KERESÉS search-close

program

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "program"

Szerelem csak négy fal között?

Szabina túl unalmasnak találja párkapcsolatát, hiszen szerelmével alig mozdulnak ki otthonról, és a filmnézésen kívül szinte semmi közös programjuk sincs... Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Több zöldfelületet és jobb egészségügyi ellátást ígér a Budapestieknek Kálmán Olga

Több zöldfelületet és jobb egészségügyi ellátást ígér a Budapestieknek Kálmán Olga. A DK által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint Orbán Viktor 9 éve bünteti a fővárosban élőket és Tarlós István csak asszisztál ehhez. Azt mondta bármi is lesz a jelenleg is tartó előválasztás végeredménye, azt elfogadja. Az RTL Híradó az ellenzéki előválasztás mindhárom résztvevőjével készít interjút a szavazás végéig.

TOROCZKAI LÁSZLÓ: „Brüsszel kezd úgy viselkedni, mint Moszkva a kommunizmus idején”

Toroczkai László szerint az uniós választásokon ők azoknak kínálnak alternatívát, akik nem akarnak a két nagy politikai erőre szavazni. A Mi Hazánk Mozgalom elképzelései szerint az uniós forrásokra a hazai cégek közvetlenül pályázhatnának. Közös európai minimálbért, és egységes sávos bérrendszert vezetnének be egész Európában. A párt elnöke szerint így lehetne kiegyenlíteni a kelet-nyugat közötti különbséget.
Az RTL a választási kampányban interjút kért az összes nagyobb párt európai parlamenti listavezetőjétől.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kötelezővé tenné a sziesztát

Egész Európában bevezetnék a forintot, a fizetéseket a magyar bérekhez igazítanák, és kötelezővé tennék a sziesztát. Egyebek közt ezt ígéri a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ha képviselőjük bejut az Európai Parlamentbe. A mindent kifigurázó viccpárt listavezetője szerint mindenképp Brüsszelbe készülnek, hogy Európa összes problémáját megoldják. Az RTL a választási kampányban interjút kért az összes nagyobb párt európai parlamenti listavezetőjétől.
A teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

Mobilokat gyűjt az állatkert

Fiókban porosodó, régi mobiltelefonokat gyűjt a Fővárosi Állatkert. Céljuk a gorillák élőhelyének védelme. A mobilok gyártásához használt koltán nevű anyagot ugyanis éppen Kongóban bányásszák. Kiszorítva ezzel a legnagyobb emberszabásúakat a területről. Az újrahasznosítással viszont csökkenthető lenne a bányászat. Az állatkerti nevelőszülők napján Véber István meteorológus örökbefogadta a legkisebb gorillát, a másfél éves Indigót, ezzel is támogatva az Állatkertet.

Bevándorlás-ellenes program támogatására gyűjtöttek aláírást óvodákban

Orbán Viktor bevándorlás-ellenes programjának támogatására gyűjtöttek aláírásokat Budapesten, a fideszes vezetésű Józsefváros önkormányzati óvodáiban. Erről a hvg írt először. A lap szerint több óvónő azért írta alá az ívet, mert félt, hogy különben elveszíti az állását. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint az aláírásgyűjtés jogellenes volt. Az önkormányzatnál tagadják, hogy utasították volna a dolgozókat, de az alpolgármestertől végleg megvonták az oktatási jogkörét. Tőle jutottak az aláírásgyűjtő ívek a kerület óvodáiba.

Kevesen vesznek részt az országos vastagbélrák-szűrő programban

Késve indult és kevesen vesznek részt az országos vastagbélrákszűrő programban. Az eddigi adatok alapján a behívottak 30 százaléka ment el a vizsgálatra. Több ezer pozitív mintát találtak, de az érintettek jó részénél a vastagbéltükrözés már nem történt meg. Úgy tudjuk, ilyen adatok hangzottak el a Nemzeti Rákellenes Világnapon tartott előadáson. Erre azonban az RTL Híradót nem engedték be.

Egyedülálló ősbemutatóra készül a Budapesti Fesztiválzenekar

„A Budapesti Fesztiválzenekar tudatosan dolgozik azon, hogy a jövő zenekara legyen” – mondta Fischer Iván, amikor ismertette a zenekar 2019–20-as évadának sokszínű programját. A jövő évad tervei között szerepel: Beethoven-maraton, tovább folytatják az ingyenes, országos koncertsorozatukat, és több jelentős külföldi meghívásnak is eleget tesznek, például 20 év után újra Los Angeles-ben lépnek fel.

