KERESÉS search-close

rászoruló

71 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rászoruló"

Nicole Kidman férje oltári kínos helyzetbe került!

Sztárság ide, vagy oda, néha még velük is megesik egy olyan baki, mint ami a híres countryénekessel, Keith Urbannal történt a minap.

Rászorulónak nézte Nicole Kidman férjét a néni

Rászorulónak nézte a milliomos countryénekes Keith Urbant egy néni, aki ezért helyette fizetett egy boltban.

Újabb otthont újított fel a Budapest Bike Maffia

Újabb rászoruló családnak újította fel az otthonát a Budapest Bike Maffia nevű civil szervezet.A szoba-konyhás lakás beázott, és lakhatatlanná vált, a családot egy egyesület fogadta be. A kétgyerekes anya először egyedül kezdett a felújításba, ekkor szálltak be az önkéntesek.

Kevés támogatás, rossz elosztás

Kevés a fával tüzelőknek jutó állami támogatás, és azt is rosszul osztják el. Ez áll abban a kutatásban, amelyet a Habitat for Humanity Magyarország készített.

Túl bonyolult a netes pályázat?

Túl bonyolult az Otthon Melege Program pályázata, ezért a rászorulók egy része be sem tudja azt adni, mondja a GKI Gazdaságkutató vezetője. A vissza nem térítendő támogatásra csak interneten és ügyfélkapus regisztrációval lehet jelentkezni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint viszont egyszerű és könnyen elérhető a pályázat. Ez szerintük abból is látszik, hogy amit észak-alföldi régióban most kiírtak, arra négy óra alatt elfogyott pénz.

Főzéssel segítenek a családnak

Karitatív kerékpárosok jótékonysági akcióját támogatta az idei Kocsmajális. Egy rászoruló család lakásának felújítására gyűjt a Budapest Bike Maffia, nekik segítettek jótékonysági főzéssel. A háromtagú család szociális bérlakásának felújításhoz 1 millió 300 ezer forint kell. A Budapest Bike Maffia nem áll le, azt tervezik, újabb és újabb családoknak segítenek.

Hosszú sor a meleg ebédért

Tele volt a Blaha Lujza tér délelőtt, másfélezer ember állt órákig sorba, azért, hogy biztosan jusson neki az Ételt az Életért Alapítvány meleg ebédjéből és az élelmiszercsomagból. Sokan már hajnal hatkor kint voltak. A Krisna-tudatú Hívők közössége szerint sok olyan gyerekes család szorul segítségre, ahol a szülők dolgoznak, de olyan keveset keresnek, hogy nem tudják fenntartani magukat belőle.

Rendkívüli adománygyűjtő adással jelentkezik a Fókusz!

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 21. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. Az RTL Klub idén is december 28-án jelentkezik egy speciális Fókusz különkiadással, melynek segítségével pénzt gyűjtenek a rászorulóknak.

December másodikán újra kinyit a Mikulásgyár

Pénteken nyitja kapuit a Mikulásgyár. És hozzá hasonlóan a nagy segélyszervezetek szintén adománygyűjtésbe kezdenek már a héten , hogy idén is boldogabbá tegyék a rászoruló családok karácsonyát.

Házon kívül 2016-10-12


szerző:
2016.10.12. 23:50
A légimentőknek adta a zsebpénzét

Már második éve jótékony célra ajánlja fel zsebpénzét egy oxigénhiányosan született, magatehetetlen kisfiú. A 9 éves Botond tavaly egy rászoruló gyerekeknek tartott táborban segített egyik társán, idén pedig a Légimentő Bázisnak adományozott. Édesanyja hiába mondta, hogy vehet a pénzéből bármit, mondjuk fagyit vagy játékot, Botond jelezte, hogy ő a mentőhelikoptereseknek adja oda a több mint 20 ezer forintját.

Rászorulók haját vágja a sztárok fodrásza

Akár Cristiano Ronaldo frizuráját is kérhették a fodrászoktól azok a hátrányos helyzetű gyerekek, akiknek ingyen vágták csütörtökön a haját. A jótékonysági napot a Baptista Szeretetszolgálat szervezte Kőbányán, a frizurákat pedig egy Amerikában élő magyar mesterfodrász és barátai készítették. A szolgáltató központ nemrég nyílt, ahol enni, fürdeni, és mosni is tudnak a rászorulók, és mostantól fodrász is lesz.

