KERESÉS search-close

rászorulók

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rászorulók"

Rendszeresen főz egy hevesi falu lakóinak egy önkéntes csapat

Rendszeresen főz egy hevesi falu lakóinak egy önkéntes csapat. A mélyszegénységben élő tarnabodiaknak ilyenkor 500 adag ételt készítenek, amiből a falu minden lakójának jut. Emellett programokkal, gyűjtésekkel is támogatják az ott élő gyerekeket. Mindezt adományokból teremtik elő, az idei költségekre egy jótékonysági vacsorával egybekötött árverésen gyűjtenek.

 

Diákok segítenek a rászorulókon Győrben

Fiatalok segítenek a rászorulókon. Gyerekeket, időseket, hajléktalanokat és még állatokat is támogatnak a héten. Jótékonysági hetet tart Győrben a Városi Diák Fórum. Kedden a diákok által összegyűjtött tartós élelmiszerekkel ételdobozokat töltöttek fel. A következő napokban idős és gyermekotthonba látogatnak el és visznek adományt az állatmenhelynek is.

A rászorulók kimaradhatnak a családtámogatási kedvezményekből

A minimálbéresek nem kapnák meg egyszerre az új 10 milliós életkezdési kölcsönt és a 15 milliós CSOK-hitelt a Bankmonitor szerint. Úgy számolnak, legalább havi nettó 220 ezer forint jövedelmet kell igazolni együtt a két kölcsönhöz. Az új családpolitikai intézkedéseket Orbán Viktor jelentette be múlt vasárnap. A családügyi államtitkár ezután arról beszélt, hogy akár 35 millióhoz juthatnak, akik 3 gyereket vállalnak. A közmunkások és a munkanélküliek önmagában a kamatmentes hitelt sem tudnák felvenni - az eddig kiderült feltételek alapján.

Politikai okok miatt maradt el a jótékonysági rendezvény?

Politikai okból nem tudják megtartani a jótékonysági rendezvényt – ezt állítják a keszthelyi Pizzaparty szervezői. Civilek látták volna vendégül a helyi iskolák rászoruló diákjait karácsony előtt, de nem találtak helyszínt. Az egyik főszervező korábban az Együtt politikusa volt, úgy gondolják, emiatt nem kaptak sehol lehetőséget.

Elkészült az ország bevásárlólistája

Elkészült az ország bevásárlólistája. Ezzel szeretné megkönnyíteni az adakozókedvűek vásárlását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar. A csütörtökön induló, hatnapos Adni öröm! akció végén a szeretetszolgálat munkatársai országszerte visznek majd csomagokat a leginkább rászoruló családoknak. Terveik szerint, ha minden jól megy, több, mint 40.000 rászoruló ünnepe lesz könnyebb.

Szegénységben indul a tanév

Szegény családok, ahol gondot okoz az iskolatáska vagy a tanszerek megvásárlása. Hogyan spóroljanak, ha nincs miből, és mit tegyenek, akik tanulni akarnak, még sincs rá lehetőségük? Mindenesetre, aki teheti, az segítsen!

A konyhafőnök játékosa étellel segít a rászorulóknak

A konyhafőnökben feltűnt Cselényi Péter bebizonyította, hogy nem csak a fakanalat forgatja mesterien, hanem a szíve is helyén van.  Saját költségén vállalkozott arra, hogy 200 rászoruló jól lakhasson.

 

Adományt árulnak, majd adakoznak

Zokni 25 forintért, alkalmi ruha egy ezresért. Egyre többen keresik fel a miskolci Adományboltot. A működés lényege, hogy az árukészletet felajánlásokból töltik fel, a befolyt összegből pedig rászoruló családokat támogatnak.

 

Kóstolda – rászorulóknak - egy lakásban

Az emberek szívéhez legkönnyebben a hasukon keresztül vezet az út! Ezt azok a nehéz körülmények között élő asszonyok mondták, akik jó pár évvel ezelőtt megnyitották a világ első olyan lakáséttermét, ahol rászorulókon segítenek.

Skótok gyűjtöttek a gyerekeknek

Másfél millió forintot gyűjtöttek skót szurkolók a budapesti rászoruló és hajléktalan gyerekek óvodájának. A drukkerek létrehoztak egy szervezetet azért, hogy ahol futball válogatottuk játszik, ott gyermekekkel kapcsolatos célokra adakozzanak. A magyarországi adományozás sorrendben a 66. a kezdetek óta. Az Oltalom Karitatív Egyesület óvodáját nyáron felújítják a pénzből.

Lakásfelújítás adományokból

Már a második lakást újítja fel a Bike Maffia. Ez egy budapesti civil szervezet, amely a rászoruló családoknak segít a rendezvényeken, összegyűjtött támogatásokból. Most egy kőbányai kétgyerekes asszony kis lakását újítják fel teljesen.