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka megelőzhető lenne

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a fele megelőzhető. Ezt mondják a Nemzeti Népegészségügyi Központnál, ahol most a minisztériummal közösen 11 és fél milliárd forintos uniós támogatásból indítanak programot. Ennek célja a kórházi fertőzések visszaszorítása. Ellenőrzik például, hogy mennyi kézfertőtlenítőt használnak a kórházak és nagyobb hangsúlyt fektetnek az eszközök higiénikus használatára.

Karácsony: közteret a parkolóból!

Köztérré alakítaná a Városháza parkolóját Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Azt tervezi, hogy száz napon keresztül minden nap ismertet egy pontot főpolgármester-jelölti programjából.

Látványosabbnál látványosabb produkciók a Cirkuszok éjszakáján

Szombaton az elefántcsorda már ötödszörre indult fürdőzni a Balaton partjára, hagyománnyá vált, hogy ők nyitják meg a mindig július második hétvégéjére eső Cirkuszok éjszakáját.

 

Cukorbetegekről az iskolákban

Nemzetközi oktatási programot indít a cukorbetegségről itthon az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Ennek lényege, hogy az általános iskolákban orvosok, szakértők és hírességek tartanak előadást, szerveznek játékokat és kvízeket, diákoknak, szülőknek és tanároknak egyaránt. Mindezt azért, hogy megmutassák, hogyan kell hozzáállni, ha a közösségben van cukorbeteg gyermek.

 

„Adj egy ötöst”


szerző:
2018.04.18. 08:10
„Adj egy ötöst”

A Salva Vita Alapítvány a fogyatékossággal élő személyek esélyegyenlőségéért és társadalmi befogadásáért dolgozik. Ma reggel Fejes–Martinez Krisztina, az „Adj egy ötöst” vezetője avatta be a nézőket a programba.

Május hatodika a Felelős Állattartás Napja

Borus Bence és Dr. Sóki Annamária meséltek a közelgő menhelytámogató programról, ráadásul azt is elárulták, hogyan csatlakozhattok a kezdeményezéshez. Ma reggel két elbűvölő kiscica: Szösz és Maszat is elkísérték a fiatalokat a stúdióba.
 

Iskolás gyerekeknek magyarázták, hogy miért fontos vizeink védelme

20 millió ember hal meg évente a világon a szennyezett víz okozta betegségekben az Egészségügyi Világszervezet szerint. 25 éve tartják a mai napon a víz világnapját. A fővárosban a máskor szigorúan őrzött szennyvíztisztító telepre ma iskolás gyerekek érkeztek.

Betti: „Nem nagyon haladunk egyről a kettőre”

Betti túl unalmasnak és ellaposodottnak tartja a Zolival való kapcsolatát, ráadásul mostanság már házasságra és közös gyerekre vágyik. Vajon a férfi képes változni szerelméért?

Százmilliókat kapnak a kampányra

Több százmillió forintos kampánytámogatást vehet fel két olyan párt is, amelynek se honlapja, se nyilvánosan elérhető programja nincs. A szervezetek országos listáját délután hagyta jóvá a választási bizottság. 

MSZP: felújítás, rezsicsökkentés

161 milliárd forintot költene évente a lakóépületek energia-hatékonyságának növelésére az MSZP, ha kormányra kerülne. A párt szerint ez lenne a valódi és fenntartható rezsicsökkentés. A felújításokhoz uniós forrásokat is felhasználnának, önrészre nem lenne szükség. A Fidesz szerint nem kell foglalkozni a szocialisták komolytalan kampányígéreteivel.

 

„Legyen élmény a szülés”

Ezt szeretné elérni a kormány családbarát szülészet programja. A kórházak összesen 10 milliárd forintra pályázhatnak, az elnyert pénzből egyszemélyes szülőszobákat kell kialakítaniuk, ahol az anya dönthetné el, hogyan szeretne szülni. A pénzt költhetik eszközbeszerzésre, a szülőszobák fejlesztésére és a dolgozók képzésére is.

 

Választás 2018: adórendszer

Választási vitasorozatunk hetedik része. A szerdai téma: a mindenki zsebére ható adórendszer – ki mit tenne a hatalomban? A résztvevők: Schmuck Erzsébet, LMP, Arató Gergely, DK és Burány Sándor, MSZP. Először Burány Sándor beszél két percig, utána Schmuck Erzsébet, és végül Arató Gergely. – és az adás végén ugyanez lesz a sorrend.

