KERESÉS search-close

rabok

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rabok"

TE SZEDD: Fogvatartottak segítettek a szemétszedésben a XVII. kerületben

Már most több tonna szemetet gyűjtöttek a Te szedd! akció önkéntesei, pedig az egyhetes rendezvény fele még hátra van. Budapesten rabok lapátolták a sittet a 17. kerületi erdőből, ahova van, hogy teherautószám hordják illegálisan a környékbeliek az építési törmeléket.

Életfogytig a rácsok között!

Rostás Henrik húsz évesen került a rácsok közé, az ítélet szerint apja sem szabadulhat élve. Az ároktői banda tagjaiként idős embereket bántottak kegyetlenül, akik közül kettő nem élte túl a kínzásokat. A tizenegy éves Szita Bence gyilkosainak ügyét is leghamarabb 40 év elteltével vizsgálhatnák felül. Magánzárkáikban beszélhettünk velük, nem adják fel a reményt. Miben bíznak? 

Legyél te is börtönőr!

Meglepő toborzófilmet készített a büntetésvégrehajtás. A börtönéletet mutatják be 20 percben, metálzenei aláfestéssel, bunyókkal, szökéssel, jó útra tért rabbal. Itt is munkaerőhiány van, mint annyi más helyen, valahogy ezen próbálnak segíteni. Vajon milyen nehézségeket okoz, hogy a börtönben ugyanannyi munkára kevesebb az ember? BV-őrökkel (és egy rabbal) beszélgettünk.   

Börtönből „unokáztak” a csalók

A cellájukba csempészett mobilról telefonálgatva vert át idős embereket két elítélt egy budapesti börtönből, még tavalyelőtt. Társaik kintről segítették őket. Az ügyészség most emelt ellenük vádat. A rabok az idősek gyerekének, vagy unokájának adták ki magukat, és különféle ürügyekkel százezreket csaltak ki tőlük.

Áramot vezetett a zárkaajtóba egy fogvatartott testvérpár

Azt akarták, hogy áramütés érje a körletfelügyelőt. Emberölés kísérlete miatt indult ellenük eljárás. Súlyos büntetésre számíthatnak, akár 15-20 évet is kaphatnak. Az ügyészség most emelt vádat ellenük.

Maguknak építettek börtönt a váci rabok

Egy éven át dolgoztak az intézet egy szárnyának felújításán. Így az építkezés költségének felét megtakarította a büntetés-végrehajtás. Eddig a váci volt az ország legzsúfoltabb börtöne, most ez is megváltozhat, mert 120 rabbal többen férnek el.

Mesejátékot adtak elő rabok

Otthonban élő, fogyatékos gyerekeket ajándékoztak meg a rabok a váci börtönben. Minden évben karácsony előtt adományokat gyűjtenek, ajándékokat készítenek, és vendégül látják őket. Idén egy mesejátékot is bemutattak a szátoki gyermekotthon lakóinak.

 

Mindenbe mobiltelefont rejtenek

Hajkefébe, húspástétomba és mosószerbe rejtve is találtak már mobiltelefont a börtönökben. Csak idén majdnem 1700 mobillal buktak le a rabok az ellenőrzéseken, a legtöbbet a nekik küldött csomagokban rejtik el.

Félholtra verte a cellatársa

Cellatársa vert félholtra egy 17 éves rabot az egyik miskolci börtönben néhány héttel ezelőtt. Az őrök állítólag csak nyolc óra múlva találtak rá az eszméletlen fiúra, aki azóta is kómában fekszik. Családja most kártérítési pert akar indítani a börtön ellen, mert szerintük nem figyeltek oda eléggé a rabokra, ezért nem tűnhetett fel senkinek, hogy mi történt. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vizsgálatot indított. 

 

RABOMOBIL: Így néz ki a rabszállító belülről

Megmutatták stábunknak, milyen belülről egy rabszállító. A büntetésvégrehajtók azért engedtek bepillantani mindennapjaikba, mert szeretnének munkaerőt toborozni. Az épülő börtönökben ugyanis szükség lesz újabb börtönőrökre.