 

Mindig támogatják a rászorulókat

Óriási sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet 22. alkalommal indított adománygyűjtő akciója. Ahogy az elmúlt években mindig, a Fókusz idén is egy adománygyűjtő különkiadásban mutatta be a szervezet munkáját, amiben azt is láthatták, hogy milyen fejlesztésekre fordították az előző évben befolyt összeget.

Morzsaparti a Blahán


szerző:
2017.12.28. 18:32
Morzsaparti a Blahán

Megtelt a budapesti Blaha Lujza tér rászorulókkal a tegnap esti úgynevezett Morzsapartin. Szalai Kriszta színművész már hét éve szervez ilyen rendezvényt, amelyen a megmaradt ünnepi étel lehet odaadni hajléktalanoknak, és más nehéz körülmények között élőknek.

Elindult az ország legnagyobb ünnepi összefogása

Két évvel ezelőtt 20. alkalommal rendezte meg az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melyhez akkor, is mint minden évben az RTL Klub is csatlakozott.

Rászorulóknak gyűjt adományt a Fókusz

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 22. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A kampány részeként december 28-án, 18:45 perctől az RTL Klub Fókusz című műsora 50 perces élő különkiadással jelentkezik.

Gondoljuk másokra is!


szerző:
2017.12.21. 16:10
Gondoljuk másokra is!

Az RTL sztárjai az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével osztottak ételt rászorulóknak az elmúlt napokban.

 

Nekik sincs sok, de segítettek

Szegénységben élők segítettek nélkülözőknek Pécsen. Összesen 200 rászoruló szülőnek és gyereknek főztek babgulyást. A szervezők úgy gondolták, bár ők sem élnek fényűző életet, fontos, hogy segítsenek másokon.

 

Tüzelő lesz a karácsonyfából

Minden eddiginél több karácsonyfát állított idén a Hello Wood. Az építészcsapat öt fenyőinstallációt készített, ezek közül három van Magyarországon, kettő pedig európai városokban. Évek óta segítik így a rászorulókat.

Segítség nehézsorsú gyerekeknek

Rászoruló gyerekeknek szervezett élménydélutánt az Ökumenikus Segélyszervezet. Az akció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtéséhez, melyhez a 1353-as adományvonalon az egész országból lehet csatlakozni. Egy hívás 250 forint adományt jelent.

Nevelőotthonban élő gyerekek is jótékonykodtak

800 adag meleg ebédet főztek civilek és baráti társaságok hajléktalanoknak és családok átmeneti otthonában élőknek Budapesten. A főzést egy rászoruló gyerekeket segítő alapítvány szervezte. Olyan gyerekekkel együtt főztek, akik maguk is hátrányos helyzetűek.

 

Egy kiló cukor is segíthet


szerző:
2017.11.25. 18:35
Egy kiló cukor is segíthet

Egy kiló cukor, vagy egy üveg olaj is nagy segítség lehet az ünnepek előtt a rászorulóknak. Ezért indított karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Ezen a hétvégén országszerte 120 település nagyáruházaiban várják a felajánlásokat.

Gyorsan kiürülnek az ételdobozok

Egy óra alatt kiürülnek az ételdobozok Győrben. A városban jelenleg három helyen vihetnek az adományként kirakott ételekből a rászorulók. A tapasztalatok szerint nem csak hajléktalanok keresik fel az ételdobozokat, hanem olyanok is, akiknek nehéz előteremteni a napi betevőt. A ládákba bárki tehet nem romlandó ételt.

Ezer iskolatáskát töltenének meg

Olimpikonok, ismert emberek, gyerekek és önkéntesek formáltak élőképet Budapesten. Az Ökumenikus Segélyszervezet legújabb jótékonysági akciójával arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az iskolakezdés a magyar családok több mint felének jelent anyagi terhet. Ezért most 1000 rászoruló gyereknek szeretnék megtölteni az iskolatáskáját szeptember elejére. Eddig csaknem ötmillió forint gyűlt össze, még ugyanennyire lenne szükségük az adományozóktól.

Rászorulók haját vágta ingyen

Ivánka Trump, Lady Gaga és Felicity Huffman után hétfőn rászoruló gyerekek haját vágta le a new yorki sztárfodrász. Budai Alex évek óta az egyik legkeresettebb fodrász az amerikai divat és filmvilágban. Azt mondja, New Yorkban tanulta meg azt is, hogy fontos segíteni másokon, így amikor hazajön, jótékonykodik. Legutóbb hajléktalanokat szépített, hétfőn pedig több mint 100 nehéz sorsú diák haját vágta le ingyen, a tanévkezdésre.