 

Bárkiből lehet Pride szervező!


szerző:
2018.02.26. 08:30
Bárkiből lehet Pride szervező!

Már szervezés alatt van Magyarország történetének legnagyobb és leghosszabb Budapest Pride-ja, a szervezők pedig arra bátorítják a támogatókat, vegyék maguk kezébe a szervezést: tervezzenek saját programot a Budapest Pride-ra.

Nem lesz közös nyugdíjas-program

A nyugdíjak értékállóságát is biztosítaná, és lehetőséget teremtene a differenciált nyugdíjemelésre az a program, amelyet 11 ellenzéki párt közösen dolgozott ki és fogadott el. Az egyeztetést a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület kezdeményezte. A Fideszt hiába hívták meg a tárgyalásokra. A kormánypárt kérdésünkre azt közölte: a baloldallal szemben folyamatosan emelik a nyugdíjakat, és még nyugdíjprémiumot is fizetnek.

Harc a daganat ellen


szerző:
2017.11.20. 07:55
Harc a daganat ellen

Olyan program indult, amelyben maguk a betegek is kezdeményezhetik a precíziós onkológiai ellátáshoz való csatlakozást. De mit jelent ez pontosan? Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója avatta be a nézőket a modern gyógymód rejtelmeibe.

Bemutatta Gyurcsány a programját

Legalább a létminimum szintjére emelné a minimálbért a Demokratikus Koalíció. Bemutatták programjukat, mégpedig Salgótarjánban, ahol a családi pótlék 50 százalékos megemeléséről is beszélt Gyurcsány Ferenc pártelnök. A párt fővárosi képviselője pedig azt mondta, Budapestet behálózta a korrupció. A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc célja a Soros-terv végrehajtása.

Momentum: 350 oldalas program


szerző:
2017.10.15. 18:37
Momentum: 350 oldalas program

Leállítaná a paksi bővítést, de megtartaná a határkerítést a Momentum, ha kormányra kerülne. Ez is kiderült a párt ma bemutatott, 350 oldalas, Indítsuk be Magyarországot címet viselő programjából.

 

Sebestyén Balázs: ˝mekkora barom vagyok én˝

A műsorvezető és kisfia nagy ijedtségen vannak túl...

Opitz Barbi naptára zsúfolásig telt idén nyáron

Az X-Faktor győztese szuper videóklippel állt ellő nemrég, és egyik koncertet adja a másik után. Nem sok szabadideje maradt hát, de azért instagram követőinek néha lő egy szelfit: a haj és a mosoly nem változott, egyedül a szettek különböznek minden alkalommal!

Kell egy hét együttlét: rengeteg meglepetéssel készül az idei Sziget!

Ez lesz az év legnagyobb fesztiválja! Mutatjuk, mire számíthatsz! 

Vállalkozz Itthon Fiatal!: a beígért támogatásból még semmit sem láttak!

Kártalanítani kell a Vállalkozz Itthon Fiatal! kormányprogram résztvevőit - a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint. Egy hónapja derült ki, hogy többen hónapok óta fizetik a járulékokat a pályázat miatt alapított cégük után, de a beígért támogatásból még semmit sem láttak. Fejenként félmillió forintot bukhattak - a Pénzcentrum szerint. A kormány pályázati honlapja alapján eddig 14 fiatalnak fizettek ki támogatást.

 

Szalóki Ági, énekesnővel is találkozhatunk a Gyerekszigeten!

Idén júniusban is négy hétvégén át várják látogatóikat az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvényére: június 3. és 25. között minden szombaton és vasárnap a Hajógyári-szigeten, közel 40 helyszínen.

Lombik-program: sokat kell várni

Nagyon sokat kell várni lombik beültetésre idehaza. Van olyan meddőségi centrum, ahol már csak jövő év végére tudnak időpontot adni a kezelésre. Országszerte hatezren várnak arra, hogy sorra kerüljenek, a legtöbb beavatkozást végző Kaáli Intézet alapítója szerint közülük sokan már nem lesznek fogamzóképesek, mire sorra kerülnének. Hamarosan több pénz juthat a lombik programokra, de hogy pontosan mit és hogyan támogatnának, a szaktárcánál nem árulták el.

 

Kipróbálhatták álmaik munkáját a segítséggel élők

Tűzoltó, állatgondozó, kormányhivatalnok – csak néhány szakma azok közül, melyeket ma kipróbálhattak a segítséggel élők. A "Neked munka, nekem álom" - napon 19 városban összesen 200-an dolgozhattak olyan helyen, ahová a betegségük miatt sosem vehetnék fel őket. A kezdeményezés Írországból indult, a szervezők szerint még mindig sok az előítélet a sérült munkavállalókkal szemben, ezeket is segít megszüntetni egy ilyen programsorozat.

