KERESÉS search-close

pusztulás

22 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pusztulás"

Tömeges halpusztulás a Holt-Tiszában

Majd száz mázsa hal pusztult el fél nap alatt Szajolnál. A vízen úszó rengeteg tetemet a hajnalban érkező horgászok fedezték fel. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a pusztulást. Egyelőre annyit tudnak a szakemberek, hogy a normálisnál alacsonyabb a víz oxigéntartalma.

Tömegesen pusztulnak a busák a Deseda tóban

Tömegesen pusztulnak a halak Kaposvárhoz közeli Deseda tóban. A halállomány több mint fele veszhetett oda, 50 tonnányi döglött halat szedtek ki a vízből a halőrök. A szakemberek szerint nem vírus vagy baktérium, hanem egy különleges betegség miatt pusztulhatnak a busák a Desedában. A helyiek egy része viszont a környező földekről szivárgó vegyszerekre gyanakszik.

Január óta több mint 1100 elpusztult delfint találtak Franciaország partjain!

A kisodródott állatok többségét a halászok még a vízben megcsonkították. Legtöbbjük véletlen akad fenn a halászhálón, kimenekítésük során viszont levágják bizonyos testrészeiket, hogy a háló ne sérüljön, amit a vízi emlősök nem élnek túl.

Újabb tömeges delfinpusztulás Új-Zélandon

Ismét tömegesen vetődtek partra gömbölyűfejű delfinek Új-Zélandon. A 80-90 állatból többnek sikerült visszajutnia a Csendes-óceánba, de 51 közülük elpusztult.

 

Mi okozza a méhek rejtélyes pusztulását?

Tömegesen pusztulnak a méhek az egész országban. A rejtélyes rovar hullás nem csak a méz készítését fenyegeti, az egész mezőgazdaságra drasztikus hatással lehet.

Fókusz Plusz 2018-01-06


szerző:
2018.01.06. 18:45

Megsemmisült az Azúr Ablak


szerző:
2017.03.09. 18:56
Megsemmisült az Azúr Ablak

Málta gyászol, mert a földközi-tengeri szigetország elvesztette legfőbb természeti látványosságát a természet erői miatt. Szinte semmi sem maradt az Azúr Ablaknak nevezett sziklaképződményből, amelyet turisták tízezrei kerestek fel évente. A sajtó szerint egy helybeli éppen fotózta a vihart a tengerparton, ahol a hullámok nagy erővel csapkodták a sziklákat, amikor azt látta, hogy az Azúr Ablak íve hatalmas robajjal belezuhan a tengerbe. Mire a felcsapódó víztől látni lehetett, addigra a képződmény oszlopszerű része is ledőlt. A látványosság pusztulását a máltai miniszterelnök egy szóval kommentálta: szívszorító.

Madárpusztulás az üvegfal miatt

Halálfalnak is nevezik annak a Váci úti irodaépületnek az üvegfalát, aminek a tövében néhány napja 50 madártetemet talált az egyik madármentő csoport. Azt mondják, nap mint nap tele van a járda elpusztult madarakkal. Leginkább fenyőrigók esnek áldozatul, amelyek élelmet keresnek a városban. Az iroda tulajdonosát hiába kerestük.

Történelmi döntés a túlélésért

Történelmi döntést hoztak a világvezető ipari hatalmai a környezetpusztulás megállításáért. Az Európai Unió és 24 másik ország megállapodott, hogy a Déli-sarkvidék melletti Ross-tengert a világ legnagyobb természetvédelmi területévé nyilvánítják. A Természetvédelmi Világalap legfrissebb jelentése szerint ugyanis, ha nem történik radikális változás, a dinoszauruszok eltűnéséhez hasonló kihalás várhat ránk már a közeljövőben.