Így üzen a pénz angyala

A pénz angyala. Így hívatja magát egy kolumbiai férfi, akinek annyi pénze, hogy már nem tudja hová tegye. A bankba nem akarja tenni, inkább osztogatja a rászorulóknak. Azt mondja, példát akar mutatni az oligarcháknak: úgysem vihetik a sírba a pénzüket.

Olcsó segítség és ingyen otthon kispénzűeknek

Az autó sokak számára nélkülözhetetlen, mások viszont nem tudják fenntartani, főleg, ha csak néha használnák. De vajon létezik-e autókölcsönző kifejezetten kispénzűeknek? Egy ideje igen. Frenki, a tulaj arra tette fel az életét, hogy ha nem is ingyen, de nem sok pénzért segítsen rászorulókon. Elsősorban kocsikkal, de van, akinek ingyen szállást ad, hogy ne az utcán éljen, és ne vegyék el tőle a gyerekét. És más, nagyratörő tervei is vannak...

Egyházi földeket oszt a pápa

Forradalmi földosztás: maga Ferenc pápa sajátított ki egyházi birtokokat, és osztotta fel a rászorulók között. A katolikus egyházfő személyesen áldotta meg azokat az önkényes földfoglalókat, akik parlagon hagyott egyházi földeket vettek birtokba. Döntése lakhelyhez és megélhetéshez juttatott több tucat embert, akik már el is kezdtek gazdálkodni.

A rászorulókra is gondolt Mága Zoltán

Szokásos újévi koncertje után külföldön turnézik Mága Zoltán. Facebookján osztott meg egy felhívást, amiben felajánlotta segítségét. Elsősorban nagycsaládosok és nyugdíjasok jelentkezését várta, olyanokét, akiknek tűzifára van szükségük a hidegben. A jelentkezés már lezárult és több tízezer üzenetet kapott a jelenleg Los Angelesben tartózkodó  hegedűművész. Egyelőre munkatársai segítségével dolgozza fel a kéréseket.

Rászorulóknak szánták, de volt, ahol szervezetten fosztogattak

A legesleghidegebb zimankóban egy fiatal srác kitalálta, hogy kerüljenek fogasok az utcára szerte az országban, és akinek van felesleges kabátja, vigye oda, hogy akinek nincs, elvihesse. Ilyen fogas a Vígsznház mellett is volt. Az ötlet jó, de persze becsúszott némi hiba: volt, ahol szervezetten vitték a rászorulóknak szánt meleg holmit, Pécsen pedig az irgalmasrend nem szerette volna, ha a templomuk mellett zajlik a gyűjtés. De ez csak az egyik jó ötlet volt a fagyban, sokan mások is összefogtak, hogy segítsenek. Serdült Szilvia riportja.

Házon kívül 2017-01-18


szerző:
2017.01.18. 22:35

Fókusz 2017-01-10


szerző:
2017.01.10. 18:55

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45
Palya Bea ezzel a nem mindennapi dallal ajándékozta meg a tévénézőket

A gyönyörű énekesnő tavaly szintén fellépett a szeretet.éhség. – Összefog az ország műsorában, ahol a Szabadon című dalát adta elő a nézőknek. Nemcsak a fülünket varázsolta el a Bea, hanem a szemünket is, ugyanis a dal közben olyan látvány fogadott minket, amit nem lehet egyhamar elfelejteni.

Egész évben szükség van a segítségre

Ma Magyarországon száztízezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdőszoba, százötvenezer olyanban, ahol nincs WC, kétszázezer pedig olyanban, ahol nincs elektromos áram. Vannak olyan gyerekek, akik soha életükben nem ettek még narancsot vagy banánt. És ez csak egy kicsiny része a rászorulóknak.

A hirtelen ötletből kis csapat lett, aztán mozgalom, ma pedig már egyesület

Munka után, család mellett azért, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg és legyen mit enniük egy csapat fiatal kerékpáros elindul a téli éjszakában, szendvicsekkel, takarókkal megpakolva. A Budapest Bike Maffia öt éve végez közvetlen segítő munkát. Ma már több programjuk is van a rászorulóknak, a Budapest Bike Maffia az RTL Klub Év embere cím egyik jelöltje. Döntse el ön, hogy ki legyen az Év Embere! Itt szavazhat!

 

Valóra vált egy álom! – Sosem volt még ilyen karácsonya a családnak

A két évvel ezelőtti riport mindenki szívét és lelkét megérintette. A szegényes családnak volt egy álma, amit sikerült akkor megvalósítani. Rekord mennyiségű ajándék érkezett karácsonyra ahhoz a négy gyermekes szegény baranyai családhoz, akiket híradónk mutatott be a nézőknek.