 

Ijesztő kampányígéreteinek jó részét elfelejtette

Donald Trump meglepetéselnök első 100 ellentmondásos napja. Zűrzavar a Fehér Házban és az elnöki kinevezések körül, súrlódások a kongresszussal, ellentétek a médiával, de ijesztő kampányígéreteinek jó részét elfelejtette, az ígért visszahúzódás helyett fölöttébb aktív védelmi politikát folytat, s most éppen történelmi adócsökkentést ígér.

Donald Trump első száz napja

Aligha van bárki, akiről a világ médiája többet ír és beszél, mint Donald Trump elnökről. Megválasztásának és első 100 napjának értelmezésével a média jó része is küszködik. Ma este beszállunk. Két részben: először arról, mi történik Amerikában – utána arról, hogyan alakul Amerika és a világ viszonya. Az új elnököt kormányzati káosszal és médiaháborúval vádolják, de arról kevesebb szó esik, hogy az elnök dolgozik, nem is keveset – igaz, választási ígéreteinek csak töredékét tartja.

Összetartás Barátok közt! – KÉPEK!

A sorozat szereplői időről-időre együtt töltenek némi időt a stúdió falain kívül is. Legutóbb például egy olyan programot szerveztek a számukra, amit valószínűleg mindenki igencsak élvezett.

Botka László programot hirdetett

Se Gyurcsány Ferencnek, se Orbán Viktornak nincs helye a közéletben - erről beszélt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, amikor szocialista pártvezetők és szimpatizánsok előtt ismertette programját. Gyurcsány Ferenc szerint, hogy kire van szükség, azt majd a választók döntik el, és sok sikert kívánt Botka Lászlónak. A Fidesz szerint, amit a szocialisták most ígérnek, arra egyszer már nemet mondtak a magyarok.

A Jakab család nem kíváncsi a Szent Koronára?

Tamara felhívta Dávidot, hogy Noémi az utóbbi időben rengeteget sír, és attól fél, hogy a lányuk depressziós lett, ezért kitalálták, hogy közös programot szerveznek. Dávid a titkárnő hatására úgy döntött, hogy a gyerekeket elviszi az Országházba, ők azonban nem voltak oda az ötletért, sőt...

Egy program, ami sokak életét megváltoztatta

Az 50 tehetséges magyar fiatal programra december közepéig bárki jelentkezhet, és bárkit jelölhetnek, aki elmúlt már tizenhat, de nincs még harminc éves, és az élet valamely területén kiemelkedően tehetséges. Mutatjuk azokat a tehetségeket, akik már bebizonyították, hogy a lehetőséggel lehet és kell is élni, hiszen minden adott volt számukra, hogy megvalósítsák álmaikat.

Vivi nyert, Zsolti összetört

Négy villalakó indult esélyesként a nyereményre, miszerint kimehet egy Villán kívüli programra, ahol találkozhat egy szerettével. Egy órájuk volt, hogy döntsenek. 83 nap után mindenki remegve várta az eredményt, végül Vivit sorsolták ki. Zsolti úgy érzi, ha valamikor, akkor most lett volna igazán nagy szüksége egy kis találkozásra, pozitív töltetre.

A Barátok közt sztárja őrületes dolgot tett! – VIDEÓ!

Nyári Diát nem kell félteni, ha egy olyan extrém eseményről van szó, ahol 200 csőre töltött vízipisztollyal kell farkasszemet néznie. A Millenáris Parkban megtartott megmozdulásnak fontos üzenete is volt.

Cukormókusokat is lehet simogatni

Cukormókus-cucujgatás - például ilyen különleges programokkal várják a látogatókat országszerte az ötödik Állatkertek éjszakáján. Tizenkét állatkert csatlakozott a rendezvényhez, ami a nyár utolsó péntekén, augusztus 26-án lesz. Látványetetés, teknősóvoda, majomparádé is lesz és bárkiből lehet akár kígyóbűvölő is.