Több, mint 240 áldozat


szerző:
2016.08.25. 18:18
Több, mint 240 áldozat

240 fölé emelkedett az olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma. Még több tucat ember lehet a romok alatt a legnagyobb károkat szenvedett hegyi településeken. Amatriceben - amely egy a hétvégére tervezett fesztivál miatt turistákkal volt tele az épületek háromnegyede összeomlott. Miközben folyamatosak az utórezgések, 4300-an dolgoznak a mentésben. Szerda este sikerült egy 10 éves kislányt élve kihozni a romok alól.

Élősködő rák pusztítja a halakat

Élősködő rák pusztítja a halakat a Ráckevei Duna-ágon. Eddig 15 mázsa pusztult el. A horgászok azt gyanítják: a horgászszövetség már eleve betegen telepítette be a pontyokat. A szövetség szerint azonban a holtágban fertőződtek meg. A hatóság pedig azt állítja: a vízminőséggel nincsenek bajok, és a Duna ágnál kifogott hal is fogyasztható. Jövő héten újabb vizsgálatok lesznek.

Tragédiák nyomában


szerző:
2015.11.10. 19:00
Tragédiák nyomában

Halál, pusztulás, tönkrement életek és ma sem múló lelki sebek. Az elmúlt évek legnagyobb budapesti tűzesetei családok százainak okoznak még ma is súlyos traumát. Van, aki a barátait, van, aki a lakását, más a teljes vagyonát vesztette el.

Tragikus tűzesetek nyomában

Halál, pusztulás, tönkrement életek és ma sem múló lelki sebek. Az elmúlt évek legnagyobb budapesti tűzesetei családok százainak okoznak még ma is súlyos traumát. Van, aki a barátait, van, aki a lakását, más a teljes vagyonát vesztette el.

Állítólag ma is világvége lesz

Egy keresztény csoport, ami korábban több alkalommal állította, hogy különböző időpontokban megsemmisül majd a világ, ezúttal a mai napot, október 7-et szemelte ki a nagy naphoz. Méghozzá bibliai jóslatokra támaszkodva. Szóval tartós tejet már ne vegyenek! :(

Megsüllyedt a díszburkolat


szerző:
2015.03.16. 18:20
Megsüllyedt a díszburkolat

Alig 5 évvel ezelőtt adták át, máris több helyen megsüllyedt a díszburkolat Budapest-Belváros felújított utcáin. Főleg azokon a szakaszokon látványos a pusztulás, ahol a felújítás után is nagy maradt az autóforgalom. Az önkormányzat azt ígéri: kijavítják a hibákat és tárgyalnak a BKK-val, hogy a környéken könnyebb buszok járjanak.

Az ötlet mentette meg Megyert a pusztulástól

Mondhatni világhírű lett egy ici-pici magyar falu, Megyer. Az ötlet, ami miatt csodájára járnak a 17 fős Megyernek, nem más, mint hogy aki akarja, vagy ki tudja fizetni, bérbe veheti az egész falut. Néhány éve még úgy tűnt, hogy Megyer a pusztulás útjára lép, mint annyi más magyar kistelepülés. De ez az ötlet mindent megváltoztatott, és Moskovics Judit azt látta, hogy Megyer, és ez nem túlzás, virágzásnak indult. Hála a polgármesternek, aki szabadidejében vezeti a falut.

Tömeges állatpusztulások jelzik a világvégét?

A kutatók, a vallási fanatikusok és az összeesküvés-elméletek gyártói különféle magyarázatiokat találnak.

Tömeges madárhullás Amerikában


szerző:
2011.01.03. 11:09
Tömeges madárhullás Amerikában

Egy amerikai város utcáit egyetlen éjszaka alatt mintegy 2 ezer elpusztult feketerigó borította be.

Tömegesen pusztulnak a halak


szerző:
2010.06.15. 18:31
Tömegesen pusztulnak a halak

Naponta több tonnányi haltetemet szednek össze az önkéntesek a belvízi csatornákból.

Lipicaiak pusztultak el


szerző:
2009.06.24. 07:25
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való