Fókusz 2016-12-23


szerző:
2016.12.23. 19:00
Hajléktalanszállón él, mégis másoknak vásárolt karácsonyra

Attilán egykor, mikor nem volt munkája, sokan segítettek. A felajánlásoknak köszönhetően, bár még mindig hajléktalanszállón él, most már dolgozik. És összespórolt 5 ezer forintot. Arra gondolt, most ő fog segíteni, az 5 ezer forintból bevásárol egy családnak karácsonyra. Kiposztolta a facebookra felajánlását. És igencsak meglepődött, hogy nem csak rászoruló családok jelentkeztek. Hanem olyanok is, akik Attilával együtt segíteni szerettek volna. Így aztán mindannyian elmentek, és bevásároltak 8 nagyon szegény családnak. Serdült Szilvia is ott volt.

Házon kívül 2016-12-21


szerző:
2016.12.21. 22:40
Rászoruló családokon segít a Muzsika TV

„Egy falat gondoskodás” címmel jótékonysági műsorral jelentkezik év végén a Muzsika TV, melyben rászoruló családoknak szeretnének segítséget nyújtani és a jótékonykodás fontosságára hívják fel a figyelmet a műsor készítői.

Rászorulókon segítenek

Biciklivel érkező ajándékok, egy régen vágyott találkozás egy ismert fodrásszal, és ajándékcsomagok a rászorulóknak Erdélybe. Ezekben a napokban nagyon sok civil szervezet és magánemberek fognak össze azért, hogy szebbé tegyék a beteg és nehéz sorsú emberek ünnepét.

Idén is segít az élelmiszerbank

Olyan sok kérés érkezik karácsony előtt az Élelmiszerbankhoz a rászoruló családoktól, hogy gyűjtés nélkül nem tudnának mindenkinek segíteni. Tavaly 270 tonna tartós élelmiszer jött össze az adománygyűjtő hétvégén, ebből a mennyiségből csaknem 40 ezer csomagot állítottak össze és juttattak el a rászoruló családoknak.

Szaloncukor a rászorulóknak

Szaloncukor karácsonyra a rászorulóknak! A Magyar Vöröskereszt és egy fordítóiroda közös jótékonysági kezdeményezésében idén legalább ezer családon szeretnének segíteni. Az első, ajándéknak szánt szaloncukrokat a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, a Konyhafőnökből ismert, Sárközi Ákos készítette el.

Házon kívül 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 23:45
Főzőtanfolyam rászorulóknak

Kevés pénzből élőknek szervez főzőtanfolyamot egy szegedi alapítvány. Próbálják a háziasszonyokat arra tanítani, hogyan lehet bőséges és egészséges menüt főzni, olcsón. A tanfolyam résztvevői minden alkalommal több adag ételt haza tudnak vinni, amiből így akár napokig jóllakhatnak.

 

Töklámpások és adományok

Több száz tök és több száz kilónyi élelmiszercsomag sorakozott szombat este a Hősök terén a fővárosban. Az idén nyolcadik éve megrendezett Töklámpások Fesztiválján nem csak tököt faragtak, hanem adományokat is gyűjtöttek. A legtöbben tartós élelmiszereket vittek, amelyeket a Gyermekétkeztetési Alapítvány juttat majd el rászorulóknak. Az idei adományokból legalább 60 család karácsonyát könnyítik meg.

Cipőket gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

A szegény falvakban a gyerekek sokszor esőben is papucsban vagy lyukas cipőben kénytelenek óvodába, iskolába menni, mert a szülők nem tudnak újat venni. Egy alapítvány 10 nap alatt 3 ezer pár kinőtt, de jó állapotban lévő cipőt gyűjtött össze nekik. Az adományt a legszegényebb borsodi falvakban élők kapják.

Tankönyv és ruha a rászorulóknak

Civilek gyűjtöttek rászorulóknak a tanévkezdés előtt Miskolcon. 50 család kapott iskolaszereket és ruhákat. Iskolák és védőnők segítettek kiválasztani a családokat, akiknek legnagyobb szükségük volt a segítségre. Sok gyerek annyira örült az új iskolatáskának, hogy még játék közben sem vette le. A szervezők azt tervezik, hogy a legszegényebb családokat folyamatosan támogatják.

Az RTL munkatársai is segítenek az Igazgyöngy Alapítvány tanszergyűjtésében

Használt, de még jó állapotú iskolatáskákat, és a bele való tolltartót, írószert, színes ceruzát, körzőt, vonalzót gyűjtenek azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akiknek a szülei iskolakezdésre nem tudják megvenni a szükséges holmit. 

Új otthon hajléktalan családoknak

Négy család költözhet átmeneti otthonból felújított önkormányzati bérlakásba még idén a Habitat for Humanity, hajléktalanokat segítő szervezet segítségével – a támogatást egy nemzetközi vállalattól kapták. A Habitat for Humanity most induló úgynevezett Második Esély programjában a rászorulók építőipari képzésben is részt vehetnek, amit később a munkaerőpiacon hasznosítani tudnak.