Ada:

Tavaly nyáron a csinos műsorvezető kitalálta, hogy elviszi a fiait egy hatalmas bobozásra. Milyen célja volt ezzel Adának? Nem más, mint egy kis bűntudat enyhítés, ugyanis Máté érkezése előtt ne érezzék azt a gyerekek, hogy háttérbe kerültek amiatt, hogy egy harmadik férfi lépett az éleétbe. A fiúk hogyan reagálnak? Itt kiderül:

Újdonságok az idei VOLT-on

10 helyszín, több mint 200 program, tucatnyi nemzetközi sztár és több mint 150 ezer bulizó, 5 nap alatt. Kedden indult a Volt fesztivál Sopronban, reggel óta érkeznek a kempingezők a Lővérekbe. 24. alkalommal tartják meg a Voltot, amit ebben az évben Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választottak.

Piknik a Szabadság hídon

Függőágyban, pléden, zokniban piknikeztek több százan hétfőn a Szabadság hídon. A programot egy közösségi oldalon szervezték, miután a hidat hónapokra lezárták, mert felújítják a villamoshálózatot. Az RTL-Híradónak nyilatkozó embereknek viszont nagyon tetszik, hogy nincs forgalom a hídon. A Magyar Közlekedési Klub szerint, lenne igény egy gyalogos hídra Budapesten.

Gyere haza fiatal: 105-en jöttek

Egy év alatt 105 fiatalt csábított haza a kormány a százmillió forintból indított „Gyere haza fiatal” programban - tudta meg az Index. A meghirdetett állások huszadát tudták betölteni. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál ennek ellenére sikeresnek tartják a programot. Az LMP szerint a kormány intézkedései miatt sokkal több fiatal hagyja el az országot, mint ahány visszajön.

Speciális terápia segíthet Noel fejlődésében

Amikor januárban bemutattuk Noelt, annak a bizonyos hét évvel ezelőtti, az egész országot megrendítő óvodás busz balesetnek a legsúlyosabb sérültjét, nézőink közül nagyon sokan jelentkeztek, hogy segíteni szeretnének. Bemutatjuk mi minden történt azóta.

Idén sem hozta lázba a szurkolókat az NB1

Átlagosan 2645-an voltak kíváncsiak a helyszínen a magyar meccsekre a 2015-2016-os szezonban - közölte a Nemzeti Sport. A nézőszám évek óta stagnál. A kormány jövőre 50 milliárd forintot szán stadionépítésekre, 2020-ig még 32 stadion épül. A DK szerint inkább másra kellene költeni a pénzt. A kormány azt mondja, Németországban is lassan indult el a nézőszám emelkedése, ma már viszont igazi családi program.

Álomnappal leptek meg anyukák anyukákat

Álomnappal lepett meg 12 anyuka 12 másik, ismeretlen anyukát, hogy feltöltődhessenek egy kicsit. Volt, aki színházra, konditeremre vágyott, vagy arra, hogy végre rend legyen a gyerekszobában. A program szervezői olyan anyákat választottak ki, akik sok, vagy sérült gyereket nevelnek. A program vezetője azt mondta, szeretné, ha lenne folytatás, de nem kell erre várni, bárki bármikor segíthet.

Vili bá földbe döngölt egy tolvajt – akciójelenetből nem lesz hiány!

Nem számít a kor, ha szerelemről van szó, és erre időben rájött Vili bácsi is. Egy nem mindennapi randevúra hívta el az ő Bözsijét, ami végül egyáltalán nem úgy sült el, ahogy azt eltervezték.

Egészségügy: az államtitkár csomagja

Műsorunk kezdete óta mindennél többet foglalkoztunk két témával: az egyik az oktatás, a másik az egészségügy, mert úgy gondoljuk, leginkább ezeknek a gondjai érintik és foglalkoztatják legtöbbünket. Mindkettőre nemzetközileg párját ritkítóan keveset költ Magyarország. Nagyjából fél éve lett államtitkár Ónodi-Szűcs Zoltán, akit azóta hívunk – most eljött.

Sok hallgató nem tudja teljesíteni a diplomamentő program feltételeit

A diplomamentő program sajnos úgy tűnik nem hozta meg a hozzáfűzött reményeket, sok hallgató arra kényszerülhet, hogy visszafizesse az államilag finanszírozott nyelvtanfolyamok árát. Az eddigi eredmények alapján a tanfolyamot végzett 7200 személyből csak 2200-an tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát. Bár sokan reménykedtek, hogy kapnak haladékot, A végzősök nagy részének december végéig meg kell szereznie a nyelvvizsga-bizonyítványt. Az esetről Rozgonyi Zoltánt, a Nyelvtudásért Egyesület elnökét kérdeztük.