Cipőtalpban csempésztek mobilt

Cipőtalpba rejtett mobiltelefon, preparált borotva habos flakon - egyre találékonyabbak a rabok rokonai-egyebek között erről beszélt mai év értékelésén a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka. Az őrök egy év alatt csaknem 1500 illegális mobiltelefont megtaláltak, de még biztosan van a zárkákban. Híradónk beszámolt róla, hogy idén januárban három börtönparancsnokot mentettek fel, miután az intézményekből a rabok mobiltelefonos videókat küldtek családtagjaiknak.

Rabok szavaltak a színházban

Eredetileg a 12 dühös embert akarták színpadra állítani, végül a versek mellett döntöttek. Rabokból alakult színi társulat lépett fel csütörtökön a Miskolci Nemezeti Szíházban. A hónapokon át csiszolt produkciót először csak a rabtársak látták, később a családtagoknak is bemutatták. Műsorukkal jártak már templomban és idősek otthonában is. Mindenhol nagy volt a sikerük.
 

Három parancsnok állásába került

Szilveszteri buli videót küldtek a családnak a tiszalöki börtön lakói. Ezt állítja egy nézőnk, aki a felvételt feltöltötte az RTL oldalára. A mobiltelefonnal készült videón táncolnak és énekelnek a rabok a körletben. Pedig a börtönben a telefonálásnak szigorú szabályai vannak, az elítélteknél csak ellenőrzött, úgynevezett rabtelefonok lehetnek, azok viszont fotózásra, vagy videó készítésére nem alkalmasak. A felvételt elküldtük a büntetésvégrehajtáshoz, ahol azt közölték, a belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta három büntetésvégrehajtási vezető kinevezését: a tiszalöki, a budapesti és a szombathelyi parancsnokét.

Rabok festik a kórtermeket


szerző:
2016.12.20. 18:28
Rabok festik a kórtermeket

Azért dolgoznak, hogy karácsonyra minden kórterem kész legyen. Ezt mondták azok a rabok, akik a Szent Imre Kórház sürgősségi osztályán festettek egész nap a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programjában.

Vizsgálják a rabok halálát

Vizsgálat indult, hogyan végezhetett magával a balástyai rém és a családirtó gyilkos a szegedi csillag börtönben. A két férfit egy speciális körletben tartották fogva, ahol nem csak nappal, hanem éjjel is rendszeresen ellenőrzik a rabokat. A balástyai férfi 6 nő meggyilkolását vallotta be, társa pedig 2005-ben végzett a nagymamájával, 2008-ban pedig saját családjával. Mindketten tényleges életfogytiglant kaptak.

Rabokkal együtt szedtek szemetet

Tíz még börtönben ülő rab dolgozott szombaton Rákosmentén, ugyanis önkéntesként veszélyes hulladékot takarítottak a helyiekkel. A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet rabjai büntetésük végefelé kapnak lehetőséget arra, hogy jóvátételnek nevezett önkéntes munkát végezzenek. A lehetőség nagyon népszerű a rabok között. A takarításra is négyszer többen jelentkeztek, mint amennyi hely volt.

Rabok gyűjtöttek a kórháznak

Rabok segítenek a balassagyarmati kórházon. Orvosi műszereket vásárolnak elítéltek adományaiból. A rabok saját színdarabbal álltak a közönség elé hétvégén, amelynek bevételéből milliós eszközöket vásárolnak majd. A kórház és a helyi börtön között régi kapcsolat van. Az elítéltek korábban saját keresetükből is támogatták a kórházat.

Fókusz Plusz 2016-03-05


szerző:
2016.03.05. 18:50

Több ezer rab juthat milliókhoz


szerző:
2015.12.12. 18:30
Több ezer rab juthat milliókhoz

Több ezer rab kereste már meg Magyar György ügyvéd irodáját, hogy kártérítést kapjon a börtönben tapasztalható zsúfoltság miatt. Ezt a jogász közölte Híradónknál, miután a Strasbourgi Emberi jogi bíróság úgy döntött, hogy 230 millió forint kártérítést kap összesen 43 rab, a túlzsúfoltság miatt.