Wolf Kati gyermeknapon is jótékonykodik

Gyereknap alkalmából különleges élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak Apropoliszba. A világ első Playmobil játszóvárosát Wolf Kati is felfedezte, aki nem csak saját gyermekeire gondolt, hanem a nehéz sorsú kicsikre is.

Lakásokat vesznek hajléktalanoknak

Évekig az utcán éltek, most viszont egy szépen felújított lakásba költözhetett egy hajléktalan pár Budapesten. Két segítő szervezet azt szeretné, ha nem csak ők, hanem minél több utcán élő ember költözhetne méltó körülmények közé, ezért Lakásügynökséget hoztak létre. Ennek lényege, hogy az általuk megvásárolt vagy magánemberek által felajánlott rossz állapotú lakásokat felújítják és a rászorulóknak méltányos áron bérbeadják.

Sokaknak nem jut ünnepi étel az asztalra

Már hajnaltól tömegek álltak sorba a Blaha Lujza téren, ahol délelőtt osztottak ételt és élelmiszert a Krisna-hívők. 1600 adag lencsefőzeléket és 17 tonna tartós élelmiszert, konzerveket, gyümölcsöket, édességet kaptak a rászorulók. Az ételosztó önkéntesek szerint egyre több kisgyerekes család áll be a sorba az ingyen ételért. Sokan azt mondták az RTL Híradónak, hogy ezután kezdenek ünnepelni, mert nem volt otthon semmijük, és abból készítik el az ünnepi menüt, amit az osztáson kaptak.

Sonkát, tojást is adnak a rászorulóknak

A segítségre is nagyobb szükség van húsvétkor. Sonka, torma és édesség is került az adományozó ládákba Szegeden. A csongrádi megyeszékhelyen csaknem félezren kénytelenek az utcán tölteni az ünnepet. Az „Ételt adok - Ételt kapok Szeged” nevű közösségi csoport tagjai róluk is gondoskodnak adományaikkal.

Húsvéti adományok rászorulóknak

A csoki nyuszi mellett leginkább tartós élelmiszerek: liszt, cukor és száraztészta is került abba a húsvéti meglepetéscsomagba, melyet az Első Szegedi Lions Klub állított össze rászoruló családoknak az ünnepekre. Az önkéntesek 50 csomagot osztottak szét a napokban.

Ingyen kapnak szemüveget a rászorulók

Rászorulóknak segít ingyen szemüveghez jutni a Polgár Alapítvány. A Borsod megyei Ároktőn kezdték a programot. Volt olyan kisfiú, akiről a vizsgálaton derült ki, hogy 10 centinél messzebbre szinte nem is lát, de eddig a családjának nem volt pénze, hogy kiváltsa a szemüvegét.

Rekord mennyiségű pénz gyűlt össze a rászorulóknak

110.195.000 forint. Ennyi gyűlt össze a tegnap esti élő adománygyűjtő gálaműsorunkon rászorulók számára. Az összeggel az Ökumenikus Szeretetszolgálat jövő évi munkáját segítették Önök, a nézők.

szeretet.éhség. - Összefog az ország 2015-12-28

A hagyományosan advent első vasárnapjától év végéig tartó gyűjtésre minden évben rendkívüli közösségi- és segélyakciókkal, illetve komplex kommunikációs kampánnyal hívja fel a társadalom figyelmét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az RTL Klub egy közös, nagyszabású gála keretében buzdítja összefogásra a nézőket.

Ma este összefog az ország!

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az RTL Klub egy közös, nagyszabású jótékonysági gálaest keretein belül buzdítja összefogásra, adományozásra a nézőket ma este.

Háromszor annyi étel is elfogyott volna

Hosszú sorok kígyóztak pénteken is Budapesten, a Blaha Lujza téren, ahol 1600 adag ételt osztottak ki rászorulóknak a Krisna-tudatú Hívők. Azt mondják, évről évre több család jön.

Migration Aid, a hazánkba érkező rászorulókon segítettek

Hónapokon keresztül, a menekültválság legnehezebb heteiben segített a Magyarországra érkezett rászorultakon a Migration Aid. A segélyszervezet néhány nap alatt jött létre a legnagyobb közösségi oldalon. Önkéntesei igyekeztek elviselhetőbbé tenni a menekülteknek azt a néhány napot, amíg eljutottak a menekülttáborig, vagy tovább tudtak utazni Nyugat-Európa felé.

20. alkalommal gyűjt az Ökomenikus Segélyszervezet

Idén december 28-án, hétfőn este egy gálaműsor ad lehetőséget adakozásra itt, az RTL Klubon.

