernyővel kiugrott a gépből, és nyoma veszett, ezzel pedig legendává vált.

Titokban vizsgálták a Seuso-kincseket

Teljes titokban Debrecenbe szállították a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincsek Magyarországon lévő darabjait, azért, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetében vizsgálják meg azokat. A Dehir.hu információi szerint a vizsgálatokat végző szakembereket szigorú titoktartás köti, még családjuknak sem beszélhettek arról, hogy mit vizsgálnak.

 

Vér tapad a római kincshez

A gyilkosság máig felderítetlen. Rejtélyes úton csempészték ki a Balaton mellől a kincset az országból. A kincsvadászok meg keseregnek, hogy nem vették észre. A Seuso-kincsek ma Nagy-Britanniában vannak, és lehet, hogy az araboké lesznek.

Titok és rejtély övezi a Seuso-kincseket

A Seuso kincs értéke felbecsülhetetlen. Híradónk úgy tudja, nemrég a legszigorúbb biztonsági előírások mellett a készlet Magyarországon lévő 7 darabjából néhányat, a debreceni Atommagkutató Intézetbe szállították, ahol egyebek mellett a pontos összetételüket vizsgálták. Információink szerint a kincsek már nincsenek itt, a vizsgálatok befejeződtek, az eredményekre azonban még várni kell.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való