Már készítik a rabok a kerítést

A Dunaújvárosi Vasmű területén 2 műszakban 44 elítélt dolgozik azokon a tartóoszlopokon, melyek majd a szerb-magyar határra kerülnek.

Rabok segítettek a bajba jutott családnak

Néhány éve beázott és ledőlt a házuk egyik támfala, de nem volt pénzük helyreállítani, emiatt a fürdőszobát sem tudták használni. Egy szolnoki programnak köszönhetően kapták a nem mindennapi segítséget.

Zsúfolt börtönök: kártérítés raboknak

A vártnál is szigorúbb ítéletet hozott az emberi jogi bíróság a magyar állam ellen. A strasbourgi szervezet elítélte és kártérítésre kötelezte a magyar államot a hazai börtönök túlzsúfoltsága miatt, ráadásul az összes eddig benyújtott keresetet elbírálja. A Helsinki Bizottság szerint több mint másfél milliárd forint is lehet a kártérítések összege.

Szemléltető csontváz helyett matracot gyárthatnak a rabok

A belügyminiszer kibővítené és átírná, hogy a rabok milyen termékeket gyárthatnak, mialatt büntetésüket töltik.

Mi miatt várhat keserves időszak Stohlra?

Fizikai erején is múlik egy rab beilleszkedése az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint.

Jótanácsok börtönviselt celebektől

Ne játssza a nagyképűt, ne kekeckedjen, akkor kibírja a börtönt - ezt tanácsolták Stohl Andrásnak azok az ismert emberek, akik már voltak börtönben

Rabok legyünk vagy munkások?


szerző:
2011.08.17. 12:45
Rabok legyünk vagy munkások?

Pécsen már hat cég, köztük a temetkezési vállalat is foglalkoztat elítélteket.

DVD-n üzenhetnek szeretteiknek a rabok

15-20 perces ünnepi videóüzenetet küldhetnek családjuknak a szolnoki börtön fogvatartottjai.

Rabok is dolgoznak a Dunakanyarban


szerző:
2010.06.07. 18:59
Rabok is dolgoznak a Dunakanyarban

Kisebb az árvíz a Dunakanyar környékén, mint négy éve, de most is több tucat házat árasztott el a víz, hétfő estére várják a tetőzést.

Rabok is segítenek az árvízi védekezésben

Homokzsákokat töltöttek vagy az árvízi védekezésben dolgozókra főztek fogvatartottak több településben.

Hazahoznák a szenegáli magyar rabokat

A három magyar férfi négy éve gyilkolt meg egy taxisofőrt.

Éhségsztrájkba kezdett 600 elítélt

Bászra város börtönének rabjai szerint „az állatoknak sem való” körülmények közt tartják fogva őket.

Rabok profilját törölték a Facebookról

Gúnyos megjegyzéseket tettek és fenyegették áldozataikat az interneten keresztül.

Mexikói börtönben forgatna Mel Gibson

A fegyintézetet ezért ki kell üríteni, de a rabok rokonai tiltakozásba kezdtek a kiköltöztetés miatt.

Karácsonyi ének a börtönben


szerző:
2009.12.24. 13:30
Karácsonyi ének a börtönben

Rabok adtak karácsonyi műsort raboknak a szekszárdi börtönben.

8-20 év a cellatársukat felakasztó raboknak

A 4 elítélt először szexuális szolgálatokra kényszerítette, majd megölte a fiatal fiút.

Teltház a börtönökben


szerző:
2009.10.02. 17:51
Teltház a börtönökben

Jelentősen, csaknem 900 fővel nőtt a fogvatartottak száma a börtönökben az idén.

Tüzes börtönlázadás Kaliforniában

Csaknem 40-en sérültek meg, amikor lázadás, majd tűz tört ki egy Kaliforniai börtönben.

Dolgos rabok a győri állatkertben

Közhasznú program keretében rabok tették rendbe a parkot a hétvégi gyereknapra.

Tűz és zavargás a börtönben


szerző:
2009.04.27. 13:45
Tűz és zavargás a börtönben

A lángok akkor csaptak fel, amikor több tucatnyi rab verekedni kezdett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való