Szeretetsütikkel segítettek a családoknak

Lovaglás, ügyességi játékok, célbalövés, ugrálóvár. Vannak olyan gyerekek, akik ritkán, vagy még sohasem élhették át ezeket. Nekik szervezett élménynapot a Segítő Angyalok Alapítvány. 120 gyereket és szülőt láttak vendégül a pócsmegyeri lovardában, mindannyian átmeneti otthonban élnek, mert nincs lakásuk és albérletet sem tudnak fizetni. A rendezvényt sütemények eladásából tudta kifizetni az alapítvány, egy belvárosi étterem és több vállalkozó segítségével.  

Hivatalnokok gyűjtöttek a rászorulóknak

Újabb segítség a szegedi ételládákat működtető civileknek. A helyi önkormányzat dolgozói nagyon sok doboz tartós élelmiszert, konzervet, száraz tésztát gyűjtöttek össze. Ezek is abba a két ételládába kerülnek, amelyek feltöltéséről a civilek gondoskodnak. Hiába van nyár, hiába van itt a szabadságok ideje ilyenkor is folyamatosan kiürülnek a szegedi ételládák.

Madonna megrázó videót rögzített és tett közzé!

Az énekesnő életének fontos részét teszi ki a jótékonykodás. Legutóbb Nairobiban járt, ahol attól sem riadt vissza, hogy kétkezi munkával segítsen. Figyelem, felkavaró képek és történetek következnek!

KÉPGALÉRIA: Hajléktalanok példás újrakezdései

A hajléktalanokat a Van esély alapítvány karolta fel szociális munkások segítségével. Hónapokon át fényképezték őket, és azt a folyamatot, ahogy újra lett életcéljuk. Több százan segítettek rajtuk, adományokból vettek nekik olyan dolgokat, amelyeket az újrakezdéshez felhasználhattak. A kiállítást április 6-ig lehet megnézni, ezután az országban több helyre is elviszik. Sok cég ugyanis már jelezte, munkavállalóiknak szeretnék bemutatni a hajléktalanok példás újrakezdéseinek történetét.

Meleg ételt kapnak a szünetben rászorulók

A mostani tavasz szünet az első, amikor minden iskolából jár napi egy ingyenes meleg étel a rászoruló gyerekeknek. A kormány szerint többletpénzt is biztosítanak, de a gazdagabb önkormányzatoknak maguknak kell előteremteni a pénz egy részét. A Magyar Önkormányzatok Szövetségénél azt mondják, ez több településnek is nehézségeket okozhat.
 

Hajléktalanoknak főztek vacsorát

100 hajléktalanszállón élőnek főzött szombaton a Budapest Bike maffia, utcán élőket segítő civil szervezet. Húslevest és rántott húst készítettek, a héten tartott torkos csütörtökhöz kapcsolták a vendégséget, amikor az éttermek fél áron adták az ételeket, de ezeknek az embernek még így sem fért bele, hogy beüljenek valahova. A teljes menüt 60.000 forint adományból hozták össze.

200 ezer hajléktalanon segített a Vatikán

Világszerte több százezer rászorulót látott vendégül karácsonyi ebédre a katolikus Szent Egyed Közösség. A római központú mozgalomnak a világ számos országában, köztük Magyarországon is működnek csoportjai. Idén Pécsen 150 embert vendégeltek meg az önkéntes aktivisták. Nagyon sok fiatal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Hosszú sorok az ételosztás harmadik napján is

Karácsonykor májkrémes kenyeret ettek – ezt mondta az egyik sorban álló anyuka a Blaha Lujza téri ételosztáson, ahova ma is nagyon sokan mentek el. Volt, aki harmadik napja itt evett, különben nem lett volna mit. Az országban több helyen is osztottak meleg ételt, Budapesten lencsefőzelék, Zalaegerszegen babgulyás volt a menü, minden elfogyott.
 

1353: Adománygyűjtés országszerte

Élelmiszereket, tűzifát, karácsonyi csomagokat is kapnak a rászorulók azokból az adományokból, amiket vasárnaptól gyűjt az ökumenikus segélyszervezet. A szeretet éhség kampány a legnagyobb adománygyűjtés országszerte, tavaly több mint egymillióan adakoztak a 1353-as adományvonalon, 350 millió forintot gyűjtött így össze a segélyszervezet.

A szünetekben is lesz majd ingyen ebéd

Januártól az iskolai szünetekben is lesz ingyen ebéd a rászoruló gyerekeknek. Egy törvénytervezet szerint a kormány négy és fél milliárd forintot szán erre, amiből 208 ezer gyereket lehet megetetni. Az LMP szerint legalább kétszer ennyien szorulnának rá a segítségre, ráadásul a pénz is kevés, ha valóban minden szünidei napra biztosítani akarnák az ingyenes étkezést az óvodásoknak és iskolásoknak.