Új program a digitális lemaradás ellen

Nyomkodni tudják, jól használni kevésbé. Fejleszteni kellene a magyar diákok digitális készségeit, vagyis azt, hogy hogyan hasznosítsák a számítógépes eszközöket - véli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Az egyik legnagyobb mobilszolgáltató éppen ezért egy olyan oktatási programot indított, amelyben a tanárokkal együtt a diákokat is arra tanítják, hogyan használják fel a tanuláshoz a digitális eszközöket.

Fogyatékkal élő gyerekek mesélnek

Mesével a fogyatékkal élő gyerekek elfogadásáért. A Kézenfogva Alapítvány bővíti korábbi programját, így már csaknem 30 óvodában 4 ezer gyerek találkozhat az elfogadásról szóló meseelőadással, amelyet speciális nevelésű gyerekek tartanak. Szakemberek szerint, ha időben megtanítják a gyerekeknek, hogyan viszonyuljanak sérült társaikhoz, felnőtt korukban nem lesznek előítéleteik.

Csordás Ákost zavarba hozta a hastánc oktató

Az ételek előtt egy kis plusz program várt az X-Faktorosokra. Hastánc oktatás! Azt nehezen tudtuk eldönteni, melyik vendég mozgása volt a legszórakoztatóbb, de az tisztán látszott, hogy Ákost a végén zavarba hozta a hölgy...

HALLOWEEN: Hátborzongató programok és töklámpás fesztivál

A Hol nem volt park dolgozói hetek óta ötleteltek a legrémisztőbb programokon és több száz tököt faragtak ki a szombat esti szellem partira. Alig lehetett elférni a Hősök terén, mindenki tökkel érkezett. Az egész téren pislákoló, sárga fényeket lehetett látni tegnap este. Volt Michael Jackson, Marilyn Monroe és minyon tök is.

40 ezerért is van őszi gyerektábor

Több tízezer forintba is kerülhet, de legalább változatos - ezért viszi sok szülő táborba a gyerekét az őszi szünetben. És egyre nagyobb a kínálat is, a kézműves és az erdei táborokon kívül van már például programozó tábor is. És bár kötelező az iskoláknak ügyeletet tartani az őszi szüneti munkanapokon, nem minden szülő számol a lehetőséggel.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA: Tenyérből etették a makikat

Az állatok világnapján minden ünnepeltnek jutott valamilyen csemege. A Nyíregyházi Állatparkban a makikat mézédes mazsolával, kézből etethették a látogatók, de nem maradtak ki a jóból a fővárosi állatkert zebrái sem.

Nem akarunk csődöt jelenteni?

Szeptember elsején lépett életbe a magáncsőd program, amivel az adósok egyelőre nem szeretnének élni. Mi lehet ennek az oka? Erről kérdeztük Barabás Gyulát, a téma szakértőjét.

Hatalmas tömeg az Állatkertek Éjszakáján

Alapesetben is nagy élmény állatkertbe menni, éjjel meg különösen. Nem is csoda, hogy óriási tömeg volt az Állatkertek Éjszakáján szinte minden parkban. Budapesten kivilágított medencében tartottak show-t a fókák, de csokis sáskát is meg lehetett kóstolni.

Előzetes: Rengetegen voltak az Állatkertek Éjszakáján

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mit csinálnak az állatok éjszaka. Debrecenben csokis sáskát és pirított lisztkukacot is lehetett kóstolni, de az állatok is jóllaktak. Hatalmas sorok álltak az éjszakai etetésekhez is. A fővárosi állatkertben különleges fókashow is volt, megvilágított medencében, fénnyel festett háttér előtt ugrabugráltak és labdáztak a fókák. Hogy mi volt még az állatkertek éjszakáján, mutatjuk este hatkor, az RTL Híradóban.

Tömegeket várnak a budapesti tűzijátékra

A legfrissebb adatok alapján megtartják az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot. Délelőtt még bizonytalan volt a helyzet, az ország több pontján programokat mosott el az eső. A tűzijáték este 9 órakor kezdődik, a belvárosban több hidat és utat már lezártak emiatt. A rakpartok környékén már gyülekeznek az emberek.

Utcára kerül több száz gyerek?

Kitört a nyári szünet, a szülőknek 1,2 millió iskolás elfoglaltságáról kell gondoskodniuk. A táborok sokak számára megfizethetetlenek, az állami és az önkormányzatok által biztosított napközbeni ellátásban kevés a hely. Mit lehet tenni? – erről kérdeztük a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnökét.

Már fél éve csúszik a 400 milliós beruházás

Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek biciklikölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem. Pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt.