Sokan a karácsonyi ételért álltak sorba

Háromszáz adag meleg ételt osztott ki a kőbányai rászorulóknak a Baptista Szeretetszolgálat. Sokaknak ez a karácsonyi menüt jelentette. A tapasztalatok szerint egyre többen érkeznek az ételosztásra, köztük olyanok is, akiknek bár van hol lakniuk, ételre nem mindig jut.

Az RTL idén is adománygyűjtő akcióval segít a rászorulókon

Immár 20. alkalommal indítja el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

Gyerekek adtak ajándékot gyerekeknek

Édességekkel, játékokkal, mesekönyvekkel voltak tele azok az ajándékcsomagok, melyeket a Katolikus Karitászon keresztül adományoztak rászoruló társaiknak a többiek. A szervezet azt kérte az ajándékozó gyerekektől, hogy ne a felesleges dolgaikat ajánlják fel, hanem valami olyanról mondjanak le, ami nekik is fontos, és azt adják a rászorulóknak.

Családok tízezrein segít a Mikulásgyár

Több mint százezer kilogramm adomány gyűlt össze idén a Mikulásgyárban. Ezzel több tízezer család karácsonyát tehetik majd boldogabbá a szervezők. Tartósélelmiszer, játékok és meleg ruhák. A legtöbben ezt kértek. A gyűjtés még ma este 9 óráig tart. Szentestéig pedig minden rászoruló családhoz eljuttatják a csomagokat.

Jótékonysági hajvágás Győrben

Vágtak, szárítottak, igazítottak. Rászorulóknak készítettek frizurát fodrásztanoncok a győri Segítőházban. Már szinte hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt megszépítsék a hajléktalanszálló lakóit. A legtöbbjük évek óta nem volt fodrásznál. Idén csaknem 80-an jelentkeztek, volt, aki a szakállát is levágatta. A szervezők szerint a diákok szívesen jótékonykodnak amellett, hogy közben gyakorolhatják a szakmát.

Somló Tamás is segít a rászoruló gyerekeken

Az LGT zenekar legendás zenésze, aki maga is négy gyermek büszke édesapja, fontosnak tartja, hogy ilyenkor, az ünnepek közeledtével még többet segítsünk a rászoruló gyermekeken.

Nem csak hajléktalanok állnak sorba

Ezer adag meleg ételt osztottak a rászorulóknak a Baptista és a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Tapasztalataik szerint egyre többen jönnek a környező lakótelepekről is az ételosztásaikra, mert hiába van hol lakniuk, ételre már nem mindig jut.

Karácsonyi jótékonysági játékgyűjtés a rászorullóknak

Az ünnepi időszak minden évben kiemelt szerepet tölt be a családok életében. Sajnos vannak olyan szülők, akik nélkülözni kényszerülnek, és nem tudnak megadni mindent gyermekeik számára. A legtöbb multi A Campona Bevásárló- és Élményközpont jótékonysági játékgyűjtést szervez a XXII. kerületi rászoruló családok számára. Vendégünk volt Dr. Daróczi Csilla a XXII. kerületi Önkormányzat Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat intézményvezetője és Bernád Judit Campona Bevásárló- és Élményközpont igazgatója.

Tüzifából építettek karácsonyfát Budapesten

A Hello Wood nevű alkotócsapat ötletét tavaly valósították meg először, a fát az ünnepek után szétbontották és rászorulóknak adták. Az idei fa dupla akkora lett, mint a tavalyi. A 40 tonna tüzifát januárban az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével osztják szét 20 rászoruló családnak.

Segtítsünk együtt a rászorulóknak

Teljesüljön idén is minél több nélkülöző gyermek karácsonyi kívánsága! Az idén 11 éves Mikulásgyár ismét gyűjtést szervez, hiszen az ünnepek közeledtével még inkább oda kell figyelnünk azokra, akiknek segítségre van szükségük, hiszen ez az időszak minden évben, amikor megnövekszik az adományt kérők száma. Vendégeink voltak Hercsik István és Zsolnai Endre a Mikulásgyár főszervezője, akikkel a kezdeményezésről és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélgettünk.

Szombaton lesz az önkéntesség világnapja

December 5-én, szombaton lesz az Önkéntesség Világnapja, az ünnepek közeledtével talán még jólesőbb érzés adni, nem csak a szeretteink számára, hanem olyan családoknak is, akik rászorulnak a segítségnyújtás bármilyen formájára. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is nagyszabású összefogásra készül és buzdít mindenkit, a segítők között pedig ott van Katus Attila is.