OECD: Duplájára nőtt a gyermekszegénység

Több mint a duplájára nőtt a gyerekszegénység Magyarországon 2007 és 2012 között, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet most publikálta az adatokat, ezzel Magyarország a legrosszabb harmadban van. A kormány megkeresésünkre azt válaszolta, hogy idén csaknem 60 milliárd forintot költenek gyerekétkeztetésre, de az UNICEF szerint csak úgy lehet megszüntetni a gyerekszegénységet, ha a szülők munkához jutnak. Pénteken, az Élelmezési Világnapon az Élelmiszerbank elkezdte gyűjteni a télire való élelmiszert a rászoruló családoknak.

Nincs pénz plusz segélyekre


szerző:
2015.07.10. 18:40
Nincs pénz plusz segélyekre

Több önkormányzat sem tud annyi támogatást adni a rászorulóknak, mint amennyire szükség lenne. A települések ezért rendkívüli támogatásra pályázhatnak a Belügyminisztériumnál. Az önkormányzatok szövetségénél azt mondják, lesz olyan település, amelynek nem jut pénz.

Rászorulókkal osztják meg nyaralójukat

Van egy házaspár, aki gondolt egyet, mert segíteni szeretett volna azokon, akik sose jutnak el nyaralni. Van egy szép házuk Sümegcsehin, gyönyörű helyen, jól felszerelve, és azt gondolták, hadd élvezze más is. Meghirdették a Facebookon, hogy szívesen vendégül látnak a nyáron rászoruló családokat. Olyanokat, akiknek nincs pénzük nyaralásra. 8 nap alatt 400-an jelentkeztek, és ők kiválasztották azokat, akik eltölthetnek majd 5 napot velük. Serdült Szilviának mesélték el, milyen fordulatot vett az életük néhány nap alatt.

Ételadományokra vadásznak Szegeden

Néhány ember viszi el a sokaknak szánt ételadományokat a szegedi rókusi templomnál, ezt mondta a plébános híradónknak. A pécsi ételadomány doboz mintájára, Szegeden is bármikor vehetnek ki ételt a rászorulók egy nyitott dobozból. A plébános szerint viszont az összes betett ételt egy-két család viszi el.

Eddig ő segített, most másokra szorul

László Ferenc 310-szeres véradó, egyedül neveli unokáit. Tavaly meghalt a felesége, azóta alig 100 ezer forintból élnek hárman. A rokkantnyugdíjas férfi azt mondja, az fáj neki a legjobban, hogy a gyerekek nem élhetnek olyan életet, mint a velük egykorúak.
 

Bajban a rászorulókat támogató alapítvány

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány sem jut hozzá a pénzéhez a Buda-Cash brókercég botránya miatt. A szervezet hátrányos helyzetű családokat támogat, havonta csaknem ezer rászoruló gyereknek segítenek. A bankszámlájukon több mint 30 millió forint van, amihez nem férnek hozzá.

Segélyezés – az önkormányzatok döntenek

Több százezer ember eshet el az eddig rendszeresen kapott segélytől a rendszer márciusi átalakítása után - ezt mondta Híradónknak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A változást áprilistól érezhetik az emberek, akkortól a helyi önkormányzatok döntik el, hogy kik számítanak rászorulónak, és hogy mennyi pénzzel segítik őket.

A ház, ahol minden rászoruló menedéket kap

Amikor nincs, aki segítsen, és minden reménytelennek tűnik, jó tudni, hogy van egy intézmény, amelyhez fordulhatunk. Miskolcon, a családok átmeneti otthonának a kapuja mindig nyitva áll előttünk. Az ország bármely területéről érkezhetnek ide pénzhiányban szenvedő családok, vagy bántalmazott édesanyák gyermekeikkel.

50 ezer gyerek számíthat ajándékra

50 ezer rászoruló gyermek karácsonyát tennék boldoggá. A Baptista Szeretetszolgálat reméli, hogy idén a tavalyinál is több ajándékkal teli cipősdobozt sikerül összegyűjteniük. Az akció péntekig tart. Arra kérik az adományozókat, hogy a fiúkra és a nagyobb gyerekekre is gondoljanak, az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a legtöbben kislányoknak dobozolnak.


 

Karácsonyi készülődés közben másokon is segíthetünk

Magyarországon napjainkban közel félmillió gyerek él hátrányos helyzetben, mélyen a létminimum alatt. Az "Együtt a babákért" kampány nemrég azzal a céllal indult útnak, hogy segítsék a hátrányos helyzetű kisgyermekes családokat, enyhítve anyagi terheiken.