Mit tegyen az anyuka, ha megőrül a bezártságtól?

Egy pici baba érkezése bizony felborítja a szülők mindennapjait, és a teendők elvégzése sem megy már olyan gyorsan. Sokan bár vágynának rá, mégsem akarnak elindulni, mondván macera egy pici gyerekkel bevásárolni, míg mások pedig alig várják, hogy mehessenek, de a gyerkőc nem engedi. Hogy miért őrül meg szinte minden anyuka az otthonléttől, és mit okoznak a hormonok szülés után, Dobó Ágit és egy szakpszichológust kérdeztünk.

Közmunkások nevére könyveltek el több százmilliót

Az Országos Roma Önkormányzatban alakult vizsgáló bizottság szerint 2012-ben és 2013-ban közmunkásoknak kifizettek 113 és fél millió forintot utazási költségekre, és 110 millió forintot postai költségekre. A vizsgálat megállapításai szerint azonban a közmunkások ezt a pénzt nem kapták meg.

Motorosoknak, autósoknak is figyelni kell

Az úgynevezett részeg szemüveget is ki lehetett próbálni a szombati motoros napon Esztergomban. A rendőrség azért szervezte a programot, mert elkezdődött a motorosszezon, ilyenkor pedig általában több baleset történik.

Összehoznák a tulajdonosokat és a bérlőket

A magyarok fele túlzsúfolt otthonokban él, miközben  félmillió lakás üresen áll - derül ki a lakhatási szegénységet mérő kutatásokból. A tulajdonosokat és a bérlőket hozná össze a Szociális Lakásügynökség program, amelynek kidolgozásán társadalomkutatók dolgoznak.
 

Program a betegek biztonságáért


szerző:
2014.11.24. 18:33
Program a betegek biztonságáért

Az európai uniós támogatással kiépített program pontosan leírja az orvosoknak, asszisztenseknek, hogy milyen feladatokat kell mindenképp elvégezniük ahhoz, hogy a betegek biztonságban legyenek.

Előzetes: Hátborzongató programok Győrben

Még a flamingók is művérben gázoltak, Halloween - estet rendeztek pénteken a győri állatkertben. Drakula gróf is részt vett az eseményen, a bátrabbak a hintójába is beülhettek. Több ezren vettek részt a különleges Halloween-esten, aminek nem mindegyik állat örült. Hogy miért, megmutatjuk hat órakor az RTL Híradóban.
 

Portré 13-03-17


szerző:
2013.03.18. 00:20
Portré 13-03-17

Portré: Az 50 tehetséges fiatal elnevezésű program egyik kiválasztottja, a már ötvenben benne lévő tehetség, Veres Ádám volt a Portré vendége.

Különleges bank: segítség a szegényeknek

A köznyelvben „szegények bankjának” hívják, hivatalosan Kiút program a neve. Mélyszegénységben élőknek adnak kölcsönt, hogy vállalkozást indíthassanak. Két év alatt 100 ügyfélből 65 sikeres lett.

Nagy Feró felesége semmit nem bíz a véletlenre

Az X-Faktor mentora mostanában sokkal visszafogottabban alkot véleményt egy-egy versenyzőről, mert átérzi, mekkora feladat a másik oldalon: az X-Faktor színpadán állni. De felesége szerint sokkal keményebbnek kellene lennie.

A telefonok uralomra törnek


szerző:
2012.08.21. 20:24
A telefonok uralomra törnek

Eredetileg csak távbeszélésre találták ki, de aztán kiderült, hogy sok minden másra is alkalmas. Ma már profi helikoptermodellt is irányíthatunk a telefonunkkal, de azért a szórakoztató alkalmazások mellett akadnak igazán hasznos programok is.

Fésűs Nellyék mindent bevállaltak a nyaraláson

Magukat is meglepték azzal, hogy spontán repülőre ültek és meg sem álltak Bulgáriáig. Ha a nyaralást nem is tervezték, a programokat annál inkább. Ugyanis amit csak lehetett kipróbáltak. Vajon kettejük közül ki volt a bátrabb?

Micimackót is elítélhetjük a Szigeten

A Szigeten közel hatvan különböző programsátor vagy rendezvényhelyszín van. Több helyen lehet házasodni - persze csak buliból, de van olyan sátor, amelyben kerékpárversenyt szerveznek, és olyan is, ahol bírósági tárgyalást tartanak.

„Monoklis” pingvinek a Szegedi Vadasparkban

Összesen tizenkét pápaszemes pingvin érkezett a Szegedi Vadasparkba.