Menekültek pogácsájába köphettek

A fővárosi Kürt Alapítványi Gimnázium diákjai múlt pénteken több mint 5 ezer darab sós süteményt készítettek a rászorulóknak. A folyosói pletykák szerint videó készült arról, hogy néhányan beleköpnek a tésztába, az iskola vezetője viszont azt mondta híradónknak: ő nem látott ilyen felvételt. Erről elsőként a 444.hu írt. Az iskola egyik vezetője azt mondta, amíg nem zárul le a vizsgálat: sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a hírt.

Rászorulóknak adják a kidobásra ítélt ételt

Egyre több kidobásra ítélt élelmiszert gyűjt össze az Élelmiszerbank Egyesület, amely 10 éve működik Magyarországon. Tavaly 1500 tonna lejárathoz közeli, de még ehető élelmiszert osztottak szét 300 ezer nélkülöző között. A megsemmisítésre ítélt élelmiszereket a gyártóktól és az áruházláncoktól gyűjtik be.

Ételadományok: egyre sikeresebb a pécsi ötlet

A pécsi zöld doboz mintájára egyre több városban segítik ételadomány dobozzal a rászorulókat. Ezekbe bárki tehet ennivalót, és aki éhes, az elveheti, amire szüksége van. A pécsi irgalmas rendi kórház kerítésén már bővíteni is kellett a ládát, akkora szükség van rá.  Az országban február óta 11 ilyen dobozt helyeztek el.

Heti 250 adag étel a rászorulóknak

Önkéntesek főzik, csomagolják és osztják a vasárnapi ebédet nélkülöző családoknak, már Budapest VIII. kerületében is. A Heti Betevő csapata másfél éve főz rászorulóknak a főváros hetedik kerületében. Ott vasárnaponként 250 adag meleg ételt osztanak szét hajléktalanok között. A nyolcadik kerületi ételosztás néhány hete indult.

Élelmiszert és pénzt vitt rászorulóknak egy győri masszőr

Az egyetemista fiú öt napon keresztül ingyen masszírozott, szalonjában becsületkasszába fizethettek az ügyfelek. A kasszát most nyitotta fel, és az összegyűlt pénzből hajléktalanoknak segített.

Sok helyen féláron adják a fagyit pénteken

Féláron adják a fagyit sok helyen pénteken, a magyar kézműves fagylalt napján. A kezdeményezéshez országszerte több mint négyszáz cukrászda csatlakozott. A szervezők nem csak népszerűsíteni szeretnék a fagyit, hanem mindezzel segítenének is. Az akcióhoz csatlakozó cukrászdák közül többen is vállalták: ingyen fagyit visznek a rászorulóknak.

Szétosztható felesleg – ételt a bankból

Nehéz elhinni, de sokféle felmérés szerint átlagosan minden egyes háztartásra évi 100  kiló még fogyasztható, mégis a kukába kerülő élelmiszer jut. Meghökkentő, hogy a teljes megmaradó élelmiszerhulladék ennek több mint négyszerese, évi majdnem 2 millió tonna. A kérdés, egyre többeket érdekel, hogyan lehetne a megmaradó élelmiszert a rászorulóknak eljuttatni. Erre találták ki az élelmiszerbank ötletét.

Megvitatható a halálbüntetés?

A miniszterelnök előbb napirenden tartásra javasolta, és még mindig megvitathatónak tartja, de bevezetéséről nincs szó. Szakértőket kérdezünk. És: 10 éves a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amelynek célja, hogy a megmaradó, de még fogyasztható élelmiszer eljusson a rászorulókhoz és ne a kukába kerüljön.

Összefogtak a sztáranyukák


szerző:
2015.04.29. 02:10
Összefogtak a sztáranyukák

Dobó Kata, Wolf Kati és Dombovári Vanda – a három gyönyörű hölgyben nemcsak az a közös, hogy odaadó édesanyák, hanem az is, hogy mindhárman fontosnak tartják, hogy segítsenek a rászorulókon.

Reflektor 15-04-28


szerző:
2015.04.29. 02:00
Reflektor 15-04-28

Reflektor: Összefogtak a sztáranyukák. Rúdtáncosnak állt Munkácsy Kata.

Otthonukat adják oda rászorulóknak

Egy sümegi pár úgy döntött, idén nyáron olyan rászoruló családokat látnak vendégül otthonukban, akik egyébként nem jutnának el nyaralni, mert nincs rá pénzük. A családoknak nem kell fizetniük semmiért, szállásról, ételről és programokról is a pár gondoskodik. Már több felajánló is csatlakozott hozzájuk. Rengeteg rászoruló család jelentkezett a nyaralási lehetőség miatt. Egy miskolci család három gyermeke az RTL Kamerái előtt tudta meg, hogy ők is a szerencsés kiválasztottak között vannak.