Rászorulóknak gyűjt az élelmiszerbank

Tartós élelmiszert és csokoládét gyűjtenek az önkéntesek szerte az országban. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi csomagokat fog összeállítani az adományokból a rászorulóknak. Olyan családoknak, akiknél, ha ajándék nem is kerül a fa alá, legalább lesz mit enniük a gyerekeknek.


 

Elvihetik a hajléktalant, ha nem elég tiszta

Vasárnaptól tartósan hideg lesz, így a hajléktalanok élete egyre nehezebb. A menedékotthonokban ilyenkor több a férőhely és hétvégén is nyitva tartanak a népkonyhák. Pécsen ehhez képest két hete szigorúbbak a hajléktalanokkal. Tilos bemenniük a belvárosba, nem kéregethetnek a parkokban, köztereken, sőt, a rendőrök el is vihetik őket, ha nem tartják be az illem szabályait.
 

Hordozható fűtőtest rászorulóknak

Különleges, hordozható fűtőtestet tervezett rászorulók számára egy fiatal magyar formatervező. A "Kálha" névre keresztelt ételt lehet melegíteni, de ágymelegítőnek vagy fűthető hokedlinek is lehet használni.
 

Adományözön a Házon kívüli nézőitől

Már nem csak fánk jut a gyerekeknek, és nem csak Hajnalkáéknak, 53 családnak jutott a nagylelkű felajánlásokból.

A pékség, mely sorsokat old meg

Van egy pékség Óbudán, ahol mindig friss a kenyér, a helyiek ezért szeretik. Ráadásul olcsó is, az ott élők ezért meg pláne szeretik. És nem is tudják, hogy egy különeges, szociális pékségben vásárolnak.

Házon kívül 12-12-19


szerző:
2012.12.19. 23:10
Házon kívül 12-12-19

Házon kívül: Rezsicsökkentés - Meglesz-e a beígért 10 százalék januártól? Dühös diákok - Szembementek a kormánnyal és nem akarnak megállni. Az adomány útja - Hogy jut el a csomagunk a rászorulókhoz?

Kihez kerülnek az adományaink?

Az adomány útja: ajándékot vittünk a Mikulásgyárba, és végigkövettük a csomagok útját.

A maffia, amely nem elvesz, hanem ad

Budapesten van egy maffia, de ők nem elvesznek, hanem adnak. Ételt a rászorulóknak, olyan ételeket, amelyek egy őstermelői piacról származnak.

Az elszegényedés egyre súlyosabb probléma

Kinek mi jut eszébe, azt hallva, hogy valaki szegény? Hogyan lehet meghatározni? Hogyan élik meg a családok azt, hogy egyre mélyebbre csúsznak? Nem csak a jövedelem számít.

Házon kívül 11-12-20


szerző:
2011.12.20. 22:40
Házon kívül 11-12-20

Házon kívül: Az égből jön a segítség? - Egy hatgyerekes család költözése, akik egy lepusztult tanyáról költözhettek Budapestre. Káosz az étkezési utalványok körül - Ami eddig volt, nem lesz, amennyi eddig volt, annál kevesebb lesz, és ahol eddig használhattuk, ott nem biztos, hogy használhatjuk majd. Miről álmodik a srác, akinek nagy pénz ütheti a markát? - A 19 éves Zsolt 20 millió forintot nyert az államtól, mert lebénult a kötelező védőoltástól.

Az égből jön a segítség?

Kilakoltatott családoknak ad esélyt a Református Egyház: lakást bérelnek nekik, segítenek munkát keresni, és az életüket egy mentor segíti, hogy minél előbb talpra állhassanak.

Fókusz 11-12-02


szerző:
2011.12.02. 20:20
Fókusz 11-12-02

Fókusz: Pofonosztók - Bunyós Pityu újra csúcsformában, a Villalakók végre legálisan moshatnak be egymásnak. Világszám az X-Faktorban - Portugáliában Nikolas volt, nálunk Aurea lesz a sztár. Az énekesnő megérkezett Budapestre. Kozsó házimozija - Másfél év után visszakapta lefoglalt autóját, a happy endet saját maga videózta le.

Adni jó – akár egy telefonhívással is

A szegénységnek sokféle arca van. Lehet lepusztult utca, nyomorúságos konyha és éhes gyerekek is. Magyarországon 2,8 millió ember tekinthető szegénynek, nélkülözőnek. Minden harmadik gyermek érintett.