Pénzért gyűjtik a szemetet az ovisok

A programban résztvevő intézmények az összegyűjtött dobozok mennyiségével arányos pénzjutalomban részesülnek.

Hatvanezren hallgatták a magyar dalokat

Több mint tíz helyszínen összesen csaknem hatvanezren voltak kíváncsiak a Magyar Dal Napjára.

Ismét dalol az ország


szerző:
2011.08.31. 16:55
Ismét dalol az ország

Országszerte 8 városban mintegy 35 helyszínen lesznek koncertek szeptember 11-én, a Magyar Dal Napja alkalmából.

Már csinálják a fesztivált a Szigeten

Még el sem kezdődött, de már zajlik. A Sziget Fesztiválon csak hétfőtől lesznek programok, viszont már több ezren beköltözhettek.

Bulival búcsúzunk az uniós elnökségtől

Sárkányhajó verseny, koncertek, táncbemutató, képzőművészeti foglalkozások várták az érdeklődőket.

Duna party-val búcsúzunk az EU-elnökségtől

A féléves magyar elnökséget lezáró rendezvénysorozat közel 100 programmal várja a látogatókat.

Már nyáron is jó programokkal vár a MOM

Szeptember utolsó hétvégéjén kétnapos évadnyitó fesztivállal tárja ki teljesen kapuit a közönség előtt.

Királyválasztás, sramli és vásárfia

Pünkösdhétfőn sem volt hiány programokból. Az ország minden részén készültek a hosszúhétvégére.

Királyválasztás és parasztolimpia

Sör-, bor-, és pálinkafesztiválok, csülökparádé és keszegfesztivál is várta a pünkösdölőket országszerte.

Újraindul a Bozsik-program


szerző:
2011.06.09. 18:40
Újraindul a Bozsik-program

A program célja, hogy a gyerekek megszeressék a focit, és a felfedezett fiatal tehetségeket pedig profi módon neveljék.

Életmentés, már okostelefonnal is

Az Androidos telefonokra ingyenesen letölthető a Magyar Máltai Szeretetszolgálat életmentő szoftvere.

Új program a romák foglalkoztatására

A romák társadalmi felzárkózását segítő, foglalkoztatási programot mutatott be a kormánynak a Roma Polgári Tömörülés.

100 ezer romának ígérnek munkát

Munkához juttatna és oktatna több százezer romát a kormány 2014-ig.

Segélyek helyett a maguk lábára álltak

Harmadik éve működik Igriciben az a szövetkezet, amelyben helyi romák dolgoznak, sikerrel.

Átgyúrnák a munka világát


szerző:
2011.04.26. 17:19
Átgyúrnák a munka világát

Bizonyos munkakörökben lehetséges lesz az 5 és fél napos munkahét, 12 órás munkanap, 3 helyett 6 hónapos próbaidő.

Húsvétolás a Budai várban és a Skanzenban is

Húsvét alkalmából országszerte szentmiséket tartanak, illetve több városban családi programokat szerveznek.

Tiltólistán a Skype, a Gmail és a Hotmail

Biztonsági okokból tiltanák be a népszerű programok használatát Oroszországban.

Családünnep a Millenárison


szerző:
2011.04.01. 14:57
Családünnep a Millenárison

Az érdeklődők láthatják majd többek közt Levente Pétert, a Kaláka együttest, Gryllus Vilmost és felköszönthetik a 75 éves Csukás Istvánt.

Persellyel segítenék a kéregetőket

A koldusok elszaporodását és a koldusmaffia betelepülését akarják megakadályozni a kecskeméti városvezetők.

Megnyitja kapuit a varázslóképző

Stúdiótúrákat indítanak jövőre a Harry Potter-sorozat londoni forgatási helyszínén, ahol az áhított kulisszatitkokra is fény derül.

Egy hónapig fog fesztiválozni Debrecen

Március 15-én kezdődik és április 17-éig tart idén a Debreceni Tavaszi Fesztivál, ahol több mint 50 fellépő fog gondoskodni a jókedvről.

Reptérparti Ferihegyen


szerző:
2011.03.03. 15:20
Reptérparti Ferihegyen

Bárki bepillantást nyerhet a ferihegyi légikikötő kulisszái mögé március 19-én és 20-án, amikor megnyílnak a SkyCourt kapui.

Programarzenál vár a Tavaszi Fesztiválon

Tizenhét nap alatt kilencvenhét előadás és program megvalósítását tervezik az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való