Balhé lett a jószándékú ételosztásból

Ételt osztani jó dolog. Nehéz nem támogatni azt, aki ennivalót gyűjt, és megszervezi, hogy eljusson a rászorulókhoz. De előfordul, hogy a helyzet kicsit bonyolultabbá válik. A múlt héten politikai ügy lett egy alapítvány által szervezett miskolci ételosztásból, a polgármester ugyanis azt mondta, hogy inkább ne legyen. Mert szerinte nem jó, ha Miskolc ilyen hírek miatt kerül be a sajtóba. Ételosztás végül mégis lett, de nem úgy, ahogy eredetileg tervezték. Tömegjelenetek, állítólag letaposott növények, és ellen-ételosztás. Serdült Szilvia és Révai-Hajdu Viktória riportja.

Önkéntesek adják a heti betevőt

Egy év alatt több mint 10 ezer adag meleg ételt osztottak szét rászorulók között a Heti Betevő önkéntesei. Egy jótékonykodó baráti társaságként indultak, mára egyre növekvő, segíteni vágyó közösséggé vált a kezdeményezés, amihez bárki csatlakozhat.

Szocsoma: dobozos adományok a rászorulóknak

Létezik Magyarországon egy közösségi oldalon szerveződő csoportosulás, a Szociális Csomagküldő Mozgalom. Tagjai arra vállalkoznak, hogy kisebb-nagyobb dobozokba csomagolják, majd a rászorulókhoz eljuttatják magánemberek adományait. A Szocsoma, ahogy magukat hívják egy képzőművész fejéből pattant ki.

Rászorulók kapnak a „karácsonyfáról”

Nehéz helyzetben lévő családok tudnak fűteni tél végéig az Erzsébet téri karácsonyfával. A Hello Wood alkotócsapat építette 2014 adventjén a különleges fát, amelyet csaknem 150 mázsa tűzifából raktak ki.

62 milliót gyűjtött a Fókusz a rászorulóknak

Az ökumenikus segélyszervezet kommunikációs igazgatója szerint ilyen sok pénz ilyen rövid idő alatt Magyarországon még sosem gyűlt össze adományokból. A szervezet egész évben küzd a szegénység ellen és segíti a rászorulókat.

Négymillióan élnek a létminimum alatt

Egyre többen vannak, akik segítségre szorulnak. A legfrissebb statisztikák szerint ma Magyarországon négymillió ember él a létminimum alatt, és minden harmadik, azaz több mint 3 millió ember tekinthető szegénynek. Számukra az is gondot okoz, hogy megvegyék a mindennapi élethez szükséges ételt, vagy ruhát. De vannak, akik sokkal nehezebb helyzetben vannak. Nehéz elképzelni, milyen az élet fűtés nélkül, otthon nélkül, szeretet nélkül vagy kilátás nélkül.

Fenyővel, meleg étellel segítenek

Fenyőfával, szaloncukorral és meleg étellel segítenek a szervezetek, hogy az is ünnepelhessen egy kicsit, akinek egyébként nem lenne rá pénze. Az Ökumenikus segélyszervezet karácsony előtt egy héten keresztül minden nap 1000 adag ételt oszt szét a rászorulóknak, a Katolikus Karitász pedig fenyőfával is segít.

Rászoruló családok ajándékai vesztek oda

Több száz rászoruló család karácsonyi ajándékai váltak a lángok martalékává Pécsen. Az adományokat egy 250 négyzetméteres raktárban tárolták, ez gyulladt ki csütörtök este.

Naponta 500 adag étel a rászorulóknak

Ételre már nem futja, ezért van, hogy napokig nem esznek. Csak akkor, ha valahol van ételosztás. A Baptista Szeretetszolgálat tapasztalatai szerint egyre többen mennek a környező lakótelepekről az általuk szervezett ételosztásra.

Biciklivel visznek ételt a rászorulóknak

Biciklivel viszi az élelmiszert a Budapest Bike Maffia a rászorulóknak. Jövőre már náluk is elvégezhetik a középiskolások az 50 órás kötelező közösségi szolgálatot. A szervezet erre kapott most pénzt az Önkéntesség Nemzetközi Napján.
 

Reflektor 14-11-27


szerző:
2014.11.28. 00:55
Reflektor 14-11-27

Reflektor: Robin váltotta Dávidot a Villában, Mautner Zsófi pedig kötelességének érzi, hogy segítsen a rászorulókon.

Kenyérbérlet rászorulóknak Óbudán

A Máltai Szeretetszolgálat havi ezer kiló kenyeret ajánlott fel a III. kerületi kisnyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak. Így a fél kilós kenyeret 50, az egy kilósat 100 forintért vehetik meg a legszegényebbek.

A ráfizetés ellenére mitől tud működni az étterem?

Sehol máshol az országban nem létezik olyan, mint egy szegedi étteremben, ahol az oda betérők olcsón esznek, és ha tudnak, anyagi támogatást is adhatnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való