Már kifizették az idei tankönyveket

A Pest Megyei Önkormányzatnál azt ígérik, hogy hétfőn minden rászoruló diák hozzájut az ingyen tankönyvéhez.

Baleset miatt éhezik


szerző:
2011.08.22. 18:09
Baleset miatt éhezik

Tavaly még kétszázezer forintot keresett, most ennie sincs mit egy 62 éves asszonynak a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikertben.

Betevő falatot adnak uzsorakamatra

Az uzsora-bűncselekmények egy új formája, az úgynevezett „boltocskázás” ütötte fel a fejét Hajdú-Biharban.

Ételosztással a gyermekéhezés ellen

Becslések szerint 120 ezer gyerek nem jut elegendő ételhez, 20 ezer pedig szó szerint éhezik hazánkban.

Kitolódik a a gázártámogatási rendszer

Augusztus 31-ig továbbra is kapnak kedvezményt a gáz árából azok, akiknek ez eddig is járt.

Gyanús utazások 500 millióért


szerző:
2011.04.21. 20:54
Gyanús utazások 500 millióért

Félmilliárd forintot fizetett ki szakszervezeti vezetők üdültetésére a Nemzeti Üdülési Alapítvány.

ValóVilág - Összefoglaló 11-03-14

ValóVilág - Összefoglaló: A Villalakók soha nem látott összefogással próbálnak segíteni a rászorulókon, éhező gyerekeknek gyűjt a ValóVilág stábja.

Étel- és ruhaosztás a rászorulóknak

Több étel fogyott a budapesti Blaha Lujza téri nyilvános ételosztáson, mint tavaly. Már nem elég a korábbi években megszokott ezer adag.

Családi étkek a spórolás jegyében

Egészséges és olcsó recepteket tartalmazó kiadányt kapnak rászoruló székesfehérvári családok.

Cipősdoboznyi törődés karácsonyra

Szerdán kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat már hagyományosnak mondható Cipősdoboz Akciója. Az ajándékokat országszerte csaknem száz helyen gyűjtik.

Munkalehetőség és olcsó tűzifa egy csapásra

Legalább háromezer nehéz sorsú család téli tűzifa-igényét elégítheti ki a közmunkaprogram.

Nulladik évfolyam hátrányos helyzetűeknek

A nulladik évfolyamon a gyerekek alapvető készségeket és ismereteket kapnának, és csak ezután kezdenék el az általános iskola első osztályát.

Dobó Ági nem a világbékét akarja

A Királynő több jótékonysági szervezet munkájába is bekapcsolódott, gyermekeken szeretne segíteni.

Segélyosztás kezdődött Felsőzsolcán

1500 család veheti át a főként tartós élelmiszert tartalmazó egységcsomagokat.

Fókusz 10-06-18


szerző:
2010.06.18. 20:45
Fókusz 10-06-18

Fókusz: Újra egyedül Delhusa Gjon. Freire Szilvi lubickol a boldogságban. Lady Diana szakácsa kitálalt. Hírességek főztek rászorulóknak. A vuvuzela és idegtépő társai.

Ingyen ebéd rászoruló gyerekeknek

A tatabányai vendéglő olyan tanulóknak biztosítja a mindennapi melegételt, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak.

Hamar jött a segítség!


szerző:
2010.02.24. 11:55
Hamar jött a segítség!

Több mint negyvenen jelentkeztek a szerda esti RTL Híradó után, hogy segítenének eljuttatni az adományt a rászoruló családnak.

A titokzatos jótevő


szerző:
2010.01.14. 14:47
A titokzatos jótevő

Étellel és pénzzel is segített a Házon kívül egyik nézője a műsorban szereplő rászoruló családokon, cserébe pedig nem kért semmit.

Tüzelő lesz az Ország Karácsonyfájából

Kedden délelőtt lebontották és felaprították a 16 méteres fát, amit egy tököli, hatgyermekes család kap meg.

Országszerte gondolnak a rászorulókra

Az ételosztó akció keretében hétezer adag bablevest és pozsonyi kiflit adnak a rászorulóknak.

Vendégségbe hívták a szegény gyerekeket

Több mint 100 kiló kolbászt és hurkát sütöttek meg és osztottak ki közöttük.

Koldussorstól mentette lakosait Berente

Megmentett a kilakoltatástól több családot is a berentei önkormányzat.

Cipősdoboznyi meglepetés karácsonyra

Idén is elindítja cipősdoboz akcióját a baptista szeretetszolgálat.

Tűzifával segítik a rászorulókat

A tűzifa adomány azért is praktikus, mert egyre többen mondanak le a gázfűtésről.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való